Villetys

Villetys

Käyttäjä, 25 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1579)

15.05.2021 klo 16:11

Etsijät

The Searchers on erinomaisesti onnistunut lännenelokuva, jossa John Wayne tekee yhden parhaimmista roolisuorituksistaan Ethan Edwardsina. Juonessa intiaanit tappavat joukon Ethanin sukulaisia ja sieppaavat mukaansa muutaman naisen, jonka joukossa on myös tämän veljentytär. Yhdessä Jeffrey Hunterin esittämän Martin Pawleyn ja parin muun henkilön kanssa ryhmä lähtee intiaanien perään toiveissa löytää naiset elossa. Elokuvan juoni on hyvin perinteinen kostoelokuva, mutta se pysyy mielenkiintoisena koko kestonsa ajan. Näyttelijät tekevät hyvää työtä John Waynen johdolla ja mukana on myös ihan hauskaa komediaa tukemaan tarinaa. Kokonaisuutena Etsijät kuuluu länkkäreiden joukossa sinne parhaimistoon, mutta ei yllä ihan sinne terävimpään kärkeen.

rating 80,000

14.05.2021 klo 22:26

Daniel Isn't Real

Daniel Isn´t Real on hyvin onnistunut psykologinen kauhupätkä Adam Egypt Mortimerilta. Juonessa seurataan Miles Robbinsin esittämää Lukea, joka kärsii vielä aikuisenakin nuorena nähdystä perhetragediasta. Hän selvisi siitä aikoinaan Patrick Schwarzeneggerin esittämän mielikuvitusystävän Danielin avulla. Usean vuoden tauon jälkeen kuitenkin Daniel ilmaantuu taas Lukelle ja alkuun hän auttaakin tätä tämän opiskeluiden ja naiskokemusten kanssa. Hiljalleen kuitenkin Daniel alkaa ottaa entistä enemmän valtaa Lukesta ja mies koittaa taistella tätä vastaan. Elokuva yhdistää onnistuneesti perhedraamaa ja psykologista kauhua keskenään ja on juonen osalta erittäin mielenkiintoista seurattavaa. Schwarzenegger ja Robbins tekevät myös molemmat hyvät roolisuoritukset ja kyseessä onkin mainio uudempi kauhuelokuva.

rating 70,000

13.05.2021 klo 19:04

Robocop 2

Robocop 2 on aika paljon heikompi, kuin loistava ensimmäinen osa, mutta kuitenkin ihan katsomisen arvoinen jatko-osa. Tällä kertaa juonessa Detroitin poliisivoimat ovat menneet lakkoon ja kansalaisten turvallisuus on Peter Wellerin esittämän Robocopin vastuulla. Lisäksi hänen tilalle suunnitellaan korvaavaa entistä isompaa Robocoppia OP-yhtiön toimesta. Lisäksi kaduilla liikkuva erittäin suosittu Nuke huume tuo myös oman lisänsä juoneen, jonka tekijöiden jäljille myös Robocop pyrkii. Väkivalta on pysynyt mukavan verisenä tässäkin, mutta mukaan on lisätty komediaa, joka ei kovin hyvin tarinaan sovi. Myös tehostepuolella jäädään paljon, mutta tavallaan hieman koomiset tehosteet kääntyvät plussan puolelle. Pahikset ovat myös tässä heikompia, mutta kyllä elokuva ihan viihdyttävää seurattavaa tarjoaa vioistaan huolimatta.

rating 60,000

12.05.2021 klo 16:54

The Last Rites of Ransom Pride

The Last Rites of Ransom Pride on ihan hyvä keskitason länkkäri, jonka katsoo pariin kertaan. Juoni sijoittuu vuoteen 1911 ja pyssysankari nimeltä Ransom Pride saa surmansa Meksikossa. Lizzy Caplanin esittämä Juliette Flowers lähtee matkalle hakemaan kuolleen rakastettunsa ruumista takaisin yhdessä Ransom Priden pikkuveljen John Fosterin esittämän Champin ja parin muun henkilön kanssa. Vastaansa ryhmä saa kuitenkin kaksi palkkiometsästäjää, noidan ja murhanhimoisen saarnaajan. Ammuskelukohtauksia löytyy sopivasti elokuvasta ja ne on hyvin tehtyjä sisältäen kunnolla vertakin. Juoni on hyvin perinteinen ja suoraviivainen, jonka johdosta kestoa ei enempää tarinalle tarvita. Näytteleminen on myös ihan kohtalaisella tasolla ja pakolliset tissitkin löytyy tarinasta.

rating 60,000

11.05.2021 klo 16:54

Memories of Murder

Memories of Murder on erittäin hyvin onnistunut rikostrilleri ja erinomainen ohjaus Bong Joon-ho:lta. Juoni sijottuu Etelä-Koreaan, jossa maata piinaa sen ensimmäinen sarjamurhaaja, joka tappaa ja raiskaa naisuhreja pienessä kylässä. Tapausta lähtee tutkimaan Kang-ho Songin ja Kim Sang-kyungin esittämät rikosetsivät Park ja Seo. Murhat tapahtuvat aina sateisen kelin aikaan ja radiossa kuullaan samana päivänä toivekappaleena surullinen laulu. Tapauksen tutkinnan pitkittyessä kunnon johtolankojen puuttuessa vangituiksi ja hakattavaksi joutuu myös syyttömiäkin ihmisiä. Näyttelijät tekevät kaikki erittäin hyvää työtä rooleissaan ja elokuva pitää todella hyvin otteessaan koko sen kestonsa ajan. Poliisien paikoiten tyhmä toiminta tapausta tutkiessa tuo myös hyvin ihan hauskaa huumoria mukaan vakavasta aiheesta huolimatta tarinaan.

rating 90,000

09.05.2021 klo 19:11

Stendhal-syndrooma

Stendhal-syndrooma on ihan hyvin onnistunut kauhutrilleri Dario Argentolta, joka toimi selkeästi paremmin näin toisella katselukerralla. Juonessa Asia Argenton esittämä etsivä Anna Manni jahtaa Thomas Kretschmannin esittämää sarjamurhaaja-raiskaaja Alfredo Grossia, joka on iskenyt Roomassa ja Firenzessä jo useaan kertaan. Samaan aikaan nainen kärsii kuitenkin oudosta stendhalin-syndroomasta, jota varsinkin taidetaulut aiheuttavat hänelle ja sen johdosta todellisuuden taju muuttuu joksikin aikaa. Asia Argento on ihan kohtalainen pääroolissa Anna Mannina, mutta Thomas Kretschmann tekee hyvän roolin sarjamurhaajana. Väkivalta on mukavan veristä ja myös musiikit ovat ihan toimivat. Elokuva kärsii ehkä hieman paikoiten laahaavasta juonesta, mutta muuten kyseessä on kuitenkin ihan onnistunut kieroutuneen tunnelman omaava elokuva Argentolta. Lisäksi elokuva käsittelee myös raiskauksen vaikutusta ihmiseen onnistuneesti.

rating 70,000

08.05.2021 klo 18:00

Alaston vampyyri

The Nude Vampire on kohtalaisesti onnistunut vampyyrielokuva Jean Rollinilta, jonka katsoo pariin kertaan. Elokuva alkaa Caroline Cartierin esittämän naisen paetessa tätä takaa-ajavia eläinnaamareihin pukeutuneita henkilöitä ja ennen kiinnijäämistä hän törmää Olivier Martinin esittämään Pierreen. Mies päättää alkaa selvittämään salaperäisen naisen henkilöllisyyttä ja jäljet johtavat hänet oudon ikuista elämää janoavan kultin jäljille, jonka johdossa on yllättäen Pierren isää Georges Radamantea esittävä Maurice Lemaître. Jean Rollin onnistuu luomaan elokuvaan varsin toimivan ja mystisen tunnelman, mikä pitää hyvin otteessaan ja paljasta pintaakin on tuttuun tapaan sopivasti tarjolla. Catherine ja Marie-Pierre Castelin esittämät palvelija kaksoset tuovat myös hyvän lisän tarinaan ja Maurice Lemaître tekee kelpo roolin Georgena. Verta ja tappoja ei tällä kertaa paljoa löydy ja kyseessä onkin hieman erilainen vampyyrielokuva.

rating 60,000

07.05.2021 klo 02:41

Kuolontuuli

The Wind on keskivertoa hieman parempi kauhuelokuva Nico Mastorakikselta. Juonessa Meg Fosterin esittämä kirjailija Sian Anderson saapuu syrjäiseen Kreikan kaupunkiin Monemvasiaan kirjoittamaan uutta kirjaa. Hänelle talon vuokraava Robert Morleyn esittämä vanha mies Elias varoittaa naista poikkeuksellisen kovasta tuulesta, jonka aikaan kannattaa olla visusti sisällä. Seuraavana yönä Wings Hauserin esittämä yleismies Phil hautaa vanhan miehen ruumiin maahan ja alkaa seuraavaksi piinaamaan hänet nähnyttä Siania. Elokuvan juoni on perinteinen kissa ja hiiri leikki, mutta se toimii tässä mainiosti. Meg Foster ja Wings Hauser tekevätkin molemmat onnistuneet roolisuoritukset ja myös kovaksi yltyvä tuuli on hyvä lisä mukaan tarinaan. Tunnelma on myös paikoiten erittäin onnistunutta ja lisäksi musiikit sopivat kanssa hyvin elokuvaan.

rating 70,000

05.05.2021 klo 02:43

Tigerland

Tigerland on hyvin onnistunut sotaelokuva Joel Schumacherilta ja elokuvan juonessa seurataan nuorta sotajoukkoa. Miehiä koulutetaan Vietnamiin lähtöä varten, mutta Colin Farrellin esittämä omapäinen alokas Roland Bozz aiheuttaa paljon hankaluuksia. Miehen erilaiset tempaukset aiheuttavat erimielisyyksiä niin kouluttajien ja myös muiden sotamiesten joukossa. Hän joutuukin äkkiä kouluttajien silmätikuksi ja sen johdosta hän hankkii muutamalle sotamiehelle vapautuksen koko armeijasta, mikä lisää entisestään tämän kohtelua. Colin Farrell tekee hyvän pääroolin Roland Bozzina ja myös kouluttajien rooleissa olevat näyttelijät tekevät hyvää työtä. Johtajien ja sotamiesten väliset kiistat tekevät juonesta mielenkiintoista seurattavaa, vaikka itse sotiminen onkin tällä kertaa taka-alalla juonessa.

rating 70,000

03.05.2021 klo 23:34

Jack the Ripper

Jack the Ripper on erinomaisesti onnistunut tv-elokuva, joka kertoo Viilttäjä Jackista. Juonessa ollaan vuoden 1888 Lontoossa ja huorien ruumiita alkaa löytymään ympäri kaupunkia pahasti silvottuina. Michael Cainen esittämä ylitarkastaja Frederick Abberline alkaa tutkimaan murhia yhdessä Lewis Collinsin esittämän kersantti George Godleyn kanssa. Apua kaksikko saa tutkintaan myös Ken Bonesin esittämältä selvännäkijältä Robert James Leesiltä. Ruumiiden määrän kasvaessa Michael Gothardin esittämän George Luskin johdolla kansalaiset alkavat kuitenkin mellakoimaan ja nousemaan poliisia vastaan. Michael Caine tekee hienon roolisuorituksen murhia tutkivana Frederik Abberlinena ja myös sivurooleissa olevat tekevät kaikki hyvää työtä. Kolmen tunnin kestosta huolimatta elokuva pitää otteessaan alusta loppuun asti ja Viiltäjä Jackin paljastumista odottaa mielenkiinnolla. Kokonaisuutena kyseessä onkin yksi parhaiten onnistuneita filmatisointeja Viiltäjä Jackista.

rating 80,000

02.05.2021 klo 16:01

Robocop

RoboCop on yksi parhaiten onnistuneimpia scifi-toimintaelokuvia ja se on mielestäni Paul Verhoevenin paras elokuva. Juonessa ollaan rikollisuuden täyttämässä Detroitissa, jota hallitsee Kurtwood Smithin esittämän Clarencen rikollisjoukko. Peter Wellerin esittämä poliisi Murphy joutuu kyseisten rikollisten ampumaksi, josta mies ihmeen kaupalla selviää hengissä. Se mitä miehestä on jäänyt jäljelle yhdistetään uuden teknologian robottiin ja näin saadaan rikollisten joukkoon superpoliisi RoboCop. Kurtwood Smith tekee erittän kovan roolin elokuvan pääpahiksena Clarencena ja tämän rosvojoukko on myös monipuolinen. Ronny Cox on tekee myös mainion roolin Jonesina ja myös muut näyttelijät ovat hyviä. Toimintakohtaukset on hienosti tehtyjä ja elokuvan väkivalta reilulla verellä on upeaa katsottavaa. Elokuvasta löytyy myös yhteiskuntakritiikkia ja kyseessä onkin viiden tähden mestariteos, joka iskee aina yhtä kovaa.

rating 100,000

30.04.2021 klo 21:24

The Whip and the Body

The Whip and the Body on hyvin onnistunut kauhuelokuva Mario Bavalta. Juonessa Christopher Leen esittämä Kurt Menliff palaa vuosien tauon jälkeen perheensä linnaan onnitellakseen veljeään, joka on menossa naimisiin tämän entisen rakastajattarensa Daliah Lavin esittämän Nevenkan kanssa. Tony Kendallin esittämä veli Christian Menliff ei tätä syyksi kotiinpaluulle kuitenkaan usko ja piakkoin Nevenka katoaa mystisesti. Samaan aikaan myös Kurt joutuu puukotuksen uhriksi ja mysteeri perheen kesken alkaa. Pimeä linna toimii hyvin elokuvan tapahtumapaikkana ja myös tunnelman osalta on onnistuttu mainiosti. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja elokuvan värimaailma on myös tuttuun tapaan kunnossa. Lisäksi ruoskintakohtaukset tuovat sadomasokistisuutta tarinaan mukaan ja juuri julkaistun suomijulkaisun dvd on ihan kelvollinen kuvanlaadultaan.

rating 70,000

29.04.2021 klo 16:58

Jäniksen vuosi

Jäniksen vuosi on erittäin hyvin onnistunut seikkailukomedia, jossa seurataan yhteiskuntaan tylsistynyttä Antti Litjan esittämää mainosmies Vatasta. Mies on lähetetty työmatkalle Kouvolaan yhdessä valokuvaaja Heinosen kanssa suunnittelemaan deodoranttimainosta ja sieltä palatessaan he törmäävät autolla jäniksenpoikaan. Vatanen jää metsään yöpymään loukkaantuneen jäniksen kanssa ja siitä alkaakin hieman pitempi reissu suomen hienossa luonnossa jäniksen kanssa ja kaverusten matkaa seurataan koko elokuvan ajan. Antti Litja tekee hyvän roolin Vatasena ja kaksikon seikkailua seuraa mielenkiinnolla. Elokuva käsittelee myös onnistuneesti ihmisen ja luonnonvälistä suhdetta, joka nykyään monelta on todella paljon vieraantunut yhteiskunnan saneleman oravanpyörän ja nykyisen materialismin takia.

rating 80,000

28.04.2021 klo 18:56

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Birds of Prey on yllättävän hyvin onnistunut toimintaelokuva, joka on varsin viihdyttävää seurattavaa alusta loppuun asti. Juonessa perehdytään tarkemmin Margot Robbien esittämään Harley Quinniin, joka saa monet vihamiehet peräänsä erottuaan Jokerista lopullisesti. Samaan aikaan kaupunkia hallitsee Ewan McGregorin esittämä Roman Sionis, joka tykkää kuoria uhreiltaan kasvot irti yhdessä apurinsa Chris Messinan esittämän Victor Zsaszin kanssa. Konnat ovat arvokkaan timantin perässä, joka päätyy nuoren varkaan Ella Jay Bascon esittämän Cassandra Cainin vatsaan. Margot Robbie tekee erittäin hienon roolin Harley Quinnina ja nainen onkin elokuvan kantava voima. Myös Ewan Mcgregor sopii mainiosti pääpahis Roman Sioniksen rooliin. Lisäksi väkivaltaa löytyy sopivasti tarinasta, komedia on hauskaa ja muutenkin meininki on elokuvassa mukavan sekopäistä.

rating 70,000

27.04.2021 klo 16:20

Chinatown II - The Two Jakes

Chinatown - The Two Jakes on keskitason trilleri ja se on selkeästi ensimmäistä Chinatownia heikompi elokuva. Tällä kertaa Jack Nicholsonin esittämä yksityisetsivä Jake Gittes saa asiakkaakseen Harvey Keitelin esittämän Jake Bermanin. Miehelle selviää, että tämän vaimo pettää häntä ja niinpä hän ampuu vaimonsa rakastajan kuoliaaksi. Yksinkertainen aviorikosjuttu muuttuukin hieman monimutkaisemmaksi tapaukseksi ja myös Jake Gittesin oma menneisyys nousee taas esille tapauksen tutkinnassa. Jack Nicholson jatkaa hyvää työtä yksityisetsivänä ja myös Harvey Keitel tekee kelpo roolin. Elokuva kärsii kuitenkin auttamatta liiasta pituudesta, koska tapauksen tutkiminen ei ole niin mielenkiintoista seurattavaa. Lisäksi myös tunnelman osalta jäädään ensimmäisestä osasta, mutta kyllä tämä kuitenkin katsomisen arvoinen rikosmysteeri on.

rating 60,000

26.04.2021 klo 18:22

Wolf

Wolf on hyvin onnistunut ihmissusielokuva, joka edustaa keskivertoa parempaa omassa lajissaan. Juoni keskittyy Jack Nicholsonin esittämään kirjakustantaja Will Randalliin, joka joutuu suden puremaksi ajettuaan ensin tämän päälle autolla. Mies saa suden puremasta itselleen uutta tarmoa työtänsä kohtaan, hänen näkönsä paranee ja muutenkin elämä luistaa taas mallikkaasti. Hintana on sitten yölliset ulkoilut eri ihmisten kimppuun hyökäten ja hiljalleen sudenhimot alkavat ottaa entistä enemmän otetta Will Randallista. Jack Nicholson tekee mainion pääroolin ja myös James Spader on hyvä Stewart Swintonina. Ihmissusi maskeeraukset poikkeavat hieman yleisemmistä nähdyistä, mutta ne tuovatkin vähän vaihtelua. Juoni etenee ehkä vähän turhan rauhallisesti, mutta loppua kohti mentäessä tunnelmaakin alkaa löytymään hyvin tarinasta.

rating 70,000

25.04.2021 klo 16:32

Sininen laguuni

Sininen laguuni on ihan hyvin onnistunut seikkailuelokuva, joka käsittelee myös hyvin seksuaalisen heräämisen kehitystä. Juonessa laiva haaksirikkoutuu ja Brooke Shieldsin ja Christopher Atkinsin esittämät Emmeline ja Richard onnistuvat pelastautumaan trooppiselle saarelle. Leo McKernin esittämä vanha merimies Paddy selviytyy myös lasten mukana saarelle ja opastaa näitä selviämään viidakossa. Miehen kuoltua kaksikon on selvittävä kahdestaan ja opittava kasvamaan aikuisiksi samalla odottaen pelastumista saarelta. Näytteleminen on aika kohtalaista elokuvassa ja alastomuutta on paljon tarjolla, josta on kohua noussutkin aikoinaan. Kameratyöskentely on myös onnistunutta ja elokuvan maisemat ovat hienoa katsottavaa. Lisäksi nuorten selviytymistä saarella kuitenkin seuraa mielenkiinnolla ja kyseessä onkin ihan toimiva seikkailuelokuva 80-luvulta, jonka katsoo toiseenkin kertaan.

rating 70,000

24.04.2021 klo 23:02

After Midnight

After Midnight on hyvin onnistunut kauhuelokuva, jossa on mukana myös ihan toimivaa rakkaustarinaa. Juonessa seurataan Jeremy Gardnerin esittämää Hankkia, joka asustaa isossa talossa keskellä metsää yhdessä Brea Grantin esittämä Abbyn kanssa. Pariskunta on ollut kymmenisen vuotta yhdessä, mutta eräänä aamuna Abby on jättänyt viestin ja häipynyt. Hankille tulee tavaksi alkaa ryypiskelemään joka päivä sydänsärkyyn, mutta samaan aikaan miestä alkaa vainoamaan jonkinlainen hirviö, joka saapuu talon ovelle raapimaan aina puolen yön jälkeen. Jeremy Gardner tekee kelpo pääroolin Hankkina ja elokuvan hirviöstä on tehty mukavan salaperäinen, jota ei näytetä onneksi liikaa elokuvan aikana. Kauhutunnelmaa löytyy myös hyvin kohtauksista ja juonta seuraa mielenkiinnolla. Elokuva luottaakin väkivallan ja tappamisen sijaan tällä kertaa enemmän itse tunnelman luontiin ja onnistuukin siinä mainiosti.

rating 70,000

23.04.2021 klo 02:13

Pako Bronxista

Escape from the Bronx on erittäin hyvin onnistunut jatko-osa aikaisemmalle elokuvalle ja nämä kaksi ovatkin suunnilleen samaa tasoa keskenään. Tällä kertaa juonessa isot suuryritykset ovat päättäneet tuhota koko Bronxin häpeätahran jengeineen pois ja rakentaa tilalle uusia rakennuksia. Asukkaat tapetaan kylmäverisesti liekinheittimillä, jos he eivät lähde pois Bronxista ja heille luvataan asunnot New Mexicosta. Mark Gregoryn esittämän Trashin johdolla jengiläiset liittoutuvat keskenään ja alkavat käymään sotaa hallituksen miehiä vastaan. Henry Silva tekee mainion roolin Floyd Wranglerina, joka johtaa Bronxin asukkaiden häätöoperaatiota. Toimintaa on lisätty kanssa reilusti lisää tähän ja elokuvan aikana tuleekin naurettavan paljon ruumiita. Tapot ovat pitkälti pelkkää ammuskelua, mutta hidastukset tuovat niihin hyvän lisän. Lisäksi elokuvan tunnusmusiikki on erittäin toimiva ja se jää hyvin soimaan päähän.

rating 80,000

21.04.2021 klo 02:15

Bronxin asfalttisoturit

1990: The Bronx Warriors on erittäin hyvin onnistunut post-apocalypse-elokuva ja se kuuluu Enzo G. Castellarin elokuvien joukossa sinne parhaimistoon. Elokuva sijoittuu vuoden 1990 Bronxiin, jossa järjestystä pitää yllä erilaiset jengit. Stefania Girolami Goodwinin esittämä 17- vuotias Ann on saanut tietää perivänsä ison asevalmistajan The Manhattan Corporationin, mutta nainen pakenee turvalliselta Manhattanilta Bronxiin. Vic Morrowin esittämä Hammer lähetetään hakemaan Ann takaisin hinnalla millä hyvänsä. Vic Morrow tekee mainion roolin Hammerina, Fred Williamson on ihan hyvä The Ogrena, mutta muut näyttelijät ovatkin sitten aika keskinkertaisia. Hyvä lisä tarinaan on myös elokuvasta löytyvät muutamat erilaiset jengit, jotka hallitsevat eri osaa Bronxista ja muutenkin tuhoutuneen yhteiskunnan kuvaus on onnistunutta. Bronx Warriors edustaakin viihdyttävää roskaelokuvaa ja on hienoa, että tästäkin saatiin vihdoin suomijulkaisu Elokuvapalvelu J. Suomalaisen johdosta.

rating 80,000

19.04.2021 klo 12:17

Black Past

Black Past on erittäin verinen ja raaka splatter-elokuva Olaf Ittenbachilta ja samalla ihan onnistunut debyyttiohjaus mieheltä. Juonessa seurataan itse ohjaajan esittämää Tommya, joka löytää ullakolta vanhan peilin. Peilin sisällä asustaa verenhimoinen demoni, joka on saanut entisen omistajansa tappamaan perheensä. Sama alkaa käymään nyt Tommylle ja hän alkaa näkemään kauheita painajaisia, joissa hän murhaa omaa perhettään. Todellisuus ja painajaiset sekoittavat Tommyn pään ja mies ei enään tiedä, mikä on todellisuutta. Elokuvan gore on erittäin mallikasta ja se sisältääkin paljon raajojen katkomista, sisälmyksien kanssa leikkimistä ja vertakin riittää useamman elokuvan edestä. Näyttelijät ovat aika mitäänsanomattomia rooleissaan ja myöskään Another World Entertainmetin julkaiseman dvd:n kuvanlaatu ei ole häävi. Splatterin ystäville tarjolla on kuitenkin sen verran kovaa menoa, että tämän kyllä katsoo toiseenkin kertaan.

rating 60,000

19.04.2021 klo 01:28

Viides sormi

The Fifth Cord on ihan hyvä keskitason giallo, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa eräs mies joutuu tuntemattoman henkilön hyökkäyksen kohteeksi ja Franco Neron esittämä viskiä paljon juova toimittaja Andrea Bild alkaa tekemään raporttia tapauksesta. Henkilön iskiessä uudestaan tällä kertaa tappavasti ja ruumiiden määrän kasvaessa Andrea Bild ottaa murhaajan kiinni saamisen omalle vastuulleen. Ainoat vihjeet murhaajasta ovatkin murhapaikalle mustasta käsineestä irti leikatun sormen jättäminen ja se, että hän iskee aina tiistaisin. Franco Nero tekee ihan kelpo roolin murhia tutkivana toimittajana, mutta elokuvan tapot eivät mitään kovin erikoisia ole. Musiikit ovat ihan hyvät ja myös tunnelma on paikoiten onnistunutta. Kokonaisuutena The Fifth Cord on tasaisen varma giallo, josta jää kuitenkin jotain mielestäni puuttumaan.

rating 60,000

17.04.2021 klo 23:28

Rio Lobo

Rio Lobo on hyvin onnistunut lännenelokuva ja se edustaa hyvää keskitasoa länkkäreiden joukossa. Juonessa John Waynen esittämä eversti Cord McNally ottaa kiinni kullan junaryöstöstä Jorge Riveron ja Christopher Mitchumin esittämät Pierre Cordonan ja Tuscarora Phillipsin. Sodan loputtua kolmikko kuitenkin ystävystyy ja alkaa selvittämään yhdessä kullan kuljetusreitin paljastanutta petturia. Lisäksi kolmikko sotkeutuu pienessä Rio Lobo nimisessä kylässä kylän omiin ongelmiin sitä hallussa pitävien rikollisten kanssa. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja Jack Elams ansaitsee erikseen maininnan sekopäisenä Phillipsinä, jonka pojan rikolliset ovat siepanneet kiristääkseen häntä. Ammuskelua löytyy ihan sopivasti ja myös toimivaa huumoriakin on saatu tarinaan mukaan.

rating 70,000

16.04.2021 klo 20:03

Ikitie

Ikitie on keskivertoa hieman parempi sotaelokuva, mutta osa sen potentiaalista jää kuitenkin käyttämättä. Juonessa Tommi Korpelan esittämä Jussi Ketola onnistuu pakeneemaan murhaajiaan rajan yli Neuvostoliiton puolelle. Siellä hän saa uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja uuden vaimon. Yhdessä muiden vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Jussi rakentaa työläisten paratiisia samalla koittaen vakoilla heiltä tietoja, mutta Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu äkkiä helvetiksi. Hannu-Pekka Björkman tekee elokuvan parhaimman roolisuorituksen Kallosen roolissa, mutta muut näyttelijät ovat aika keskitasoa rooleissaan. Elokuvan tarina on ihan mielenkiintoinen ja se paraneekin loppua kohti mentäessä kuvaston osalta varsin karuksi.

rating 70,000

16.04.2021 klo 19:25

Lampaansyöjät

Lampaansyöjät on hyvin onnistunut road-movien ja komedian yhdistelmä Seppo Huunoselta. Juonessa seurataan Heikki Kinnusen ja Leo Lastumäen esittämiä kaveruksia Sepeä ja Valtteria. Miehet saavat tarpeekseen työn arjesta ja he lähtevät ryyppyreissulle suomen metsiin viettämään kesälomaansa. Pääruokana miehillä on metsässä nimenmukaisesti lammasta, jonka he käyvät paikallisilta tiloilta salaa ampumassa ja tekevät siitä ruokaa erimuodoissa. Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki tekevät molemmat kelpo roolit kaveruksina ja miesten kemia pelaa hyvin yhteen. Elokuvassa kuultavat musiikkikappaleet ovat myös erittäin toimivia ja ne tuovat hyvän lisän kohtauksiin. Meininki elokuvassa on mukavan leppoisaa ja miesten seikkailuja seuraa kyllä useammankin kerran.

rating 70,000

15.04.2021 klo 23:29

Leijona talvella

The Lion in Winter on erittäin hyvin onnistunut draamaelokuva, joka sijoittuu vuoden 1183 jouluun. Peter O'Toolen esittämä Henry II on tullun vanhaksi ja mies kutsuu kolme poikaansa vierailulle, joista olisi tarkoitus valita hänelle jatkaja Englannin kuninkaaksi. Paikalle tulee myös Katharine Hepburnin esittämä Henryn vaimo Eleanor of Aquitaine, jota hän on pitänyt vangittuna viimeiset kymmenen vuotta. Molemmilla on omat suosikkinsa kuninkaaksi ja lisäksi myös veljekset juonivat toisiaan vastaan ja sitä seurataan koko elokuvan ajan. Peter O'Toole tekee loistavan roolisuorituksen Henrynä ja yhtä loistava on myös Katharine Hepburn tämän juonivana vaimona. Lisäksi elokuva sisältää mukavasti mustaa huumoria ja sarkasmia, mikä tekeekin siitä erittäin viihdyttävää seurattavaa.

rating 90,000

14.04.2021 klo 18:26

Scream, Blacula, Scream

Scream, Blacula, Scream on ihan hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle Blaculalle, mutta on tämä jonkin verran sitä kuitenkin heikompi elokuva kokonaisuutena. Juonessa Pam Grierin esittämän Lisan voodoo-papitar äiti kuolee ja tälle tulee riitaa Richard Lawsonin esittämän Willisin kanssa siitä, kenestä tulee seuraaja kultille. Willis saa toiselta tyytymättömältä kultin jäseneltä pussin luita ja voodoo rituaalin jälkeen hän onnistuu herättämään William Marshallin esittämän Blaculan henkiin. William Marshall jatkaa hyvää työtä Blaculan roolissa ja Pam Grier tuo mukavasti naiskauneutta Lisan rooliin. Tappoja tästä ei pahemmin löydy ja tietynlainen mystiikka loistaa hieman poissaolollaan. Vampyyri elokuvien joukossa tämä meneekin sinne turvalliseen keskitasoon ja on kuitenkin katsomisen arvoinen teos.

rating 60,000

13.04.2021 klo 16:13

Pusher

Pusher on erittäin hyvin onnistunut rikoselokuva ja samalla hieno debyyttiohjaus Nicolas Winding Refniltä. Juonessa seurataan Kim Bodnian esittämää huumediileriä Frankia, joka jää kesken huumekeikan kiinni poliisille, mutta mies onnistuu kuitenkin hävittämään kauppatavaran veteen. Päivän vankilassa oltuaan ja sieltä vapauduttuaan Frank saa peräänsä hyvän ystävänsä Zlatko Buricin esittämän huumeparoni Milon, joka haluaa epäonnistuneen keikan takia rahansa takaisin. Kim Bodnia tekee hienon roolisuorituksen huumediilerinä ja myös Zlatko Buric on uskottava huumeparonina. Nicolas Winding Refnin ohjaus on myös erittäin toimivaa ja hyvin otteessaan pitävää. Lisäksi kaduilla pyörivien rikollisten elämää on onnistuttu kuvamaan varsin karulla ja realistisella tavalla.

rating 80,000

12.04.2021 klo 19:00

Legenda

Legenda on ihan hyvin onnistunut fantasiaelokuva Ridley Scottilta, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa Tom Cruisen esittämä Jack asustaa metsässä ja hänen vastuulleen tulee pelastaa Mia Saran esittämä kaunis prinsessa Lili. Prinsessa on joutunut Tim Curryn esittämän pahan Pimeän Ruhtinaan vangiksi, joka on lisäksi muuttanut maailman ikuiseen jääkauteen. Apua tehtävään Jack saa metsässä asustavilta keijuilta ja kääpiöiltä ja ryhmän pelastusoperaatiota seurataan juonessa. Visuaalisesti elokuva on komeaa katsottavaa ja erikoisefektit on myös hienosti tehtyjä. Tim Curry tekee hyvän roolin elokuvan pahiksena, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan. Elokuvan heikkous on ehkä hieman liian perinteinen juoni, mutta kyllä tämä kuitenkin sinne hyvään keskitasoon menee fantasiaelokuvien joukossa.

rating 60,000

11.04.2021 klo 19:04

Blacula

Blacula on hyvin onnistunut blaxploitaatio-elokuva 70-luvulta, joka on varsin viihdyttävää seurattavaa. Juonessa Dracula tekee William Marshallin esittämästä afrikkalaisesta prinssistä Mamuwaldesta vampyyrin kostoksi tämän vaatiessa vaimonsa kanssa orjuuden poistamista. Kaksi taiteesta kiinnostunutta homoa löytää kuitenkin arkun ja kuljetettuaan sen Yhdysvaltoihin vampyyri nimeltä Blacula pääsee arkusta vapaaksi. Blacula koittaa löytää vaimoaan muistuttavaa naista ja ruumiiden määrän kasvaessa hän saa peräänsä Thalmus Rasulalan esittämän Gordon Thomasin. William Marshall tekee hyvän roolin Blaculana ja myös Thalmus Rasulala on hyvä murhia tutkivana Gordon Thomasina. Verta löytyy maltillisesti elokuvasta, mutta tappoja on ihan hyvä määrä. Kokonaisuutena Blacula on hyvin onnistunut mustaversio Draculasta ja suositeltavaa katseltavaa, jos vampyyrit kiinnostavat.

rating 70,000

10.04.2021 klo 22:51

Forsaken

Forsaken on hyvin onnistunut länkkäri, joka edustaa tasaisen varmaa keskitasoa muiden länkkäreiden joukossa. Juonessa Kiefer Sutherlandin esittämä Henry Clayton palaa pitkästä aikaa takaisin kotikaupunkiinsa Fowleriin Wyomingissa ja hänellä on tarkoituksena korjata välit Donald Sutherlandin esittämän isänsä Samuel Claytonin kanssa. Samaan aikaan paikalliset rikolliset pakottavat asukkaita myymään maatilojansa tulevan rautatien alta pois. Keinojen muuttuessa väkivaltaisiksi myös Henry Clayton joutuu kaivamaan aseensa esiin ja nousta yksin vastarintaan rikollisia vastaan. Elokuvan juoni on tässä hyvin perinteinen, mutta se on kuitenkin tasaisen varmaa suorittamista alusta loppuun asti. Näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä rooleissaan ja lopun ammuskelukohtaus on myös ihan mallikas. Elokuvan alkupuoli keskittyykin enemmän draamaan ja vasta lopussa ammuskellaan kunnolla.

rating 70,000

09.04.2021 klo 03:06

Kolobos

Kolobos on hyvin onnistunut slasheri 90-luvun lopusta ja se edustaakin keskivertoa parempaa elokuvaa lajityypissään. Juonessa joukko valittuja ihmisiä saapuu majoittumaan isoon taloon, joka on täynä kameroita. Kyseessä on salaperäisen henkilön jonkinlainen kokeellinen elokuva, jonka varjolla henkilöt on saatu osallistumaan siihen. Illan saapuessa talo kuitenkin lukkiutuu ja salaperäinen murhaaja alkaa tappamaan taloon saapuneita vieraitaan yksitellen. Elokuvan juoni on hyvin perinteinen, mutta se toimii tässä yllättävän hyvin. Tapoissa on myös käytetty hyvin mielikuvitusta ja ne on mainiosti tehtyjä sisältäen mukavasti vertakin. Näyttelijät ovat kuitenkin aika heikkoja rooleissaan ja oikeastaan vain Amy Weberin esittämä Kyra tekee hyvää työtä roolissaan outoja näkyjä näkevänä naisena. Lisäksi tunnusmusiikki on varastettu Dario Argenton Suspiriasta, mutta se on enemmän kunnianosoituksena tarkoitettu.

rating 70,000

07.04.2021 klo 02:06

Chinatown

Chinatown on erinomaisesti onnistunut rikostrilleri Roman Polanskilta ja se onkin selkeästi yksi miehen parhaimpia ohjauksia. Juonessa seurataan Jack Nicholsonin esittämää yksityisetsivää Jake Gittesiä, joka elättää itsensä ratkomalla erilaisia mysteerejä kahden avustajansa kanssa. Miehen toimistoon saapuu eräänä päivänä Faye Dunawayn esittämä Evelyn Mulwray, joka haluaa selvittää pettääkö hänen miehensä tätä ja hän palkkaa Jake Gittesin tutkimaan tapausta. Tapauksen vakavuus muuttuu kuitenkin tutkimusten edetessä ja pelkän pettämisen selvittämisen sijaan kyseessä on paljon isompi skandaali. Jack Nicholson tekee hyvän pääroolin yksityisetsivänä ja Faye Dunaway tuo naiskauneutta elokuvaan. Polanskin ohjaus on sujuvaa ja elokuva pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun asti, vaikka juoni aika rauhallisesti eteneekin.

rating 80,000

05.04.2021 klo 20:30

Ring 2

Ring 2 on aika keskinkertainen jatko-osa edelliselle osalle, mutta kyllä tämä vielä kuitenkin kertaviihteenä menee. Tällä kertaa juonessa Naomi Wattsin esittämä Rachel on muuttanut poikansa David Dorfmanin esittämän Aidanin kanssa pieneen Oregonin rannikkokaupunkiin. Nuorehko poika löytyy kuolleena ja rikospaikalta löytyy ensimmäisestä osasta tuttu videonauha. Kostonhimoinen Samara on palannut jälleen kuvioihin ja hän haluaa nyt ottaa Rachelin pojan haltuunsa ja käyttää tätä omiin kostoaikeisiinsa. Naomi Watts jatkaa hyvää työtä Rachelina, mutta kauhutunnelmassa tämä osa häviää selkeästi aikaisemmalle. Lisäksi elokuva ei pahemmin tuo mitään uutta lisää tarinaan ja se tuntuukin paikoiten vain rahastusmielessä tehdyltä jatko-osalta.

rating 50,000

05.04.2021 klo 16:34

When the Last Sword is Drawn

When the Last Sword is Drawn on erittäin hyvin onnistunut samuraielokuva, joka kuuluu parhaimistoon omassa genressään. Juonessa Kiichi Nakain esittämän Kanichiro Yoshimuran on hylättävä klaaninsa ja perheensä turvatakseen näiden toimeentulon. Mies lähtee aloittelevaksi miekkailijaksi Shogunin alaisuuten, mutta hänen hyvyys miekkailijana herättää muissa samuraissa vihamielisyyttä häntä kohtaan. Sodan lähestyessä hän saa vihollisia myös omista joukoistaan, mutta mies ei anna perikseen aatteelleen puolustaa samurain kunniaa. Kiichi Nakai tekee hienon pääroolin uskollisena samuraina ja myös Koichi Sato on hyvä Hajime Saitona. Miekkailukohtaukset ovat mukavan verisiä ja hyvin toteutettuja. Draama on myös varsin laadukasta loppua kohti mentäessä ja se tuo hienon lopun elokuvalle.

rating 80,000

04.04.2021 klo 21:09

Yöportieri

Yöportieeri on ihan kohtalaisesti onnistunut tarina vartijan ja vangin välisestä sadomasokistisesta suhteesta sodanjälkeisessä Wienissä. Juonessa toisen maailmansodan päättymisestä on kulunut jo useampi vuosi ja Charlotte Ramplingin esittämä Lucia saapuu miehensä kanssa Wienissä sijaitsevaan hotelliin yöksi. Dirk Bogarden esittämä Max työskentelee hotellin yöportieerina ja hän toimi sodan aikana SS-upseerina keskitysleirillä ja on kiduttanut siellä Luciaa. Siitä huolimatta pari alkaa tapailemaan salaa toisiaan ja samaan aikaan Maxin SS-kaverit koittavat päästä kaikista leiriltä selvinneistä eroon. Charlotte Rampling ja Dirk Bogarde tekevät molemmat mainiot roolisuoritukset, mutta elokuva kärsii jonkin verran liian hitaasti etenevästä juonesta. Elokuva on kuitenkin ihan mielenkiintoisen aihepiirin johdosta katsomisen arvoinen teos, vaikka sen aihepiiristä olisi saanut hieman rajummankin elokuvan.

rating 50,000

03.04.2021 klo 22:18

Ring

Ringin uusintaversio on yllättävän hyvin onnistunut remake ja se on suunnilleen samaa tasoa alkuperäisen osan kanssa. Juoni on tässä sama kuin alkuperäisessäkin, eli neljä teiniä löytyy kuolleena viikko mystisen videonauhan katsomisen jälkeen. Naomi Wattsin esittämä journalisti Rachel alkaa tutkimaan tapauksia tarkemmin yhdessä entisen miehensä Martin Hendersonin esittämän Noahin kanssa. Hommaa hankaloittaa vielä Rachelin poika, joka on myöskin nähnyt videonauhan ja heillä on viikko aikaa selvittää mysteeri. Naomi Watts tekee uskottavan pääroolin Rachelina ja elokuva onnistuu hyvin tunnelman luonnissa. Juoni pysyy myös mielenkiintoisena alusta loppuun asti ja Ring edustaakin kauhuelokuvien joukossa selkeästi sitä parempaa osastoa.

rating 70,000

03.04.2021 klo 16:58

Get Shorty - Hyvä pätkä

Get Shorty on hyvin onnistunut rikoskomedia, jonka katsoo toiseenkin kertaan mielellään. Juonessa seurataan John Travoltan esittämää lainanperijää Chili Palmeria, joka on saanut tarpeekseen työstään. Mies saapuu Los Angelesiin perimään velkoja Gene Hackmanin esittämältä elokuvaohjaaja Harry Zimmiltä, mutta velkojen perinnän sijaa hän esittääkin hänelle oman ideansa seuraavan elokuvan käsikirjoitukseksi. Työn vaihto elokuvabisnekseen toimii muuten hyvin, mutta Chili Palmer saa peräänsä huumeliigat ja mafiat, jotka haluavat rahansa takaisin. John Travolta tekee hyvän pääroolin ja myös Dennis Farina on hyvä Ray Bones Barbonin roolissa. Rikospuoli toimii elokuvassa paremmin ja taas komedia ei mitään kovin erikoista ole. Kyseessä on kuitenkin tasaisen varmaa laatua tarjoava elokuva, joka on hieman keskivertoa parempi rikoskomedia.

rating 70,000

02.04.2021 klo 14:35

Cinema Paradiso

Cinema Paradiso on ihan hyvin onnistunut keskitason draamaelokuva, jossa itse elokuva on pääosassa. Juonessa seurataan Philippe Noiretin esittämää elokuvateatterin pitäjää Alfredoa, joka näyttää työkseen elokuvia. Mies tutustuu nuoreen Marco Leonardin esitämään Totoon ja kaverusten ystävyyssuhde kehittyy itse elokuvan ympärille. Toto saa Alfredosta itselleen isähahmon sodassa kuolleen isänsä tilalle ja taas Totosta kehittyy Alfredon elämäntyönjatkaja. Elokuvateatteri toimii hyvin elokuvan päätapahtumapaikkana ja siellä näytetään monipuolisesti vanhoja elokuvia. Philippe Noiret tekee hienon roolisuorituksen Alfredona ja myös Marco Leonardi on hyvä Totona. Elokuvan alkupuolisko nuoren Toton näkökulmasta on selkeästi parempi, kuin lopun hieman laahaava menneiden muistelu ja se laskeekin elokuvan tasoa jonkin verran. Ennio Morriconen musiikit ovat jälleen kerran kuitenkin mainiot.

rating 60,000

31.03.2021 klo 20:08

Prinssille morsian

Prinssille morsian on erittäin hyvin onnistunut kasarikomedia, jonka katsoo useampaan kertaan. Nimensä mukaisesti juonessa seurataan Eddie Murphyn esittämää erittäin rikasta ja hemmoteltua Afrikkalaista prinssi Akeemia. Miehelle on päätetty perheen toimesta jo etukäteen tämän tuleva vaimo, mutta Akeem lähteekin palvelijansa Arsenio Hallin esittämän Semmin kanssa Amerikkaan etsimään oikeasti kiinnostavaa naista vaimoksi. Kaksikon matka vie New Yorkin Queensiin, josta vaimoa etsitään yöelämästä ja erilaisista tapahtumista. Eddie Murphy ja Arsenio Hall tekevät molemmat hienot roolisuoritukset useampana eri hahmona. Myös sivurooleissa olevat näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä ja elokuva on varsin viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan. Komedioiden joukossa Prinssille morsian edustaakin sitä parempaa osastoa ja on mainio komedia.

rating 80,000

30.03.2021 klo 20:20

House

House tarjoaa erinomaisesti onnistuneen kauhufantasian, josta löytyy myös toimivaa komediaa. Juonessa Kimiko Ikegamin esittämän Gorgeousin isä menee uudestaan naimisiin ja tämä alkaa ahdistamaan tytärtä. Isä lähettää Gorgeousin ja joukon tämän teiniystäviä viettämään kesälomaa yksinäisen pyörätuolissa istuvan tätinsä isoon kartanoon, mutta teinien saavuttua kartanoon outoja asioita alkaa tapahtumaan. Talo tuntuu heräävän henkiin ja teinit joutuvat taistelemaan hengestään. Elokuvan hieno sekopäinen kuvaustyyli ja yli vedetyt kohtaukset tekevät siitä erittäin viihdyttävää seurattavaa alusta loppuun asti. Hahmot edustavat monipuolisesti eri stereotyyppejä teineistä ja kaikki tekevätkin hyvät roolisuoritukset. Tunnelma on kohdillaan, kauhukomedia toimivaa ja lisäksi musiikkivalinnat sopivat hienosti tapahtumiin. House tarjoaakin erinomaisen valtavirrasta poikkeavan elokuvanautinnon omalaatuisella tyylillään, jonka katsomista voi lämpimästi suositella.

rating 100,000

29.03.2021 klo 17:12

La Strada - Tie

La Strada - Tie on hyvin onnistunut draamaelokuva ja ensikosketus itselle Federico Fellinin elokuvien pariin. Juonessa seurataan Giulietta Masinan esittämää Gelsominaa, joka lähtee kiertävän sirkuksen matkaan. Sirkusta pyörittää yksin Anthony Quinnin esittämä Zampanò, jonka päätemppuna on rautaketjun avaaminen rintalihaksia jännittämällä. Mies opettaa Gelsominaa soittamaan trumpettia ja rumpua, mutta hän kohtelee samalla aika kovin ottein häntä, mutta nainen pysyy uskollisesti Zampanòn matkassa. Anthony Quinn tekee hienon pääroolin voimamies Zampanòna ja myös Giulietta Masina on hyvä Gelsominana. Elokuva tarjoaa samalla ihan toimivaa road-movieta kiertävän sirkuksen ansiosta ja tunnelma on myös ihan mainiosti otteessaan pitävä koko keston ajan.

rating 70,000

28.03.2021 klo 15:59

The Mountain of the Cannibal God

The Mountain Of The Cannibal God on aika keskinkertainen kannibaalielokuva, jonka katsoo kertaalleen. Juonessa Ursula Andressin esittämä Susan Stevenson lähtee yhdessä veljensä kanssa Uuteen Guineaan etsimään kadonnutta miestään. Oppaaksi hän saa paikan päällä miehensä ystävän Stacy Keachin esittämän Professori Edward Fosterin, joka epäilee Susanin miehen lähteneen etsimään kannibaalien palvomaa vuorta. Elokuvan juoni etenee aika hitaasti, joka tuntuu paikoiten jopa hieman tylsältä. Näytteleminen on aika keskinkertaista, mutta plussaa kuitenkin Ursula Andressin alastomuudesta. Eläinväkivaltaa löytyy vähäsen, mutta gore ei ole tällä kertaa mitään kovin erikoista. Jokimaisemat ovat kuitenkin varsin hienoa katsottavaa ja lopussa nähtävä kannibaalin ja sian välinen paneminen naurattaa.

rating 50,000

27.03.2021 klo 23:30

Hurja Jake

Big Jake on erittäin hyvin onnistunut lännenelokuva ja se edustaakin keskivertoa parempaa länkkäriä. Juonessa John Waynen esittämä Big Jake McCandles palaa pitkästä aikaa kotiin, kun rosvojoukko on kidnapannut tämän pojanpoikansa tappaen samalla useita ihmisiä. Yhdessä kahden aikuisen poikansa ja intiaani ystävänsä kanssa joukko päättää lähteä hakemaan pienen pojan takaisin kotiin. Mukaansa joukko ottaa ison arkun täynä rahaa, joka on tarkoitus vaihtaa turvallisesti poikaan. Yksinkertaisesta juonesta huolimatta elokuva on mukavaa seurattavaa ja John Wayne tekee hyvän pääroolin. Vähän komediaakin löytyy tarinasta, kun mies antaa pojilleen välillä turpaan näiden tottelemattomuuden takia. Ammuskelua löytyy myös hyvin elokuvasta ja vertakin on tapoissa mukavasti tarjolla.

rating 80,000

26.03.2021 klo 19:38

Blue Jean Cop - Farkkukyttä

Blue Jean Cop on keskiverto toimintaelokuva kasarin lopusta, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Peter Wellerin esittämää lakimiestä Roland Daltonia, joka ottaa asiakseen puolustaa mustaa huumekauppiasta. Huumekauppiasta epäillään poliisin murhasta, mutta todellisuudessa kyse oli itsepuolustuksesta. Tapausta tutkiessaan Roland Daltonille selviää kuinka laajaa korruptiota poliisien joukossa esiintyy ja apua hän saa ystävältään Sam Elliottin esittämältä poliisilta Richie Marksilta. Peter Weller ja Sam Elliot tekevät molemmat ihan hyvää työtä rooleissaan ja toiminta on ihan kelvollista, vaikkakin sitä olisi saanut olla hieman enemmänkin. Ei Blue Jean Cop kokonaisuutena mikään kovin erikoinen elokuva ole, mutta kasaritoiminnan ystäville katsomisen arvoinen teos kuitenkin.

rating 60,000

25.03.2021 klo 17:24

Deadly Manor

Deadly Manor on hyvin onnistunut slasheri ja se on keskivertoa hieman parempi genressään. Juonessa joukko nuorisoa on menossa viettämään lomaa järvelle, jonka nimestä heillä ei ole varmaa muistikuvaa. Kesken matkan he poimivat salaperäisen liftarin kyytiin oppaaksi ja pian sen jälkeen autonrengas hajoaa. Renkaan vaihdon jälkeen matka jatkuu ja porukka päättää jäädä yöksi hylätyn näköiseen isoon kartanoon. Yön koittaessa kuitenkin murhaaja iskee ja alkaa tappamaan kartanoon leiriytyneitä vieraita. Iso kartano toimii hyvin tapahtumapaikkana ja pimeät käytävät tuovat hyvin kauhutunnelmaa juoneen. Tapoista löytyy sopivasti verta, mutta valitettavasti niitä ei näytetä kunnolla ja näytteleminen on myös aika keskinkertaista. Ensimmäinen puolisko elokuvasta on talossa pyörimistä, mutta puolen välin jälkeen taso nousee mukavasti huipentuen erittäin hienoon loppuratkaisuun.

rating 70,000

24.03.2021 klo 17:27

Taistelulähetit - 1917

Taistelulähetit - 1917 on erinomaisesti onnistunut sotaelokuva ja se kuuluukin sotaelokuvien joukossa sinne ihan parhaimistoon. Juonessa ollaan ensimmäisessa maailmansodassa, jossa kaksi korpraalia Dean-Charles Chapmanin ja George MacKayn esittämät Blake ja Schofield saavat vaarallisen tehtävän vastuulleen. Miesten pitäisi päästä kahdestaan saksalaisten vihollislinjan läpi viedäkseen amerikkalaisten joukoille viesti olla hyökkäämättä, koska se olisi itsemurha. Molemmat pääosanäyttelijät tekevät hyvät roolisuoritukset ja elokuva pitää mielenkiinnon yllä hienosti alusta loppuun asti. Visuaalisesti elokuva on kaunista katsottavaa ja sodan uhka välittyy hienosti kotisohvalle asti. Lisäksi kameratyöskentely on erinomaista yhdistettynä toimiviin musiikkivalintoihin, jonka ansiosta yksinkertainen juoni toimii tässä loistavasti.

rating 90,000

22.03.2021 klo 17:20

The Twilight Samurai

The Twilight Samurai on ihan hyvin onnistunut samurai-elokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Hiroyuki Sanadan esittämää köyhää samuraita Seibei Iguchia, jonka vaimo on kuollut ja hän huolehtii kahdesta tyttärestään ja sairaasta äidistään. Mies joutuu ottamaan vastaan mitä tahansa työtä selvitäkseen arjesta, jonka takia muut samurait halveksivat häntä. Seibei onnistuu kuitenkin eräänä päivänä voittamaan kaksintaistelun pelkällä puumiekalla ja sen johdosta hän saa tehtäväkseen tappaa klaanin tulevaa johtajaa uhkaavan vihollisen. Taisteluita on elokuvassa hyvin vähän ja niitä olisi saanut olla enemmänkin. Juoni keskittyykin enemmän draaman rakentamiseen, jonka takia elokuva on paikoiten hieman tylsää seurattavaa. Elokuva edustaa kuitenkin hyvää keskitasoa samurai-elokuvien joukossa, mutta mikään mestariteos tämä ei ainakaan itselle ole.

rating 60,000

21.03.2021 klo 17:12

Ganja & Hess

Ganja & Hess on ihan katsomisen arvoinen yhdistelmä kauhua ja blaxploitaatiota. Elokuva tarjoaa omaperäisen tutkielman sukupuolesta, uskonnosta ja afrikkalaisamerikkalaisesta identiteetistä. Juonessa Duane Jonesin esittämän tohtori Hess Greenin avustaja Bill Gunnin esittämä George tappaa itsensä vanhalla tikarilla ja se antaa samalla Hess Greenille kuolemattomuuden siunauksen ja sammuttamattoman verenjanon kirouksen. Avustajan vaimo Marlene Clarkin esittämä Ganja saapuu etsimään kadonnutta aviomiestään ja kaksikko alkaa yhdessä tutkimaan veren vaikutusta ihmiseen. Tunnelma elokuvassa on paikoiten hyvin otteessaan pitävä ja näyttelijäkaksikko tekee hyvää työtä rooleissaan. Päätapahtumapaikkana toimii iso talo, jossa kaksikon välistä suhdetta toisiinsa seurataan.

rating 60,000

20.03.2021 klo 23:01

007 Spectre

Spectre on ihan kohtalaisesti onnistunut jatko-osa Bondien joukkoon, mutta se häviää kuitenkin selkeästi edelliselle osalle Skyfallille. Tällä kertaa juonessa Daniel Craigin esittämä James Bond pääsee salaperäisen rikollisjärjestö Spectren jäljille ja järjestön lonkerot yltävät moneen eri paikkaan. Samalla myös Ralph Fiennesin esitämä M taistelee pitääkseen Salaisen palvelun hengissä, koska se on lopettamis uhan alla. Christoph Waltzin esittämä Blofeld tekee paluun pääpahiksena, mutta mies saa liian vähän ruutuaikaa. Dave Bautistan esittämä Hinx on myös ihan ok kätyri, joka aiheuttaa Bondille vaikeuksia. Pituutta elokuvalta olisi hieman voinut karsia ja näin saada tästä vähän nopeatempoisemman. Kokonaisuutena Spectre kuuluukin sinne heikompaan osastoon, mutta on kuitenkin katsomisen arvoinen.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 32 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot