andy

andy

Tähtääjä, 99 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (379)

09.05.2022 klo 12:16

Pahan naapuri

Pahan Naapuri on kertakatselun mainiosti kestävä Ruotsalainen kauhuelokuva. Varsin lupaavasti käynnistyvä tarina alkaa lainailemaan ideoita tarinaan muista kauhuelokuvista joista ainakin James Wanin luomat The Conjuringit ja Paranormal Activityt on tekijäkaksikko katsonut tarkaan. Kliseiden määrässä mennään ennätyslukemiin ja kun tarinan pahis(kset) tulevat mukaan lässähtää muuten sujuva tunnelma hieman latteaksi. Tapahtumapaikka paritalo jossa toinenpuoli on melkein ränsistynyt ja toinen on melkein uusi tuo hauskan lähtökohdan tarinalle ja Dilan Gwyn tekee kohtuullisen toimivan roolin tapahtumien keskelle joutuvana nuorena naisena.

rating 50,000

07.05.2022 klo 09:03

Without Remorse

Without Remorse on viihdyttävän pätevä Tom Clancyn tarinoihin perustuva toimintatrilleri. Melko tylynkin kostotarinan taustalla käsitellään ajankohtaisia poliittiisia pelotteluja naapurimaa Venäjän kiristyneistä väleistä muihin maihin. Toimintakohtauksiin Stefano Sollima saa toimivan räjähdysherkän tunnelman mukaan. Michael B. Jordan kannattelee hommaa harteillaan varsin mainiosti. Ainoastaan salajuoni ja pääpahis paljastuu hyvissä ajoin. Muuten varsin viihdyttävä ysärihenkinen toimintatrilleri.

rating 60,000

06.05.2022 klo 09:03

Down

Down-Kuoleman hissi on on kaikessa hölmöydessäänkin viihdyttävä hissikauhuelokuva. Viimeksi olen tämän joskus 2000 luvun alussa VHS:ltä nähnyt joten muistikuvat eivät olleet terävimmät, mutta onhan Down on hassun tehokas kauhuelokuva. Tarina itsessään on hauska kuvaus 2000 luvun alun Millenium ajalta jolloin tuleva teknologia pisti arvailuttavia kysymyksiä ilmaan. Kuolinkohtaukset ovat suhteellisen tylyjä, mutta toisaalta joukkosynnytys hississä kohtaus vedetään täysillä b-överiksi. Samoin meneehän se loppupuoli myös yli että kolisee. Valtava pilvenpiirtäjä luo toimivan annoksen tunnelmaa muuten melko hilpeään kauhuelokuvaan. Naomi Watts, James Marshall ja Ron Perlmanin kaltaiset konkarit hoitavat roolinsa toimivasti ilman mitään suurempaa huomiota. Down on itseasiassa ohjaaja Dick Maasin uusintaversio vuoden 1983 De Lift elokuvasta.

rating 60,000

20.04.2022 klo 08:39

Kuolema Niilillä

Kuolema Niilillä on viihdyttävä vanhan liiton murhamysteeri, mutta samalla aavistuksen geneerisen tasapaksu trilleri. Visuaalisesti kaunis ympäristö luo oman annoksen tarinaan ja varsinkin mustavalkoinen sotakohtaus alussa on komea. Tarina itsessään oli varsinkin alkupuolella kuka rakastaa ja pettää ketä tyylistä kerrontaa, mutta piristyy loppuakohden. Keskeinen juonenkäänne on arvattavissa hyvissä ajoin. Kenneth Branagh kannattelee hommaa harteillaan varsin toimivasti, mutta muut hahmot tuppaavat jäämään hieman harmaaksi massaksi taustalle.

rating 60,000

18.04.2022 klo 21:10

Till Death

Till Death viihdyttävän kireä lähestulkoon yhdellä alueella tapahtuva trilleri jonka talvinen maisema luo oman annoksen tarinan tunnelmaan. Lähtökohdiltaan Gerald's Game elokuvan mieleen tuovan tarinan juonekäänteet ovat mukavan kieroja vaikkakin loppukohden homma muuttuu enemmänkin tavanomaiseksi psykotrilleriksi. Megan Fox heittää hauskan kovan roolin.

rating 60,000

01.04.2022 klo 22:03

Morbius

Morbius on kaksijakoinen elokuva joka ei ole niin huono kuin on arvosteltu, mutta ei tästä nyt hirveästi juteltavaa jälkipolville jää. Tarina itsessään alkaa varsin lupaavasti, mutta muuttuu melko tavanomaiseksi räiskeeksi mitä pidemmälle mennään. Vampyyrikohtaukset ovat geneerisen muovisia, mutta vastaavasti tarinassa on muutama näyttävä jännityskohtaus. Jared Leto tekee ihan pätevän roolin vaikka tuppaakin hahmona jäämään hitusen yksipuolisesi. Matt Smith sensijaan vetää pahisroolinsa viihdyttävästi täysillä yli ja oli mukava nähdä tälläinen tavallisempi sekopää pahishahmo joka ei yrittänyt pistää koko maailmaa paskaksi. Jared Harris ja Tyrese Gibson jäävät statisteiksi taustalle. Morbius on kertaalleen menevä hömppä fantasiatoiminta jonka lopputekstien jälkeisellä kohtauksella ei hirveästi virkaa ole suuntaan tai toiseen. Morbius olisi kaivannut R luokituksen.

rating 60,000

30.03.2022 klo 08:34

Omerta 6/12

Omerta 6/12 on viihdyttävän toimiva kotimainen toimintatrilleri jonka mittakaava ei häviä Eurooppaalaisille tuotannoille juurikaan. Toimintakohtaukset on kohtuullisen näyttävästi toteutettu ja tunnelmassa kolkutellaan paikoin pelottavankin ajakohtaisia nykyhetken asioita. Ainoastaan loppupuolella paketti hieman leviää käsiin useampaan suuntaan. Jasper Pääkkönen tekee varsin kelvollisen roolin.

rating 60,000

29.03.2022 klo 09:02

The Matrix Resurrections

The Matrix Resurrections on lievä pettymys vaikka ei nyt aivan onnetonkaan elokuva ole. Tuntui vähän erikoiselta 18 vuoden tauon jälkeen että Matrixista tehdään tälläinen metatason sekasoppa jossa muutama visuaalisesti kekseliäs toimintakohtaus on mukana. Keanu Reevesiä ja Carrie-Anne Mossia on mukava nähdä jälleen Neon/Andersonin ja Trinityn rooleissa, mutta vastaavasti uudet pahikset häviävät 100-0 Hugo Weavingille. Parista kepeästä ideasta huolimatta melko vaatimaton Matrix elokuva.

rating 50,000

26.03.2022 klo 17:23

Ambulance

Ambulance on viihdyttävän intensiivinen toimintatrilleri joka on käytännössä kuin yksi suuri takaa-ajokohtaus. Alkuperäisestä Tanskalaisesta elokuvasta ei olla otettu mukaan kuin perusjuoni sillä muuten Ambulance on Michael Bayta niin hyvässä kuin pahassakin sillä miehen kaikki tavaramerkit salamaleikkauksista-hidastuksiin ovat tarinassa mukana. Onhan se alun ryöstökohtaus varsin komea toimintakohtaus jossa ääniefektit ovat kohdillaan. Ennen kaikkea Ambulance on Jake Gyllenhaalin ja Yahya Abdul-Mateen II:sen show sillä miehet meuhkaavat viihdyttävästi keskenään ja jättävät taakseen söpön Eiza Gonzálezin ja pätevän Garrett Dillahuntin.

rating 70,000

13.03.2022 klo 17:56

The Boy Behind the Door

The Boy Behind the Door on kutkuttavan tehokas kidnappaustrilleri. Yhdessä talossa tapahtuva kertomus kasvattaa toimivan tunnelman tarinan ympärille jonka seassa on useita hauskoja viittauksia Stephen Kingin tarinoihin. David Charbonier ja Justin Powell kaksikko kuljettaa tarinaa pitkin syrjäistä taloa hienoilla kuvakulmilla ja rikkovat tunnelman parilla suhteellisen tylyllä tappokohtauksella. Nuoret Lonnie Chavis ja Ezra Dewey pärjäävät rooleissaan varsin toimivasti.

rating 70,000

09.03.2022 klo 20:24

The Batman

The Batman on erinomainen Batman filmatisointi. Genreltään The Batman on enemmänkin rikostrilleri parilla näyttävällä toimintakohtauksella maustettuna ja muutenkin dekkari-henkinen tarinankerronta toimi tarinassa loistavasti. Matt Reeves pitää homman mukavasti maanläheisenä jossa parit tappelut tuntuivat aidosti. Tunnelmaltaan sopivan painostava tarina olisi kenties pientä tiivistämistä kaivannut, mutta vastaavasti Matt Reeves luo muutaman tehokaan komean jännityskohtauksen Michael Giacchinon hienoilla musiikeilla ladattuna. Robert Pattinson sopii mainiosti Bruce Waynen/Batmanin rooliin tehden hahmosta enemmänkin yksinäisen yksityisetsivän. John Turturro ja Paul Dano tuovat pahisrooleihinsa annoksen kylmyyttä ja hauskasti maskeerattu Colin Farrell ripauksen camp henkeä. Jeffrey Wright on myös hyvä etsivä Gordonina. Erittäin toimiva Batman elokuva ja maailmalla heitetyt kommentit Se7en meets Blade Runner eivät nyt aivan tyhjästä ole vetäistyjä. Edelleen New Yorkilla ja Gotham Cityllä ei hirveästi eroja näemmä ole.

rating 80,000

05.03.2022 klo 14:10

No Exit

No Exit on viihdyttävän pikkunäppärä kidnappausjännärin ja melko kahjonkin psykotrillerin sekoitelma. Klassisen kliseinen perusastelma syrjäisestä taukopaikasta jossa toisilleen tuntemattomat hahmot ovat myrskyn takia jumissa toteutetaan mukavan intensiivinen trilleri jota maustaa pari osuvaa twistiä. Damien Power luo muutaman visuaalisesti kekseliään jännitysjakson talvisen myrskyn keskeltä. Havana Rose Liu tekee varsin kelvollisen roolin jonka näkökulmasta melkein koko tarina nähdään. Dennis Haysbert ja Dale Dickey tuovat kokemusta tarinan keskelle. Lopetus jättää myös mukavasti kysymyksiä auki oliko kaikki totta vai kuvitelmaa.

rating 70,000

22.02.2022 klo 20:59

Inheritance

Inheritance on viihdyttävä perhedraaman ja mysteeritrillerin sekoitelma jossa varakkaan perheen isän kuoleman jälkeen hänen asianajaja tyttärelleen alkaa paljastua ikäviä asioita. Tunnelma pysyy sopivan kierona jota korostavat parit kivat twistit. Pirteä Lily Collins ja mukavan erilaisessa roolissa heiluva Simon Pegg saavat välilleen toimivan keman aikaiseksi.

rating 60,000

22.02.2022 klo 18:16

The Lodge

The Lodge on eräänlainen köyhänmiehen Hededitary ja vieläpä kohtuullisen toimiva sellainen. Kliseinen asetelma syrjäisestä talvisesta mökistä jossa kaksi lasta ja heidän äitipuoli ovat jumissa revitään mukavan häiriintynyt psykologinen kauhudraama. Yölliset hiiviskelyt ja talviset kylmät maisemat luovat oman kutkuttavan annoksen tarinan mystiseen tunnelmaan jossa ei oikeastaan ole yhtään äkkisäikähdystä. Riley Keuogh tekee varsin pätevän roolin. The Lodgen lopetus jää hetkeksi aikaa pörräämään ajatuksiin.

rating 70,000

21.02.2022 klo 18:43

Texasin moottorisahamurhat

Texasin Moottorisahamurhat vuosimallia 2022 on melko yhdentekevä uusien Halloweenien kanssa samalla tavalla toteutettu jatko-osa. Tarina itsessään on jo yksinkertaisen hölmö ja hahmot käveleviä puupäitä joiden kohtalosta ei piittaa pätkääkään. Karun tylynä kauhuelokuvana Texasin Moottorisahamurhat ajaa kertaalleen asiansa jossa parit gore-revitellyt vedetään täysin överiksi. Tästä puuttuu melkein kokonaan alkuperäisen 1974 vuoden elokuvan ja miksei vielä viihdyttävän 2003 re-maken tunnelma. Tämä hukkuu samaan massaan mihin nämä muutkin Leatherfacen esiosat ja jatko-osat viime vuosina ovat menneet.

rating 40,000

12.02.2022 klo 09:20

Don't Breathe 2

Don't Breathe 2 on erikoinen, mutta toimiva jatko-osa. Alkupuoli tuntui hetken aikaa olevan toisinto kotiintunkeutumisineen ensimmäisestä osasta, mutta tarinan keskellä tuleva juonenkäänne muuttaa hieman tarinan suuntaa. Rodo Sayagues luo muutaman visuaalisesti kekseliään sokeudella pelaavan kauhukohtauksen ja vastaavasti pistää pari kertaa tylyt gore-efektit pystyyn jossa ihmisen kallo ja silmät saa rumaa kyytiä. Stephen Lang kannattelee tapausta mainiosti harteillaan ja tekee sokeasta hahmostaan sopivan uhan. Pahikset eivät täysin onnettomia ole, mutta jäävät aavistuksen tavanomaisiksi sekopäiksi joita se keskeinen twisti hieman piristi. Nuori Madelyn Grace pärjää tapahtumien keskellä myös toimivasti. Viihdyttävä toimintakauhuelokuva brutaalilla tunnelmalla maustettuna.

rating 70,000

06.02.2022 klo 20:03

Separation

Separation on lupaavasta alustaan huolimatta geneerinen tusinakauhuelokuva. Muutamista painajaisnäyistä ja Rubert Friendin ja Brian Coxin ok rooleista sekä yhdestä kivasta jump scare säpsähdyksestä kaikki muu hukkuu kliseiden tylsään mereen. Kauhukohtaukset ovat pääpahista myöten muovisen tökerön näköisiä. Harmaaseen massaan unohtuva kauhuelokuva.

rating 30,000

06.02.2022 klo 19:32

Copshop

Copshop on räikeän tehokas toimintaelokuva Joe Carnahanilta. Lähestulkoon yhdelle poliisiasemalle sijoittuvaan tarinaan ladataan mukava armoton tunnelma sillä Copshopissa ei ketään hahmoja säästellä. Toimintakohtaukset ovat näyttävästi toteutettu joita korostaa osuva dialogi niiden välissä. Joe Carnahan on selkeästi sekoittanut Hyökkäys Poliisiasemalle ja Die Hardin omalla tyylillään keskenään vaikkakin se keskeinen twisti melko pian katsojalle paljastetaan. Aleksis Louder on varsin energinen tapahtumien keskelle joutuvana poliisina. Frank Grillo ja Gerard Butler saavat välilleen mainion kemian toisilleen uhoilevina miehinä, mutta show'n varastaa Toby Hussin ammattitappaja joka on yksi viileimmistä pahiksista hetkeen aikaan. Copshop on yksi vuoden 2021 viihdyttävimmistä toimintaelokuvista.

rating 80,000

29.01.2022 klo 09:20

New Order

New Order on kylmän nilhistinen vallankumoustrilleri. Michel Francon luoman tarinan maailma on sopivan armoton jossa kaaos leviää ympärille melkoisella vimmalla. Tunnelmaa korostavat muutamat raadolliset kuvat ruumiskasoista kaupungin kaduilla. Mukavan tehokkaasti käynnistyvä New Order kuvaa köyhien ja rikkaiden yhteenottoa välillä jopa melko rankoilla tavoilla. Diego Bonetan ohella puolituntemattomat näyttelijät tekevät rooleissaan pätevää työtä. Suhteellisen tyly lopetus jättää erikoisen fiiliksen.

rating 70,000

20.01.2022 klo 08:47

The Last Duel

The Last Duel on vahva historiallinen toimintadraama Ridley Scottilta vaikka ei aivan Gladiaattorin ja Kingdom of Heavenin tasolle pääse. Rashômonin ja Mementon tyylinen tarinankerronta kolmen päähenkilön kautta tuo oman lisäyksensä tunnelmaan, mutta vastaavasti itse tarinassa on muutamia irrallisen tuntuisia sivujuonia jotka jumittavat pari kertaa tarinaa paikallaan. Toimintakohtaukset Ridley Scott toteuttaa näyttävästi ja tuntuu se viimeinen varsin komea taistelukohtaus luissa asti. Matt "takatukka" Damon tekee varsin kelvollisen roolin. Adam Driver ja Ben Affleck ovat mainioita kusipäisissä ökyrooleissaan. Jodie Comer on tarinan sielu ja voima joka tekee vahvan roolin. Hevosten ystäville The Last Duel on hieman ikävää katseltavaa.

rating 70,000

10.01.2022 klo 20:26

Don't Look Up

Don't Look Up:issa on hauska lähestymistapa maailmanloppuelokuvaan joka osittain toimii erinomaisesti, mutta välillä taas jokin tökkii. Adam McKay on luonut tarinaansa kutkuttavan hermostuneen tunnelman jota kiihdyttää nelikon Leonardo DiCaprion, Jennifer Lawrencen, Mark Rylancen ja Rob Morganin kohtuullisen toimivat roolit. Taustalla on muutama osuva kritiikki yhteiskunnasta ja onhan se viimeinen 15 minuuttia vaikuttavan komea joka jatkuu vielä lopputeksteihin. Vastaavasti tarina itsessään tuppaa jäämään junnaamaan paikalleen hieman turhien sivuhahmojen kanssa turhan usein.

rating 60,000

09.01.2022 klo 17:16

Antlers

Antlers on viihdyttävä kasvukertomuksen ja body-horror henkisen hirviökauhuelokuvan yhdistelmä. Varsin päteviä elokuvia tehtaillut Scott Cooper näyttää hallitsevan kauhupainotteisen tarinan tunnelmanluonnin mainiosti. Sopivan rauhallisesti etenevä tarina heittää kierroksia koulukiusaamisesta ja perheestä huolehtimisesta tarinaan mukaan ja mahtuu sekaan pari suhteellisen tylyä raatelukohtausta. Pääörkki on komeasti toteutettu. Keri Russell ja Jesse Plemons tekevät päärooleissa toimivat roolit sisaruksina vaikka tuppaavatkin jäämään Jeremy T. Thomasin ja Scott Hazen isä-poika suhteen varjoon. Scott Hazen body-horror maskeeraus on karu ilmestys.

rating 70,000

08.01.2022 klo 09:31

Open 24 Hours

Open 24 Hours on hämmentävän toimiva vähän kuin eräänlainen slasher-kauhuelokuvan metaelokuva. Yöllinen huoltoasema tapahtumapaikkana luo oman kolkon tunnelman tarinan ympärille. Padraig Reynoldsin kynäilemän tarinan hämmentävin tunnelman luoja on se että välillä katsoja ja päähahmo eivät tiedä onko kaikki hänen ympärillä vain trauma-harhaa vai totta. Meno on suhteellisen tylyä jossa vasaralla ja lekalla tehdään pariin otteeseen rumaa jälkeä. Freddy Kruegerin kaksoisolentoa muistuttava Cole Viguen sarjamurhaaja on sopivan karu ilmestys. Vanessa Grasse on pääroolissa varsin pirteä nuori nainen. Kutkuttavan toimiva kauhutrilleri jonka kruunaa mainio lopetus.

rating 80,000

30.12.2021 klo 08:47

The Green Knight

The Green Knight on hypnoottisen lumoava fantasiaseikkailu ja mukavan erilainen ritaritarina. David Loweryn luoma maailma on kieron kiehtova jossa sopivan painostava tunnelma liikkuu tarinan matkassa erinomaisesti mukana. Sopivan rauhallistempoinen tarina sisältää muutamia kauniita mieleenjääviä kohtauksia joista päällimmäisenä mystiset jättiläiset ja toisaalla puhuva kettu on hauska ilmestys. Dev Patel tekee vahvan roolin erikoiselle matkalla joutuvana Gawainina. Lopetus käänteineen jättää erikoisen fiiliksen. Suomen K-12 ikäraja tuntui vähän alakanttiin vedetyltä.

rating 80,000

25.12.2021 klo 17:37

Werewolves Within

Werewolves Within on harmittoman viihdyttävä hieman Agatha Christien tunnetuimman tarinan pohjalta etenevä kauhukomedia. En ole tuota videopeliä pelannut, mutta tässä elokuvassa on huvittavan kylmä tunnelma kun ryhmä omanlaisia ihmisiä jää majataloon lumimyrskyä piiloon ja yksi heistä on ihmissusi. Hahmojen käyttäytyminen on välillä ihailtavan typerää ja pari heistä raadellaan pahempaan kuntoon. Sam Richardson hoitaa pääroolinsa kelvollisesti. Pääpahis pysyy piilossa mukavan pitkään, mutta itse ihmissusi on todella laimea CGI-peikko.

rating 60,000

16.12.2021 klo 21:41

Run Hide Fight

Run Hide Fight on viihdyttävän tiukkahenkinen panttivankitrilleri joka ottaa kovalla kädellä kantaa näihin Yhdysvalloissa tapahtuneisiin kouluammuskeluihin ja koulukiusaamistapauksiin. Vastaavasti idea nuoresta opiskelija naisesta josta tulee John McClanen ja John Rambon tyylinen pelastaja menee vähän yli, mutta tuopa se tähänkin pienen Die Hard latauksen. Kyle Rankin lataa sopivan kylmän paniikkikuvauksen koululaitoksen ympärille. Eli Brownin johtamat pahikset pistävät tylyllä tavalla ihmisiä kylmäksi, mutta rikollisina heidät kuvataan hieman typerinä joilla on muka kaikki suunniteltu valmiiksi. Isabel May on energinen mimmi joka pistää tuulemaan oikein urakalla ottaen samalla osumaa. Treat Williams ja Thomas Jane tuovat taustalle annoksen rauhallisuuta ja kokemusta.

rating 70,000

15.12.2021 klo 21:07

Spider-Man: No Way Home

Spider-Man: No Way Home on viihdyttävän toimiva eräänlainen supersankarielokuvien metaelokuva. Aluksi ajatus näiden vanhojen pahisten takaisin tuominen tuntui vähän hölmöltä, mutta tässä tapauksessa se toimi vallan mainiosti. Tarinassa on muutama kiva twisti ja hauska sivurooli vaikkakin lopputekstien jälkeisen kohtauksen hahmon arvaa hyvissä ajoin. Jon Wattsin tarina yhdistää jälleen huumoria ja toimintaseikkailua keskenään viihdyttävästi, mutta onnistuu Spider-Man: No Way Home antamaan hahmoilleen annoksen tunnetta mukaan. Tom Holland saa toimivan kemian aikaiseksi Benedict Cumberbatchin Dr Strangen ja Zendayan MJ:n kanssa. Oli mukava nähdä Jamie Foxxin Electro ja erityisesti Alfred Molinan Dr Octavius ja Willem Dafoen Norman Osborne aiheuttamassa jälleen ikävyyksiä joista varsinkin Willem Dafoe pääsi sekoilemaan vanhaan tuttuun tyyliinsä. Kaikkiaan yksi viihdyttävimmistä Marveleista ja parhaimmista Spider-Maneista.

rating 70,000

12.12.2021 klo 09:16

The Ice Road

The Ice Road on mukavan intensiivinen selviytymistrilleri muutamista melko räikeistä epäloogisuuksista huolimatta. Armageddonin käsikirjoittaja ja Punisherin ohjaaja Jonathan Hensleigh on luonut kylmän ja paikoin lohduttomankin tunnelman tarinan ympärille. Talvinen ja jäinen maisema luo muutaman visuaalisesti komean kohtauksen, vaikka muutama rekkakohtaus puolestaan näyttääkin hieman muoviselta. Liam Neeson tekee pätevän roolin ja saa muutaman toimivan hetken Marcus Thomasin esittämän veljensä kanssa. Benjamin Walkerin pahis puolestaan on hölmöllä tavalla ylivedetty. Amber Midthunder on sähäkkä näky rekan ratissa. Viihdyttävän kylmä trilleri.

rating 70,000

11.12.2021 klo 09:05

Coma

Coma on mielenkiintoisesti toteutettu fantasiatrilleri kooman jälkeisestä unimaailmasta. Varsin lupaavasti käynnistyvä tarina tuppaa hieman jäämään junnaamaan paikalleen ja koko jipon juonenkäänteen arvaa melko pian, mutta kääntää se tarinan mukavasti ympäri. Visuaalisesti Coma on melkoista silmäkarkkia jossa mielikuvitusta on käytetty unimaailman luomiseen. Coma on vähän kuin Venäläisten vastine Inceptionille.

rating 60,000

06.12.2021 klo 16:52

Candyman

Candymanin jatko-osa ensimmäiselle osalle on varsin onnistunut päivitys. Candymanin nykyversio yhdistää onnistuneesti yhteiskuntakritiikkiä, satiiria ja paikoin melko veristäkin kauhuelokuvaa keskenään. Jordan Peelen kädenjälki näkyy tunnelmallisessa tarinankerronssa. Nia DaCosta luo muutaman aavemaisen tyylikkään kauhujakson joissa varsinkin peilit, taidemaalaukset ja varsinkin välillä taustalla pyörivä hieno varjoanimaatio luovat oman annoksensa tarinaan kipinää. Kovaa nousua tekevä Yahya Abdul-Mateen II tekee pääroolissa varsin mainion roolityön ja kyllä se legendaarisen Tony Toddin cameo-rooli tuo Candymanin tunnelman tarinan ympärille. Candyman on yksi onnistuneimmista jatko-osa/päivitysversioista hetkeen aikaan jonka lopetus jättää mukavan kutkuttavan olon.

rating 80,000

05.12.2021 klo 22:47

The Superdeep

The Superdeep on pätevän viihdyttävä vanhan liiton body-horror hirviö-kauhuelokuva ja eräänlainen Venäläisten rip-off The Thingistä. 1984 Vuosi tuo oman henkäyksensä muutenkin mukavan ripeään tunnelmaan jossa liikutaan ahtaissa tiloissa kaivos-tutkimuslaitoksessa. Arseny Syuhin luo muutaman visuaalisesti kekseliään kauhukohtauksen jossa tapahtumat nähdään hahmon kasvomaskin lävitse paksun savun seassa. Hirviö ja gore-efektit on toteutettu sopivasti vanhan käsityön meiningillä. Milena Radulovic tekee pääroolissa varsin toimivan roolin tutkijana joka heittää pienen Ellen Ripley vaihteen päälle. Kaikkiaan kirpeän näpäkkä hirviökauhistelu Venäjältä.

rating 70,000

21.11.2021 klo 20:29

The Night House

The Night House on tuoreen The Invisible Manin jalanjäljissä toteutettu mainio vainoamistrilleri. David Bruckner luo viipyilevän ja hiljalleen kasvavan uhkaavan tunnelman tarinan ympärille jossa nuoren naisen ympärillä tapahtuu erikoisia asioita hänen miehensä kuoleman jälkeen. The Night House tapahtuu melkein yhdessä paikassa suuressa rantatalossa jossa kliseetkin on onnistuttu sekoittamaan pakkaan hienosti mukaan. Yölliset hiiviskelyjaksot nostavat ilmapiiriä sopivan painostavaksi ja välillä on epäselvää että onko tapahtumat ympärillä kuvitelmaa vai totta. Äkkisäikähdykset loistavat lähestulkoon poissaolollaan. The Night House on todellinen Rebecca Hall show sillä melkein jokaisessaa kohtauksessa mukana oleva nainen tekee pätevän roolityön sekoamisen partaalla olevana leskenä. Viihdyttävän painostava trilleri jonka lopetus jättää hassun fiiliksen

rating 70,000

16.11.2021 klo 18:31

Red Notice

Red Notice on kertaalleen viihdyttävä hieman geneerisen oloinen toimintakomedia Netflixiltä. Varsinainen juoni on oikeastaan vain maasta toiseen menemistä ja siitä kuka kusettaa ja takaa-ajaa ja ketä. Rento tunnelma ja pari visuaalisesti kivaa toimintajaksoa antaa pääkolmikolle aikaa tehdä sitä mitä he parhaiten osaavat joista varsinkin Ryan Reynolds heittää muutaman osuvankin huumoriläpän.

rating 60,000

14.11.2021 klo 15:50

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi on piristävän erilainen Marvel elokuva ja muutenkin viihdyttävän komea toimintaseikkailu. Varsinkin alkupuolella tarinassa on mukavasti potkua ja ripaus menneiden vuosien Hong Kong leffoja näyttävine taisteluineen. Loppupuoli ampuukin sitten tyypilliseen Marvel tapaan melkoiseksi efektiräiskeeksi niin hyvässä kuin pahassakin. Toimintakohtaukset ovat näyttävästi toteutettuja. Simu Liu ja erityisesti yhdeksi parhaaksi MCU pahikseksi nouseva Tony Leung tekevät rooleissaan mainiota työtä. Viihdyttävä toimintaseikkailu joka ei ollut jatkuvaa toisten Marvel hahmojen ja tapahtumien esiintuomista.

rating 70,000

02.11.2021 klo 21:48

Body Cam

Body Cam on viihdyttävä poliisitrillerin ja kauhuelokuvan sekoitelma jossa kovia kokenut poliisi selvittää toisten poliisien raakoja murhia. Tunnelmaa ladataan jopa pienellä Candyman hengellä mukava annos. Varsinkin yökohtaukset ovat audiovisuaalisesti komeita. Body Cam ottaa taustalla hieman kantaa kuinka pitkälle poliisit voivat työssään mennä. Pari poliisia saa melko rankan gore käsittelyn. Mary J. Blige tekee pätevän poliisin roolin tapauksen keskiössä.

rating 60,000

01.11.2021 klo 20:23

Hypnotic

Hypnotic on kelvollinen Netflix trilleri hypnoosinmaailmasta ja sen vaikutuksista. Sopivan rauhallisesti etenevä Hypnotic nostaa taustalle toimivan tunnelman jonka rikkoo yksi suhteellisen tyly tappokohtaus. Pääpahis vedettiin twisteineen mukavasti yli ja tarinan seassa muutama jännitysjakso on näyttävän kylmästi toteutettu. Kate Siegel ja erikoisen hassua hypnoosi pahista esittävä Jason O'Mara tekevät kohtuulliset roolit. Hypnotic on vähän kuin rankempi trilleriversio Inceptonista.

rating 60,000

01.11.2021 klo 20:21

The Unholy

The Unholy on kertakatselun mainiosti kestävä uskonollinen kauhudraama pienestä kyläkaupungista jossa nuori tyttö tekee ihmeitä. Kliseitä ja jump scare säikähdyksiä riittää vaikka muille jakaa ja pääpahis on kyllä melkoinen CGI-mörkö. Tarinan ympärillä on muutama visuaalisesti näyttävä kauhukohtaus ja Jeffrey Dean Morganin alkoholisoitunut journalisti pitää Stigmata kauhuelokuvaa muistuttavan The Unholyn pinnalla.

rating 50,000

31.10.2021 klo 16:43

The Forever Purge

The Forever Purge on viihdyttävä lisäys Puhdistuksen Yö elokuvasarjaan. Tällä kertaa maahanmuuttajat ja pakolaiset Meksikon rajalla saavat osansa tunnelmaltaan mukavan kiristyvässä satiiri henkisessä toimintakauhuelokuvassa jossa vuosittainen puhdistys hieman karkaa valtaa pitäviltä käsistä. Toimintakohtauset ovat sopivan satuttavia vaikka varsinaisia gore kauhukohtauksia onkin aijempiin osiin nähden vähemmän. Kuvat palavista ja ruumita täynnä olevista kaduista luo tarinan ympärillä sopivan kolkon tunnelman ja lopulla mennään jo hauskasti hieman Mad Max asenteelle. Ana de la Reguera ja Tenoch Huerta Meksikolaisena pariskuntana ja Josh Lucas hevostallin omistajana joiden näkökulmasta melkein koko tarina nähdään tekevät kelvolliset roolit. Tarinan pahis jää puolestaan melko tavanomaiseksi kostoa hautovaksi sekopääksi. The Forever Purge on kuin yksi suuri pakomatka Usan ja Meksikon rajaseudulla joka varmaan maistuu Donald Trumpille.

rating 70,000

23.10.2021 klo 22:35

Monsters of Man

Monsters of Man on varsin typerän hölmö, mutta viihdyttävä B-luokan roskamättö hallituksen tappajaroboteista suorittamassa salaista tehtävää. Toimintakohtaukset itsessään ovat mukavan tylyjä ja armottomia joissa Predatoria on matkittu enemmän kuin tarpeeksi. Tiettyjen hahmojen käyttäytyminen ja pahisten jatkuva suunnitelma uuden ongelman varalle saa jo koomisia piirteitä aikaiseksi joista päällimäisenä esimerkkinä Neal McDonoughin jatkuva mesoaminen kuulokkeet päässä. Monsters of Man on enemmänkin jonkun tv-sarjan pilottijaksoa muistuttava hauska kertakäyttö toimintakohellus.

rating 60,000

19.10.2021 klo 20:43

The Turning

The Turning on geneerisen perinteinen kummituskartano kauhuelokuva joka ei tuo genreen oikein mitään uutta. Muutamasta visuaalisesti tehokkaasta sätkystä huolimatta niitäkin alkaa tupsahdella jokaisen kulman takaa kyllästymiseen asti. Pääpahis on myös melko kuluneen oloinen motiiveineen. Mackenzie Davis ja Finn Wolfhard kaksikko ja tarinan hassu lopetus antavat The Turningille vähän happea muuten melko kuluneeseen aiheeseen.

rating 40,000

10.10.2021 klo 19:41

Intrusion

Intrusion on hömpillä twisteillä ja kliseillä höystetty kiva pienimuotoinen-kotiintunkeutumistrilleri. Muutama maltilliseti rakennettu jännitysjakso nostattaa mukavan tunnelman ajoittain homman ympärille, mutta koko jipon käännekohta paljastetaan aivan liian aikaisin katsojalle. Freida Pinto ja Logan Marshall-Green tekevät kelvolliset roolit kotirauhan häirinnän kohteeksi joutuvana pariskuntana.

rating 60,000

05.10.2021 klo 17:31

Demonic

Demonic on sinänsä mielenkiintoisesta aiheesta huolimatta jonkinlainen välityö Neill Blomkampilta. Sci-fi kauhuelokuva ihmisenmieleen tunkeutumisesta näyttää joltain halvalta pikselimössöltä ja loppupuolen juonenkäänne menee melkein komedian puolelle kahjoudessaan. Neill Blomkamp saa Carly Popen ja Nathalie Boltin tytär-äiti suhteeseen muutaman kelvollisen tunnelmalatauksen tarinan varrella. Tarsem Singhin The Cell hoiti aikoinaan samankaltaisen idean huomattavasti toimivammin.

rating 40,000

04.10.2021 klo 18:18

No One Gets Out Alive

No One Gets Out Alive on astetta toimivampi Netflix kauhuelokuva. Alkuun perinteiseltä kummitustalo hommalta vaikuttava kauhutarina ottaa mukavan lisäpotkun maahanmuuttajan näkökulmasta joka tuo tapaukseen pienen poliittisen latauksen. Loppuakohden meno muuttuu hieman toisenlaiseksi häröilyksi vaikka siihen vihjaillaan tarinan varrella. Audiovisuaalisesti 1980 henkinen tunnelma lumisateineen toimii taustalla mainiosti. Tarinan keskellä on hauska viittaus Netflixin The Ritual elokuvaan jonka kirjoittajan romaaniin myös No One Gets Out Alive perustuu. Cristina Rodlo tekee varsin kelvollisen roolin kovia kokevana maahanmuuttajana. Kaikkiaan viihdyttävä maahanmuuttajan painajainen.

rating 70,000

30.09.2021 klo 21:19

007 No Time to Die

007 No Time to Die on erinomaisen viihdyttävä James Bond elokuva ja huomattavasti toimivampi kuin edellinen Spectre. Melko pitkään kestoonsa josta nyt hivenen olisi voinut tiiviistääin pitää mukavasti otteessaan ja tarjoaa pari epäbondmaista juonenkäännettä. Cary Joji Fukunagan luomat toimintajaksot ovat näyttävästi toteutettu ja istuvat tarinan keskelle mainiosti. Tarina antaa hahmoille sopivasti aikaa James Bondin ympärillä. Daniel Craig on loistavassa vireessä James Bondina. Kohtuullisesta yrityksestä huolimatta Rami Malekin pääpahis jää hieman tavanomaiseksi roistoksi, vaikka olikin piristävää palata pahisosastolla pistetään koko maailma tomuksi asenteelle ja pahisten suunnistelma kolkutteli kahjoudessaan nykypäivääkin jonkin verran. Kaikkiaan varsin viihdyttävä toimintatrilleri ja jopa tunteellinenkin päätös Daniel Craigin aikakauden James Bondille.

rating 80,000

26.09.2021 klo 20:58

Skyfire

Skyfire on vähän kuin Jurassic World: Fallen Kingdom ilman dinosauruksia ja Dante's Peak ilman Pierce Brosnania. Simon "Con Air" West on luonut visuaalisesti kauniin efektitsirkuksen, mutta itse tarinan arvaa 15 minuuttia etukäteen mitä kenellekin tulee tapahtumaan. Päähahmoilla on pakollinen trauma ja siitä hierotaan melko ohutta perhedraamaa. Skyfire ei kuitenkaan aikaile vaan menee melkein heti katastrofivaihteelle tulivuorenpurkaukseen joka on kieltämättä visuaalisesti komeannäköinen. Jason Isaacsin esittämän ahneen liikemiehen pitämä hilpeä puhe nostattaa tähän hieman traagista koomisuutta. Hannah Quinlivanin ja Xueqi Wangin isä-tytär suhde jää melko tavanomaiseksi. Skyfire on hassun kliseinen katastrofitykitys joka viimeistään näyttää että elokuvissa ei kannata rakentaa mitään puistoa tulivuoren lähelle.

rating 50,000

26.09.2021 klo 17:12

Escape Room: No Way Out

Escape Room: No Way Out on geneerinen välityömäinen, mutta kertaalleen viihdyttävä jatko-osa. Itse huoneet ovat jälleen visuaalisesti kekseliäitä ansoineen, mutta tuntui tämä välillä isommalta toisinnolta ensimmäisestä osasta. Katsojalle suorastaan väännetään rautalangasta tarinan yllätys, mutta lopetus jätti ihan hauskan fiiliksen. Pääkaksikko Taylor Russell ja Logan Miller lähinnä toistavat ensimmäisen osan meiningin. Holland Roden on kiva paksussa meikissä ja kireissä farkuissa. Pahikset jäävät ensimmäisen osan tavoin melko mitäänsanomattomiksi. Ensimmäisen Escape Roomin yllätyksellinen tunnelma jäi tällä kertaa vähän puolitiehän, mutta on tämä kertaalleen menevä kauhuseikkailu ja ilmeisesti näitä pakohuonepelejä pelataan vielä jatkossakin?.

Edit: ilmeisesti tästä on tulossa jonkinlainen pidempi versio kun itse elokuvassa ei ollut jotain kohtauksia mitä trailerissa oli.

Edit:2.
Escape Room: No Way Out Extended Cut on huomattavasti toimivampi versio kuin normaali teatteriversio. Tarinassa alku ja loppu on täysin erilaiset ja muutamien hahmojen sisääntuonti ja vastaavasti toisten poisjäänti tuntui toimivalta ratkaisulta. Tarinan pääpahis James Frain saa hahmolleen tekemistä verrattuna aijempiin pahiksiin ja lopulle varattu juonenkäänne on hauska. Eihän tämäkään nyt millään elokuvan tasoa hirveästi paranna, mutta on toimivampi kokonaisuus kuin geneerinen vähän keskeneräiseksi jäävä teatteriversio.

Extended Cut
Teatteriversio

rating 60,000

29.08.2021 klo 09:24

Those Who Wish Me Dead

Those Who Wish Me Dead on viihdyttävän intensiivinen ja paikoin karun tylykin ysärihenkinen takaa-ajo selviytymistrilleri. Molemmat Sicariot käsikirjoittanut Taylor Sheridan luo tarinaan mukavan tulisen tunnelman ja ottaa hieman kantaa näihin maaimalla riehuneisiin metsäpaloihin taustalla. Muutamat kuvat metsäpaloista tuhkasateineen ovat visuaalisesti komeita vaikka liekit pari kertaa hieman muoviselta CGI:iltä näyttääkin. Toimintakohtaukset ovat sopivan rosoisia joissa annetaan ja otetaan osumaa. Angelina Jolie on pitkästä aikaa toimivassa vireessä, mutta kyllä Those Who Wish Me Dead on ennen kaikkea pahisten Aidan Gillenin ja Nicholas Houltin Show sillä miehet heittävät sieluttomat psykopaattiroolit täysillä. Jon Bernthal on myös pätevässä sivuroolissa. Heikoinlenkki on Tyler Perry josta ei tunteetonta rikollispomoa saa tekemälläkään. Kaikkiaan näpsäkän tulinen trilleri.

rating 70,000

16.08.2021 klo 19:16

Beckett

Beckett on viihdyttävän mielenkiintoinen Euro-trilleri jolla olisi ollut potenttiaalia vieläkin kierommaksi tapaukseksi. Varsin lupaavan ja tylyn alun jälkeen hommaan saadaan toimivan painostava tunnelma, mutta koko jipon twisti paljastetaan aivan liian aikaisin. Kreikka itsessään on mukava vaihtelu tarinalle ja taustalla käsitellään useitakin poliittisesti ajakohtaisia aiheita. John David Washington tekee pätevän roolin kovaonnisena turistina ja kannattelee tarinaa harteillaan mainiosti, mutta Boyd Holdbrook ja Alicia Vikander jäävät melko vaatimattomiin taustarooleihin. Beckett on vähän kuin "Pelon Sirpaleet" kohtaa "Jason Bournen" henkinen trilleri jonka idean olisi voinut teroittaa vieläkin astetta terävämmäksi.

rating 60,000

30.07.2021 klo 18:16

Host

Host sisältää mielenkiintoisen elokuvakokeilun sillä Host taitaa olla ensimmäinen keskellä Korona jupakkaa kuvattu elokuva. Muutamista pätevistä jännityskohtauksista ja pimeissä huoneissa hiiviskelyistä huolimatta Host on melko geneerinen tietokoneruutujen välityksellä suurimmaksi osaksi tapahtuva Searching henkinen Paranormal Activity. Hahmot tuppaavat jäämään melko yksipuoliksi alussa alkoholia kittaaviksi ja lopulta kiljuviksi tyypeiksi. Pääpahis on myös niin moneen kertaan nähdyn oloinen örvelö.

rating 40,000

29.07.2021 klo 14:40

Blood Red Sky

Blood Red Sky on viihdyttävä Matkustaja 57 kohtaa 30 Päivää Kaamosta tyylinen toimintakauhuelokuva. Peter Thorwarth on luonut mukavan tehokkaan lentokonetrillerin jonka idea kuulostaa melko pöhköltä ja sitähän se onkin. Blood Red Sky ei ainakaan gore-efekteissä säästele sillä porukkaa ja jopa koiria pistetään säälittä kylmäksi. Muutenkin oli hieno nähdä vampyyrit tälläisinä säälittöminä tappajina eikä minään kiiltokuva hahmoina. Peri Baumeister on hauska badas mutsi joka pistää haisemaan. Dominic Purcellin ohella pääpahikseksi nouseva Alexander Scheerin Eightball on yksi ylivedetyimmistä sosiopaateista hetkeen aikaan. Kaikkiaan oikein maukas räiske ja mäiske rymistely Netflixiltä saksanmaalta.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat