andy

andy

Tähtääjä, 99 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (331)

30.07.2021 klo 18:16

Host

Host sisältää mielenkiintoisen elokuvakokeilun sillä Host taitaa olla ensimmäinen keskellä Korona jupakkaa kuvattu elokuva. Muutamista pätevistä jännityskohtauksista ja pimeissä huoneissa hiiviskelyistä huolimatta Host on melko geneerinen tietokoneruutujen välityksellä suurimmaksi osaksi tapahtuva Searching henkinen Paranormal Activity. Hahmot tuppaavat jäämään melko yksipuoliksi alussa alkoholia kittaaviksi ja lopulta kiljuviksi tyypeiksi. Pääpahis on myös niin moneen kertaan nähdyn oloinen örvelö.

rating 40,000

29.07.2021 klo 14:40

Blood Red Sky

Blood Red Sky on viihdyttävä Matkustaja 57 kohtaa 30 Päivää Kaamosta tyylinen toimintakauhuelokuva. Peter Thorwarth on luonut mukavan tehokkaan lentokonetrillerin jonka idea kuulostaa melko pöhköltä ja sitähän se onkin. Blood Red Sky ei ainakaan gore-efekteissä säästele sillä porukkaa ja jopa koiria pistetään säälittä kylmäksi. Muutenkin oli hieno nähdä vampyyrit tälläisinä säälittöminä tappajina eikä minään kiiltokuva hahmoina. Peri Baumeister on hauska badas mutsi joka pistää haisemaan. Dominic Purcellin ohella pääpahikseksi nouseva Alexander Scheerin Eightball on yksi ylivedetyimmistä sosiopaateista hetkeen aikaan. Kaikkiaan oikein maukas räiske ja mäiske rymistely Netflixiltä saksanmaalta.

rating 70,000

26.07.2021 klo 09:00

The Marksman

The Marksman on pätevä road movien ja toimintadraaman sekoitelma. Varsinkin tarinan alkupuolella hommassa on jopa pientä poliittista kannanottoa laittomista siirtolaisista/pakolaisista Meksikon rajalta. Jälkimmäinen puolisko onkin pakoilua ja välienselvittelyä. Liam Neeson tekee perustoimivan roolin rähjäisenä äijänä ja saa muutaman hienon hetken nuoren Jacob Perezin kanssa. Useista latino konnarooleista tuttu Juan Pablo Raba on pääpahiksena melko tavanomainen kostoa hautova tappaja. Katheryn Winnick jää sivummalle tapauksen kimpussa olevana poliisina ja Liam Neesonin esittämän miehen tyttärenä. Viihdyttävä pakomatka pienellä kannanotolla.

rating 70,000

23.07.2021 klo 08:35

32 Malasana Street

Malasana 32 on viihdyttävän perinteinen kauhukertomus perheestä uudessa kodissa. Albert Pintó luo äänimaailmaltaan tunnelmallisen kauhudraaman vaikka kliseet kulkevatkin reippaasti mukana. Melkein joka paikka narisee ja pimeän kulman takana odottaa jump scare säikähdys. Vuoden 1976 Espanja on toimivasti lavastettu taustalle ja mahtuu mukaan yksi kiva tv'n tuijoituskohtaus. Javier Botetin pääpahis jää kovasta uhoamisesta huolimatta melko tavanomaiseksi. Malasana 32 on vähän kuin Espanjan versio Poltergeististä ja The Conjuring elokuvista eikä yhtään hassumpi sellainen.

rating 60,000

19.07.2021 klo 17:12

Meander

Meander on jälleen yksi Cube-Kuutio rip-off, mutta pirun viihdyttävä sellainen. Mathieu Turi pitää huolen että ahtaanpaikan tunnelma vyöryy kotisohvalle asti ja matkalle viritetyt ansat ovat sopivan häijysti toteutettu. Puolenvälin jälkeen homma muuttuu vieläkin häiritsevämmäksi ja varsinkin lopetus on yhtä aikaa nerokas tai hölmö. Gaia Weiss tekee pääroolissa fyysisesti ja henkisesti rankan roolin ahtaissa putkissa ryömivänä naisena. Peter Franzén ei ruutuaikaa hirveästi saa, mutta hoitaa tonttinsa varsin mallikkaasti. Kaikkiaan tehokas Ranskalainen selviytymistrilleri hassulla twistillä.

rating 80,000

13.07.2021 klo 17:45

Wrath of Man

Wrath of Man on varsin viihdyttävä ryöstötrilleri ja varmasti yksi Guy Ritchien suoraviivaisimmista elokuvista. Parilla aikatasolla liikkuva tarina kiristää toimivasti tunnelmaa ja erityisesti ryöstökohtausten yhteydessä Guy Ritchie kasvattaa jännitteen mukavasti tapahtumien ympärille. Toimintakohtaukset joissa ammutaan ja otetaan osumaa on toteutettu vanhan koulukunnan meiningillä. Wrath of Manin tarinan rakenne tuo hieman mieleen Lucky Number Slevin elokuvan. Jason Statham heittää yhden parhaimmista rooleistaan pitkään aikaan. Holt McCallany, Josh Hartnett ja melko tylyn pahiksen roolin tekevä Scott Eastwood ovat myös mainioita rooleissaan. Näppärä ryöstötrilleri parilla twistillä maustettuna.

rating 80,000

11.07.2021 klo 08:56

The Little Things

The Little Things on varsin toimiva rikoselokuvan ja sarjamurhaajatrillerin sekoitelma. Audiovisuaalisesti komennäköinen 1990 luvulle sijoittuva trilleri poliisista joka sekaantuu puolivahingossa julmaan murhasarjaan lainaa tunnelmaan ripauksen David Fincherin Zodiac ja Se7en elokuvista. Tarinan keskellä on muutama sopivan häiriintynyt jännityskohtaus ja lopetus jättää mukavasti kysymyksille pohdittavaa. Denzel Washington ja Rami Malek ovat rooleissaan tapausta tutkivina poliiseina erinomaisia. Jared Leto tuppaa jäämään hieman sivummalle, mutta onnistuu olemaan sopivan kahjo sosiopaatti. Viihdyttävän tunnelmallinen jännäri.

rating 80,000

09.07.2021 klo 18:56

Fatman

Fatman on erikoisen hassu toimintakomedia Joulupukin ja palkkamurhaajan yhteentörmäyksestä. Nelmsin veljesten idea on sopivan kahjo jossa on vähän kuin Fargo kohtaisi Rare Exportsin henkinen meininki. Tarinan alkupuolella tuntuu olevan vähän liikaa irrallisia sivujuonia, mutta loppuolella pistetään kunnolliset ruumisjuhlat käyntiin. Viimeinen kolmannes on kieltämättä huvittavan näyttävä toimintakohtaus talvisissa maisemissa. Mel Gibson ja Walton Goggins tekevät pätevät roolit jotka heittävät huvittavaa dialogia minkä kerkeävät. Fatman on viihdyttävä tälläinen yhden idean elokuva jonka kahjouden olisi voinut pienellä potenttiaalilla viedä vieläkin hullumaksi.

rating 60,000

05.07.2021 klo 18:51

Run

Run on mukavan hiljalleen kiristyvä pikkujännäri äidistä ja tyttärestä. Aneesh Chaganty todisti jo Searchingillä osaavansa luoda pienestä ideasta toimivaa tunnelmaa ja sama toimii Runin kohdalla mainiosti. Muutamat juonenkäänteet ja trillerikohtaukset alkoivat mennä jo pahasti epäuskottavuuden puolelle, mutta sen verran kireä meininki on saatu tarinan ympärille että ei tuokaan paljoa menoa haitannut. Sarah Paulson ja Kiera Allen ovat keskeisissä rooleissa varsin päteviä joiden välillä on tunnelmallinen äiti-tytär: rakkaus/viha suhde.

rating 60,000

04.07.2021 klo 09:11

Possessor

Possessor on mielenkiintoisesti toteutettu sci-fi kauhutrilleri joka ainakin todistaa sanonnan pojasta polvi paranee pitävän paikkansa. Brandon "Davidin poika" Cronenbergin luoma tulevaisuuden maailma Possessorissa on nilhistisen kylmä jossa teknologia yritys suorittaa murhia toisten ihmisten ajatusten avulla. Murhakohtaukset ovat pariin otteeseen melko rumia ja tunnelma muutenkin mukavan häijy. Varsinkin lopetus iski tylyydellään hetkeksi aikaa kanveesiin. Andrea Riseborough ja Christopher Abbott ovat keskeisissä rooleissa varsin toimivia jotka hetken aikaa esittävät yhtä ja samaa hahmoa. Erinomainen sci-fi-trilleri tutkielma ihmismielestä. Brandon Cronenbergista kuullaan vielä lisää Antiviral ja Possessor ovat sen jo todistaneet.

rating 80,000

01.07.2021 klo 16:04

The Empty Man

The Empty Man on odotuksiin nähden huomattavasti parempi kauhupainotteinen mysteeritrilleri mitä trailerit tästä aluksi vaikutti. Entisen poliisin tutkimus löytää kadonnut lapsi henkinen tarina viedään mukavalle kierrokselle ja jipon pahiskaan ei ole aivan sellainen mitä aluksi voisi kuvitella. Hiiviskelyt kosteilla ja likaisilla kellarikäytävillä nostaa mainiosti tunnelmaa ja erityisesti yöllinen vierailu vanhalla leirintäalueella on yksi hienoimmista yksittäisistä kauhukohtauksista hetkeen aikaan. James Bagde Dale on varsin toimiva pakkomielteisen entisen poliisin roolissa.

rating 70,000

01.07.2021 klo 15:51

Things Heard & Seen

Things Heard & Seen on maltillisen rauhallisesti rakennettu kauhudraama perheestä uudessa kodissa maaseutukylässä 1980 luvulla. Things Heard & Seen on samalla varsin terävä kuvaus ihmismielestä ja sen vaikutteista lähiympäristön tapahtumiin. Tunnelmaa luodaan mukavan odottavalla jännityksen luomisella, mutta mahtuu mukaan yksi sitäkin rankempi roiskekohtaus. Tarina jättää sopivasti hommia auki ja varsinkin lopetus on vähän hetkinen että mitä tässä nyt oikein tapahtui?. Amanda Seyfried ja James Norton ovat keskeisenä pariskuntana joilla ei tunnu aivan kaikki olevan kunnossa varsin mainiota rooleissaan. Kaikkiaan toimiva Hereditary henkinen kauhudraama.

rating 70,000

29.06.2021 klo 10:51

Satanic Panic

Satanic Panic on päällisinpuolin viihdyttävä kauhukomedia pitsalähetistä joka joutuu vahingossa tekemisiin saatananpalvojien kanssa. Puhtaana komediana käynnistyvä tarina alkaa heitellä sopivalla tahdilla ällötyksiä mukaan tarinaan ja onhan tässä välillä melko hulluakin menoa. Tekijätiimi on selkeästi ottanut vaikutteita Brian Yuznan ja Stuart Gordonin visvaisista kauhukomedioista. Muutamat kauhukohtaukset tuntuivat vähän turhilta sivujuonilta varsinaiseen tarinaan nähden ja lopun sinänsä huvittava häröily päättyi turhan nopeasti. Hayley Griffith on pääroolissa energinen mimmi ja melkein cameo-roolin tekevä Jerry O'Connell sama mulkero kuten yleensä. Rebecca Romjin on huvittava satanistien johtajana.

rating 60,000

23.05.2021 klo 19:48

Godzilla vs. Kong

Godzilla vs Kong on juuri sitä mitä tilaa viihdyttävä megamättö kahden suurörvelön välillä. Varsin mainiot You're Next ja The Quest trillereiden ohjaaja Adam Wingard on loihtinut melkoisen älyvapaan, mutta visuaalisesti komean hirviörymistelyn. Tarina itsessään on niin yliälytön että se on viihdyttävän hauska. Ääniefektit teatterissa ainakin pitävät huolen mukavasta tunnelmasta ja olihan siinä jotain kun Godzilla ja Kong ensimmäistä kertaa kohtasivat ja olihan tässä mukava nähdä se yksi legendaarinen Godzilla pahis. Jos odottaa Oscar tason näyttelijäsuorituksia niin kannattaa kiertää tämä teos kaukaa. Hahmot jäävät suosiolla hieman sivummalle vaikka Alexander Skarskård pullistelee tutkijana ja Demián Bichir leikkii ylimielistä jumalaa. Kaikkiaan mukava rymistely sopivalla asenteella joka hakkaa Transformersit ja Pacific Rimit.

rating 70,000

13.05.2021 klo 20:05

Boss Level

Boss Level on viihdyttävä Crank meets Edge of Tomorrow henkinen sci-fi toimintaelokuva. Joe Carnahan luotsaa tarinaan jossa yksi mies kuolee joka päivä näyttävän yli ammuttuja toimintakohtauksia maustettuna ripauksella toimivaa huumoria. Tarina itsessään alkaa hieman toistaa itseään mitä pidemmälle hommassa mennään. Frank Grillo heittää mainion roolin kovia kokevana äijänä joka on koko Boss Levelin valttikortti. Mel Gibsonin pahis tuppaa jäämään hieman taustalle piiloon vaikka pääseekin huvittavan käärmejutun kertomaan.

rating 60,000

09.05.2021 klo 16:28

Breach

Breach on totaalinen sci-fi kalkkuna jossa kaikki lajityypin kliseet on mahdutettu mukaan. Tekijätiimi on tarkkaan katsonut Alienin, The Thingin ja Elysiumin sillä oikeastaan mitään omaa ei Breachin tarina sisällä. Efektit ovat kuin suoraan jostain The Asylumin ja SYFY studion surkeimmista teoksista joista pahimpana homman pääpahis. Bruce Willis tekee sitä mitä on "Glassia & Death Wishiä" lukuunottamatta tehnyt viime vuodet täysin yhdentekevän mekaanikon roolin vaikka yrittääkin esittää kovaa äijää liekinheittimen kanssa. Thomas Jane ja Ralf Moeller käyvät heittämässä pari repliikkiä ja katoavat kuvasta. Melkoinen sci-fi pannukakku kaikilla herkuilla

Edit: tältä samalta tekijätiimiltä on näemmä ilmestynyt hiljattain Cosmic Sin niminen sci-fi elokuva jossa myös Bruce Willis pääroolissa onkohan tuokin samaa laatua?.

rating 20,000

02.05.2021 klo 08:48

Freaky

Freaky on hieman kuluneesta aiheesta huolimatta viihdyttävän tehokas kauhukomedia. Christopher Landon hyödyntää lajityypin kliseet erinomaisesti tarinaan ja tekee tästä välillä jopa pienimuotoisen satiirin Friday The 13Th elokuvista. Sarjamurhaajan ja nuoren tytön roolien vaihtumisen jälkeen hommaan saadaan muutama maaliin asti osuva huumorikohtaus. Vastaavasti porukkaa pistetään myös kasaankin melko kovalla prosentilla. Vince Vaughn irrottelee täysillä Jason Voorhesin ja Michael Myersin huvittavana kloonina ja Kathryn Newton heittää mainion roolin tämän kanssa rooleja vaihtavana nuorena naisena.

rating 70,000

30.04.2021 klo 09:00

Alone

Alone on yksinkertaisuudessaan tylyn tehokas selviytymistrilleri. John Hyams repii tarinasta jossa leskeksi jäänyt nainen joutuu muuttomatkalla psykopaatin kohteeksi kliseistäkin huolimatta armottoman trillerin. Tehokkaan toimiva kuvaustyyli luo intensiivisen tunnelman hyvin juonen ympärille ja väkivaltapurkaukset tekevät varsinkin loppupuolella melko rumaakin jälkeä. Jules Willcox on viihdyttävä badas mimmi kireissä farkuissaan ja Marc Menchaca vetää kliseiden kirjasta revityn psykoroolin hauskasti yli. Kaikkiaan toimivan sähäkkkä trilleri.

rating 70,000

03.04.2021 klo 09:20

Willy's Wonderland

Willy's Wonderland on viihdyttävän sekopäinen kauhukomedia miehestä siivoamassa lasten vanhaa huvitaloa. Hauskasti 1980 halppis kauhuelokuvat mieleen tuova Willy's Wonderland tulee varmasti jakamaan mielipiteet kahtia. Tunnelma on mukavan letkeä ja kauhu & gore-efetit on toteutettu vanhan liiton meiningillä. Tarinan pääpahis motiiveineen on hieman kulutettua tavaraa vaikka tähän tarinan umpikiero twisti liittyykin. Nicolas Cage tekee maneereillaan juuri sitä mitä Cagelta voikin odottaa, mutta pienenä erikoisuutena mies ei sano sanaakaan elokuvan aikana ja äijän roolista tulee hieman mieleen Drive Angryn rooli muutaman vuoden takaa. Kepeä kauhukomedia ja b-luokan roskaelokuva parilla osuvalla läpällä.

rating 60,000

28.03.2021 klo 15:16

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 on harmittoman viihdyttävä jatko-osa. Ei tämä ensimmäisen Wonder Womanin tasolle pääse, mutta on haukuttua mainettaan hieman parempi toimintaseikkailu. 1984 Vuosi herää taustalla nostalgisesti eloon ja pääpahiksen suunnitelma on kahjointa mitä Tenetin ohella on hetkeen nähty. Pitkään kestoonsa nähden mukaan mahtuu muutamia turhempiakin kohtauksia ja täysin lonkalta vedettyjä juoniaukkoja. Gal Gadot kantaa tarinaa toimivasti harteillaan. Pedro Pascal ja Kristen Wiig vetävät pahisten roolinsa yli että kolisee. Chris Pinelle ei paljoa tekemistä tällä kertaa keksitty. Rento kertakayttö rymistely.

rating 60,000

25.03.2021 klo 16:44

The Devil Below

The Devil Below on kertaalleen viihdyttävä, mutta samalla melko kaavamainen ja aavistuksen liikaa Neil Marshallin The Descentin jäljillä liikkuva hirviökauhuelokuva. Autioitunut kaivoskaupunki luo mielenkiintoisen lähtöasetelman tarinalle ja mahtuuhan mukaan yksi kiva jump scare säikähdys. Pimeällä kuvatuissa kohtauksissa ei välillä meinaa saada oikein selvää mitä kenellekin tapahtuu ja varsinainen hirviöuhka jää hieman laimeaksi. Alicia Sanz on pääroolissa kireissä vaateissaan toimiva mimmi ja Will Patton se pakollinen kostoa hautovaa vanha äijä.

rating 50,000

15.03.2021 klo 20:38

Vivarium

Vivarium on viihdyttävän kiero mysteeritrilleri pariskunnasta erikoisella asuinalueella josta ulospääsyä ei tunne enään olevan. Maltillisen rauhallisesti etenevä tarina kasvattaa toimivan tunnelman juonen ympärille jota maustetaan sopivan kierolla huumorilla joista varsinkin tarinan nilhistinen lopetus jättää hymyn suupieleen. Jesse Eisenberg ja Imogen Poots ovat keskeisenä pariskuntana rooleissaan varsin mainioita. Pienestä keskivaiheen paikallaan junnaamisesta huolimatta viihdyttävä Cube meets The Truman Show henkinen trilleri.

rating 70,000

07.02.2021 klo 16:03

I See You

I See You on viihdyttävän umpikiero sekoitelma perhedraamaa, katoamistrilleriä ja kotiintunkeutumiskertomusta. Adam Randall osaa luoda tarinan taustalle toimivan tunnelman jota maustaa käsikirjoittaja Devon Grayen sopivasti lapasesta lähtevät juonenkäänteet. Varsinkin puolenvälin jälkeen tarina muuttuu hieman toisenlaiseksi mitä alkupuoli lupaili ja jipon pahiskaan ei heti ole se ketä luulet. Helen Hunt ja Jon Tenney tarinan keskiössä olevana pariskuntana tekevät pätevät roolit. Kaikkiaan viihdyttävän toimiva trilleri pienellä Funny Games asenteella.

rating 70,000

22.01.2021 klo 17:01

Archive

Archive on hieman kuluneesta aiheesta yllättävänkin pätevä sci-fi trilleri kuoleman hyväksymisestä ja tekoälyn välisestä ystävyydestä. Mukavan maltillisesti etenevä tarina kasvattaa taustalle viihdyttävän tunnelman ja tarinan tapahtumapaikka talvisen maiseman ja vesiputouksen keskellä oleva suuri laboratorio on hienosti totuetettu. Varsinaisen loppuhuipennuksen hieman arvaa, mutta onnistuu se silti jättämään Archivesta posiitiivisen ajatuksen. Theo James heittää helposti yhden uransa kovimmista rooleista vaimonsa kolarissa menettäneenä tiedetutkijana.

rating 70,000

16.01.2021 klo 09:37

The New Mutants

The New Mutants on totaalinen sörsselikakku ja täysin turha spin-off X-Men elokuva. The New Mutants olisi voinut olla joku ihan oma mutanttielokuva sillä X-Men mainitaan noin 2 kertaa tarinan aikana. Enemmän tämä on jonkinlainen Twilight henkinen tarina mutanteilla. Tarinan hahmot ovat täysin yhdentekeviä ja niinsanotut kauhukohtakset naurettavan muovisia joista varsinkin ruma CGI-finaali kruunasi kaiken. Blu Hunt on söpö puupökkelö yhdellä ilmeellä ja Alice Bragan mystinen tutkija on sataan kertaan nahty hahmo. The New Mutantsin nähtyään en ihmettele miksi tämä lojui pari vuotta tuotantolimbossa sillä tämä on yksi vuoden 2020 surkeimmista elokuvista.

rating 20,000

22.12.2020 klo 09:24

Force of Nature

Force of Nature on geneerinen tusinatrilleri ryöstöporukasta ja pienestä ryhmästä keskellä myrskyä. Tarina on ennalta-arvattava ja jokaisen tulevan käänteen pystyy aavistamaan jo hyvissä ajoin joista typerimpänä elokuvan lopetus. Force of Nature tuntui välillä olevan kuin jonkinlainen hölmö päivitys 1998 vuoden Kova Sade elokuvasta. Emile Hirsch on ainoa joka edes yrittää pitää paketin kasassa, mutta noin vartin ruutuaikaa saava Mel Gibson heittää yhden uransa vaatimattomimmista rooleista entisenä poliisina.

rating 40,000

21.12.2020 klo 14:24

VFW

VFW on viihdyttävän rehellinen b-luokan Grindhouse väkivaltamättö. Tunnelmaan on selkeästi haettu vaikutteita 1980 luvun henkisistä toimintaelokuvista sekä yleisteema tuo mieleen John Carpenterin ja George A. Romeron klassisimpien elokuvien ideat. Toimintakohtaukset on vedetty huvittavalla tavalla täysin överiksi ja porukkaa menee kappaleiksi melkoisella prosentilla. Vanhojen sotaelokuvien repliikit istuvat hahmojen suuhun mainiosti. Stephen Lang, William Sadler ja pari osuvaa läppää heittävä Fred Williamson pitävät hauskaa sotaveteraanien rooleissa.

rating 70,000

19.12.2020 klo 21:26

Sputnik

Sputnik on näpsäkkä venäläinen sci-fi hirviökauhuelokuva. 1983 Vuoden tunnelma herää taustalla kylmänsodan pelottetulla mainiosti eloon ja muutenkin tarina etenee mukavan rauhallisesti nostattaen mukavan hiljalleen kierroksia. Hirviö ja parit suht:tylyt gore-efektit ovat toteutettu sopivan rumalla tavalla ja varsinainen hirviötarina on mielenkiintoisesti rakennettu. Pyotr Fyodorov ja Oksana Akinshina tekevät keskeisissä rooleissa varsin pätevät roolit.

rating 70,000

18.12.2020 klo 23:47

Underwater

Underwater on kliseineenkin viihdyttävä katastrofitrillerin ja merihirviö kauhuelokuvan sekoitus. Mukavan intensiivinen tarina menee heti asiaan eikä jarruttele matkan varrella vaikka joidenkin hahmojen käytös välillä typerää onkin. Underwater on selkeä sekoitus 1980-1990 lukujen Leviathan, Deepstar Six ja Deep Rising henkisiä merihirviöelokuvia. Muutamat sukelluskohtaukset ja hiippailut ahtailla käytävillä luovat viihdyttävän Alien henkisen tunnelman homman ympärille. Underwaterin pääpahis Cloverfieldin hirviön ja Cthulhun isoveljeä muistuttava rumilus on mukavan ruma. Visuaalisesti Underwater on komennäköinen sukellusrymistely. Kristen Stewart ei nyt ehkä ole uskottavin Ellen Ripley henkisenä kloonina, mutta eipä tuo menoa haitannut ja sivummalla Vincent Cassell ja John Gallagher Jr. heittävät toimivaa taustatukea.

rating 70,000

18.12.2020 klo 17:54

Final Target

Final Target on kertaalleen viihdyttävä toimintadraama joka kulkee geneerisesti John Wickien ja Jason Bourne elokuvien kanssa samoilla apajilla. Toimintakohtauksissa on mukavasti potkua ja jälki muutamaan otteeseen sen mukaista. Juonen keskellä on vastaavasti pari melko turhaa sivujuonta. Jessica Chastain pääroolissa energinen mimmi, mutta melko nimekkäästä näyttelijäkaartista John Malkovich ja Colin Farrellin pahis pääsevät hieman enemmän esille muiden käydessä heittämässä lauseen tai pari tarinan keskellä.

rating 60,000

03.12.2020 klo 17:13

The Blackout - Invasion Earth

The Blackout-Invasion Earth on melkoinen remix useista sci-fi elokuvista, mutta samalla näyttävä ja mielenkiintoinen kokeilu yhdistää Black Hawk Down tyylinen sotaelokuva-Prometheus henkiseen sci-fi trilleriin. Tarinan maailmankuva on visuaalisen hienosti toteutettu jonka visio ja taustalla heiluvat tuhokuvat kulkevat erinomaisesti käsikädessä. Ainoastaan hieman erikoinen lopetus jättää hassun fiiliksen. Toimintakohtauksissa on potkua vaikka pariin borskeittoon. Lordi Voldermortin kaksoisolentoa muistuttava pääpahis tuo hommaan ripauksen koomisuutta heitelessä totista läppää maailman nykytilasta. Olihan tämä myös välillä kuin suoraan Michael Bay henkistä armeijan esittely videota. Aleksey Chadov ja Pyotr Fyodorov tekevät päärooleissa tapahtumien keskellä häärivinä sotilaina toimivaa työtä. Kaikkiaan viihdyttävän näyttävä Venäläinen Maailmojen Sota joka olisi voinut täkäläisessä Imax/Isense leffasalissakin toimia mainiosti.

rating 70,000

12.11.2020 klo 17:10

Kalmo

Kalmo on pätevän toimiva Norjalainen kauhudraama perheestä mystisen ydintapaturman jälkeisessä maailmassa jotka osallistuvat paikallisessa hotellissa järjestettävään teatterinäytelmään. Jarand Herdal luo Kalmon lähtökohdille mielenkiintoisen asetelman. Kuvat tuhoutuneesta ja ränsistyneestä Oslosta ovat komeasti tehty, mutta sitten tarina hyppää hieman liikaa tavallisen kauhutarinan sekaan ja koko homman jipon arvaa jo hyvissä ajoin. Visuaalinen ilme varsinkin hotellin sisällä ja käytävillä on kaunis jonka rikkoo pari suht tylyä gore kohtausta ja kylmää kauhukuvaa. Kalmo on hauskasti vähän kuin Hohto ja The Divide olisi sekoitettu keskenään. Gitte Witt perheenäitinä ja Thorbjørn Harr salaperäisenä liikemiehenä tekevät keskeisissä rooleissa toimivaa työtä. Mielipiteitä jyrkästi jakava Kalmo on näppärä Norjalainen kauhudraama.

rating 70,000

09.11.2020 klo 20:48

His House

His House on mukavan maltillisesti kasattu kauhutrilleri pakolaispariskunnasta jotka yrittävät sopeutua uuteen kotiin lontoon laitakaupungilla. Remi Weekes osaa luoda kauhukohtaukset tarinaan tunnelmallisen pitkitetysti ja erityisesti ränsistynyt talo luo oman potkunsa hommaan. Remi Weekes liikkuu His Housella Get Outin ja Antebellumin jalanjäljillä, mutta His Housen pakolaistarina luo jo oman ankean meiningin juonen ympärille jota maustaa pari näppärää twistiä. His Housen heikoinlenkki on hieman nähdyn oloinen pääpahis sillä tarina pysyttelee tunnelmallisena kun uhka pysyy piilossa. Sope Dirisu ja Wunmi Mosaku ovat keskeisissä rooleissa lapsensa menettäneenä pariskuntana erinomaiset. Matt Smith käy piipahtamssa ystävällisenä sosiaalivirkailijana. His House on pätevä parilla tehokkaalla painajaiskuvalla varustettu Netflix kauhuilu.

rating 70,000

04.10.2020 klo 18:46

Lumous

Magic-Pahuuden riivaama (ei mikään Lumous) on pätevän toimiva kuvaus vatsastapuhuja miehen ja hänen nukkensa ystävyydestä. Mukavan rauhallisesti etenevä tarina kasvattaa viihdyttävän tunnelman taustalle ja varsinainen kauhuilu tulee mukaan melkoisella viiveellä. Keskivaiheella juoni hieman kiersi ympyrää paikallaan. Anthony Hopkins tekee hienon roolin showmiehenä joka joutuu kohtaamaan sen julkisuuden kurjemmankin puolen. Magicin ehdoton valttikortti on Fats nukke joka on aidosti karmiva nukkehahmo jolle Anthony Hopkins lainaa kylmän toimivasti äänensä. Ja elokuva jossa Ed Lauter käy piipahtamassa ei koskaan voi olla täysin onneton. Ei Magic mikään ajaton kauhuklassikko ole, mutta monen vuoden tauon jälkeen katsottuna viihdyttävä kauhudraama ja onnistuneimpia vatsastapuhuja kauhuelokuvia James Wanin Dead Silencen ohella.

rating 70,000

16.09.2020 klo 18:34

Beyond Skyline

Beyond Skyline on nautittavan rehellinen B-luokan sci-fi rymistely, joka hakkaa vakavan ensimmäisen osan mennen tullen. Beyond Skyline on hauskasti jaettu kolmeen näytökseen ensimmäinen toistaa ensimmäisen Skylinen invaasion tapahtumat toisten hahmojen näkökulmasta, sitten kärvistellään avaruusaluksessa ja lopuksi rymistellään jossain viidakon rajalla. Liam O'Donnellin luotsaama Beyond Skyline on 50% Independence Dayta ja 50% Predatoria maustettuna täysin päättömällä revityksellä irtoaivoja. Frank Grillo ja Iko Uwais etunenässä heittävät huvittavan toimivat roolit ja hahmoille kirjoitettu uhoilu läppä menee jo pari kertaa tahattoman koomiseksi. Kaikkiaan kiva sci-fi toimintasekoilu aidolla B-luokan meiningillä joka jättää lopuksi mielenkiinnon nähdä se tuleva kolmaskin Skyline joskus.

rating 60,000

09.09.2020 klo 21:49

I'm Thinking of Ending Things

I'm Thinking of Ending Things on erikoinen sekoitus road movieta, komediaa ja kauhuelokuvaa. Ian Reidin Romaania en ole lukenut, mutta Charlie Kaufmanin visio nuoresta parista matkalla pojan vanhempien luokse luodaan mukavan tunnelmallinen elokuvakokemus. Tarina pitkittelee kerrontaa välillä jopa hieman ärsyttävästi, mutta vastaavasti Charlie Kaufman luo muutaman melko häiriintyneen ja yleensä pitkään kuvatun kohtauksen. Lumisateinen talvimaisema luo oman potkunsa tarinaan. Jesse Plemons ja Jessie Buckley ovat rooleissaan varsin mainioita ja varmasti yksi hurmaavimmista nuorista pariskunnista hetkeen aikaan. David Thewlis ja Toni Collette puolestaan irrottelevat omituisina vanhempina täysillä. Erikoinen, mutta samalla sopivan kiehtova elokuva.

rating 70,000

01.09.2020 klo 18:20

Extinction

Extinction on harmittoman viihdyttävä invaasiotrilleri yhden perheen tai enemmänkin yhden miehen näkökulmasta. Tarina sisältää melkein jokaisen katastrofielokuvan kliseen jossa tavallinen perhe joutuu pakenemaan suurtatuhoa, mutta sehän toimii Extinctionissa vallan mainiosti. Visuaalisesti Extinctionin tuhokuvat taustalla ovat komeita, vaikka pari Syfyn tyylistä kömpelöä efektiä on matkalle mukaan mahtunut. Invaasioon liittyvä syy isketään mukavasti puskista iskevällä twistillä ja pahikset olivatkin jotain muuta mitä aluksi luultiin. Toimintakohtauksissa oli myös sopivasti rytinää ja rätinää. Michael Peña ja Lizzy Caplan tekivät keskeisissä rooleissa kohtalaisen toimivaa työtä. Ilman mitään suurempia odotuksia Extinction on näpsäkkä kertaalleen menevä sci-fi trilleri Netflixiltä.

rating 60,000

29.08.2020 klo 16:08

Fantasy Island

Fantasy Island melkoisen täystyrmäyksen saanut fantasia-kauhuseikkailu on jopa astetta parempi mitä tältä odotin. Hömpän tv-sarjan pohjalta tehty Fantasy Island on enemmänkin jonkinlainen miniversio Lostista ja Jordan Peelen Us elokuvasta. Idea saaresta joka toteuttaa ihmisten toivomat fantasiat ajatusta ei hyödynnetä täysillä. Nyt olisi voitu irrotella oikein kunnolla, mutta toiset hahmot haluavat vain bilettää täysillä ja toiset korjata elämänsä virheitä. Muutamat fantasiajaksot ovat visuaalisesti näyttävästi toteutettu, mutta sivujuonineen niitä on vähän liikaa. Tarinan ytimeen säästetyn twistin arvaa jo hieman liian aikaisin ja pari tarinan pahista oli suoraan kopioitu Event Horizonista ja Hostelista. Michael Peñaa on vaikea kuvitella rikkaaksi roistoksi ja muutenkin miehen rooli tuppaa jäämään hieman statistiksi. Maggie Q,n ja Lucy Halen tehtäväksi jäi vain mennä paikasta toiseen tuimailme kasvoilla. Michael Rooker ja Kim Coates käyvät pistaytymässä hauskoissa pikkurooleissa. Kertaalleen menevä kauhuseikkailu parilla kivalla fantasiakohtauksella.

rating 50,000

19.08.2020 klo 19:08

Velvet Buzzsaw

Velvet Buzzsaw on mielenkiintoisesti toteutettu satiirinen kauhudraama taidemaailmasta. Dan Gilroyn luoma maailma Velvet Buzzaw:n tarinassa on umpikiero ja näyttää osuvalla huumorilla minkälaista hintaa taiteesta oikein maksetaan. Audiovisuaalisesti Velvett Buzzsaw on hienonnäköinen joista varsinkin mukavan karmivat taidemaalaukset ja hieno yökuvaus sekoittuvat keskenään mainiosti. Dan Gilroy nostattaa verkkaisesti etenevään tarinaan kauhuelementit sopivan rauhallisesti mukaan ja muutamat kuolinkohtaukset ovat huvittavan kuvottavia. Jake Gyllenhaal ja Rene Russo ovat keskeisissä ylimielisissä rooleissaan erinomaisia, mutta John Malkovich hukataan melko vaatimattomaan rooliin taustalle. Kaikkiaan kirpeä painajainen taidemaailmasta.

rating 70,000

17.08.2020 klo 20:52

Project Power

Project Power on viihdyttävän hölmö toimintasekoilu huumeesta joka antaa käyttäjälleen 5 minuuttia lähes täydelliset voimat. Henry Juust ja Ariel Schulman kaksikko pitävät toimintakohtauksissa selkeästi hauskaa ja ne ampuvat mukavasti yli. Seuraavan Batmanin käsikirjoittaja Mattson Tomlinin tarina on kuin kostoelokuva yhdistettynä buddy cop henkiseen toimintakomediaan reilulla annoksella älyttömyyttä maustettuna. Jamie Foxx ja Joseph Gordon-Levitt ottavat kaiken ilon irti rooleistaan.

rating 70,000

09.08.2020 klo 23:20

Unhinged

Rattiraivo (hauskin suomennos hetkeen aikaan) on pätevän toimiva psykotrilleri vaikka onkin jakanut mielipiteet kahtia. Hieno alkutekstijakso näyttää jo osuvasti mistä tarinassa on kyse kahden elämän lyömän ihmisen yhteentörmäyksestä. Rattiraivo on vähän kuin Duel ja Joy Ride maustettuna Rankan Päivän tunnelmalla ja asenteella. Rattiraivon kaahailu ja kolarikohtauset ovat pariin otteeseen sopivan satuttavia, mutta loppuakohden homma muuttuu jopa hieman slasheria muistuttavaksi kauhutrilleriksi. Russell Crowe on äijä paikallaan masentuneena psykopaattina ja Caren Pistorius antaa hyvän vastuksen kovia kokevana äitinä.

rating 70,000

29.07.2020 klo 20:37

The Old Guard

The Old Guard jättää hieman kaksijakoiset fiilikset. Tarina kuolemattomista ihmisistä on mielenkiintoinen, mutta juonessa varsinkin alkupuolella tuppaa olemaan vähän kiire joka suuntaan. Toimintaelokuvaksi Old Guard on pätevän säväyttävä ja toimintajaksoissa on välillä sopivan tyly asenne kohdillaan. Charlize Theron on pääroolissa tapansa mukaan dynaaminen mimmi. Kiki Layne ja Matthias Schoenaerts pärjäävät myös toimivasti rähinöissä mukana. Harry Mellingin sinänsä pätevä lääkeyhtiön pahis tuppaa jäämään taustalle statistiksi. Alkuun hieman geneerinen, mutta loppuakohden kokoajan parempi toimintafantasia.

rating 60,000

26.07.2020 klo 09:22

Syvyyksien peto

Deepstar Six on Alien elokuvien jälkihöyryissä tehty kauhuseikkailu merenalaisessa sukellustukikohdassa. Sukelluskohtaukset ovat edelleen komeannäköisiä, mutta hirviökauhuelokuvaksi Deepstar Six etenee geneerisen tuttuja latuja. Sean S. Cunningham luo muutaman kylmän tunnelmallisen kauhujakson ahtaissa merenalaisissa maisemissa ja pääörkki on sopiva ruma kuvotus. Deepstar Six on Sellainen peruskiva hirviöhippa, mutta ei mikään lajityypin muistettavimpia edustajia.

rating 60,000

25.07.2020 klo 21:13

Graveyard Shift - yövuoro

Graveyard Shift on viihdyttävän hölmö Tremorsin ja Arachnophobian hengenheimolainen ysärin alkupuolelta jossa tällä kertaa harmia aiheuttaa rotat. Stephen Kingin alkuperäisessä tarinassa ollaan jälleen tuttuun tyyliin pikkukaupungissa jossa alkaa tapahtua erikoisia asioita. Graveyard Shiftin likaisissa ja kosteissa viemäreissä ja kellareissa hiiviskelyt nostavat mukavasti tunnelmaa, mutta tarinan loppuosa on melkoinen Alien kopio vaikka itse pääörvelö pidetäänkin piilossa sopivan pitkään. David Andrews ja erityisesti huvittavana tuholaistorjujana riehuva Brad Dourif tekevät hauskat roolityöt. Rewatch todella pitkän ajan jälkeen ja Graveyard Shift on huvittavan kuvottava rottaongelma Stephen Kingin tyyliin.

rating 60,000

23.07.2020 klo 18:58

Uhka syvyyksistä

The Rift on viihdyttävän kliseinen merihirviö kauhuelokuva joka on vähän kuin Alien ja The Thing merenpohjassa. Tarina sukellusveneryhmästä selvittämässä mystistä onnettomuutta luodaan muutamia kylmän tunnelmallisia kohtauksia ahtaan sukellusveneen käytävillä ja merenpohjan luolastoissa. Jipon keskeinen twisti on mukavan ällöttävä. Kauhu ja gore-efektit on toteutettu sopivasti vanhan koulukunnan tyyliin. Sukellusvenekohtaukset puolestaan olivat vähän puraisseet aikaa ja näyttivät enemmän nykypäivän SYFYN tuotannolta. Jack Scalia on tarinan kovanpaikan sankariäijä, R. Lee Ermey tapansa mukainen äkäinen kapteeni, Ray Wise homman hämärähemmo ja John Toles-Bey se pakollinen läpänheittäjä. The Rift on Leviathan ja Deepstar Six henkisten merihirviöelokuvien jatkumoa 1980-luvunlopun ja 1990-luvu alun pienelle merenpohjasta nouse uhka buumille.

rating 60,000

15.07.2020 klo 09:20

The Lighthouse

The Lighthouse on erinomaisen taitavasti rakennettu painostava kauhudraama. Robert Eggers kuljettaa tarinaa mukavan verkkaisesti koko ajan kahjompaan suuntaan. Mustavalkoisuus ja hieno kuvasuhde luovat oman annoksensa hienoon tunnelmaan. Majakka ja saari sen ympärillä ja muutamat kauhukuvat tuntuvat kylmän kolkolta kotisohvalla asti. Erikoisen toimiva finaali jättää myös sopivasti ajatuksille hommia. The Lighthouse on ennen kaikkea Willem Dafoen ja Robert Pattinsonin show sillä miehet heittävät hienot roolit kaiken sekoilujen keskellä.

rating 80,000

08.07.2020 klo 10:25

Unsane

Unsane on mielenkiintoinen kokeilu i-phonella kuvattu elokuva. Steven Soderbergh luo varsinkin alkupuolella toimivan mysteeritrillerin jonka twisti paljastetaan hieman liian aikaisin. Tunnelmaltaan Unsane on sopivan kylmä mielisairaalakuvauksen ja vainoamistrillerin sekoitelma. Steven Soderbergh on saanut kasattua nippuun kohtuullisen kovian nimia joista varsinkin Claire Foy tekee pääroolissa toimivan roolin. Ei nyt mikään mullistava trilleri, mutta kokeiluna kiva näpäyttäjä.

rating 60,000

06.07.2020 klo 19:48

Ghostland

Ghostland on häijyn tehokas monitasoinen kotiintunkeutumistrilleri Marttyyrien ohjaaja Pascal Laugierilta. Varsinkin tarinan alkupuoli lataa hiljalleen kehittyvää painostavaa tunnelmaa hahmojen ympärille ja ennen kaikkea siihen mikä on totta ja mikä kuvitelmaa. Puolenvälin ohella Ghostland onkin kuin yksi suuri väkivaltainen juonenkäänne jossa Pascal Laugier tekee tälläkin kertaa gorella rumaa jälkeä, mutta aivan Marttyyrien tasolle ei mennä. Ghostland on pienimuotoinen sekoitus House of Wax ja Haute Tension kauhuelokuvia. Crystal Reed ja Anastasia Phillips ovet kovia kokevina sisaruksina rooleissaan varsin mainioita.

rating 80,000

01.07.2020 klo 16:40

Eli

Eli Netflixin kauhuelokuva on hieman kaksijakoinen kokemus. Alkupuoli on melko geneerinen perhe vie vakavasti sairaan lapsensa hoitoon syrjäiseen hoitolaitokseen ja jokaisen sinänsä hienon hoitolaitoksen käytävän ja huoneen takaa tulee böö säikähdys. Mutta puolenvälin jälkeen homma kääntyy mukavasti täysin päälaelleen ajoittain tehokkaan koomiseksikin psykotrilleriksi. Twistejä pyörähtelee ruudulle kuin liukuhihnalta ja tarinan pahiskaan ei ole heti se mitä aluksi näyttää. Ohjaaja Ciarán Foy luo tarinan finaalissa visuaalisesti hienon kauhukohtauksen. Toimintarooleistaan tunnettu Max Martini ja Kelly Reilly ei ehkä ole uskottavin kauhuelokuvan pariskunta, mutta eipä se menoa haitannut. Lili Taylor on sopivan kylmä todellisena tohtori outona. Charlie Stotwell on keskeisssä Elin roolissaan kohtuullisen toimiva ja muutamat hänen sairaskohtaukset ovat toteutettu mukavan häijysti. Alkuun hieman geneerinen, mutta loppupeleissä kaikessa hölmöydessäänkin viihdyttävä kauhuelokuva.

rating 70,000

29.06.2020 klo 18:04

Sonic the Movie

Sonic the Hedgehog on elokuva jolle on helppo antaa 1 tai 5 tähteä katsojasta tai päivästä riippuen, mutta hieman yllättäen Sonic the Hedgehog elokuva on jopa paikoin odotuksiin nähden onnistunut joka hakkaa useat videopelielokuvat. Jeff Fowlerin ohjaama Sonic the Hedgehog on nostalgisen viihdyttävä vauhtiseikkailu jonka aikana ajatuksia ei tarvitse käyttää ja johon sekoitettu huumorikin puree pariin otteeseen. Men in Black ja X-Menin Quicksilver vitsit toimivat tarinan keskellä. James Marsden ja Jim Carrey pelaavat hauskasti yhteen ja jälkimmäinen pääsee sekoilemaan kuin parhaina päivinään. Kaikkiaan harmiton hömppä pienellä annoksella Segan nostalgiaa.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat