barros

barros

Käyttäjä, 27 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (402)

04.05.2021 klo 10:03

Mortal Kombat

Toiminta on hyvällä tasolla ja hahmot kehittyvät uuteen uskoon pahiksia vastaan. Myös Scorpion nousee helvetistä taistelemaan Subzeroa vastaan, mutta silti tästä sekamelskasta jää uupumaan jotain. Poppariviihteen ystäville kuitenkin nannaa katseltavaa kolmen tähden kera.

rating 60,000

03.05.2021 klo 01:25

Excalibur - sankarin miekka

Pyöreän pöydän ritarit kokoontuvat Perceval, Arthur, Merlin ja Lancelot etunenässä aina juonitteluja vastaan. Arthur itse saa miekan vasta vahingossa hukattuaan turnauksessa aseenkantajana toisen ja vetää eeppisen mahtavan Excaliburin kivestä, kuten ennustus määrää. Merlin osaa muuttaa toisen ihmisen ulkonäköä ja on osa lohikäärmettä, joka syöksee salamaa päin näköä.

Taistelut ovat verisiä ja kuten arvata saattaa Arthur lopussa kuolee lapsensa kanssa sotimalla miekoilla ja peitsillä. Excalibur heitetään veden neidolle, joka ennen takoi miekan uudelleen, kun kuningas Arthur hävisi Lancelotille pienestä pätkästä tietä. Hieno fantasia mättö, jonka katsoo mieluusti uudelleenkin.

rating 100,000

22.04.2021 klo 19:50

Star Wars Episodi I - Pimeä uhka

Pääosassa olevan Qui-Gon Jinn kohtalo on rankka mielestäni ja Anakin Skywalker lapsena ajamassa kilpaa on loistavia poimintoja leffasta. Hassua aivot narikkaan viihdettä. ¤4+

rating 80,000

18.04.2021 klo 21:29

Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit

Huikea seikkailu, jossa Hobitti nimeltä Frodo ottaa raskaan taakan kantaakseen ja Sauronin sormuksen kohti Mordorin uumenia. Saruman muuttuu pelottavaksi hirviöksi ja taistelee Gandalfia vastaan.

Musiikit leffassa ovat sountrackia myöten erinomaisia ja pirun näköinen pahis heilauttaa sillalta Gandalfin tulisen ruoskan avulla ja jo hetken voi luulla pahinta. Peter Jackson on oikea mies ohjaajan roolissa ja näyttelijät eläytyvät rooleihinsa erinomaisella tunteella ja taidolla. Vahva suositus fantasian ystäville!

rating 100,000

15.04.2021 klo 00:10

Notre Damen kellonsoittaja

Synkkiä ja unohtumattomia asioita tapahtuu, kuten pahiksen uunin kanssa keskustelukohtaus sekä mustalaisneidon monet vaiheet (tanssiesiintymiset). Piirun verran jäädään neljästä tähdestä ja katsoin sen enkun kielellä, jolloin ääninäyttely jää ehkä kotomaisen kielen varjoon.

Tykkäsin ja annan suosittelut, sillä tämän parempaa viidettä tuskin on tehnyt tekovuoden jälkeen. Juonessa kelllonsoittajaa kohtaan tullaan näkemään pilkkaa ja väkivahva kyttyräselkä nousee suostaan ja pimeän puolensa voittaa lopulta sankarin ottein sekä näyttää mistä pesee ja tarvittaessa linkoaa.

rating 70,000

30.03.2021 klo 15:56

Suuret toiveet

Juonessa nuori Pip pelastaa vangin hautausmaalla antamalla hänelle viilan ja ruokaa. Myöhemmin vanki paljastuu hyväntekijäksi ja Pipin rakastetuksi olleen Estellan isäksi. Kun Pip varttuu, niin hän saa tältä tuntemattomalta lähteeltä rahaa elämiseen. Hieno tarina kerta kaikkiaan ja David Leanin rautaisessa ohjaamisessa ei ole moitteen sijaa, vaan kyseessä on mestariteos Draama.

rating 90,000

16.03.2021 klo 19:40

Täysnuijat

Hassu urheilukomedia, jossa täysnuijia heiluu keilojen kanssa ja heidän perässään miltsiä metsästää pari muuta veijaria Nevadassa, Renossa turnauksessa. Woody saa sponsoritukea Amish yhteisön pelastamiseksi ja Vanessan kanssa lähtee uusiin koitoksiin. Ei yllä komediallisilta osiltaan törkylukemiin, mutta kyseessä on hienoa kamppailua ja henkeen sekä vereen asti buddy kämppiä suuren unelman saavuttamiseksi.

rating 70,000

24.02.2021 klo 14:15

Musta narsissi

Vahva draama vuodelta 1947, jossa Himalajaan muuttaa joukkio nunnia luostariin. Melkein Everest vuoren korkeuksissa naisten huomio keskittyy paikalliseen yhteisöön, johon koulua ja maataloutta myös suunnitellaan. Nunnia alkaa vaivaamaan erilaiset viettelykset elokuvassa ja loppuratkaisuun asti saadaan eri vaikeuksia nähdä ruudulla.

Kielikulttuuri on vaikea ja kuria sekä järjestystä on ajoittain vaikeata osata hallita yksin. Homman eroottisuudesta Britanniassa voidaan olla montaa mieltä, mutta historiallinen tarina on kiinnostava nähdä ja kokea, kuinka kristinuskon vaikutus yltää Telluksen joka kolkkaan. Mustan Narsissin yhden päähenkilön pasmat menevät aivan sekaisin varmaan jonkinlaisen demonin riivauksen alla ja siinä näytetään periaatteellinen valta ja totaalinen romahdus. Olisin draamaan toivonut vielä ihmetekoja lisää, mutta näin tähtiä neljä kappaletta viidestä on lähes erinomainen suoritus kertomukselle.

rating 80,000

14.02.2021 klo 13:21

The Shining - Hohto

Jack on tavallinen työläinen, joka ei halua enää huoltoasemille, vaan kirjailijan ammattiin ja ottaa vastaan toimen vastata Overlook hotellista talven ajaksi. Poika Danny näkee jo alussa näkyjä ja äiti on hysteerinen, mutta poikaansa rakastava oma luja itsensä. Lopussa nähdään kuva, jossa Jack on vuonna 1921 ollut mukana tanssimassa.

Ei ole Kubrickin parhaimmistoa tämä filmi, vaikka 80-luvun parhaisiin kauhuluihin tämä tietysti lukeutuu. Loppua kohden piinaava ja erinomaista kuvastoa tarjoillaan parilla karmivalla näyllä vanhus mummosta, jota Jack suutelee ja huoneista/hissistä tuleva veri ennakoi jotain pahaenteistä käyvän ja vielä palaan alkuun, jossa Jack ottaa työn vastaan. Silloin hän vannoo, että ei sekoaisi ja että vaimoke on suostuvainen miehensä työn kuvaan täysin.

Dannya kuristetaan ja Jack saa baarimikolta, jonka kanssa ilmaiset juomat saaneena ottaa syyn niskoilleen. Käy ilmi, että hovimestarin mainitsemassa kielletyssä huoneessa sattunut vahinko on kuin ilmaa Jackin mielestä, vaikka ei sitä oikeaa tapahtunutta ikinä pääse vaimolleen tunnustamaan. Oliko tämä mummo, joka on jo käymispisteessä Jack vainaan entinen puoliso tai rakastettu vai?

rating 70,000

27.01.2021 klo 22:40

Star Wars Episodi III - Sithin Kosto

Juonessa Anakin muuttuu Lord Darth Vader nimiseksi Sith soturiksi. Erittäin hienosti ohjattu leffa, vaikka näyttelysuoritukset eivät nosta päätään suuresti. Padme saa kaksoset, joista kasvaa Prinsessa Leia ja Luke Skywalker sekä Anakinin on ennustettu tuovan tasapainon demokratiaan ja tasavaltaan. Ilkeä rautakansleri hautoo juoniaan ja ottaa Anakinin oppipojakseen. Jäätävän hienoista musiikeista vielä plussa kylkeen.

Dialogi ja visuaalinen ilmeen ollessa kohdallaan on kyseessä erinomainen esiosa leffo tyylilleen uskollisena. Myös Sith lordin sähköinen tappokyky ja Sith voiman parantaa ihmistä ja henkiin herättämis taito ovat mainioita ideoita mielestäni.

rating 90,000

16.01.2021 klo 23:32

Lupin III: Cagliostron linna

Rahan pesua ja todellinen jymy-yllätys lopussa, jossa paljastuu aarteen todellinen alkuperä. Ensimmäinen Lupin leffa, jonka olen nähnyt ja teki vaikutuksen ja janoan katsoa loputkin tässä ajan saatossa. Hahmot ja härski huumori ovat kantava voima hulttiossa tarinassa. Kultaisen vuosikymmenen lopun ohjaajansa kyseessä oleva mestariteos ja uran suunnannäyttäjä on tämä teos.

Lupinin pelastusyritykset linnan neitoa kohtaan ovat hulppeaa seurattavaa ja hän onnistuu jälleen kerran varastamaan hänen sydämensä kaiken olennaisen ja sattumusten jälkeen. Erilainen kaikkien aseiden mukana olon ja paukuttelun osalta Hayao Miyazaki:lta, jonka repertueerissa laajuutta riittää, vaikka muille jakaa.

rating 100,000

06.01.2021 klo 21:36

Naapurini Totoro

Lapsukaiset törmäävät pienimpiin Totoro hahmoihin, jotka elävät onkalossa puun alla ja tulevat esiin, kun esim. hankkivat syötävää. Lopussa nähdään myös kissabussi, joka matkaa etsimään toista sisaruksista, kun heille tulee pieni kina. Iso Totoro on hassu ja sympaattinen hahmo, joka karjumalla osaa tehdä taikoja mm. nostaa pienestä siemenestä valtavan kokoisen puun sateen suojaksi perheen talolle. Hyvin ohjattua animea on mukava katsoa ja loppua kohti meno vaan paranee hyvän musiikin säestyksellä.

Toinen lapsista on jo koulussa ja leikkii tavallista elämää ja tuntuu olevan tarinan keskushahmo mielikuvituksen osalta, vaikka pienin sisaruksista ensin löytää Totoro:n ja pääsee suureen seikkailuun käsiksi. Vanha mummo uskottelee ehkä hiukan pelottavallakin olemuksellaan pienokaisille, että jotain kummituksen tapaisia henkimaailman olentoja vasta ostetussa talossa liikkuu väistämättä aina silloin tällöin. Mummeli kun on nuoruudessaan nähnyt näitä mystisiä veitikoita ja toivoo, että näkisi ne vielä kerran eläessään. Sisimmässään hän kuitenkin toivoo, että lasten elämään sattuneet henkimaailman asiat saadaan kuntoon ja perheen äiti toipuisi nopeasti hemmottelemaan lapsia vakavasta tuberkuloosista.

rating 80,000

10.12.2020 klo 21:53

Niilin jalokivi

Pahan oloinen Omar yrittää kaapata Niilin suiston herruuden ja reportteri/kirjailijalla jää neljä päivää aikaa tehdä kumppaneidensa kanssa tehdä asialle jotakin. Leffan tähti douglas vetää kieli poskessa karkuun väistellen roistojen luoteja ja ajelee hävittäjällä tuhoten beissiä ja omaisuutta oikein olan takaa. Leffan alku on unenomainen ja hieman vanhanaikainen tunnelmaltaan. Alkuperäiskansoja nähdään myös tanssimassa ja päälle keskitason seikkailuelokuvasta on tässä kyseessä.

rating 60,000

01.10.2020 klo 19:23

Kaikki Eevasta

Näyttelijäksi haluava Eve pääsee juttusille erään ihannoivansa naisen luokse. Tässä dialogi vetoisessa tarinassa keinoja kaihtamaton Eve joutuu voimallisten hahmojen ympärille ja saa roolinsa ja palkintonsa melkoisten juonittelujen saattelemana.

Lehtimies kirjoittaa Betten ja Even elämästä kovin sanoin ja paljastaa jossain vaiheessa ennen loppua Even tarkoitusperät ja valheet, joilla hän pääsee unelmansa eli himoitun näyttelijän palkinnon saajaksi. Harmi vaan itse näyttelyä estradilla ei nähdä kuin niukasti ja kovaa huutavaa Bette Davisia nähdään rimpuilemassa tarpeeksi asti.

Lopulta Hollywoodiin tähtäävä Eve saa uuden palvelustytön pukeutumassa mekkoon ja utelemassa hänen mieheltä, kuinka tähteyteen on kaikki mahdolisuudet, kun on tarkka kuuntelija ja kaikin tavoin erilainen persoona kuin tavalliset tallaajat. Matkalla tähteyteen tarvitaan tuhkimotarina ja itse taustatarina saattaa joskus olla tärkeämpi kuin elokuvan tai teoksen staran esittämä tarina itsessään.

Marilyn Monroe vilahtaa pariin otteeseen myös rainassa ilahduttavasti ja ei musikaalin osassa tällä kertaa, vaan lähes omana itsenään turkki päällä. Muutaman vuorosanan tulkitsijana ja luomi naamassa hän on aina tunnistettavana näissä piireissä 50-luvulta.

rating 70,000

25.09.2020 klo 16:52

The Predator

Sarja jatkuu hullunkuristen kaverusten kohtaamisella ja samalla koitetaan tuoda mytologiaan mausteita lisää. Tykkäsin näistä hulluista, mutta Saalistaja toisaalta pätkii nämä harmillisesti viimeistä myöten aivan lopuksi. Huumori oikeasti toimii tällä kertaa ja iso örvelö on tuotu kankaalle toimivan juonen kera, jota katsoo tietysti popparit kourassa nakerrellen. Uhkan tuntu on todellinen, kun peilaa sitä pikkupojan tärkeään rooliin leffassa.

Olennon asuun ollaan kehitelty mitä eriskummallisimpia vempaimia, joista metallin pyöreä pallo muuttaa kantajansa näkymättömäksi muun muassa. Voiman pesä Arskaan verrattavaa tässä on silti vähän, kun pienenä näitä avaruus jännäreitä aloin seuraamaan. Black ohjaa hienosti tapahtumia ja joukon kemia on ensiluokkaista katsottavaa härskin komiikan ollessa läsnä. Olivia Munnia ja muita on myös mieluisa seurata, mitä ikinä heillä sanottavaa onkaan ja lopulta kaikki nivoutuu helposti yhteen tässä rainassa. Ei mikään pelileffa, kuten jotkut Marvel tuotteet on vähän tapana olla, vaan vanhan ajan hikistä turpiin vetoahan tässä tarjotaan koko rahalla.

rating 80,000

12.09.2020 klo 23:23

Terminator - tuhoaja

Tarina on Scifin ja toiminnan yhteensulautuminen, jossa Linda Hamilton on tarjoilija kuppilassa, jonka kaimat alkavat saada surman toisensa jälkeen. Terminaattori jahtaa John Connorin äitiä, joka on lähetetty tulevaisuudesta asti surmaamaan tätä. Avuksi tulee Kyle Reese, joka on saanut oppinsa ja sotimistaitonsa maan parhaalta Johnilta. Kyle kertoo tulevaisuudesta Sarahille, joka lopulta alkaa uskoa tätä alun vastahakuisuuden jälkeen.

Unessa nähdään loputonta sotimista koneita vastaan ja yksi jopa pääsee tuhoamaan ihmisten piilopaikan, joita koirat ovat erinomaisia tunnistamaan. Musiikki on hienoa kuunneltavaa ja säestää milloin rauhallisia kohtia, kuten toiminnan ja räiskinnän välissä tunnelmaa. Score on kaikkien tuntema kappale historiaa.

James Cameron onnistuu joka osa-alueella ohjaamisessa mielestäni ja Arska on täydellinen roolissaan muhkeine lihaksineen ja hoitaa kyborgin roolia ikonisen vahvasti. Puhelimessa tämä osaa jopa muuttaa ääntänsä Sarahin äidin mukaiseksi ja ottaa selvää tämän kodista löytyvästä asiakirjasta osoitteen.

Robotti itse terminoidaan mäsäksi ensin räjäyttämällä putkipommi ja tehtaan painokoneen väliin puristamalla. Tämän jälkeen myrskyä ja mahdollista vastaisuutta varten Sarah ajaa bensa-aseman kautta raskaana kohti uutta mahdollisuutta ja tuomion päivän koitto mielessä.

rating 100,000

23.06.2020 klo 22:41

Hot Shots 2 - Kaikkien jatko-osien äiti

Ace Venturan ja tämän kaltainen on minun aikani komediaa parhaimmillaan. Star Wars ja muut Rambot parodisoidaan tyylikkäästi ja Charlien karisma ja heitot on edelleen hyviä jo tässä leffassa verrattuna Miehen Puolikkaisiin.

rating 80,000

09.05.2020 klo 22:54

Tolkien

JRR Tolkien matkaa halki ystävyyssuhteiden ja sotien sekä kasvaa tarinankertojaksi. Itse kirjojen synnyttämis tuskiin ja tolvauksiin ei sitten leffassa paneuduta kunnolla, joka on sääli. Draama on keskinkertaista ja pakolliset koulutus vaiheet esitetään, mutta mitään ei saada oikein vielä tuotettua ja koko teos jää tökeröksi ja mauttomaksi esitykseksi.

rating 50,000

09.05.2020 klo 22:49

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Kohellusta riittää eikä naurulle jää paljon sijaa tässä toimintaflikassa. Visuaalisesti tapot on koirien kanssa toimivasti kuvattu purkkiin, mutta entäs juoni, jota ei kummoista jostain syystä erämaassa jorailun ja Fishburnen älähtelyn kera ole suunniteltu. Keaunu on kunnon tilipussin jo tienannut, mutta tekee tälläista liian perusvarmaa jälkeä.

-"I need more firepower"

rating 60,000

09.05.2020 klo 22:44

Syvä joki

Banjo ja skitta soivat alussa rennolla tavalla, mutta kanoottimaktalla kohtaa onnettomuus, jos toinenkin. Luonto on mallinnettu näyttävästi mukaan kuvioihin eikä turhia sanoja ole mukana jännärissä. Neljä toverusta keksii lopussa peitetarinan tapahtumille ja kuolleen käden noustessa vedessä voi ihmetellä oliko kaikki unta vai löytyikö ruumista?

rating 90,000

11.04.2020 klo 07:49

Tappava ase 2

Kun Riggsin vaimoa ja tyttöystävää nyt uhataan niin taikuri näyttää veden alla taitoaan katkaista kätensä. Iskän ja minun lemppareita, jolla on myös uusintakatselu arvoa. Hahmot on hienosti kirjoitettuja ja oikeus näissä voittaa kuitenkin lopulta. Roistot eivät epäröi saada hengiltä diplomaattoman koskemattomuuden avulla kyttäkaksikkoa!

rating 80,000

04.04.2020 klo 07:10

Pyhimys

Korneja kohtauksia ihan tolkuton määrä ja pyhimys on tässä flikassa monine nimineen selitetty vallankumouksen pelastajaksi sekä Venäjän romahduksen aiheuttajaksi. Pirullisen alkukohtauksen jälkeen alkaa tarina, jossa Val Kilmer pallinaamaalailee Volvolla ja mainostaa Nokian kännykkää. Hän saa tehtäväkseen varjostaa Kylmäfuusion kehittäjää ja huomaa vähitellen rakastuvansa kauniimpaan osapuoleen.

50 milliä riittää eläkepäiville jäämiseen ja Venäläisten kustannuksella tämä jopa onnistuu, kunnes kaunotar joutuu tulen alle. Liian paksut takaumat ja henkiinjäämiset hauskojen alter egojen tulemiset nipistävät terää tältä jännäriltä. Jos sitä sellaiseksi voi tohkeen määrästä riippuen laskea.

rating 60,000

30.03.2020 klo 16:28

Taistelulähetit - 1917

Viihdyttävä pätkä lähetin vaaroista, mutta ei kaavoihin kangistuvasta erilaisesta matkasta. Sotilaat kuvataan haavoittuvaisina ja yksi pirulainen pääsee puukottamaan pääosan esittäjääkin, jonka veljeä ja muita lähdetään porukassa varoittamaan.

Kuvaus ja visuaalisuus on maalta käsin tällä kertaa kuvatussa mainiossa pätkässä tunnelmallista seurata. Maisemat ovat luonnonkauniita ja kirsikkapuut korostavat kodin merkitystä ja kuinka muualla kaipaa sinne takaisin.

rating 70,000

22.03.2020 klo 13:08

Star Wars: The Rise of Skywalker

Yllättäen hahmoista pitää tässä tehostespektaakkelissa, jossa hyvän ja pahan taisto saa loppunsa. Kylo Ren on kantava voima, jonka koomiset piirteet saavat nekin katkeamaan ja eräitä tärkeitä muita sankareita kuolee eeppisen avaruusalus taistelun timmellyksessä.

Juonen kuljetus ei ole aukoton ja tuttuja ratoja kuljetaan, vaikkakin valomiekkailu on hienoa seurattavaa taas kertaalleen. Yllättäviä vierailuja kuolleiden yli ja voiman uusia puolija saadaan esineiden siirtymien muodossa hienosti esille. Musiikki on hienoa kuultavaa tässä päälle keskitason scifi fantasia seikkailussa!

rating 60,000

16.02.2020 klo 02:40

Polkupyörävaras

Riccin pyörä viedään, kun hän on kiinnittämässä mainosta töissä. Näin alkaa loputon etsintä korjaamoilta, Elannon saanti on vaikeaa, mutta mahdollisuuksia saa, jos on tarpeeksi uuttera ja avulias. Sica kuvaa elokuvalla tavallista arkea välillä maagisella otteella. Juoni vaan rullaa eteenpäin ja hahmoihin kiintyy tässä mustavalkoisessa pätkässä helposti ja vaivattomasti.

Musiikki ja lavastus on rautaa ja näkee teollisen nousun slummeista kehittyneissä kaupungeissa. Leivän syrjään vaan on päästävä kiinni, niin hienoa tavoittelemisen arvoista työ vaan aina on ollut. Se kaikki vaan voi olla hiuskarvan varassa, eikä erheille tai luonnon oikuille ole varaa tai antaa periksi.

rating 90,000

12.02.2020 klo 02:38

Terminator: Dark Fate

Ihan perusvarmaa Terminaattori rymistelyä. Leffan juonessa arska ja eräs toinen nainen, joka on upgreidattu ihminen yrittävät pelastaa toisen naisen Legionalta. Toiminta ja perusjuoni on kantavia voimia, mutta joitakin alle keskitason osuuuksia löytyy vino pino. Myös juoniaukkoja ja eräs tapaus leffan lopussa saa ihmettelemään taas jatkoa.

rating 60,000

31.01.2020 klo 10:53

Raivoisa ajojahti

Joukkio sotilaita sattuvat olemaan suolla, jossa metsästäjät liikkuvat harva se päivä veneillä. Dialogi leffassa loistaa ja ryhmähenki pysyy vankkana, vaikka joukkion erimielisyydet vankistuvat loppua kohden. Walter Hill ja raivoisa ajoahti kuvaa hyvin sotilaiden hengissä selviytymistä, vaikka rankkaa kuvastoakin esiintyy paikka paikoin. Etenkin kuolleiden sotilaiden haudasta nosto jää kummittelemaan.

rating 80,000

16.01.2020 klo 01:05

The Irishman

Diggaan myös näyttelijöistä ja keräilen kyseisten herrojen leffoja ja tunnen heidän repertueerinsa. Alussa kaverukset tapaavat, kun rekkamies ajaa hajonneen autonsa kanssa huoltsikalle ja eräs päälikkö jengistä auttaa rekkaa liikenteeseen. Rekkamies vaihtaa ammattia palkkatappajaksi ja saa myös pomojensa suunnalta kiitosta tehdystä työstä. Tyylitajuinen trilleri // draama!

Jos tälle neljä+ tähteä suon.

rating 70,000

16.01.2020 klo 00:59

Tomb Raider

Lara on tiukkaan asti ladattu nainen kaikella pohjamyötiä myöten. Lara joutuu avaamaan salaisen kammion, jossa paha kuoleman ruuumiillistuma nainen paljastuu lopussa kuolettavaksi taudiksi, josta ei ulos päästyään ole ulospääsyä. Maukkaat toimintakohtaukset pitävät vauhtia yllä kyllä koko keston. Peliin pohjautuva leffa on paras nähdyistä mielestäni.

rating 70,000

16.01.2020 klo 00:51

Rio Bravo

John Wäne esittää hulttio sheriffiä. Vitsit ovat silkkaa rautaa ja tyylitajuinen ohjaajan suoritus. Juonessa tapahtuu alussa se, että Wäne tapaa kauniin naisen, joka on korttipelihuijari ammatiltaan. Seuraavaksi nainen osaa temmeltää saluunassa emäntänä. Naisella on parikin ässää hihassa, kun tiukoista tilannetta aletaan selvitellä. Huuliharppu mies on tutun kuuloinen, mutta omalaatuinen wanhus huumorilla kyllästettynä, hän on vanginvartija Wänen täydentäessä kaiken aikaa rosteriaan uusilla kokelailla. Osa lähtee kovan duunin painaessa kintuissaan, kuin valkosolut konsanaan. Hevoset ovat edelleen kauniita elikoita leffassa.

rating 80,000

02.01.2020 klo 22:01

Oikeuden puolustaja

Alligaattori pääsee vauhtiin lopussa, kun se syö pääpahiksen lopussa. Ihan kelpoa jännäri menoa Conneryn aistien ja vaistojen varassa toimivalta päämieheltä, joka lopulta puolustaa väärää miestä ja meinaa menettää kaikkein kalleimmansa elokuvan pahuuden kierossa pelissä.

Oikeus kuitenkin voittaa, vaikka veronsa se totisesti vaatii, kuten edellä mainituissa esimerkeissä toin asiaa esille. Ohjaus ja näyttely ei mässäile shokkiefekteillä, vaan luottaa wanhan staransa voimaan. Ei heikkohermoisille seuraajille.

rating 70,000

02.01.2020 klo 09:55

Joker

Kaikki tuntuu kaatuvan Jokeria ja aluksi klovnin työtä harjoittavan miehen niskaan. Lääkkeet, hallusinaatiot ja vahinkotappo metrossa saavat pienen kiven liikkeelle pyörimään. Tykkäsin tästä, kuten taksikuskista, johon tätä Tykissä on vertailtu. Rapea laadultaan ja revittelevä teos on kyseessä.

rating 80,000

22.11.2019 klo 03:06

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Peukutan ja lujaa tätä toimintaklassikkoa, joka sijoittuu joulun sesonkiaikaan. McTiernan tietää, mistä köysistä vetää milloinkin, vaikka väkisin joitain kohtia arvaa, mitä tuleman pitää. Batman ja RoboCop ovat yhtä hyviä, mitä minun makuuni olen toimintaa sivusta pitäen seurannut. Ahtaat tilat käytetään hotellin tapaisessa hyödyksi ja pahista niitataan yksitellen kuin reaper alias Bruce Willisiltä tapaan tuleman pitää.

Komppaan käyttäjä Jautsia ja Tv-Uusinta kyseessä!

~

rating 80,000

07.11.2019 klo 22:48

Hopeatähti

Nuoren kolliaisen on aika astua sheriffin saappaisiin ja alkaa lavastettu villin lännen tarina, kun entinen vanha mies saapuu kaupunkiin ja ryhtyy auttamaan tätä. Lopussa risukasaa tulella tarjoava Fonda päihittää sheriffiä hiushalkeamaan ampuvan Lee Van Cleefin onkalossa. Loppurutistus on käsinkosketeltavissa, kun taas kerran sheriffiä uhataan mestauspartion johtajan toimesta. Kelpoisa western ja ohjaajan taidon näyte kuljettaa tarinaa ihan mallikkaalla dialogilla!

rating 80,000

12.10.2019 klo 23:29

Punaiset kengät

Huikeaa satua, eksotiikkaa ja baletin ylistystä tässä tanssin juhlanumerossa. Traaginen loppu, jossa tanssii vain punaiset kengät estraadilla vain hetki sitten rakkaansa käsivarsille kuolleen Vickin jaloista saa tosiaan pohtimaan asioita. Olisiko kannattanut valita ura vai siirtyä miehen kanssa paremmille laitumille?

Lavastus ja musikaaliosuudet ovat kantava voima ja elokuva sai niistä oscarin molemmista. Elokuva alkaa hyvin katsomosta ja roolisuoritukset ovat tarinan konnasta lähtien hyvin kirjoitettuja. Kuten aikaisemmassa ohjaajan tuotoksessa tästä jäänee jonkinlainen muistijälki jatkaa hienon työn seuraamista tulevaisuudessa.

rating 80,000

12.10.2019 klo 23:12

Lohikäärmeen vuosi

Sivullisia uhreja tulee molemmille puolille, mutta siirron Chinatowniin saanut M. Rourken näyttelemä hahmo alkaa selvittämään mafia bisnesten outoa sarjaa. Juuret todellakin ulottuvat syvälle ja edes pomopamput eivät oikein tohdi uskoa tahi auttaa, kun lahjonta ja kiristys ovat osana toimintaa.

Draaman osalta Rourke lyöttäytyy yhteen reportterin kanssa, jolle ei tässä leffassa käy kuitenkaan ruusuisesti hänellekään. "Nilkkikinkit" ovat rantautuneet jäädäkseen ja saavat vertaisensa vastuksen mainekkaasta poliisista.

rating 60,000

05.10.2019 klo 00:26

Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Konflikti tässä satiirissa on loppua lähestyessään massiivisten ydinpommien kautta vääjäämätön tosiasia. Peter Sellers loistaa leffassa kolmoisroolissaan eikä muutkaan herätä pahemmin kummastusta tai moitteita täältä suunnasta.

Kapiaisen tultua siihen tulokseen, että sielun nesteiden pilaannuttua Neuvostoliittolaisten klooriveden kautta hän päättää antaa käskyn R alukseen, jossa miehistö alkaa vimmatusti purkamaan tätä koodia ja lähteä tulittamaan annettua kohdetta.

Kohde kuitenkin muuttuu kuljetuksen aikana ja presidentin joukkioineen on pysäytettävä tämä ja keksittävä sotasuunnitelma sekä pakoreitti tuomionpäivänkoneen pysäyttämiseksi Dr. Strangeloven avulla.

Ohjauksessa käydään kolmesta vinkkelistä läpi leffaa eli lentokonetilat, sotahuone ja tämän em. kapiaisen metkut tulevat hyvin tutuiksi tarkoitusperiltään. Hieno mustan komedian klassikko!

rating 80,000

29.09.2019 klo 00:58

Spider-Man: Far From Home

Alun jälkeen menevää illuusioihin ja visuaalisuuteen pohjautuvaa viihdettä. Muutama paljastus tekee tuloaan ja ne ovat kirsikkana kakun päällä, jos comic book leffojen ystävä vielä olet.

Grafiikka on komean näköistä tosiaan ja näyttely mukavan rennolla ranteella taattua kauraa. Paha korporaatio on tosin melkein yhden miehen varassa, kun JG täräyttelee spuidermania vähän omilla aseillaan vieläpä.

rating 60,000

25.08.2019 klo 10:37

Kunnian Mies

Sir Thomas More ottaa kupin lahjuksena ja antaa sen veneessä tai kotikonnuillaan nuorelle miehelle. Pian Thomaksesta tulee suurmies kuninkaalle ja hän tulee illalliselle ökyveneiden saattelemana, vaikka arvovalta antaa tällekkin mahdollisuuden. Musiikkia rakastava kuningas toruu jo alussa Thomasta, joka ei vielä välttämättä ole tajunnut elämänsä suuntaa. Thomaksesta tulee tärkein mies kuninkaan avioliiton eteen, vaikka Thomas mestataan pää pölkyllä.

Puvustus on näyttävää ja dialogia kuuntelee mielellään kuinka Englanti on tärkein eikä mikään Espanjan mahti ole näihin kykenevä. Pikari, joka lensi jo kerran veteen saa noin sata puntaa ja uuden viitan. Walesin lakimies siis valehtelee oikeuden edessä ja saa Sir Thomaksen kertomaan viimein oman näkemyksensä avioliittojen sarjan olennaisesta luonteesta.

Kunnian mies alkaa Orson Wellesin näyttelemän miehen näkemyksestä siitä, että kuninkaan tulee saada perillinen ja loppuu uskovaisen miehen oikeudentajun ja rakkauden näyttäessä suuntaa tulevalle.

rating 80,000

09.08.2019 klo 00:01

Kätkijät

Kätkijät kertoo pienestä peukalois perheestä, joka asuu erään talon alla pienessä kolossa. Tarinassa sydän sairas poika ja kätkijä ystävystyvät ja seikkailu muualle asumaan alkaa, kun eräs vanhempi rouva äkkää kätkijät ja sulloo kätkijä perheen äidin pulloon.

Onnitunutta animaatiota ja viekas tarina lennokkaalla kässärillä tietävät voittavansa katsojan puolelleen.

rating 80,000

12.06.2019 klo 01:20

Over the Top - Terästäkin kovempi

Kädenvääntöä ja ihmissuhde draamasta diggaavalle reilu puolitoista tuntia taattua vääntöä Stallonen malliin. Ex-muijan siirryttyä ajasta ikuisuuteen alkaa isän ja pojan suhde rakoilla, mutta lopun talja ja ripaus taikaa (lippis väärinperin ja otteet kesken matsin?=) auttaa hipomaan lähes täydellisyyttä kesken kesän villeissä menoissa.

rating 90,000

24.03.2019 klo 21:05

Creed II

Creed 2 jatkaa Rocky tarinaa, mutta täysosumaa ei vielä löydetä tällä pätkällä. Kunnianhimoinen Adonis lähtee kaataamaan isänsä pahoin piesseen Dragon lasta, josta on kasvanut melkoinen jässikkä. Musiikki puolella lopussa vasta kuullaan Lil Wayneä tms. rap artistia, josta Iso jo mainitsi omassa jutussaan.

Kemia tosiaan pelaa ja loppuottelu on alun tuskailun ja perhelisäyksen saaneen Adoniksen sekä Sly:n kanssa jo kunnon vääntöä mielestäni. Harjoittelu jätetään vähemmälle ja tilalle tulleen draaman koskettavuudesta olen tosin eri mieltä.

rating 70,000

06.03.2019 klo 14:25

Creed: The Legacy of Rocky

"He just found his name last night."

Kovana Rocky ja aikuisten satujen fanina vihdoin pääsin katsomaan onko Creedistä mihinkään. Pakko tykästyä näyttelijöiden kemiaan. Nöyrä, mutta aikaansa tapellen ja räyhäämisen keskeltä itsensä löytävän pääosan esittäjä päättää ottaa loparit. Tämän jälkeen itse satu saa alkunsa. Kun hänen äitinsä päättää lähettää housut, jollaisia nyrkkeilijät yleensä käyttää valuu kyynel poskelle ja valmis nyrkkeilijä, joka on täysin kasvanut koitokseen lähtee ständille eli nousee kehään alkaa kamppailu.

Tylsiä maneereita ei tästä leffasta löydy, vaikka rakkaustarinassa kulkeva aihio välillä lyö päätään seinään tai milloin mikäkin epäonnistuminen tai puhelinsoitto voisi heilauttaa vaakakuppia. Rockyn valmennuksessa tietysti on nämä kanan lennosta koppaamiset, mutta pakollista kamitsua noin nyrkkeilyä seuraaville tai muita kamppailulajeja nälkäisesti odottavalle. Leffa tarjoaa täyden laidallisen taattua laatua.

rating 100,000

27.02.2019 klo 19:18

Yes Man

Kuminaamamme vetää uskomattomalla tyylillä huumorin äärirajoille. Oikeastaan paljon hauskempaa ei voi enää keksiä tai absurdeja tilanteita riittää. Alun negailu muuttuu ylienergiaksi Terencen näyttelemän hahmon käsittelyssä totaalisesti. ;)

rating 80,000

27.02.2019 klo 19:14

Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon

Jos tämä nyt on se Uuno, jonka katsoin, niin hyviä sketsejä ja komediallista osaamista riittää ja syötetään liukuhihnalta. Muun muassa patentti kohtaus tai levysoittimen kanssa olevat hovimestari ja viulun soitto samalla laittoivat hymyn huulille, kun Uuno viettelee varmalla otteellaan naikkosta. Muutenkin soljuva ja hassu.

rating 80,000

06.02.2019 klo 09:16

Bumblebee

Hieno Spinoff, jossa heti alussa näytetään, kuinka Bumblebee menettää äänensä. Elokuva nousee hyvän draaman ja huumorin avulla paremmaksi kuin muut Transformers jatko-osat. Näyttely on jotenkin tavanomaisen näköisen juonen ohella tunteella ja taidolla tehtyä.

Deception ei suurempaa uhkaa aiheuta, vaan John Cenan kaltaisen puupään, joka ei erota aluksi hyvää pahasta eli kuplavolkkarin taistelijan elkeitä heti mine -kohtauksesta lähtien.

rating 80,000

30.01.2019 klo 23:49

Halloween

Mene ja tiedä kumpi säikäytti enemmän - tapot vai vaihteeksi välillä muuten vaan tungetut peloittelukohdat. Siisti franchise saa arvoisensa jatko-osan ja kyseessä on pätevää menoa heti alusta. Ei tarvitse kysellä perään, että arvaako heti, kuka kuolee seuraavaksi.

Jossain kohdin arvaa, mitä tapahtuu, mutta kokonaisuutena kyseessä oleva jahti kannattanee vähemmän heikkohermoisen tätä kuvaa jännätä ja tarkastaa!

rating 90,000

22.01.2019 klo 16:01

Sympathy for Mr. Vengeance

Rapatessa roiskuu ja kirjaimellisesti, kun munuaisen etsintä alkaa. Pian eräs mies huomaa luovuttaneensa omansa ja herää kadulta alastomana. Maalaavia kuvia ja hitaita otoksia riittää ja jotain leikkisää puisto hippaa keretään käymään. Tässä kohtauksessa kritisoidaan osuvasti kaiken itämaisen touhun puolta, joka länsimaissa taas on ikuisesti bannissa.

5/5

rating 100,000

20.01.2019 klo 23:01

Housut pois!

Lavamontaasien ja kuvioiden harjoittelun lomassa on jotain draamaa, mutta ei tässä suoranaisesti mistään kovin vakavasti otettavasta komediasta ole kyse. Jos musiikkipuoli vielä iskee ja miehet ovat silmänruokaa, niin vóila!

rating 60,000

20.01.2019 klo 11:13

Psyko

Hän ei vahingoittaisi kärpästäkään kuuluu loppusanat, jossa kalskahtaa vinha perä. Alun tutustumisreissun myötä päädytään maineeltaan syrjäiseen Bates hostelliin, jossa kylän vanha rouvashenkilö ja poika asustavat. AH osaa juonenkuljetuksen, mutta huomaa jo tuhansissa muissa kauhuissa käytetyt efektit nukkeineen jo hiukan vanhentuneen.

Piristävä poikkeus tuo hostellin elämä ja alun pelon liennytys vaihe. Nainen vain kaahaa elämänsä edestä jopa poliisia karkuun vietyään 40k käteistä, jolloin hänen siskonsa ja eräs kauppias alkavat kiinnostua etsivän kanssa suihkuhuone kohtauksessa useaan otteeseen märän tukan ja tuskien taipaleen määränpäähän tuoneesta naisen ruumiista.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat