Ville

Ville

Tähtääjä, 51 fania

Toinen maailmansota

1

Casablanca (1942)

Ennen vanhaan sentään osatiin tehdä hyviä romanttisia elokuvia.

Casablanca rating 4,17

2

Tuntematon sotilas rating 4,37

3

Pianisti (2002)

Upea elokuva yhden miehen selviyttymisestä järjettömyyksien keskellä. Elokuva on melko raskas ja jopa koskettavakin. Juutalaisiin kohdistuvat julmuudet näytetään upeasti ja mieleenjäävästi. Brodykin tekee upeaa työtä.

Pianisti rating 4,28

4

Sukellusvene U-96 rating 4,35

5

Rautaristi (1977)

Rautaristi rating 4,14

6

Ei paluuta (1962)

Ei paluuta rating 3,87

7

Likainen tusina rating 4,03

8

Stalingrad (1993)

Näyttää sodan epätoivoisuuden todella hyvin. Moni ei lähtenyt Stalingradista elävänä.

Stalingrad rating 3,98

9

Perikato (2004)

Perikato on erinomainen kuvaus Kolmannen valtakunnan, Hitlerin ja hänen esikuntansa viimeisistä päivistä. Hitler esitetään täysin todellisuudentajunsa menettäneenä miehenä, joka uskoo voittoon vielä siinäkin vaiheessa, kun jokaiselle järkevälle ihmiselle on valjennut, että sota on hävitty.Kaikista Hitlerin esikunnan jäsenistä ei saada ihan niin paljon irti kuin olisi voitu, mutta sentään annetaan ihan kiitettävästi kuvaa heidän toimistaan. Osa yrittää tehdä omia ratkaisujaan, kun tuho on väistämätön ja he näkevät sen. Göbbelsin pariskuntaa sentään esitetään mainiosti ja heidät esitetään hyvinkin todellisuudesta vieraantuneiksi. Ja Göbbelsien lasten kohtalo on erittäin kylmäävää katseltavaa.Myös bunkkerin ulkopuolista elämää saadaan hyvin esitettyä. Kaduilla taistelevat kokemattomat nuorukaiset ja vanhukset koulutettua ja kokenutta puna-armeijaa vastaan. Lopputulos on sitten varsin selvä. Jokainen joutuu selviämään omillaan parhaaksi katsomallaan tavalla.Perikato on kyllä toteutettu mainiosti ja pitää ihan hyvin otteessaan. Tosin lopun pyöräilykohtaus ei oikein istunut elokuvaan.

Perikato rating 4,23

10

Helvetti 1944 (1956)

Ei kannata pistää ammattitaidotonta upseeria johtamaan joukkuetta.

Helvetti 1944 rating 3,86

11

Kurjet lentävät (1957)

Kurjet lentävät ei ole mitenkään tavanomainen elokuva. Se kertoo hienolla tavalla sodan vaikutuksista nuoreen pariin. Sotaa ei mitenkään glorifioida, vaan se näytetään ikävänä asiana, jolta ei kukaan ole turvassa. Muutenkin on jätetty stalinistisen kauden propagandatyyli pois. Ja myös kameratyöskentely on huippuluokkaa. Musiikki- ja näyttelijävalinnatkin ovat onnistuneet nappiin.

Kurjet lentävät rating 4,17

12

Kirjeitä Iwo Jimalta (2006)

Esittelee erinomaisesti japanilaisten tiukkaa yhteiskuntaa.

Kirjeitä Iwo Jimalta rating 3,89

13

Kunniattomat paskiaiset (2009)

Tarantino on saanut aikaiseksi erinomaisen ja omanlaisensa elokuvan toisesta maailmansodasta. Nyt on juutalaisten vuoro rääkätä natseja. Ja välillä on kyllä vaikea sanoa, kummat ovat pahempia. Natseja hakataan pesismailalla ja otetaan päänahat.Elokuva sisältää useamman tarinan, jotka nivouttuvat hienolla tavalla yhteen lopun ensi-illassa. Loppu on aika ennalta-arvattava, vaikka pari yllättävääkin juttua tapahtuu.Hahmot on rakennettu Tarantinon tapaan erinomaisesti, vaikka itse Paskiaisista olisi voitu ottaa hieman enemmän irti. Dialogi on todella sujuvaa ja kohtaukset toteutettu tyylillä. Varsinkin alku tuo mieleen Sergio Leonen elokuvat. Huumoriakin päästetään hieman mukaan.

Kunniattomat paskiaiset rating 4,16

Profiilin tiedot

TOP-listat