TatiTeThird

TatiTeThird

Käyttäjä, 17 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (343)

20.03.2021 klo 13:32

Zack Snyder's Justice League

Teatteriversion kaksi pahinta ongelmaa on onnistuttu korjaamaan. Ensinnäkin hahmoilla on aiempaa enemmän tilaa. Neljän tunnin kesto takaa sen, ettei elokuva kiirehdi ja useampi hahmo saa tarvittavan ajan kehittyä. Toinen parannus on pahis. CGI-kyhäelmä ei edelleenkään säväytä, mutta tällä kertaa motiivi on selkeämpi ja hahmoon on saatu edes jotain eloa.

Kaikkia heikkouksia ei kuitenkaan ole onnistuttu häivyttämään. Näistä häiritsevin on tönkkö dialogi. Hahmot suoltavat suustaan joko muka-eeppistä, luonnotonta paasausta tai nokkelaksi tarkoitettua hölötystä. Dialogilla ei ole aina pakko saada katsojassa aikaan reaktiota.

rating 60,000

19.02.2021 klo 16:49

Pieces of a Woman

Alun pitkä otto on parasta koko leffassa. Kameran liikkuessa hahmojen mukana katsoja tuntee olevansa hirvittävässä tilanteessa itse mukana kokien samalla piinaavaa ahdistusta. Valitettavasti alamäki alkaa melkein heti sen jälkeen. Hahmojen toiminnat ovat alusta alkaen ennalta arvattavia ja kliseisiä. Päähenkilö jää etäiseksi, mikä on elokuvan nimen huomioiden outoa. Tämän kaltaisessa elokuvassa katsojan täytyisi päästä huomattavasti lähemmäs hahmon kipuiluja. Nyt kokonaisuus jää lähinnä itsestäänselväksi.

rating 50,000

03.01.2021 klo 01:59

Tenet

Nolanin ehdottomia vahvuuksia on intensiteetin luominen. Tenetissä pysyy jännite miltei koko kestonsa ajan siitäkin huolimatta, että lopussa juonesta uhkaa pudota kärryiltä. Teknisesti elokuva on toki ohjaajansa tapaan mestarillinen. Välillä jälki on jopa niin upeaa, että se auttaa unohtamaan elokuvan ongelmat. Nolanin tyypillinen överiksi menevä mahtipontisuus ärsyttää myös tässä, minkä lisäksi hahmot jäävät etäisiksi Dunkirkin tapaan.

P.S. Vaikka rakastankin Kenneth Branaghia, voisimmeko kuitenkin siirtyä nykyaikaan ja palkata venäläisen näyttelemään venäläistä?

rating 60,000

02.06.2020 klo 16:13

Ready or Not

Pilke silmäkulmassa säilyy hienosti koko leffan ajan, mutta välillä juonelliset ratkaisut ovat liian helppoja. Ja saatanalliset rituaalitkin on kyllä jo aika nähtyjä kauhuleffoissa.

rating 60,000

02.06.2020 klo 16:12

Tyhjiö

Täynnä toinen toistaan hervottomampia metatason läppiä. Tietyt yhtymäkohdat esimerkiksi Laura Birnin hahmon ja tämän itsensä kanssa ovat varsin selkeät. Tässä on myös paljon samaistumispintaa. Vaikka harva meistä taiteella itsensä elättää, Tommi Korpelan esittämän hahmon kipuilut luovan blokkinsa kanssa tuntuvat joiltain osin hyvinkin tutulta. Silti - tai ehkä juuri siksi - hahmo on hulvaton. Vaikeahan sille on nauramatta, kun tyyppi luulee blokkinsa aukeavan lähtemällä merelle, mutta päätyykin saamaan vain vatsansa sekaisin. Jo pelkästään hahmon teennäiset selitykset siitä, miten taiteen pitää perustua todellisuuteen kuulostaa liiankin tutulta.

rating 90,000

12.05.2020 klo 12:38

God of Gamblers

Tarina laahaa paikoittain, mutta loppu on käsittämättömän eeppinen.

rating 70,000

12.05.2020 klo 12:36

Dolemite Is My Name

Pitkälti Eddie Murphyn show, vaikka myös Wesley Snipes vetää loistavasti. Tarina alkaa kiinnostaa kunnolla vasta, kun päästään elokuvan tekemiseen, mutta siitä eteenpäin leffa on hulvaton.

rating 60,000

12.05.2020 klo 12:22

The Warriors - soturit

Leffan maailma on sen verran kiehtova, että vähän jopa harmittaa, että tästä ei tullut sen kummempaa franchisea. Joku osaava tekijä voisi vaikka tehdä tästä Fury Road -tyyppisen päivityksen 2020-luvulle, niin saataisiin edes jollain tavalla jatkoa.

rating 80,000

05.05.2020 klo 13:26

Uncut Gems

Teho ei himmene toisellakaan katselukerralla! Paikoittain uskomattoman stressaava, loppuun asti kihelmöivän jännittävä. Kuumottavimmat kohtaukset ovat samaan aikaan sekä painostavia että kaoottisia pysyen kuitenkin täysin kasassa loistavan ohjauksen ansiosta.

Leffa kulminoituu kuitenkin sen päähenkilön ympärille, joka on niin saamaton täystunari, että hänen puolelleen päätyy melkein tahtomattaan. Rooli on kuin luotu Adam Sandlerille, jonka tyypillistä ärsyttävyyttä on osattu hyödyntää täydellisesti. Jälleen todiste siitä, kuinka oikeissa käsissä Sandler on erinomainen.

rating 90,000

22.03.2020 klo 14:23

The Party

Hauska pieni filmi, joka kuitenkin päättyy ennen kuin ehtii kunnolla alkaa. Hahmotkin jäävät turhan etäisiksi. Sinänsä vaikka Bruno Ganzin esittämä pseudotieteilijä (tai mikä ikinä) on hauska, mutta jää loppujen lopuksi yhden vitsin varaan. Käsikirjoitus on kyllä kieltämättä herkullinen.

rating 60,000

22.03.2020 klo 14:06

Hell or High Water

Vahvatunnelmaista ja koskettavaa neowesterniä Menetetyn maan jalanjäljissä. Antaa eräänlaisen läpileikkauksen nykypäivän Yhdysvalloista. Köyhyys on yksi kantavia teemoja, mutta leffa käsittelee yhtä lailla sortavia asenteita intiaaneja kohtaan. Myös uskonnon roolista jenkkiläisessä yhteiskunnassa tehdään terävä havainto. Teos esittää surullisen teorian, että rikos voi joskus olla ainoa vaihtoehto sukupolvelta toiselle periytyvän köyhyyden kitkemiseksi.

rating 80,000

19.02.2020 klo 22:44

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Juonen yksinkertaisuutta peitellään kronologialla kikkailulla, mikä lähinnä vaivaannuttaa. Noh, jos juoni ei vakuuta niin ainakin toimintakohtaukset toimivat. Toisin sanoen nk. "popcorn-viihteenä" tämä toimii mallikkaasti. Robbie irrottelee roolissaan viihdyttävästi ja nyrkit heiluu. Tykkäsin ehkä jopa vähän enemmän kuin Jokerista.

rating 60,000

28.11.2019 klo 11:31

The Irishman

Mafiaelokuvat ovat aina olleet jossain määrin romantisointeja tosielämästä siinä missä länkkäritkin. Irishman purkaa kaiken ihannoinnin armottomasti. Sen lisäksi että tehdään selväksi rikoksella olevan viimeistään pitkässä tähtäimessä ikävät seuraukset näyttää teos myös vanhenemisen karuuden. Tällaista näkökulmaa ei Scorsese ole aiemmin liittänyt mafiasaagoihinsa. Ei ainakaan näin koskettavaa sellaista.

Kyseessä on parasta ohjaajaansa miesmuistiin. Marty ei kertaakaan DiCaprion kanssa ole onnistunut luomaan mitään näin upeaa. Toisaalta tässä on kaikki se, mikä teki GoodFellasista loistavan, mutta vielä vähän enemmän. Myös De Niroa, Pacinoa ja Pescia on ollut ikävä. Eipä ole karisma ruostunut kellään heistä.

rating 90,000

08.10.2019 klo 22:53

American Honey

Vapaamielinen meininki ja yleinen hippeily saavat tehokkaasti mukaansa. Edes järjetön pituus ei haittaa. Se mikä kuitenkin haittaa on se jatkuva tunne, että tämä kaikki on nähty monta kertaa aikaisemmin. Mitään ei tehdä erityisen huonosti, mutta silti joukko nuoria etsimässä tarkoitustaan jakautuneessa Yhdysvalloissa ei suoraan sanottuna ole kovin tuore tarina. Mitään kovin tarkkaa sukupolvikuvausta tästä ei myöskään saa. Leffa on kai sijoittuvinaan nykyaikaan, mutta tuntuu siltä, kuin se olisi remake jostain 70-luvun hippipakukuvaelmasta. Vietnamin sota ja Hendrix vain puuttuivat. Nämä itsensä etsimiset tien päällä ja jenkkiläisen unelman vilauttelut ovat jo tuttua kauraa.

Päähenkilön edesottamuksia seuraa kuitenkin suurella ja mielenkiinnolla ja kyllähän häneen voi monella tasolla samaistua. Ja kyllä sinne matkalle olisi itsekin halunnut osallistua, vaikka aika veemäisiä ihmisiä sinne olikin päätynyt.

rating 60,000

26.09.2019 klo 00:11

Apinoiden planeetan synty

Mukavan jämpti. Juonen kanssa ei turhia kikkailla, mikä on hyvä, sillä tapahtumien lopputulos lienee itsestäänselvää kaikille franchisea vähänkään tunteville. Ihmishahmoihin olisi sen sijaan voinut panostaa enemmän. Ihmiset jäävät nyt harmillisen ohuiksi ja oudosti ne ovat joko täysin hyviä tai läpeensä pahoja. Lopun kapina on eeppinen, vaikka se olisikin saanut olla vielä rajumpi.

rating 70,000

01.08.2019 klo 14:24

Seikkailu

Kertoo ehkä jotain hyvinkin olennaista ihmisluonnosta ja rakkaudesta muihin. Joku kutsui tätä kyyniseksi, minkä ehdottomasti allekirjoitan. Loppu on kaikessa upeudessaan todella traaginen.

Kuten aina Antonionin leffoissa, tässäkin jokaikinen kuvakulma on tarkkaan harkittu ja hyvännäköinen.

rating 90,000

01.08.2019 klo 14:16

Long shot - Mahdoton yhtälö

Noudattaa sataprosenttisesti romcomien kaavaa, joten kyseisen genren vihaajille tätä on vaikea suositella. Poliittinen satiiri, jota tässä viljellään urakalla, on kuitenkin paikoittain hyvinkin osuvaa.

rating 50,000

01.08.2019 klo 14:12

Krigen

Fiilikset oikeussalidraamoja kohtaan ovat vähän kaksijakoiset. Toisaalta ne ovat yleensä viihdyttäviä, mutta niiden tapa luoda jännitettä ja draamaa on aina tismalleen sama. Tästä kuitenkin puuttuu jenkkiläinen sokerisuus ja överiys, joten kliseet antaa helpommin anteeksi. Sisältää myös mielenkiintoista moraalista pohdintaa.

rating 70,000

01.08.2019 klo 14:07

Antichrist

Yksi tukalimpia katsomiskokemuksiani, mutta samalla yksi väkevimpiä. Trierin mielenmaisema on ehkä synkempi kuin koskaan, mutta samalla - tai oikeastaan juuri siksi - päästään todella syvälle ihmisen mielen syövereihin. Sisältää todella rajua kuvastoa, mutta siitä huolimatta leffan esittämässä ihmisen ja luonnon suhteessa on jotain äärimmäisen kaunista.

rating 100,000

14.07.2019 klo 19:22

Matteuksen evankeliumi

Neorealistinen tyyli sopii kerrassaan mainiosti evankeliumin tapahtumiin. Pidän siitä, kuinka jokainen kohtaus on yhtä arvokas, ja kuinka mitään turhaa ei ole mukana.

Kuvaus Jeesuksesta on mielenkiintoinen. Kaikki hänen sanomansa on suoraan Raamatusta, mutta toisin kuin yleensä, jolloin mies kuvataan lempeänä ja kilttinä, tässä hänestä saa aika kylmän ja etäisen vaikutelman. Varsin virkistävää jopa.

rating 80,000

14.07.2019 klo 18:56

Lumiukko

Ei saa Jo Nesboa näyttämään järin nerokkaalta kirjailijalta. Osan hahmoista funktio tarinan kannalta jää hämäräksi, juoni on sekava ja mitään kovin älykkäitä käänteitä ei tarjota. Nesboahan tästä on täysin turha syyttää, sillä tarina eroaa kuulemma oleellisesti kirjasta.

On tässä kuitenkin muutakin huonoa kuin käsikirjoitus. Muutamat ohjaukselliset valinnat ovat kömpeliä ja leikkaus on välillä ala-arvoista. Alkuun ja loppuun on kuitenkin osattu luoda nordic noir -tunnelmaa ja sopivaa jännitettä. Fassbender pelastaa myös paljon.

rating 40,000

13.04.2019 klo 00:01

Shazam!

Raivostuttavan tylsä trikoosankarikierrätys. Tämä on niitä leffoja, joka luulee olevansa kovinkin erilainen genressään, mutta joka kuitenkin syyllistyy kaikkiin mahdollisiin lajityypin kliseisiin. Näsäviisas päähenkilö tuntuu olevan tämän hetken suurin trendi, mikä ainoastaan ärsyttää tässä pisteessä.

Pari kekseliästä hetkeä, mutta nyt alkaa supersankarimittari olla täynnä.

rating 40,000

12.04.2019 klo 23:10

Uinu, uinu lemmikkini

Kauhukliseitä pursuaa joka toinen sekunti, mutta innostuin tarinasta (josta en etukäteen tiennyt oikeastaan mitään). Juonellisesti parasta Kingiä, sillä yliluonnolliset elementit eivät mene överiksi. Loppu on oikeasti yllättävä.

rating 60,000

18.03.2019 klo 22:24

Nymphomaniac: Vol. II

Ohjaajalleen tyypillisen provosoiva, vaikka rankinta tai välttämättä edes graafisinta (okei, katsoin kyllä sensuroidun version) Trieriä tämä ei ole. Siitä huolimatta rajua tavaraa löytyy ja katsominen on välillä haastavaa. Pidän kuitenkin Trierissä siitä, miten hän onnistuu piilottamaan huumoria synkempiinkin kohtauksiin. Tarina on kokonaisuudessaan upea.

Katsomisesta on jo tovi, enkä vieläkään ole päättänyt, onko loppu nerokas vai lapsellisen typerä. Kaipa se on hyvä merkki.

rating 80,000

18.03.2019 klo 22:09

Alita: Battle Angel

Käsikirjoitus on semmoista tuubaa, että piti oikein varmistaa yhden kynänheiluttelijoista olevan itse James Cameron (ei sillä, että mies mikään Shakespeare olisi, mutta edes hän ei yleensä tuota näin ala-arvoista tekstiä). Leffassa on aivan liikaa hahmoja, joista suurin osa jää todella ohuiksi ja osa täysin turhiksi. Dialogi on välillä suorastaan kiusallisen huonoa, jota näyttelijät yrittävät pelastaa, mutta edes Christoph Waltz tai Mahershala Ali eivät pysty kaikkeen.

Toimintakohtaukset ovat sinänsä ihan viihdyttäviä ja leffan dystooppisessa maailmassa on potentiaalia.

rating 40,000

13.03.2019 klo 23:02

Yksi lensi yli käenpesän

Harva elokuva jättää tällaista vaikutusta katsojaan. En saa loppua mielestäni sitten millään, eikä se ole huono asia. Näin suurta tunteiden kirjoa ei moni raina saa minusta irti. Maineensa veroinen.

rating 100,000

11.03.2019 klo 22:44

Roma

Liki täydellisesti kuvattu, liikuttava mestariteos. Verkkaisuus toki haastaa katsojaa, mutta hidas tempo toimii lopulta tarpeellisena tehokeinona.

rating 90,000

16.02.2019 klo 10:34

Bird Box

Kiehtovin tähän leffaan liittyvä mysteeri on sen järjetön suosio. Mitään uutta tai kekseliästä Bird Box ei nimittäin tarjoa. Kaksituntinen osaa olla paikoittain hyvinkin tylsä, eikä yllätyksiä juuri ilmaannu. Huikea näyttelijäkaarti ja yleensä asiansa osaava ohjaaja estävät tätä hukkumasta totaalisesti massaan.

rating 40,000

13.02.2019 klo 22:06

Isle of Dogs

Epäröin hetken antaa tälle täysiä pisteitä, mutta en ole pitkään aikaan innostunut näin kovasti mistään leffasta. Ihan käsittämättömän luova, hauska ja fiksukin leffa. En vain voi kuin rakastaa Wes Andersonia ja tämän mittaamatonta tyylitajua. Haluan nähdä tämän vielä monta kertaa uudestaan!

rating 100,000

04.02.2019 klo 22:03

Glass

En tiedä onko minussa jotain vikaa, kun huomasin nauttivani tästä paikoittain varsin paljonkin? Toki Shyamalanille pakkomielteiset twistit ovat hitusen epäuskottavia ja loppu on selvästi itsetarkoituksellisen provosoiva, mutta kaikkien Marvel- ja DC-tehostepierujen keskellä Glass tuntuu virkistävältä.

rating 60,000

04.02.2019 klo 22:02

Näin koulutat lohikäärmeesi 3

Haukon nykyään melkein joka kerta henkeä uusia animaatioleffoja katsoessani, sillä jälki on niin pahuksen komeaa. Tässäkin on visuaalisesti ja teknisesti todella upeita kohtauksia.

Juonellisesti lohikäärme-trilogian päätösosa jää kuitenkin hieman puuttelliseksi. Riskejä ei juuri oteta ja loppuhuipennuskin paljastuu aikamoiseksi antikliimaksiksi. Lopputulos on valitettavan ennalta arvattava. Siitä huolimatta leffa on viihdyttävä ja aitoa seikkailuhenkeä kyllä löytyy.

rating 70,000

04.02.2019 klo 22:02

Iron Sky: The Coming Race

Ei tämä mielestäni nyt ihan niin pannukakku ole. Etenkin osuus Maan keskipisteessä on ajoittaisessa kreisiydessään jopa huvittavaa. Silti minunkin on yhdyttävä laumaan, joka kritisoi leffaa vanhentuneista vitseistä. Voisi luulla, että käsikirjoittajat olisivat oppineet jo ensimmäisestä osasta, että läppien kannattaa olla ajattomia, sillä vuonna 2019 Steve Jobs -vitsit aiheuttavat ainoastaan myötähäpeää.

Udo Kier on kuitenkin tapansa mukaan erinomainen ja osa efekteistä on kieltämättä upeita.

rating 40,000

04.02.2019 klo 22:02

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Täysin turha ja häpeällisen huono jatko-osa, joka ainoastaan kierrättää edellisten leffojen toimivia osia epäonnistuen siinä totaalisesti. Eniten harmittaa Jack Sparrow'n hahmo, joka on vain himmeä varjo entisestään. Tässä hahmo on sekä kirjoitettu naurettavasti että näytelty päin honkia Deppin toimesta.

Tässä kalkkunassa on vain pari kekseliästä kohtausta, mutta niiden takia ei olisi tarvinnut pilata koko leffasarjaa.

rating 20,000

28.12.2018 klo 12:09

Suspiria

Näin tehdään remake! Viedään alkuperäisen teemoja syvemmälle eikä tyyliä yritetä matkia, vaan luodaan aivan oma tunnelmansa ja maailmansa. Kyseessä on heittämällä yksi päräyttävimpiä näkemiäni elokuvia ikinä. En ole edes aivan varma, mistä tämä kertoo, mutta monitulkintaisuus on vain hyvä asia. Haluan nähdä leffan uudestaan joskus, mutta en ihan heti, sillä sen verran voimakas katselukokemus oli.

Näyttelijätyöstä on aivan pakko mainita Tilda Swinton, joka on useasti jo todistanut olevansa huikea työssään, mutta joka tässä tekee yhden parhaista roolisuorituksistaan. Kerrassaan uskomatonta.

rating 90,000

28.12.2018 klo 12:09

Mowgli

Tällä on kaksi perustavanlaatuista ongelmaa. Ensinnäkin kohderyhmä on suuri mysteeri. Paikoittain leffa sortuu lapselliseksi, mikä antaisi olettaa, että kyseessä on koko perheen animaatio, mutta myöhemmin ruudulle isketään niin synkkää materiaalia, että aikuistakin hirvittää. Olo muuttuu väkisinkin hämmentyneeksi.

Toinen ongelma on outo rytmitys. Välillä kiidetään kohtauksesta toiseen, kun sitten myöhemmin ei haluta lähteä kohtauksesta pois. Etenkin loppupuolella jämähdetään ihmisten pariin aivan liian pitkäksi ajaksi, mikä tylsistyttää huomattavasti.

Onneksi leffa sentään tarjoaa tyylikästä visuaalista iloittelua, jota kelpaa katsella.

rating 50,000

28.12.2018 klo 12:09

Bohemian Rhapsody

Vaikka Queenilla onkin iso liuta legendaarisia ralleja, ja on täten ihan hyvä yhtye, sen historiikki ei henkilökohtaisesti kiinnostanut hiuskarvan vertaa. Eikä mielipide muuttunut leffan nähtyäni. Kyseessä on niin perinteinen bändibiografia kuin mahdollista kaikkine kliseineen päivineen. Onneksi tekijät sentään tajusivat keskittyä enemmän Mercuryyn, sillä muista jäsenistä tuskin olisi saanut mitään kiinnostavaa irti.

Puisevuudesta ja riskittömyydestä huolimatta leffa on ihan hauska ja sisältää muutamia oivaltavia hetkiä. Ja vaikeahan sitä on olla innostumatta bändin musiikista.

rating 60,000

24.10.2018 klo 16:18

Othello

Vähän hengetön sovitus. En ole nähnyt muita Othello-adaptaatioita, mutta on vaikea kuvitella, että tämä olisi niistä muistettavin. Toki Fishburnen ja Branaghin roolisuorituksia kelpaa ihastella, ja varsinkin jälkimmäiseksi mainitun Shakespeare-rakkaus oikein paistaa läpi. Siksi uskonkin, että jos Branagh olisi saatu ohjaajan pallille, olisi kokonaisuuskin vakuuttanut enemmän.

rating 60,000

14.10.2018 klo 10:42

Bad Times at the El Royale

Päivänselvä kunnianosoitus Tarantinoa kohtaan. Eniten tämä muistuttaa miehen uusinta, Hateful Eightiä - tosin sillä erolla, että tässä mennään huomattavasti nopeammin asiaan, mistä Goddard saakin pisteen. Ja vaikka kestoa löytyy, ei tämä tunnu ylipitkältä samalla tavalla kuin esikuvan tuoreimmat. Mysteeri imaisee kyllä mukaansa, mutta sanomista tulee muutamasta turhan helposta juonellisesta ratkaisusta ja siitä, että pari hahmoa jää harmillisen ohueksi.

Ja kun Tarantino kuitenkin on niin selvä vaikuttaja, olisi dialogi voinut olla kekseliäämpää ja monipuolisempaa. Nyt hahmojen keskustelut kulkevat varsin ennalta-arvattavaa polkua.

Sain myös viimeisen vahvistuksen mielipiteelleni, että Chris Hemsworth ei ole kummoinen näyttelijä. Äijän hahmoa pohjustetaan niin paljon, että sen olisi pitänyt heittämällä varastaa kaikki kohtaukset joissa on mukana, mutta karismaton Hemsworth ei saa luotua hahmosta persoonatonta sekopäätä ihmeellisempää.

rating 60,000

13.09.2018 klo 19:45

Kovaa kyytiä ja kaunokaisia

Kolmevarttinen on täynnä hulvattomia oivalluksia ja nerokkaita visuaalisia vitsejä. Leffa tuntuu aidolta, sillä se ei yritä olla mitään muuta kuin mitä se on: huumorintäyteinen slapstick -kohellus. Koko elokuva on yhtä kohokohtaa, mutta lempikohtauksiani ovat hervoton biljardiottelu sekä tietenkin lopun pyöräajelu.

rating 100,000

13.09.2018 klo 19:21

Tartunta

Tyypillisen keskinkertainen Soderbergh-pätkä. Tarinana ihan hyvä, mutta hahmot ovat kaikki paperinohuita, eikä heidän kohtaloistaan välitä. Huippunäyttelijöitä on saatu kokoon kunnioitettava määrä, mutta ensemble tuntuu menevän täysin hukkaan. Olisin myös kaivannut hieman rajumpaa otetta. Tiedostan, että alempi ikäraja rajaa paljon, mutta nyt kokonaisuus jää laimeaksi.

rating 40,000

12.09.2018 klo 21:15

Mies ja elokuvakamera

Katselukokemuksena ainutlaatuinen matka. Kaupungin ja tehtaiden kuhina on paikottain jopa hypnoottista katseltavaa ja nerokkaat leikkaukset sekä kokeellinen kamerankäyttö ovat lähes täydellistä. Maininnan ansaitsee myös Michael Nymanin mestarillinen score, joka sopii saumattomasti elokuvan tapahtumiin. Ei ole monessa muussa näkemässäni mykkäleffassa musiikki vaikuttanut näin paljon kokonaisuuteen.

Jätän pisteytyksestä puolikkaan pois siltä varalta, että löydän seuraavalla katselukerralla vielä lisää ulottuvuuksia.

rating 90,000

08.09.2018 klo 10:33

Lilja 4-ever

Yksi rajuimmista leffoista, mitä olen koskaan nähnyt. Brutaali realismi ahdistaa isosti, mutta Liljan ja Volodjan yhteiset kohtaukset tuovat edes vähän humaaniutta masentavaan tarinaan. Loppukohtaus on samaan aikaan sekä yksi kauneimmista että surullisimmista lopetuksista ikinä. Vaikuttava teos.

rating 100,000

26.08.2018 klo 19:36

Kong: Pääkallosaari

Visuaaliselta puolelta ja toimintakohtauksiltaan ihan hyvä, mutta sisällöltään perushollywoodia kliseineen päivineen. Muistuttaa aika paljon uusia Jurassic Parkeja ollen kuitenkin niitä parempi. Ehkä eniten harmittaa, kuinka komeaa näyttelijäkaartia ei ole osattu hyödyntää mitenkään. Etenkin Tom Hiddleston jää täysin alikäytetyksi.

Soundtrackikin on suurin piirtein niin ennalta arvattava kuin voi kuvitella 70-luvulle sijoittuvassa valtavirtapätkässä olevan. Kaikki suurimmat hitit on tietenkin Paranoidineen ja Bad Moon Risingineen tungettu mukaan.

Tuntuu muuten, että nk. "pakolliset romanssit" nais- ja miespäähenkilöiden välillä ovat vähentymässä, sillä sellaista ei tästä löydä. Luojan kiitos.

rating 60,000

26.08.2018 klo 19:30

Brick

Mukavan virkistävä idea sijoittaa film noir -elokuva high school -maailmaan. Juonta täytyy kieltämättä seurata tarkasti, jottei putoa kärryiltä, mikä jo yksin kertoo, ettei kyse ole mistään tavallisesta lukiodraamasta. Pidän myös päähenkilöstä, joka on sulkeutuneisuudellaan mielenkiintoinen hahmo.

Sääli, että Rian Johnson tekee ennemmin tylsiä Star Wars -leffoja kuin tällaisia indie-helmiä.

rating 80,000

11.08.2018 klo 12:56

BlacKkKlansman

Elokuva vakavasta aiheesta, joka kuitenkin pysyy verrattain letkeänä ja kevyehkönä aina lopun pysäyttäviin kuviin oikeasta elämästä asti, joissa katsojalle lyödään luu kunnolla kurkkuun. Leen viesti olisi toki tullut selväksi ilmankin dokumentaarista osiota, mutta kieltämättä loppu pysäyttää vahvasti.

Tätä on kritisoitu turhasta rautalangasta vääntämisestä, minkä ymmärrän hyvin, mutta ehkä tässä tapauksessa viestin väkisin runttaaminen on tarpeellista. Näyttää nimittäin siltä, että tehtävää on vielä paljon rasismin nujertamiseksi.

Elokuva on hyvä, mutta mainitaan nyt vielä erikseen Suomen oma poika Pääkkönen, joka tekee suorastaan erinomaista työtä kahjon klaanilaisen roolissa.

rating 80,000

26.07.2018 klo 20:36

Muukalaisten paratiisi

Letkeä leffa, jonka tunnistaa Jarmuschin työksi mailien päästä. Hahmot ja dialogi ovat tyypillisen huvittavia ja löysiä hyvässä mielessä. Joskus minulla jää hieman hämärän peittoon, miksi jotkut nykyohjaavat tekevät elokuvansa mustavalkoisena, mutta tässä tapauksessa ratkaisu sopii erinomaisesti (paremman sanan puutteessa) "kolkkoon" tunnelmaan. Ei jää kauaksi taakse ohjaajan parhaista.

rating 80,000

26.07.2018 klo 20:34

Se

Olen hieman ristiriitaisin fiiliksin, kun tähän on kyllä saatu luotua kovasti fanittamani Stephen Kingin kirjojen tunnelma, mutta samaan aikaan haluaisin vihata tätä. Kyseessä on niin persoonaton, yllätyksetön ja enimmäkseen tunteita herättämätön (ärtymystä lukuun ottamatta) toteutus, että jouduin vakavasti pohtimaan, miksi tästä tuli niin suuri hitti. Pidinkin eniten kohtauksista, jotka eivät liittyyneet Pennywiseen millään tavalla. Niissä oli mukavaa vanhanaikaista, kingiläistä fiilistä.

rating 40,000

26.07.2018 klo 19:45

Hereditary - Pahan perintö

Poikkeuksellisen onnistunut kauhupätkä. Tunnelma on ahdistava käytännössä koko ajan - välillä olo käy jopa tukalaksi. Tarinan kanssa ei kiirehditä, mikä on oikea valinta. Valitettavasti itse kauhuosuus on enimmäkseen kliseistä ja ennalta-arvattavaa pelottelua. Huikea loppuratkaisu auttaa kuitenkin antamaan tavanomaisuuden osittain anteeksi.

rating 80,000

17.06.2018 klo 13:02

Jurassic World: Kaatunut valtakunta

Kliseinen, ennalta-arvattava ja enimmäkseen yllätyksetön. Välillä on osattu luoda toimivaa jännitystä, mutta muuten ollaan kyllä lähellä pannukakkua. Jokaikinen hahmoista on surkeasti kirjoitettu aina geneerisestä pahiksesta ärsyttävään, koomiseksi tarkoitettuun nörttihahmoon asti. Sokerisuudessa mennään edellistä osaakin pidemmälle eikä minkään tason logiikalla ole vieläkään mitään väliä.

Pidän myös huvittavana, kuinka parissa kohtauksessa selvästi otetaan feministisiä kannanottoja, mutta samalla Bryce Dallas Howardin hahmon ainoa funktio on katsoa vierestä kuinka Chris Pratt tekee kaikki urotyöt.

rating 40,000

26.05.2018 klo 18:27

Project X

Sairaana kaipasin jotakin aivotonta katsottavaa, jota tämä juonikuvauksen perusteella edusti. Ja tosiaan, raina on niin yksinkertainen kuin miltä se kuulostaa. Puolitoista tuntia käsivaralla kuvattua popcornviihdettä bileistä, jotka karkaavat täysin käsistä.

Kaksi ja puoli tähteä on ehkä liikaa tälle, sillä kyseessä on erittäin pinnallinen elokuva, mutta toisaalta myönnän, että viihdearvoa tällä on kunnioitettavasti.

rating 50,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat