andy

andy

Tähtääjä, 99 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (300)

12.11.2020 klo 17:10

Kalmo

Kalmo on pätevän toimiva Norjalainen kauhudraama perheestä mystisen ydintapaturman jälkeisessä maailmassa jotka osallistuvat paikallisessa hotellissa järjestettävään teatterinäytelmään. Jarand Herdal luo Kalmon lähtökohdille mielenkiintoisen asetelman. Kuvat tuhoutuneesta ja ränsistyneestä Oslosta ovat komeasti tehty, mutta sitten tarina hyppää hieman liikaa tavallisen kauhutarinan sekaan ja koko homman jipon arvaa jo hyvissä ajoin. Visuaalinen ilme varsinkin hotellin sisällä ja käytävillä on kaunis jonka rikkoo pari suht tylyä gore kohtausta ja kylmää kauhukuvaa. Kalmo on hauskasti vähän kuin Hohto ja The Divide olisi sekoitettu keskenään. Gitte Witt perheenäitinä ja Thorbjørn Harr salaperäisenä liikemiehenä tekevät keskeisissä rooleissa toimivaa työtä. Mielipiteitä jyrkästi jakava Kalmo on näppärä Norjalainen kauhudraama.

rating 70,000

09.11.2020 klo 20:48

His House

His House on mukavan maltillisesti kasattu kauhutrilleri pakolaispariskunnasta jotka yrittävät sopeutua uuteen kotiin lontoon laitakaupungilla. Remi Weekes osaa luoda kauhukohtaukset tarinaan tunnelmallisen pitkitetysti ja erityisesti ränsistynyt talo luo oman potkunsa hommaan. Remi Weekes liikkuu His Housella Get Outin ja Antebellumin jalanjäljillä, mutta His Housen pakolaistarina luo jo oman ankean meiningin juonen ympärille jota maustaa pari näppärää twistiä. His Housen heikoinlenkki on hieman nähdyn oloinen pääpahis sillä tarina pysyttelee tunnelmallisena kun uhka pysyy piilossa. Sope Dirisu ja Wunmi Mosaku ovat keskeisissä rooleissa lapsensa menettäneenä pariskuntana erinomaiset. Matt Smith käy piipahtamssa ystävällisenä sosiaalivirkailijana. His House on pätevä parilla tehokkaalla painajaiskuvalla varustettu Netflix kauhuilu.

rating 70,000

04.10.2020 klo 18:46

Lumous

Magic-Pahuuden riivaama (ei mikään Lumous) on pätevän toimiva kuvaus vatsastapuhuja miehen ja hänen nukkensa ystävyydestä. Mukavan rauhallisesti etenevä tarina kasvattaa viihdyttävän tunnelman taustalle ja varsinainen kauhuilu tulee mukaan melkoisella viiveellä. Keskivaiheella juoni hieman kiersi ympyrää paikallaan. Anthony Hopkins tekee hienon roolin showmiehenä joka joutuu kohtaamaan sen julkisuuden kurjemmankin puolen. Magicin ehdoton valttikortti on Fats nukke joka on aidosti karmiva nukkehahmo jolle Anthony Hopkins lainaa kylmän toimivasti äänensä. Ja elokuva jossa Ed Lauter käy piipahtamassa ei koskaan voi olla täysin onneton. Ei Magic mikään ajaton kauhuklassikko ole, mutta monen vuoden tauon jälkeen katsottuna viihdyttävä kauhudraama ja onnistuneimpia vatsastapuhuja kauhuelokuvia James Wanin Dead Silencen ohella.

rating 70,000

16.09.2020 klo 18:34

Beyond Skyline

Beyond Skyline on nautittavan rehellinen B-luokan sci-fi rymistely, joka hakkaa vakavan ensimmäisen osan mennen tullen. Beyond Skyline on hauskasti jaettu kolmeen näytökseen ensimmäinen toistaa ensimmäisen Skylinen invaasion tapahtumat toisten hahmojen näkökulmasta, sitten kärvistellään avaruusaluksessa ja lopuksi rymistellään jossain viidakon rajalla. Liam O'Donnellin luotsaama Beyond Skyline on 50% Independence Dayta ja 50% Predatoria maustettuna täysin päättömällä revityksellä irtoaivoja. Frank Grillo ja Iko Uwais etunenässä heittävät huvittavan toimivat roolit ja hahmoille kirjoitettu uhoilu läppä menee jo pari kertaa tahattoman koomiseksi. Kaikkiaan kiva sci-fi toimintasekoilu aidolla B-luokan meiningillä joka jättää lopuksi mielenkiinnon nähdä se tuleva kolmaskin Skyline joskus.

rating 60,000

09.09.2020 klo 21:49

I'm Thinking of Ending Things

I'm Thinking of Ending Things on erikoinen sekoitus road movieta, komediaa ja kauhuelokuvaa. Ian Reidin Romaania en ole lukenut, mutta Charlie Kaufmanin visio nuoresta parista matkalla pojan vanhempien luokse luodaan mukavan tunnelmallinen elokuvakokemus. Tarina pitkittelee kerrontaa välillä jopa hieman ärsyttävästi, mutta vastaavasti Charlie Kaufman luo muutaman melko häiriintyneen ja yleensä pitkään kuvatun kohtauksen. Lumisateinen talvimaisema luo oman potkunsa tarinaan. Jesse Plemons ja Jessie Buckley ovat rooleissaan varsin mainioita ja varmasti yksi hurmaavimmista nuorista pariskunnista hetkeen aikaan. David Thewlis ja Toni Collette puolestaan irrottelevat omituisina vanhempina täysillä. Erikoinen, mutta samalla sopivan kiehtova elokuva.

rating 70,000

01.09.2020 klo 18:20

Extinction

Extinction on harmittoman viihdyttävä invaasiotrilleri yhden perheen tai enemmänkin yhden miehen näkökulmasta. Tarina sisältää melkein jokaisen katastrofielokuvan kliseen jossa tavallinen perhe joutuu pakenemaan suurtatuhoa, mutta sehän toimii Extinctionissa vallan mainiosti. Visuaalisesti Extinctionin tuhokuvat taustalla ovat komeita, vaikka pari Syfyn tyylistä kömpelöä efektiä on matkalle mukaan mahtunut. Invaasioon liittyvä syy isketään mukavasti puskista iskevällä twistillä ja pahikset olivatkin jotain muuta mitä aluksi luultiin. Toimintakohtauksissa oli myös sopivasti rytinää ja rätinää. Michael Peña ja Lizzy Caplan tekivät keskeisissä rooleissa kohtalaisen toimivaa työtä. Ilman mitään suurempia odotuksia Extinction on näpsäkkä kertaalleen menevä sci-fi trilleri Netflixiltä.

rating 60,000

29.08.2020 klo 16:08

Fantasy Island

Fantasy Island melkoisen täystyrmäyksen saanut fantasia-kauhuseikkailu on jopa astetta parempi mitä tältä odotin. Hömpän tv-sarjan pohjalta tehty Fantasy Island on enemmänkin jonkinlainen miniversio Lostista ja Jordan Peelen Us elokuvasta. Idea saaresta joka toteuttaa ihmisten toivomat fantasiat ajatusta ei hyödynnetä täysillä. Nyt olisi voitu irrotella oikein kunnolla, mutta toiset hahmot haluavat vain bilettää täysillä ja toiset korjata elämänsä virheitä. Muutamat fantasiajaksot ovat visuaalisesti näyttävästi toteutettu, mutta sivujuonineen niitä on vähän liikaa. Tarinan ytimeen säästetyn twistin arvaa jo hieman liian aikaisin ja pari tarinan pahista oli suoraan kopioitu Event Horizonista ja Hostelista. Michael Peñaa on vaikea kuvitella rikkaaksi roistoksi ja muutenkin miehen rooli tuppaa jäämään hieman statistiksi. Maggie Q,n ja Lucy Halen tehtäväksi jäi vain mennä paikasta toiseen tuimailme kasvoilla. Michael Rooker ja Kim Coates käyvät pistaytymässä hauskoissa pikkurooleissa. Kertaalleen menevä kauhuseikkailu parilla kivalla fantasiakohtauksella.

rating 50,000

19.08.2020 klo 19:08

Velvet Buzzsaw

Velvet Buzzsaw on mielenkiintoisesti toteutettu satiirinen kauhudraama taidemaailmasta. Dan Gilroyn luoma maailma Velvet Buzzaw:n tarinassa on umpikiero ja näyttää osuvalla huumorilla minkälaista hintaa taiteesta oikein maksetaan. Audiovisuaalisesti Velvett Buzzsaw on hienonnäköinen joista varsinkin mukavan karmivat taidemaalaukset ja hieno yökuvaus sekoittuvat keskenään mainiosti. Dan Gilroy nostattaa verkkaisesti etenevään tarinaan kauhuelementit sopivan rauhallisesti mukaan ja muutamat kuolinkohtaukset ovat huvittavan kuvottavia. Jake Gyllenhaal ja Rene Russo ovat keskeisissä ylimielisissä rooleissaan erinomaisia, mutta John Malkovich hukataan melko vaatimattomaan rooliin taustalle. Kaikkiaan kirpeä painajainen taidemaailmasta.

rating 70,000

17.08.2020 klo 20:52

Project Power

Project Power on viihdyttävän hölmö toimintasekoilu huumeesta joka antaa käyttäjälleen 5 minuuttia lähes täydelliset voimat. Henry Juust ja Ariel Schulman kaksikko pitävät toimintakohtauksissa selkeästi hauskaa ja ne ampuvat mukavasti yli. Seuraavan Batmanin käsikirjoittaja Mattson Tomlinin tarina on kuin kostoelokuva yhdistettynä buddy cop henkiseen toimintakomediaan reilulla annoksella älyttömyyttä maustettuna. Jamie Foxx ja Joseph Gordon-Levitt ottavat kaiken ilon irti rooleistaan.

rating 70,000

09.08.2020 klo 23:20

Unhinged

Rattiraivo (hauskin suomennos hetkeen aikaan) on pätevän toimiva psykotrilleri vaikka onkin jakanut mielipiteet kahtia. Hieno alkutekstijakso näyttää jo osuvasti mistä tarinassa on kyse kahden elämän lyömän ihmisen yhteentörmäyksestä. Rattiraivo on vähän kuin Duel ja Joy Ride maustettuna Rankan Päivän tunnelmalla ja asenteella. Rattiraivon kaahailu ja kolarikohtauset ovat pariin otteeseen sopivan satuttavia, mutta loppuakohden homma muuttuu jopa hieman slasheria muistuttavaksi kauhutrilleriksi. Russell Crowe on äijä paikallaan masentuneena psykopaattina ja Caren Pistorius antaa hyvän vastuksen kovia kokevana äitinä.

rating 70,000

29.07.2020 klo 20:37

The Old Guard

The Old Guard jättää hieman kaksijakoiset fiilikset. Tarina kuolemattomista ihmisistä on mielenkiintoinen, mutta juonessa varsinkin alkupuolella tuppaa olemaan vähän kiire joka suuntaan. Toimintaelokuvaksi Old Guard on pätevän säväyttävä ja toimintajaksoissa on välillä sopivan tyly asenne kohdillaan. Charlize Theron on pääroolissa tapansa mukaan dynaaminen mimmi. Kiki Layne ja Matthias Schoenaerts pärjäävät myös toimivasti rähinöissä mukana. Harry Mellingin sinänsä pätevä lääkeyhtiön pahis tuppaa jäämään taustalle statistiksi. Alkuun hieman geneerinen, mutta loppuakohden kokoajan parempi toimintafantasia.

rating 60,000

26.07.2020 klo 09:22

Syvyyksien peto

Deepstar Six on Alien elokuvien jälkihöyryissä tehty kauhuseikkailu merenalaisessa sukellustukikohdassa. Sukelluskohtaukset ovat edelleen komeannäköisiä, mutta hirviökauhuelokuvaksi Deepstar Six etenee geneerisen tuttuja latuja. Sean S. Cunningham luo muutaman kylmän tunnelmallisen kauhujakson ahtaissa merenalaisissa maisemissa ja pääörkki on sopiva ruma kuvotus. Deepstar Six on Sellainen peruskiva hirviöhippa, mutta ei mikään lajityypin muistettavimpia edustajia.

rating 60,000

25.07.2020 klo 21:13

Graveyard Shift - yövuoro

Graveyard Shift on viihdyttävän hölmö Tremorsin ja Arachnophobian hengenheimolainen ysärin alkupuolelta jossa tällä kertaa harmia aiheuttaa rotat. Stephen Kingin alkuperäisessä tarinassa ollaan jälleen tuttuun tyyliin pikkukaupungissa jossa alkaa tapahtua erikoisia asioita. Graveyard Shiftin likaisissa ja kosteissa viemäreissä ja kellareissa hiiviskelyt nostavat mukavasti tunnelmaa, mutta tarinan loppuosa on melkoinen Alien kopio vaikka itse pääörvelö pidetäänkin piilossa sopivan pitkään. David Andrews ja erityisesti huvittavana tuholaistorjujana riehuva Brad Dourif tekevät hauskat roolityöt. Rewatch todella pitkän ajan jälkeen ja Graveyard Shift on huvittavan kuvottava rottaongelma Stephen Kingin tyyliin.

rating 60,000

23.07.2020 klo 18:58

Uhka syvyyksistä

The Rift on viihdyttävän kliseinen merihirviö kauhuelokuva joka on vähän kuin Alien ja The Thing merenpohjassa. Tarina sukellusveneryhmästä selvittämässä mystistä onnettomuutta luodaan muutamia kylmän tunnelmallisia kohtauksia ahtaan sukellusveneen käytävillä ja merenpohjan luolastoissa. Jipon keskeinen twisti on mukavan ällöttävä. Kauhu ja gore-efektit on toteutettu sopivasti vanhan koulukunnan tyyliin. Sukellusvenekohtaukset puolestaan olivat vähän puraisseet aikaa ja näyttivät enemmän nykypäivän SYFYN tuotannolta. Jack Scalia on tarinan kovanpaikan sankariäijä, R. Lee Ermey tapansa mukainen äkäinen kapteeni, Ray Wise homman hämärähemmo ja John Toles-Bey se pakollinen läpänheittäjä. The Rift on Leviathan ja Deepstar Six henkisten merihirviöelokuvien jatkumoa 1980-luvunlopun ja 1990-luvu alun pienelle merenpohjasta nouse uhka buumille.

rating 60,000

15.07.2020 klo 09:20

The Lighthouse

The Lighthouse on erinomaisen taitavasti rakennettu painostava kauhudraama. Robert Eggers kuljettaa tarinaa mukavan verkkaisesti koko ajan kahjompaan suuntaan. Mustavalkoisuus ja hieno kuvasuhde luovat oman annoksensa hienoon tunnelmaan. Majakka ja saari sen ympärillä ja muutamat kauhukuvat tuntuvat kylmän kolkolta kotisohvalla asti. Erikoisen toimiva finaali jättää myös sopivasti ajatuksille hommia. The Lighthouse on ennen kaikkea Willem Dafoen ja Robert Pattinsonin show sillä miehet heittävät hienot roolit kaiken sekoilujen keskellä.

rating 80,000

08.07.2020 klo 10:25

Unsane

Unsane on mielenkiintoinen kokeilu i-phonella kuvattu elokuva. Steven Soderbergh luo varsinkin alkupuolella toimivan mysteeritrillerin jonka twisti paljastetaan hieman liian aikaisin. Tunnelmaltaan Unsane on sopivan kylmä mielisairaalakuvauksen ja vainoamistrillerin sekoitelma. Steven Soderbergh on saanut kasattua nippuun kohtuullisen kovian nimia joista varsinkin Claire Foy tekee pääroolissa toimivan roolin. Ei nyt mikään mullistava trilleri, mutta kokeiluna kiva näpäyttäjä.

rating 60,000

06.07.2020 klo 19:48

Ghostland

Ghostland on häijyn tehokas monitasoinen kotiintunkeutumistrilleri Marttyyrien ohjaaja Pascal Laugierilta. Varsinkin tarinan alkupuoli lataa hiljalleen kehittyvää painostavaa tunnelmaa hahmojen ympärille ja ennen kaikkea siihen mikä on totta ja mikä kuvitelmaa. Puolenvälin ohella Ghostland onkin kuin yksi suuri väkivaltainen juonenkäänne jossa Pascal Laugier tekee tälläkin kertaa gorella rumaa jälkeä, mutta aivan Marttyyrien tasolle ei mennä. Ghostland on pienimuotoinen sekoitus House of Wax ja Haute Tension kauhuelokuvia. Crystal Reed ja Anastasia Phillips ovet kovia kokevina sisaruksina rooleissaan varsin mainioita.

rating 80,000

01.07.2020 klo 16:40

Eli

Eli Netflixin kauhuelokuva on hieman kaksijakoinen kokemus. Alkupuoli on melko geneerinen perhe vie vakavasti sairaan lapsensa hoitoon syrjäiseen hoitolaitokseen ja jokaisen sinänsä hienon hoitolaitoksen käytävän ja huoneen takaa tulee böö säikähdys. Mutta puolenvälin jälkeen homma kääntyy mukavasti täysin päälaelleen ajoittain tehokkaan koomiseksikin psykotrilleriksi. Twistejä pyörähtelee ruudulle kuin liukuhihnalta ja tarinan pahiskaan ei ole heti se mitä aluksi näyttää. Ohjaaja Ciarán Foy luo tarinan finaalissa visuaalisesti hienon kauhukohtauksen. Toimintarooleistaan tunnettu Max Martini ja Kelly Reilly ei ehkä ole uskottavin kauhuelokuvan pariskunta, mutta eipä se menoa haitannut. Lili Taylor on sopivan kylmä todellisena tohtori outona. Charlie Stotwell on keskeisssä Elin roolissaan kohtuullisen toimiva ja muutamat hänen sairaskohtaukset ovat toteutettu mukavan häijysti. Alkuun hieman geneerinen, mutta loppupeleissä kaikessa hölmöydessäänkin viihdyttävä kauhuelokuva.

rating 70,000

29.06.2020 klo 18:04

Sonic the Movie

Sonic the Hedgehog on elokuva jolle on helppo antaa 1 tai 5 tähteä katsojasta tai päivästä riippuen, mutta hieman yllättäen Sonic the Hedgehog elokuva on jopa paikoin odotuksiin nähden onnistunut joka hakkaa useat videopelielokuvat. Jeff Fowlerin ohjaama Sonic the Hedgehog on nostalgisen viihdyttävä vauhtiseikkailu jonka aikana ajatuksia ei tarvitse käyttää ja johon sekoitettu huumorikin puree pariin otteeseen. Men in Black ja X-Menin Quicksilver vitsit toimivat tarinan keskellä. James Marsden ja Jim Carrey pelaavat hauskasti yhteen ja jälkimmäinen pääsee sekoilemaan kuin parhaina päivinään. Kaikkiaan harmiton hömppä pienellä annoksella Segan nostalgiaa.

rating 60,000

29.06.2020 klo 16:31

Doctor Sleep

Doctor Sleep jättää hieman kaksijakoiset fiilikset elokuvan loputtua. Hohdon itsenäinen jatko-osa Doctor Sleep on mielenkiintoinen, mutta hieman epätasainen paluu Overlook hotellin painajaisiin. 3H Director's cut pohjustaa tarinan hahmot ja tapahtumat hyvin, mutta ohjaaja Mike Flanagan ja tekijätiimi on haukannut aavistuksen liikaa yhteen tarinaan, sillä Hohto toimi ja luotti juurikin yhteentilaan ja sen ympärille rakenennetusta hiipivästä jännityksestä. Varsinkin keskivaiheilla tarina pyörii hieman ympyrää, mutta paranee huomattavasti loppuakohden. Hohdon ympärille toteutetut kauhukohtaukset nostavat mukavasti nostagista tunnelmaa. Rauhallisen tarinankerronan rikkoo suhteellisen tylyt kidutuskohtaus ja ammuskelukohtaus leirintäalueella.

Ewan McGregor tekee aikuisena Danny Torrancena varsin tomivan roolin kantaen kaikki painajaiset sisällään. Rebecca Fergusonin Hattu Rose pahis ei ole täysin onneton, mutta hänen pahisryhmänsä jää melko tavalliseksi psykopaatti hippiryhmäksi. Samoin tarinan keskipisteeseen nouseva kyliegh Curranin nuori hohto painajaisia näkevä nuori tyttö jää hieman tavanomaiseksi. Cliff Curtiss, Bruce Greenwood, Carl Lumbly ja Henry Thomas täydentävät tarinan toimivilla sivurooleilla. Doctor Sleep nousee Stephen King filmatisointina paremmalle puolelle ja on elokuva joka tarvitsee uusintakatselun Hohdon kanssa yhtä aikaa jossain vaiheessa.

rating 70,000

29.06.2020 klo 14:19

Extraction

Extraction on viihdyttävimpiä toimintaelokuvia Raid Redemptionin ja John Wick: Parabellumin ohella hetkeen aikaan. Intensiivinen tarinankerronta ja tehokas kaaoskuvaus kaduilta viedään mukavasti korkealle tasolle. Ohjaaja Sam Hargrave pistää toimintakohtauksiin kunnon annoksen iskuja ja osumia. Bangladesh tapahtumapaikkana luo lisää energistä tunnelmaa tarinaan ja toimivat pahikset kuvataan ahneina lieroina. Chris Hemsworthin Tyler Rake on kuin Johnien Wickin ja Rambon yhdistelmä ja Randeep Hooda pärjää varsin mainiosti tapahtumissa mukana. Positiivinen ylläri ja eräänlainen Tony Scottin Koston Liekin sukulainen, mutta tällä kertaa toimintakierrokset viedään vieläkin tiukemmiksi.

rating 80,000

24.06.2020 klo 13:09

Fractured

Fractured on pienimuotoisten trillereiden erikoismiehen Brad Andersonin viihdyttävän tehokas vainoharhatrilleri isästä joka kadottaa perheensä sairaalassa. Fractured ottaa aika tylystikin kantaa amerikkalaisen sairaalan käytäntöihin. Kuka ja ketkä saavat hoitoa ja millä hinnalla. Brad Anderson luo muutaman mukavan kylmän trillerikohtauksen ja sairaalaympäristönä luo tarinalle oman potkunsa. Fracturedin suurin heikkous johtuu jatkuvasti katsojalle tyrkytettävästä loppuyllätyksestä. Sam Worthington tekee pääroolissa toimivan roolin huolestuneena perheenisänä ja ysärin vakiokasvo Stephen Tobolowsky käy heittämässä mystisen lääkärin roolin. Kaikkiaan kiva pikkutrilleri.

rating 70,000

24.06.2020 klo 13:05

In the Tall Grass

In the Tall Grass on lähtökohdiltaan mielenkiintoinen kauhusatu, mutta mitä pidemmälle homma etenee sitä hölmömmäksi meininki muuttuu. In the Tall Grass tuntuu olevan vähän kuin Kuutio heinikossa sillä onhan tässä juurikin Kuution ohjaaja Vincenzo Natali ohjaushommissa. Visuaalisesti In the Tall Grass on kaunis kauhuelokuva jossa varsinkin jatkuva heinäpelto kuvataan aavemaisen kauniisti jonka välillä rikkoo pari suhteellisen tylyä gore kohtausta. Patrick Wilson heittää yhden erikoisimmista rooleistaan tapauksen keskellä olevana perheenisänä.

rating 60,000

05.06.2020 klo 10:06

Freaks

Freaks on lähtökohdiltaan varsin toimiva kuvaus isästä joka on pitänyt lastaan kodissaan vankina koko ikänsä ulkona vaanivan vaaran vuoksi, mutta tämän jälkeen koko homma leviää käsiin kuin jokisen eväät. Zach Lipovsky ja Adam B. Stein kaksikko luo muutaman mukavan häiriintyneen trillerikohtauksen, mutta jotenkin tuntui että tehokkaan alun jälkeen ei kukaan tietänyt mitä tästä on tulossa. Freaks jää melkoiseksi sekakeitokseksi suljetuntilan trilleriä, sci-fi elokuvaa ja kasvukertomusta. Emile Hircshin sekopää isä ja Bruce Dernin jäätelökauppias pitävät tarinan jotenkuten pystyssä.

rating 50,000

31.05.2020 klo 18:44

Bloodshot

Bloodshot on kertaalleen menettelevää muistinmenetys sci-fi rymistelyä maustettuna muutamalla visuaalisesti näyttävällä toimintajaksolla. Vaikka taustatarina perustuukin omaan sarjakuvatarinaan niin Bloodshot elokuvanjuoni tuntui olevan geneerinen sekoitus Täydellisesta Sotilaasta-Elysiumiin ja muihin vastaaviin sci-fi elokuviin. Vin Diesel on pääroolissa kohtuullinen örmy, mutta pahisosasto Guy Pearce, Sam Heughan ja Toby Kebbel hukataan melko tavanomaisiin teknologialla leikkiviksi roistoiksi. Bloodshot on tälläinen tusinaan mahtuva parilla kivalla kikalla varustettu sci-fi toimintaelokuva.

rating 60,000

05.03.2020 klo 17:27

Ready or Not

Ready or Not on viihdyttävän tehokas kauhun ja komedian sekoitelma jossa mukavan kahjo tunnelma pääsee mainiosti valloilleen maustettuna huvittavilla musiikkikappaleilla. Hääjuhlasta eloonjäämistaisteluksi muuttuva tarina pitää toimivasti otteessaan ja hahmoille varattu dialogi pistää pariin otteeseen hymyilyttämään. Roiske-efekteissä ei olla säästelty mitään sillä porukkaa menee varsinkin loppupuolella palasiksi melko kovalla prosentilla. Samara Weaving on pääroolissa varsin pirteä ilmestys kovia kokevana morsiammena. Henry Czerny ja Andie MacDowell suorastaan nauttivat esittäessään todellisia sekopäitä.

rating 80,000

19.01.2020 klo 17:39

Bad Boys for Life

Bad Boys For Life on näpsäkän viihdyttävä toimintakomedia vaikka kertaakaan hommaan ei mitään uutta ole keksitty. Vaikka Michael Bay ei tätä osaa ohjannutkaan niin meno on täysin samankaltaista kuin aijemmisakin osissa mukavan överiksi vedettyä toimintakohellusta tutuilla hidastuksilla Miamista. Will Smith ja pari maaliin asti osuvaa läppää heittävä Martin Lawrence ovat edelleen toimivassa vireessä, tosin miksi tähänkin piti änkeä mukaan M:I & FF elokuvien henkinen taktinen ryhmä taustalle. Tarinan pahisosasto jäi hieman geneerisiksi vaikka heille varattu twisti piristikin tarinaa mukavasti.

rating 60,000

30.12.2019 klo 09:26

Scary Stories to Tell in the Dark

Scary Stories to Tell In the Dark on viihdyttävän perinteinen ja tunnelmaltaan mukavan letkeä kauhusatu 1968 vuoden ajankuvauksen hengessä. Idea nuorisoporukasta joka löytää erikoisen kirjan joka alkaa kirjoittaa heille omia kuolemia toimii kohtuullisesti ja Scary Stories to Tell In the Darkissa jump scare säikäytykset ovat minimissä. Guillermo del Toron mukana olo näkyy tarinan mielikuvituksessa ja erityisesti haamu/hirviöefektit on toteuttu Javier Botetin avustuksella vanhemman liiton meiningillä. Nuorisoporukka tekee rooleissaan toimivaa työtä ja sivurooleissa vanhemmat konkarit Dean Norris ja Gil Bellowsin pyörähtävät hauskoissa sivurooleissa.

rating 60,000

14.10.2019 klo 19:29

Ma

Mami on näpsäkkä yhdistelmä biletyskomediaa ja psykotrilleriä. Mukavan rauhallisesti etenevä tarina kasvattaa tunnelmaa taustalla toimivasti ja tarjoaa sivussa pari kipeää kauhukohtausta. Keskeisen juonenkäänteen arvaa hyvissä ajoin, mutta tuodaan silti sopivan satuttavasti tarinaan katsojan eteen. Mami on ennen kaikkea Octavia Spencerin show sillä nainen on yhtä aikaa säälittävä ja hyytävä, joka jättää Juliette Lewisin, Luke Evansin ja Allison Janneyn kaltaiset konkarit taustalle pyörimään.

rating 60,000

07.10.2019 klo 19:36

Brightburn

Brightburn on päällisinpuolin viihdyttävästi keskisormea supersankareista voimakkaimmalle näyttävä hurlumhei hullutelu, mutta juurikin ilman tuota Superman variaatiota Brightburn olisi melko tavallinen syrjäytyneestä lapsesta kasvaa psykopaatti kertomus. Brightburnin tuottajana häärivä ennekin sopivan kieroja elokuvia Slither ja Belko Experiment luonut James Gunn ei tällä kertaa osannut ottaa kaikkia potenttiaalia irti vaikka tarinan keskellä muutama sitäkin rajumpi gore-revittelykohtaus mukana onkin. Tarinassa itsessään tuntui olevan kokoajan melkoinen kiire paikasta toiseen. Nuori Jackson A. Dunn on kuitenkin sopivan kylmä sekoitelma Clark Kentiä ja Michael Myersiä. Hauskasta ideastaan ja suht tehokkaista kauhukohtauksistaan Brightburn on menettelevän viihdyttävä sci-fi kauhuelokuva.

rating 60,000

02.10.2019 klo 21:10

Joker

Joker on rosoinen ja tunnelmaltaan mukavan synkkäsävyinen psyko-rikosdraama. Todd Phillips on selkeästi hakenut vaikutteita tarinan taustalle Martin Scorsesen ja Michael Mannin tuotannoista ja erityisesti oli hienoa nähdä Batman maailmaan sijoittuva elokuva joka ei perustu mihinkään aijempaan vaikka parilla näpsäkällä juonenkäänteellä näin vähän yritettiin. Jokerin henkilökuva etenee sopivan rauhallisesti joskin kokoajan kutkuttavasti pahaenteisempään ja pari kertaa melko ruman väkivaltaiseen suuntaan. Vuoden 1981 maailma on hienosti toteutettu taustalle vaikka Gotham Cityllä ja New Yorkilla ei näemmä hirveästi eroja ole.

Joaquin Phoenix varastaa koko show:n itselleen ja teki välillä jopa satuttavaa katsoa miehen hiljallista sekoamista täydelliseksi kaaokseksi. Vertauksia Jack Nicholsonin ja Heath Ledgerin Jokereihin ei ainakaan heti pysty tekemään sillä jokainen on vetänyt omalla hienolla tavallansa Jokerin roolin, mutta ei Joaquin Phoenix ainakaan huonoimmaksi jää. Robert De Niro ja Brett Cullen nousivat hyvin taustalle mukaan.

rating 80,000

09.09.2019 klo 19:38

The Intruder

The Intruder on kaikilla kotiintunkeutumistrillerin kliseillä maustettu sopivan tehokkaan hörhö jännäri. Tarina nuoresta pariskunnasta jotka ostavat hienon talon, mutta talon entisella omistajalla tuntuu olevan jotain hämärää meneillään ideasta repäistään muutama häiriintynyt trillerikohtaus. Koko jupakan twistin arvaa hieman liian aikaisin, mutta tuodaan se silti sopivan kutkuttavasti esille. Michael Ealy ja Meagan Good ovat melko tavanomainen amerikkalainen pariskunta. Dennis Quaid sensijaan vetää roolinsa viihdyttävällä täysin överiksi ja pitää tarinassa mukavan tempon mukana.

rating 60,000

27.08.2019 klo 18:05

Itkevän naisen kirous

Itkevän naisen kirous jää muutamista sinänsä ihan tunnelmallisen tehokkaista kauhuhetkistä melko geneeriseksi paha uhkaa perheen lapsia henkiseksi kauhuelokuvaksi ja välillä touhu muistutti enemmänkin köyhänmiehen versiota Mama elokuvasta. Ajankuva taustalla on hienosti toteutettu ja alkuun lapsia jahtaava psykohaamu vaikutti toimivalta pahikselta joka kuitenkin melko pian muuttui kliseiseksi sätkynukeksi. Linda Cardellini on aina yhtä hehkeä, mutta Raymond Cruz vakavana manaajapappina on varmaankin koomisin ilmestys hetkeen aikaan. Itkevän naisen kirouksen liittäminen Cunjuring maailmaan tuntui kyllä hieman turhalta ja koko tapauksen lopetus tuntui olevan kuin jokatoisesta manaaja/demoniriivaus elokuvasta pitkitettynä.

rating 50,000

16.08.2019 klo 21:10

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood on tuttuun tapaan rakennettu viihdyttävä Quentin Tarantinon satu Hollywoodista yhden tositarinan siivittämänä. Tarina hieman ehtoo puolella olevasta näyttelijästä ja tämän stuntmiehestä toimii satiirimaisena draamakomediana varsin mainiosti joka loppuakohden muuttuu melko rankaksikin trilleriksi. Quentin Tarantino herättää 1969 vuoden Hollywoodin audiovisuaalisen tyylikkäästi eloon ja luo erinomaisen retrohenkisen tunnelman homman ympärille. Pari kertaa homma jäi hieman paikalleen junnaamaan ja jotkut hahmot kävivät heittämässä oikeastaan vain yhden lauseen tarinan keskellä.

Once Upon a Time ... in Hollywood on ennen kaikkea Leonardo DiCaprion ja erityisesti Brad Pittin show sillä miehet muodostavat dynaamisimman kaksikon hetkeen aikaan. Margot Robbie ei ollut huono Sharon Tatena, mutta ei hänelle hirveästi tarinassa tekemistä keksitty. Al Pacino, Mike Moh ja Luke Perry käyvät piipahtamassa hauskoissa pikkurooleissa. Damon Herrimanin Charles Manson jätetiin melkolailla kokonaan täysin varjoon.

rating 80,000

02.08.2019 klo 17:46

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Hobbs & Shaw on viihdyttävän harmiton räiskis ja mäiskis lisäosa Fast and the Furious elokuville. Muutamaan muuhunkin elokuvasarjaan hönkää pistänyt David Leitch pitää homman sopivasti överiksi vedettynä ja muutamat toimintajaksot ovat kieltämättä huvittavan näyttäviä. Tarinallisesti tämä oli ainoastaan Jason Stathamin ja Dwayne Johnsonin välistä piruilua toisilleen ja siinä herrat onnistuivat. Idris Elba piti hauskaa kaikista kliseistä kootussa superpahiksena, mutta miehen taustalla heiluva maailmanlopun salaseura jäi vähän tylsäksi. Vanessa Kirby pysyi hyvin äijien matkassa mukana. Helen Mirren, Ryan Reynolds ja Kevin Hart käyvät poikkeamassa hauskoissa pikkurooleissa tarinan keskellä.

rating 60,000

15.07.2019 klo 11:33

Replicas

Replicas jää mielenkiintoisesta alkuasetelmastaan melko geneeriseksi köyhänmiehen I Robot ja 6.Päivä elokuvien risteytykseksi. Ihmismielen siirtämistä kuoleman jälkeen keinotekoiseen kehoon teoriaa puidaan alussa muutamalla toimivalla trillerikohtauksella, mutta mitä pidemmälle tarina menee niin sitä koomisemmaksi meininki välillä menee ja muutenkin Replicas on jälleen kerran tälläinen tarinassa nähtävä suuryritys onkin jotain aivan muuta mitä alussa sanotaan. Keanu Reeves ja Thomas Middleditch kuitenkin sopivan puunaamoineen kliseisiin rooleihinsa toimivalla tavalla. John Ortizin ökypamppu oli revitty pahisten kliseiden kirjasta vetelemään töpseleitä seinästä. Kertaalleen menevä sci-fi humpuukki sinänsä pätevästä aiheesta.

rating 50,000

03.07.2019 klo 17:53

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home on mukavan viihdyttävä ylläri ja toimivampi hämisleffa kuin aavistuksen yllätyksetön Homecoming. Itse asiassa tämä oli enemmänkin jatko/päätösosa Avengers: Infinity War & Endgame elokuville. Alkuun rennolta high school komedialta vaikuttava tarina saa muutaman varsin oivallisen twistin jälkeen potkua ja tunnelmaa tarinaan joka tasapainottelee komedian, toimintaseikkailun ja hahmojen välillä varsin mainiolla tavalla. Tom Holland on kuin luotu Spider-Maniksi. Jake Gyllenhaalin Mysterio nousee yhdeksi MCU:n mielenkiintoisimmista hahmoista ja tekee muutenkin hyvän roolin. Samppa L. Jackson pääsee pitkästä aikaa Nick Furyna esille enemmän. Kaikkiaan viihdyttävä Spider-Man elokuva joka nousee hämisleffojen toiselle sijalle Sam Raimin ohjaaman 2 osan jälkeen.

rating 70,000

23.06.2019 klo 00:26

The Unthinkable

The Unthinkable on ruotsista ponnahtava positiivinen trilleriylläri. Tarina nuoresta miehestä Alexista joka palaa kotikyläänsä monen vuoden jälkeen tapaamaan vanhaa heilaansa ja etääntynyttä isäänsä ja samaan aikaan ruotsi joutuu erikoisen yllätyshyökkäyksen kohteeksi. Ohjaaja/käsikirjoittaja Victor Danell on luonut hienon inhimillisen tuomionpäiväntrillerin jonka hiljalleen kasvava tunnelma kiristyy tarinan ympärille todella tiukaksi. Mukavan rauhallisesti etenevä tarina antaa hahmoilleen erinomaisesti aikaa ja erityisesti mitä on valmis antamaan anteeksi omasta lapsuudestaan. Katastrofihenkiset toimintakohtaukset tapahtuvat toimivasti tarinan taustalla, mutta luovat kyllä painostavan meiningin tapahtumien ympärille. Christoffer Nordenrot tekee erinomaisen roolin menneisyyden vaivaavana nuorena miehenä Alexina ja Jesper Barkselius on mainio tämän tiukkana isänä joka on pitkään aavistanut jotain tälläistä tapahtuvan. The Unthinkable yhdistää kauniilla tavalla kasvukertomuksen, rakkauselokuvan ja katastrofihenkisen trillerin mainioksi elokuvaksi ja varsinkin loppuhuipennus on upealla tavalla toteutettu. Juonenkäänteet jakavat varmasti mielipiteet kahtia, mutta muuten The Unthinkable on pohjoismainen vastine The Crazies ja War of the Worlds elokuville.

rating 80,000

22.06.2019 klo 18:07

Hunter Killer

Hunter Killer on sähäkkä Tom Clancyn romaanien hengessä liikkuva toimintatrilleri kahdesta sotilasmiehistöstä yrittämässä estää sotahullua aiheuttamasta 3 maailmansotaa. Alkuun hieman sekavalta ja geneeriseltä vaikuttava tarina kun hahmoja ja tapahtumapaikkoja vilisee melkoisella tempolla tarinassa, mutta mitä pidemmälle tarina menee muuttuu homma ajoittain mukavan tiiviiksi sotapelottelutrilleriksi. Muutamat toimintakohtaukset sukellusveneeen näkökulmasta jäisellä merellä on komeasti toteutettu ja muutenkin sukellusveneen sisälle saadaan pari kertaa toimiva paniikki aikaiseksi. Vastaavasti tarinan sotahullupahis oli huvittavasti kuin lainattu jostain James Bond elokuvasta ryhmineen. Gerard Butler, Toby Stephens ja viimeisimmässä roolissaan esiintyvä Michael Nyqvist tekevät kaikki toimivaa työtä rooleissaan. Gary Oldmanin harteille jäi 10 minuutin ruutuaikaansa käydä välillä kertomassa tilanne muille.

rating 60,000

21.06.2019 klo 18:33

Escape Room

Escape Room on yllättävänkin toimiva Saw:n ja Kuutio elokuvien hengessä liikkuva mysteeritrilleri pakohuonepelistä. Tarina 6 toisilleen tuntemattomasta tyypistä jotka joutuvat erikoiseen tilanteeseen pitää viihdyttävästi otteessaan. Itse pelihuoneet ovat visuaalisesti hauskasti toteutettu ja niiden ratkaisuja ei ratkotakaan tuosta vaan. Tarina lähtee muutenkin melko rauhallisesti käyntiin, mutta lisää kierroksia tunnelmaan mukavan kiristävästi joita korostetaan äkillisillä flashbackeillä. Toki lajityypin kliseet ovat tarinan ympärillä kuten jokaisella hahmolla on oma traumansa ja joidenkin käytös välillä menenpä tuonne yksin varoituksista huolimatta. Muutama juonenkäännekin osuu maaliin, vaikka tarinan pahis jäi pieneksi pettymykseksi. Näyttelijät Taylor Russellin, Logan Millerin ja Deborah Ann Wollin johdolla tekevät kohtuullista duunia rooleissaan. Jatko-osa on jo näemmä luvassa parin vuoden sisällä.

rating 70,000

20.06.2019 klo 20:46

Men in Black: International

Men In Black: International jäi jotenkin hieman väsyneeksi ja vaisuksi uudelleenkäynnistys yritykseksi MIB elokuvasarjalle. Jos ohjaajalla, käsikirjoittajilla ja tuottajalla on jokaisella oma versionsa tarinankulusta niin kai se sitten on tämän näköistä. Muutenkin tästä puuttui muutamia sinänsä hauskojakin kohtauksia lukuunotamatta 3 ensimmäisen MIB elokuvien henki. Kepeän kertakäyttöisenä kesäleffana MIB International viihdytti kerran kuitenkin menettelevästi ja tarjosi hupaisan James Bond henkisen sci-fi vakoilu toimintakomedian. Koko tarinanjipon juonenkäänteen arvasi jo hyvissä ajoin etukäteen. Chris Hemsworth ja Tessa Thompson eivät olleet huonoja keskeisissä rooleissa, mutta eivät kertaakaan saaneet samaa kemiaa mitä Will Smith ja Tommy Lee Jones saivat välilleen aijemmissa osissa. Konkarit Rafe Spall, Emma Thompson ja Liam Neeson kävivät oikeastaan vain muutaman kerran heittämässä repliikkeja cooleissa puvuissaan. Tanssija kaksospahikset hukattiin hauskasta ideastaan melkein kokonaan tarinan harmaaseen massaan. Ensimmäinen MIB 97 vuodelta on edelleen nostalginen kesäleffa, mutta tämä uusi International geneerinen sci-fi hömppä.

rating 50,000

15.05.2019 klo 20:56

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

John Wick 3 on Raid Redemptionin ohella yksi lähivuosien tyylikkäimmistä ja tehokkaimmista toimintaelokuvista. Suoraan edellisen osan lopusta jatkuva tarina tykittää täysillä alusta loppuun. Chad Stahelski luo tarinan keskellä muutaman todella herkullisen ja varsin näyttävän toimintakohtauksen jossa luodit, teräaseet ja paikoin jopa hevoset ja koirat tekevät välillä melkoista jälkeä. New York tapahtumien keskpisteenä luo myös tapahtumille mainion tunnelman. Keanu Reeves istuu kuin luoti karskin Wickin rooliin. Mark Dacascos on sopivan huvittava pahis. Halle Berry käy heittämässä varsin pirteän roolin. Ian McShane ja Lance Reddick pääsevät myös tulituksessa hyvin esille. Tuskin 2014 ensimmäisen John Wickin aikaan vielä osattiin odottaa minkälainen elokuvasarja tästä on loppupeleissä tulossa.

rating 80,000

06.05.2019 klo 20:39

Mortal Engines

Mortal Engines on astetta parempi sci-fi seikkailu mitä tältä alkuun odotin. Tämä on oikeastaan Hassu sci-fi variaatio Mad Max henkisestä sodanjälkeisestä ajasta. Efektipommituksena Mortal Engines on melkoista tulitusta liikkuvine suurkaupunkeineen ja ilmataisteluineen. Tarina itsessään oli aavistuksen ennalta-arvattava ja hahmot varsinkin pääkaksikko tuppasivat jäämään hieman yksipuoleisiksi. Hugo Weaving ja Stephen Lang saivat hieman virtaa hahmojensa ympärille.

rating 60,000

12.04.2019 klo 21:36

Hellboy

Hellboy reboottaus on kyllä pettymys ja sanalla sanoin melkoinen sekametelisoppa. Varsin pätevät Dog Soldiersin ja The Descentin ohjannut Neil Marshall on saanut tarinaan aijempia Hellboy elokuvia rankemman otteen mikä ei siitä kyllä parempaa tee millään. Guillermo del Toron Hellboy elokuvissa tunnelma ja tarina kulkivat toimivasti käsikädessä. Tämä uusi Hellboy tuntui olevan vain päätöntä kohtauksesta toiseen meuhkaamista ja tarinassa oli muutama täysin turhanpäiväinen kohtaus mitkä ei vienyt juonta yhtään mihinkään. Myös muutamat efektit näyttivät jotenkin tökeröiltä ainoastaan loppupuolen helvetin invasioossa oli havaittavissa pientä Silent Hill henkeä mukana. Itse Hellboy David Harbour perii punaiset sarvet Ron Perlmanilta viihdyttävästi ja heittää ukko muutaman osuvan läpänkin joita kylläkin alkaa sadella kyllästymiseen asti. Ian McShane ja Milla Jovovich jäivät kyllä täysin paitsioon keskeisissä rooleissaan. Ei nyt umpisurkea mutta jotenkin tyhjänpäiväinen reboot Hellboylle.

rating 40,000

05.04.2019 klo 17:32

Uinu, uinu lemmikkini

Uinu, uinu lemmikkini vuosimallia 2019 on uusintaversioiden ja Stephen King filmatisointien selkeästi parempaa puolta edustava kauhuelokuva. Varsinainen traileri ei odotuksia hirveästi nostanut, mutta tämä on varsin mukavan painostava kauhutrilleri sopivan vinksahtaneella asenteella luotuna. Melko tuntematon kaksikko Kevin Kölsch ja Dennis Widmyer osaavat pistää toimivan tunnelman ranttaliksi parilla osuvalla ja satuttavalla shokkikohtauksella ja usvainen hautausmaakin tuntui melko kylmältä teatterissa asti. Toki lapsi pimeässä nurkassa pelottelemassa oli sitä kliseisempää kauhuosastoa. Jeff Buhlerin kynäilemä tarina heittää oikeastaan kaikki alkuperäisessä nähdyt käänteentekevät kohtaukset täysin päinvastoin ja kuvaa varsin inhottavalla tavalla miten tavallinen perhe ajautuu lohduttomaan syöksynkierteeseen. Jason Clarke, Amy Seimetz ja John Lithgow ovat rooleissaan varsin toimivia. Viihdyttävä kauhuelokuva jonka viimeiset hetket jäävät pörräämään ajatuksiin hetkeksi aikaa.

rating 70,000

02.04.2019 klo 19:19

The Quake

The Quake on The Wave elokuvan jatko-osaksi ajoittain yllättävänkin toimiva katastrofitrilleri. Akuun maltillisen rauhallisesti rakennettu tunnelma suorastaan pamahtaa ympärille karulla ja sopivan tehokkaalla maanjäristyksellä. Monien kaltaisten kertomusten ohella The Quaken tarinan keskellä on ihmishahmot eivätkä massiiviset tuhokuvat vaikka Oslon romahdus kieltämättä visuaalisesti huikea kohtaus onkin. Ohjaaja John Andreas Andersen luo muutaman herkullisen ahtaanpaikan jännityskohtauksen sekä varsinkin loppupuolella pari karun tylyä murskaantumiskohtausta. Toki tarinan keksiössä on katastrofielokuvan peruskliseet erossa oleva pariskunta ja mies joka aavistaa suuren hävityksen olevan tulossa jota kukaan ei usko. Kristoffer Joner tekee toistamiseen kohtuullisen toimivan roolin traumatisoituneena katastrofitutkijana. Varsin kelvollinen pohjoismainen hävitysnäytelmä.

rating 70,000

24.03.2019 klo 20:41

Us

Us on viihdyttävän kahjo kauhuvisio mainion Get Out elokuvan ohjanneelta ja käsikirjoittaneelta Jordan Peeleltä. Alkuun tavanomaiselta perhedraaman ja kotiintunkeutumistrillerin sekoitukselta vaikuttava tarina lähteekin hieman erilaiseen suuntaan. Jordan Peele osaa ladata tarinaan mukavan kepeän tunnelman oikeastaan ainuttakaan jump scare säikäytystä joka välillä räpsähtää häijyksi väkivaltarevittelyksi ja toisaalta taas isketään kierolla huumorilla vastapalloon. Us tuntuu jonkinlaiselta Jordan Peelen risteytykseltä Funny Games ja Body Snatchers elokuvia. Us heittää tarinan taustalla muutamia mielenkiintoisia kysymyksiä ilmaan onko olemassa jotain ihmisliikettä mistä kukaan ei tiedä mitään ja onko ihmisellä olemassa jonkinlaista vastakohtaa. Pienimuotoisen ja tehokkaan alun jälkeen homma kasvaa jo aavistuksen suureksi. Sinänsä hauskasti suurin yllätys nähdään alussa, mutta paljastetaan vasta lopussa. Näyttelijät hoitavat kaksoisroolinsa vallan mainiosti joista erityisesti Lupita Nyong'o on Usin kantava voima. Winston Duke keventää tunnelmaa parilla osuvalla yksirivisellä. Us ei aivan yhtä terävä ole kuin Get Out, mutta Us jättää mielenkiinnon Jordan Peelen tulevia elokuvia kohtaan sillä mies on lunastanut näillä kahdella elokuvalla hallitsevansa tunnelman luonnin.

rating 70,000

10.03.2019 klo 19:26

Final Score

Final Score on enemmän kuin huvittavasti Die Hardien ja Äkkikuoleman kanssa samoilla apajilla liikkuva harmittoman hömppä toimintatrilleri terroristien kaappaamasta jalkapallo-ottelusta. Viihdyttävän The Tournamentin ohjannut Scott Mann luo muutaman tehokkaan toiminta ja paniikkikohtauksen jalkapallostadionille ja pitää huolen että väkivalta on pari kertaa ruman tylyä. Pahiksiin liittyvän twistin arvasi jo hyvissä ajoin. Tarinan henkilöhahmot olivat kuin toimintaelokuvien peruskirjasta revittyjä tyyppejä. Dave Bautista on se osumaa ottava sankari, Ray Stevenson suurta kostoa janoava hauskalla aksentilla puhuva pahis, Pierce Brosnan hahmo jota etsii melkein kaikki niin hyvät kuin pahatkin ja Amit Shah se pakollinen läpänheittäjä.

rating 60,000

14.02.2019 klo 21:03

Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel jätti hieman kaksijakoiset fiilikset elokuvan loputtua. Visuaalisesti tämä on huikea Scape salissa katsottuna kaikkine leijuvine kaupunkeineen ja juuri sellainen mitä James Cameron ja Robert Rodriguez kaksikolta nyt voikin odottaa. Herrojen omanlaiset tyylit näkee hauskasti muutamista toimintakohtauksista. Muutamat kyborgrobotit olivat hienosti tehty. Toimivan lupaavasti käynnistyvässä tarinassa tuntuu koko ajan olevan kova kiire ja muutamat juonenkäänteet tarinan keskellä tuntuivat hieman turhilta. Vaikka Alita: Battle Angel perustuukin kuuluisaan mangaan niin tämän elokuvan käsikirjoitus tuntui välillä joltain pitkältä tv-pilottijaksolta pohjustuksena johonkin suurempaan. Rosa Salazarin Alita on hienosti toteutettu hahmo ja ei Christoph Waltz huono ollut, mutta tuppasi jäämään hieman taustalla mitä pidemmälle tarinassa mentiin. Vastaavasti pahisosasto Mareshala Ali, Jennifer Connelly ja Ed Skrein jäivät yllättävänkin vaatimattomiksi roistoiksi. Jeff Fahey kävi heittämässä hauskan pikkuroolin. Alita: Battle Angel on loppupeleissä visuaalisesti kaunis turbovauhdilla etenevä sci-fi rymistely.

rating 60,000

04.01.2019 klo 18:15

Bumblebee

Bumblebee on E.T. ja Rautajätti teemalla, Steven Spielbergin tyylisellä reseptillä ja 1980 luvun nostalgialla toteutettu viihdyttävä spin-off/esiosa Transformers elokuville. Travis Knight on selkeästi lähestynyt tarinaa henkilöiden kautta vaikka taustalla tuottajana häärivän Michael Bayn tyylistä toimintaa on toki mukana. Alku oli joka toisesta TF elokuvasta nähty Cybetronin tuho, mutta tarina kuitenkin tarrasi mukaansa ja tarjosi viihdyttävän kasvutarinan nuorelle tytölle jota Hailee Steinfeld näytteli varsin mainiosti ja nousi helposti yhdeksi sarjan parhaimmista hahmoista. John Cena antoi mainiota taustatukea tiukkana armeijan badass tyyppisenä sotilaana. Elokuvan Decepticon pahikset jäivät hieman taustalle vaikka pääsivätkin yhdessä kohtauksessa huvittelemaan Yhdysvaltojen hallituksella.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat