Villetys

Villetys

Käyttäjä, 25 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (2045)

29.09.2022 klo 17:22

Kaikki äidistäni

Kaikki äidistäni on hyvin onnistunut draamaelokuva, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonen keskiössä on Cecilia Rothin esittämä Manuela, jonka poika kuolee jäätyään auton alle hakiessaan nimikirjoitusta kuuluisalta Marisa Paredesin esittämältä näyttelijältä Huma Rojolta. Siitä alkava Manuelan mielenkiintoinen matka vie hänet töihin Humalle ja tapaamaan vanhaa tuttua Antonia San Juanin esittämää prostituoitua Agradoa. Oman lisänsä juoneen tuo vielä Penelope Cruzin esittämä Hermana Rosa, joka hakee äitihahmoa Manuelasta. Elokuvan vahvuus on hyvät näyttelijäsuoritukset ja niissä Cecilia Roth ja varsinkin Antonia San Juan pääsee loistamaan. Tuttuun tapaan myös draaman lisäksi tästä löytyy hauskaa komediaa, joka tuo hyvin viihdearvoa juonen seuraamiseen. Kaikki äidistäni on jälleen kerran hyvin onnistunut ohjaus Pedro Almodovarilta ja mies taitaakin draaman teon mainiosti.

rating 70,000

28.09.2022 klo 19:56

Pirullinen kosto

The Evil That Men Do on hyvin onnistunut toimintaelokuva ja se edustaa sitä parempaa keskitasoa Charles Bronsonin elokuvien joukossa. Juonessa Joseph Maherin esittämä Guatemalan hallituksen sadistinen työntekijä Molloch kiduttaa kuoliaaksi kuulustelun yhteydessä erään toimittajan. Kuollut toimittaja on Charles Bronsonin esittämän eläkkeellä olevan salamurhaaja Hollandin ystävä ja suostuttelujen jälkeen hän päättää lähteä kostamaan ystävänsä murhan viimeisenä keikkanaan. Näyttelijät tekevät perusvarmaa työtä rooleissaan ja tapot on hyvin tehtyjä ja mukavan tylyjä. Niistä mieleen jää alun ilkeä kidutuskohtaus sähköllä munille, jalalla kuristaminen samalla munista vääntäen, puukolla heittäminen kaulaan ja lopun hakuilla kuoliaaksi hakkaaminen.

rating 70,000

27.09.2022 klo 17:20

Midwayn taistelu

Midwayn taistelu on keskitason sotaelokuva, jonka katsoo kuitenkin toiseenkin kertaan. Juonessa japanilaisilla on hallussa tyynenmeren herruus onnistuneen Pearl Harborin jälkeen ja nyt he suunnittelevat rohkeaa iskua Midwayn saarelle. Yhdysvalloilla on taas pahoja ongelmia oman laivastonsa kanssa, mutta he saavat tietoonsa vastustajansa salaisen koodin ja osaavat sitä kautta varautua japanilaisten hyökkäykseen. Elokuva keskittyykin paljon lentotaisteluihin, mutta ne eivät paikoiten kovin hyvin ole tehtyjä ja elokuvan ikä näkyy niissä. Jännempää seurattavaa on maassa tapahtuvat suunnittelut puolustukseen ja hyökkäykseen johtajien toimesta ja vastustajan ennakointi. Näyttelijät tekevät Henry Fondan johdolla varmaa työtä rooleissaan ja sodan molempien osapuolien toimintaa seurataan riittävän tarkasti.

rating 60,000

26.09.2022 klo 19:09

Superman

Teräsmies on keskivertoa hieman paremmin onnistunut supersankarielokuva, jonka katsoo useampaankin kertaan. Christopher Reeve sopii erittäin hyvin kaksoisrooliinsa Supermanina ja Clark Kentinä. Myös Margot Kidder tekee hyvää työtä uutistoimittaja Lois Lanena ja näiden kahden välinen kemia pelaa hyvin yhteen. Pahikset taas Gene Hackmanin johdolla jäävät vähän heikoiksi ja sillä saralla olisi toivonutkin parempaa onnistumista ja todellisempaa uhkaa. Erikoistehosteet on hieman aikaa jo nähneet ja ne näyttävät välillä hyviltä ja toisinaan sitten vähän heikommilta. Juoni etenee aika rauhallisesti alkuun ja puolessa välissä alkaa enemmän tapahtumaan, mutta kyseessä on kuitenkin varsin onnistunut Teräsmiehen syntytarina Richard Donnerilta.

rating 70,000

25.09.2022 klo 15:59

Justine

Justine on kertaviihteenä menevä draamaelokuva Jesus Francolta ja tässä on mukana myös sopivan verran paljasta pintaa ja erotiikkaa. Juonessa seurataan 1700-luvun Ranskassa Romina Powerin esittämää nuorta Justinea, joka heitetään siskonsa kanssa ulos luostarista rahojen loppuessa. Maria Rohmin esittämä sisko Juliette lähtee syntisiin seikkailuihin ja pärjääkin hyvin elämässä. Sivellisen Justinen matka taas käy läpi munkkien, varkaiden ja muiden pahojen ihmisten, jotka koittavat hyötyä hänestä seksuaalisesti. Näyttelijät tekevät ihan perusvarmaa työtä rooleissaan ja Justinen matkaa seuraa mielellään, vaikka parin tunnin kestosta olisi hieman voinutkin suoraviivaistaa. Paljasta pintaa on tasaisesti tarjolla pitämässä mielenkiintoa yllä ja jonkin verran myös kidutusta ja tappamista on tarinassa mukana. Luvassa on ihan kohtalainen versio Markiisi de Saden tarinoista.

rating 50,000

24.09.2022 klo 16:30

Hard Target

Hard Target on hyvin onnistunut toimintaelokuva ysäriltä ja se edustaa luotettavaa keskitasoa John Woon elokuvien joukossa. Juonessa Yancy Butlerin esittämä Natasha Binder saapuu etsimään kadoksissa olevaa isäänsä ja hän ottaa oppaakseen Jean-Claude Van Dammen esittämän kadut hyvin tuntevan Chance Bourdeauxin. Isän ruumiin löydyttyä palaneesta talosta jäljet vievät nämä mielenkiintoisen ihmissaalistuksen jäljille, jossa rikkaat ihmiset maksavat päästäkseen jahtaamaan valitsemiaan kohteitaan. Lance Henriksen ja Arnold Vosloo tekevät molemmat hienot roolisuoritukset pahiskaksikkona Emil Fouchonina ja Pik van Cleafina, jotka järjestävät ihmissaalistusta. Toimintakohtaukset on komeasti tehtyjä ja räjähdyksiäkin on reilusti niissä mukana ja vertakin löytyy. Hidastukset eivät paikoiten näytä kovin hyviltä, mutta osa toimii paremmin ja ammuskelun lisäksi on tässä vähän vihollisten potkimistakin ja jopa käärmekin saa turpaansa.

rating 70,000

23.09.2022 klo 18:24

Uuno Turhapuro menettää muistinsa

Uuno Turhapuro menettää muistinsa jatkaa hyvällä tasolla edellisen osan kanssa ja on keskivertoa paremmin onnistunut komedia. Tällä kertaa juonessa Härski Hartikainen on perustamassa rauhanturvaajien yhdistystä ja hän saa siihen jäseniä uhkaamalla hakata heidät, jos he eivät liity siihen. Uuno taas on eroamassa vaimostaan ja tarkoituksena on ottaa Unelma Säleikkö vaimoksi ja Tuura on siitä onnessaan. Törmättyään Sörsselsönin kanssa hän menettää kuitenkin muistinsa ja taas tulee ongelmia matkaan. Spede Pasanen on tässä osassa isommassa roolissa ja se tuo hyvän lisän Veskun rinnalle. Myös Pentti Siimes psykologi Aivokaisena on ihan hauska roolissaan ja päästään sekaisin menevä Sörsselsön on hyvä. Juoni etenee tässä sujuvasti ja elokuva naurattaa tasaisesti läpi keston ja se on viihdyttävää seurattavaa.

rating 70,000

22.09.2022 klo 17:04

Pig

Pig tarjoaa ihan hyvin onnistuneen draamaelokuvan, joka on hieman normaalista poikkeava. Nicolas Cage tekee hyvän roolisuorituksen keskellä metsää asuvana tryffelinkerääjä Robina, joka ei ole käynyt ihmisten ilmoilla vuosiin. Alex Wolff taas esittää Amiria, joka käy kerran viikossa ostamassa tryffelit Robilta ja tuo tälle tarvikkeita. Eräänä päivänä kuitenkin varkaat hakkaavat Robin ja varastavat tämän arvokkaan tryffelipossun ja nyt kaksikon on löydettävä possu ja pantava syylliset vastuuseen. Juoni etenee tässä aika rauhallisesti ja odotuksissa oli jonkinlainen kostoelokuva, mutta tämä pysyykin pelkkänä draamana melkeinpä koko keston ajan. Elokuvan pääpaino onkin Robin hahmossa, jonka menneisyyttä valoitetaan vähän kerralla possun etsinnän sivussa, mutta elokuva ei nouse kuitenkaan miksikään mestariteokseksi, vaan on tasaisen varmaa kolmen tähden tavaraa.

rating 60,000

21.09.2022 klo 21:24

Paluu Lepakkoluolaan

Return to the Batcave: The Misadventures of Adam and Burt tarjoaa paikoiten ihan hauskan komediaelokuvan, josta paistaa 60-luvun nostalgia mukavasti läpi ja sen katsoo kertaviihteenä. Juoni keskittyy seuraamaan Adam Westin ja Burt Wardin esittämää jo vanhaa sankari kaksikkoa Batmania ja Robinia, jotka saavat vastaansa joukon rikollisia. Heidän legendaarinen Batmobile kulkupeli joutuu varastetuksi ja kaksikko lähtee selvittämään tapausta vielä vanhojen aikojen kunniaksi. Näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan ja sankareiden seikkailua seuraa ihan mielellään. Komedia toimii paikoiten paremmin ja taas välillä vähän heikommin. Elokuvan parhaimistoa onkin muistelukohtaukset 60-luvun tapahtumista ja ne on yllättävän hyvin tehtyjä ja yhdistetty nykyiseen seikkailuun mukaan.

rating 50,000

20.09.2022 klo 17:05

Juna

The Train on ihan hyvin onnistunut trillerimäinen sotaelokuva, jonka katsoo pariin kertaan. Juonen keskiössä on natsien hallinnassa oleva juna, johon on varastettu arvokkaita ranskalaisia taideteoksia ja ne on tarkoitus saada vietyä saksaan ennen liittoutuneiden hyökkäystä pariisiin ja natsien häviötä. Burt Lancaster esittää vastarintaliikkeen johtajaa Paul Labichea, joka ottaa porukkansa kanssa tehtäväkseen saada junan matkaa hidastettua ja taideteoksien jäämisen ranskaan. Burt Lancaster on ihan hyvä pääroolissa ja myös Paul Scofield on erinomainen saksalaisena Eversti Franz Von Waldheiminä, jolle kasvaa pakkomielle saada taideteokset hinnalla millä hyvänsä saksaan. Ammuskelua ei tässä kovin paljoa ole ja sotaelokuvana tämä ei mikään kovin erikoinen ole, mutta junatörmäykset on hienosti tehtyjä.

rating 60,000

19.09.2022 klo 19:46

Black Book

Black Book on keskivertoa hieman paremmin onnistunut sotaelokuva Paul Verhoevenilta ja se edustaa hyvää keskitasoa miehen elokuvien joukossa. Juonessa Carice van Houtenin esittämä Rachel on selvinnyt natsien hyökkäyksen alta pakoon Hollantiin, mutta joutuu siellä näkemään perheensä kuolevan petturin toimesta. Sen jälkeen hän liittyy mukaan vastarintaliikkeeseen soluttautuakseen saksalaisten päämajaan Hollannissa ja kostaakseen perheensä tappamisen. Carice van Houten tekee hyvän pääroolin kauniina Rachelina ja alastomuuttakin on mukavasti tarjolla naisen toimesta. Myös Waldemar Kobus jää positiivisesti mieleen saksalaisena Gunther Frankenina. Juoni pitää ihan hyvin otteessaan koko keston ajan ja ammuskelukohtaukset on sopivan verisiä ja niitä on tasaisin väliajoin.

rating 70,000

18.09.2022 klo 19:06

Milka - elokuva tabuista

Milka on aika keskitason suomalainen draamaelokuva, jonka katsoo sen pari kertaa. Kuvastoltaan ja tyyliltään tämä muistuttaa jonkin verran Rauni Mollbergin aikaisempaa ohjausta Maa on syntinen laulu, mutta tämä ei pärjää sille kuitenkaan. Juoni seuraa Irma Huntuksen esittämää nuorta naiseksi kasvavaa Milkaa ja tämän äitiä Leena Suomun esittämää Annaa, jotka asuvat kahdestaan. Matti Turunen taas esittää Kristus-Perkeleeksi kutsuttua kovaa työmiestä Ojasta, joka työnkentelee heille ja samalla hän viettelee heidät. Ohjaustyyli on tässäkin varsin rauhallinen ja hitaasti etenevä, mutta siinä samalla karuja maisemia on kuvattu onnistuneesti. Näyttelijät tekevät myös kelpo työtä rooleissaan nuoren Irma Huntuksen johdolla, mutta ei elokuva kuitenkaan keskivertoa paremmaksi draamaksi nouse vaan jää tähän turvalliseen keskitasoon.

rating 60,000

17.09.2022 klo 17:52

Kauhun pikajuna

Horror Express on keskitason kauhuelokuva 70-luvulta, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa Christopher Leen esittämä professori Alexander Saxton nousee junaan mukanaan salaperäisiä laatikoita, joissa on harvinainen jäätynyt apinamainen fossiili. Matkan edetessä kuitenkin fossiili herää henkiin ja alkaa tappamaan matkustajia yksitellen ja tehden uhreistaan sokeita. Juna toimii ihan hyvin tapahtumapaikkana ja itse hirviökin on kelvollisesti tehty. Tämän silmiin katsominen tekee sokeaksi ja vie lopulta hengen. Näyttelijät tekevät Christopher Leen johdolla kelpo työtä rooleissa ja tunnin jälkeen itse Telly Savalaskin tulee mukaan vähän turhan pienessä roolissa. Verta löytyy ihan sopivasti tapoista, mutta hyvän alkupuoliskon jälkeen loppua kohti mentäessä elokuva alkaa menettää hieman tasoaan.

rating 60,000

16.09.2022 klo 18:07

Uuno Turhapuron aviokriisi

Uuno Turhapuron aviokriisi on varsin hyvin onnistunutta komediaa koko kestonsa ajan ja tässä mukaan elokuvaan tulee ensimmäistä kertaa värit, jotka tuovat vaihtelua aikaisempiin mustavalkoisiin Uunoihin. Juoni pyörii tällä kertaa valtakunnan neuvottelijaksi nimetyn Tuuran ympärillä hänen koittaessa saada aiheutettua Uunolle eron. Hommaan hän palkkaa Pentti Siimeksen esittämän Rakastaja Nylkysen ja myös sihteerinsä Elli Castrenin Unelma Säleikön, mutta suunnitelma ei ihan toimikkaan halutulla tavalla. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja Elli Castren tuo mukavasti naiskauneutta tarinaan. Vitseistä parhaiten mieleen jää Uuno poliisikoirana, Hartikaisen kurjuuden maksimointi alentamalla palkkaansa ja Nylkysen sählääminen. Kokonaisuus on tässä hyvin kunnossa ja tämän parissa viihtyy varmasti useampaankin kertaan.

rating 70,000

15.09.2022 klo 17:37

Prey

Prey vaikutti jo trailerin perusteella lupaavalta elokuvalta ja se onnistuukin mainiosti täyttämään odotukset. Juoni sijoittuu 1700-luvulle ja aikaan kahta ensimmäistä Predatoria, joten kyseessä on esiosa niille. Amber Midhunder tekee hyvän pääroolin nuorena naisena Naruna, joka haluaa tulla yhtä hyväksi metsästäjäksi, kuin hänen heimonsa miehet. Metsästysretkellä he kohtaavat ulkoavaruudesta tulleen Predatorin, jonka aseistus on täysin erimaata verrattuna heidän jousipyssyihin ja kirveisiin, mutta älyllä he pystyvät haastamaan vastustajansa. Elokuvan juoni pysyy mielenkiintoisena koko keston ajan ja itse Predator on hienosti tehty. Lisäksi sitä ei näytetä alkuun liikaa, joten pieni mystisyys pysyy yllä. Tappoja löytyy paljon ja niissä ei anneta uhreille armoa ja verta ei turhaan säästellä. Preytä voi lämpimästi suositella Predatorin ystäville ja se täytti kyllä odotukset mainiosti ollen samaa tasoa kakkosen ja Predatorsin kanssa.

rating 70,000

14.09.2022 klo 21:06

Legioonalainen

Legioonalainen on aika keskinkertainen sotaelokuva, jonka katsoo juuri kertaalleen. Juonessa seurataan Jean-Claude Van Dammen esittämää ranskalaista nyrkkeilijää Alain Lefevrea, joka menee voittamaan hävityksi sovitun nyrkkeilyottelun. Hän liittyy pakomatkallaan taisteliaksi muukalaislegioonaan, mutta pian sen jälkeen siihen liittyy mukaan myös pari mafian miestäkin tarkoituksenaan tappaa heidän petturi Lefevre. Sotakuvaus aavikkomaisemissa tuo vähän vaihtelua perinteisimpiin Van Dammen elokuviin, mutta on tässä nyrkkitappeluitakin jonkin verran mukana. Näyttelijät ovat aika kohtalaisia rooleissaan, mutta ei kukaan heistä mitään erikoista roolisuoritusta tee ja elokuva jääkin vain kerrankatsottavaksi.

rating 50,000

13.09.2022 klo 17:14

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man Far From Home parantaa jonkin verran edellisestä Homecomingista ja tämä on jo ihan kohtalainen keskitason supersankarielokuva. Juonessa kasvot omaava myrsky on tuhonnut Meksikossa kylän ja tekijäksi paljastuu maaelementaali. Samalla Peter Parker viettää luokkaretkeä luokkansa kanssa ilman Hämähäkkimiehen velvollosuuksia, mutta pian hänen apuaan tarvitaan, kun Jake Gyllenhaalin esittämä Quentin Beck / Mysterio tulee kuvioihin mukaan ja hänen todellinen minänsä paljastuu. Jake Gyllenhaal tekee kelpo roolin Mysteriona ja hahmo on tehty varsin hyvin. Hänen kohtaukset onkin elokuvan parasta antia ja hologrammiprojektorin luomat harhat on hyvä lisä tarinaan. Juoni rullaa mutenkin myös ihan hyvin eteenpäin ja kyseessä on ihan onnistunut lisä Hämähäkkimiesten joukkoon, vaikka tämä paremmista versioista jääkin.

rating 60,000

12.09.2022 klo 19:46

Hannibal

Hannibal on keskivertoa paremmin onnistunut rikostrileri ja varsin mainio jatko-osa loistavalle Uhrilampaille. Juonessa ollaan menty 10 vuotta eteenpäin Hannibalin ollessa vieläkin vapaana, mutta nyt FBI:n lisäksi hänen perässään on Gary Oldmanin esittämä varakas Mason Verger, joka on ainut hengissä selvinnyt uhri ja hän haluaa kostaa kokemansa kauheudet. Giancarlo Giannini taas esittää italialaista komisario Rinaldo Pazzia, joka pääsee sattumalta Hannibalin perään ja ilmiantaa hänet palkkiota vastaan Vergerille. Anthony Hopkins jatkaa hyvää työtä Hannibal Lecterinä, Gary Oldman on vakuuttava Mason Vergerinä ja myös Julianne Moore sopii ihan hyvin Clarice Starlingin rooliin. Juoni alkaa rauhallisesti ja se nostaa onnistuuneesti jännitystä loppuratkaisua kohti mentäessä. Erityismaininta lopun hienolle ruokapöytäkohtaukselle, alun takaa-ajolle ja hirttokohtaukselle parvekkeelta. Verta ja gorea löytyy sopivasti tarinasta ja Ridley Scott hoitaa ohjauksen mainiosti.

rating 80,000

11.09.2022 klo 19:23

Birdemic

Birdemic tarjoaa hyvin onnettoman elokuvan, joka kuuluu heikoimpien elokuvien joukkoon ja kulttimaineestaan huolimatta tämä on aika hirveä katsomisnautinto. Ensimmäinen puolisko juonesta seurataan Alan Baghin esittämää Rodia ja Whitney Mooren esittämää Nathalieta, joiden välille kehittyy aika nopeasti romanssi. Tämän jälkeen ilmaston lämpenemisen seurauksena linnut ovat alkaneet sekoamaan ja ne alkavat hyökkäilemään ihmisten kimppuun. Itse linnut on niin huonosti tehtyjä, että niistä saa jopa hyvää huumoria jonkin verran parantamaan katsomisnautintoa. Näyttelijät Alan Baghin johdolla ovat surkeita rooleissaan ja myöskään James Nguyen ohjauksessa ei ole paljoa kehumista. Mies kuvaa pitkiä otoksia autolla ajamista, samoihin paikkoihin tuijottamista ja muuta juonen kannalta turhaa vaan pitkittääkseen elokuvan kestoa. Yksi tähti CGI-lintujen hyökkäyksistä.

rating 20,000

10.09.2022 klo 14:47

Taistelukala

Rumble Fish on keskitason jengielokuva rötöstelevästä nuorisosta, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Matt Dillonin esittämää nuorta Rusty Jamesia, joka on vähän väliä vaikeuksissa eri ihmisten kanssa ja siinä samalla hän ottaa osumaa nyrkkitappeluissa. Mies haaveilee jengin johtamisesta ja hän on vähän kateellinen isoveljelleen Mickey Rourken esittämälle Moottoripyöräpojalle, jota muut tuntuvat arvostavan enemmän. Näyttelijöistä molemmat Matt Dillon ja Mickey Rourke tekevät kelpo pääroolit ja sivurooleista Nicolas Cage ja Dennis Hopper jäävät vähän turhan pieneen rooliin. Mustavalkoisuus tuo hyvän lisän tarinaan ja sen avulla saadaan uskottavaa kuvausta katujen elämästä. Lupaavista lähtökohdista huolimatta Rumble Fish jää kuitenkin vähän tasapaksuksi jengielokuvaksi ja se olisi kaivannut enemmän tapahtumia juoneen mukaan.

rating 60,000

09.09.2022 klo 20:38

Rautakauppias Uuno Turhapuro - presidentin vävy

Rautakauppias Uuno Turhapuro - presidentin vävy on ihan hyvin onnistunut viides osa Uunoihin, vaikka se ei kahdelle aikaisemmalle osalle pärjääkkään hauskuudessa. Tällä kertaa komedia pyörii Tapio Hämäläisen esittämän Tuuran ympärillä tämän ollessaan puolueensa presidenttiehdokkaana ja Uunohan ottaa tietenkin presidentin vävyksi joutumisestaan hyötyä itselleen. Lisäksi kilpaileva presidenttiehdokas laittaa Liisa Paatson esittämän salaisen agentti Unelman aiheuttamaan kohuromanssia Uunon kanssa ja pilaten Tuuran mahdollisuudet presidentiksi. Komedia toimii tässä paikoiten hyvin ja mieleen jää näkymätönmies, Uunon kaksoisveli, kukkalähetys talon asukkaille siinä samalla tienaten muutamat kaljat ja hiihtosauvoihin piilotetut kaljat. Myös näyttelijät tekevät varmaa työtä Veskun johdolla rooleissaan ja elokuvan parissa viihtyy toiseenkin kertaan mielellään.

rating 60,000

08.09.2022 klo 17:26

The Northman

The Northman on hyvin onnistunut seikkailuelokuva Robert Eggersiltä, joka sijoittuu viikinkien aikakauteen. Juonen keskiössä on Alexander Skarsgårdin esittämä Amleth, jonka kuningas isä tapetaan tämän petturi veljen toimesta ja äiti siepataan tämän ollessa vielä pieni poika. Poika onnistuu kuitenkin selviämään hengissä tämän joukoilta ja nyt vuosien jälkeen hän haluaa kostaa perheensä puolesta Claes Bangin esittämälle Fjölnirille ja apua hän saa kostoonsa Anya Taylor-Joyn esittämältä Olgalta. Visuaalisesti elokuva on erittäin kaunista katsottavaa hienojen maisemien ansiosta ja myös viikinkien aikakauden kuvaus on uskottavaa. Näyttelijät ovat hyviä rooleissaan, vaikka kukaan ei mitään erityistä roolisuoritusta teekkään. Tappelukohtauksia olisi ehkä saanut olla vähän reilummin kestoon nähden, mutta vastapainona tästä löytyy myös erikoisia taiteellisia ja unenomaisia kohtauksia, jotka tuovat tarinaan oman lisämausteensa.

rating 70,000

07.09.2022 klo 21:48

Naisia hermoromahduksen partaalla

Naisia hermoromahduksen partaalla on ihan hauska sopivasti komediaa sisältävä draamaelokuva Pedro Almodovarilta, jonka katsoo mielellään toiseenkin kertaan. Juonen keskiössä on Carmen Mauran esittämä Pepa, joka on juuri eronnut Fernando Guillen esittämästä Ivanista, jolla on ollut sutinaa muidenkin naisten kanssa. Juonen edetessä mukaan tulee myös muita naisia, joilla on omia ongelmia ja myös Ivanin sukulaisia, jotka sitovat tarinan perinteisesti yhteen loppuratkaisua kohti mentäessä. Vauhtiin päästyään elokuvan juoni muuttuu ihan mielenkiintoiseksi ja komedia tuo hyvän lisämausteen tarinaan. Näyttelijöistä Carmen Maura tekee hyvän pääroolin Pepana ja myös Julieta Serranon esittämä hieman hulluhko Lucia jää hyvin mieleen.

rating 60,000

06.09.2022 klo 17:15

The Invisible Man

The Invisible Man on ihan hyvin onnistunut kauhutrilleri, jonka juoni eroaa hieman aikaisemmista versioista kyseisestä aiheesta. Juonessa seuraan Elisabeth Mossin esittämää Ceciliaa, joka lähtee karkuun väkivaltaisesta suhteestaan häntä kontroloivaan Oliver Jackson-Cohenin esittämään Adrianiin. Pian kuitenkin hänen entinen miesystävänsä kuolee ja hän perii tältä ison summan rahaa. Selittämättömien tapahtumien alkaessa piinaamaan Ceciliaa hän alkaa epäilemään Adrianin lavastaneensa kuolemansa. Elisabeth Moss tekee hyvän pääroolin Ceciliana ja välillä kauhutunnelman luonnissa onnistutaan ihan kohtalaisesti. Väkivaltaa löytyy sopivasti tarinasta ja varsinkin vartijoita ja poliiseja laitetaan paljon kylmäksi. Luvassa on tasaisen varmaa työtä Leigh Whannellilta ja kyllä tämä katsomisen arvoinen elokuva Näkymättömästä miehestä on.

rating 60,000

05.09.2022 klo 19:47

Don Camillo - veijari vai pyhimys?

Don Camillo on juri kertaviihteenä menevää toimintakomediaa Terence Hilliltä, mutta se edustaa myös samalla sitä heikompaa osastoa miehen tuotannosta. Juonen keskiössä on Terence Hillin esittämä Don Camillo, joka koittaa elää kirkon vaatimalla esimerkillisellä tavalla, mutta hän joutuu aina erilaisiin kaksintaisteluihin Colin Blakelyn esittämän kaupungin pormestarin Giuseppe Peppone Botazzin kanssa. Sunnuntaisin luvassa on aina jalkapallopeli miesten välisten joukkueiden kesken, jossa koitetaan ratkoa paremmuutta. Elokuvan parasta antia onkin kyseiset jalkapallopelit, jossa vastustajia hakataan ja potkitaan voittoa tavoitellessa. Myös molemmat pääosanäyttelijät tekevät ihan kelpo roolit, mutta kahden tunnin kesto on liikaa tämän tyyliseen elokuvaan. Myöskään komedia ei tuo mitään erikoista tarinaan mukaan, muutamaa hauskaa kohtausta huolimatta ja tästä Terence Hillin debyyttiohjauksesta jää vähän keskinkertainen maku.

rating 50,000

04.09.2022 klo 15:50

Blind Beast

Blind Beast on hyvin onnistunut eroottinen kauhuelokuva Eiji Funakoshin esittämästä kuvanveistäjä Michiosta, joka sieppaa äitinsä kanssa Mako Midorin esittämän kauniin nuoren naisen Akin. Miehen studio on jo näkemisen arvoinen, jossa suuren varaston seiniä komistavat naisten suuret ruumiinosat jalat, kädet, korvat, huulet, silmät ja rinnat. Lisäksi keskellä varastoa on jättimäiset nais ja miespatsaat. Tarkoituksena Michiolla on tehdä täydellinen veistos Akin upeasta ruumiista ja päästää tämä sitten vapaaksi. Alkuun Aki koittaakin päästä vapaaksi sieppaajiltaan, mutta juonen edetessä kaksikko kiinnostuu seksuaalisesti enemmän toisistaan ja lopussa mukaan tulee sitomista, ruoskimista ja viiltelyä. Kaikki kolme näyttelijää tekevät hyvää työtä rooleissaan ja pimeähkö kuvaus sopii hyvin tarinaan. Elokuvassa on myös vahva eroottinen ote mukana, joka lopussa muuttuu entistä rajummaksi menoksi. Blind Beast tarjoaakin mielenkiintoisen tarinan taiteesta, seksuaalisuudesta ja äitisuhteesta Yasuro Masumuralta.

rating 70,000

03.09.2022 klo 17:59

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick on erinomaisesti onnistunut toimintaelokuva ja se on jopa hieman yllättäen paremmin onnistunut kuin 36-vuotta vanhempi ensimmäinen osa. Tällä kertaa juonessa Tom Cruisen esittämä "Maverick" jatkaa vielä työtään laivaston koelentäjänä ja saa yllättäin käskyn lähteä takaisin Top Guniin opettajan roolissa. Tarkoituksena olisi kouluttaa 12 kokelaan joukosta uskottava ryhmä vaaralliselle tehtävälle ja samalla korjata välejään ensimmäisestä osasta tutun "Goosen" pojan kanssa. Suurin vahvuus on tässäkin todella hienosti tehdyt lentokohtaukset ja niiden voima tuntuu katsomoon asti. Näyttelijät tekevät Tom Cruisen johdolla hyvää työtä rooleissaan ja elokuvan päivitys nykyaikaan on onnistunut hienosti pitäen mukana kuitenkin vanhan kunnon meiningin. Itse muukin juoni lentämisen ohella toimii sujuvasti ja sisältää toimivaa draamaa hyvässä suhteessa.

rating 80,000

02.09.2022 klo 17:53

Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon

Neljäs Uuno Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon on keskivertoa paremmin onnistunut komedia, mutta hieman edellistä osaa Lottovoittajaa heikompi. Elokuva on tavallaan pienimuotoinen esiosa aikaisemmille kolmelle osalle, koska tässä näytetään miten Uuno on päätynyt rikkaisiin naimisiin ja myös suurinosa komediasta liittyy naimisiin menoon. Kohtauksista voisi mainita erikseen patentin haun, tarjoilijana toimimisen ja appiukon kanssa veneessä ryyppäämisen. Tapio Hämäläinen tekeekin parhaimman roolin Vuoristoneuvos Tuurana ja myös Simo Salmisella on isompi rooli Lörssöninä joille molemmille maistuvat hyvin viinakset Tuuran veneessä. Komedia onkin hyvin toimivaa tasaisesti läpi elokuvan ja tämän parissa viihtyy useampaankin kertaan.

rating 70,000

01.09.2022 klo 20:52

Black Water

Black Water on kertaviihteenä menevä eläinkauhu, jonka katsoo ongelmitta kerran pari. Juonessa neljän hengen porukka joutuu nälkäisen krokotiilin yllättämäksi ja veneen kaaduttua he pakenevat vedestä nouseviin puihin. Loppu juoni odotellaan mahdollista tulevaa apua ja keinot selvitä on vähissä krokotiilin vaaniessa lähistöllä saalistaan. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan ja kukaan ei nouse sieltä erityisesti esiin. Itse krokotiili on kuitenkin uskottavasti tehty ja sitä ei ole pilattu liiallisella näyttämisellä, joka tekee sen vaanimisesta jännää seurattavaa. Juoni kuitenkin jää vähän turhaan junnaamaan ihmisten paetessa puihin krokotiiliä karkuun ja loppupuoli onkin vähän liikaa odottelua. Ei Black Water missään nimessä huono elokuva ole, mutta vaan vähän turhan tasapaksu teos.

rating 50,000

31.08.2022 klo 20:51

Top Gun

Top Gun on hyvin onnistunut lentoelokuva kasarilta Tony Scottilta ja sen katsoo useampaan kertaan mielellään. Tom Cruise sopii hyvin huimapäisen yhdysvaltalaisen hävittäjälentäjän Pete "Maverick" Mitchellin rooliin ja myös tämän kilpakumppanina oleva Val Kilmer on hyvä Tom "Iceman" Kazanskyna. Kelly McGillis tuo taas naiskauneutta mukaan roolissaan Charliena, joka rakastuu Maverickiin ja näiden kemia pelaakin aika hyvin yhteen. Lentokohtaukset on erittäin komeasti tehtyjä ja niiden vaarantunnussa on onnistuttu hienosti. Ne ovatkin selkeästi elokuvan parasta antia ja varsin viihdyttävää seurattavaa. Muu juoni taustalla ei kovin erikoinen ole, mutta pääpaino kuuluukin olla miesten harjoittelussa ja kilpailusssa keskenään parhaasta lentäjän palkinnosta, joka on toteutettu mainiosti. Lisäksi elokuvan tunnusmusiikki on erittäin komeaa kuunneltavaa.

rating 70,000

30.08.2022 klo 20:09

Uhrilampaat

Uhrilampaat on erinomaisesti onnistunut rikostrilleri Jonathan Demmeltä ja se edustaa sitä aivan terävintä kärkeä omassa genressään. Anthony Hopkins tekee todella hienon roolisuorituksen viisaana ihmissyöjä Hannibal Lecterinä, jonka apua tarvitaan sarjamurhaaja Buffalo Billin nappaamiseksi. Jodie Foster tekee myös varmaa työtä nuorena FBI agenttina Clarice Starlingina, joka lähtee haastattelemaan vangittua Hannibal Lecteriä saadakseen luotua tämän avustuksella murhaajasta profiilin. Kaksikon väliset kohtaukset ovatkin hienosti tehtyä ja niihin on saatu kiehtova tunnelma mukaan. Elokuva onnistuu muutenkin tunnelman luonnissa erinomaisesti ja juoni pitää otteessaan alusta loppuun asti. Kohtauksista voisi erikseen mainita poliisien tapon ja Lecterin pakenemisen, joka on ovelasti toteutettu. Uhrilampaita voi sanoa hyvin mielen klassikoksi, jonka teho ei ole laskenut yhtään uusintakatseluiden jälkeenkään ja jonka pariin on aina mukava palata.

rating 100,000

29.08.2022 klo 18:38

The Hateful Eight

The Hateful Eight on erittäin hyvin onnistunut länkkäri Quentin Tarantinolta komeissa ja kylmissä lumisissa maisemissa. Kurt Russell on hyvä hirttäjä John Ruthina, joka on viemässä Jennifer Jason Leighin esittämää Daisy Domergueta hirtettäväksi Red Rockiin. Kesken matkan kyytiin nousee Samuel L. Jacksonin esittämä Majuri Marquis Warren ja Walton Gogginsin esittämä Red Rockin uusi sheriffi Chris Mannix. Seurue pysähtyy odottamaan lumimyrskyn ohi menemistä Minnien majataloon, mutta myös siellä on outo joukko vieraita samaan aikaan. Samuel L. Jackson ja Walton Goggins tekevät molemmat hienot roolisuoritukset ja myös sivurooleissa olevat näyttelijät tekevät varmaa työtä. Majatalo toimii hyvin päätapahtumapaikkana ja dialogi henkilöiden välillä pitää juonen mielenkiintoisena lähes koko keston ajan. Varaa suoraviivaistaa juonta olisi ollut jonkin verran, mutta kyllä tämä näinkin toimii mainiosti. The Hateful Eight tarjoaa tutun ja turvallisen Tarantinon elokuvan, joka ei nouse miehen parhaiden töiden tasolle, mutta on kuitenkin jälleen erinomainen teos miehen kovalle ohjauslistalle.

rating 80,000

27.08.2022 klo 20:05

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame on ihan hyvin onnistunut päätös Avengereille, vaikka tämä hieman heikompi onkin kuin aikaisempi Infinity War. Näyttelijäkaarti on tässä osassa vielä pykälää massiivisempi, mutta kolmen tunnin kestoon mahtuu aika hyvin tapahtumia eri hahmoille. Robert Downey Jr. tekee erittäin mainion roolin Tony Starkina ja hän onkin elokuvan kantava voima. Myös Chris Hemsworthin lihonnut kaljaa paljon juova Thor on hauskasti tehty ja se tuo vähän komediaa mukaan tarinaan. Visuaalisesti elokuva on hienoa katsottavaa ja taistelut ovat erittäin massiivisia, vaikka niitä tässä ei kovin paljoa olekkaan. Russon veljekset ovat saaneet tietyn aikakauden supersankarielokuvissa päätökseen tällä teoksella ja onnistuneet siinä varsin kelvollisesti.

rating 70,000

26.08.2022 klo 19:06

Lottovoittaja UKK Turhapuro

Lottovoittaja UKK Turhapuro on erittäin hyvin onnistunut komedia, joka kestää useita katselukertoja ja se parantaa reilusti kahdesta ensimmäisestä Uunosta, vaikka nekin olivat ihan kelvollisia. Elokuva tarjoaa hauskaa komediaa heti alusta alkaen pitäen hauskuuden mukana loppuun asti ja suurinosa siitä keskittyykin puolentoista miljoonan markan lottovoittoon. Sivuhahmoista myös Härski Hartikainen ja Uunon appivanhemmat ovat entistä isommassa roolissa ja ne tuovatkin paljon sisältöä tarinaan. Kaikki näyttelijät tekevätkin laadukasta työtä rooleissaan ja elokuvan parissa viihtyy mainiosti. Sketseistä mieleen jää parhaiten olitko nukkumassa huutelu, Härski Hartikaisen onnettoman leivän peittäminen voilla piiloon ja loppupuoliskon useat Uunon järjestämät tempaukset voittorahoillaan.

rating 80,000

25.08.2022 klo 17:09

Captain Marvel

Captain Marvel on juuri kertaviihteenä menevä supersankarielokuva, joka edustaa valitettavasti sitä heikointa osastoa näistä MCU:n elokuvista. Juoni sijoittuu tällä kertaa 90-luvulle ja aikaan ennen näitä uudempia teoksia ja tarinan keskiössä on Brie Larsonin esittämä Carol Danvers, jolla on tiettyjä supervoimia. Hän tutustuu Samuel L. Jacksonin esittämään nuorempaan agenttiin Nick Furyyn ja he koittavat yhdessä pysäyttää galaktisen sodan levittäytymisen maapallolle. Brie Larson on ihan kohtalainen pääroolissa Captain Marveliksi tulevana naissankarina ja Samuel L. Jackson tekee myös hyvää työtä nuorena Nick Furyna. Pahikset ovat tässä kuitenkin aika mitäänsanomattomia ja itse juonikin on aika hutaisten tehty ja se vähentää itse kiinnostusta tarinaan.

rating 50,000

23.08.2022 klo 19:36

Pako Sobiborista

Pako Sobiborista on keskivertoa paremmin onnistunut sotaelokuva, jonka katsoo useampaankin kertaan. Juoni keskittyy vuoteen 1942 ja Sobibor nimiseen natsien pitämään keskitysleiriin, jossa juutalaisia tapetaan mahdollisimman paljon kaasukammiossa. Päivittäin leirille saapuu juna, jonka matkustajista ammattitaitoiset pääsevät tekemään natseille töitä ja loput tapetaan. Alan Arkinin esittämä Leon alkaa suunnittelemaan pakoa leiriltä ja hän saa siihen apua Rutger Hauerin esittämältä venäläiseltä sotilaalta Sashalta. Alan Arkin tekee hyvän pääroolin ja puolessa välissä mukaan tuleva Rutger Hauer tekee myös varmaa työtä. Lisäksi natseista Hartmut Becker tekee mainion roolin Wagnerina. Ruoskimista käytetään eniten kidutusmuotona ja ampumista on enemmän vasta lopussa. Itse pakokohtaus onkin hienosti tehty vankien juostessa läpi miinakentän metsään suojaan.

rating 70,000

22.08.2022 klo 19:34

Tuntematon sotilas

Aku Louhimiehen Tuntematon Sotilas on todella hyvin tehty sotaelokuva ja se on suunnilleen yhtä hyvä kuin aikaisempi Rauni Mollbergin versio. Näyttelijöistä Eero Aho tekee erinomaisen roolisuorituksen Rokkana ja miehen hahmo saa hyvin ruutuaikaa ja hän onkin elokuvan selkeä kantava voima. Toisen melkein yhtä hyvän roolin tekee Jussi Vatanen Koskelana ja jopa Aku Hirviniemi on kelvollinen Hietasena. Kolmen tunnin kestosta huolimatta juoni pitää hyvin otteessaan alusta loppuun asti ja elokuva ei tunnu missään vaiheessa liian pitkältä. Taistelukohtaukset on mallikkaasti tehtyjä ja niitä löytyy sopiva määrä tarinasta. Sodan synkkyyden kuvauksessa on myös hyvin onnistuttu ja se on saatu hahmohin mukaan. Kokonaisutena Tuntematon Sotilas on ehdottomasti katsomisen arvoinen sotaelokuva ja varsin laadukasta työtä sotagenreen Aku Louhimieheltä.

rating 80,000

21.08.2022 klo 16:06

Pommittaja

Pommittaja Bud on keskitason toimintakomedia, jonka katsoo pariin kertaan. Tällä kertaa Bud Spencer esittää entistä nyrkkeilijää Bud Grazianoa, joka on vetäytynyt nyrkkeilystä kärsittyään epärehellisen tappion mafian suosikille Kallie Knoetzen esittämälle Rosco Dunnille. Merimies työt ei kuitenkaan enään kiinnosta Budia ja hän alkaa valmentamaan nuorta lupaavaa nyrkkeilijää ja kostaa hänen kauttaan Rosco Dunnille suojattinsa voiton kautta. Nyrkkeily tuo hyvää vaihtelua juoneen ja tässä onkin napattu mukaan Rockyn suosiosta juttuja. Turpiin vetoa löytyy sopivasti tarinasta, mutta itse komedia yrittää paikoiten olla liian hauskaa, mikä ei toimi ollenkaan. Budin kaverina häärivän Jerry Calan hauskuutus onkin todella väkisen oloista ja muutenkin hahmokaarti on hieman heikohko. Kokonaisuus jää kuitenkin plussan puolelle ja luvassa on tarpeeksi viihdyttävää meininkiä nyrkkeilymaailmassa.

rating 60,000

20.08.2022 klo 23:03

Joe

Joe on erittäin hyvin onnistunut draamaelokuva David Gordon Greeniltä, jonka katsoo useampaankin kertaan. Nicolas Cage tekee loistavan pääroolin Joena, joka toimii päivisin tukkimiehenä ja iltaisin tälle maistuu vähän turhankin hyvin viina. Hän koittaa jättää synkkää menneisyyttään taakseen ja yksi keino siihen onkin tarjota metsätöitä muille ihmisille ja miestä arvostetaankin työnjohtajana. Tye Sheridanin esittämä nuori Gary tulee hänelle töihin, mutta pian tilanne muuttuu pahemmaksi tämän juoppo isän ja arpinaamaisen Ronnie Gene Blevinsin esittämän Willie Russellin puuttumisen takia. Tye Sheridan tekee mainion roolin nuorena Garyna ja myös Gary Poulter on erinomainen juoppo Wadena. Elokuva onnistuu myös luomaan ankean kuvauksen teksasilaisesta pikkukaupungista, jossa sen asukkaat koittavat vain selvitä kohti seuraavaa päivää ja parempaa tulevaisuutta. Luvassa on synkän puoleista draamaa, jonka jokainen osa-alue on kunnossa.

rating 80,000

19.08.2022 klo 22:26

Professori Uuno D.G. Turhapuro

Toinen Uuno jatkaa samalla hyvällä tasolla ensimmäisen osan kanssa ja nämä ovatkin suunnilleen samaa tasoa keskenään ja kestävät sen perinteisen toisenkin katselukerran. Juonen keskiössä on tällä kertaa työnteon välttäminen viimeiseen asti ja keinoja kaihtamatta. Jokin mielenkiintonen työpaikka pitäisi kuitenkin Uunolle löytää, kun appiukon 60-vuotis synttärit lähestyvät uhkaavasti ja naistenlehden haastattelua varten pitäisi jokin ammattinimike miehelle saada. Marjatta Raita ja Vesa-Matti Loiri jatkavat hyvää työtä rooleissaan ja kaksikon väittelyä seuraa mielellään. Sketseistä parhaiteen mieleen jää kaljanmaistelukohtaus, jossa pitää varmistaa oluen tasainen laatu jokaisesta korista. Lisäksi töhinlähtö viideltä aamulla ja nakkikopilla esiintyminen terveystarkastajana on hauskoja kohtauksia.

rating 60,000

18.08.2022 klo 17:25

Painajainen Elm Streetillä 5 - Painajaisten lapsi

Hyvän Rennyn ohjaaman neljännen osan jälkeen taso laskee reippaasti tässä viidennessä Painajaisessa ja tämä onkin tähän astisista selkeästi huonoin osa. Freddy pääsee taas kiusaamaan teinejä tällä kertaa raskaana olevan Lisa Wilcoxin esittämän Alicen lapsen kautta ja pian tämän ystävät alkavat olemaan vaarassa. Erikoistehosteet on tällä kertaa vähän heikompia, mutta kuitenkin ihan kohtalaisesti onnistuneita. Tapoista voi mainita erikseen hienon sarjakuvatappelun, syöttökohtauksen ja moottoripyöräksi muuttumisen. Näyttelijät ovat myös aika keskinkertaisia rooleissaan ja Freddynkin ulkonäköä on menty hieman muuttamaan, mutta se ei kuitenkaan häiritse katsomista. Vaikka tämä viides osa ei niin hyvin olekkaan onnistunut, niin kyllä tämä osana sarjan muita elokuvia menee varsin vaivattomasti.

rating 50,000

17.08.2022 klo 21:29

Kuoleman linja

Death Line on sellainen kertaviihteenä menevä kauhuelokuva, jonka katso juuri kertaalleen ongelmitta. Juonessa joukko ihmisiä on jäänyt aikoinaan loukkuun maanalaisen tunnelin romahdettua Lontoossa ja selviytyäkseen hengissä he ovat syöneet toisiaan jo useamman sukupolven ajan. Nyt kuitenkin jäljellä on enään yksi sairas kannibaali, joka alkaa metsästämään ruokaa itselleen yksinäisistä junanmatkustajista. Kadonneiden ihmisten määrän kasvaessa myös Donald Pleasencen esittämä poliisijohtaja Calhoun alkaa tutkimaan tapauksia muiden poliisien kanssa. Donald Pleasence tekee varsin hauskan ja hyvän roolin poliisijohtaja Calhounina ja muut näyttelijätkin jäävätkin tämän varjoon selkeästi. Itse kannibaali on myös hyvin tehty ja gorea löytyy jonkin verran tapoista. Elokuvaa vaivaa kuitenkin aika verkkainen juonen eteneminen, joka tekee tämän seuraamisesta jopa puuduttavaa seurattavaa.

rating 50,000

16.08.2022 klo 17:21

Topaz

Topaz on ihan hyvin onnistunut vakoojatrilleri Alfred Hitchcockilta ja se edustaa sitä hyvää keskitasoa miehen elokuvien joukossa. Juonessa Frederick Staffordin esittämä ranskalainen agentti Andre Devereaux ottaa tehtävän vastaan amerikkalaisilta, jotka epäilevät venäjän ja kuuban tekevän ydinasekauppaa keskenään. Todisteena heidän välisestä kaupankäynnistä on olemassa pöytäkirjat, jotka Andren pitäisi saada käsiinsä ja kuvata niiden sisältö eteenpäin amerikkalaisille. Apua tehtäväänsä kuubassa hän saa Karin Dorin esittämältä kauniilta naiselta Juanitalta ja tämän ystäviltä. Elokuvan juoni alkaa mielenkiintoisesti ja tarina pitääkin ihan hyvin otteessaan, mutta loppua kohti mentäessä taso hieman laskee. Näyttelijät tekevät varmaa työtä rooleissaan ja sieltä ei heikkoja lenkkejä löydykkään. Luvassa onkin ihan toimivaa vakoilujännäriä, joka ei kuitenkaan nouse miksikään merkkiteokseksi lajityypissään.

rating 60,000

15.08.2022 klo 19:34

Punaiset

Reds on ihan kohtalaisestii onnistunut poliittinen draamaelokuva Warren Beattylta, joka käsittelee itse ohjaajan esittämää amerikkalaista kommunistia John Reediä. Mies kertoo tarinaansa journalistina ja aktivistina ja saa apua ajamalleen asialle Diane Keatonin esittämältä kirjoittajalta Louise Bryantilta, johon tämä myös samalla rakastuu kovasti. Pääpaino juonessa on lokakuun vallankumouksessa ja Reedin ajamissa neuvotteluissa Venäjällä. Diane Keaton tekee elokuvan parhaimman roolisuorituksen Louise Bryantina ja myös Warren Beatty ja Jack Nicholson ovat ihan kohtalaisia rooleissaan. Elokuvan suurin ongelma on kuitenkin reilu kolmen tunnin kesto, joka alkaa tuntua väkisinkin jossain vaiheessa pitkäveteiseltä, koska juonen aihepiiri ei tuo tarinaan tarpeeksi sisältöä näin pitkäksi ajaksi.

rating 60,000

14.08.2022 klo 15:19

Caligula

Caligula on aika keskinkertainen draamaelokuva Tinto Brassilta, joka tarjoaa paljon paljasta pintaa ja paneskelua läpi elokuvan. Juonessa seurataan Malcolm McDowellin esittämän Roomalaisen keisari Caligulan valtaan nousemista ja hänen hallintakauttaan. Lavastuksiin on panostettu ihan kohtalaisesti, mutta itse tarina on jopa aika pitkäveteistä seurattavaa paikoiten. Mukana olevat pornokohtaukset tuntuvat myös päälleliimatuilta, vaikka siellä sentään jotkin kohtaukset toimivatkin. Malcolm McDowell tekee ihan hyvän pääroolin sekopäisenä Caligulana ja myös alussa mukana oleva Peter O´Toole on erinomainen Tiberiuksena. Kohtauksista voisi mainita hienon päänsilppomiskoneen, missä uhrit ovat kaivettu maahan päät näkyvissä ja yleisö heittelee niitä omenoilla silppurin lähestyessä. Lisäksi loppukohtaus on hyvin tehty, mutta ei Caligula kokonaisuutena mikään kovin erikoinen elokuva ole.

rating 50,000

13.08.2022 klo 16:37

Poliittinen kohde

Poliittinen kohde on ihan hyvin onnistunut poliittinen tv-elokuva Michele Soavilta, joka on ehkä paremmin tunnettu kasarin kauhu ja murhaelokuvistaan. Juonessa seurataan äärivasemmistolaista terrorijärjestöä Punaisia prikaatteja, jotka tappavat yliopiston opettajan ja työministeriön konsultin Massimo D´Antonan. Murhaa alkaa tutkimaan Raoul Bovan esittämä Diego Marra Rooman poliisista, jolle pian selviää teon takana olevan terroristit. Yhdessä joukkojensa kanssa he koittavat saada murhille lopun ennen kuin mellakat alkavat lisääntyä kaupungissa. Raoul Bova tekee ihan hyvän pääroolin ja Antonella Fassari on myös hyvä puolessa välissä tämän avuksi tulevana vanhan liiton poliisi Ruggerina. Murhakohtaukset on ihan tehtyjä, jossa uhreja seurataan pitkään ennen tekoa. Kestoa tällä on kuitenkin jonkin verran liikaa reilussa kolmessa tunnissa, mutta muuten kyseessä on kuitenkin tasavahva tv-elokuva.

rating 60,000

12.08.2022 klo 19:10

Uuno Turhapuro

Ensimmäinen Uuno Turhapuro on ihan hyvin onnistunut komediaelokuva, jonka jaksaa katsoa useampaankin kertaan. Juonellisesti elokuva keskittyy lähinnä Vesa-Matti Loirin Uunon ja Marjatta Raitan Elisabethin väliseen parisuhdekeskusteluun, josta revitään huumoria läpi elokuvan. Lisäksi tapahtumapaikkana onkin pitkälti pariskunnan asunto paria muualla kuvattua kohtausta lukuunottamatta, mutta siihen nähden tämä toimii ihan hyvin näinkin. Kaksikon välinen kemia pelaa varsin hyvin yhteen jo tässä ensimmäisessä osassa ja molemmat näyttelijät tekevätkin kelpo roolisuoritukset pariskuntana. Komedioiden joukossa tämä menee siihen turvalliseen keskitasoon ja mielenkiintoista oli pitkästä aikaa katsoa mistä Uunot lähtivät liikkeelle näin suuren viihdetaiteilijan poismenon kunniaksi.

RIP Vesa-Matti Loiri 1945 - 2022

rating 60,000

11.08.2022 klo 16:59

Last Night in Soho

Last Night in Soho on erinomaisesti onnistunut psykologinen trilleri, joka pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun asti. Juonen keskiössä on Thomasin McKenzien esittämä nuori muotisuunnittelija Eloise, joka muuttaa Lontooseen opiskelemaan lisää muotia. Nainen haaveilee aina unissaan 60-luvun meiningistä ja pian tämän kyky siirtyä vanhaan aikaan alkaa ottamaan hänestä enemmän otetta ja saa tämän mielenterveyden koetukselle. Thomasin McKenzie tekee loistavan pääroolin Eloisena ja myös Anya Taylor-Joy on hyvä näyttävänä laulajatar Sandyna. Oman lisänsä juoneen tuo myös mystinen Terence Stampin esittämä vanha mies, joka tuntuu tuntevan kaikki Lontoon naiset. Visuaalisesti elokuva on todella komeaa katsottavaa ja 60-luvun Lontoon tunnelma välittyy erittäin uskottavasti ja myös kameran käyttö kohtauksissa on hienoa. Näistä tuleekin mieleen ensimmäisenä vanhat kunnon giallot ja elokuva yhdistääkin mysteeriä ja musiikkia hienosti toisiinsa. Kokonaisuutena Last Night in Soho tarjoaa mukavasti valtavirrasta poikkeavan ja omaperäisen unenomaisen elokuvan, jota voi suositella lämpimästi.

rating 80,000

10.08.2022 klo 17:18

Kielletty kohde

Kinjite on ihan hyvin onnistunut rikoselokuva kasarin lopulta ja se edustaa sitä perinteistä hyvää keskitasoa Bronsonin elokuvien joukossa. Juonessa Juan Fernándezin esittämä Duke hankkii ala-ikäisiä tyttöjä mukaansa asunnolleen ja tekee niiistä kauppaa muille likaisille asiakkaille. Huumeiden myynti hoituu myös siinä samalla ja asiakkaita saadaan helposti jäämään koukkuun. Charles Bronson taas esittää tuttuun tapaan poliisi Crowea, joka koittaa saada Duken kiinni parinsa Perry Lopezin esittämän Eddie Riosin kanssa. Juan Fernández sopii hyvin likaisen Duken rooliin ja myös Bronson tekee kelpo työtä Crowena. Tappelukohtaukset on myös ihan hyvin tehtyjä ja lopussa on kunnolla räjähdyksiäkin mukana. Kinjite tarjoaakin tasaisen varmaa rikoselokuvaa pedofiiili juonella varustettuna, joka ei kuitenkaan nouse keskivertoa paremmaksi elokuvaksi.

rating 60,000

09.08.2022 klo 17:08

Pelon palkka

Pelon palkka on erinomaisesti onnistunut trilleri Henri-Georges Clouzotilta ja se kuuluu 50-luvun elokuvien joukossa sinne ihan parhaimistoon. Juoni keskittyy seuraamaan neljää miestä Yves Montandin, Charles Vanelin, Peter van Eyckin ja Folco Lullin esittämiä Mariota, Jota, Bimbaa ja Luigia. Miesten tarkoituksena on ajaa kaksi nitroglyseriinillä lastattua kuorma-autoa kaukana sijaitsevalle öljykentälle. Hommaa hankaloittaa paikoiten todella huonoksi menevä tie ja se lisää riskiä kuorman räjähtämiselle. Näyttelijät tekevät jokainen hyvän roolisuorituksen ja ehkä parhaiten onnistuu Yves Montand Mariona, joka haluaa tienata palkkarahat hinnalla millä hyvänsä. Ensimmäinen tunti keskittyy hahmoihin ja sen jälkeen päästään vihdoin matkaan. Elokuva onnistuukin matkan edetessä lisäämään erinomaisesti jännitystä ja vaaran tuntua ja sitä seuraa mielenkiinnolla miten miehille lopulta käy. Kohtauksista voisi mainita erikseen vuoren kielekkeen päällä kääntymisen ja öljyyn kiinni juuttumisen. Kokonaisuutena Pelon palkka on hieno elokuva, joka parantaa menoaan hieman hitaan alun jälkeen aina loppuratkaisuun asti, joka sekin sopii mainiosti tarinaan.

rating 90,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 41 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot