Villetys

Villetys

Käyttäjä, 25 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1446)

02.12.2020 klo 17:09

Crash

Crash on hyvin onnistunut trilleri David Cronenbergilta , jossa on myös mukavasti mukana eroottisiakohtauksia. Juonessa James Spaderin esittämä James Ballard joutuu auto-onnettomuuteen ja siitä toivuttuaan miehen poikkeavat seksuaaliset halut nousevat. Yhdessä vaimonsa Deborah Kara Ungerin esittämän Catherine Ballardin kanssa pariskunta ajautuu kolareita tutkivan Elias Koteasin esittämän Vaughanin projektiin, jossa mies haluaa toteuttaa kuolemaan johtaneita kolareita uusiksi ja samalla tyydyttää seksuaalisia haluja. Elias Koteas tekee mainion roolin Vaughanina, jolle kolareista on tullut pakkomielle ja myös muut näyttelijät ovat ihan hyviä. Alastomuutta löytyy sopivasti elokuvasta ja myös kolareiden vammoja on hyvin saatu maskeerattua henkilöille. Elokuvan aihepiiri on myös hyvin omaperäinen idea ja Crash onkin jälleen yksi hyvä elokuva Cronenbergin tuotannosta. Hienoa, että vihdoin tästäkin elokuvasta saatiin hyvä Blu-ray julkaisu ulos, joka sisältää suomitekstit.

rating 70,000

29.11.2020 klo 16:01

El Topo

El Topo on erinomaisesti onnistunut western ja kuvastoltaan paikoiten mukavan raaka. Juonessa seurataan itse ohjaajan esittämää El Topo nimistä pyssymiestä, joka saapuu alastoman poikansa kanssa ruumiita täynä olevaan kylään. Sen jälkeen hän törmää naiseen ja jatkaa tämän kanssa matkaansa jättäen samalla poikansa munkkien seuraan. Kaksikko lähtee kylän teurastuksessa vastuussa olevien rosvojen perään kostaakseen teurastuksen. Toisessa osassa taas seurataan El Topon muuttumista tappajasta ihmisten ystäväksi ja hän auttaa kaivamaan tunnelin vapauttaakseen luolaan karkoitetut ihmiset. Elokuvan ensimmäinen puolisko on erinomaisesti onnistunutta viiden tähden westerniä, mutta toinen puolikas ei ole niin hyvä valitettavasti. Alejando Jodorowskyn ohjaus on hienoa katsottavaa ja samalla myös miehen rooli El Topona on hyvä. Verta ja ruumiita löytyy myös mukavasti elokuvasta ja Yle Teemalle kiitosta elokuvan näyttämisestä ensimmäistä kertaa Suomessa.

rating 80,000

28.11.2020 klo 22:58

Erittäin salainen

Erittäin salainen on todella hyvin onnistunut agenttiseikkailu ja se parantaa edellisestä osasta hieman. Tällä kertaa juonessa Englantilainen laiva uppoaa kansainvälisille vesille Albanian edustalle ja maailman supervallat alkavat epätoivoisesti etsimään laivan lastina olevaa ydinsukellusveneiden ohjausjärjestelmää. Jäljet johtavat Roger Mooren esittämän James Bondin kreikkalaisliikemies Aris Kristatosin jäljille, jota esittää Julian Glover. Apua hän saa myös Carole Bouquetin esittämältä Melina Havelockilta, jonka vanhemmat on tapettu rikollisten toimesta. Elokuva sisältää useita hienoja toimintakohtauksia, jota täydentää erittäin toimivat musiikit. Näyttelijät tekevät myös hyvää työtä rooleissaan ja elokuvan parissa viihtyy mainiosti parisen tuntia. Kokonaisuutena Erittäin salainen on tasaisen varma Bondi ja se edustaa parhaimistoa näiden joukossa.

rating 80,000

26.11.2020 klo 17:25

Blues Brothers

The Blues Brothers on erinomaisesti onnistunut komediaelokuva, jossa kuullaan aina välillä musiikkia. Juonessa John Belushin esittämä Jake vapautuu vankilasta ja häntä on vastassa hänen veljensä Dan Aykroydin esittämä Elwood. Kaksikko lähtee vierailulle kirkon ylläpitämään heidän vanhaan lapsuudenkotiinsa, mutta valitettavasti koko talo on menossa purkuun maksamattomien verorästien takia. Veljekset päättävät hankkia tarvittavat rahat kasaan lähtemällä tien päälle vanhan bändinsä kanssa ja veljesten matkaa seurataan elokuvan aikana. Dan Aykroyd ja John Belushi tekevät molemmat mainiot roolisuoritukset veljeksinä ja myös muut näyttelijät ovat hyviä rooleissaan. Elokuvan komedia on hyvin toimivaa ja se viihdyttääkin koko kestonsa ajan. Lisäksi autolla kaahailua löytyy mukavasti ja autoja meneekin paljon romuiksi elokuvan aikana.

rating 80,000

25.11.2020 klo 00:58

Halloween - The Curse of Michael Myers

Halloween - The Curse of Michael Myers on keskitason kauhuelokuva, mutta jälleen kerran edellistä osaa selkeästi heikompi jatko-osa. Tällä kertaa juonessa J.C. Brandyn esittämä Jamie on kasvanut aikuiseksi naiseksi ja saanut juuri lapsen. Nainen on kuitenkin parhaillaan Michael Myersia suojelevan kultin vankina, mutta onnistuu pakenemaan sieltä. Samaan aikaan myös Michael ilmaantuu kuvioihin mukaan tarkoituksenaan tappaa Jamie ja tämän lapsi. Elokuvan idea avata Michaelin pahojen voimien alkuperää mystisen kultin toimesta tuo ihan hyvää vaihtelua mukaan juoneen. Loppua kohti mentäessä kuitenkin juoni muuttuu varsin sekavaksi ja taso laskee selkeästi. Tapot on kuitenkin mukavan brutaaleja, mutta itse näytteleminen on aika keskinkertaista. Halloween 6 onkin tähän astisista heikoin tekele, mutta ihan katsottava vielä.

rating 60,000

22.11.2020 klo 16:46

Liebestraum

Liebestraum on keskitason trilleri, jonka katsoo kertaalleen, mutta se sisältää myös jonkin verran erotiikkaa. Juonessa Kevin Ardersonin esittämä Nick on palannut kotiin katsomaan Kim Novakin esittämää sairasta äitiään. Samalla hän on päättänyt pelastaa entisen ystävänsä Bill Pullmanin esittämän tonttikeinottelija Paulin räjähdyslistalla olevan ison rakennuksen. Nick myös ihastuu Paulin vaimoon Pamela Gidleyn esittämään Janeen ja lisäksi purku-uhan alla olevaan rakennukseen liittyy myös murha, joka kytkeytyy Nickiin. Näytteleminen on aika keskinkertaista elokuvassa ja juoni etenee vähän liian verkkaisesti. Eroottinen vivahde osassa kohtauksissa tuo jonkin verran lisää tarinaan, mutta kokonaisuutena Liebestraum on aika keskinkertainen trilleri.

rating 50,000

21.11.2020 klo 23:04

Microwave Massacre

Microwave Massacre on b-luokan kauhukomedia, joka on jo niin huono, että siitä pystyy nauttimaan muutaman katselukerran verran. Juonessa seurataan Jackie Vernonin esittämää rakennustyöläistä Donaldia, joka ei ole tyytyväinen Claire Ginsberg esittämän vaimonsa Mayn hänelle tekemiin eväisiin. Eräänä iltana mies tappaa vaimonsa ja alkaa tekemään tämän ruumiista itselleen evästä töihin. Työkaverit myös tykkäävät uudesta hyvästä herkusta ja pian Donald alkaa myös tappamaan muita naisia saadakseen enemmän evästä. Näytteleminen on elokuvassa niin huonoa, että se jopa viihdyttää ja naurattaa sopivasti. Tappoja ei harmiksi näytetä, mutta irtojäseniä löytyy mukavasti Donaldin niitä keräten jääkaappiinsa ja tietysti myös tissejä on tarjolla. Erityismaininta vielä elokuvan tunnusmusiikista, joka on ihan toimiva lisä.

rating 60,000

20.11.2020 klo 17:54

Troma's War

Troma´s War on ihan kohtalaisesti onnistunut sotaelokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa Tromavillen asukkaita kuljettava lentokone joutuu onnettomuuteen Karibialla ja lentokone tekee hätälaskun läheiselle saarelle. Suurin osa matkustajista kuolee laskeutumisessa, mutta henkiin jäävä pieni porukka joutuu yhdistämään voimansa, koska saarta pitää hallussaan Yhdysvaltojen valloitusta hautovat terroristit. Elokuvan alkupuolisko on hieman liian pitkäveteistä seurattavaa henkilöiden vain palloilessa saarella, mutta lopussa on kuitenkin tarjolla kunnolla toimintaa. Ruumiita tulee mukavat määrät ja räjähdyksiäkin löytyy tietysti unohtamatta muutamia näkyviä tissejä. Tunnusmusiikki on myös oikein toimiva ja sopii elokuvaan kyllä hyvin.

rating 60,000

19.11.2020 klo 19:45

Hellboy

Hellboy on hyvin onnistunut fantasiaseikkailu Guillermo del Torolta ja elokuvasta löytyy myös sopivassa suhteessa itse toimintaakin. Juonessa kuolemaa tekevä John Hurtin esittämä Hellboyn oppi-isä Trevor Bruttenholm tajuaa tämän vanhojen vihollisten palanneen takaisin aiheuttamaan tuhoa. FBI koittaa estää vihollisten suunnitelmat yhdessä Ron Perlman esittämän Hellboyn kanssa, joka samalla käsittelee tunteitaan Selma Blairin esittämää Liz Shermania kohtaan. Visuaalisesti elokuva on erittäin tyylikästä katsottavaa ja toimintakohtauksetkin ovat ihan hyvin tehtyjä. Ron Perlman on mainio valinta Hellboyn rooliin, mutta muuten näytteleminen on aika kohtalaista. Korkeammalla ikärajalla Hellboysta olisi saanut vieläkin enemmän irti, mutta on kyseessä kuitenkin hyvä elokuva näinkin.

rating 70,000

18.11.2020 klo 17:31

Lincoln

Lincoln on ihan hyvin onnistunut keskitason draamaelokuva ja henkilökuva Abraham Lincolnin viimeisistä elinkuukausista. Juonessa seurataankin Daniel Day-Lewisin esittämää Abraham Lincolnia, joka koittaa saada päätökseen Yhdysvaltain käymän verisen sisällissodan ja samalla estää kansakunnan kahtia hajoamisen. Lisäksi hänelle on myös erittäin tärkeää saada vietyä läpi keinolla millä hyvänsä orjuuden kieltävä lakimuutos. Daniel Day-Lewis tekee vakuuttavan pääroolin Abraham Lincolnina ja myös Tommy Lee Jonesin esittämä Thaddeus Stevens jää hyvin mieleen. Elokuva keskittyy kuitenkin hieman liikaa mielestäni orjuuden kieltolain voimaan saamiseen ja reilun kahden tunnin kesto tuntuukin paikoiten aika raskaalta seurattavalta. Ei kyseessä kuitenkaan huono elokuva ole, mutta historista enemmän kiinnostuneet voivat saada tästä vielä enemmänkin irti.

rating 60,000

17.11.2020 klo 17:44

Jäätävä polte

Jäätävä polte on ihan hyvin onnistunut toimintaelokuva Renny Harlinilta ja varsinkin miehen debyyttielokuvaksi oikein toimiva. Juonessa kolme nuorta amerikkalaismiestä Mike Norriksen Savoy, Steve Durhamin Mitch ja David Coburnin K.C. ovat Suomessa turisteina. Jännityksen saamiseksi he päättävät ylittää rajan ja käydä omaksi huvikseen Neuvostoliiton puolella. Rajavartioita paetessaan he päätyvät Vladimiriin, jossa heitä aletaan syyttämään nuoren naisen murhasta. Kolmikko laitetaan vankilaan ja miesten ainoa toivo on Yhdysvaltain hallituksen edustajan saapuminen neuvottelemaan miesten vapauttamiseksi. Toimintaa ja räjähdyksiä löytyy ihan sopivasti elokuvasta, mutta näytteleminen on aika keskinkertaista. Vankilakohtaukset on kuitenkin hyvin tehtyjä ja kyllä Jäätävän poltteen muutamaan kertaan katsoo hyvillä mielin.

rating 60,000

16.11.2020 klo 17:39

Tartunta

Contagion on ihan hyvin onnistunut elokuva epidemiasta, joka alkaa etenemään vauhdilla. Juonessa Gwyneth Paltrowin esittämä Beth Emhoff saapuu kotiinsa työmatkalta Hong Kongista ja luulee kärsivänsä jetlagista. Pari päivää myöhemmin nainen kuolee,eikä lääkäreillä ole mitään selvää syytä kuolemalle. Pian myös monessa isossa kaupungissa alkaa tartuntoja kertymään ja porukkaa kuolemaan mystiseen tautiin. Elokuva lähtee hyvin liikkeelle ja leviävää epidemiaa seuraa ihan mielenkiinnolla, mutta jossain vaiheessa se jää kuitenkin junnaamaan paikallee. Jude Law tekee hyvän roolisuorituksen suosittuna bloggaaja Alan Krumwiedenä, joka alkaa lietsomaan kansalaisiin pelkoa väittäessään, että suurelle yleisölle ei kerrota kaikkea viruksesta. Elokuva on kyllä hyvin ajankohtainen tälläkin hetkellä Koronan keskellä ja ihan katsomisen arvoinen.

rating 60,000

15.11.2020 klo 17:45

Moebius

Moebius on varsin erikoinen ja normaalista selkeästi poikkeava perhedraama Kim Ki-dukilta. Juonessa Jae-hyeon Jo esittämä perheen isä pettää Eun-woo Leen esittämää vaimoaansa toisen naisen kanssa. Vaimo kostaa tämän Young-ju Seon esittämälle perheen teini-ikäiselle pojalle leikkaamalla hänen peniksensä irti. Isä tahtoo hyvittää poikansa kokeman kauhean kohtalon hinnalla millä hyvänsä ja samalla myös poika oppii uusia tapoja tyydyttää itseänsä ilman sukupuolielintään. Elokuvan tyyli kuvata se kokonaan ilman dialogia on varsin erikoinen, mutta näyttelijät suorituvat hienosti rooleistaan pelkkien kehonkielen eleiden avulla. Elokuvan kuvasto on myös normaalia sairaampaa, mutta myös mustaahuumoria löytyy sopivasti tasapainottamaan tunnelmaa. Kokonaisuutena Moebius on ihan kelpo perhedraama, joka kyllä erottuu edukseen normaaleista lajityyppinsä elokuvista.

rating 60,000

14.11.2020 klo 23:20

Kuuraketti

Kuuraketti on hyvin onnistunut agenttiseikkailu, mutta se jää jonkin verran edellisestä osasta. Tällä kertaa juonessa Roger Mooren esittämä agentti 007 lähtee tutkimaan kaapatun avaruussukkulan tapausta ja jäljet johtavat hänet sukkulan valmistajayhtiön omistajan Michael Lonsdalen esittämän Hugo Draxin perään. Apua hän saa Lois Chilesin esittämältä NASAN tutkijalta Holly Goodheadilta. Mukana on myös edellisestä osasta tuttu Richard Kielin esittämä Jaws, joka tuo hyvän lisän tarinaan. Näyttelijät tekevät ihan perusvarmaa työtä rooleissaan ja elokuva on visuaalisesti hienoa katsottavaa. Erityismaininta elokuvan avauskohtauksesta, jossa hypätään lentokoneesta ilman varjoa ja liidellään ilmassa. Lopun avaruustaistelut ei ehkä kovin hyvin Bondeihin sovi, mutta varsin viihdyttävää seurattavaa Kuuraketti tarjoaa.

rating 70,000

13.11.2020 klo 18:18

Halloween 5

Viides Halloween on ihan hyvin onnistunut jatko-osa edelliselle osalle, vaikka taso tässä tippuukin hieman. Juonessa ollaan menty vuosi eteenpäin edellisen osan tapahtumista ja jälleen kerran halloweenin koittaessa Michaelin tappokohteena on Danielle Harrisin esittämä Jamie. Tyttö kuitenkin osaa telepaattisen yhteyden ansiosta ennustaa setänsä liikkeitä ja näin ollen tietää, koska ja missä hän iskee seuraavan kerran. Oman lisänsä juoneen tuo myös salaperäinen nahkatakkiin pukeutunut mies, jota nähdään vilaukselta. Donald Pleasence tekee jälleen mainion roolin tohtori Loomiksena, jolle Michaelin kiinni saamisesta on tullut jo pakkomielle. Elokuva kuvaa myös paljon enemmän tapahtumia Michaelin näkövinkkelistä ja se toimii ihan hyvin. Musiikki on myös jälleen kerran hyvää ja elokuvan parissa kyllä viihtyy useammankin katselukerran.

rating 70,000

11.11.2020 klo 17:39

Se toisesta maailmasta

Alkuperäinen The Thing on todella hyvin onnistunut tieteiskauhuelokuva 50-luvun alusta ja sillä on ollut tärkeä vaikutus moneen uudempaan sen jälkeen ilmestyneeseen elokuvaan. Näyttelijöistä Robert Cornthwaite tekee hienon roolin tohtori Arthur Carringtonina, joka alkaa tutkimaan ulkoavaruudesta saapunutta muukalaista. Douglas Spencerin esittämä lehtimies Ned Scott tuo taas hyvää huumoria mukaan juoneen hauskoilla heitoillaan ja Margaret Sheridanin esittämä Nikki Nicholson tarjoaa taas naiskauneutta katsojalle. Tunnelman luonnissa elokuva onnistuu mainiosti ja lumiset maisemat tehostavat hyvin taistelua tuntematonta vihollista vastaan. Itse hirviötäkin pidetään onneksi mahdollisimman paljon piilossa ennen lopun taisteluita ja se onkin ainut pieni heikkous tässä verrattuna Carpenterin uusintaversioon, joka parantaa monella osa-alueella.

rating 80,000

10.11.2020 klo 21:32

Halloween 4

Halloween 4 on oikein hyvin onnistunut jatko-osa toiselle osalle, mutta se jää kuitenkin kahdesta ensimmäisestä jonkin verran. Tällä kertaa juonessa George P. Wilburin esittämää Michael Myersia ollaan siirtämässä suljetusta hoitolasta uuden lain velvoittamana avoimeen hoitolaan ja mies onnistuu pakenemaan kesken siirron tappaen samalla joukon hoitajia. Matka käy sen jälkeen jälleen kerran kohti Haddonfieldiä ja tällä kertaa tappokohteena on Michaelin nuori Danielle Harrisin esittämä siskontyttö Jamie Lloyd. Elokuva onnistuu jälleen hyvin tunnelman luonnissa ja Michaelin käsillä tehdyt tapot on myös mukavan brutaaleja. Näytteleminen on ihan hyvää ja oikeastaan ainut heikkous on Michaelin uusi naamari, joka ei näytä kovin hyvältä. Lisäksi mies ilmestyy tyhjästä eri paikkoihin, mikä on hieman epäuskottavaa. Elokuvan lopputwisti on kuitenkin myös oikein nerokas, joka jättää hyvän mielen katsojalle.

rating 80,000

09.11.2020 klo 17:28

Heartbreak Ridge

Heartbreak Ridge on erinomaisesti onnistunut sotaelokuva Clint Eastawoodilta ja mies vetääkin erittäin mainion roolin sotilaita kouluttavana Thomas Highwayna. Juonessa Eastwoodin esittämä Highway on lähellä siirtymistä eläkkeelle ansiokkaasta urastaan armeijan palveluksessa, mutta mies saa vielä siirron tiedustelukomppanjaan laittamaan laiskat miehet kuntoon ja valmiiksi sotaa varten. Samalla hän koittaa sopia välejään entisen vaimonsa Marsha Masonin esittämän Aggien kanssa. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja elokuvassa on koko aika mukava vittuilu ja äijäily meininki päällä, josta ei voi olla pitämättä. Itse sotimista nähdään vasta elokuvan loppupuolella ja suurinosa juonesta sijoittuu kasarmielämään, joka on viihdyttävää seurattavaa. Kokonaisuutena Heartbreak Ridge kuuluukin sotaelokuvien joukossa siihen parhaimpaan osastoon.

rating 80,000

08.11.2020 klo 18:22

The Iguana with the Tongue of Fire

The Iguana with the Tongue of Fire on hyvin onnistunut giallo, jossa nähtävä murhaaja käyttää perinteisen partaveitsen lisäksi myös syövyttävää happoa aseenaan. Juonessa ollaan Dublinissa, jossa nainen murhataan kotiinsa ja hänen ruumis löytyy Anton Diffringin esittämän Sveitsin suurlähettilään Sobieskyn omistaman limusiinin takakontista. Poliisitutkinta aloitetaan murhasta ja ruumiiden määrän kasvaessa paikalle tuodaan tutkimaan murhia Luigi Pistillin esittämä entinen poliisi John Norton. Elokuva vihjailee onnistuneesti pitkin juonta useasta mahdollisesta murhaajasta, jonka ansiosta se on mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan. Syövyttävä happo tuo myös hyvän lisän tappoihin ja vertakin löytyy mukavasti elokuvasta. Näytteleminen on myös hyvässä kunnossa ja The Iguana with the Tongue of Fire onkin keskivertoa hieman parempi giallo.

rating 70,000

07.11.2020 klo 18:06

007 rakastettuni

007 rakastettuni on hyvin onnistunut agenttiseikkailu ja hieman edellistä osaa parempi. Tällä kertaa juonessa Roger Mooren esittämä James Bond saa tehtäväkseen alkaa tutkimaan Naton sukellusveneiden salaperäisiä katoamisia yhdessä Barbara Bachin esittämän kauniin Majuri Amasovan kanssa. Jäljet vievät kaksikon Curd Jürgensin esittämän Strombergin jäljille, joka asustaa merenalaisessa rakennelmassaan ja käyttää apurinaan Richard Kielin esittämää rautahammas Jawsia. Richard Kielin esittämä Jaws on yksi omia suosikki pahiksia ja erittän hieno vastustaja Bondille. Barbara Bach on myös hyvä naisagenttina ja naista kyllä katselee mielellään. 007 rakastettuni onkin alusta loppuun tasaisen varmaa suorittamista ja täyttää kaikki hyvän agenttielokuvan vaatimukset. Erityismaininta myös hienosta valkoisesta autosta, joka muuttuu tarvittaessa sukellusveneeksi.

rating 80,000

05.11.2020 klo 17:29

Combat Shock

Combat Shock on aika keskinkertainen sotaelokuva Tromalta, jonka katsoo kuitenkin kertaalleen. Juonessa seurataan Rick Giovinazzon esittämää nuorta Vietnam-veteraania Frankieta, joka koittaa selvitä sodan jälkeisessä arkielämässä Veronica Storkin esittämän vaimonsa Cathyn ja heidän yhteisen mutanttivauvansa kanssa. Töitä ei meinaa löytyä millään ja pariskunta elääkin köyhyydessä narkkareiden ja rikollisten keskellä. Rick Giovinazzo tekee ihan kelpo roolin sotasankarina, jonka elämä menee kovaa menoa kohti syöksykierrettä, mutta muut näyttelijät ovat heikkoja. Teemaltaan elokuva on synkkää ja karua seurattavaa, mutta pieni budjetti vie jonkin verran tehoa pois.

rating 50,000

04.11.2020 klo 17:24

Piin elämä

Piin elämä on keskivertoa hieman parempi seikkailuelokuva ja se on visuaalisesti erittäin komeaa katsottavaa. Juonessa seurataan Suraj Sharman esittämän Pi Patelin kertomaa uskomatonta tarinaa, jossa mies joutuu matkustaessaan perheensä ja eläintarhan eläinten kanssa laivalla hirmumyrskyyn. Laiva haaksirikkoutuu ja ainoana henkiin jääneenä ihmisenä Pi Patel joutuu keskelle avomerta pelastusveneessä yhdessä ison bengalin tiikerin nimeltä Richard Parkerin kanssa. Kaksikon matkaa kahdestaan seurataankin suurin osa elokuvasta, mutta se alkaa hieman tylsistyttämään loppua kohti mentäessä. Suraj Sharma tekee kuitenkin hyvän roolisuorituksen Pi Patelina ja elokuvan tehosteet on kyllä erittäin hienosti tehtyjä.

rating 70,000

03.11.2020 klo 19:21

Kamarineidon päiväkirja

Kamarineidon päiväkirja on ihan hyvin onnistunut draamaelokuva Luis Buñuelilta. Juonessa seurataan Jeanne Moreaun esittämää Celestinea, joka jättää Pariisin taakseen aloittaakseen työt varakkaan perheen maaseutukartanon kamarineitona. Talossa asuvat henkilöt ovatkin sopivan omalaatuisia ja pian Celestine joutuu haluamattaan mukaan perversioiden, korruption ja väkivaltaisen seksuaalisuuden maailmaan. Jeanne Moreau tekee hyvän pääroolin kamarineitona ja myös muutkin näyttelijät ovat ihan hyviä rooleissaan. Luis Buñuelin tuntien elokuvassa on myös jonkin verran outoja tapahtumia mukana kohtauksissa, jotka tekevätkin elokuvasta varsin viihdyttävää seurattavaa. Kokonaisuutena Kamarineidon päiväkirja edustaa hyvää keskitasoa Luis Buñuelin elokuvien joukossa.

rating 60,000

02.11.2020 klo 17:07

Halloween III - pahuuden yö

Halloween 3 - pahuuden yö on ihan hyvällä idealla varustettu halloween aiheinen kauhuelokuva, vaikka siinä ei Michael Myersiä olekkaan mukana. Juonessa loukkaantunut mies murhataan sairaalassa ja uhrin tytär Stacey Nelkinin esittämä Ellie saapuu paikalle tutkimaan tapahtunutta. Hän saa apua Tom Atkinsin esittämältä lääkäri Daniel Challisilta ja yhdessä kaksikko alkaa selvittämään murhaa. Jäljet johtavat Dan O'Herlihyn esittämän rikkaan miehen Conal Cochranin jäljille, joka pyörittää halloween naamareita tekevää tehdasta. Näytteleminen on ihan hyvää keskitasoa ja juonen idea tappavista naamareista on myös ihan nerokas. Elokuvaa ei kannata verrata kahteen aikaisempaan osaan, koska tällä ei ole niiden kanssa mitään tekemistä, vaan kyseessä on vain halloweenin nimellä ratsastava kauhuelokuva.

rating 60,000

30.10.2020 klo 19:36

Halloween II - Tappajan paluu

Halloween - Tappajan paluu jatkaa suoraan siitä, mihin ensimmäinen osa päättyi ja se onkin erinomainen jatko-osa. Elokuvan juonessa Dick Warlockin esittämä Michael Myers jatkaa hiiviskelyä asuinalueella tappaen lisää porukkaa samalla poliisien ja tohtori Loomiksen koittaessa häntä löytää. Jamie Lee Curtisin esittämä Laurie on viety sairaalaan toipumaan vammoistaan ja Michael taas koittaa häntä tappaa. Sairaala toimii hyvin elokuvan päätapahtumapaikkana ja ruumiita tulee mukavan paljon. Tapot on ihan hyvin tehtyjä ja niiden toteutustapoina on paljon vaihtelua. Tunnusmusiikki on myös toimiva, vaikka sitä hieman onkin muutettu. Donald Pleasence tekee jälleen hyvää työtä Loomiksena ja hän saakin enemmän ruutuaikaa tässä jatko-osassa.

rating 90,000

29.10.2020 klo 17:34

Halloween - naamioiden yö

Halloween - naamioiden yö on erinomainen kauhuklassikko ja slashereiden joukossa sitä ihan terävintä kärkeä. Juonessa nuori Michael Myers murhaa sisarensa eräänä halloween-yönä. Sen jälkeen mennään ajassa eteenpäin 15-vuotta ja mies onnistuu pakenemaan mielisairaalasta kesken vankien siirron, jossa hän on viettänyt melkein koko ikänsä. Donald Pleasencen esittämä tohtori Loomis lähtee Michaelin perään ja koittaa saada miehen kiinni ja estettyä uuden verilöylyn syntymistä tämän palatessa entiseen kotikaupunkiinsa Haddonfieldiin. Nick Castlen esittämä Michael Myers tarjoaa yhden elokuvahistorian hienoimmista tappokoneista ja myös Donald Pleasence tekee takuuvarman roolin Loomiksena. Elokuvan suurin vahvuus on mainiosti onnistunut tunnelman luonti ja myös kameratyöskentely on erinomaista. Unohtamatta tietenkään komeaa tunnusmusiikkia ja kyllä Halloween ansaitsee usean katselukerrankin jälkeenkin täydet pisteeet.

rating 100,000

28.10.2020 klo 17:36

007 ja kultainen ase

007 ja kultainen ase on hyvin onnistunut agenttielokuva, mutta se jää jonkin verran aikaisemmasta osasta. Tällä kertaa Roger Mooren esittämä James Bond saa vastaansa Christopher Leen esittämän palkkatappaja Scaramangan, joka käyttää aseenaan kultaista asetta ja kultaisia luoteja. Scaramanga on myös saanut haltuunsa korvaamattoman arvokkaan energiamuuntimen, jonka takaisin saaminen on Bondin tehtävänä. Christopher Lee tekee hyvää työtä kultaista asetta käyttävänä pääpahiksena ja myös tämän apurina toimiva Hervé Villechaizen esittämä kääpiö Nick Nack on erittäin hauska hahmo. Elokuvan juoni ei ole mikään kovin erikoinen, mutta laadukkaan näyttelemisen ansiosta elokuva on ihan viihdyttävää seurattavaa koko kestonsa ajan.

rating 70,000

25.10.2020 klo 17:50

Kultainen hansikas

Kultainen hansikas on erittäin hyvin onnistunut rikoselokuva, jossa seurataan Jonas Dasslerin esittämää sarjamurhaaja Fritz Fiete Honkaa. Mies viettää päivät pitkät läheisessä kantabaarissaan nimeltä Kultainen hansikas. Baari sijaitsee alueella, joka tunnetaan sodan runtelemien rappioalkoholistien ja prostituoitujen asuinalueena. Siellä mies tarjoilee kapakan yksinäisille naisille juotavaa juottaen heidät känniin ja samalla houkuttelee heitä lähtemään tämän mukaansa ullakkoasuntoonsa. Mukaan lähtevät naiset pääsevätkin hengestään ja myös heidän ruumiinosia pilkotaan helpottaakseen niiden piilottamista. Jonas Dassler tekee mainion pääroolin sarhamurhaajana ja kapakka toimii hyvin elokuvan päätapahtumapaikkana. Elokuvan kuvasto on aika raakaa, vaikka kaikkia murhia ei täysin näytetäkkään. Paljasta pintaa on myös mukavasti tarjolla ja kyseessä onkin erittäin onnistunut elokuva sarjamurhaajasta Fatih Akinilta.

rating 80,000

24.10.2020 klo 23:15

Arvottomat

Arvottomat on ihan hyvin onnistunut rikos ja draamaelokuva Mika Kaurismäeltä ja samalla onnistunut debyyttiohjaus. Juonessa seurataan Matti Pellonpään esittämää pikkurikollista Mannea, joka joutuu vaikeuksiin gangstereiden kanssa. Yhdessä entisen rakkaansa Pirkko Hämäläisen esittämän Veeran ja hyvän ystävänsä Juuso Hirvakangaksen esittämän Harrin kanssa kolmikko lähtee tien päälle pakomatkalle autollaan. Matti Pellonpää tekee hyvän roolisuorituksen Mannena ja myös muut näyttelijät ovat ihan hyviä rooleissaan. Elokuva yhdistää myös onnistuneesti juoneen yhteiskuntaa pakenevaa road-movieta ja siihen suomen harmaat maisemat sopivat hyvin. Dialogi on myös hauskan kirjakielimäistä, johon kyllä tottuu elokuvan edetessä.

rating 70,000

23.10.2020 klo 20:13

Sairasta menoa

Class of Nuke 'Em High on keskivertoa hieman parempi roskaelokuva Tromalta, joka on varsin viihdyttävää katsottavaa koko kestonsa ajan. Juonessa Cretings-jengi on saanut Tromavillen lukion kaaokseen pitäen oppilaita ja opettajia pelon kuristusotteessa. Jengiläiset poimivat kauppatavarakseen marihuanaa koulun lähistöltä sijaitsevan ydinvoimalan tontilta. Huumeisiin on kuitenkin päässyt joukkoon kemiallista myrkkyä ja sen takia niitä käyttävät oppilaat kokevat niistä ei toivottuja sivuvaikutuksia, kuten raskaaksi tulemista, hirviöksi muuttumista ja voimien kasvua. Elokuva tarjoaakin hyvin onnistuneen yhdistelmän scifiä, teini ja roskaelokuvaa. Erikoistehosteet on hyvin tehtyjä ja elokuvan parissa viihtyy mainiosti useammankin katselun verran.

rating 70,000

22.10.2020 klo 17:21

Tristana

Tristana on kohtalaisesti onnistunut draama Luis Buñuelilta, jonka katsoo juuri kertaalleen. Juonessa Catherine Deneuven esittämän Tristanan äiti kuolee ja hänestä alkaa pitämään huolta Fernando Reyn esittämä Don Lope. Kasvattaessaan Tristanasta vapaata ja itsenäistä naista tekee tekopyhä vanha Don Lope tästä samalla oman rakastajattarensa. Luis Buñuelin elokuvaksi kyseessä onkin varsin normaali elokuva ja se on helppoa seurattavaa. Fernando Rey tekee ihan hyvän roolin vanhana Don Lopena ja myös Catherine Deneuve on hyvä Tristanana. Juoneltaan elokuva ei kuitenkaan onnistu tekemään siitä erityisen kiinnostavaa, vaan kyseessä onkin hyvin tasapaksu kerran katsottava draama.

rating 50,000

21.10.2020 klo 17:22

Bad Boys II

Bad Boys 2 on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ja se on mielestäni jopa hieman parempi kuin ensimmäinen Bad Boys. Tällä kertaa juonessa Will Smithin ja Martin Lawrencen esittämä poliisikaksikko alkaa selvittämään Jordi Mollàn esittämän huumekuninkaan Johnny Tapian tekemisiä. Mies salakuljettaa huumeitaan kuolleiden ihmisten ruumiiden sisällä ja poliisimme koittavat laittaa toiminnalle lopun. Will Smithin ja Martin Lawrencen välinen kemia pelaa hyvin yhteen ja miesten välinen vittuilu toisilleen toimii tässä osassa paremmin. Toimintakohtauksia löytyy paljon ja pitkästä kestosta huolimatta elokuva pitää hyvin mielenkiinnon yllä koko sen kestonsa ajan. Kokonaisuutena Bad Boys 2 tarjoaa viihdyttävää toimintakomediaa koko rahan edestä.

rating 80,000

20.10.2020 klo 19:35

Elä ja anna toisten kuolla

Elä ja anna toisten kuolla on hyvin onnistunut agenttielokuva ja samalla oikein mainio debyytti Roger Moorelta agenttina. Juonessa Yaphet Kotton esittämä huumeparoni Kananga / Mr. Big suunnittelee valtaavansa huumemarkkinat lahjoittamalla ison määrän ilmaista huumetta narkkareille ajaen samalla kilpailijat pois markkinoilta. James Bond pääsee vihille miehen suunnitelmista ja hän saa vastaansa Julius Harrisin esittämän koukkukäsi Tee Heen ja joukon muita pahiksia. Elokuvan ensimmäinen puolikas keskittyy rauhassa agenttihommiin ja lopussa onkin tarjolla sitten toimintaa. Veneillä tehty takaa-ajo jää hyvin mieleen ja Clifton James tekee hauskansivuroolin Sheriffi Pepperinä. Voodoo touhut tuovat myös ihan hyvän lisän tarinaan, mutta kokonaisuutena Elä ja anna toisten kuolla ei yllä Conneryn Bondejen tasolle.

rating 70,000

19.10.2020 klo 18:44

Suicide Squad

Suicide Squad on kohtalaisesti onnistunut supersankarielokuva, joka menee juuri kertaviihteenä. Juonessa joukko vaarallisia superpahiksia vapautetaan väliaikaisesti vankilasta ja heille tarjotaan valtion toimesta iso ase-arsenaali käyttöönsä. Joukon tehtävänä on auttaa kukistamaan tuntematon ja ylivoimainen vihollinen, joka uhkaa tuhota koko maapallon ja palkkioksi siitä heidän vankilatuomiotaan lyhennetään. Viola Davis sopii ihan hyvin tiedustelu-upseerin Amanda Wallerin rooliin ja myös Margot Robbie tekee mainion roolin Harley Quinnina. Jared Leton Jokeri ei ole mikään kovin erikoinen hahmo ja sitä ei lopulta kovin paljoa elokuvassa edes olekkaan. Lisäksi elokuva olisi kaivannut suurempaa ikärajaa, koska alhainen ikäraja tekee elokuvan taisteluista aika heikkoja.

rating 50,000

17.10.2020 klo 22:55

Näin valloitettiin Villi Länsi

Näin valloitettiin Villi Länsi on ihan toimiva keskivertoa hieman parempi lännenelokuva 60-luvun alkupuolelta. Elokuvan juonessa seurataan Prescottin suvun muuttoa länteen usean eri sukupolven ajan ja se on ihan mielenkiintoista seurattavaa. James Stewart tekee hyvän roolin ensimmäisessä osassa tarinaa Linus Rawlingsina, joka alkaa auttamaan Prescottin sukua heidän matkassaan länteen. Gregory Peck on taas toisessa osassa hyvä Cleve Van Valenin roolissa, joka iskee silmänsä Debbie Reynoldsin esittämään Lilith Prescottiin kuullessaan hänen perivän kultavaltauksen. Parasta antia elokuvassa on kuitenkin hienot maisemat, joita tehostaa hienosti hyödynnetty Cinerama-kameran käyttö elokuvan kuvauksessa.

rating 70,000

16.10.2020 klo 20:58

Satan's Blade

Satan's Blade on aika keskinkertainen kasarislasheri, jonka katsoo juuri ja juuri kertalleen. Elokuva alkaa pankkiryöstöllä, jossa kaksi naista ryöstää ison summan rahaa ja he lähtevät rahoineen lumisella vuorella sijaitsevaan vuoristolomakeskukseen. Toinen naisista kuitenkin tappaa rikostoverinsa ja hetken päästä ulkopuolinen murhaaja taas tappaa naisen. Seuraavana päivänä joukko nuoria saapuu yöpymään samaan lomakeskukseen edellisen yön murhista välittämättä ja myös pian he päätyvät tappolistalle. Näytteleminen on aika huonoa ja kukaan näyttelijöistä ei jää kunnolla mieleen. Tappoja löytyy hyvä määrä, mutta nekin on aika heikosti tehtyjä. Tissejä näkyy sentään kuitenkin muutamat elokuvan aikana, mutta muuten tämä edustaa slashereiden joukossa sitä heikompaa osastoa.

rating 40,000

14.10.2020 klo 17:30

Rumble

Rumble on ihan hyvin onnistunut road-movie, jonka komedia jaksaa naurattaa sopivasti koko keston ajan. Juonessa seurataan Vesa-Matti Loirin, Jari Nissisen, Tommi Korpelan ja Jari Pehkosen esittämiä neljää kaverusta, jotka ajelevat punaisella cadillacilla ympäri maaseutua. Välillä pysähdytään huoltoasemalle hakemaan lisää kaljaa ja kätevästi myös pornolehti sujahtaa povitaskuun tietysti maksamatta. Pizzaa myös pitäisi saada lennosta auton kyytiin ja varsinkin dillinger pizza on kavereiden suosiossa. Näyttelijöistä kaikki tekevät varsin onnistuneet roolisuoritukset ja miesten automatkaa seuraa ihan mielenkiinnolla. Kestoa elokuvalla onkin vain vajaa tunti ja kyllä näiden kaverusten matkaa olisi katsonut pidemmänkin aikaa. Kokonaisuutena Rumble edustaa keskivertoa hieman parempaa komediaa, jonka katsoo toistekkin.

rating 70,000

13.10.2020 klo 17:33

Timantit ovat ikuisia

Timantit ovat ikuisia on ihan hyvä keskitason agentti-elokuva, mutta se jää kuitenkin selkeästi aikaisemmista Bondeista. Tällä kertaa juonessa timantit esittävät pääroolia, jossa Charles Grayn esittämä Blofeld kerää itselleen timantteja rakentaakseen niistä tappavan lasersatelliitin. Sean Connery palaa agentin rooliin ja koittaa estää yhdessä Jill St. Johnin esittämän Tiffany Casen kanssa Blofeldin suunnitelmia. Oman lisänsä tarinaan tuo myös Putter Smithin ja Bruce Gloverin esittämä hauska konnakaksikko Mr. Kidd ja Mr. Wint. Elokuva kärsii kuitenkin paikoiten hieman tylsyydestä ja se jääkin viihdyttävyydessä aikaisempien osien jalkoihin. John Barryn tunnusmusiikki on kuitenkin oikein onnistunut ja maininnan arvoinen.

rating 60,000

12.10.2020 klo 17:34

Kingstonin Kovanaama

The Harder They Come on ihan hyvin onnistunut rikoselokuva, jossa soi taustalla paljon reggae-musiikkia. Juonessa Jimmy Cliffin esittämä Ivan Martin palaa takaisin kotikaupunkiinsa Kingstoniin musiikkiunelman perässä. Heti saavuttuaan hänet ryöstetään ja rahan tarpeessa hän päätyy levyttämään oman kappaleensa halpaan hintaan. Töiden löytäminen tuottaa suuria vaikeuksia ja niinpä hän ryhtyy kaverinsa Ras Daniel Hartmanin esittämän Pedron kanssa välittämään huumeita. Se taas johtaa ongelmiin virkavallan kanssa, mutta samalla hänen levyttämänsä kappale nousee jätti suosioon. Elokuvalla on tärkeä asema reggae-musiikin tuomisessa suuren yleisön tietoon ja elokuvan musiikki onkin hyvää. Lisäksi taustalla toimiva rikostarina pitää mielenkiinnon hyvin yllä.

rating 60,000

11.10.2020 klo 17:33

Monster's Ball

Monster's Ball on ihan hyvin onnistunut draama Marc Fosterilta, jossa seurataan kahta eri perhettä. Toinen perhe asuu kolmessa polvessa samassa talossa ja Peter Boylen esittämä perheen vanhin Buck on neekerinvihaaja. Hän on koittanut kasvattaa Billy Bob Thortonin esittämästä pojastaan Hankista ja tämän Heath Ledgerin esittämästä pojasta Sonnysta myös rasisteja. Halle Berryn esittämä Leticia taas koittaa selvitä oman poikansa kanssa kahdestaan, kun hänen miehensä joutuu sähkötuoliin. Kohtalo sitoo näiden kahden perheen kohtaamisen toisiinsa ja sitä seurataan juonessa. Billy Bob Thorton tekee takuuvarman roolin Hankina, joka oppii muuttamaan käytöstään ja myös Halle Berryä katselee mielellään. Elokuva rakentaa myös onnistuneesti kasvavaa jännitettä kahden perheen välille.

rating 60,000

10.10.2020 klo 23:24

Dangerous Obsession

The Devil's Honey on ihan hyvä keskitason trilleri erotiikalla maustettuna, mutta se kuuluu Lucio Fulcin elokuvissa sinne heikompaan osastoon. Juonessa seurataan Brett Halseyn esittämää tohtori Wendell Simpsonia, joka on hyvä kirurgin työssään, mutta hän salaa pettää vaimoaan prostituoitujen kanssa. Eräs potilas kuitenkin kuolee hänen huolimattomuuttaan ja potilaan tyttöystävä Blanca Marsillachin esittämä Jessica alkaa kostoksi vainoamaan tohtoria. Mies joutuu naisen kidnappaamaksi ja kidutuksen uhriksi kostona huolimattomasta työstään. Blanca Marsillach tekee hyvän roolin sekopäiseksi muuttuvana Jessicana ja naista kyllä katselee mielellään alasti. Fulcin elokuvaksi väkivaltaa löytyy tästä yllättävän vähän, mutta erotiikkaa onkin sen edestä mukavasti mukana. The Devil's Honey onkin selkeästi uuden lajityypin kokeilua Fulcilta ja kuitenkin ihan katsomisen arvoinen elokuva.

rating 60,000

08.10.2020 klo 18:42

Upgrade

Upgrade on hyvin onnistunutta scifiä ja siinä on mukana myös toimiva kostotarina. Juonessa Logal Marshall-Greenin esittämä Grey Trace joutuu yhdessä vaimonsa kanssa väkivaltaisen ryöstön kohteeksi. Vaimo tapetaan ja mies halvaantuu jääden kuitenkin henkiin. Harrison Gilbertsonin esittämä viisas tiedemies Eron Keen tarjoaa parannuskeinoa, jossa STEM niminen tekoäly asennetaan Greyn selkään. Tekoäly antaa Greylle yliluonnolliset voimat ja sen avulla hän lähtee kostoreisulle tappamaan ryöstössä mukana olleet rikolliset. Perinteisen kostotarinan taustalla oleva tekoäly tuo hyvän lisän juoneen ja se onkin mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan. Väkivalta on mukavan brutaalia ja se on hyvin tehtyä. Lisäksi Logan Marshall-Green tekee kelpo roolisuorituksen kostoa haluavana Grey Tracena.

rating 70,000

06.10.2020 klo 17:30

Watchmen

Watchmen on erinomaisesti onnistunut supersankarielokuva ja se edustaakin yhdessä Batmanien kanssa sitä terävintä kärkeä omassa genressään. Juonessa ollaan vuodessa 1985 ja jännitteet Amerikan ja Neuvostoliiton välillä ovat johtamassa kolmanteen maailman sotaan. Eläkkeellä oleva Koomikko niminen supersankari murhataan ja Jackie Earle Haleyn esittämä Rorschach alkaa tutkimaan tapausta. Hän alkaa käymään yksitellen läpi muita eläkkeellä olevia supersankareita ja koittaa selvittää Koomikon murhaajan. Visuaalisesti elokuva on erittäin komeaa katsottavaa ja se on myös mukavan synkkä tarinaltaan. Jackie Earle Haley tekee loistavan roolisuorituksen mielenkiintoisena Rorschachina ja myös muut näyttelijät hoitavat roolinsa kunnialla. Toimintakohtaukset hidastuksineen ovat myös hyvin tehtyjä ja viihdyttävää katsottavaa. Lisäksi musiikkivalinnat ovat monipuolisia ja ne tuovat hyvän lisän tarinaan.

rating 100,000

05.10.2020 klo 19:24

Pahat pojat

Bad Boys on keskivertoa hieman parempi toimintaelokuva ja samalla myös onnistunut debyyttiohjaus Michael Baylta. Juonessa ryhmä gangstereita kaappaa poliisin heiltä aikaisemmin takavarikoidun ison 100 miljoonan dollarin arvoisen heroiinierän takaisin itselleen. Will Smithin ja Martin Lawrencen esittämä kyttäkaksikko Mike Lowrey ja Marcus Burnett saa tehtäväkseen löytää nuo varastetut huumeet. Samalla he joutuvat myös suojelemaan Téa Leonin esittämää Julie Mottia, joka toimii todistajana kyseisessä varkaudessa. Pääkaksikon välinen vittuilu toisilleen toimii paikoiten ihan hyvin, mutta koko elokuvaa sitä ei jaksa kuunnella. Tchéky Karyo on ihan hyvä valinta pääpahiksen Fouchetin rooliin ja elokuvan toimintakohtaukset on ihan hyvin tehtyjä.

rating 70,000

04.10.2020 klo 17:27

Mies idästä

Man of the East on kohtalaisesti onnistunut keskitason länkkäri, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa Terence Hillin esittämä Joe lähtee isäukkonsa viimeisestä toiveesta villiin länteen oppimaan uusia elintapoja kolmen sukulaisensa oppiin. Mies kuitenkin inhoaa aseita ja tappelutkaan eivät ole hänen mieleensä. Hevosen siaan hän kulkee polkupyörällä ja on kiinnostunut enemmän runokirjallisuudesta. Mies joutuu kuitenkin vaikeuksiin rakastuessaan suomalaisen Yanti Somerin esittämään Candida Olseniin, josta on myös kiinnostunut Riccardo Pizzutin esittämä Morton Clayton. Elokuvan juoni etenee rauhallisesti ja väliin mahtuu muutamat hyvät baaritappelut. Komediaa elokuva tarjoaa lännen miesten joukkoon saapuvasta Joesta, joka on selkeästi ylempää luokkaa. Taistelu samasta naisesta kuitenkin pitää tarinaa ihan kiinnostavana, vaikka elokuvan kestoa olisi helposti saanut lyhennettyäkin.

rating 60,000

03.10.2020 klo 23:11

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa on mainettaan huomattavasti parempi elokuva ja erittäin laadukas agenttiseikkailu. Tällä kertaa juonessa George Lazenbyn esittämä James Bond koittaa selvittää Telly Savalaksen esittämän Blofeldin olinpaikkaa. Jäljet johtavat agenttimme yhdessä Diana Riggin esittämän Tracyn kanssa Sveitsin alpeille allergioita tutkivaan hoitolaitokseen. Blofeldillä on suunnitteilla suihke, jolla voi tappaa miljoonia ihmisiä. George Lazenby tekee ihan hyvän roolin agenttina, vaikka hänellä ei Sean Conneryn karismaa olekkaan. Telly Savalas sopii myös hienosti Blofeldin rooliin ja Diana Rigg on myös hyvä Tracyna. Elokuvassa nähtävä erittäin pitkä takaa-ajokohtaus on hienosti tehty ja myös talviset maisemat tuovat hyvää vaihtelua juoneen. Lisäksi John Barryn musiikit on erittäin toimivat ja ne tuovat hyvän lisän kohtauksiin.

rating 80,000

01.10.2020 klo 17:16

David Lynch: The Art Life

David Lynch: The Art Life on ihan kohtalaisesti onnistunut dokumentti David Lynchista, mutta siinä olisi saanut olla mielestäni itse miehen ohjaamista leffoistakin juttua mukana. Dokumentti keskittyykin itse ohjaajan elämään aina nuoruudesta tähän päivään ja kehityksestä ohjaajaksi. Hyvänä puolena on taas tutusminen miehen maalaamiin tauluihin, joista näkeekin paljon yhteyksiä ja viittauksia miehen outoihin elokuviin. Jos odottaa tarkempaa tietoa miehen ohjaamista elokuvista, niin tulee pettymään, koska kyseessä on pelkkä henkilökuva itse ohjaajasta. Lisäksi pitkät otokset kahvia juovasta ja röökiä polttavasta Lynchistä eivät ole sieltä mielenkiintoisimmasta päästä.

rating 60,000

30.09.2020 klo 17:31

Ratkaisun hetket

Ratkaisun hetket on ihan hyvin onnistunut toimintaelokuva, joka sijoittuu lentokoneeseen. Juonessa terroristijohtaja Jaffa jää kiinni, mutta tämän kakkomiehenä toimiva David Suchetin esittämä Nagi Hassan kaappaa lentokoneellisen panttivankeja haltuunsa. Lentokoneesta löytyy myös erittäin vaarallista hermokaasua, joka on tarkoituksena räjäyttää, kunnes Jaffa on saatu vapautettua. Steven Seagalin ja Kurt Russellin johdolla pienen erikoisjoukon on siirryttävä huomaamatta ilmassa lentokoneeseen ja otettava se haltuun terroristeilta. David Suchet tekee ihan hyvän roolin terroristina ja Kurt Russell on myös tasaisen varma. Elokuvan juoni on hyvin perinteinen, mutta se pysyy kuitenkin kiinnostavana koko elokuvan keston ajan.

rating 70,000

29.09.2020 klo 18:06

Don't Kill It

Don´t Kill It on kertaviihteenä menevä toimintaelokuva Mike Mendeziltä. Juonessa pienessä Alaskalaisessa kaupungissa alkaa tulemaan useita perhesurmia, jotka liittyvät toisiinsa. Kristina Kleben esittämä FBI-agentti Evelyn Pierce palaa vuosien tauon jälkeen kotikaupunkiinsa tutkimaan murhatapauksia. Tutkimukset eivät kuitenkaan tuota tulosta ja hän joutuu pyytämään apua tutkimuksiin Dolph Lundgrenin esittämältä demoninmetsästäjä Jebediah Woodleylta. Dolph Lundgren tekee perusvarman roolin demoninmetsästäjänä, mutta muut näyttelijät ovat aika keskinkertaisia. Elokuvan tapot on mukavan verisiä ja irtojäseniäkin katkotaan kunnolla. Tappokohtaukset sisältävät myös ihan hyvää huumoria, mikä lisää viihdyttävyyttä. Elokuvan idea demonin siirymisestä aina sen tappajaan on hyvä, mutta ärsyttävän kirkumisen olisi voinut jättää pois. Ei Don´t Kill It mikään mestariteos ole, mutta ihan viihdyttävää väkivaltaa se tarjoaa.

rating 50,000

28.09.2020 klo 19:58

The House by the Cemetery

The House by the Cemetery on erinomaisesti onnistunut kauhuelokuva Lucio Fulcilta ja se kuuluukin miehen tuotannossa ihan sinne kärkipäähän. Juonessa kolme henkinen perhe muuttaa vanhaan taloon, jolla on verinen ja synkkä menneisyys. Perheen nuorelle Bob pojalle alkaa ilmestymään salaperäinen tyttö, joka varoittaa tätä jä tämän perhettä muuttamasta taloon, mutta perhe muuttaa sinne varoitteluista huolimatta. Talossa kellarin ovi on naulattu kiinni ja myös entisen asukkaan Dr Freudsteinin hautakivi löytyy yläkerrasta. Vanha talo toimii mainiosti elokuvan tapahtumapaikkana ja tunnelman osalta Lucio Fulci onnistuu hyvin luomaan kauhua. Tapot on tuttuun tapaan erittäin verisiä ja varsinkin pään katkaisu ja irtopään pyöriminen portaita pitkin on hienosti tehty. Walter Rizzatin säveltämä tunnusmusiikki tuo myös hyvän lisän kohtauksiin ja näyttelijät ovat myös hyviä rooleissaan.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 29 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot