Villetys

Villetys

Käyttäjä, 26 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (2152)

29.01.2023 klo 16:52

Oikeuden puolustaja

Oikeuden puolustaja on hyvin onnistunut trilleri ysäriltä, jonka katsoo useampaankin kertaan. Sean Connery tekee hyvää työtä lakimies Paul Armstrongina, joka ottaa tehtäväkseen selvittää vanhan murhatapauksen, jossa syytöntä miestä uhkaa kuolemantuomio. Laurence Fishburne taas esittää kovaotteista sheriffi Tanny Brownia, joka ei keinoja kaihda saadakseen epäilyiltä tunnustuksen. Molemmat näyttelijät tekevät hyvät roolisuoritukset ja myos sivuosassa oleva Ed Harris jää mieleen erinomaisella roolillaan sarjamurhaaja Blair Sullivanina, joka auttaa Paul Armstrongia tapauksen selvittämisessä. Juoni pysyy myös ihan kiinnostavana alusta loppuun asti ja luvassa onkin ihan laadukas keskitason trilleri Arne Glimcheriltä.

rating 60,000

28.01.2023 klo 22:55

Sisu

Sisu on erittäin hyvin onnistunut toimintaelokuva ja pitkään aikaan yksi parhaiten onnistuneita suomalaisia elokuvia. Juoni on hyvin yksinkertainen, jossa Jorma Tommilan esittämä Aatami Korpi kaivaa Lapin erämaassa maata kullan toivossa toisen maailman sodan lähestyessä samalla loppua. Kultaa löydettyään ja lähdettyään paluumatkalle hän törmää vetäytyvien natsien tuhopartioon ja joutuu niiden kanssa hankaluuksiin. Elokuva koostuu kuudesta eri luvusta ja jokainen luku on isompi kohtaus osana päätarinaa. Jalmari Helander onkin katsonut Quentin Tarantinon elokuvat, koska ohjaustyylissä on hyvin paljon samaa ja se toimii tässä mainiosti. Väkivalta on mukavan brutaalia ja ylivedettyä Rambon hengessä ja Aatamista on tehty kuolematon legenda. Jorma Tommila on hieno valinta päärooliin ja myös natsien johtajana toimiva Aksel Hennie on vakuuttava roolissaan. Lapin maisemat on myös sopivan karuja ja hienoa katsottavaa yhden miehen taistelussa natseja vastaan.

rating 80,000

27.01.2023 klo 17:11

Yön pedot

Yön pedot on erittäin hyvin onnistunut eläinkauhu 50-luvulta ja se toimii yllättävän hyvin vielä tänäkin päivänä. Juonessa muurahaiset ovat kasvaneet ydinkokeiden seurauksena kolme metrisiksi ja ne alkavat meksikon aavikolla hyökkäillä ihmisten kimppuun. Edmund Gwennin esittämä tohtori Harold Medford saapuu tutkimaan tapauksia yhdessä tyttärensä Joan Weldonin esittämän Patricia Medfordin kanssa ja pian apuun on kutsuttava myös armeija, kun muurahaiset ovat levinneet Los Angelesin viemäristöön. Juoni pitää hyvin otteessaan alusta loppuun asti ja tarina etenee sujuvasti eteenpäin. Näyttelijät tekevät kaikki varmaa työtä rooleissaan ja taistelukohtaukset muurahaisia vastaan on myös varsin kelvollisia. Lisäksi itse muurahaiset ovat onnistuneesti tehtyjä ja mustavalkoisuus tehostaa niiden uhkaavuutta. Lisämaininta myös hienosta lopputaistelusta viemäreissä.

rating 80,000

26.01.2023 klo 17:34

The Wailing

The Wailing on keskivertoa paremmin onnistunut murhamysteeri Etelä-Koreasta, jonka katsoo useammankin kerran. Juonessa pientä peräkylää alkaa vaivaamaan salaperäinen murhien aalto, jossa kokonaisia perheitä löytyy kuolleena ja samalla myös outo tautiepidemia liittyy siihen. Samaan aikaan myös outo Jun Kunimuran esittämä japanilainen mies on saapunut seudulle asustamaan ja paikalliset poliisit ovat ihmeissään murhien määrän kasvaessa. Do Won Kwak tekee ihan kelpo pääroolin poliisi Jong-goona ja myös Jun Kunimura sopii hyvin japanilaisen rooliin. Juoni alkaa mielenkiintoisesti ja se pitääkin otteessaan aika hyvin, mutta pitkä kesto alkaa laskemaan väkisin elokuvan tasoa loppua kohti mentäessä. Toki pitkä kesto tarjoaa monipuolisesti eri hahmoille taustaa, mutta loppuhuipennus jää hieman vajaaksi. Verta ja ruumiita on hyvin tarjolla tarinassa ja myös tunnelma on paikoiten onnistunutta.

rating 70,000

24.01.2023 klo 16:59

Verentahrima perhonen

The Bloodstained Butterfly on keskinkertainen giallo, jonka katsoo kertaalleen ja tämä edustaakin valitettavasti sitä heikompaa osastoa Giallojen joukossa. Juoni on aika perinteinen, missä nuori nainen murhataan ja tämän vanhempi miesrakastaja joutuu vankilaan epäiltynä murhasta. Pian sen jälkeen murhaaja iskee kuitenkin uudestaan ja taas kohteena on nuori kaunis nainen. Poliisi on ihmeissään ja vangittu mies vapautetaan ja pian sen jälkeen taas murha tapahtuu. Tappoja tässä ei kovin montaa ole ja ne ei mitään erikoisia ole, vaan perinteisiä puukolla tehtyjä. Myöskään alastomuutta ja verta ei oikein löydy tarinasta. Lisäksi juoni etenee paikoiten turhan raskaasti, joka tekee tämän seuraamisesta vähän pitkäveteistä. Näyttelijät ovat kuitenkin ihan hyviä rooleissaan ja tässä on myös tiettyä limaisuutta mukana vanhempien miesten kiinnostuksesta nuoriin naisiin. Elokuva kuitenkin kokonaisuutena hukkuu massaan giallojen joukossa ja ei tarjoa mitään kovin muistettavaa.

rating 50,000

23.01.2023 klo 17:23

Godzilla

Godzilla on aika keskinkertainen hirviöelokuva, jonka katsoo kyllä kertaviihteenä. Godzillojen joukossa tämä edustaakin sitä heikompaa osastoa, mutta ei tämä nyt niin huono ollut, mitä oli odotukset. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan tuttuun tapaan ja Jean Renon mukana olo jaksaa piristää näyttelijäkaartia. Tällä kertaa juonessa Godzilla alkaa Tokion sijaan kiusaamaan New Yorkia ja armeija on voimaton sitä vastaan. Toivo lepääkin Matthew Broderickin esittämän tohtori Niko Tatopouloksen harteilla, joka on tutkinut radioaktiivisen säteilyn vaikutusta eliöihin aikaisemmin. Elokuva olisi kaivannut enemmän väkivaltaa ja ruumiita Godzillan riehuessa kaupungissa ja tämä on suunnattukin selkeästi nuoremmille katsojille. Godzillan poikastenkin säntäily jäähallissa tuo enemmän mieleen Jurassic Parkin, mutta siitä saa ihan hyvää viihdettä kuitenkin aikaan.

rating 50,000

22.01.2023 klo 16:40

Modesty Blaise

Modesty Blaise on ihan hauska 60-luvun rikoskomedia, joka on periaatteessa hyvin samanlainen kuin James Bondit. Juoni on hyvin perinteinen, jossa Monica Vittin esittämä kaunis jalokivivaras Modesty Blaise palkataan yhdessä tämän apurin Terence Stampin esittämän Willie Garvinin kanssa salapoliisi tehtävään. Brittien timantit ovat kadoksissa ja tarkoituksena on pysäyttää Dirk Bogarden esittämän Gabrielin suunnittelemat tulevat timanttiryöstöt. Elokuvan vahvuus on 60-luvun tyyli ja sopivasti yli vedetyt näyttelijäsuoritukset, joista Monica Vittiä katselee mielellään ja pahiksena toimiva Dirk Bogarde on kanssa hauska. Itse komedia on kaksijakoista ja osa jutuista toimii ja osa taas ei niin hyvin. Modesty Blaise tarjoaakin varsin kevyttä rikoskomediaa, jota ei kannata ottaa liian vakavasti ja kyllä tämän toiseenkin kertaan katsoo.

rating 60,000

21.01.2023 klo 23:16

Sacred Flesh

Sacred Flesh on aika keskinkertainen nunsploitaatio, jonka katsoo kuitenkin ongelmitta kertaalleen. Juonessa nunna Mary on joutunut seksuaalisten himojensa riivaamaksi ja hänet on riivannut Maria Magdalenan hahmo. Luostarin ylin äiti Elisabeth hakee apua paikalliselta munkilta tämän omiin seksuaalisiin näkyihin ja myös Maryn pelastamiseksi. Himojen syntyminen on pahuuden aikaansaannos ja samalla pahuuden Maria koittaa houkutella muitakin nunnia rikkomaan siveys lupaustaan. Paljasta pintaa on sopivasti tarjolla eri kohtausten muodossa, joista suurin osa sisältää lesboilua. Lyhyt 70 min kesto jaksaa paljaan pinnan lisäksi pitää mielenkiinnon ihan hyvin yllä, mutta muuten tässä ei paljoa tapahdu ja mitään ei kyllä menetä, vaikka tätä ei koskaan olisi katsonutkaan.

rating 40,000

20.01.2023 klo 18:31

JCVD

JCVD on aika keskinkertainen rikoskomedia, jonka katsoo kuitenkin juuri kertaalleen. Jean-Claude Van Damme esittää tällä kertaa itseään, joka palaa takaisin kotimaahansa Belgiaan hakemaan taukoa yhdysvaltojen reissulta. Miehen näyttelijänura on kovassa laskusuunnassa ja myös avioeron johdosta huoltajuus tyttärestä on menemässä entiselle vaimolle. Mies joutuu myös sattumalta mukaan postitoimiston ryöstöön ja on panttivankien ainut toivo pelastautua ryöstäjiltä. Van Damme tarjoaakin tällä kertaa ihan hyvän pääroolin ja mies pääseekin tässä enemmän näyttelemään itseään ja on elokuan parasta antia. Rosvot eivät kuitenkaan erityisemmin vakuuta ja panttivankitilanteesta ei saada oikein uhkaavuutta irti. Lisäksi kuvaus on keskinkertaista ja pitkäveteisyys iskee päälle juonen edetessä.

rating 40,000

19.01.2023 klo 17:23

Godzilla kohtaa Destroyahin

Godzilla kohtaa Destroyahin on keskitason hirviöelokuva, jonka katsoo pariin kertaan ja se on suunnilleen samaa tasoa aikaisemman Godzilla ja Mothran kanssa. Tällä kertaa juonessa Godzillan radioaktiivisuus on nousemassa yli kriittisen pisteen ja sen mahdollinen räjähtäminen uhkaa koko maailmaa. Armeja onnistuu kuitenkin jäädyttämään Godzillan, mutta samalla kuvioihin tulee myös Destroyahin niminen hirviö aiheuttamaan tuhoa ja tässä on mukana myös Godzillan pienempi poikanen. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan, mutta juoni etenee tässä ihan sujuvasti ja lopussa on hienosti tehtyjä taisteluita. Lisäksi Destroyer on ihan kelpo vastustaja, mutta ei kuitenkaan mikään erityisen muistettava hirviö.

rating 50,000

18.01.2023 klo 20:07

Viikinki

Viikinki on todella hyvin onnistunut dokumentti Tony Halmeen urasta pienestä pojasta aina surulliseen loppuun asti. Dokumentti käsittelee sopivan pituisina pätkinä miehen uraa aina nyrkkeilyhommista showpainiin ja lopuksi myös kansanedustajaksi eduskuntaan. Vanhojen arkistopätkien lisäksi mukaan on saatu useampia tuoreempia haastatteluja miehen kanssa tekemisissä olleilta ystäviltä ja henkilöiltä uran varrelta täydentämään tarinaa onnistuneesti. Ihmisenähän Halme on aina ollut mielenkiintoinen persoona ja paljon mielipiteitä herättävä henkilö ja tämäkin kuvastaa sitä hienosti. Aika dokumentin parissa meneekin yllättävän nopeasti ja kyllä tästä olisi pitemmänkin pätkän katsonut mielellään laadukkaasti toteutettua dokumenttia. Jos Tony Halme kiinnostaa, niin kyllä Viikinki on ehdottomasti katsomisen arvoinen teos.

rating 70,000

17.01.2023 klo 17:43

Meri sisälläni

Meri sisälläni on erittäin hyvin onnistunut draamaelokuva Alejandro Amenabarilta ja se pitää hyvin otteessaan alusta loppuun asti. Javier Bardem tekee loistavan pääroolin halvaantuneena Ramon Sampedrona, joka on viettänyt melkein 30-vuotta vuodepotilaana ja haluaisi kuolla omasta tahdostaan. Myös Belen Rueda ja Lola Duenas tekevät hyvät naisroolit Juliana ja Rosana, joilta Ramon pyytää apua toteuttaakseen kuolemansa, kun espanjan oikeus ei hänelle eutanasiaa myönnä. Elokuva käsitteleekin samalla ihan onnistuneesti taistelua eutanasian puolesta ja pohdintaa sen oikeuttamiseksi. Juoni pysyy mielenkiintoisena koko keston ajan ja mukaan mahtuu myös sopivassa suhteessa koskettavia kohtauksia. Kokonaisuutena Meri sisälläni on hieno elokuva ja Alejando Amenabarin parhaimpia teoksia.

rating 80,000

16.01.2023 klo 19:47

Manderlay

Manderlay on hyvin onnistunut draamaelokuva Lars von Trieriltä ja samalla toimiva jatko-osa aikaisemmalle samantyyliselle lavasteissa kuvatulle Dogvillelle. Samalle tasolle sen kanssa tämä ei kuitenkaan tarinan osalta ihan yllä, mutta on kuitenkin hyvä elokuva. Bryce Dallas Howard tekee kelpo pääroolin Gracena, joka puuttuu Manderlay nimisen kylän asioihin apunaan isältään saamat gangsterit. Valkoiset pitävät porttien takana mustia orjinaan vanhaan malliin, vaikka orjuus on lopetettu vuosikymmeniä sitten ja sille pitää nyt saada päätös, mutta osaavatko ikänsä orjina olleet mustat elää normaalilla tavalla. Juoni pysyy ihan mielenkiintoisena alusta loppuun asti, mutta kuvasto olisi voinut olla tässä vähän julmempikin ohjaajan tuntien ja mitään erityisen shokeraavaa ei ole luvassa. Tarina etenee kuitenkin omalla painollaan loppuun asti ja on toimiva kokonaisuus.

rating 70,000

15.01.2023 klo 16:35

Nurse 3D

Nurse on ihan hyvin onnistunut elokuva sairaanhoitajasta, joka öisin houkuttelee pettäviä miehiä luokseen käyttäen hyväksi avujaan ja tappaa sitten heidät kostoksi pettämisestä. Paz de la Huerta tekeekin varsin kelpo pääroolin sairaanhoitaja Abby Russellina ja nainen tarjoaakin mukavasti samalla paljasta pintaa houkutellessaan uhrejaan. Katrina Bowdenin esittämä nuorempi hoitaja Danni Rogers pääsee kuitenkin Abbyn jäljille ja luvassa on näiden välinen yhteenotto. Tappoja löytyy sopivasti tarinasta ja vertakin on kunnolla mukana. Maininnan ansaitsee tohtorin käden leikkuu ja lopun hieman yliampuva verilöyly sairaalassa. Nurse tarjoaakin hyvässä suhteessa yli vedettyä väkivaltaa, paljasta pintaa ja viihdettä usemmaksikin katselukerraksi.

rating 60,000

14.01.2023 klo 23:20

Godzilla ja Mothra

Godzilla ja Mothra on keskitason hirviöelokuva, jonka katsoo pariin kertaan, mutta laadussa on nyt havaittavissa pientä laskua edellisiin osiin verrattuna. Tällä kertaa juoni keskittyy Godzillan heräämiseen meteoriitin osuessa mereen japanin lähistölle ja samalla myös toinen hirviö jättiläishyönteinen Battra herää eloon. Tutkijaryhmä löytää kuitenkin samalla esiin tulleelta saarelta ison munan ja sieltä kuoriutuu Mothra niminen perhonen, jonka varassa on ihmiskunnan pelastaminen. Ötökkähirviöt eivät ole kovin erikoisia vastustajia, mutta kuitenkin tuovat ihan hyvää vaihtelua aikaisempiin hirviöihin. Näyttelijät ovat tässä aika keskinkertaisia ja suurempia paino on taisteluissa ja tuhoamisessa. Tunnusmusiikki on kuitenkin jälleen sama vanha hyvä ja se tuo hyvän lisän taistelukohtauksiin.

rating 50,000

13.01.2023 klo 20:20

Cluedo - pelaa henkesi edestä

Cluedo on hyvin onnistunut murhamysteeri kasarilta, jonka katsoo useampaankin kertaan mielellään ja sen komedia toimii hyvin tasaisesti läpi elokuvan. Näyttelijöistä Tim Curry tekee parhaimman roolisuorituksen hovimestari Wadsworthina, joka on kutsunut joukon ihmisiä viettämään iltaa luokseen ja samalla selvittämään erimielisyydet heiltä rahaa kiristävää Lee Vingin esittämää Mr. Boddya kohtaan. Lesley Ann Warren ja Colleen Camp taas tuovat naiskauneutta ja mukavasti tissejä tarinaan rooleissaan Miss Scarlettina ja Yvettenä. Juonesta on saatu varsin kiinnostava aikaiseksi ja se pitääkin otteessaan koko keston ajan. Mustahuumori toimii myös aika hyvin ja henkilöiden kohellus murhaajan selvittämiseksi jaksaa naurattaa. Cluedo onkin keskivertoa parempi rikoskomedia ja viihdyttävä elokuva.

rating 70,000

12.01.2023 klo 18:21

Satan's Sadists

Satan´s Sadists on ihan hyvin onnistunut prätkäelokuva 60-luvun lopusta, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa seurataan Russ Tamblyn esittämän Anchorin johtamaa pahamaineista prätkäjengiä, joka aiheuttaa harmia sivullisille Kalifornian autiomaassa. Tällä kertaa kuitenkin tavallisten ihmisten apuna on vietnamista kotiin palannut Gary Kentin esittämä sotaveteraani Johnny Martin, joka ei prätkäjengiä pelkää. Russ Tamblyn tekee kelpo roolin prätkäjengin johtajana Anchorina, mutta muut näyttelijät ovatkin sitten aika keskinkertaisia rooleissaan. Verta, tissejä ja väkivaltaa löytyy sopivassa suhteessa tarinasta ja tämä on yllättävän brutaali ja toimiva b-luokan roskaelokuva. Toki kuvanlaatu ei ole kovin häävi vanhassa Awen suomi-dvd:ssä.

rating 60,000

11.01.2023 klo 16:55

Pahan kosketus

Touch of Evil on erittäin hyvin onnistunut rikoselokuva ja se kuuluu omassa genressään sinne parempaan osastoon. Orson Welles tekee hyvän pääroolin epärehellisenä poliisipäällikkö Hank Quinlanina, joka lavastaa meksikolaisen miehen syylliseksi rikokseen todistusaineiston ollessa vajaavainen. Charlton Heston tekee myös kelpo työtä meksikolaisena huumepoliisi Mike Vargasina, joka asettuu Hankia vastaan saatuaan selville tämän lavastaneen useampiakin tapauksia aikaisemmin urallaan. Janet Leigh taas tuo naiskauneutta tämän vaimona Susan Vargasina, joka joutuu myös mukaan likaiseen peliin. Juoni on mielenkiintoista seurattavaa alusta loppuun asti ja se pitää hyvin otteessaan. Näyttelijöiden hyvät roolisuoritukset takaavat elokuvan laadukkaan tason ja kyllä tämä Touch of Evil on pienimuotoinen helmi 50-luvun rikoselokuvien joukossa.

rating 80,000

10.01.2023 klo 17:09

Tora! Tora! Tora!

Tora! Tora! Tora! on varsin hyvin onnistunut sotaelokuva ja se edustaakin keskivertoa parempaa teosta omassa genressään. Juoni keskittyy seuraamaan suurimmaksi osaksi japanilaisten kautta heidän tekemää yllätyshyökkäystä vuonna 1941 Pearl Harboriin, joka yllättää amerikkalaiset täysin. Ensimmäinen puolisko elokuvasta keskittyykin iskun tarkkaan suunnitteluun ja toinen puolisko taas sitten itse iskun toteuttamiseen. Taistelukohtaukset ovatkin vakuuttavasti tehtyjä ja ne ovat vieläkin 50-vuotta jälkeenpäin upeaa katsottavaa. Näyttelijöistä So Yamamura jää parhaiten mieleen roolissaan japanilaisten komentajana Isoroku Yamamotona, mutta myös muut näyttelijät hoitavat roolinsa ihan kelvollisesti. Juoni on myös varsin tarkka kuvaus tapahtumista ja se tekeekin tästä uskottavan sotaelokuvan.

rating 70,000

09.01.2023 klo 19:51

Godzilla kohtaa King Ghidorahin

Godzilla kohtaa King Ghidorahin jatkaa samalla ihan hyvällä tasolla edellisen osan tapaan ja tämänkin katsoo pariin kertaan. Tällä kertaa juonessa tulevaisuudesta saapuu joukko tiedemiehiä varoittamaan tulevasta ydinkatastrofista japanilaisia ja ainut keino estää se on matkata ajassa taaksepäin. Tarkoituksena on vaikuttaa Godzillan syntyyn, mutta samalla he herättävät henkiin kolmipäisen hriviön King Ghidorahin ja luvassa on kovia taisteluita näiden välillä. Godzillan vastustaja on tässä varsin tyylikäs lentävä lohikäärme ja näiden taistelut on elokuvan parasta antia. Aikamatkustus tuo ihan hyvän lisän juoneen ja näyttelijät hoitavat roolinsa kohtalaisesti. Ehkä tässäkin alkupuolisko etenee vähän turhan verkkaisesti, mutta lopussa on sitten ihan hyviä taisteluita sopivasti mukana viihdyttämässä katsojaa.

rating 60,000

08.01.2023 klo 16:00

Possum

Possum on varsin erikoinen kauhudraama, jonka katsoo pariin kertaan ja se on myös vähän taidemainen elokuva. Juonessa seurataan Sean Harrisin esittämää Philipiä, joka kantaa mukanaan salaperäistä laukkua ja häpeää itseään. Mies on orpo lastennukkenäyttelijä ja nyt hän palaa takaisin entiseen lapsuudenkotiinsa ja ainoan tuttunsa Alun Armstrongin esittämän setänsä Mauricen luokse. Tarkoituksena on selvittää lapsuuden traumat ja päästä eroon häntä piinaavasta nukesta. Molemmat näyttelijät tekevät kelpo roolit rooleissaan ja hitaasti etenevää tarinaa seuraa kuitenkin ihan mielenkiinnolla. Hämähäkkimäinen nukke on myös sopivan karu ilmestys ja se tuo hyvän lisän tarinaan. Itse tarina ei ole sieltä helpoimmasta päästä ja sen takia tämä on hyvä katsoa uudestaankin joskus. Possum on hyvin erikoinen pienen budjetin elokuva ja se tuo hyvää vaihtelua kauhugenreen.

rating 60,000

07.01.2023 klo 19:10

Murder Set Pieces

Murder Set Pieces on keskiverto sarjamurhaajaelokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Sven Garretin esittämää saksalaista valokuvaajaa, joka kuvaa vähäpukeisia naisia työkseen ja yön saapuessa hakeutuu prostituoitujen joukkoon raiskaten nämä ja lopulta myös tappaa heidät. Muistot lapsuudesta ja sukulaisgeenit natseihin ajavat hänet veritekoihin, jotka hän kokee oikeutetuiksi. Sven Garret tekee kelpo roolin sadistisena murhaajana, mutta muut näyttelijät ovat heikkoja. Alastomia naisia on mukavasti ruudulla läpi elokuvan ja verelläkin mässäillään oikein kunnolla tappokohtauksissa. Pimeässä kuvatut kohtaukset kuitenkin vähentävät väkivallan graafisuutta vähän liikaa ja sen takia kaikesta goresta ei saadakkaan sitä parhainta terää irti. Murder Set Pieces on kuitenkin paikoiten aika väkivaltainen ja jopa säväyttävä elokuva, jonka katsoo mielellään.

rating 50,000

05.01.2023 klo 17:24

Beyond the Limits

Beyond the Limits on aika keskinkertainen kauhuelokuva Olaf Ittenbachilta, jonka katsoo juuri kertaalleen. Elokuvan juonessa naistoimittaja Vivian saapuu haastattelemaan hautuumaalle sen pitkäaikaista työntekijää Frederickiä ja tämä alkaa kertomaan tarinoita haudatuista ihmisistä. Ensimmäisessä tarinassa on kyse huumebisneksestä, jossa ruumiita tulee paljon jonkun varastettua huumeet ja rahat. Toinen tarina taas sijoittuu keskiajalle ja kirkon toimintaan. Ensimmäinen tarina on selkeästi parempi ja se on aika perinteinen yhteen taloon sijoittuva panttivanki verilöyly. Toinen tarina taas ei kovin kiinnostava ole ja se tuntuu vain täytteeltä. Elokuvan pituudesta olisi muutenkin voinut vähän tiivistää, kun ei tässä goren lisäksi liikaa katsottavaa ole. Olafin tuntien luvassa onkin reilusti verta ja katkottuja irtojäseniä, jonka ansiosta tämän katsoo kertaviihteenä.

rating 40,000

04.01.2023 klo 20:10

Godzilla kohtaa Biollanten

Godzilla kohtaa Biollanten on ihan hyvin onnistunut elokuva, mutta se on vähän aikaisempaa osaa heikompi. Juonessa nimensä mukaisesti Godzillan DNA:ta hyödyksi käytetään kasvienjalostamisessa tohtori Genichiro Shiragamin toimesta ja sen seurauksena syntyy vahingossa valtava tappajakasvi. Godzilla onnistuu myös samaan aikaan pääsemään pois tulivuorelta, jossa se on ollut vankina ja luvassa on nyt kahden ison hirviön odotettu kohtaaminen. Elokuva kärsii jonkin verran hitaasti etenevästä juonesta, mutta lopussa on sitten luvassa ihan onnistuneita kaksintaisteluita ja ne ovat viihdyttävää katsottavaa. Näyttelijät ovat myös ihan kohtalaisia rooleissaan ja kyllä tämä sinne hyvään keskitasoon menee hirviöelokuvien joukossa.

rating 60,000

02.01.2023 klo 19:55

Uuno Turhapuro - This Is My Life

Uuno Turhapuro - This Is My Life päättää onnistuneesti sarjan elokuvat ja on myös laadullisesti sieltä parhaimmasta päästä. Tällä kertaa Uuno naamioituu vanhukseksi, kun häntä ei huolita muuten täyden palvelun vanhainkotiin ja varsinkin paikan ruokapyötä houkuttelee hänet aina sinne syömään. Samalla hän osallistuu myös TV-ohjelmaan kertomaan elämäntarinaansa ja kilpailemaan miljoonasta eurosta. Näyttelijöistä parhaiten mieleen jää Aarre Karenin esittämä Aatos, joka arvostelee kaikkea ja ei ole mihinkään tyytyväinen. Toki myös muutkin näyttelijät hoitavat roolinsa hyvin ja vanhainkodista löytyy monenlaista porukkaa. Tässäkin elokuvassa on mukana julkkiksia reilusti, mutta ne eivät häiritse liikaa ja menevät sujuvasti tarinan mukana. Lopussa on myös hieno ja ansaittu kunnianosoitus Spedelle.

rating 70,000

27.12.2022 klo 20:26

Noidat

The Witches of Eastwick on keskivertoa paremmin onnistunut kauhufantasia, jonka katsoo useampaankin kertaan. Jack Nicholson tekee hyvän roolisuorituksen pieneen kaupunkiin saapuvana salaperäisenä Daryl Van Hornena, joka ostaa ison tyhjillään olleen kartanon itselleen. Myös naiskolmikko Cher, Michelle Pfeiffer ja Susan Sarandon on hyviä rooleissaan Alexandrana, Sukiena ja Janena. Naiset tulevat yksitellen Darylin hurmatuiksi ja pian sen jälkeen he huomaavat omaavansa outoja taikavoimia. Loppua kohti mentäessä he huomaavat olevansa liikaa Darylin tahdon alla ja heidän on yhdistettävä voimansa päihittääkseen hänet. Juoni etenee tässä aika rauhallisesti ja vasta loppupuoliskolla alkaa tapahtumaan enemmän vastakkain taisteluita. Hyvät roolisuoritukset pitävät kuitenkin tarinan kiinnostavana koko keston ajan ja tämä onkin ihan mukava fantasiaelokuva.

rating 70,000

26.12.2022 klo 18:38

Musta joulu

Musta joulu on erinomainen jouluun sijoittuva kauhutrilleri, jossa salaperäinen murhaaja alkaa tappamaan opiskelija-asuntolassa siellä joulua viettäviä nuoria naisia. Erään naisen kadottua tämän isä tekee siitä ilmoituksen poliiseille ja pian myös nuoren lapsen ruumis löytyy metsästä. Murhaaja myös soittelee aina tappojen jälkeen asuntolaan ja pelottelee nuorisoa sillä tavalla ja kasvattaa paniikkia heidän joukossaan. Tapot on tässä aika perinteisiä ja niistä löytyy verta maltillisesti. Näyttelijät ovat ihan hyviä rooleissaan ja niistä voisi mainita Margot Kidderin esittämän paljon juovan Barbin ja talon emännän Marian Waldmanin esittämän Macin, jolla on viinapulloja piilossa ympäri taloa. Murhaaja pidetään hyvin salassa loppuun asti ja loppuratkaisu on myös erinomainen ja se sopii tähän hienosti. Musta joulu on myös ensimmäisiä slashereita ja erittäin onnistunut ohjaus Bob Clarkilta.

rating 80,000

25.12.2022 klo 18:48

The Return of Godzilla

The Return of Godzilla on hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle osalle 30-vuotta sen ilmestymisen jälkeen ja tämän katsoo useampaankin kertaan. Tällä kertaa juonessa tulivuori purkautuu, neuvostoliiton sukellusvene katoaa mystisesti ja myös laiva löytyy, jossa miehistö on kuollut yhtä lukuunottamatta. Godzilla on jälleen palannut ja nyt se aikoo tuhota japanin kokonaan ja sille pitäisi löytää vastakeino Yosuke Natsukin esittämän professori Makoto Hayashidan toimesta. Itse Godzilla on taas vakuuttava ilmestys ja sen hidas liikkuminen ja karjuva ääntely tekee siitä oikeasti uhkaavan hirvion. Erikoistehosteet on myös varsin kelvollisia ja juoni etenee sujuvasti alusta loppuun asti. Kokonaisuutena tämä ei aivan yllä alkuperäisen 50-luvun version tasolle, mutta on oikein mainio jatko-osa sille.

rating 70,000

24.12.2022 klo 19:29

Better Watch Out

Better Watch Out on ihan hyvin onnistunut trilleri, joka perustuu yhteen taloon. Juonessa Olivia DeJongen esittämä Ashley tulee lapsenvahdiksi Levi Millerin esittämälle teinipojalle Lukelle tämän vanhempien lähtiessä viettämään iltaa. Pian sen jälkeen tuntematon henkilö murtautuu taloon ja sen on suunnitellut itse Luke, joka haluaa osoittaa rakkauttaan eriskummallisella tavalla Ashleylle. Pian myös itse Ashley on vaarassa ja Lukella on myös suunnitelmia tämän nykyiselle ja entiselle poikaystävälle. Elokuva alkaa aika perinteisesti, mutta juonessa on käytetty ovelia käänteitä hyödykseen, mikä tekeekin tästä varsin onnistuneen teoksen. Näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan ja tunnelma on paikoiten sopivan jännittynyttä. Kyseessä onkin hieman erikoisempi joulunaikaan sijoittuva ja yhteen taloon keskittyvä elokuva.

rating 60,000

23.12.2022 klo 15:20

Hardcore

Hardcore on hyvin onnistunut toimintaelokuva ja sen pelimäinen kuvaustyyli sopii tähän hyvin ja se tuo mukavaa vaihtelua toimintagenreen. Juonessa seurataan Henry nimistä kaveria, joka herää laboratoriaariosta muistinsa menettäneenä ja hänet on kasattu osista kasaan uutta teknologiaa käyttäen. Pian sen jälkeen joukko asemiehiä hyökkää paikkaan siepaten hoitajana toimivan naisen, joka väittää olevansa Henryn vaimo ja mies joutuu pakomatkalle selvittääkseen henkilöllisyytensä. Juoni menee lujaa vauhtia alusta loppuun asti ja kuvaustyyli pitää katsojan koko ajan hyvin mukana tapahtumissa. Erikoistehosteet on varsin hyvin tehtyjä ja verisiä ammuskeluja ja tappeluita on mukavasti tarinassa mukana. Hardcore tarjoaakin toiminnan täytteisen puolitoista tuntisen pelimäisen elokuvan, joka on viihdyttävää seurattavaa.

rating 70,000

22.12.2022 klo 17:32

Teloittaja

The Exterminator on ihan hyvin onnistunut kostoelokuva ja se edustaa sitä varmaa keskitasoa omassa genressään. Juonessa Steve Jamesin esittämä Michael Jefferson joutuu newyorkilaisen rikollisjengin pahoinpidellyksi pahasti ja halvaantuu siitä pysyvästi. Miehen paras kaveri Robert Gintyn esittämä John Eastland ottaa tehtäväkseen etsiä rikolliset käsiinsä ja tappaa ne yksitellen kostoksi ystävänsä puolesta. Tapot on ihan hyvin tehtyjä ja niistä voisi mainita alun päänkatkaisun ja ihmisen lihamyllyyn laskemisen. Näyttelijät ovat aika kohtalaisia rooleissaan ja juoni etenee ihan sujuvasti ja se käsittelee myös kriittisesti prostituutio bisnestäkin. Kovasta väkivalta maineestaan huolimatta ei Exterminator enään kovin erityisesti erotu muista lajityypin elokuvista sillä saralla, mutta on kuitenkin ihan toimiva teos.

rating 60,000

21.12.2022 klo 17:30

Paha pukki

Paha pukki on erittäin hyvin onnistunut jouluaiheinen rikoskomedia, jonka katsoo useampaan kertaan mielellään. Billy Bob Thorton tekee hienon pääroolin Willienä, joka päivisin esiintyy päissään kauppakeskuksissa joulupukkina ja kauppojen suljettua ryöstää sen ja vaihtaa paikkakuntaa. Apunaan hänellä on Tony Coxin esittämä lyhytkasvuinen tonttu Marcus ja kaksikko ei ole vielä koskaan jäänytkään kiinni ryöstöistä. Oman lisänsä juoneen tuo myös Brett Kellyn esittämä hieman yksinkertainen ja tukeva nuori poika, joka ystävystyy Willien kanssa. Konnakaksikon välinen dialogi on varsin toimivaa ja se jaksaa naurattaakin läpi elokuvan ja se tekee tästä erittäin viihdyttävää seurattavaa. Juoni etenee myös tasaisen varmasti alusta loppuun ja kyseessä onkin katsomisen arvoinen normaalia vähän härskimpi jouluelokuva.

rating 80,000

20.12.2022 klo 20:06

Tim Burtonin painajainen ennen joulua

Painajainen ennen joulua on hyvin onnistunut animaatio ja musikaali Tim Burtonilta, jonka katsoo useampaankin kertaan. Hahmokaarti on mukavan monipuolinen ja sieltä parhaiten mieleen jääkin halloween maata hallitseva kurpitsakuningas Jack Skellington ja tohtori Finkelstein. Jack eksyy vahingossa joulumaahan ja siellä hän saa päähänsä, että nyt on aika ottaa vaihteeksi joulu hallintaansa ja jättää samoihin rutiineihin kyllästyneenä halloween taakseen. Joulupukki joutuu siepatuksi ja Jack hoitaa lahjojen jakamisen jatkossa. Lyhyen keston ansiosta tarina etenee nopeasti eteenpäin ja välissä tapahtuvat laulukohtaukset sopivat tähän hyvin. Tunnelma ja visuaalisuus on myös tuttuun Burtonin tyyliin sopivan synkkää ja tämä ei onneksi pelkkä lastenelokuva olekkaan, vaan tästä saa vanhemmatkin paljon irti.

rating 70,000

19.12.2022 klo 17:42

Godzilla

Godzilla on erittäin hyvin onnistunut hirivöelokuva ja se kuuluukin selkeästi oman genrensä parhaimistoon ollen samalla suunnannäyttäjä muille elokuville. Itse hirviö on vakuuttava ilmestys vielä tänä päivänäkin ja tehosteet on hienosti tehtyjä. Näyttelijät hoitavat työnsä ihan hyvin ja tarina etenee sujuvasti alusta loppuun asti. Mustavalkoisuus sopii hyvin tehosteeksi tähän ja sillä saadaan luotua uhkaavuutta lisää Godzillan tuhotessa sen tielle joutuvia rakennuksia ja kulkupelejä. Elokuva käsittelee myös ydinaseiden ja ydinenergian käyttöä varsin kriittisesti ja sen takia uskotaankin Godzillan alunperin syntyneen ja nyt se tulee kostamaan ihmisille heidän tekemisiään. Erityismaininta vielä erikseen elokuvan tunnusmusiikille joka on legendaarinen ja sopii tähän kyllä täydellisesti nostamaan tunnelmaa.

rating 80,000

18.12.2022 klo 20:18

All the Colors of the Dark

All the Colors of the Dark on hyvin onnistunut murhamysteeri, jonka katsoo useampaankin kertaan. Juonessa seurataan Edwige Fenechin esittämää Jane Harrisonia, joka kärsii todentuntuisista painajaisista omasta murhastaan. Apua ongelmiinsa hän saa naapurissa asuvalta Marina Malfattin esittämältä Mary Weililtä, joka ohjaa tämän mukaan saatanalliseen kulttiin. Lisäksi salaperäinen sinisilmäinen mies tuntuu koko ajan seuraavan Janen tekemisiä. Edwige Fenech tekee hyvän pääroolin kauniina painajaisia näkevänä Janena ja nainen tarjoaa myös paljasta pintaa mukavasti. Tunnelma on elokuvan ehdoton vahvuus ja siinä onnistutaankin hienosti. Myös musiikit tuovat hyvän lisän kohtauksiin ja mysteeriä seuraa mielenkiinnolla. Loppupuoli jättää ehkä vähän toivomisen varaa ja elokuva ei kanna ihan loppuun asti, mutta muuten kyseessä on mainio mysteeri 70-luvulta.

rating 70,000

17.12.2022 klo 23:22

Varkaita ja veijareita

Varkaita ja veijareita on keskitason komedia, jonka katsoo juuri kertaalleen vaivattomasti. Juonessa Tomas Milian esittää rikkaita naisia ryöstelevää Tony Romaa ja Bud Spencer taas salapoliisi Alan Parkeria, joka saa tehtäkseen ottaa lipevän gigolon kiinni useampaankin kertaan elokuvan aikana. Tony Roma kuitenkin todistaa sattunalta mafian tekemän tapon ja näin Alan Parkerin on suojeltava häntä ennen kuin mafian miehet käyvät heihin käsiksi. Itse perinteistä nyrkkitappelua on luvassa vasta loppukahinassa kunnolla ja sitä olisi saanut olla enemmän aikaisemmassakin vaiheessa. Päänäyttelijä kaksikko tekee kuitenkin ihan kohtalaista työtä rooleissaan ja kyllä tämänkin ihan mielellään katsoo, vaikka kaukana Bud Spencerin parhaimmista töistä jo ollaankin.

rating 50,000

16.12.2022 klo 19:37

Johtaja Uuno Turhapuro - pisnismies

Johtaja Uuno Turhapuro - pisnismies on hyvin onnistunut komedia ja se on hieman parempi kahta aikaisempaa osaa. Tällä kertaa Uuno saa matkaansa mukaan Santeri Kinnusen esittämän pikkuveljensä Penin, joka on ongelmissa nuorten naislaulajien ja näiden vaativien äitien kanssa. Kaksikko käy myös pankissa sattumalta nostamassa Tuuran Uunon tilille suojaan verottajalta siirtämät rahat itselleen ja alkaa kuljettamaan rahoja lastenvaunuissa. Komedia on tällä kertaa tasaisen toimivaa läpi elokuvan ja vaikka mukana on paljon julkisuudesta tuttuja henkilöitä pienissä rooleissa, niin se sopii tähän mainiosti. Kohtauksista voisi mainita erikseen autokauppakohtauksen, lastenvaunujen vaihtamisen, alkossa juomien maistelemisen ja muun reilun rahan tuhlaamisen.

rating 70,000

15.12.2022 klo 17:37

Barbarian

Barbarian on hyvin onnistunut kauhuelokuva ja se tuo mukavasti vaihtelua ja uutta perinteisimpiin genren teoksiin. Juoni on hyvin yksinkertainen alkuun, jossa Georgina Campbellin ja Bill Skarsgårdin esittämät Tess ja Keith ovat vuokranneet saman asunnon Detroitin laitakaupungista. Talon kellarista löytyy salaovi, joka johtaa yhä syvemmälle pimeisiin sokkeloihin ja sinne tutkimaan mennessään he huomaavat siellä asustavan hirviön. Elokuvan alkupuoliskolla tunnelma pitää hyvin otteessaan ja juonta seuraa mielenkiinnolla. Hirviön paljastuttua elokuvan taso laskee jonkin verran ja loppu olisi voitu hoitaa hieman paremminkin, mutta ihan hyvin tarina pysyy kuitenkin kasassa. Näyttelijät tekevät kohtalaista työtä rooleissaan ja kyllä tässä kauhun luonnissakin onnistutaan mainiosti. Itse hiriviö on sopivan karu ja myös musiikkipuoli on toimivaa. Barbarian tarjoaakin yhteen taloon sijoittuvana varsin asiallisen kauhuelokuvan, joka kannattaa katsoa.

rating 70,000

14.12.2022 klo 20:50

Shock

Shock on erittäin hyvin onnistunut kauhuelokuva Mario Bavalta ja kauhugenressä tämä edustaa keskivertoa parempaa elokuvaa. Juonessa Daria Nicolodin ja John Steinerin esittämä pariskunta Dora ja Bruno Baldini muuttaa Doran nuoren pojan Marcon kanssa takaisin vanhaan perhekotiinsa. Ajan kuluessa Dora alkaa näkemään outoja unia ja harhakuvitelmia entisestä kuolleesta aviomiehestään ja samalla myös hänen poikansa Marco alkaa käyttäytymään oudosti. Juoni alkaa rauhallisesti ja se lisää hiljalleen kierroksia tarinan edetessä ja lopussa onkin hienoa meininkiä luvassa talon tavaroiden käydessä päälle. Daria Nicolodi tekee onnistuneen pääroolin Dorana ja nainen suoriutuu roolistaan hienosti. Verta ja väkivaltaa on tällä kertaa maltillisesti mukana ja tämä keskittyykin enemmän vahvan tunnelman ja uhkaavuuden rakentamiseen ja onnistuu siinä mainiosti. Myös musiikkipuoli on kunnossa ja se tehostaa kohtauksia.

rating 80,000

13.12.2022 klo 23:37

Street Fighter

Street Fighter on kertaviihteenä menevä toimintakomedia ysäriltä ja se edustaa Jean-Claude Van Dammen elokuvien joukossa sitä heikompaa osastoa. Juonessa seurataan Van Dammen esittämää eversti William F. Guilea, joka saa tehtäväkseen joukkojensa kanssa mennä etsimään ja pelastamaan ison määrän panttivankeja. Raul Julia taas esittää kenraali M. Bisonia, joka koittaa panttivankien avulla saada itselleen 20 miljardin lunnaat tai muuten hän teloittaa kaikki. Näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan, mutta elokuvan kokonaisuus on paikoiten aika sekavaa seurattavaa. Välillä löytyy kuitenkin ihan hyviä tappeluita ja sitten taas vähän turhan lapsellista komediaa on lisätty mukaan, mutta pelielokuvahan tässä on kyseessä ja kyllä tämä niiden joukossa menee siihen keskitasoon.

rating 50,000

12.12.2022 klo 17:20

Cry Macho

Cry Macho on ihan hyvin onnistunut draamaelokuva Clint Eastwoodilta ja mies tekee vielä vanhoilla päivilläänkin varsin kelvollisen pääroolin omassa elokuvassaan. Hän esittää tällä kertaa entistä rodeotähteä ja hevosten kanssa hyvin toimeen tulevaa Mike Miloa, joka saa työnantajaltaan tehtävän hakea tämän poika hänen luokseen turvaan alkoholisoituneelta äidiltään. Matka vie Teksasista Meksikoon ja paluumatkalla he joutuvat tekemisiin virkavallan ja äidin lähettämän konnan kanssa. Luvassa on varsin hitaasti etenevää roadmoevieta, mutta tämä on ihan mukavaa seurattavaa alusta loppuun, vaikka tässä ei mitään ihmeellistä tapahdukkaan. Erityismaininta kuitenkin Macho kukosta, joka on myös yksi elokuvan tähdistä. Lisäksi Cry Macho saattaa hyvinkin olla pitkän uran tehneen 92-vuotiaan Clint Eastwoodin viimeinen elokuva ja kunnioitus häntä kohtaan on erittäin kova.

rating 60,000

11.12.2022 klo 15:25

Uuno Turhapuro Suomen Tasavallan Herra Presidentti

Uuno Turhapuro Suomen Tasavallan Herra Presidentti on ihan kohtalaisesti onnistunut komedia, jonka katsoo pariin kertaan. Komediaa revitään tällä kertaa Uunon toilailuista presidenttinä välillä paremmin ja välillä taas huonommin. Muilla pohjoismailla on omat kuninkaansa, niin kyllähän semmoinen suomeenkin pitää saada ja ainut kelvollinen ehdokas siihen hommaan on tietysti itse Uuno. Appiukko Tuura taas koittaa kaataa hallitusta keinolla millä hyvänsä, mutta samaan aikaan Uunon kannatus vain kasvaa entisestään. Luvassa on tasaisen varmaa komediaa, joka jaksaa viihdyttää ihan kohtalaisesti läpi elokuvan. Tessu koirakin ansaitsee maininnan toimiessaan presidentin apurina useampaan kertaan ja itse näyttelijätkin hoitavat roolinsa varsin kelvollisesti.

rating 60,000

08.12.2022 klo 17:29

Bay of Blood - Verilöyly

Bay of Blood on hyvin onnistunut slasheri, jonka katsoo useampaankin kertaan ja se on genrensä ensimmäisiä teoksia Mario Bavalta. Juonessa kreivi murhaa rikkaan kreivittären kuristamalla ja isojen perintörahojen toivossa. Pian murhan jälkeen myös hänet tapetaan ja sama kaava jatkuu läpi elokuvan, koska perinnön perässä on niin naisia kuin miehiäkin. Juoni on siis varsin yksinkertainen ja pääpaino onkin hienoilla murhakohtauksilla, joissa ei turhaan verta säästellä. Maininnan ansaitsee vesurilla naamaan lyöminen, keihäällä pariskunnan lävistäminen ja uimassa olleen naisen tappaminen juostessa. Heikkona puolena tässä on sitten turhan iso hahmokaarti, jonka tarkoituksena on tulla vain murhatuksi ja hyvän alun jälkeen elokuva muuttuu paikoiten jopa turhan junnaavaksi lyhyestä kestosta huolimatta. Loppuratkaisu ansaitsee myös maininnan ollessa mukavan hauska ja samalla brutaali lopetus.

rating 60,000

07.12.2022 klo 21:35

The Hole in the Ground

The Hole in the Ground on keskitason kauhuelokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juoni seuraa Seana Kerslaken esittämää Sarahia ja James Quinn Markeyn esittämää tämän nuorta poikaa Chrisiä, jotka muuttavat syrjäiseen metsän keskellä olevaan taloon. Metsän keskeltä löytyy iso mystinen kuoppa ja siellä käytyään Chris alkaa muuttumaan hiljalleen oudompaan suuntaan ja myös uhkaamaan Sarahia. Juoni etenee alkuun aika rauhallisesti ja se rakentaa hitaasti tarinaa ja vasta lopussa alkaakin tapahtumaan enemmän. Näyttelijät ovat ihan hyviä rooleissaan ja tunnelmakin on paikoiten varsin toimivaa. Loppuratkaisu on myös vähän odotetun tyylinen ja se ei ihan kokonaan lunasta koko potentiaalia, mitä se on rauhassa rakentanut juonen aikana.

rating 60,000

06.12.2022 klo 16:54

Drive Angry

Drive Angry on ihan hyvin onnistunut toimintaelokuva, jonka katsoo pariin kertaan ja se jaksaa viihdyttää koko kestonsa ajan. Nicolas Cage tekee hyvän pääroolin helvetistä karanneena Miltonina, jonka tehtävänä on pelastaa murhatun tyttärensä tyttölapsi saatanalliselta kultilta. Myös William Fichtner tekee kelpo roolin kirjurina, joka on tullut valvomaan Miltonin toimia ja vie tämän sitten tehtävän jälkeen takaisin helvettiin. Toimintakohtauksia on sopivasti ja ruumiitakin tulee mukavasti elokuvan aikana. CGI on paikoiten aika rumaa, mutta se jotenkin sattuu toimimaan varsin kelvollisesti tässä ja sopii elokuvan sekopäiseen tarinaan. Kohtauksista voisi mainita erikseen Miltonin panokohtauksen siinä samalla lahdaten ison joukon konnia sikari suussa ja viskipullo toisessa kädessä.

rating 60,000

05.12.2022 klo 20:12

Fear and Desire

Fear and Desire on hyvin onnistunut debyyttiohjaus Stanley Kubricikilta ja samalla varsin kelvollinen sotaelokuva, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa neljä sotilasta on jäänyt vihollislinjojen taakse jumiin ja sieltä pitäisi taistelemalla päästä takaisin omien joukkojen luokse. Lyhyen vain tunnin keston ansiosta juoni etenee erittäin sujuvasti ja tätä olisi mielellään katsonut pitempäänkin. Näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan ja parhaiten niistä mieleen jää Paul Mazurskyn esittämä Sidney, joka sekoaa vahtiessaan vangiksi otettua naista. Ammuskelua löytyy vasta ihan loppupuolelta vähäisen ja muu aika vietetäänkin metsässä piilossa viholliselta ja miettiessä pakokeinoa.

rating 60,000

04.12.2022 klo 23:59

Villit kuviot

Villit kuviot on keskivertoa paremmin onnistunut rikostrilleri, jonka katsoo useampaankin kertaan. Matt Dillon tekee hyvän pääroolin opinto-ohjaaja Sam Lombardona, joka joutuu epäillyksi oppilaan raiskaamisesta ja tämän työura uhkaa olla siinä. Kevin Bacon sopii myös hyvin tapausta tutkimaan alkavan poliisi Ray Duquetten rooliin ja naiskauneutta on tarjolla Denise Richardsin ja Neve Campbellin esittämien Kellyn ja Suzien toimesta. Näyttelijät tekevät varsin kelpo työtä rooleissaan ja tarinasta löytyy mukavasti hieman yllättäviäkin juonenkäänteitä, jonka avulla tämä erottuukin edukseen. Elokuvassa on myös mukana varsin eroottinen ote, joka tuo oman lisänsä paljaiden tissejen muodossa tarinaan. Kokonaisuus pysyy hyvin kasassa John McNaughtonilla ja luvassa on viihdyttävää meininkiä koko kestonsa ajan.

rating 70,000

03.12.2022 klo 23:05

The Menu

The Menu on hyvin onnistunut komediallinen trilleri, joka tuo mukavaa vaihtelua perinteisimpiin lajityypin elokuviin. Juonessa joukko erilaisia varakkaita ihmisiä on ostanut arvokkaan ruokailun saarella sijaitsevaan erikoiseen ravintolaan. Aterioiden ja illan menun edetessä tunnelma muuttuu kuitenkin synkempään suuntaan ruokailijoiden ja kokkien välillä. Lopulta ihmiset tajuavat olevansa saarella vankina ja sieltä ei välttämättä ole poispääsyä riippuen illan ruokalistan tarjonnasta, jota noudatetaan tarkalleen. Ralph Fiennes tekee erinomaisen roolin mestari kokki Slowikkina ja myös Anya Taylor-Joy ja Nicholas Hoult ovat hyviä rooleissaan Margotina ja Tylerinä. Mustaa huumoria löytyy tasaisesti elokuvasta ja muutama hyvä väkivaltakohtauskin on saatu mukaan tarinaan. Myös tunnelma saarella kokkien keskuudessa on sopivan outo, joka tuo uhkaavaa odottavaa tunnelmaa vieraiden ruokailujen joukkoon. Elokuva menettää kuitenkin hieman tehoaan loppua kohti mentäessä, mutta on kuitenkin erittäin katsomisen arvoinen teos.

rating 70,000

02.12.2022 klo 17:07

Uuno Turhapuron poika

Uuno Turhapuron poika on vielä ihan kelvollinen komedia, jonka katsoo pariin kertaan, mutta Uunojen joukossa tämä edustaa sitä heikompaa osastoa. Tällä kertaa Uuno luulee olevansa presidentti, mutta se ei kovin hyvin toimi komedian lähteenä ja se alkaa pitemmän päälle vaan vaivaannuttamaan. Mukana on myös politiikkojen palkkaama joukko gangstereita, joiden tarkoituksena on ryöstää suomen rikkaimman miehen vuoristoneuvos Tuuran miljardit, koska valtiolla menee tällä hetkellä heikosti ja hallitus ei saa kaatua sen seurauksena. Anu Hälvä tekee kelpo roolin gangstereiden johtaja Neiti Nouna ja naista katselee kyllä mielellään läpi elokuvan. Myös Jukka Puotilan esittämät eri hahmot on ihan hauskasti tehtyjä ja niistä saakin jonkin verran kelvollista komediaa aikaiseksi.

rating 50,000

01.12.2022 klo 17:19

The Black Phone

The Black Phone on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa seurataan Ethan Hawken esittämää Grabberia, joka sieppaa nuoria lapsia talonsa kellariin ja lopulta tappaa heidät ensin leikittyään heidän kanssaan omaa sadistista leikkiään. Tällä kertaa hänen uhrikseen joutuu Mason Thamesin esittämä nuori viisas poika Finney ja tämän sisko Madeleine McGrawin esittämä Gwen alkaa auttamaan poliiseja etsinnöissä kyvyllään nähdä unissaan tulevia tapahtumia. Ethan Hawke tekee kelpo pääroolin psykopaattisena lastensieppaajana ja muut näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan. Kauhua ja yliluonnollisia elementtejä on jonkin verran tarinassa ja yleisilme on sopivan synkkä. Lupaavista lähtökohdista huolimatta elokuva ei kuitenkaan käytä kaikkea potentiaalia hyväkseen ja se jää siihen hyvään keskitasoon omasssa genressään.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 44 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot