Villetys

Villetys

Käyttäjä, 25 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1648)

28.07.2021 klo 17:50

Mutta kuka murhasi Harryn?

Mutta kuka murhasi Harryn on hyvin onnistunut trilleri, jossa on mukana myös paljon hauskaa komediaa. Juoni perustuu nimensä mukaisesti kuolleeseen ruumiiseen, jonka kohtalo on kaikille epäselvä. Harryn kuolema ei muuten tunnu ketään erityisesti haittaavan, mutta epäselvyys sen tekiästä kiinnostaa naapurustoa, jotka tuntuvat kaikki luulevan olevansa kuolleesta miehestä vastuussa. Juoni pyöriikin Edmund Gwennin kapteeni Albertin, John Forsythen Samin, Mildred Natwickin Ivyn ja Shirley Maclainen Jenniferin ympärillä. Kaikki päänäyttelijät tekevätkin hyvää työtä rooleissan ja haudatun ruumiin useaan kertaan ylös ja alas kaivamiset johtavat ihan hyviin juonenkäänteisiin. Komedian tekeminen kuolleesta toimii myös yllättävän hyvin ja kyseessä onkin keskivertoa parempi komedia Alfred Hitchcockilta.

rating 70,000

27.07.2021 klo 17:17

The Incredible Hulk

The Incredible Hulk on hyvin onnistunut jatko-osa ja hieman aikaisempaa osaa parempi. Tällä kertaa Edward Norton astuu Bruce Bannerin rooliin ja mies koittaa löytää parannuskeinoa gammasäteiden myrkyttämiin soluihinsa. Hän työskentelee ja pitää matalaa profiilia Brasilissa sijaitsevalla juomatehtaalla, kun taas William Hurtin esittämä armeijan kenraali Ross koittaa selvittää miehen olinpaikkaa armeijan kokeita varten. Oman lisänsä juoneen tuo myös Tim Rothin esittämä pahis Emil Blonsky, joka haluaa myös itselleen samanlaiset voimat kuin Hulkilla on. Näytteleminen on ihan kohtalaista tässäkin osassa ja Tim Rothin esittämä pahis tuo hyvän lisän näyttelijäkaartiin. Lopussa nähtävät kaksintaistelut Hulkin ja Kuvotuksen välillä on yllättävän hyvin tehtyjä ja varsin viihdyttävää seurattavaa.

rating 60,000

26.07.2021 klo 20:11

Hulk

Hulk on keskiverto supersankarielokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Eric Banan esittämää tiedemiestä Bruce Banneria, joka työskentelee yhdessä Jennifer Connellyn esittämän Betty Rossin kanssa. Laboratoriossa tapahtuva onnettomuus johtaa siihen, että Bruce saa suuren määrän gammasäteilyä, mutta selviää siitä ihmeen kaupalla hengissä. Onnettomuus aktivoi kuitenkin Brucen sisällä syntymästä asti olleen piilevän voiman, joka muuttaa hänet suuttuessaan isoksi hirviöksi. Näyttelijät tekevät ihan kohtalaiset roolisuoritukset ja Hulk on ihan näyttävä ilmestys. Elokuva kärsii kuitenkin jonkin verran turhasta pituudesta, josta olisi voinut hyvin ottaa osan pois suoraviivaistaakseen juonta. Itse Hulk hahmona on ihan kiinnostava ja kyllä tämä ihan viihdyttävää katsottavaa tarjoaa.

rating 60,000

25.07.2021 klo 16:20

Purppuravyöhyke

Purppuravyöhyke on ihan hyvin onnistunut sukellusveneeseen keskittyvä elokuva. Juonessa Gene Hackmanin esittämä veteraanikapteeni Frank Ramsey ja Denzen Washingtonin esittämä yliperämies Ron Hunter joutuvat tukalaan tilanteeseen miehistönsä kanssa sukellusveneessä kohti Venäjää. Kolmannen maailmansodan uhka on koko ajan lähellä ja vahvistamaton viesti ydinaseiden käytöstä johtaa näiden kahden valtataisteluun meren syvyyksissä. Hommaa hankaloittaa myös uhkaava toinen sukellusvene, jonka jahtaamaksi he joutuvat. Gene Hackman tekee varman roolin sukellusveneen kapteenina ja myös Denzel Washington on ihan hyvä. Tunnelma on myös paikoiten onnistunutta ja uhkaakin saadaan ihan hyvin mukaan tarinaan. Luvassa onkin tasaisen varmaa suorittamista Tony Scottilta.

rating 60,000

24.07.2021 klo 17:57

Terminator: Dark Fate

Terminator: Dark Fate tuo jälleen yhden tarinan lisää Terminatoreiden joukkoon ja se on ihan hyvin onnistunut. Tällä kertaa juoni sijoittuu kakkosen jälkeiseen aikaan ja tämä onkin tavallaan vain uusiversio kolmosesta. Tulevaisuus lähettää Gabriel Lunan esittämän nestemäisen Rev-9 Terminatorin Natalia Reyesin esittämän Dani Ramoksen perään ja Dani saa suojeliakseen Mackenzie Davis esittämän Gracen, joka on paranneltu supersotilas. Juoni ei tuo mitään uutta tarinaan mukaan, mutta laadullisesti elokuva on kuitenkin hyvin tehty ja erikoisefektitkin on yllättävän toimivia. Linda Hamiltonin paluu Sarah Connorin rooliin tuo mukavasti karismaa mukaan ja myös Arska on jälleen hyvä eläköityneenä T-800. Toimintakohtaukset on viihdyttävää seurattavaa ja elokuvan parissa viihtyy useampaankin kertaan. Kokonaisuutena Dark Fate on hieman parempi kuin aikaisempi osa Genisys, mutta eiköhän Terminatorit voisi jo jättää rauhaan tämän osan lopetuksen myötä.

rating 70,000

23.07.2021 klo 18:22

Zombie ja Kummitusjuna

Zombie ja Kummitusjuna on ihan hyvin onnistunut draamakomedia Mika Kaurismäeltä, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Silu Seppälän esittämää basistia nimeltä Zombie, joka ei oikein viihdy normaalissa arkielämässä ja oikea suunta elämältä tuntuu olevan kadoksissa. Mieluista työpaikkaa ei meinaa löytyä millään ja myöskään muiden ihmisten kanssa kommunikoinnista ei tule mitään. Myös alkoholia kuluu päivittäin ja se on Zombien tapa irtaantua tästä maailmasta. Eräänä päivänä hän päättää jättää taakseen naisensa, perheensä, ystävänsä ja lähtee etsimään elämälleen tarkoitusta ulkomailta. Silu Seppälä tekee hyvän roolisuorituksen Zombiena ja myöskin Matti Pellonpää jää mieleen Harrin roolissa. Elokuvassa on myös siihen hyvin sopiva harmaa ja ankea tunnelma läsnä, joka tekee siitä ihan mielenkiintoista seurattavaa.

rating 60,000

21.07.2021 klo 22:33

Muukalaisia junassa

Muukalaisia junassa on ihan hyvin onnistunut trilleri, mutta se kuuluu kuitenkin sinne heikompaan osastoon Alfred Hitchcockin tuotannossa. Juonessa seurataan Farley Grangerin esittämää tennistähteä Guy Hanesia, joka vihaa uskotonta vaimoaan ja Robert Walkerin esittämää Bruno Anthonya, joka taas vihaa isäänsä. Kaksikko törmää toisiinsa sattumalta junassa ja Bruno ehdottaa heidän tekevän täydelliset murhat tappaen toistensa puolesta heidän vihaamansa henkilöt. Bruno toteuttaa oman osuutensa, mutta Guy joutuu itse poliisin epäilyksi vaimonsa murhasta. Robert Walker tekee elokuvan parhaimman roolisuorituksen salaperäisenä Brunona ja elokuva sisältää hienot tennis ja karusellikohtaukset. Elokuvan juoni kuitenkin hieman junnaa paikoillaan keskivaiheilla ja Muukalaisia junassa jääkin vain keskitason trilleriksi.

rating 60,000

20.07.2021 klo 17:07

Terminator Genisys

Terminator Genisys tarjoaa ihan viihdyttävän scifitoiminnan ja se on suunnilleen samaa tasoa kahden aikaisemman osan kanssa. Juonen osalta liikutaan aika paljonkin T2 tutuissa tapahtumissa, mutta on mukana myös ihan toimivaa aikamatkustustakin. Emilia Clarke tekee yllättävän hyvän roolisuorituksen Sarah Connorina, mutta taas Jai Courney on aika heikko Kyle Reesen roolissa. Arnold tekee myös onnistuneen paluun Terminatorin rooliin ja Jason Clarke suoriutuu mainiosti tällä kertaa pahiksena esiintyvänä John Connorina. Toimintakohtauksia löytyy ihan sopivasti tarinasta, mutta sillä saralla ei mitään mullistavaa nähdä. Efektit on kuitenkin hyvin tehtyjä ja kyllä Terminator Genisys ihan katsomisen arvoinen elokuva on, vaikka siitä paistaa T2 kopiointi läpi. Erityismaininta vielä Arskan komealle hymylle, joka laittaa naurattamaan.

rating 60,000

19.07.2021 klo 19:39

Double Face

Double Face on gialloista vaikutteita ottanut keskitason trilleri, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan varakasta liikemiestä Klaus Kinskin esittämää John Alexanderia, jonka vaimo Margaret Leen esittämä Helen kuolee mystisesti autokolarissa. Jonkin ajan päästä selviää, että autoa on muutettu ennen törmäystä ja se nostaa tapausta tutkivien poliisien epäilyksiä John Alexanderia kohtaan. Mies kuitenkin näkee sattumalta eroottisen videonauhan, jossa esiintyvä toinen nainen muistuttaa paljon tämän vaimoaan Heleniä ja se viittaa siihen, että hän onkin elossa. Klaus Kinski tekee varman roolisuorituksen liikemiehenä, joka koittaa selvittää vaimonsa kohtaloa. Paljasta pintaa on myös tarjolla vähäsen ja juoni pysyy ihan mielenkiintoisena loppuun asti. Väkivaltaa ei kuitenkaan pahemmin elokuvasta löydy ja se jääkin vain keskitason trilleriksi.

rating 60,000

18.07.2021 klo 19:30

Matkarakastajat

Matkarakastajat on keskitason komedia Pedro Almodóvarilta, jonka katsoo pariin kertaan. Juoni sijoittuu Madridista lähtevään lentokoneeseen ja sen matkustajiin, jotka ovat matkalla Mexico Cityyn. Kesken lennon miehistö huomaa yhden laskeutumistelineen olevan poissa pelistä ja he alkavat etsimään vapaata kiitorataa pakkolaskulle. Kiitoradan etsimisen kestäminen ja matkustajien joukossa kasvavan pelon takia porukka alkaa ryyppäämään ja kertomaan salaisuuksiaan tuntemattomille henkilöille. Näyttelijöistä Javier Cámaran, Raúl Arévalon ja Carlos Arecesin esittämät homoseksuaalit stuertit jäävät parhaiten mieleen. Komedia ei kovin erikoista tässä ole, mutta dialogi on paikoiten ihan toimivaa. Ei Matkarakastajat mikään erikoinen komedia ole, mutta ihan katsottava lentokoneeseen sijoittuva elokuva se on.

rating 60,000

17.07.2021 klo 23:11

Erämaan vangit

Walkabout - Erämaan vangit on hyvin onnistunut seikkailuelokuva ja selviytymistarina Nicolas Roegilta. Juonessa Jenny Agutterin esittämä tyttö ja Luc Roegin esittämä poika pakenee kahdestaan autiomaahan. Perheen isä koittaa tappaa kaksikkoa, mutta heidän päästyä karkuun hän ampuu lopulta itsensä. Kaksikolla on edessä pitkä matka tuntemattomaan auringon paahtaessa taivaalla. Jonkin aikaa matkattuaan he törmäävät David Gulpillin esittämään mustaan poikaan, joka on heimonsa kulttuuriin kuuluvalla yksinäisellä vaelluksella. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja kolmikon selviytymistä hengissä seuraa mielenkiinnolla. Matkan varrelta löytyy monipuolisesti eri eläimiä, mitkä tuovat hyvän lisän tarinaan. Paljasta pintaa on myös hieman tarjolla Jenny Agutterin alastonuinnin johdosta, josta saa aina plussaa.

rating 70,000

16.07.2021 klo 18:14

Henry Lee Lucas - sarjamurhaaja 2

Henry Lee Lucas - sarjamurhaaja kakkonen jatkaa onnistuneesti loistavan ensimmäisen osan tarinaa ja on hyvä jatko-osa. Tällä kertaa Henryn roolissa nähdään Neil Giuntoli, joka suoriutuu roolista ihan mallikkaasti. Juonessa Henry menee töihin kuivakäymälöitä valmistavaan yritykseen ja työnkuvaan kuuluu vessojen viemistä ja putsaamista. Siellä hän tutustuu Rich Komenichin esittämään Kaihin ja muuttaa tämän luokse asumaan. Kai tekee sivubisneksenä öisin tuhopolttoja eri firmoihin, jotka käärivät sitten vakuutusrahoja niistä itselleen ja Henry lähtee mukaan keikalle. Erääseen rakennukseen on kuitenkin tunkeutunut kaksi miestä ja heidät täytyy tappaa. Tappamisesta tuleekin kaksikolle harrastus ja näin ensimmäisen osan tapaan ruumiita alkaa kertymään eri paikoista. Verta löytyy hyvin tapoista ja mukana on muunmuassa päänleikkauskohtauskin. Tuhopoltot tuovat ihan hyvän lisän tarinaan ja tappamisen lisäksi myös tästä löytyy perhedraamaa. Kuvanlaatu tässä Blu-rayssa on aika kohtalainen, mutta hieno homma kuitenkin saada suomiversio tästä jatko-osastakin.

rating 80,000

15.07.2021 klo 17:27

Terminator - Pelastus

Terminator Salvation on myöskin yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa kolmen aikaisemman osan joukkoon. Tällä kertaa ollaan vuodessa 2018 ja juoni keskittyy ihmisten ja koneiden väliseen sotaan, joka tuo hyvää vaihtelua aikaisempiin juoniin. Christian Balen esittämä John Connor johtaa henkiin jääneiden ihmisten vastarintaliikettä, joka käy sotaa koneita vastaan. Tarkoitus ryhmällä on hyökätä koneita valmistavaan Skynettiin, mutta Sam Worthingtonin esittämän Marcus Wrightin ilmestyminen muuttaa suunnitelmia. Christian Bale tekee ihan hyvän roolin John Connorina ja muutkin näyttelijät ovat kohtalaisia rooleissaan. Erilaisia koneita nähdään mukavasti elokuvan aikana ja ne onkin mainiosti tehtyjä. Samoin myös tuhon jälkeinen maailma on visuaalisesti hienoa katsottavaa ja elokuvan parissa viihtyy. Laadullisesti elokuva on aika samaa tasoa edellisen osan kanssa ja kelpo lisä Terminatoreiden joukkoon.

rating 70,000

14.07.2021 klo 18:30

Henry Lee Lucas - sarjamurhaaja

Juuri laadukkaan Blu-ray julkaisun saanut Henry Lee Lucas - sarjamurhaajan pääsee nyt nauttimaan ansaitulla paremmalla kuvanlaadulla ja on se edelleen vaan täyden viiden tähden kuvaus sarjamurhaajasta. Elokuva kuvaa realistisesti päällepäin normaalin Michael Rookerin esittämän Henryn pakkomiellettä tappaa vaan porukkaa hetken mielijohteesta. Hänen entinen vankilakaveri Tom Dowlesin esittämä Otis pääsee myös Henryn opissa tappamisen makuun ja tämän sisko Tracy Arnoldin esittämä Becky ihastuu Henryyn. Kaikki kolme näyttelijää tekevät erittäin hyvät roolisuoritukset ja tappamisen tekemisestä arkipäiväistä puuhaa Henrylle saadaan oikeasti kauhufiilistä tarinaan. Maininnan arvoinen on myös kohtaus, jossa miehet kuvaavat kylmän viileästi videokameralle perhesurman, jossa he tappavat kolme henkilöä ja ihailevat kotisohvalla tekojaan. Pelkän tappamisen lisäksi elokuva laittaakin miettimään traumojen ja hyväksikäytön vaikutusta sarjamurhaajan mieleen, joka on arvaamaton.

rating 100,000

13.07.2021 klo 17:11

Terminator 3: Koneiden kapina

Terminator 3 - Rise of the Machines häviää selkeästi kahdelle loistavalle aikaisemmalle Terminatorille, mutta on kuitenkin ihan hyvin onnistunut jatko-osa. Tällä kertaa juonessa Nick Stahlin esittämä John Connor on kasvanut aikuiseksi ja hän saa peräänsä Kristanna Lokenin esittämän T-X Terminatorin. Tuttuun tapaan myös Arnold Schwarzeneggerin esittämä Terminator T-101 saapuu auttamaan John Connoria, koska hänen pitää selvitä hengissä tulevilta tapahtumilta yhdessä Claire Danesin esittämän Kate Brewsterin kanssa. Arnold jatkaa hyvää työtä jälleen Terminatorin roolissa ja myös Kristanna Lokenin naispahis tuo hyvää vaihtelua tarinaan. Elokuvan juoni etenee sujuvasti eteenpäin ja loppuratkaisukin on oikein mainio. Toimintaa löytyy sopivasti ja varsinkin takaa-ajokohtaukset on viihdyttävää katsottavaa. Kokonaisuutena Terminator kolmonen on keskivertoa parempi toimintaelokuva ja varsin onnistunut lisä Terminatorien joukkoon.

rating 70,000

12.07.2021 klo 18:20

Iho jossa elän

Iho jossa elän on erinomaisesti onnistunut draaman ja trillerin yhdistelmä Pedro Almodóvarilta ja se on yksi miehen parhaimpia elokuvia. Juonessa seurataan Antonio Banderasin esittämää arvostettua plastiikkakirurgia Robert Ledgardia, joka koittaa kehittää täydellistä keinoihoa. Miehen vaimo paloi aikoinaan pahasti auto-onnettomuudessa ja lopulta tappoi itsensä, joka on ajanut Robertin kehittämään keinoihoa. Mies pitää vankinaan Elena Anayan esittämää Vera Cruzia, joka toimii hänen koekaniinina työssään ja kätkee taakseen yllättävän salaisuuden. Antonio Banderas ja Elena Anaya tekevät molemmat erinomaiset roolisuoritukset ja heidän kemia pelaa hyvin yhteen. Elokuvan juoni etenee sujuvasti ja välillä se liikkuu myös ajassa eteen ja taaksepäin. Loppupuolella tuleva iso paljastus on myös erittäin säväyttävä ja yllättävä, mikä tekee myös loppuratkaisusta erittäin onnistuneen. Elokuva tarjoaakin onnistuneesti draamaa, kostoa ja mustaa huumoria.

rating 80,000

11.07.2021 klo 15:19

Salon Kitty

Salon Kitty tarjoaa ihan katsottavan natsploitaation, jossa on mukana myös mukavasti erotiikkaa. Juonessa ollaan toisen maailmansodan aikaisessa Saksassa ja SS alkaa kouluttamaan naisia vakoojiksi. Tarkoituksena on paljastaa armeijan upseerien joukossa olevat mahdolliset petturit ja paljastukset tapahtuvat Ingrid Thulin esittämän Kittyn pitämän ilotalon vuoteissa. Operaatiota johtaa Helmut Bergerin esittämä Helmut Wallenberg, joka haaveilee samalla itsekkin valtansa kasvattamisesta. Juoni on sieltä perinteisimmistä päästä, mutta elokuva yhdistää hyvin sotaelokuvaa ja erotiikkaa keskenään. Paljasta pintaa onkin tasaisesti tarjolla ja myöskin vähän kuvottavaakin kuvastoa löytyy tarinasta. Elokuva kärsii kuitenkin hieman liian pitkästä pituudesta ja juonta olisi voinut tiivistää ihan reilustikkin. Salon Kitty edustaa kuitenkin ihan hyvää keskitasoa lajityypissään ja on katsomisen arvoinen elokuva siitä kiinnostuneille.

rating 60,000

10.07.2021 klo 18:12

Valkoinen tuli

White Fire on todella hyvin onnistunut toimintaelokuva 80-luvulta ja se on erittäin viihdyttävää seurattavaa. Juonessa seurataan sisaruksia Robert Gintyn esittämää Bo Donnelya ja Belinda Maynen esittämää Ingrid Donnelya. Molemmat ovat varkaita, jotka tavoittelevat isoa White Fire nimistä timanttia, joka polttaa siihen koskevat henkilöt. Ingridin jouduttua tapetuksi Bo joutuu etsimään samannäköisen naisen avukseen ja myös käyttämään taitavaa plastiikkakirurgiaa naisen kasvoihin. Myös Fred Williamsonin esittämä Noah Barclay on timantin perässä ja aiheittaa vaikeuksia. Toimintakohtaukset on hyvin tehtyjä ja mukana on myös veristä väkivaltaa moottorisahalla suoritettuna. Näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä rooleissaan ja elokuva tarjoaa kunnon kasarimeininkiä. Ingridin alastonuinti ansaitsee myös maininnan ja lisäksi elokuvassa on erittäin loistava tunnusbiisi Limelightilta.

rating 80,000

09.07.2021 klo 17:54

The Enchanting Ghost

The Enchanting Ghost on ihan kohtalaisesti onnistunut kauhufantasia, joka sijoittuu suurimmaksi osaksi samaan taloon. Juonessa Yang Li-Huan esittämä rahaton tutkija Lang Yuzhu muuttaa asumaan hylättyyn taloon, jossa legendan mukaan kummittelee. Talossa hän tapaa Chang Mei-Yaon esittämän kauniin naisen Yan Ruyun ja tämän loukkaantuneen äidin. Äidin kuoltua kaksikon välille syntyy romanssi, kunnes Yan Ruyon joutuu siepatuksi ja kuolleeksi myrkytetyksi. Nainen kuitenkin palaa takaisin haamuna kostamaan hänet siepanneille henkilöille. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan ja kauhukohtauksia ei kovin paljoa ole elokuvassa. Varsinaisia haamukohtauksia joutuu odottamaan elokuvan loppupuolelle asti, mutta ne on kuitenkin ihan hyvin tehtyjä. Elokuvasta huokuu kuitenkin ihan mukava fantasiatunnelma, joka pitää mielenkiinnon yllä.

rating 60,000

08.07.2021 klo 17:25

Tappakaa Carter

Get Carter on mainiosti onnistunut rikoselokuva 70-luvulta, jossa on sen ajan tunnelma läsnä. Juonessa seurataan Michael Cainen esittämää Jack Carteria, jonka veli on murhattu salaperäisesti. Mies saapuu Lontoosta vanhaan kotikaupunkiinsa Newcastleen tutkimaan tarkemmin totuutta veljensä kuolemasta. Udeltuaan tietoja paikallisilta rikospomoilta hän saa uhkauksia jättää tutkiminen kesken ja häipyä takaisin Lontooseen. Hän haluaa kuitenkin totuuden esiin keinolla millä hyvänsä ja sen johdosta veri tulee virtaamaan. Michael Caine tekee hyvän pääroolin Jack Carterina ja myös muut näyttelijät ovat ihan hyviä. Toimintakohtaukset ovat myös hyvin tehtyjä ja väkivaltakin on mukavan brutaalia. Get Carter kuuluu kostoelokuvien joukossa sinne parempaan osastoon ja onkin varsin mainio 70-luvun rikoselokuva.

rating 80,000

07.07.2021 klo 17:32

Rings

Rings on aika keskinkertainen kauhuelokuva ja heikoin näistä tämän elokuvasarjan elokuvista. Juonessa Alex Roen esittämä Holt on kiinnostunut paranormaaleista ilmiöistä ja hän lähtee opiskelemaan alaa. Koulussa hän ajautuu mukaan ryhmään, jotka ovat löytäneet tutun videonauhan, joka tappaa katsojansa viikon päästä. Holtin tyttöystävä Matilda Lutzin esittämä Julia katsoo myös kyseisen videon, mutta videon kuvasto eroaakin hieman perinteisestä ja he lähtevät selvittämään erilaisen videon tarkoitusta. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan ja elokuva ei tuo oikeastaan mitään uutta aikaisempien osien joukkoon. Bonnie Morganin esittämä Samara on kuitenkin ihan hyvin maskeerattu ja se tuo sentään jonkin verran kauhuntunnelmaa juoneen.

rating 40,000

06.07.2021 klo 16:56

Cast Away - tuuliajolla

Cast Away on ihan hyvin onnistunut selviytymiselokuva ja se edustaa hyvää keskitasoa omassa genressään. Juonessa Tom Hanksin esittämä Chuck Noland selviää ainoana hengissä lentokoneen tehtyä pakkolaskun mereen ja hän onnistuu ajelehtimaan läheiselle saarelle. Saarella hän joutuu pitämään päänsä kasassa selvitäkseen kohti huomista ja toivoa pelastautumisesta. Saarella useamman vuoden vietettyään hän rakentaa vihdoin lautan ja lähtee rohkealle matkalle kohti pelastusta. Tom Hanks tekee mainion pääroolin Chuck Nolandina, mutta elokuvan juoni etenee paikoiten turhan hitaasti, joka tekee siitä raskasta seurattavaa. Juoni olisi kaivannutkin hieman vauhtia ja toimintaa mukaan toimiakseen vielä paremmin.

rating 60,000

05.07.2021 klo 18:23

Liekehtivä torni

The Towering Inferno on erittäin hyvin onnistunut katastrofielokuva, joka pysyy mielenkiintoisena sen pitkästä kestosta huolimatta. Juoni sijoittuu isoon pilvenpiirtäjään, jossa juhlitaan sen avajaisia ja vaikutusvaltaisia vieraita on kutsuttu paljon paikalle. Palovarmana pidetyn rakennuksen kerroksessa 81 kuitenkin syttyy tulipalo viallisista sähköjohdoista ja se tekee tornista surmanloukun. Steve McQueenin esittämä palomiespäällikkö O'Halloran kutsutaan miehineen paikalle sammuttamaan tulipaloa ja hän saa apua Paul Newmanin esittämältä arkkitehti Doug Robertsilta, joka on suunnitellut rakennuksen. Molemmat päänäyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja myös sivuosissa olevat näyttelijät ovat ihan hyviä. Kuumia ja tukalia tilanteita löytyy tasaisin väliajoin elokuvasta ja ne on varsin mainiosti tehtyjä. Juoni etenee myös sujuvasti ja ihmisten kohtaloa seuraa mielenkiinnolla.

rating 80,000

04.07.2021 klo 15:25

Lost Boys

Lost Boys on ihan hyvin onnistunut dokumentti, joka jatkaa Reideerspottingin tarinan jatkumisen kertomista. Dokumentti kertoo Jani Raappanan tarinan päättymisestä Kambodzan Phnomin Penhissä, josta hänen ruumis on löydetty hirttäytyneenä. Samalla myös hänen hyvä ystävänsä Antti on kadonnut ja näiden miesten kohtaloa seurataan Joonas Neuvosen kuvaaman materiaalin kautta, kun mies koittaa löytää vastauksia kohtaloille. Dokumentti kuvaa myös ihan onnistuneesti paikallista meininkiä huumeiden käytöstä ja ilotyttöbisneksestä, jossa raha tekee kaikesta laillista. Tämä jatko-osa on teknisesti hyvässä kunnossa ja elokuvamaisempi, mutta se ei ole kuitenkaan niin mielenkiintoista seurattavaa, kuin Reideerspotting. Vastauksia kysymyksiin saadaan, mutta paljon jää vielä hämäränpeittoon, mitä miehille oikeasti kävi reissullaan.

rating 60,000

03.07.2021 klo 20:08

Yö kummitustalossa

House on Haunted hill on hyvin onnistunut kauhuelokuva 50-luvun lopusta, joka sijoittuu yhteen isoon taloon. Juonessa Vincent Pricen esittämä miljonääri Frederick Loren epäilee hänen vaimonsa Carol Ohmartin esittämän Annabelle Lorenin haluavan vain hänen rahansa ja hän päättää järjestää juhlat talossaan. Juhliin kutsutaan viisi vierasta sen verukkeella, että he saavat 10000 dollaria, jos he selviävät hengissä yöstä talossa, jolla on pahamainen maine. Näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä rooleissaan ja iso talo toimii päätapahtumapaikkana hyvin. Muutamat säikyttelykohtaukset on tehty mainiosti ja lopun luurankokohtauskin on erittäin toimiva. Lisäksi mustavalkoisuus sopii erittäin hyvin elokuvaan ja se edustaakin keskivertoa parempaa kauhuelokuvaa omassa genressään.

rating 70,000

02.07.2021 klo 17:22

Reindeerspotting - Pako joulumaasta

Reindeerspotting - Pako joulumaasta on erittäin hyvin onnistunut dokumentti huumeidenkäyttäjistä ja heidän normaalista arkielämästään. Dokumentissa seurataan 19-vuotiasta Jani Raappanaa, joka on nuoresta iästä huolimatta käyttänyt jo viisi vuotta erilaisia huumeita. Rahat huumeisiin hankitaan ryöstelemällä ja tekemällä pieniä rikoksia, jotta joka päivälle olisi varaa saada annos eri huumeita. Samalla Jani kuitenkin haaveilee Rovaniemeltä pois lähtemisestä, vaikka ihan vain lomalle ja sen avulla huumeista irtaantumisesta kokonaan. Dokumentti kuvaa erittäin realistisesti narkkareiden arkea, joka pyörii huumeiden ympärillä. Se toimii myös hyvin huumeiden valistamisessa siinä mielessä, että riittää kun seuraa narkkareiden meininkiä, niin ei sitä tee kyllä todellakaan mieli kokeillakkaan. Lisäksi elokuvan kuvaus on yllättävän laadukasta, vaikka se onkin käsikameralla kuvattu.

rating 80,000

01.07.2021 klo 17:19

The Hunt

The Hunt on hyvin onnistunut satiirilla varustettu toimintaelokuva, joka tuo hyvää vaihtelua perinteisten toimintaelokuvien joukkoon. Juonessa joukko amerikkalaisia herää huumattuna keskellä metsää seuranaan laatikollinen aseita ja pieni possu. Paikalle tulee pian myös joukko rikkaita elitistejä, jotka ovat lähteneet metsälle tappaakseen kyseiset siepatut ihmiset urheilun merkeissä. Betty Gilpin esittämä Crystal on kuitenkin liian vaikea saalis metsästäjille ja hän alkaa tappamaan heitä selvittääkseen kuka kaiken takana onkaan. Toimintakohtaukset on elokuvassa yllättävän verisiä ja myös erikoisefektit on hyvin tehtyjä. Ihmisenmetsästys juonena on myös aika nerokas idea ja elokuva eteneekin sujuvasti aina alusta loppuun asti. Näyttelijät tekevät ihan kohtalaista työtä rooleissaan, mutta kukaan ei nouse sillä saralla erityisesti esiin.

rating 70,000

30.06.2021 klo 17:14

Tulevaisuuden maailma

Futureworld on aika keskitason scifi-elokuva 70-luvulta, jonka katsoo kertaalleen. Juonen osalta on kulunut kaksi vuotta edellisen osan Westworldin tapahtumapuistossa käydystä onnettomuudesta. Sen takia suurin osa henkilökunnasta onkin korvattu roboteilla, koska ne eivät mukamas virheitä tee. Uuden puiston avajaisiin kutsutaan vaikutusvaltaisen ihmisten lisäksi myös Peter Fondan ja Blythe Dannerin esittämät toimittajat Chuck Browning ja Tracy Socks Ballard puhdistamaan yrityksen mainetta. Paikalle päästyään kaksikolle selviää oikea syy, miksi tietyt henkilöt on avajaisiin kutsuttu ja he joutuvat vaaraan. Näytteleminen on aika keskinkertaista elokuvassa, mutta tehosteiden osalta on onnistuttu hienosti ja tulevaisuuden maailmaa kuvataan hyvin. Koko potentiaali nerokkaasta juonesta jää kuitenkin tässäkin käyttämättä ja tämä jatko-osa on hieman heikompi kuin ensimmäinen osa Westworld.

rating 50,000

28.06.2021 klo 17:04

Shiver of the Vampires

Shiver of the Vampires on aika keskinkertainen vampyyri-elokuva, jonka katsoo kuitenkin kertaalleen ja se kuuluukin Jean Rollinin elokuvien joukossa sinne heikompaan osastoon. Juonessa seurataan Sandra Julienin ja Jean-Marie Durandin esittämiä Isaa ja Antoinea. Pariskunta on juuri vihitty ja he lähtevät pieneen ranskalaiseen kylään tapaamaan naisen serkkuja. Paikalle päästyään heille kerrotaan serkkujen juuri kuolleen ja he jäävät yöpymään suvun omistamaan linnaan. Jonkin ajan päästä kuitenkin he törmäävät vampyyreiksi muuttuneisiin serkkuihin ja he haluavat myös tehdä siskostaan Isasta vampyyrin. Linna toimii ihan hyvin päätapahtumapaikkana ja paljaita rintoja on mukavasti tarjolla elokuvan aikana. Näyttelijät tekevät kohtalaiset roolisuoritukset ja Rollinin elokuvista tuttu Marie-Pierre Castelin esittämä palvelusneitokin on taas mukana. Elokuva pohtii myös ihan onnistuneesti vampyyrien historiaa suvussa serkusten kautta.

rating 50,000

27.06.2021 klo 17:48

Mies hevosena

A Man Called Horse on ihan hyvin onnistunut lännenelokuva, joka edustaa hyvää keskitasoa länkkäreiden joukossa. Juonessa Richard Harrisin esittämä englantilainen John Morgan joutuu yhdessä joukkonsa kanssa Sioux-intiaanien yllättämäksi. Muu joukko tapetaan heti, mutta John Morgan taas otetaan vangiksi ja hän joutuu palvelemaan heimopäällikön iäkästä äitiä. Samalla hän alkaa kuitenkin osoittamaan kunnioitusta heimoa kohtaan opetellen heidän taitojaan ja ottaa tavoitteekseen naida heimopäällikön tyttären osana pakosuunnitelmaa. Richard Harris tekee ihan hyvän pääroolin, mutta muut näyttelijät ovat aika tasapaksuja rooleissaan. Elokuvassa nähtävä rituaalikohtaus ansaitsee maininnan, jossa John Morgania riiputetaan rinnasta koukuilla. Juoni olisi kaivannut ehkä vähän hieman lisää vauhtia sen etenemiseen, mutta ihan katsottava elokuva on kyseessä.

rating 60,000

26.06.2021 klo 17:29

Tappajan jäljillä

To Catch a Killer on erittäin hyvin onnistunut tv-elokuva trilleri, joka koostuu kahdesta puolentoista tunnin jaksosta. Juonessa seurataan Brian Dennehyn esittämää sarjamurhaaja John Wayne Gacya, jolla on kunnon miehen maine kaupungissa. Mies kuitenkin houkuttelee luokseen nuoria poikia raiskatakseen heitä ja lopulta myös tappaa heidät. Poliisilaitos alkaa saamaan paljon ilmoituksia kadonneista nuorista pojista ja Michael Rileyn esittämä etsivä Joe Kozenczak alkaa tutkimaan tapauksia. Brian Dennehy tekee erittäin hienon roolisuorituksen sarjamurhaajana ja samalla myös avuliaana miehenä. Michael Riley on taas hyvä periksiantamattomana etsivänä, joka haluaa miehen telkien taakse. Elokuvan juoni myös pitää hyvin otteessaan kolmen tunnin kestosta huolimatta ja tarina pysyy kiinnostavana aina loppuun asti. Kyseessä onkin erittäin hyvä sarjamurhaajasta kertova elokuva, mutta valitettavasti Soul Median julkaisema DVD kärsii hieman kuvantökkimisestä, mutta kuvanlaatu on kuitenkin ihan kelvollinen.

rating 80,000

25.06.2021 klo 16:47

Ace Ventura - luonto kutsuu

Ace Ventura - luonto kutsuu on jonkin verran edellistä osaa heikompi jatko-osa, mutta muuten oikein toimiva komedia. Tällä kertaa Jim Carreyn esittämän Ace Venturan tehtäväksi tulee lähteä pois mietiskelemästä Tiibetin vuoristosta ja etsiä harvinainen varastettu albiino-lepakko Afrikan metsistä. Tehtävää vaikeuttaa se, että lepakot ovat yksiä ainoita eläimiä mitä mies pelkää kovasti. Lepakon löytäminen on tärkeää, koska sillä estettäisiin kahden eri heimon välille muuten syntyvä sota. Jim Carrey jatkaa hyvää työtä pääroolissa ja miehen seikkailuja Afrikassa seuraa mielenkiinnolla. Parhaiten mieleen jää hauska vakoilu ja synnytyskohtaus sarvikuonon sisällä. Myös maasturilla kaahailu metsässä ja vuorikiipeilykohtaukset on hyvin tehtyjä. Kokonaisuutena elokuva edustaa keskivertoa parempaa komediaa ja on hauskaa katsottavaa.

rating 70,000

24.06.2021 klo 15:09

The Insider - Sisäpiirissä

The Insider on todella onnistunut trilleri Michael Mannilta ja se pitää hyvin otteessaan koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Russel Crowen esittämää tutkimusjohtajaa Jeffrey Wigelandia, joka erotetaan isosta tupakkayhtiöstä B&W:stä. Mies tietää kuitenkin paljon asioita tupakkafirmasta, jonka tiedot on salassapidettäviä. Al Pacino taas esittää Lowell Bergmania, joka tuottaa 60-minuuttia nimistä uutisohjelmaa, jolla on erittäin iso näkyvyys. Hän koittaa saada Jeffrey Wigelandia vieraakseen kertomaan totuuden tupakan vaarallisuudesta, mutta tupakkayhtiöt laittavat kapuloita rattaisiin. Elokuvan juoni siis perustuu tupakkateollisuuteen, mutta se on yllättävän mielenkiintoista seurattavaa alusta loppuun asti. Näyttelijät tekevät myös erittäin hyvää työtä rooleissaan Al Pacinon ja Russell Crowen johdolla. Kokonaisuuten The Insider on erittäin hyvin toimiva trilleri ja onnistunut ohjaus Michael Mannilta.

rating 80,000

23.06.2021 klo 00:48

Kummisetä osa III

Kummisetä kolmonen päättää erinomaisen triologian ihan onnistuneesti, vaikka se ei kahden aikaisemman osan veroinen elokuva olekkaan. Tällä kertaa juonessa Al Pacinon esittämä Michael Corleone on jättänyt rikolliset liiketoimet jo vuosia sitten taakseen ja ruvennut tekemään laillista bisnestä. Samalla hän myös koittaa korjata välejään Diane Keatonin esittämään ex-vaimoonsa Kayhin ja vanhetessaan löytää itselleen jatkajaa. Hän ottaa oppiinsa Andy Garcian esittämän veljenpoikansa Vincent Mancinin, joka haluaa hoitaa erimielisyydet vanhaan tyyliin. Andy Garcia tekee hyvää työtä Vincentinä ja mies tuokin hyvää vaihtelua aikaisemmista osista tuttujen hahmojen joukkoon. Väkivalta on tässäkin laadukkaan veristä ja juonittelua löytyy sopivasti juonesta. Lisäksi loppukohtaus teatterissa on myös hienosti tehty ja se lisää hyvin tunnetta tarinan päätökseen.

rating 80,000

22.06.2021 klo 15:40

Ace Ventura - lemmikkidekkari

Ace Ventura - lemmikkidekkari on erinomaisesti onnistunut komedia ja se kuuluukin komedioiden joukossa sinne parhaimistoon. Juonessa seurataan Jim Carreyn esittämää lemmikkietsivää Ace Venturaa, joka saa tehtäväkseen löytää futisjoukkueen maskottina toimivan ison delfiinin. Super Bowl on lähestymässä ja delfiinin olisi tarkoitus esiintyä puoliajalla, mutta se on joutunut kidnapatuksi rikollisten toimesta. Myöskin poliisivoimat ovat samaan aikaan käynnistäneet etsinnät delfiinin löytämiseksi ja se johtaa kilpailuun kumpi onnistuu delfiinin löytämään ensimmäisenä. Jim Carrey tekee mainion roolin Ace Venturana ja miehen naamanvääntelyä seuraa mielellään koko elokuvan keston ajan. Etsinnät johtavat sankarimme moneen hauskaan kohtaukseen mukaan ja elokuvan parissa saa kyllä nauraa mukavasti sopivan tasaisin väliajoin.

rating 80,000

21.06.2021 klo 15:21

Kerran sotureita

Once Were Warriors on erittäin tyly draamaelokuva ihmissuhteista ja samalla erinomainen debyyttiohjaus Lee Tamahorilta. Juonessa seurataan Temuera Morrisonin esittämää perheen isää Jake Hekeä, joka tykkää ottaa kaljaa ja samalla hänestä tulee väkivaltainen lähipiirille. Rena Owen esittää taas tämän vaimoa Beth Hekeä, joka joutuu aina välillä miehensä pahoinpideltäväksi ja siitä huolimatta hän koittaa pitää parhaansa mukaan perheensä kasassa. Oman lisänsä juoneen tuo perheen vanhemmat pojat, joista toista odottaa parhaillaan syyte ja toinen on taas mennyt mukaan katujengiin. Temuera Morrison tekee todella onnistuneen roolin väkivaltaisena Jakena ja myös Rena Owen on erinomainen kovapäisenä Bethinä. Elokuvan tarina on myös paikoiten aika rankkaa katsottavaa ja tunteita herättävää, mikä tekeekin siitä erinomaisesti onnistuneen draamaelokuvan.

rating 90,000

20.06.2021 klo 15:46

Anna vaimollesi vapaus!

All Ladies Do It on hyvin onnistunut eroottinen draamaelokuva Tinto Brassilta. Juonessa seurataan rakastavaisia Claudia Kollin ja Paolo Lanzan esittämiä Dianaa ja Paoloa. Avioliitto toiimii hyvin näiden välillä, mutta siitä huolimatta Diana tykkää viettää aikaa muidenkin miesten kanssa. Nainen kertookin tarinoita reissuistaan miehelleen kesken seksikohtausten ja Paolo luulee niitä alkuun vain fantasiatarinoiksi. Pian kuitenkin hän huomaa mustelmia Dianan vartalossa ja hänelle selviääkin oikea totuus ja se johtaa näiden välirikkoon. Eroottisetkohtaukset on tuttuun tapaan hyvin tehtyjä ja naisten pyllyt ja häpyhuulet ovat komeasti kuvattuina. Claudia Koll loistaa pääroolissa ja naista katselee mielellään. All Ladies Do It onkin varsin kevyttä katsottavaa oleva elokuva Tinto Brassin tuotannosta mukavalla alastomuudella varustettuna ja se edustaa keskivertoa parempaa omassa lajityypissään.

rating 70,000

19.06.2021 klo 15:59

The Horseman

The Horseman on ihan hyvin onnistunut pienen budjetin kostoelokuva, joka on parempaa keskitasoa lajityypissään. Juonessa Peter Marshallin esittämän Christianin tytär Jesse kuolee huumeiden yliannostukseen ja hän saa postissa epäilyttävän videon. Video sisältää aikuisviihdettä, jossa hänen tyttärensä on huumattuna mukana ja sillä on yhteys hänen kuolemaansa. Christian lähtee väkivaltaiselle kostoreissulle selvittämään videon teossa mukana olleita henkilöitä ja ne löydettyään tappaa heidät. Juoni on elokuvassa hyvin perinteinen, mutta sen väkivalta on mukavan brutaalia ja vertakin löytyy kunnolla. Peter Marshall tekee ihan kelpo roolin kostoa hakevana isänä, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia. Tappoja tulee tasaisin väliajoin ja tappovälineistä löytyy monipuolista vaihtelua. The Horsemania voi suositella kostoelokuvien ystäville ja se käsittelee myös hieman moraaliakysymyksiä koston oikeudesta.

rating 70,000

18.06.2021 klo 18:48

Mitäs me vakoojat

Mitäs me vakoojat on ihan hyvin onnistunut komediaelokuva ja se menee komedioiden joukossa sinne keskitasoon. Juonessa seurataan Checy Chasen ja Dan Aykroydin esittämiä Emmet Fitz-Humea ja Austin Millbargea. Kaksikko haluaa päästä kovasti vakoojaksi CIA:n joukkoihin, mutta he jäävät kiinni huijauksesta pääsykokeesta. Miesten yllätykseksi heidät palkataan ja lähetetään heti vakoojiksi salaiselle tehtävälle Pakistaniin. Oikeasti miesten tarkoituksena on toimia vain syöttinä, jonka aikana oikea ryhmä pääsee toteuttamaan tehtävän. Molemmat näyttelijät tekevät ihan kohtalaiset roolisuoritukset ja myös elokuvan komedia on ihan hauskaa paikoiten. Ammuskelua ja vaarallisia tilanteita löytyy myös ihan sopivasti tarinasta ja kyllä tämä kestää sen toisenkin katselukerran.

rating 60,000

17.06.2021 klo 18:51

Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle on kohtalaisesti onnistunut jatko-osa 90-luvun Jumanjille ja ihan katsottava seikkailufantasia. Tällä kertaa juonessa neljä oppilasta joutuvat jälki-istuntoon koulussa ja löytävät sieltä vanhan pelikoneen, jossa on Jumanji niminen peli kiinni. Joukko päättää kokeilla peliä ja se imaiseekin heidät viidakkoon ja samalla he muuttuvat valitsemikseen pelihahmoiksi. Tavoitteena ryhmälle tulee pelastaa vihreä timantti ja sen avulla pelastaa viidakko sitä hallitsevalta Bobby Cannavalen esittämältä Van Peltiltä. Näyttelijöistä Jack Black tekee hienon roolisuorituksen Bethanyna ja miehen jutut laittavat naurattamaan. Muut näyttelijät jäävätkin selkeästi tämän varjoon ja ovat aika keskinkertaisia. Vauhtia ja toimintaa löytyy myös ihan sopivasti elokuvasta ja se toimiikin kertaviihteenä ihan hyvin.

rating 60,000

16.06.2021 klo 18:28

Jumanji

Jumanji tarjoaa hyvin onnistuneen seikkailufantasian, joka on koko kestonsa ajan viihdyttävää seurattavaa. Juonessa Kirsten Dunstin ja Bradley Piercen esittävät nuoret lapset Judy ja Peter alkavat pelaamaan löytämäänsä mystistä Jumanji nimistä lautapeliä. Samalla he vapauttavat Robin Williamsin esittämän Alaniin, joka on ollut pelin vankina 26-vuotta. Kolmikko etsii neljänneksi pelaajaksi Bonnie Huntin esittämän Sarahin ja he alkavat pelaamaan pelin loppuun. Jokaisella heitolla pelistä ilmestyy erilaisia eläimiä heidän kimppuun ja lopulta myös he saavat metsästäjänkin peräänsä. Efektit on paikoiten ihan onnistuneita, mutta taas jotkin eläimet ovat huonosti tehtyjä. Jonathan Hyden esitämä metsästäjä Van Pelt jää hyvin mieleen ja myös Robin Williams on ihan hyvä Alanina. Kokonaisuutena Jumanji on toimiva koko perheen elokuva, joka olikin hieman parempi mitä muistikuvat siitä olivat.

rating 70,000

15.06.2021 klo 18:02

Akasia

Acacia tarjoaa kertaviihteenä menevän aasialaisen kauhuelokuvan, joka hukkuu vähän sinne keskitason joukkoon. Juonessa Shim Hye-jinin ja Jin-geun Kimin esittämä aviopari Mi-sook ja Do-il koittavat saada kovasti lasta, mutta useiden yritysten jälkeen he päättävät lopulta adoptoida lapsen. Lapseksi valikoituu orpokodista 6-vuotias poika, joka piirtää paljon outoja kuvia puista. Alkuun yhteiselo menee hyvin, mutta kun Mi-sook saakin hieman yllättäin lapsen, niin adoptoitu poika katoaa. Samalla myös outoja onnettomuuksia alkaa tapahtua perheelle. Juoneltaan elokuva on hyvin perinteinen ja myös toteutuskin on sen mukainen. Kauhua elokuvasta ei pahemmin löydy ja näytteleminenkin on aika kohtalaista. Loppua kohti mentäessä elokuva kuitenkin nostaa hieman tasoaan ja loppuratkaisukin on ihan toimiva.

rating 50,000

14.06.2021 klo 21:31

Viikonloppu

Viikonloppu tarjoaa hyvällä tavalla erikoisen elokuvakokemuksen ja se on varsin viihdyttävää seurattavaa. Juonessa seurataan Mireille Darcin ja Jean Yannen esittämää pariskuntaa Corinnea ja Rolandia. Kaksikko lähtee avoautolla tien päälle nauttimaan viikonlopusta , mutta vastassa on heti satojen metrien pituinen autokolari ja ruumiitakin löytyy tasaisin väliajoin ojista. Siitä selvittyään kaksikon matka jatkuu vallankumousta hakevien ihmisten joukkoon. Elokuvassa käsitellään myös rotusortua ja kannibalismiakin löytyy tarinasta. Juoni tarjoaakin oikeastaan toisistaan irrallisia kohtauksia ja pääkaksikkomme joutuu niihin mukaan. Dialogin kautta taas elokuvasta löytyy ihan mielenkiintoista sanomaa moneen tärkeään asiaan ja kuvastokin on paikoiten varsin brutaalia. Kokonaisuutena Viikonloppu tarjoaa taidemaisella otteella varustetun road-movien, joka on kyllä katsomisen arvoinen.

rating 70,000

13.06.2021 klo 18:02

Vihan lähettiläs

Monkey Shines on hyvin onnistunut kauhudraama George A. Romerolta. Juonessa Jason Beghen esittämä Allan Mann joutuu juoksulenkillään onnettomuuteen auton kanssa ja mies halvaantuu törmäyksestä kaulasta alaspäin. Sairaalasta kotiin päästyään liikkuminen tapahtuu sähköisellä pyörätuolilla ja avukseen hän saa hoitajan lisäksi erittäin viisaan Ella apinan ystävältään John Pankowin esittämältä Geoffreylta. Yhteistyö apinan kanssa toimii alkuun hyvin, mutta pian apina alkaa toteuttamaan miehen vihaisia ajatuksia ja hän joutuu itsekkin vaaraan. Elokuva onnistuu yllättävän hyvin luomaan kauhujännitettä apinan ja Allanin välille. Näyttelijät ovat myös ihan kohtalaisia rooleissaan ja apinan tekemisiä seuraa kyllä mielenkiinnolla.

rating 70,000

12.06.2021 klo 00:16

Kummisetä osa II

Kummisetä kakkonen jatkaa onnistuneesti ensimmäisen osan tarinaa ja on erinomainen elokuva. Juonessa seurataan samaan aikaan kahta tarinaa, jossa ensimmäisessä seurataan Robert De Niron esittämää nuorta Vito Corleonea ja hänen matkaansa arvostettuun asemaan Kummisetänä. Toinen tarina taas keskittyy Al Pacinon esittämän Michaelin tavoitteisiin laajentaa bisneksiä Kuubaan ja kasinoiden pyörittämiseen. Lisäksi hän vastaa nyt koko mafiasuvustaan ja koittaa pitää perheensä kasassa. Robert De Niro tekee mainion roolin nuorena Vitona ja myös Al Pacino jatkaa hyvää työtä Michaelina. Lisäksi Michael V. Gazzo jää hyvin mieleen Frank Pentagelin roolissa. Elokuva tuo myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia tarinaan mukaan ja onkin eriomaisesti onnistunut jatko-osa. Kokonaisuutena Kummisetä 2 ei paljon häviä loistavalle ensimmäiselle osalle ja tämäkin osa kuuluu mafiaelokuvien parhaimistoon.

rating 90,000

11.06.2021 klo 19:05

Lihan värinä

Lihan värinä on ihan kohtalaisesti onnistunut kolmiodraama Pedro Almodóvarilta, mutta se kuuluu kuitenkin miehen elokuvien joukossa sinne heikompaan osastoon. Juonessa seurataan Liberto Rabalin esittämää Victoria, jonka elämä saa alkunsa bussissa. 20-vuotta myöhemmin hän törmää Francesca Nerin esittämään Elenaan, joka odottaa huumediileriään. Välikohtauksen ansiosta hän joutuu vankilaan vuosiksi ja sieltä vapauduttuaan hän ilmestyy taas Elenan elämään mukaan. Javier Bardemin esittämä poliisi David taas on halvaantunut jaloista Victorin takia ja hän seurustelee nykyään Elenan kanssa, joka aiheuttaa erimielisyyksiä. Näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä rooleissaan ja elokuvan juoni sitoo lopussa tapahtumat hyvin yhteen. Juoni kuitenkin etenee paikoiten vähän turhan rauhallisesti ja se ei tuo mitään yllätyksiä tarinaan.

rating 60,000

10.06.2021 klo 15:39

Verta & Viiniä

Blood and Wine on ihan hyvin onnistunut keskitason trilleri, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa seurataan Jack Nicholsonin esittämää viinikauppiasta Alex Gatesia, jolla menee taloudellisesti huonosti ja myöskään avioliitto ei tunnu oikein toimivan. Ratkaisu tähän on tietysti varastaa arvokas timanttikaulakoru yhdessä kassakaappeihin erikoistuneen Michael Cainen esittämän Victor Spanskyn kanssa. Mutkia matkaan tuo kuitenkin Alexin kasvattipoika Stephen Dorffin esittämä Jason, jonka haltuun koru päätyy vahingossa. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja kaulakorun ympärillä pyörivä juoni toimii ihan hyvin. Loppua kohti mentäessä myös elokuvan taso nousee hieman ja loppuratkaisu on ihan toimiva. Kokonaisuutena Blood and Wine onkin ihan toimiva kolmen tähden trilleri.

rating 60,000

09.06.2021 klo 23:45

Tirkistelijä

Tirkistelijä on hyvin onnistunut eroottinen draamaelokuva Tinto Brassilta ja se edustaa miehen elokuvien joukossa sitä parempaa osastoa. Juonessa seurataan kirjallisuuden professoria Francesco Cassien esittämää Eduardo-Dodoa, jonka Katarina Vasilissan esittämä vaimo Silvia on jättänyt hänet juuri toisen miehen takia. Mies koittaa selvittää syitä vaimonsa päätökseen jättää hänet ja samalla hän tykkää tirkistellä muita saaden siitä mielihyvää. Elokuvan vahvuus on hienosti kuvatut eroottisetkohtaukset, jossa naisten alastomat vartalot pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Katarina Vasilissa ja Cristina Garavaglia ansaitsevatkin maininnat hienoista rooleistaan Silviana ja Faustana. Myöskin tirkistelykohtauksiin on saatu mukaan hyvä tunnelma, joka tekee niistä mielenkiintoista seurattavaa. Erityismaininta vielä loppupuolen kohtauksesta nudistirannalla, jossa paljasta pintaa on tarjolla kunnolla.

rating 70,000

09.06.2021 klo 19:35

Oscar

Oscar on hyvin onnistunut komediaelokuva John Landikselta ja se edustaakin keskivertoa hieman parempaa komediaa. Juonessa Sylvester Stallonen esittämä Angelo Snaps Provolone lupaa kuolevalle isälleen lopettaa rikolliset toimintansa ja ryhtyä elämään rehellisesti. Rehellinen elämä ei kuitenkaan ota toimiakseen poliisien vahtiessa miehen jokaista liikettä ja uusi aluevaltaus rahoittajana pankkipiireihin ei lisää luotettavuutta. Lisäksi tyttärelle pitäisi löytää oikea aviomies ja timantteja täynä oleva laukku tuo oman lisänsä juoneen. Elokuva keskittyy yhteen isoon taloon, mutta juoni pysyy siitä huolimatta mielenkiintoisena koko sen kestonsa ajan. Kaikki näyttelijät tekevät myös hyvää työtä rooleissaan ja komediakin on ihan mukavan hauskaa. Kokonaisuutena Oscar on hyvä komediaelokuva, jonka jaksaa katsoa useampaankin kertaan.

rating 70,000

08.06.2021 klo 23:21

Tappokone

Westworld on hyvällä juonella varustettu scifin ja lännenelokuvan yhdistelmä, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa James Brolinin ja Richard Benjaminin esittämät kaverukset John Blane ja Peter Martin lähtevät lomamatkalle teemapuistoon nimeltä Westworld. Paikan asukkaat ovat oikeasti robotteja, mutta ihan ihmisen näköisiä. Siellä kaverukset saavat rauhassa tehdä pankkiryöstöjä, haastaa toisia pyssytaisteluun ja järjestää vaikka joukkotappelun baarissa. Jotain kuitenkin menee pieleen ja robotit alkavat käymään väkivaltaisiksi ja puiston vieraat joutuvat vaaraan. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan, mutta Yul Brynnerin esittämä päärobotti on hyvä. Elokuvasta huokuu myös hyvä lännenelokuvan tunnelma, mutta kaikkea potentiaalia nerokkaasta juonesta ei saada valitettavasti hyödynnettyä.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 33 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot