Villetys

Villetys

Käyttäjä, 25 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1755)

04.12.2021 klo 23:30

Willy's Wonderland

Willy´s Wonderland on ihan hyvin onnistunut kauhuelokuva Kewin Lewisiltä, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa Nicolas Cagen esittämän Janitorin autonrengas hajoaa ja vastapalveluksena auton hinaamisesta ja kuntoon laittamisestä hän joutuu töihin yöksi Willy´s Wonderlandiin. Paikka on ollut vuosia suljettu ja nyt hänen tehtävänään on siivota se viimeisen päälle yön aikana. Hankaluuksia siivoukselle aiheuttaa kuitenkin henkiin heräävät laitteet ja nuoriso porukka, jonka tarkoituksena on polttaa paikka maan tasalle. Nicolas Cage tekee hauskan roolin hiljaisena Janitorina, joka ei sano elokuvassa sanaakaan. Siivous hoituu mieheltä hienosti, välillä laitetaan päälle käyvät laitteet solmuun ja työtauolla nautitaan energiajuomaa ja pelataan flipperiä. Tapot on ihan mukavan verisiä, vaikka ne ei kovin erikoisia olekkaan ja elokuvan parissa viihtyy.

rating 60,000

04.12.2021 klo 00:42

Hellraiser: Hellworld

Rick Botan kolmas ohjaama Hellraiser: Hellworld jatkaa samaa tasoa kahden aikaisemman osan kanssa ollen varsin keskinkertainen elokuva. Tällä kertaa Lance Henriksenin esittämä Isäntä järjestää omistamassaan isossa talossa Hellworld nimeä kantavat juhlat. Mies on hankkinut talon täyteen aikaisemmista osista tuttua kuvastoa ja viiden nuoren joukko on voittanut liput kyseisiin bileisiin. Illan edetessä ruumiita alkaa kuitenkin tulemaan ja nuorisolle selviää, miksi juuri heidät on kutsuttu Hellworldiin. Lance Henriksen tekee kelpo roolin Isännän roolissa, mutta muuten näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan. Talo toimii kohtalaisesti tapahtumapaikkana, mutta tässäkin osassa kenobiittien mukaan tuominen tuntuu väkisin lisätyltä tarinaan.

rating 40,000

02.12.2021 klo 19:20

Hellraiser - Deader

Hellraiser - Deader jatkaa samalla tasolla edellisen osan kanssa ja kyseessä on varsin keskinkertainen jatko-osa Hellraisereihin. Juonessa Kari Wuhrerin esittämä toimittaja Amy Klein saa käsiinsä tuntemattoman videonauhan, jossa nainen ampuu itsensä ja sen jälkeen ryhmä ihmisiä herättää hänet kuolleista henkiin. Ryhmää kutsutaan alamaailmassa deadereiksi ja hän alkaa tutkimaan porukkaa tarkemmin jutun toivossa, mutta se vie hänet myös huomaamatta Pinheadin jäljille. Elokuvan juoni on ihan potentiaalinen ja se pysyykin jonkin aikaa mielenkiintoisena, mutta loppua kohti mentäessä taso laskee. Kari Wuhler on ihan kohtalainen pääroolissa, mutta kenobiitit Pinheadin johdolla tuntuvat vain väkisin mukaan lisätyiltä saadakseen tästä jatkumoa Hellraisereihin. Erityismaininta kuitenkin tisseistä ja junan viimeisestä vaunusta, jossa on meininki kohdillaan.

rating 40,000

01.12.2021 klo 22:28

The Jayne Mansfield Story

The Jayne Mansfield Story on aika keskinkertainen draamaelokuva, jonka katsoo juuri kertaalleen. Juonessa seurataan Loni Andersonin esittämää Jayne Mansfieldiä, joka saapuu Hollywoodiin tavoitteenaan olla Marilyn Monroetakin kuuluisampi seksipommi. Hän menee naimisiin Arnold Schwarzeneggerin esittämän Mickey Hargitayn kanssa ja suosio on taattu ja myöskin eri rooleja elokuvista alkaa tippumaan. Hiljalleen kuitenkin kuuluisuudesta alkaa tulemaan pakkomielle hänelle ja se johtaakin kohti tragediaa. Loni Anderson tarjoaa mukavasti silmänruokaa elokuvan aikana tisseineen, mutta muuten elokuva on aika tylsää seurattavaa pitemmän päälle juonen osalta. Arska on oma itsensä tämän miehen roolissa ja löytyy elokuvasta myös hieno pullistelushow, jossa Arska pääsee esittelemään kovaa kuntoaan.

rating 40,000

01.12.2021 klo 22:09

Operaatio Outland

Operaatio Outland on hyvin onnistunut sci-fin ja trillerin yhdistelmä kasarin alusta. Juonessa seurataan Sean Conneryn esittämää sheriffi Williamia, joka saapuu Jupiterin sisimmässä kuussa sijaitsevaan kaivossiirtokuntaan Con-Am 27. Kaivostyöläisiä on alkanut kuolemaan enemmissä määrin ja hieman oudoissa olosuhteissa ja William tulee ottamaan tapauksista selvää. Peter Boyle taas esittää Mark B. Sheppardia, joka johtaa toimintaa kovalla otteella ja koittaa tehdä mahdollisimman paljon voittoa kaivauksillaan ja kaksikko joutuu kohtaamaan toisensa. Sean Connery on hyvä valinta pääroolin ja mies tekeekin onnistuneen roolin. Erikoistehosteet on hyvin onnistuneita ja elokuvasta löytyy muutama näyttävä kuolemakin. Juoni pysyy myös mielenkiintoisena ja Williamin tutkintoja seuraa mielenkiinnolla.

rating 70,000

30.11.2021 klo 00:29

Bloodstone

Bloodstone on hyvin onnistunut seikkailuelokuva kasarilta, josta löytyy myös ihan hauskaa komediaa tukemaan tarinaa. Juonessa Jack Kehlerin esittämä Paul Lorre on varastanut arvokkaan punaisen timantin, jonka hän piilottaa Brett Stimelyn ja Anna Nicholasin esittämien Sandyn ja Stephanien matkatavaroihin. Kaksikko on saapunut Intiaan häämatkalle ja nyt he saavat peräänsä Christopher Neamen esittämän Ludwig Van Hoevenin ja tämän kätyrit. Kaksikko saa apua Rajinikanthin esittämältä taksikuski Shyam Sabulta, mutta myös Charlie Brillin esittämä paikallinen tarkastaja Ramesh on timantin perässä. Näyttelijöistä Charlie Brill tuo ihan hauskaa komediaa tarinaan Rameshin roolissa ja myös muut näyttelijät ovat ihan hyviä rooleissaan. Toimintaa ja tapahtumia timantin ympärillä seuraa mielenkiinnolla koko elokuvan keston ajan ja luvassa onkin varsin viihdyttävä elokuva.

rating 70,000

28.11.2021 klo 16:27

Malignant

Malignant on erinomaisesti onnistunut rikoskauhuelokuva James Wanilta ja miehen parhaiten onnistunein elokuva sitten ensimmäisen Sawin. Juonessa Annabelle Wallisin esittämä Madison on raskaana ja asustaa väkivaltaisen miehensä Derekin kanssa. Erään riidan jälkeen taloon tunkeutuu mustapukuinen hahmo, joka tappaa Derekin. Samaan aikaan myös Seattlesta alkaa löytymään lääkäreitä kuolleena ja jotenkin Madison näkee tapahtuvat murhat päässään. Tapausta alkaa tutkimaan George Youngin esittämä Kekoa Shaw apunaan Madisonin näyt. Elokuva yhdistää onnistuneesti kauhua, rikoselokuvaa ja giallomaisia piirteitä toisiinsa ollen varsin mainio kokonaisuus. Näyttelijät tekevät varmaa työtä rooleissaan ja juoni pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun. Lopussa myös ruumiita tulee isot määrät ja tapot on pääasiassa hyvin tehtyjä. Myöskin elokuvan pahiksesta on saatu sopivan salaperäinen ja karunnäköinen murhaaja ja lisäksi tunnusmusiikki on erittäin toimiva.

rating 80,000

27.11.2021 klo 15:48

Hellraiser: Maanpäällinen helvetti

Hellraiser: Maanpäällinen helvetti on jo hyvin keskinkertainen jatko-osa ja se on selkeästi heikoin Hellraiser tähän astisista. Juoni keskittyy seuraamaan auto-onnettomuudesta selvinnyttä Dean Wintersin esittämää Trevoria. Hänen vaimonsa Ashley Laurencen esittämä Kirsty on hävinnyt onnettomuuden jälkeen ja Trevor on taas menettänyt muistinsa. Mies kärsii kovista päänsäryistä ja näkee outoja asioita ja lisäksi myös poliisit epäilevät häntä vaimonsa katoamisista. Elokuvan juoni hyppii hieman liikaa omasta mielestäni todellisuuden ja näkyjen välillä, mikä alkaa pitemmän päälle kyllästyttämään. Dean Winters on heikko pääroolissa ja oikeastaan vain William S. Taylor tekee kelpo roolin etsivä Langena. Eroottisia kohtauksia löytyy tästä hieman hyvänä lisänä ja loppu pelastaa hieman elokuvaa Pinheadin ilmestyessä, mutta kyllä kuudes Hellraiser on jo huono elokuva.

rating 40,000

24.11.2021 klo 22:49

Hellraiser: Inferno

Hellraiser: Inferno on ihan hyvin onnistunut jatko-osa ja edellistä osaa hieman parempi. Juonessa seurataan Craig Shefferin esittämää rikospoliisi Joseph Thornea, jonka elämä pyörii huumeiden, viinan ja huorien ympärillä, vaikka tällä on perhe kotona. Hän alkaa tutkimaan erästä murhatapausta, joka vaikuttaa oudolta rituaalimurhalta ja löytää rikospaikalta tutun kuution. Kuution avattuaan hänen elämänsa muuttuu yhdeksi painajaiseksi ja mystinen murhaaja alkaa tappamaan yksitellen Josephin kanssa tekemisissä olleita ihmisiä. Elokuva eroaa juonen osalta sopivasti aikaisemmista osista ollen enemmänkin psykologinen trilleri, joka on myöskin ihan mielenkiintoista seurattavaa. Kenobiitit ovat tässä enemmän taustalla, mutta kuitenkin tuttu Hellraiserin maailma välittyy hyvin ja Joseph Thornen omaa helvettiä seuraa useammankin kerran.

rating 60,000

23.11.2021 klo 19:28

Ruuvit löysällä

Ruuvit löysällä tarjoaa aika keskinkertaisen komedian, jonka katsoo kertaalleen. Juonessa seurataan Mika Honkasen esittämää toimittaja Otto Miinalaista, joka on menossa tekemään meijerin omistajan 50-vuotis haastattatelua, mutta omistaja löytyykin kuolleena. Myös muita haastateltavia alkaa löytymään mystisesti kuolleena ja samaan aikaan neuvostoliittolainen kauppavaltuuskunta tulee tekemään kauppoja mattolaiturista, jolla taataan kaupungin työllisyys, mutta sekin on uhattuna murhaajan toimesta. Elokuvan komedia on paikoiten toimivaa ja paikoiten taas todella väkinäistä. Näyttelijöistä Hannu Huuska tekee parhaimman roolin Rimpeläisenä, jolle maistuu taskumatti vähän turhan tiuhaan. Elokuva sisältää myös hauskan painonvartija tanssin ja tietenkin paras kohtaus on märkä t-paita kilpailu kolmen naisen toimesta.

rating 50,000

22.11.2021 klo 22:47

The Witch

The Witch on hyvin onnistunut kauhuelokuva ja se kuuluu kauhugenressä sinne parempaan osastoon. Juoni sijoittuu vuoden 1630 Uuteen-Englantiin, jossa Ralph Inesonin esittämä William ja tämän vaimon Kate Dickien Katherinen viidestä lapsesta koostuva perhe joutuu jättämään erimielisyykisen takia siirtokunnan. Perhe muuttaa keskelle erämaata ja koittaa tulla siellä toimeen omillaan. Hiljalleen kuitenkin sato alkaa kuolemaan, vauva häviää ja perhe alkaa kääntymään toisiaan vastaan ja syyllinen tapahtumille löytyykin viereisestä metsästä. Ralph Ineson tekee kelpo roolin perhettään kasassa pitävänä isänä ja myös lapsinäyttelijätkin ovat oikein hyviä rooleissaan. Elokuvan tunnelma pitää myös hyvin otteessaan ja se nostaakin hiljalleen onnistuneesti jännitystä loppua kohti mentäessä. Loppuratkaisu on myös toimiva ja se sopii tähän mainiosti.

rating 70,000

21.11.2021 klo 15:48

Mikä?

What? on ihan hauska komedia Roman Polanskilta, jonka meno on välillä sopivan outoa. Juonessa Sydne Romen esittämä kaunis amerikkalainen hippityttö Nancy onnistuu pakenemaan kolmen italialaismiehen autosta heidän koittaessa raiskata tämän. Nainen ajautuu alastomana hakemaan turvapaikkaa vanhasta talosta merenrannalta. Talossa asustaa monenlaista porukkaa ja asukkaiden kanssa kohtaamisia seurataan loppu elokuva. Näyttelijäkaarti sisältää monelaisia hieman outoja hahmoja ja kaikki tekevätkin hyvää työtä rooleissaan. Sydne Rome tekeekin hyvän pääroolin ja nainen tarjoaa myös mukavasti paljasta pintaa. Lisäksi hänen seikkailuaan talossa seuraa mielenkiinnolla ja luvassa onkin hyvällä tavalla hieman normaalia oudompi komedia.

rating 70,000

20.11.2021 klo 22:50

Fletch – hän elää

Fletch Lives on hyvin onnistunut kasarikomedia ja se on suunnilleen samaa tasoa edellisen osan kanssa. Tällä kertaa Chevy Chasen esittämä Fletch saa perinnökseen tädiltään tämän talon ja ison 80 hehtaarin tontin Belle Islestä. Paikan päälle päästyään talo on huonossa kunnossa, mutta siitä on tarjottu huomattava summa paikaillisen kirkkoyhteisön toimesta, joka huijaa jumalan nimeen rahaa. Yön jälkeen naisasianajaja löytyy kuolleena Fletchin vierestä ja tämä tajuaa joutuvansa vaaraan, jos ei luovu uudesta talostaan. Chevy Chase jatkaa hyvää työtä kuivia läppiä heittävänä Fletchinä ja myös muut näyttelijät ovat hyviä. Komedia on ihan toimivaa ja elokuvan parissa viihtyy yhtä hyvin, kuin ensimmäisenkin osan kanssa. Kokonaisuutena Fletch kakkonen tarjoaakin aina toimivaa kasarikomediaa.

rating 70,000

19.11.2021 klo 17:55

Hellraiser: Veriviiva

Hellraiser: Bloodline on aika keskitason kauhuelokuva ja taas hieman edellistä osaa heikompi. Tällä kertaa juoni sijoittuu vuoteen 2127, jossa Bruce Ramsayn esittämä Merchant työskentelee kaukaisella avaruusasemalla. Satoja vuosia sitten hänen esi-isänsä on rakentanut tutun kuution ja nyt Merchantin tehtävänä on saada helvetin ovet pysymään kiinni. Alukselle saapuu joukko sotilaita ja he saavat vastaansa Pinheadin ja jälleen muutaman uuden kenobiitin. Elokuvan juoni avaa hyvin historiaa kuution syntymisestä ja suvun historian käyminen on ihan hyvä lisä tarinaan. Näyttelijät ovat Doug Bradleyta lukuunottamatta aika heikkoja, mutta tapot ovat taas tyylikkäästi tehtyjä. Myös uudet kenobiitit ja Pinheadin pari hirviökoiraa ovat kelvollisia. Elokuva kärsii kuitenkin hieman sekalaisesti etenevästä juonesta ja paikoiten laahaavasta tunnelmasta.

rating 50,000

18.11.2021 klo 19:28

Hellraiser 3: Hell on Earth

Hellraiser kolmonen on vielä ihan hyvin onnistunut jatko-osa, vaikka se ei kahdelle aikaisemmalle osalle pärjääkkään. Juonessa seurataan Kevin Bernhardtin esittämää J.P Monroeta, joka omistaa ison rokkipaikan ja kerää erikoisia esineitä itselleen. Mies ostaa pyörivän patsaan, jonka sisällä Doug Bradleyn esittämä Pinhead odottaa vapautumistaan ja hän pääseekin sopimukseen J.P. kanssa tämän tuoden tälle naisia ravinnoksi. Terry Farrel taas esittää toimittaja Joey Summerskilliä, joka alkaa tutkimaan outoja sadistisia kuolemia. Doug Bradley tekee hyvää työtä Pinheadin roolissa ja mies saakin enemmän ruutuaikaa tässä osassa hahmolleen. Mukana on myös uusi porukka kenobiitteja, jotka ovat nekin hyvin tehtyjä. Tappoja tulee hyvät määrät ja varsinkin yökerho verilöyly on komea kohtaus. Lopusta löytyy myös kunnolla räjäytyksiä kenobiittien marssiessa kadulla ja Hellraiser kolmonen on vielä katsomisen arvoinen elokuva.

rating 60,000

17.11.2021 klo 22:10

Panoksena kuolema

Game of Death on aika keskinkertainen toimintaelokuva ja selkeästi heikoin näistä Bruce Leen elokuvista. Juonessa pari sijaisnäyttelijää Bruce Leen lisäksi esittää Billy Lo nimistä kaveria, joka on kansainvälinen elokuvatähti ja paikallinen rikollisjärjestö haluaa hänet hengiltä. Billy joutuukin salamurhaajan ampumaksi kesken uuden elokuvan kuvausten, mutta teeskenneltyään kuollutta hän pääsee kostamaan nimettömänä rikollisjärjestölle heidän tekonsa. Itse Bruce Lee nähdäänkin vasta elokuvan lopussa hienossa kaksintaistelussa, joka onkin selkeästi elokuvan parasta antia. Muuten luvassa on pätkiä miehen vanhoista elokuvista ja siinä samalla saa nauraa sijaisnäyttelijöiden toimesta tapahtuvalle peittelylle ja kikkailulle.

rating 40,000

16.11.2021 klo 17:30

Nimeni on Fletch

Nimeni on Fletch on hyvin onnistunut kasarikomedia ja se edustaa komedioiden joukossa sitä parempaa osastoa. Juonessa seurataan Chevy Chasen esittämää Irwin Fletchiä, joka työskentelee sanomalehtitoimittajana ja hänelle on erittäin tuttua identiteetin vaihto uutisjuttuja kalastellessa. Koittaessa selvittää rannalla tapahtuvaa huumekauppaa hän saa Tim Mathesonin esittämältä Alanilta oudon tarjouksen, jossa Irwinin pitäisi tappaa hänet palkkiota vastaan. Tarjous on epäilyttävä ja hän alkaa ottamaan Alanista selvää, mutta joutuu itse samalla vaaraan. Elokuvan komedia on hyvin yksinkertaista, mutta samalla erittäin hauskaa, joka jaksaa naurattaa tasaisesti läpi elokuvan. Näyttelijät tekevät hyvää työtä rooleissaan ja pieni mysteeri Alanin ympärillä tuo hyvän lisän juoneen.

rating 70,000

15.11.2021 klo 17:33

Delicatessen - herkuttelijoiden yö

Delicatessen on keskivertoa paremmin onnistunut komedia, joka keskittyy yhdessä kerrostalossa asuviin ihmisiin. Eletään kovia aikoja ja ruuasta käydään kovaa taistelua. Talon alakerrassa Jean-Claude Dreyfusin esittämä Clapet pitää omaa lihakauppaa, jonka liha on peräisin tämän uusista työntekijöistä ja työntekijöitä tarvitaankin koko ajan lisää vanhojen tilalle. Dominique Pinonin esittämä Louison saapuu Clapetille töihin ja ihastuu tämän tyttäreen Marie-Laure Dougnaciin, mutta hänenkin tulevaisuuden suunnitelmat ovat päätyä Clapetin lihapataan. Elokuva tarjoaa sopivasti mustaahuumoria, joka tekeekin siitä mukavaa seurattavaa koko sen keston ajan. Näyttelijät ovat myös ihan hyviä rooleissaan ja kerrostalo toimii hyvin päätapahtumapaikkana. Ohjaaja kaksikon ohjaustyyli on hieman taiteellinen ja se tuokin oman lisänsä perinteisen komedian taustalle.

rating 70,000

14.11.2021 klo 16:32

Color Out of Space

Color Out of Space on erittäin hyvin onnistunut scifikauhu Richard Stanleyltä ja se on yksi viime vuosien parhaimpia kauhuelokuvia. Juonessa outo hehkuva meteoriitti tippuu Nicolas Cagen esittämän Nathanin perheen tontille. Meteoriitti hehkuu violetin väristä valoa, joka vetää puoleensa niin eläimiä, kuin maatilan satoakin. Hiljalleen kuitenkin valon kanssa tekemiseen joutuvat alkavat kärsiä sen vaikutuksesta ja eläimet alkavat muuttumaan hirviöiksi. Nathan koittaa parhaansa mukaan pitää perheensä kasassa ja joutuu törmäyskurssille oudon olion kanssa. Näyttelijät tekevät Nicolas Cagen johdolla hyvää työtä rooleissaan ja elokuvan juoni pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun asti. Hirviöefektit ovat myos hyvin tehtyjä ja ne tuovatkin 80-luvun elokuvista The Thingin parhaiten mieleen. Tunnelman luonnissa on myös onnistuttu ja Color Out of Space on erittäin mainio uudempi kauhuelokuva.

rating 80,000

13.11.2021 klo 23:23

Haudat vailla nimeä

Haudat vailla nimeä on ihan hyvin onnistunut länkkäri ja se edustaa hyvää keskitasoa westernien joukossa. Juonessa Rogersien perhe hirttää elokuvan alussa heiltä palkkarahoja varastaneen Ben Cainen tämän vaimon silmien edessä. Michèle Mercierin esittämä Maria Caine lähtee hakemaan apua kuolleen miehensä ystävältä Robert Hosseinin esittämältä Manuelilta. Kaksikko sieppaa Rogersien perheen tyttären ja näin heillä on etulyöntiasema omille vaatimuksilleen, mutta lopulta se johtaa kaksintaisteluun. Elokuva sisältää vain pari ammuskelukohtausta ja sen juoni etenee varsin rauhallisesti. Juoni on hyvin perinteinen, mutta se toimii kuitenkin mainiosti ja loppuratkaisua odottaa mielenkiinnolla. Näyttelijät tekevät varmaa työtä rooleissaan ja Yle Teemalle / Areenalle nostettava hattua hieman harvinaisemman länkkärin näyttämisestä.

rating 70,000

12.11.2021 klo 22:27

Hellbound - Hellraiser II

Hellraiser kakkonen on myös hyvin onnistunut jatko-osa loistavalle ensimmäiselle osalle, mutta ei yllä kuitenkaan samalle tasolle. Tällä kertaa juonessa seurataan Ashley Laurencen esittämää Kirstyä, joka näkee painajaisia edellisen osan tapahtumista ja on joutunut sen johdosta mielisairaalaan. Kenneth Cranhamin esittämä tohtori Channard onkin ainoa, joka uskoo Kirstyn selityksiä kenobiiteistä. Tohtori on itse jo vuosia tutkinut helvetin rajoja ja nyt hänelle aukeaa mahdollisuus kokea äärimmäinen nautinto ja tuska. Näyttelijöistä Kenneth Cranham tekee kelpo roolin tohtorina ja elokuva avaa hieman enemmän helvetin taustoja. Erikoistehosteet on paikoiten hyviä ja paikoiten taas hieman heikompia, mikä tuokin hieman tahatonta komediaa mukaan tarinaan. Hellraiser - Hellbound sisältää myös hieman enemmän toimintaa ja ryminää edelliseen osaan verrattuna ja on katsomisen arvoinen jatko-osa ehdottomasti.

rating 70,000

12.11.2021 klo 20:36

Hellraiser

Hellraiser on erittäin hyvin onnistunut kauhuelokuva kasarilta ja samalla Clive Barkerin selkeästi parhaiten onnistunein elokuva. Juonen keskiössä on kuution muotoinen laatikko, jolla voi avata portin helvettiin ja ikuiseen nautintoon. Sean Chapmanin esittämä Frank kuitenkin onnistuu pääsemään kenobiittien kynsistä pois helvetistä veljensä Andrew Robinsonin esittämän Larryn veren avulla. Larry on muuttanut vaimonsa Claire Higginsin esittämän Julian kanssa Frankin vanhaan taloon ja tämän veri tuo Frankin henkiin. Saadakseen voimansa takaisin Julia joutuu houkuttelemaan vieraita miehiä taloon Frankin syödessä nämä ja samalla saadessaan lihaa luiden päälle. Elokuvassa nähtävät kenobiitit on hienoja pahiksia ja veriset erikoistehosteet on erittäin komeasti tehtyjä. Tunnelma on myös kunnossa ja elokuvan mielenkiintoinen maailma pitää otteessaan koko keston ajan. Näin pitkästä aikaa taas katsoessa Hellraiser tarjoaa kyllä hienon kauhuelokuvan, joka iski jopa aikaisempaa hieman enemmän tällä katselukerralla.

rating 90,000

10.11.2021 klo 22:12

Teksasin moottorisahamurhaaja - pahan alku

Teksasin moottorisahamurhaaja - pahan alku on ihan kohtalaisesti onnistunut kauhuelokuva, mutta se ei pärjää muille osille moottorisahamurhaajasta. Juoni kertoo alkuun Andrew Bryniarskin esittämän Thomas Hewitin joutumisesta osaksi häiriintynyttä perhettä vauvana ja tämän kiinnostumisesta moottorisahoihin ja kiduttamiseen. Sitten epäonninen neljän hengen nuorisoporukka joutuu onnettomuuteen ja sen seurauksena R. Lee Ermeyn esittämän Sheriffin sieppaamaksi ja kauheudet alkavat. Juoni on hyvinkin tuttu aikaisemmista osista, mutta näyttelijöistä R. Lee Ermey loistaa taas Sheriffin roolissa ja mies on kunnon mulkku. Myös kuvastoltaan elokuva on erittäin verinen ja sen gorekohtaukset ovat hienosti tehtyjä. Kokonaisuutena elokuvasta jää hieman tasapaksu maku, mutta kyllä tämä uusintakatseluita kestää.

rating 60,000

09.11.2021 klo 17:29

Ant-Man

Ant-Man on hyvin onnistunut supersankarielokuva ja se tuo uuden mielenkiintoisen hahmon vanhojen supersankarien joukkoon. Juonessa Paul Ruddin esittämä Scott Lang on erittäin taivava varas ja hänen annetaan tarkoituksella varastaa Michael Douglasin esittämän Dr. Hank Pymin kehittämän muurahaispuvun. Puku pienentää sen käyttäjän muurahaisen kokoiseksi ja sillä pystyy myös käyttämään muurahaisia apunaan tarvittaessa. Kaksikon tehtävänä on pyrkiä suojelemaan puvun salaisuutta Corey Stollin esittämältä Darren Crossilta, jolla on myös oma puku kehitteillä. Elokuvan vahvuus on erittäin hienosti tehdyt kutistumiskohtaukset, jossa muurahaiset yhdistävät voimansa Scott Langin kanssa. Näyttelijät tekevät myös varmaa työtä rooleissaan Michael Douglasin johdolla ja Ant-Man onkin varsin onnistunut ja tyylikäs uusi hahmo.

rating 70,000

08.11.2021 klo 19:30

Kauhujen kaupunki

Salem´s Lot on todella hyvin onnistunut kauhu mini-sarja Tobe Hooperilta, joka on pitkästä kolmen tunnin kestosta huolimatta yllättävän mielenkiintoista seurattavaa koko sen keston ajan. Juonessa seurataan David Soulin esittämää kirjailija Ben Mearsia, joka saapuu vuosien jälkeen kotikaupunkiinsa Salem´s Lotin Maineen. Tarkoituksena on kirjoittaa uutta kirjaa kukkulalla sijaitsevasta talosta, jossa legendan mukaan kummittelee. Hiljalleen kyläläisia alkaa kuolemaan oudosti ja tapaukset liiittyvät James Masonin esittämään antiikkikauppias Richard K. Strakeriin. Salem´s Lot tarjoaa erittäin onnistuneen vampyyrielokuvan, joka edustaakin kyseisen genren parhaimistoa. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja myös kauhutunnelma on paikoiten onnistunutta. Myös Reggie Nalderin esittämä pää vampyyri Kurt Barlow on näyttävä ilmestys ja erittäin mainiosti tehty.

rating 80,000

06.11.2021 klo 15:58

Perintö

Perintö on oikein toimiva ja keskivertoa hieman parempi trilleri Alfred Hitchcockin uran päätöselokuvaksi. Juonessa seurataan Barbara Harrisin esittämää meediota Blanche Tyleriä ja tämän miesystävää Bruce Dernin esittämää taksikuski Georgea. Blanche saa tehtäväkseen etsiä erään iäkkään naisen perillisen, vuosikymmeniä sitten kadonneen pojan 10 tuhannen dollarin korvausta vastaan. Hommaa tulee hankaloittamaan se, että mies on tarkoituksella kadoksissa entisen meneisyytensä takia ja pian myös häntä etsivät joutuvat vaaraan. Barbara Harris tekee hyvää työtä Blanchena, Bruce Dern on hyvä Georgena ja myös William Devane sopii hyvin Arthurin rooliin. Juoni pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun asti ja kadonneen miehen etsimistä seuraa mielenkiinnolla.

rating 70,000

05.11.2021 klo 21:53

Pääteasema Brooklyn

Last Exit to Brooklyn on todella hyvin onnistunut draamaelokuva, joka keskittyy ihmisten kurjaan arkeen 1950-luvun Brooklynissa. Juonessa seurataan Stephen Langin esittämää Harrya, joka on valittu lakkotoimiston vastaavaksi työtilanteen ollessa heikko satamassa ja samalla mies on epävarma omasta seksuaalisuudestaan. Jennifer Jason Leigh taas esittää prostituoitua Tralalaa, joka yhdessä kaverusten kanssa ryöstää asiakkailtaan rahat. Burt Youngin esittämä Big Joe taas on vihainen tyttärensä raskaaksi saaneelle miehelle ja haluaa tälle kostoa. Jennifer Jason Leigh tekee erittäin hyvän roolin prostituoidun Tralalalan rooliissa ja myös Stephen Lang sopii hyvin Harryksi. Elokuvasta huokuu myös erittäin onnistuneesti julma ja nihilistinen tunnelma, joka tekee siitä uskottavan tarinan. Myös karua tunnelmaa on hieman keventämässä muutamat hauskat Big Joen heitot, mutta muuten kyseessä on vakava elokuva Brooklynin meiningistä.

rating 80,000

04.11.2021 klo 19:56

Lohikäärmeen kidassa

Enter the Dragon on erittäin hyvin onnistunut kamppailuelokuva ja se on ehkäpä Bruce Leen elokuvien joukossa se paras. Juonessa seurataan Brucen esittämää Leetä, joka lähtee yhdessä John Saxtonin ja Jim Kellyn esittämien Roperin ja Williamsin kanssa saarivaltakuntaan. Saarta johtaa Kien Shihin esittämä rikollinen Han, joka pyörittää siellä laitonta huumebisnestä ja prostituutiota. Kolmen vuoden välein siellä käydään iso tappeluturnaus ja sinne kyseinen kolmikko on osallistunut ja aikomuksena on samalla paljastaa Hanin laittomat bisnekset. Näytteliöistä Kien Shih sopii hyvin Hanin rooliin ja myös muut ovat ihan hyviä rooleissaan. Elokuva muistuttaa myös paljon ensimmäisiä James Bondeja ja se on ottanut niistä selkeitä vaikutteita juoneensa mukaan. Tappelukohtaukset on todella hyvin tehtyjä ja varsinkin pitkä lopputaistelu on hienoa katsottavaa.

rating 80,000

02.11.2021 klo 20:27

Salaisuus pinnan alla

Salaisuus pinnan alla on keskivertoa paremmin onnistunut kauhutrilleri ja ihan mielenkiintoista seurattavaa koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Harrison Fordin ja Michelle Pfeifferin esittämää pariskuntaa Norman ja Claire Spenceriä. Norman on pettänyt vaimoaan vuosi sitten, mutta avioliitto luistaa hyvin, koska Claire ei tiedä siitä mitään. Hiljalleen kuitenkin Claire alkaa näkemään uudessa talossa outoja näkyjä nuoresta naisesta ja kuulemaan outoja ääniä. Tutkittuaan tapauksia tarkemmin hän pääsee myös samalla miehensä pettämisen jäljille. Harrison Ford ja Michelle Pfeiffer tekevät molemmat hyvät roolisuoritukset ja heidän välilleen kasvava jännite on hyvin tehty. Kauhua löytyy myös sopivasti tarinasta ja se tuokin hyvän lisän juoneen. Kokonaisuutena Salaisuus pinnan alla on mainio trilleri, joka toimii, vaikka se hieman ennalta arvattava okin.

rating 70,000

01.11.2021 klo 19:52

Dream Demon

Dream Demon on yllättävän hyvin onnistunut kasarikauhu ja se muistuttaa tyyliltään paljon Dario Argenton elokuvia. Juonessa seurataan Jemma Redgravin esittämää nuorta morsianta Dianaa, joka on menossa naimisiin Mark Greenstreetin esittämän sotasankari Oliverin kanssa. Kaksikko muuttaa uuteen kotiin Lontooseen, mutta samalla Diana alkaa nähdä pelottavia painajaisunia, jotka vaikuttavat todellisuudessa tapahtuviin asioihin. Oman lisänsä juoneen tuo kaksi toimittajaa ja salaperäinen Kathleen Wilhoiten esittämä Jenny. Näyttelijöistä Timothy Spallin esittämä toimittaja/valokuvaaja Russel Peck tekee parhaimman roolin ja myös Jemma Redgrav on hyvä Dianana. Erikoistehosteet on hyvin tehtyjä ja myös painajaisunet tuovat kauhutunnelmaa onnistuneesti juoneen mukaan. Musiikit ovat myös toimivia ja talossa kuvatut kohtaukset tuovatkin mieleen vähän Argenton Inferno elokuvan toteutukseltaan.

rating 80,000

31.10.2021 klo 16:42

Mielisairaalan massamurhaaja

Stage Fright on erittäin hyvin onnistunut kasarislasheri Michele Soavilta ja se edustaa miehen parhaimpia elokuvia. Juonessa seurataan joukkoa nuoria näyttelijöitä, jotka harjoittelevat lähestyvää musikaalia pienessä teatterissa. Samaan aikaan lähistöllä sijaitsevasta mielisairaalasta onnistuu pakenemaan psykopaatti, joka suuntaa teatterille. Pian yksi näyttelijöistä löytyy kuolleena ja loput näyttelijät joutuvat kohtaamaan mielipuolisen murhaajan lukitussa teatterissa. Elokuvan näyttelijät ovat aika kohtalaisia rooleissaan ja pimeä teatteri toimii hienosti päätapahtumapaikkana. Murhat on sopivan verisiä ja murhaaseina käytetään monipuolisesti moottorisahaa, porakonetta ja tietysti myös perinteistä veistäkin. Myös murhaajan käyttämä pöllönaamari tuo mukavaa vaihtelua ja Stage Fright edustaa Slashereiden joukossa sitä parhaimistoa. Lisämaininta vielä erittäin toimivasta musiikista Simon Boswellille.

rating 80,000

30.10.2021 klo 22:57

Kuoleman legioona

Kuoleman legioona on hyvin keskinkertainen kauhuelokuva Olaf Ittenbachilta ja se kuuluu miehen elokuvien joukossa sinne heikompaan osastoon. Juonessa Michael Carrin ja Russell Friedenbergin esittämät kaverukset William ja Luke matkaavat läpi Kalifornian autiomaata. He liftaavat vahingossa kyydin psykopaattiselta Mikeltä ja hänestä selvittyään he saapuvat pieneen kylään. Kylää pitää otteessaan pari outoa pukutyyppiä, jotka tappavat randomisti porukkaa ja kuoleman jälkeen kuolleet liittyvät näiden legioonaan mukaan. Elokuva alkaa ihan lupaavasti ja siinä on mukana hauskaa komediaakin, mutta loppua kohti mentäessä se heikkenee reilusti. Splatteriä löytyy ihan sopivasti tarinasta, mutta efektit eivät mitään kovin hienoja ole, vaikka yleensä Olafin elokuvissa ne ovat hyvin onnistuneita.

rating 40,000

29.10.2021 klo 21:38

Blair Witch

Uusin lisäys Blair Witchien joukkoon on melko keskinkertainen kauhuelokuva, jonka katsoo kertaalleen ja se on näistä kolmesta heikoiten onnistunein. Tällä kertaa juonessa James Allen McCunen esittämä James lähtee ystäviensä kanssa etsimään vuosia sitten kadonnutta siskoaan Marylandin metsiin. Ryhmään liittyy paikanpäällä pari henkilöä mukaan, jotka ovat löytäneet uusia todisteita kadonneista. Näyttelijät ovat kaikki aika heikkoja rooleissaan ja myös elokuvan ärsyttävä kuvaustyyli ei lisää ainakaan katselunautintoa. Ensimmäinen puolisko juonesta onkin varsin tylsää katsottavaa, mutta yön saapuessa metsään luvassa on paikoiten ihan toimivaa kauhua, mutta se ei onnistu pelastamaan elokuvaa. Perinteistä säikyttelyä löytyy riittävästi ja mukaan on saatu myös jonkilainen hiriviö, joka tuo kuitenkin vaihtelua kahteen aikaisempaan osaan.

rating 40,000

28.10.2021 klo 17:26

Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron on hyvin onnistunut jatko-osa, vaikka se ei edellisen osan tasolle ylläkkään. Juonessa Robert Downey Jr. esittämä Tony Stark ottaa tavoitteekseen käynnistää uuden teknologian rauhanturvaohjelman, mutta samalla hän vapauttaa James Spaderin esittämän tekoälyn UItronin vapaaksi. Ultronina on tavoitteena tuhota maailma saadakseen tilalle omanlaisensa version siitä ja apunaan hänellä on Elizabeth Olsenin ja Aaron Taylor-Johnsonin esittämät ihmekaksoset Wanda ja Pietro. Näyttelijät tekevät kaikki ihan hyvää työtä rooleissaan ja toimintaa on mukana erittäin paljon ja se onkin jälleen viihdyttävää seurattavaa. Elokuva kärsii kuitenkin ehkä paikoiten hieman pitkältä tuntuvasta juonesta ja myöskään pahiksena oleva James Spader ei ihan täysin vakuuta, mutta kyseessä on kuitenkin keskivertoa hieman parempi supersankarielokuva.

rating 70,000

26.10.2021 klo 18:09

Oskarin kanaongelmat

Oskarin kanaongelmat on ihan hyvä keskitason seksikomedia 70-luvulta, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Lajos von Bagghin esittämällä Oskarilla on kuorma-autollinen kuolleita kanoja, joista pitäisi päästä eroon. Hän palkkaa Walter Klingerin esittämän Caruson ja toisen kaverin lähtemään matkaan kuljetuksen kanssa. Ideana on saada kuljetus siepatuksi ja korvata vakuutusrahoilla kuolleet kanat niiden omistajalle. Matkan varrella kaksikko pysähtyy kuitenkin vähän väliä, koska Caruso on kova panomies ja hänellä on tuttuja tyttöjä reitin varrella. Walter Klinger tekee kelpo roolin Carusona ja mieleen jää myös itse ohjaajan Hans D. Bornhauser esittämä juoppo, jolle maistuu viina taukoamatta. Paljasta pintaa on vähän väliä tarjolla ja elokuva etenee varsin sujuvasti eteenpäin panokohtauksesta aina seuraavaan.

rating 60,000

25.10.2021 klo 17:32

Syvä joki

Syvä joki on erittäin hyvin onnistunut seikkailuelokuva, joka alkaa harmittomana lomareissuna ja päättyy selviytymistaisteluun. Juonessa neljä kaverusta lähtevät viettämään viikonloppua kanoottien kanssa syrjäisen kylän läheltä lähtevälle joelle. Joki on tarkoitus muuttaa järveksi, jonka takia nyt on viimeinen mahdollisuus laskea siitä. Paikalliset asukkaat eivät pahemmin välitä heidän alueelle tulevista joenlaskijoista ja kesken laskun yksi miehistä joutuukin raiskauksen kohteeksi. Tapettuaan raiskarin he saavat peräänsä tämän kaverin ja siitä alkaa pakomatka joessa. Näyttelijät tekevät kaikki hyvää työtä rooleissaan ja paikallisista asukkaista on saatu myös sopivan outoja. Jokikohtaukset on hienosti tehtyjä ja miesten kanootilla menoa seuraa mielenkiinnolla. Elokuvaan on myös saatu hyvin uhkaavan vaaran tunne mukaan, jossa saakin jännittää loppuun asti miten kaveruksille käy.

rating 80,000

24.10.2021 klo 16:11

Siitä vaan pojat

Siitä vaan pojat tarjoaa keskitason toimintakomedian, jonka katsoo pariin kertaan. Juonessa seurataan Terence Hillin Plataa ja Bud Spencerin Saludia, jotka ovat rennosti ottavia rahtilentäjiä Etelä-Amerikassa. Kaksikko päättää erään lennon aikana romuttaa lentokoneensa vakuutusrahojen toivossa, mutta he joutuvatkin siinä samalla viidakkoon. Siellä he ajautuvat kaivostyöläisten luokse, joita paikallinen pohatta sortaa saadakseen timanttien ostohinnat alas ja kaksikko asettuu työläisten puolelle. Näytteleminen on ihan hyvää keskitasoa ja elokuvan juoni etenee sujuvasti. Komediaa löytyy jonkin verran, mutta se ei sieltä parhaimmasta päästä ole. Turpiin vetämistä löytyy kuitenkin ihan sopivasti tarinasta ja Siitä vaan pojat edustaa kaksikon elokuvien joukossa sitä perinteistä keskitasoa.

rating 60,000

21.10.2021 klo 17:51

Event Horizon - viimeinen horisontti

Event Horizon on todella hyvin onnistunut avaruuskauhuelokuva Paul W.S. Andersonilta ja se taitaa olla miehen parhaiten onnistunein elokuva. Juonessa ollaan vuodessa 2047 ja kauan kadoksissa ollut Event Horizon niminen avaruusalus on ilmaantunut taas tutkaan lähettäen hätäsingaalin. Laurence Fishburnen esittämä kapteeni Miller saa tehtäväkseen lähteä miehistönsä kanssa selvittämään aluksen kunnon ja mahdolliset eloonjääneet. Mukaan tulee myös Sam Neillin esittämä Weir, joka on suunnitellut Event Horizonin. Elokuva onnistuu hyvin kauhutunnelman rakentamisessa ja sen juoni pysyy mielenkiintoisena koko sen keston ajan. Näyttelijät tekevät Sam Neillin johdolla hyvää työtä rooleissaan ja hukassa olleesta avaruusaluksesta on saatu pelottava paikka. Verta löytyy myös mukavasti tapoista ja oikeastaan ainut hieman heikko puoli on paikoiten silmään pistävät erikoistehosteet, jotka ovat kärsineet ajanmyötä.

rating 80,000

20.10.2021 klo 21:04

Texasin moottorisahamurhat

Texasin moottorisahamurhien päivitetty versio on yllättävän hyvin onnistunut remake ja samalla oikein mainio 2000-luvun kauhuelokuva. Juoni on tässä osassa melkein sama kuin alkuperäisessäkin, eli alussa viisi nuorta ottaa sekaisin olevan naisen kyytiinsä, joka hetken päästä kuitenkin ampuu itsensä varoitettuaan nuoria. Ruumiista on tehtävä ilmoitus paikalliselle R. Lee Ermeyn esittämälle Sheriffi Hoytille, joka johtaa taas heidän joutumiseen tämän sadistisen perheen vangiksi. Tobe Hooperin versioon verrattaessa elokuva häviää hieman tunnelmassa, mutta on tässäkin hyvä tunnelma läsnä pimeässä kuvatuissa kohtauksissa. R. Lee Ermey tekee mainion roolin kusipäisenä Sheriffinä ja muut näyttelijät ovat aika keskitasoa rooleissaan. Väkivaltaa löytyy myös sopivasti ja tapot on hyvin tehtyjä. Toimintaa ja takaa-ajoa on hieman lisätty alkuperäiseen versioon verrattuna ja se tuo hyvän lisän tarinaan.

rating 80,000

19.10.2021 klo 17:26

Creed II

Creed kakkonen on hyvin onnistunut jatko-osa ensimmäiselle Creedille ja se päättää onnistuneesti Rocky-saagan ainakin toistaiseksi. Juonessa Michael B. Jordanin esittämä Adonis onnistuu voittamaan raskaansarjanmestaruuden itselleen. Seuraavaksi haastajaksi hänelle saapuu vanhan tutun Dolph Lundgrenin esittämän Ivan Dragon poika, Florian Munteannun Viktor Drago. Viktor hakkaa kunnolla Adoniksen sairaalakuntoon hankkien itselleen samalla diskauksen ja siitä toivuttuaan luvassa on uusintaottelu mestaruudesta Venäjällä. Elokuvan juoni on pitkälti saman toistoa, kuin Rocky nelosessakin, mutta se on kuitenkin laadukkaasti tehty. Draaman osalta tässä onnistutaan myös mainiosti ja tietysti myös nyrkkeilyottelutkin on hyvin tehtyjä. Kokonaisuutena molemmat Creedit ovat samantasoisia keskenään ja hyviä nyrkkeilyelokuvia.

rating 70,000

18.10.2021 klo 19:41

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy on hyvin onnistunut toimintapainoitteinen avaruusseikailu, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Juonessa seurataan Chris Prattin esittämää Peter Quillia, joka onnistuu varastamaan arvokkaan mystisen metallipallon. Pallon perässä on muitakin palkkiometsästäjiä ja Lee Placen esittämä Ronan haluaa eniten palloa haltuunsa sen voimien takia. Peter yhdistää voimansa pesukarhu Rocketin, Groot nimisen puun, Draxin ja Gamoran kanssa suojellakseen pallon joutumista vääriin käsiin. Elokuvan juoni on hyvin perinteinen, mutta se etenee sujuvasti alusta loppuun asti. Vin Dieselin Groot ja Bradley Cooperin Rocket ovat onnistuneita hahmoja ja elokuvan parhaimistoa. Muut näyttelijät ovat aika perustasoa rooleissaan ja toimintaa löytyy reilusti tarinasta. Ei Guardians of the Galaxy mikään maata mullistava elokuva ole, mutta varsin toimivan pari tuntisen viihdepläjäyksen se tarjoaa.

rating 70,000

17.10.2021 klo 15:58

Pääkallolipun alla

Pääkallolipun alla on keskinkertainen merirosvoelokuva, jonka katsoo kertaalleen. Samalla se edustaa Bud Spencerin ja Terence Hillin elokuvien joukossa sitä heikompaa osastoa. Juonessa Terence Hillin esittämä merirosvo Blackie aikoo varastaa espanjalaisen kultakuljetuksen yhdessä Jorge Martínin esittämän aatelisen Don Pedron kanssa. Hommaa hankaloittaa myös muiden merirosvojen kiinnostus kultaa kohtaan ja he saavatkin Bud Spencerin esittämän kapteeni Skullin johtamat merirosvot vastaansa. Komediaa löytyy aika vähäisesti tarinasta ja turpiinvetoa on vain parin kohtauksen verran. Näyttelijät ovat myös aika keskinkertaisia rooleissaan, mutta merirosvoelokuvana tämä on kuitenkin juuri ja juuri katsomisien arvoinen.

rating 50,000

16.10.2021 klo 22:57

Lottoralli

Lottoralli on hyvin onnistunut komedia, joka jaksaa naurattaa tasaisesti läpi koko kestonsa ajan. Juonessa seurataan Gérard Lanvinin esittämää vankia Moltèsia ja samassa vankilassa työskentelevää Benoît Poelvoorden esittämää vanginvartija Reggiota. Kaksikko pelaa viikottain kimppalottoa ja eräänä päivänä he voittavat 15 miljoonaa. Voittokuponki on kuitenkin Reggion vaimon matkassa kohti Afrikkaa. Moltès pakenee vankilasta ja lähtee Reggion kanssa matkaan kohti Afrikkaa, mutta samalla hän saa peräänsä José Garcian esittämän Turkkilaisen rikollisen ja tämän henkivartijan Gary Tipladyn esittämän "rautahampaan". Benoît Poelvoorde tekee ärsyttävän hyvän roolisuorituksen koko ajan äänessä olevana Reggiona ja myös José Garcia on hyvä Turkkilaisena rikollisena. Elokuvan komedia on myös erittäin toimivaa ja se jaksaa viihdyttävää hienosti alusta loppuun asti.

rating 80,000

15.10.2021 klo 21:25

Barking Dogs Never Bite

Barking Dogs Never Bite on aika keskinkertainen elokuva Bong Joon-holta ja se onkin toistaiseksi heikoin mieheltä nähty teos. Juonessa keskitytään seuraamaan Sung-jae Leen esittämää Yun-ju:ta, jonka raskaana oleva vaimo komentelee häntä kotona ja myös naapurien koirien haukkumiset häiritsevät. Pian kerrostalon asukkaiden koiria alkaa katoamaan mystisesti ja Bae Doonan esittämä kirjanpitäjä Hyun-nam kiinnnostuu myös kadonneista koirista. Samaan aikaan talon kellarissa pyörii kuitenkin salaperäinen huoltomies, jonka keitokset porisevat päivittäin tuoden oman epäilyksen aiheen koirien katoamisille. Komediaksi elokuva ei tarjoa oikeastaan yhtään hauskaa huumoria, mutta näyttelijät ovat ihan kohtalaisia rooleissaan. Kadonneista koirista saadaan kuitenkin ihan hyvä tarina aikaiseksi, jonka katsoo juuri kertaviihteenä.

rating 50,000

14.10.2021 klo 17:07

Pimeyden valtias

Pimeyden valtias on hyvin onnistunut kauhuelokuva John Carpenterilta ja se kuuluu miehen tuotannossa sinne paremmalle puolelle. Juonessa joukko tiedemiehiä ja naisia saapuu ränsistyneeseen kirkkoon keskelle Los Angelesia. Kirkon kellarissa sijaitsee vihreää nestettä täynä oleva lasinen arkku, joka pyörii itsekseen. Sen lähellä olevat ihmiset tuntevat oudon voiman voimistuvan ja lasin sisällä on tutkimusten perusteella kasvamassa jokin paha eliö, joka haluaa ihmisten joukkoon. Elokuvan juoni on mielenkiintoinen, mutta alkupuoli etenee vähän turhan rauhallisesti. Toinen puolisko onkin sitten mainiota kasarikauhua ruumiiden määrän kasvaessa ja myös efektit on hienosti tehtyjä. Näyttelijät ovat aika keskinkertaisia rooleissaan, mutta taas elokuvan musiikit on laadukasta Carpenteria parhaimmillaan. Kokonaisuutena Prince of Darkness tarjoaa keskivertoa paremman kauhuelokuvan, joka on jopa hieman unohdettu elokuva.

rating 70,000

12.10.2021 klo 17:05

Creed: The Legacy of Rocky

Creed: The Legacy of Rocky on varsin hyvin onnistunut nyrkkeilyelokuva, joka jää kuitenkin vanhemmista Rockyista selkeästi. Juonessa seurataan Michael B. Jordanin esittämää Adonis Johnsonia, joka on edesmenneen Apollo Creedin poika. Poika ei kuitenkaan koskaan isäänsä kerennyt näkemään ja hän haluaa tulla yhtä hyväksi nyrkkeilijäksi. Hän matkaa Philadelphiaan etsimään Sylvester Stallonen esittämää Rockya ja koittaa päästä hänen valmennukseensa. Kaksikko alkaa treenaamaan kimpassa ja pian edessä on mestaruusottelu Tony Bellowin esittämää "Pretty" Ricky Conlania vastaan. Elokuvan juoni on hyvin perinteinen ja tuttu, mutta se etenee ihan sujuvasti. Nyrkkeilyottelut on myös ihan mainiosti tehtyjä ja varsinkin viimeinen ottelu on kova taisto. Näyttelijät ovat myös ihan hyviä rooleissaan Stallonen johdolla ja elokuvan parissa viihtyy.

rating 70,000

11.10.2021 klo 19:15

Papillon

Papillon on erittäin hyvin onnistunut vankilaelokuva Franklin J. Schaffnerilta ja se kuuluukin omassa genressään sinne parhaimpien joukkoon. Juonessa Steve McQueenin esittämä Papillon tuomitaan murhasta vankilaan, jota hän ei kuitenkaan ole tehnyt. Vankilassa hän tutustuu Dustin Hoffmaniin esittämään Louis Degaan, jonka rahojen avulla hänellä olisi mahdollisuus paeta vankilasta. Vankilassa luottamisen arvoiset henkilöt ovat kuitenkin vähissä ja se vaikeuttaa hänen pakosuunnitelmiaan. Steve McQueen tekee yhdessä Dustin Hoffmanin kanssa erittäin hienot roolisuoritukset ja miesten pakoyrityksiä seuraa mielenkiinnolla. Vankilassa olon lisäksi elokuva keskittyykin enemmän pakomatkaan ja se toimii hyvin näinkin. Kokonaisuutena Papillon tarjoaa laadukkaan vankilaelokuvan, joka kärsii kuitenkin paikoiten hieman laahaavasta juonesta.

rating 80,000

10.10.2021 klo 18:53

Wind River

Wind River on erittäin hyvin onnistunut rikostrilleri Taylor Sheridanilta ja se tapahtuu komeissa lumisissa maisemissa. Juonessa Elisabeth Olsenin esittämä nuori FBI naisagentti Jane Banner saapuu tutkimaan lumihankeen jäätyneen naisen kuolemaa Wyomingin erämaassa. Apua tapauksen tutkintaan hän saa Jeremy Rennerin esittämältä kokeneelta riistanvalvojalta Cory Lambertilta, joka tuntee lähialueen kuin omat taskunsa. Kaksikko alkaa tutkimaan tapausta murhana ja elokuvan juoni pitää hyvin otteessaan koko keston ajan. Jeremy Renner tekee hyvää työtä pääroolissa Coryna ja kuvaustyöskentely hienoissa maisemissa on erittäin onnistunutta. Elokuvassa nähtävä varsin brutaali asuntoautoammuskelu ansaitsee kyllä maininnan erikseen ja myös loppuratkaisukin on toimiva. Wind River tarjoaakin hienon rikostrillerin, jota voi lämpimästi suositella.

rating 80,000

09.10.2021 klo 18:42

The Wrestler - painija

The Wrestler on erittäin hyvin onnistunut draamaelokuva uransa jo ehtoopuolella olevasta Mickey Rourken esittämästä painija Randysta. Randy kiertää vieläkin esiintymässä pienissä voimistelusaleissa ympäri New Jerseytä ansaitakseen rahaa, jolla kustantaa eläminen asuntoautossa. Miehen kroppa on ottanut osumaa vuosien painin takia, mutta siitä saatava adrenaali vetää häntä takaisin rakastamansa lajin pariin. Erään ottelun jälkeen saatu sydänkohtaus kuitenkin pysäyttää ja hän joutuu koittaa tulla toimeen ilman painimista. Mickey Rourke tekee upean roolin Randy The Ram Robinsonina, jonka koko elämä pyörii painin ympärillä ylä ja alamäkineen. Marisa Tomein esittämä Cassidy taas tuo paljasta pintaa pöytään strippiklubin tanssijana ja kaksikko saa voimaa toisistaan. Painikohtausten sijaan tarina keskittyykin enemmän draamaan ja se toimii hyvin näinkin. Toki vertakin on luvassa varsin ikävän näköisen Hardcore ottelun myötä.

rating 80,000

08.10.2021 klo 20:30

Lohikäärmeen tie

Way of the Dragon on ihan katsottava kamppailuelokuva, mutta se on kahta aikaisempaa Bruce Leen elokuvaa heikompi. Tällä kertaa juonessa Nora Miaon esittämä Chen on saanut perinnöksi hienon ravintolan Roomassa, mutta mafia haluaa keinolla millä hyvänsä tontin itselleen, missä ravintola sijaitsee. Niinpä mafian ukot pelottelevat aina paikalle saapuvat asiakkaat pois ravintolasta ja ilman asiakkaita uhkana on konkurssi. Bruce Leen esittämä Tang Lung saapuu kuitenkin Hong Kongista tämän avuksi ja alkaa laittamaan konnia järjestykseen. Elokuva sisältää aika paljon alkuun komediaa ja draamaa, mikä toimii kohtalaisesti. Toimintakohtauksia olisi saanut olla hieman enemmänkin juonessa, mutta lopussa on luvassa hieno taistelu Chuck Norriksen esittämää Coltia vastaan.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 36 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot