Villetys

Villetys

Käyttäjä, 25 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1904)

17.05.2022 klo 15:56

An Eye for Horror

An Eye for Horror on hyvin onnistunut dokumentti yhdestä omasta suosikki ohjaajasta Dario Argentosta. Dokumentti käsittelee pikaisesti jokaista miehen elokuvaa ja siihen liittyen haastateltavana on kyseisessä elokuvassa mukana olleita näyttelijöitä tai muuta tärkeää porukkaa. Tietoa tulee myös hieman miehen perheestä ja siitä miten hän on aikoinaan elokuvien teon pariin päätynyt ja kenestä hän on ottanut mallia. Argento kuuluu italialaisten ohjaajien terävimpään kärkeen ja mieheltä löytyy monta loistavaa gialloa ja murhamysteeriä. Toki 2000-luvun tuotanto on paljon heikompaa, mutta dokumentti onkin tehty sopivaan aikaan vuosituhannen vaihteessa. Tunnin pituudesta joutuu vähän rokottamaan, koska mielenkiintoista tarinaa olisi varmasti riittänyt helposti toisenkin tunnin verran miehen urasta.

rating 70,000

16.05.2022 klo 21:33

Panssarikenraali Patton

Panssarikenraali Patton on erittäin hyvin onnistunut sotaelokuva ja samalla myös mainio henkilökuva sotanerosta. Juoni seuraakin George C. Scottin esittämää panssarikenraali Pattonia, joka on amerikkalaisten paras kenraali toisen maailman sodan aikana. Mies johtaa joukkojaan Rommelia vastaan Afrikassa ja toteuttaa onnistuneen maihinnousun myöhemmin. Mies herättää kunnioitusta ja pelkoa vastustajien joukossa kovapäisellä johtamisellaan, mutta myös omien joukossa hän herättää vastustusta suorapuheisuudellaan. George C. Scott tekee erinomaisen pääroolin Pattonina ja myös Karl Malden on hyvä kenraali Bradleyna. Sotakohtaukset on myös varsin onnistuneesti tehty ja elokuva pysyy mielenkiintoisena koko kolmen tunnin keston ajan. Kokonaisuutena Patton on hyvä sotaelokuva, mutta se ei yllä aivan terävimpään kärkeen sotaelokuvien joukossa.

rating 80,000

15.05.2022 klo 14:28

Under The Skin

Under The Skin on mielenkiintoisella juonella varustettua sci-fiä, mutta turhan raskasta seurattavaa liiallisen taiteellisuuden vuoksi. Scarlett Johansson esittää avaruudesta saapunutta muukalaista, joka houkuttelee seksikkyydellään luokseen yksinäisiä miehiä ja "tappaa" heidät tarkoituksenaan tehdä heistä ravintoa. Iltaisin hän ajelee pakettiauotolla ympäri Skotlantia ja etsii sopivia uhreja itselleen, mutta hiljalleen häntä alkaa kiinnostamaan enemmän tavallisten ihmisten elämä ja inhimillisyys nostaa päätään. Scarlett Johansson on hyvä pääroolissa muukalaisena ja alastomuuttakin löytyy mukavasti naisen toimesta. Juoni etenee kuitenkin aivan liian hitaasti ja elokuva sisältää todella paljon turhia pitkiä kohtauksia, missä ei tapahdu mitään ja se vähentääkin katselunautintoa liikaa. Taide-elokuvan ja alastoman Scarlettin ystäville tätä voi suositella, mutta ei tämä kovin erikoinen tekele ollut.

rating 40,000

14.05.2022 klo 14:24

Verinen vuorovesi

Blood Tide on aika keskitason kauhuseikkailu, jolla olisi ollut potentiaalia olla parempikin, mutta se jää vähän keskinkertaiseksi. Juonessa seurataan Martin Koven ja Mary Louise Wellerin esittämää pariskuntaa Neiliä ja Sherrya, jotka saapuvat pienelle saarelle etsimään Neilin kadonnutta siskoa Madelinea. Meininki saarella on vähän salaperäistä ja siellä he törmäävät James Earl Jonesin esittämään aarteenmetsästäjä Fryeen, joka on vahingossa vapauttanut merihirviön, jolle uhrataan neitsyitä kylän toimesta. James Earl Jones tekee kelpo roolin Fryenä, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia. Elokuvan hirviö on ihan hyvin tehty ja sitä ei näytetä liikaa elokuvan aikana. Juoni rullaa ehkä hieman turhan verkkaisesti ja lopussa alkaa vasta tapahtumaan enemmän.

rating 50,000

13.05.2022 klo 03:00

Up!

Up! tarjoaa hyvin onnistuneen seksikomedian Russ Meyeriltä, jossa on todella paljon alatomuutta tarjolla läpi elokuvan. Juonessa alun sadomasokismi ja kidutuskohtausten jälkeen Adolf Hitler kohtaa kohtalonsa kylpyammeessa piraijan toimesta. Mystinen murhaaja alkaa tappamaan kyläläisiä ja sen henkilöllisyyttä koitetaan selvittää elokuvan kuluessa. Monty Bane esittää paikallista poliisia Homeria, joka on kova ukko panemaan vastaan tulevia naisia ja hän ei malta pysyä erossa Raven De La Croixin esittämästä uhkeasta Margosta. Janet Wood taas esittää Alicea, joka pitää kahvilaa, jonne kyläläiset kokoontuvat selvittämään mysteeriä. Up tarjoaakin hyvän yhdistelmän kauniita naisia ja paikoiten toimivaa komediaa. Lopussa myös vertakin saadaan mukaan mysteerin ratkaisun paljastuessa ja lopputaistelut onkin ihan hyvin tehtyjä ja viihdyttävää katsottavaa.

rating 60,000

11.05.2022 klo 02:14

Hopealuoti

Hopealuoti on hyvin onnistunut ihmissusielokuva ja se kuuluu keskivertoa parempaan omassa genressään. Juonessa pientä Tarkers Millsin kylää alkaa riivaamaan ihmissusi ja ruumiita alkaa kertymään. Paikallinen sheriffi ei saa murhaajaa kiinni ja kylälaiset haluavat ottaa oikeuden omiin käsiin ja sen jälkeen ruumiita tulee entistä enemmän. Corey Haimin esittämä nuori Marty näkee ihmissuden ja saa yhdessä isosiskonsa Megan Followsin Janen kanssa avukseen heidän enonsa Gary Buseyn Redin mukaan jahtiin. Elokuvassa nähtävät tapot on yllättävän verisiä ja niitä löytyy sopivasti. Itse ihmissusi ei ole parhaimmasta päästä, mutta ihan kelvollinen kuitenkin ja sitä ei näytetä liikaa. Gary Busey tekee parhaimman roolisuorituksen Red-enona ja muut näyttelijät ovat myös kohtalaisia rooleissaan. Kokonaisuutena Hopealuoti tarjoaa mainion kasarikauhun, joka iski huomattavasti paremmin nyt uusintakatselulla, kuin aikoinaan.

rating 70,000

09.05.2022 klo 02:31

Justice League

Justice League on aika keskitason supersankarielokuva, jonka katsoo kertaalleen. Juonessa joukko supersankareita yhdistää voimansa pysäyttääkseen Steppenwolf nimisen pahiksen, joka tavoittelee kolmea äitilaatikkoa ja niiden suurta voimaa. Näyttelijöistä Gal Gadotin esittämä Wonder Woman on elokuvan parasta antia ja myös Ben Affleckin esittämä Batman saa tarpeeksi ruutuaikaa. Muut hahmot jäävätkin näiden kahden varjoon ja varsinkin Steppenwolf pahista näytetään aivan liian vähän elokuvan aikana. Ongelmaksi muodostuu lyhyehkö kahden tunnin kesto, jonka takia elokuvalla on koko ajan vain kova kiire kohtauksesta toiseen ja se jättää keskinkertaisen vaikutelman. Kyseessä onkin vain heikompi versio Avengersista, joka on huomattavasti onnistuneempi elokuva, jos näitä haluaa verrata toisiinsa.

rating 50,000

08.05.2022 klo 16:14

Antaa heittää

Antaa heittää on hyvin onnistunut toimintakomedia ja se edustaa sitä hyvää keskitasoa Bud Spencerin ja Terenche Hillin elokuvien joukossa. Tällä kertaa kaksikko esittää Dougia ja Roscoa, jotka tutustuvat toisiinsa kahvilassa. Pian sen jälkeen he antavat rekkakuskeille turpiin ja alkavat matkustaa heiltä varastamallaan rekallaan kahdestaan. Jouduttuaan poliisien haaviin heitä luullaan CIA:n agenteiksi ja he saavat laukullisen rahaa tarkoituksenaan esittää miljonäärejä. Tällöin myös rikollisjärjestö K1 kiinnostuu heistä ja luvassa on tiukkoja tilanteita heidän välillään. Juoni etenee sujuvasti elokuvassa ja välillä vedetään konnia turpiin. Näytteleminen on ihan kohtalaista, mutta elokuvan dubbaukset paikoiten vähän pistivät negatiivisesti korviin. Luvassa on kuitenkin tasaisen varmaa viihdettä tuttuun tapaan, jonka jaksaa katsoa varmasti toiseenkin kertaan tulevaisuudessa.

rating 60,000

07.05.2022 klo 19:37

Kunniattomat paskiaiset

Kunniattomat paskiaiset on erinomaisesti onnistunut sotaelokuva ja yksi Quentin Tarantinon parhaimpia elokuvia. Juonen keskiössä on Christoph Waltzin esittämä loistava SS-eversti Hans Landa, joka etsii ja tappaa juutalaisia. Brad Pitt esittää taas amerikanjuutalaisista koostuvan eliittijoukon johtajaa luutnantti Aldo Rainea, jonka tehtävänä on lopettaa natsien julmuudet. Oman lisänsä juoneen tuo myös Mélanie Laurentin esittämä juutalainen teatterinpitäjä Emmanuelle Mimieux ja näyttelijätär Diane Krugerin Bridget Von Hammersmark. Elokuvan vahvuus on erinomaiset näyttelijäsuoritukset ja jo pelkästään Christoph Waltzin upean Hans Landan roolin takia elokuva kannattaa katsoa. Dialogi on tuttuun tapaan hyvin otteessaan pitävää ja Tarantino onnistuu uhkaavan tunnelman luomisessa kohtauksiin erinomaisesti. Mainittakoon erikseen alun kuulustelukohtaus ja pitkä kapakkakohtaus. Toiminta on myös mukavan veristä, kun sitä tarvitaan ja luvassa onkin kahden ja puolen tunnin elokuvanautinto.

rating 100,000

06.05.2022 klo 18:49

A Taste of Blood

A Taste of Blood on aika keskinkertainen vampyyri-elokuva, jonka katsoo kertaalleen. Juonessa Bill Rogersin esittämä miamilainen liikemies John Stone saa arveluttavan paketin Englannista asti. Paketista löytyy kaksi todella vanhaa pulloa brandya ja kirje koskien hänen sukujuuria. Juotuaan toisen pulloista miehestä tulee vampyyri ja hän lähtee vaimoltansa salaa Englantiin tappamaan kreivi Draculan aikoinaan murhanneen Van Helsingin sukulaisia. Pian sen jälkeen hän saa peräänsä Otto Schlessingerin esittämän Howard Helsingin, joka koittaa pysäyttää hänet. Elokuvassa ei kovin montaa tappoa nähdä ja kahden tunnin kesto on auttamatta liian pitkä. Se tekee juonen seuraamisesta paikoiten aika pitkäveteistä ja myöskään näyttelijät eivät kovin erikoisia roolisuorituksia tarjoa. Ainoastaan Elizabeth Wilkinsonin esittämä vaimo Helene Stone tuo vähän naiskauneutta juoneen, mutta muuten A Taste of Blood edustaakin vampyyrien joukossa sitä heikompaa osastoa.

rating 40,000

05.05.2022 klo 15:54

Scream

Viides Scream jatkaa hyvällä tasolla edellisen osan tavoin ja on kelpo lisä Screamien joukkoon, vaikka väliä edelliseen olikin taas kulunut 11-vuotta. Juonessa Jenna Ortegan esittämä Tara Carpenter joutuu alkukohtauksessa Ghostfacen uhriksi, mutta muista osista poiketen hän jää henkiin. Melissa Barrera taas esittää Taran isosiskoa Samia, joka tulee vuosien tauon jälkeen pikkusiskonsa tueksi paettuaan aikoinaan tietoa hänen oikeasta isästä. Murhien lisääntyessä kuvioihin tulee myös tuttu kolmikko Dewey, Gale ja Sidney yhdistämään voimansa siskosten kanssa. Hahmona Ghostface onnistuu tässä osassa varsin hyvin ollessaan uhkaava tappaja ja siitä on saatu paljon irti. Tapot on verisiä, mutta osa niistä on vähän heikommin tehtyjä ja osa uusista näyttelijöistä on aika heikkoja. Viittaukset muihin elokuviin toimii tässäkin hyvin ja elokuva pitää otteessaan pari tuntisen kestonsa ajan. Tasollisesti tämä osa menee samaan kastiin kakkosen ja nelosen kanssa ja on suositeltavaa katseltavaa Screamin ystäville.

rating 60,000

04.05.2022 klo 21:00

Ju-on: The Grudge 2

Ju-on kakkonen on ihan kohtalaisesti onnistunut jatko-osa, mutta kuitenkin selkeästi ensimmäistä heikompi. Juoni etenee tässä samanlaisesti kuudesta eri osasta yhteen koottuna, joten tarkkana saa olla. Alussa seurataan Noriko Sakain esittämää raskaana olevaa kauhunäyttelijä Kyoko Harasea, joka joutuu miehensä kanssa onnettomuuteen. Onnettomuus aiheuttaa keskenmenon, mutta pian sen jälkeen hän tulee mystisesti udelleen raskaaksi ja jatkaa samalla töitään paranormaaleihin ilmiöihin erikoistuneen ryhmän kanssa kummittelevassa talossa. Elokuvan alku ja loppu on ihan onnistuneita, mutta keskivaiheilla juoni tuntuu vähän junnaavan paikallaan. Näyttelijät ovat kohtalaisia rooleissaan, mutta tunnelman osalta jäädään hieman ensimmäisestä osasta. Tapoista pariskunnan kuristustappo ansaitsee maininnan ja myös synnytyskohtaus on hienosti tehty.

rating 50,000

03.05.2022 klo 15:49

Scream 4

Scream nelonen on hyvin onnistunut jatko-osa ja se jopa parantaa edellisestä osasta ollen vähintään samaa tasoa kakkosen kanssa. Juonessa Neve Campbellin esittämä Sidney saapuu kymmenen vuoden tauon jälkeen takaisin kotikaupunkiinsa markkinoimaan uutta kirjaansa. Kirjaprojektin avulla hän on päässyt takaisin normaaliin elämään kiinni ja aikaisemmat kauheudet ovat jääneet vihdoin taakse. Kunnes jälleen kerran nuorten ruumiita alkaa löytymään ja taas mennään. Neljäs osa on onnistuneesti tuotu 2010-luvulle ja juoni on ensimmäisen Screamin toisintoa paikoiten. Verta on lisätty edelliseen osaan verrattuna mukavasti ja itse Ghostface toimii tässä paremmin. Uusista näyttelijöistä Hayden Panettiere tekee kelpo roolin Kirbynä ja muut ovat aika tasaista massaa. Murhaajaa on taas mukava arvuutella, mutta lopussa meininki menee vähän yli ja loppu ei ole niin onnistunut omasta mielestäni.

rating 60,000

02.05.2022 klo 18:49

Scream 3

Scream kolmonen on taas vähän edellistä osaa heikompi, mutta kuitenkin vielä ihan katsomisen arvoinen jatko-osa. Tällä kertaa murhaaja alkaa tappamaan uhrejaan tekeillä olevan uuden Stab elokuvan jatko-osan käsikirjoituksen perusteella. Neve Campbellin esittämä Sidney on taas erakoitunut muista ja tekee töitä salaisessa paikassa kriisipuhelimessa. Pian kuitenkin murhaaja onnistuu soittamaan Sidneylle ja tämän on tultava piilosta pois kohdatakseen jälleen kerran murhaajan apunaan tutut Dewey ja Gale Weathers. Toimintaa on taas saatu mukaan paljon ja se pitääkin elokuvan ihan viihdyttävänä seurattavana. Näyttelijät jatkavat samalla tasolla, mutta elokuvasta huokuu kuitenkin jo vähän väkisin tehdyn jatko-osan fiilis. Ei kolmas osa mikään pakollinen katsottava ole, mutta menee muiden jatkona.

rating 50,000

01.05.2022 klo 18:16

Scream 2

Scream 2 tarjoaa ihan hyvin onnistuneen jatko-osan ensimmäiselle osalle, mutta jää siitä kuitenkin vähän joka alueella. Juoni alkaa tällä kertaa edellisestä osasta tehdyn Stab nimisen elokuvan ennakkonäytöksestä, jossa pari ihmistä joutuu murhatuksi tutun tappajan toimesta. Murhien määrän lisääntyessä kaupungissa joutuu tuttu kolmikko Sidney Prescott, Gale Weathers ja apulaisheriffi Dewey taas mukaan murhaleikkiin ja yhdistämään voimansa murhaajan kiinni saamiseksi. Näyttelijät jatkavat samalla kohtalaisella tasolla rooleissaan ja murhaajan henkilöllisyyttä on taas mukava arvailla elokuvan aikana. Toimintaa on tässä ehkä hieman lisätty tarinaan mukaan ja komedia taas ei ole ihan niin toimivaa kuin edellisessä. Kokonaisuutena kyseessä on kuitenkin viihdyttävä jatko-osa.

rating 60,000

01.05.2022 klo 14:07

Pulse

Pulse tarjoaa keskiverto kauhupätkän, jonka katsoo kertaalleen. Elokuvan juoni on ihan mielenkiintoinen, jossa tuonpuoleisen olennot pääsevät ihmisten joukkoon laajakaistaa tai matkapuhelinverkkoa hyödyntäen. Olentojen kanssa tekemisiin joutuvat ihmiset menettävät elämänhalun ja hiljalleen heidän kehonsa tuhoutuvat tai sitten ihmiset tappavat itsensä. Kristen Bell esittää Mattieta, jonka poikaystävä Jonathan Tuckerin Josh on ensimmäinen uhri ja tämän tietokone päätyy sen jälkeen Ian Somerhalderin Dexterille. Kaksikko yrittää löytäää ratkaisua ongelmaan ennen kuin on liian myöhäistä. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan, mutta elokuva onnistuu paikoiten luomaan sentään vähän kauhutunnelmaa. Mielenkiintoisesta juonesta huolimatta elokuva jää kuitenkin aika tasapaksuksi kauhuelokuvaksi, jonka katsoo kuitenkin paremman puutteessa.

rating 50,000

30.04.2022 klo 15:18

Scream

Ensimmäinen Scream on keskivertoa paremmin onnistunut teinislasher ja se edustaa Wes Cravenin elokuvissa sitä parempaa puoliskoa. Juonessa seurataan mustaan kaapuun ja valkoiseen naamioon pukeutunutta murhaajaa, joka alkaa murhaamaan kaupungin nuorisoa. Ennen tappoa murhaaja alkaa vainoamaan uhriaan soitellen tälle puhelimella ja antaa tälle mahdollisuuden selvitä hengissä vastaamalla kauhukysymykseen oikein. Ruumiiden määrän kasvaessa kaupunkiin tulee ulkonaliikkumiskielto ja nuoret lähtevät bilettämään yhden luokse, mutta myös murhaaja ilmaantuu paikalle. Näyttelijät ovat aika kohtalaisia rooleissaan, mutta Matthew Lillardin esittämä Stuart ansaitsee erikseen maininnan. Tapot ei tässä kovin erikoisia ole ja kauhun sijaan elokuva keskittyykin tarjoamaan yllättävän paljon toimivaa komediaa. Plussaa myös viittauksista muihin aikaisempiin kauhuelokuviin ja Scream toimii edelleen vuosien jälkeenkin ihan hyvänä viihteenä.

rating 70,000

29.04.2022 klo 23:32

The Gruesome Twosome

The Gruesome Twosome on kertaviihteenä menevä kauhutrilleri Herschell Gordon Lewisiltä. Juonessa seurataan Elizabeth Davisin esittämää Mrs. Pringleä, joka pitää yhdessä jälkeenjääneen poikansa Chris Martellin esittämän Rodneyn kanssa peruukkeja myyvää liikettä. Lähellä liikettä sijaitsee amerikkalainen korkeakoulu, jonka naisoppilaat käyvät välillä tutustumassa liikkeeseen, koska siellä olisi huone vapaana vuokrattavaksi. Mrs. Pringle esittelee naisille huoneen ja samalla Rodney skalpeeraa heidän hiuksensa pois ja jälleen on saatu myyntiin uusi peruukki. Gretchen Wellsin esittämä Kathy pääsee kuitenki kaksikon jäljille, kun koulusta alkaa katoamaan naisia. Näyttelijöistä Elizabeth Davis tekee hyvän roolin vinksahtaneena vanhana rouvana, joka puhelee Napoleon nimisen kissapatsaan kanssa. Myös Chris Martell sopii Rodneyn rooliin, mutta loput näyttelijät ovatkin keskinkertaisia. Tapot on ihan tyydyttäviä, mutta verellä mässäillään kuitenkin mukavasti tappojen yhteydessä.

rating 50,000

28.04.2022 klo 23:26

Baby Love

Baby Love on aika keskinkertainen seksidraama ruotsista, jonka katsoo juuri kertaalleen. Juonessa seurataan nuorta täysi-ikäisyyttä lähestyvää Marie Forsån esittämää Bibiä, joka saapuu viettämään aikaa maaseudulle Nadia Henkowan esittämän tätinsä Tonin luokse. Paikalliset asukkaat huumaantuvat nuoresta uudesta tulokkaasta ja kaikkialla kukkiva vapaa seksi vetää myös Bibiä puoleensa. Tyttö aloittaakin tutustumisen paikallisiin naisiin lesboilun kautta ja myöhemmin mukaan tulee myös miehiä. Suurin osa seksikohtauksista onkin lesboilua ja alastomia naisia riittää mukavasti elokuvan aikana. Marie Forså on myös ihan sopiva viattoman Bibin rooliin, jolle kaikki seksuaalisuus on uutta ja mielenkiintoista koettavaa. Elokuvan leikkaustyyli on huvittavaa, kun uusien henkilöiden tapaamisesta leikataan samantien seksikohtauksiin. Pitemmän päälle kuitenkin saman kaavan toistaminen alkaa puuduttamaan ja Baby Love jääkin parin tähden elokuvaksi.

rating 40,000

27.04.2022 klo 01:52

McBain - Sankareiden aika

McBain on hyvin onnistunutta toimintaa ysärin alusta, mutta täysiverinen kasaritoiminta tässä on kuitenkin kyseessä. Elokuvan alussa Christopher Walkenin esittämä Robert Mcbain pelastetaan teloituskuolemalta Vietnamin sodasta Chick Verrenan esittämän Roberto Santosin toimesta. Mies vannoo hyvittävänsä tämän hänelle joskus ja vuosia tämän jälkeen Santos kuolee Kolumbian vallankumouksessa. Mies alkaa keräämään muutamasta hengestä koostuvan sotilasryhmän kasaan ja lähtee kostamaan Santosin kuoleman sen aiheuttaneille. Toimintakohtaukset on hyvin tehtyjä, pommit räjähtelevät ja miehiä kaatuu mukavat määrät sodan kylkiäisenä. Näyttelijät tekevät aika perustyötä rooleissaan ja elokuvasta huokuu hyvä meininki. McBain tarjoaakin tasaisen varmaa kolmen tähden toimintaa, jonka katsoo joskus uudestaankin.

rating 60,000

25.04.2022 klo 01:27

Mutaa kuonoon! sano virtahepo

Mutaa kuonoon! sano virtahepo on ihan hyvin onnistunut toimintakomedia ja se on hyvää keskitasoa Bud Spencerin ja Terence Hillin elokuvien joukossa. Tällä kertaa kaksikko esittää Tomia ja Slimiä, jotka törmäävät Afrikassa vaikutusvaltaiseen Joe Bugnerin esittämään Ormondiin. Mies elää luksuselämää pyydystämällä villieläimiä ja myymällä niitä eteenpäin eläintarhoihin. Kaksikko alkaa haluamaan hiljalleen touhulle lopun ja he alkavat taistelemaan Ormondin konnien kanssa. Näyttelijät tekevät perusvarmaa työtä rooleissaan ja tappelukohtauksia on saatu sopivasti tarinaan mukaan. Komedia toimii myös ihan mallikkaasti ja elokuva on viihdyttävää seurattavaa. Kyseessä onkin hauskaa menoa, jonka katsoo toiseenkin kertaan.

rating 60,000

24.04.2022 klo 15:45

Hämähäkkinaisen suudelma

Hähäkkinaisen suudelma on hyvin onnistunut draamaelokuva ja tarina kahdesta hyvin erilaisesta vangista. Juonessa seurataan William Hurtin ja Raul Julian esittämiä miehiä Luis Molinaa ja Valentin Arrequita, jotkavat ovat vankina samassa sellissä. Luis on homoseksuaali, joka on saanut tuomion alaikäiseen sekaantumisesta ja taas Valentin machomies, joka on vangittu poliittisten mielipiteidensä takia. Ajan kuluessa kuitenkin Valentin alkaa ymmärtämään entistä enemmän Luista ja kaksikon välille syntyy luottamus toisiin. William Hurt ja Raul Julia tekevät molemmat onnistuneet roolisuoritukset ja miesten kemia pelaa hyvin yhteen. Myös Sonia Bragan esittämät useat roolit erilaisina hahmoina Luisin kertomissa mielikuvitustarinoissa on hyvä lisä juoneen lisäksi. Kyseessä on perinteisestä hieman poikkeava vankilaelokuva, joka tuo hyvän lisän vankilagenreen.

rating 70,000

23.04.2022 klo 19:24

Pianisti

Pianisti on erittäin hyvin onnistunut sotaelokuva ja se kuuluu Roman Polanskin elokuvien joukossa sinne ihan kärkipäähän. Juonessa ollaan vuodessa 1939, kun Saksa hyökkää Varsovaan. Adrien Brodyn esittämä pianisti Wladyslaw Szpilman työskentelee Puolan radiossa ja joutuu perheensä kanssa pakosalle sotilaiden tappaessa juutalaisia kylmänverisesti. Sodan pitkittyessä hän onnistuu kuitenkin pakenemaan työleiriltä ja saksalaisten ystävien avustuksella piileskelemään talojen raunioissa toivoen sodan päättymistä. Adrien Brody tekee vahvan pääroolin pianistina ja hänen matkaansa läpi julmuuksien seuraa mielellään. Ensimmäinen puolisko elokuvasta tarjoaa juutalaisten silmitöntä tappamista ja toinen osa taas keskittyy enemmän pakosalla oloon ja rajun alun jälkeen elokuvan taso laskee hieman loppuun mennessä. Schindlerin listalle tämä hieman häviää saman aihepiirin elokuvana, mutta on kyseessä kuitenkin erittäin hyvä elokuva.

rating 80,000

22.04.2022 klo 21:19

Ju-on: The Grudge

Ju-on hyvin onnistunut kauhuelokuva Takashi Shimizulta ja se edustaa keskivertoa parempaa teosta kauhugenressä. Juonessa Megumi Okinan esittämä sosiaaliavustaja Rika Nishima määrätään hoitamaan vanhaa naista taloon, jossa kummittelee. Talossa aikaisemmin asunut nainen ja poika joutuivat perheen miehen tappamiksi ja nyt he palaavat kuolleista tekemään tuttavuutta Rikan kanssa. Vuosien saatossa useampi ihminen on kuollut tai kadonnut talossa käydessään ja nyt myös Rika tuttavineen on vaarassa. Elokuva onnistuu hyvin kauhutunnelman luonnissa ja se käyttää onnistuneesti läpi elokuvan näkyjä kuolleesta naisesta ja tämän pojasta hyödykseen. Näyttelijät tekevät kohtalaista työtä rooleissaan ja kauhukohtaukset on asiallisesti tehtyjä. Pääjuoni koostuu kuudesta tarinasta, joka toimii näinkin ihan hyvin, mutta tarkkana saa seurata tapahtumia.

rating 70,000

21.04.2022 klo 16:12

Hellraiser: Judgment

Kymmenes osa Hellraisereita on pitkästä aikaa jo ihan varsin kelvollisesti onnistunut elokuva ja tasollisesti parempi kuin aikaisemmat 6 - 9 osat. Juonessa seurataan Damon Carneyn ja Randy Waynen esittämiä poliiseja Seania ja Davidia, jotka tutkivat sarjamurhaajan nimeltä Preceptor murhia. Kaksikko saa avukseen myös Alexandra Harrisin esittämän Christine Egertonin ja tutkimukset vievät heidät outoon taloon, jossa uhrien menneisyyden synnit ratkaisevat heidän kohtalonsa kenobiittien toimesta. Elokuvassa nähtävä kuulustelu ja puhdistuskohtaus ansaitsee kyllä maininnan, jossa uhrien verellä kirjoitetaan muistiinpanot ja lopulta syntisten nahka revitään pois päältä ja samalla naiset saavat verta tissiensä päälle. Verta ja alastomuutta on tässä lisättykin mukavasti tarinaan ja näyttelijät selviytyvät jotenkin rooleistaan. Elokuvan ohjaaja Gary J. Tunnicliffe tekee myös itse ihan kelporoolin haastattelija kenobiittina, mutta Paul T. Taylor ei kovin erikoinen ole Pinheadina. Loppuratkaisu jättää myös ihan mukavasti sarjan auki, jossa Pinheadin aika helvetissä tulee päätökseen ja hänestä tulee tavallinen kuolevainen.

rating 60,000

20.04.2022 klo 15:59

Taistelu tulesta

Taistelu tulesta on hyvin onnistunut seikkailuelokuva, joka perustuu aikaan ennen ajanlaskun alkua. Juonessa seurataan Everett McGillin, Nicholas Kadin ja Ron Perlmanin esittämiä kolmea luolamiestä Naohia, Gawia ja Amoukaria. Kaverukset lähtevät vaaralliselle matkalle etsimään tulta, koska se on elinehto heidän heimonsa selviämiselle tulevaisuudessa. Matkalla he törmäävät Rae Dawn Chongin esittämään Ikaan, joka liittyy heidän seuraansa. Nelikko joutuu kohtaamaan muitakin vihaisia heimoja ja villieläimiä reissullaan tulen perässä. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan, vaikka tässä ei selkokieltä puhutakkaan. Maisemat on myös komeaa katsottavaa ja luolamiesten seikkailua kohti tuntematonta seuraa mielenkiinnolla. Kokonaisuutena Taistelu tulesta on onnistunut tarina luolamiesten elämästä kauan aikaa sitten.

rating 70,000

19.04.2022 klo 15:49

Amores perros

Amores perros tarjoaa hyvin onnistuneen rikosdraaman, jossa seurataan kolmea eri tarinaa. Ensimmäinen seuraa Gael García Bernalin esittämää Octaviota, joka on rakastunut kovis veljensä vaimoon ja kerää rahaa heidän tulevaisuuttaan varten koiratappeluilla. Toinen tarina seuraa Álvaro Guerreron esittämää menestynyttä kustantajaa, joka jättää perheensä ja vaimonsa Goya Toledon esittämän huippumallin Valerian takia. Kolmannessa Emilio Echevarrían esittämä El Chivo elää koiralauman kanssa ja tappaa rahasta. Tarinoista ensimmäinen on parhaiten onnistunein ja kaksi muuta jäävät hieman siitä, mutta kolme eri tarinaa pitää elokuvan mielenkiintoisena koko keston ajan. Jokaisessa tarinassa myös koira näyttelee isoa osaa ja se on ovela lisä. Näyttelijät tekevät varmaa työtä rooleissaan ja kyseessä on mainio debyyttiohjaus Alejandro González Iñárritulta.

rating 80,000

18.04.2022 klo 23:22

Transgressions

Trasgredire / Cheeky on ihan hyvin onnistunut eroottinen komediadraama Tinto Brassilta, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa seurataan Yuliya Mayarchukin esittämää kaunista Carlaa, joka muuttaa Lontooseen. Siellä hän törmää heti lesboon asunnonvälittäjään Francesca Nunzin esittämään Moiraan, joka alkaa tekemään lähempää tuttavuutta. Jarno Berardi taas esittää Carlan poikaystävää Matteota, joka on jäänyt vielä Venetsiaan ja hän alkaa epäilemään Carlan pettävän häntä, mutta muiden ihmisten viettelyistä huolimatta Carla rakastaa häntä. Yuliya Mayarchuk tekee hyvän pääroolin Carlana ja naisen seikkailuja seuraa mielellään. Paljasta pintaa on tasaisesti tarjolla läpi elokuvan ja Tinto Brass taitaa eroottisten kohtausten teon. Myös kohtalaisesti onnistunutta draamaa on saatu mukaan taustalle Carlan ja Matteon välille, mikä tuo vähän muutakin tarinaan pelkän erotiikan lisäksi.

rating 60,000

18.04.2022 klo 15:19

Schindlerin lista

Schindlerin lista on erinomaisesti onnistunut draamaelokuva Steven Spielbergiltä ja kylmä kuvaus toisen maailmansodan lopulta. Juonessa seurataan Liam Neesonin esittämää Oskar Schindleriä, joka onnistuu rohkeudellaan pelastamaan yli 1100 juutalaisen hengen juutalaisvainojen aikana. Mies ottaa tehtailleen juutalaisia töihin ja koittaa pitää heidän puoliaan selvitä hengissä, niin hyvin kuin se on mahdollista yhden miehen toimesta. Liam Neeson tekee todella hyvän pääroolin Oskarina ja myös Ralph Fiennes jää mieleen vastenmielisenä Amon Goethina, joka ei tunne armoa juutalaisia kohtaan. Mustavalkoisuus tehostaa myös onnistuneesti sodanjulmuuksia ja karua kuvausta tuosta ajasta. Lisäksi pitkästä kolmen tunnin kestosta huolimatta elokuva pitää hienosti otteessaan ja kyseessä onkin lähes täydellinen elokuva.

rating 90,000

17.04.2022 klo 16:41

Prisoners of the Ghostland

Prisoners of the Ghostland tarjoaa ihan kohtalaisesti onnistuneen fantasiatoimintapätkän. Juonessa Nicolas Cagen esittämä pahamainen gangsteri Nero saa tehtäväkseen lähteä pelastamaan kadonneen Sofia Boutellan esittämän Bernicen. Nainen on kadonnut salaperäiseen ja yliluonnolliseen fantasiamaailmaan, josta kukaan ei ole palannut hengissä. Hommaa hankaloittaa Neron nahkapuku, joka sisältää räjähteitä käsissä, kaulassa, kiveksissä ja aikaa tehtävälle on kolme päivää. Nicolas Cage sopii hyvin Neron rooliin ja myös Bill Moseley on hyvä tehtävän antaneena pääpomo Kuvernöörinä. Juoni sisältää ihan hyvin tehtyä toimintaa ja myös taidemaisia kohtauksia on saatu mukaan. Kyseessä onkin paikoiten hieman sekavasti etenevä elokuva, mutta kuitenkin ihan katsomisen arvoinen pätkä.

rating 60,000

16.04.2022 klo 14:48

...ja täältä pesee

Watch Out, We´re Mad on hyvin onnistunut toimintakomedia ja se edustaa sitä parempaa osastoa Terence Hillin ja Bud Spencerin elokuvien joukossa. Tällä kertaa kaksikko esittää Kidiä ja Beniä, jotka kilpailevat autokilpailussa, jossa palkintona on hieno rantakirppu. Kaksikko tulee samaan aikaan maaliin ja auton omistaja ratkaistaan makkaransyöntikilpailulla tivolissa. Kesken syönnin kuitenkin gangsterit laittavat tivolin paskaksi ja samalla voittoautokin tuhoutuu. Kaksikko yhdistää voimansa vaatiessaan uutta autoa itselleen ja käy sotaan gangstereiden kanssa. Pääkaksikon lisäksi Donald Pleasence ja John Sharp tekevät mainiot roolit tohtorina ja rikollispomona. Tappeluita löytyy mukavasti tarinasta ja myös komediakin on tasaisen hauskaa läpi elokuvan. Myös kuorolaulukohtaus ansaitsee maininnan, missä kaksikon perässä on Manuel de Blasin esittämä palkkamurhaaja Paganini.

rating 70,000

15.04.2022 klo 21:41

Orca - tappajavalas

Orca The Killer Whale on yllättävän hyvin onnistunut eläinkauhu ja se on keskivertoa parempi omassa lajityypissään. Juonessa seurataan Richard Harrisin esittämää kapteeni Nolania, joka pyydystää raskaana olevan miekkavalaan ja sen seurauksena se kuolee. Sen jälkeen miekkavalaan puoliso alkaa vainoamaan häntä ja samalla tuhoamaan läheistä kalastajakylää ja sen asukkaat pakottavat Nolanin miehistöineen takaisin vesille kohdatakseen vihaisen uroksen. Juoni on tässä hyvin perinteinen, mutta miekkavalaasta on saatu uhkaava ilmestys ja sen tuhoamiset on hauskasti tehty. Richard Harris tekee hyvää työtä pääroolissa Nolanina ja ruumiita tulee ihan hyvä määrä elokuvan aikana. Lopputaistelu jäätiköllä on myös oikein mainio kohtaaminen ihmisen ja valaan välillä ja se päättää onnistuneesti elokuvan.

rating 70,000

13.04.2022 klo 02:08

Borgman

Borgman on erittäin hyvin onnistunut trilleri, joka pitää mielenkiinnon yllä koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Jan Bijvoetin esittämää salaperäistä parrakasta miestä Borgmania, joka ajautuu rikkaan perheen ovelle kysymään peseytymismahdollisuudesta. Perheen isä kuitenkin pahoinpitelee miehen, mutta taas tämän vaimo Hadewych Minisin esittämä Marina tuntee outoa kiintymystä Borgmania kohtaan ja tämä saa jäädä salaa asustelemaan perheen tontille. Mitä enemmän aikaa kuluu alkaa taloon tulemaan muitakin muukalaisia ja siinä asuvan rikkaan perheen elämä menee sekaisin. Elokuvan juoni lisää onnistuneesti kierroksia tarinan edetessä ja sitä vaan odottaa mielenkiinnolla mitä seuraavaksi ihmisille tapahtuu. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja Alex van Warmerdam tarjoaakin pienimuotoisen helmen elokuvallaan.

rating 80,000

12.04.2022 klo 03:06

Gestapon vihollinen numero 1

Gestapon vihollinen n:o 1 on ihan hyvin onnistunut keskitason sotaelokuva Paul Verhoevenilta, mutta miehen elokuvissa se edustaa sitä hieman heikompaa osastoa. Juonessa seurataan muutamaa opiskelijanuorta, joidenka elämä muuttuu kerralla saksalaisten panssarivaunujen hyökätessä maahan vuonna 1940 ja heidän liityttyä vastarintapuolueeseen. Kavereista juutalainen joutuu vankilaan, toinen loikkaa natsien puolelle ja kahta muuta brittiläiset yrittävät värvätä joukkoihinsa, jonka ansiosta he joutuvat gestapon tappolistalle. Itse sotimista on tässä aika vähän ja juoni keskittyykin lähinnä seuraamaan kaverusten pakoyrityksiä sodan käydessä taustalla. Näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan, mutta pituutta elokuvalla on jonkin verran liikaa ja se ei jaksa pitää mielenkiintoa koko kestoa yllä.

rating 60,000

11.04.2022 klo 01:24

Suurkaupungin hait

Suurkaupungin hait on keskivertoa paremmin onnistunut rikoselokuva ja hyvää keskitasoa Michael Mannin tuotannossa. Juonessa seurataan James Caanin esittämää ammattivarasta Frankia, joka parin ystävänsä kanssa varastaa työkseen timantteja ja koittaa siinä samalla elää normaalia perhe-elämää. Onnistuneet keikat johtavat hänet työskentelemään Robert Proskyn esittämälle Leolle, joka järjestää arvokkaita kohteita. Palkanmaksussa tulee kuitenkin keikan jälkeen erimielisyyksiä ja luvassa on yhteenotto. James Caan tekee kelpo pääroolin jalokivivarkaana, joka ei kumartele ketään ja myös Robert Prosky sopii mainiosti Leon rooliin. Ammuskelukohtaukset on hyvin tehty ja verelläkään ei turhaan säästellä tapoissa. Thief onkin kokonaisuutena erittäin onnistunut debyyttiohjaus Michael Mannilta ja tutustumisen arvoinen rikoselokuva.

rating 70,000

10.04.2022 klo 16:09

Dyyni

Denis Villeneuven ohjaama uusintaversio alkuperäisestä Dyynistä on hyvin onnistunutta scifiä ja visuaalisesti erittäin komeaa katsottavaa koko kestonsa ajan. Juonen puolella tarina etenee alkuperäistä selkeämmin, mutta ei kuitenkaan mielestäni yhtään sen paremmin kuin Lynchin visiossa. Näyttelijät tekevät perusvarmaa työtä rooleissaan, mutta Paronin roolissa oleva Stellan Skarsgård häviää jonkin verran aikaisemman osan Kenneth McMilanille. Tarinan osalta siis liikutaan samalla tasolla, mutta kokonaisuus on tässä paremmin hallussa ja se nostaa tämän hieman alkuperäistä paremmaksi elokuvaksi. Aavikolla nähtävistä isoista madoista on saatu mukavan uhkaavia ja niitä ei näytetä liikaa elokuvan aikana. Lisäksi musiikkipuoli on kunnossa Hans Zimmerin toimesta.

rating 70,000

09.04.2022 klo 22:45

Oopperan kummitus

Argenton versio Oopperan kummituksesta on aika keskitason kauhupätkä, joka kuuluu kuitenkin miehen tuotannossa siihen heikompaan osastoon. Juonessa seurataan Asia Argenton esittämää lupaavaa nuorta oopperalaulajaa Christine Daaeta, johon katakombeissa asuva Julian Sandsin esittämä Oopperan kummitus rakastuu. Nadia Rinaldin esittämä Carlotta Altieri on taas oopperan ykköslaulaja ja kun hän ei suostu väistymään suosiolla Christinen tieltä alkaa kummitus puuttumaan asioihin. Näyttelijöistä István Bubikin esittämä rotanmetsästäjä jää mieleen ja Asia Argentoa katselee mielellään pääosassa. Alastomuutta löytyy vähäsen ja tapot on ihan kohtalaisia myöskin. Julian Sandsin esittämä kummitus jää kuitenkin aika vaisuksi ja juonikin etenee aika vaivalloisesti läpi elokuvan piristyen välillä hetkeksi tappojen muodossa.

rating 50,000

08.04.2022 klo 17:15

Angel-A

Angel-A on erittäin hyvin onnistunut fantasiadraama Luc Bessonilta ja se kuuluu miehen tuotannossa parhaimpien elokuvien joukkoon. Juonessa seurataan Jamel Debbouzen esittämää elämäntapahuijaria Andre Moussahia, joka on velkaa todella usealle pariisililaiselle kovanaamalle ja hänellä on aikaa maksaa velat keskiyöhön mennessä tai muuten lähtee henki. Mies pelastaa Rie Rasmunsenin esittämän Angelan, joka meinaa tehdä itsemurhan sillalta hypätessään ja siitä kehittyy kaksikon välille yhteys, jossa kummatkin auttavat toisiaan. Elokuvan vahvuus on erittäin loistavat roolisuoritukset molemmilta pääosanäyttelijöiltä ja heidän kemiansa pelaa hyvin yhteen. Komediaa löytyy myös sopivassa suhteessa tarinasta ja Jamel Debbouzen esittämän huijarin puhetulvalle ei voi olla nauramatta. Mustavalkoisuus sopii myös hyvin elokuvaan ja se tuokin siihen fantasiaelemettejä mukaan.

rating 80,000

07.04.2022 klo 16:56

Hellraiser: Revelations

Hellraiser: Revelations on jälleen yks heikko osa lisää Hellraisereiden joukkoon, joka ei ole laadullisesti kovin häävi. Juoni alkaa Nick Eversmanin ja Jay Gillespien esittämien kaverusten Stevenin ja Nicon kuvaamalla meksikonreissulla. Siellä juhliessaan kovaa he törmäävät mystiseen kuutioon ja molemmat pojat katoavat. Sen jälkeen poikien perheet kokoontuvat viettämään iltaa ja Steven ilmestyy tyhjästä paikanpäälle sekaisin olevana. Ei mene aikaakaan, kun myös kenobiitit saapuvat hakemaan Stevenia takaisin. Elokuvan juoni keskittyykin alun jälkeen vain yhteen taloon ja juonta ei riitäkkään kunnolla edes 75 minutiin elokuvaan. Näyttelijät ovat Nick Eversmania lukuunottamatta heikkoja ja itse Pinhead on tässä ruman näköinen näyttelijän vaihduttua. Plussaa voi antaa kuitenkin itse kenobiiteista ja goreakin löytyy ihan sopivasti ja se on ihan hyvin tehtyä. Lisäksi juonessa on vaihteeksi hyviä ideoita ensimmäisestä Hellraiserista, vaikka hieman heikommin esitettynä.

rating 40,000

06.04.2022 klo 17:05

Schramm: Into the Mind of a Serial Killer

Schramm on onnistunut elokuva sarjamurhaajasta ja samalla mielenkiintoinen tutkielma mitä hänen päässään mahdollisesti liikkuu. Florian Koerner von Gustorf tekee hyvän pääroolin Lothar Schrammina, joka on saanut lempinimen huulipunatappaja. Mies huumaa uhrinsa ja valokuvaa sen jälkeen heidän alastomat ruumiinsa omaan käyttöön ja sen jälkeen murhaa heidät. Päällepäin hän näyttää yksinäiseltä, mutta mukavalta kaverilta, joka avaa mielellään ovensa tuntemattomille ja tappaa heidät varsin tyynesti. Perinteisen sarjamurhaaja juonen lisäksi tästä löytyy hieman outoja harhanäkyjä, kuten katkenneita raajoja ja hampailla varustettu naisen sukupuolielin. Myöskin varsin karu esinahan pyötään naulaaminen ansaitsee maininnan vastenmielisyydessään. Jörg Buttgereitin elokuvien joukossa Schramm edustaa yhdessä Nekromantik ykkösen kanssa parhaimistoa, mutta ei tämäkään keskivertoa paremmaksi elokuvaksi nouse.

rating 60,000

05.04.2022 klo 18:43

Hyttynen

Hyttynen on ihan hyvin onnistuntu toimintakomedia, jonka jaksaa katsoa toiseenkin kertaan. Tällä kertaa juonessa seurataan Bud Spencerin esittämää entistä amerikkalaisen jalkapallon tähtipelaajaa Bulldozeria, joka nykyään kalastelee työkseen. Miehen oma vene kuitenkin rikkoutuu armeijan sukellusveneen takia ja hänelle tulee erimielisyyksiä armeijan sotilaiden kanssa. Bulldozerille tulee mahdollisuus kostaa harrastelijajalkapallojoukkueen kautta ja hän alkaa valmentamaan heitä otteluun sotilaiden joukkuetta vastaan. Juoni sisältää sopivasti turpiin vetoa ja illat vietetään kapakassa kädenväännön merkeissä ja myös 12 munan munakkaat maistuvat siinä samalla. Näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan ja komediakin on paikoiten ihan viihdyttävää. Hyttynen tarjoaakin tasaisen varman toimintakomedian Bud Spenceriltä, joka on hyvää keskitasoa.

rating 60,000

02.04.2022 klo 20:16

Tuntematon sotilas

Rauni Mollbergin ohjaama versio Tuntemattomasta sotilaasta on erittäin hyvin onnistunut sotaelokuva ja se on jopa mielestäni hieman alkuperäistä versiota parempi. Näyttelijöistä parhaiten mieleen jäävät roolit tekevät Pirkka-Pekka Petelius Hietasena, Risto Tuorila Koskelana ja Paavo Liski Rokkana. Joukkojen matkaa läpi elokuvan seuraa mielellään ja näyttelijöiden hyvät roolit tekevät hahmoista mielenkiintoista seurattavaa. Sotakohtaukset on myös varsin onnistuneita ja värit tuovat hyvän lisän alkuperäisen mustavalkoisuuteen verrattuna. Tunnelman osalta on myös onnistunuttu hyvin ja sodan ahistunutta vaikutusta ihmismieleen on saatu sopivasti mukaan. Kyseessä onkin varsin laadukas sotaelokuva jokaisella osa-alueella ja se kuuluukin sotaelokuvien joukossa siihen parempaan osastoon.

rating 80,000

01.04.2022 klo 18:59

The Death King

Der Todesking on aika keskinkertainen elokuva Jörg Buttgereitiltä, joka käsittelee kuolemaa seitsemän eri jakson merkeissä. Juonessa seurataan viikon verran joka päivä erilaisia ihmisiä, jotka päätyvät päättämään elämänsä itsemurhaan. Murhatyylit vaihtelevat toisistaan jokaisena viikonpäivänä aina lääkkeiden yliannostuksesta, hirttäytymiseen, päänhakkaamiseen seinään ja aseella ampumiseen. Kyseessä onkin jonkinlainen kokeellinen episodimainen tyyli tehdä elokuvaa, mutta itselle tämä ei oikein toiminut. Jaksojen henkilöihin ei saa tarttumapintaa ja saman toistaminen jaksosta toiseen alkaa kyllästyttämään. Tunnusmusiikki on kuitenkin varsin mainio ja se tuo ihan hyvää lisää kohtauksiin ja myös itsemurhatyylit ovat mukavan monipuolisia.

rating 40,000

31.03.2022 klo 17:29

Dyyni

Dune on ihan kohtalaisesti onnistunut sci-fielokuva David Lynchilta ja sen kuvasto on paikoiten mukavan outoa. Juonessa ollaan kaukana tulevaisuudessa, jossa kaksi sukua taistelee Arrakis nimisen planeetan hallinnasta. Planeetalla on paljon arvokasta maustetta nimeltä melange, joka pidentää käyttäjänsä elinikää ja lisää tämän tietoisuutta. Toivo planeetan valtaamisessa elää Kyle MacLachianin esittämässä Paul Atreidesissä, mutta hommaa hankaloittaa jättimäiset madot ja Kenneth McMillanin esittämä leijuva Parooni Vladimir Harkonen. Näyttelijöistä Kenneth McMillan tekeekin parhaimman roolisuorituksen Paroonina, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan. Elokuvan idea on ihan mielenkiintoinen, mutta sen juoni kärsii kuitenkin junnaavasta etenemisestä ja punainen lanka tuntuu paikoiten puuttuvan. Erikoistehosteet on hieman vanhentuneita, mutta mukana on kuitenkin Lynchille tuttua outoa meininkiä, mikä tuo hyvää viihdettä tarinaan.

rating 60,000

30.03.2022 klo 17:17

Beyond the Door

Beyond the Door on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva ja samalla myös ihan kohtalainen vuotta aikaisemmin tulleen Manaajan Italialainen versio ja yhteyksiä on myös Rosemaryn painajaiseen. Juonessa seurataan Juliet Millsin esittämää Jessicaa ja tämän perhettä. Nainen tulee raskaaksi ja hänen raskaus alkaa etenemään normaalia nopeammalla aikataululla. Samalla kuvioihin tulee myös salaperäinen Richard Johnsonin esittämä Dimitri, joka alkaa seuraamaan Jessican miestä Gabrielle Lavian esittämää Robertia. Raskauden edetessä Jessican persoona alkaa jakautumaan ja tuntematon voima alkaa ottamaan otetta hänestä entistä enemmän. Juliet Mills tekee hyvän pääroolin riivatuksi joutuvana Jessicana ja myös muut näyttelijät ovat kohtalaisia. Juoni alkaa aika rauhallisesti, mutta puolen välin jälkeen elokuva lisää onnistuneesti kierroksia lisää tarinaan. Lastenhuonekohtaus, missä nuket ja tavarat heräävät henkiin on hienosti tehty ja samoin myös akvaarion hajoaminen jää mieleen. Kokonaisuutena Beyond the Door kuuluu riivauselokuvien joukossa siihen parempaan osastoon ja on ihan katsomisen arvoinen teos.

rating 60,000

29.03.2022 klo 19:56

Kauriinmetsästäjä

The Deer Hunter on todella hyvin onnistunut sotadraama ja se käsittelee samalla myös hyvin sodan vaikutusta ihmismieleen. Juonessa seurataan Robert De Niron, Christopher Walkenin ja John Savagen esittämiä kaveruksia Michaelia, Nickiä ja Steveniä. Steven on juuri menossa naimisiin ja sitä juhlitaan alussa kovasti ja pian sen jälkeen miesten matka vie Vietnamin sotaan. Sodassa he joutuvat sotavangeiksi ja pelaamaan venäläistä rulettia hengellään, joka vaikuttaa jokaiseen eritavalla. Elokuva yhdistää onnistuneesti laadukasta draamaa ja sotakuvaus on myös mukavan karu, mutta turhan lyhyt. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja varsinkin John Casalen esittämä Stan jää hyvin mieleen valituksineen. Alun hääjuhlia olisi voinut kuitenkin hieman lyhentää ja lisätä sotakohtauksia enemmän mukaan, joka olisi tehnyt tästä vieläkin paremman sotaelokuvan.

rating 80,000

28.03.2022 klo 19:04

Barry Lyndon

Barry Lyndon on ihan hyvin onnistunut tarina Ryan O´nealin esittämästä Barry Lyndonista, mutta Kubrickin elokuvien joukossa tämä edustaa sitä heikompaa osastoa. Juoni keskittyy seuraamaan Barryn nousua rikkaiden ja etuoikeutettujen joukkoon. Matkan varrelle osuu kaksintaisteluita, kulkurina elämistä, muutamia vuosia sotajoukoissa viettämistä, elostelijana olemista, vakoojanhommia ja myös korttipelit menevät hyvin. Huipulle päästyään kuitenkin miehen alamäki alkaa hiljalleen ja tämän poikakin kääntyy häntä vastaan. Lavastukset ja puvustukset ovat hienosti tehtyjä ja elokuvasta huokuu 1700-luvun meininki mainiosti. Näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan ja juoni on hyvin perinteinen nousun ja tuhon tarina. Kolmen tunnin kesto on kuitenkin liikaa, koska tarina ei pysy mielenkiintoisena koko kestoa ja on paikoiten tylsää seurattavaa. Teknisesti elokuva on hyvin tehty, mutta itselle Barry Lyndon jää vain hyväksi keskitason elokuvaksi.

rating 60,000

27.03.2022 klo 22:35

99 Women

99 Women on aika keskinkertainen naisvankilaelokuva ja se edustaa sitä heikompaa osastoa näiden joukossa. Vankilassa on nimensä mukaisesti 99 naisvankia ja Mercedes McCambridgen esittämä Thelma pitää kovaa kuria ja raportoi vankilan tapahtumista Herbert Lomin esittämälle kuvernööri Santosille. Viime aikoina kuitenkin ruumiita on alkanut tulemaan normaalia enemmän ja Marie Schellin esittämä Leonie Caroll tulee tarkastamaan vankilan meininkiä ja korvaamaan Thelmaa. Samaan aikaan joukko naisia suunnittelee pakoa vankilasta. Juoni on hyvin perinteinen, mutta kidutusta ja vankien paljasta pintaa on aika vähän tarjolla. Sen sijaan mukaan on lisätty oikeita panokohtauksia tasaisin väliajoin lisäämään pituutta elokuvalle, jotka jäävät aika irrallisiksi kohtauksiksi. Näyttelijät ovat kuitenkin ihan kohtalaisia rooleissaan, mutta ei tällä paljoa uudelleen katselemisen arvoa ole.

rating 40,000

27.03.2022 klo 16:08

Yatterman

Yatterman on hyvin onnistunut toimintakomedia Takashi Miikelta, jonka meininki on mukavan sekopäistä koko sen keston ajan. Juonessa lelukaupan työntekijät Sho Sakurain ja Saki Fukudan esittämät Gan ja Ai saavat vastaansa Doronbo nimisen konnakoplan. Kyoko Fukadan esittämä Doronjo johtaa koplaa kahden avustajansa kanssa ja he ovat taikakallon perässä, jonka eri osat sijaitsevat eri puolilla maailmaa. Ganin ja Ain onkin robottiapureiden kanssa estettävä kallon osien joutuminen vääriin käsiin. Elokuvan maailma on mukavan värikäs ja visuaalisesti hienoa katsottavaa. Toimintakohtaukset on vedetty mukavasti yli ja Takashi Miike on tuonut mukavasti outoja kohtauksia elokuvaan mukaan. Yatterman tarjoaakin viihdyttävän kaksi tuntisen komediaseikkailun, jonka kuvastoa ei kannata ottaa liian vakavasti.

rating 70,000

26.03.2022 klo 20:19

L.A. Confidential

L.A. Confidential on erittäin hyvin onnistunut rikoselokuva ysäriltä ja se ei paljoa jää täydellisyydestä. Juoni keskittyy seuraamaan Kevin Spaceyn, Russell Crowen ja Guy Pearcen esittämää poliisikolmikkoa Jack Vincennestä, Bud Whitea ja Ed Exleytä. Läheisesä kahvilassa tapahtuvassa ryöstössä kuusi henkilöa saa surmansa ja joukossa on myös juuri eläköitynyt poliisi. Jäljet vievät kolmen tummaihoisen miehen jäljille, mutta tutkimusten edetessä poliisikolmikolle selviää, että syyllinen onkin jokin ihan muu. Näyttelijöistä Guy Pearce tekee ehkä parhaimman roolin, mutta myös kaikki muut ovat erittäin mainioita rooleissaan. Juoni sisältää myös mukavasti käänteitä, joka tekeekin siitä mielenkiintoista seurattavaa ja elokuvaa olisi katsonut mielellään pidempäänkin. Myös lopun ammuskelukohtaus on komeasti tehty ja elokuvasta ei pahaa sanottavaa löydykkään. Kokonaisuutena L.A. Confidential on erinomainen rikoselokuva ysäriltä ja se kuuluu genressään ihan sinne kärkipäähän.

rating 90,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 39 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot