Tähtisumua

Tähtisumua

Käyttäjä

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (23)

25.06.2018 klo 01:03

Vaiana

Tämä on nyt pariin otteeseen tullut nähtyä ja täytyy todeta, että jostain syystä leffa toimi paljon paremmin toisella katselukerralla. Ehkä siksi, että nyt tiesi odottaa kevythenkistä meriseikkailua, jossa tunteikkaita draamankaaria ei liiemmin ole.

Animointi on aivan hävyttömän komeaa ja biisit toimii huomattavasti keskivertodisnilallatuksia paremmin ainakin allekirjoittaneelle. Jos kaipaat kevyen viihdyttävää trooppista seikkailua niin katso ihmeessä tämä.

rating 80,000

07.04.2018 klo 14:14

Leijonakuningas

On tämä edelleen vaan huikea elokuva. Leijonakuningas pystyy herättämään niin vahvoja tunteita, että todella harva näyteltykään elokuva kykenee samaan. Hans Zimmerin sävellykset ovat aivan maagisen koskettavia ja antavat elokuvalle sielun. Eläinten piirrostyyli on myös hyvällä tavalla poikkeavaa Disneyn lukuisista muista tuotoksista. Pakko antaa vielä erityismaininta Esa Saarion tulkinnasta Mufasan roolissa, siitä jos mistä huokuu isällinen lämpö. Kaikin puolin aivan mahtava paketti ja itselle se Disneyn aarteista suurin.

rating 100,000

29.03.2018 klo 19:18

Miekka kivessä

Tämä löytyi skidinä VHS-kasettina ja oli näin ollen kovassa kulutuksessa. Pakko myöntää, että aika oli jokseenkin kullannut muistoja. Varsinkin juoni on melko irrallista hapuilua. Toisaalta Merlinin jutuissa on todella hyvää sanomaa niin lapsille kuin aikuisillekin ja onnistunut suomenkielinen dubbaus nostaa elokuvan tasoa merkittävästi.

rating 60,000

29.03.2018 klo 03:19

WALL·E

Muistan kun tämä tuli vuosia sitten ensimmäistä kertaa katsottua ja otti suorastaan kupoliin miten alun tunnelmallinen minimalistisuus katosi Maan kamaralta poistuttaessa. Ehkä kun tämän tiesi nyt uusintakierroksella etukäteen, ei kyseinen seikka häirinnyt juuri lainkaan.

Pixarin kuvaus ihmisestä vuonna 2805 on luvalla sanoen aika rankkaa kamaa. Homma on kuitenkin toteutettu hienosti mustaa huumoria viljelemällä ja näin turhalta synkistelyltä vältytään.

Visuaalisesta puolesta mainittakoon, että varsinkin leffan alkutaival on aivan pirun hienoa katseltavaa. Suosittelen ehdottomasti isomman kokoluokan ruutua jo pelkästään tämän takia. Elokuvan loppukohtaus pääsi myös yllättämään allekirjoittaneen koskettavuudessaan - puhumme kuitenkin animaatiosta, jonka pääosissa ovat robotit. Wall•E on mahtava kokonaisuus, joka tulee varmasti katsottua vielä tulevaisuudessa kolmannenkin kerran.

rating 90,000

28.03.2018 klo 03:39

Big Hero 6

Tämän vuosikymmenen heikointa Disneytä, geneeristä supersankarikoheltamista. Animointi on toki hienoa, mutta tarina jää todella vaisuksi. Baymax oli ihan symppis tapaus ja lentelykohtaus puolivälin paikkeilla jopa silmiä hivelevää katseltavaa. Valitettavasti nämä seikat eivät muutoin laiskahkoa kokonaisuutta pelasta.

rating 50,000

27.03.2018 klo 11:12

Zootropolis

Hyvällä sanomalla varustettu pätkä, joka ei yritä keksiä pyörää uudelleen. Elokuvan toteutus on kuitenkin niin laadukasta, ettei omaperäisyyden puute liiemmin haittaa. Pääosien pupu ja kettu ovat sympaattinen parivaljakko. Idris Elbaa oli myös mukava kuulla poliisipäällikön roolissa.

rating 80,000

26.03.2018 klo 17:03

Coco

Ennakkoon oli pientä pelkoa, että onko tämä jonkun sortin rip-off neljän vuoden takaisesta mainiosta Book of Lifesta (suom. Manolon lumoava matka), joka oli rakennettu saman meksikolaisjuhlateeman ympärille. On ilo todeta, että yhtäläisyydet teeman lisäksi rajoittuvat korkeintaan lieviin vaikutteisiin luurankojen animoinnissa. Muutoin tämä on täysin oma tarinansa ja kokonaisuutensa.

Animointi kaikessa väriloistossaan on aivan käsittämättömän upeaa ja tarina pitää sisällään niin huumoria kuin tunnettakin. Mestarisluokan taidonnäyte Pixarilta, joita nähdään toivottavasti tulevaisuudessa lisää keskinkertaisten jatko-osien sijaan.

rating 90,000

25.03.2018 klo 23:41

Doria etsimässä

Ei näitä jatko-osia Pixarin kaltaiselta studiolta toivoisi näkevän, mikäli ajatusta tarinan suhteen ei ole tämän enempää. Elokuva ei varsinaisesti ole huono, mutta se ei pysty tarjoamaan mitään uutta ja kalpenee edeltäjänsä rinnalla liian selkeästi.

Loppua kohden homma vedetään aivan läskiksi. Siinä missä merenelävien aiempi epärealistinen selviytyminen oli ollut viihdyttävää katsottavaa, mentiin lopussa niin sanotusti hyvän maun rajan yli ja melko huolella. Joku voi toki kokea tämän absurdin loppusekoilun meriittinä, mutta omissa silmissä siinä kadotettiin aiemmin luotua sympaattista tunnelmaa. Elokuvan valonpilkahdukseksi nostaisin mustekala Hankin hahmon.

rating 60,000

25.03.2018 klo 12:57

Aladdin

Ei hyvää päivää kuinka onnistunut animaatio on kyseessä. Myönnettäköön heti kärkeen, että tämä oli varmaan ensimmäinen leffa ylipäänsä, jonka näin elokuvateatterissa pikkunaskina. Nostalgialta ei siis tässä kohtaa täysin vältytä. Aladdin on kuitenkin kaikilla mittareilla aivan mestariluokan työtä omassa genressään myös aikuisen silmin.

Pätkä pitää sisällään yhden kovimmista Disneypiirrettyjen soundtrackeista ja suomenkielinen käännöstyö on huippuammattilaisten aikaansaannosta käytännössä kautta linjan. Lampun henki on karikatyyrisesti piirretty Robin Williamsia mukaillen, mutta jos ollaan aivan rehellisiä, niin herra Vesa-Matti Loiri on se, joka antaa kyseiselle hengelle sielun. Kerta kaikkiaan huikaiseva suoritus ja näin ollen kaiken hypetyksensä ansainnut. Myös Jarkko Rantanen Jafarina tarraa vahvasti kiinni parhaimman Disneypahiksen tittelistä.

Elokuvan piirrosjälki on sykähdyttävää katsottavaa animaatioiden ystäville ja taianomainen maailma tempaa mukaansa vanhemmankin katsojan jos siihen vain antaa mahdollisuuden. Ysärin alkupuoli oli Disneyn osalta maagista aikaa, eikä sitä 80-luvun lopulla syntyneenä lapsena tajunnutkaan kuinka erityistä aikakautta sai olla tuoreeltaan todistamassa. Aladdin on paikkansa jalustalle nostettuna Disneyjärkäleenä ansainnut.

rating 100,000

24.03.2018 klo 12:09

Mulan

Mulanin julkaisun aikoihin ysärin lopussa alkoi itsellä lapsuuden "piirrettyvillitys" olemaan lopuillaan ja tämä tuli muutenkin lokeroitua yksioikoisesti "tyttöjen leffaksi". Nyt 20v. myöhemmin elokuvan uudestaan katsottua voi todeta kyseessä olevan suorastaan yksi Disneyn parhaista. Suomalainen dubbaus on elokuvan kohdalla todella laadukasta ja erityisesti Tom Pöystin veto Mushun roolissa on lähes maaginen. Biisit toimivat huomattavasti paremmin kuin suurimmassa osassa Disneypiirrettyjä, vaikkakin sanoituksien osalta jäi kaipaamaan parempaa terää. Elokuvan lopputaistelu ansaitsee erityismaininnan viihdyttävyydessään.

rating 80,000

24.03.2018 klo 01:04

Notre Damen kellonsoittaja

Ihan symppis leffa, mutta tempoa tiputtamalla ja hahmoihin enemmän syventymällä olisi ollut vieläkin parempi.

rating 60,000

21.03.2018 klo 17:55

Nemoa etsimässä

Visuaalisesti aivan hemmetin hieno animaatio, etenkin kun huomioi valmistusvuoden. Tarinaa olisi voitu ehkä tiivistää ripauksen verran, mutta toimi se näinkin. Aussimeiningeistä johtuen suosittelen alkuperäistä dubbausta.

rating 80,000

20.03.2018 klo 01:59

Manolon lumoava matka

Todella hieno elokuva sinällään vanhasta teemasta (kaveri taistelee suvun odotuksia vastaan kuuntelemalla sydämensä ääntä). Toteutus on kuitenkin erittäin freesi ja tarinassa korostetaan ettei mennyttä tule unohtaa, muttei sen pidä antaa myöskään sanella tulevaisuutta. Lattariviritteiset soundit toimivat leffassa myös varsin mainiosti.

rating 80,000

19.03.2018 klo 01:47

Lilo & Stitch

Jotenkin ei aivan lunastanut niitä odotuksia, mitä alkuasetelmat antoivat odottaa. Stitch oli ihan pirteästi duunattu hahmo ja leffassa käsiteltiin suhteellisen diippiäkin aihetta. Spesiaaleista palasista huolimatta kokonaisuus jäi hieman tasapaksuksi.

rating 60,000

18.03.2018 klo 19:48

Monsterit Oy

Nyt kun tämän pääsi ilman nostalgianhuuruisia rillejä ensimmäistä kertaa katsomaan, on todettava että johan oli melkoista kuraa. Täysin päätöntä paikasta toiseen juoksemista ja koohottamista valtaosa ajasta. Sitten koitetaan parilla muka sympaattisella kohtauksella herättää katsojassa jotakin tunteita. Tämmöisen adhd koheltamisen voisi pelastaa hyvä huumori sekä särmikkäät hahmot, tästä puuttuivat molemmat. Pisteet tulee puhtaasti animoinnista ja siitä, että on lähdetty yrittämään melko omalaatuista ideaa.

rating 40,000

18.03.2018 klo 04:02

Urhea

Keskinkertaisista arvioista johtuen ennakko-odotukset elokuvan suhteen olivat melko olemattomat. Skottimiljöö upeasti animoidun luonnon ja eläinten kera oli kuitenkin semmoista kermaa, että nyt sai naattia naattia. Käsikirjoitus ei välttämättä ollut sitä parasta Pixaria ja leffan olisi ehkä voinut nimetä toisin, mutta toisaalta pisteitä tulee animaatioissa harvemmin käsitellystä äiti-tytär suhteen kuvauksesta. Alkuperäinen ääninäyttely skottiaksentilla oli niin ikään top-notch.

rating 80,000

16.03.2018 klo 22:48

Kaksin karkuteillä

Todella perinteikkään tuntuista satumeininkiä tietokoneanimoinnista huolimatta. Jätti ehkä tunnetasolla aavistuksen kylmäksi ja lauluista muistaa seuraavana päivänä tuskin ainuttakaan. Ihan tyylipuhdas paketti on kuitenkin animaatioiden ystäville tässä tarjolla.

rating 70,000

15.03.2018 klo 22:41

Tarzan

Ei yllä kirkkaimpien disneypätkien joukkoon, mutta on siitä huolimatta laadukkaasti toteutettu. Viidakko on visuaalisesti hieno mesta ja Tarzanin puita pitkin surffailut ovat komeaa katseltavaa. Uskoisin tämän kolisevan erityisen hyvin nuoremmalle yleisölle, mutta kyllä tätä mielellään näin aikuisenakin katsoi. Dubbaukset englanniksi ja suomeksi ovat keskenään suht tasavahvoja, mutta jos vain toinen pitäisi valita, kääntyisi vaakakuppi niukasti suomenkielisen puolelle.

rating 70,000

14.03.2018 klo 21:24

Herkules

Vauhdikas action-pläjäys hyvällä huumorilla höystettynä. Eero Saarinen slangia viljelevänä Philinä oli kovaa kamaa, eikä Seppo Pääkkösen Hades juuri huonommaksi jäänyt. Suomenkielinen käännös oli siis toteutettu pääosin todella mainiosti, mitä nyt biisin "nollasta pollaan" fraasia olisi voitu ehkä hetki vielä miettiä (alkuper. "zero to hero"). Väkisin väännetyt biisit olivat muutenkin melkoista kuraa ja rokottavat muuten hyvän elokuvan pisteitä.

rating 70,000

14.03.2018 klo 00:21

Kaunotar ja hirviö

Jokseenkin ristiriitaiset fiilikset tästä elokuvasta. Huolimatta, että Hirviö vangitsee Bellen ja käyttäytyy tätä kohtaan erittäin uhkaavasti ja aggressiivisesti, päätyy Belle pienen pakoyrityksen jälkeen kuitenkin jäämään tämän luokse. Tämä sitten pitkälti tulkitaan Bellen kyvyksi nähdä ulkokuorta syvemmälle ja kunhan vain rakastat jotakuta tarpeeksi niin kyllä hän muuttuu.

Satuahan tämä toki vain on, mutta on hyvä muistaa millaista esimerkkiä elokuva välittää pienemmälle väelle jos semmoista kotikatsomoista löytyy. Pieni keskustelu aiheesta jälkikäteen voinee siis olla paikallaan.

Kaiken kaikkiaan leffa kääntyy kuitenkin ehdottomasti voiton puolelle. Lauluista en liiemmin välittänyt, mutta animointi on upeaa ja varsinkin lopun taistelu saa eeppiset mittasuhteet. Sanoisin myös, että poikkeuksellisesti suomidubi toimii tässä jopa paremmin kuin alkuperäinen.

rating 80,000

12.03.2018 klo 23:56

Prinsessa ja sammakko

Tuli vihdoin katsottua tämä vähälle huomiolle jäänyt todellinen helmi. Ennakkoon ei ollut juuri mitään odotuksia, mutta tämähän oli Disneytä aivan parhaimmillaan. Leffan opetukset ja sanoma skidejä ajatellen olivat lähes täysosuma ja New Orleansin jazzmeiningit toimi loistavasti. Tekisi mieli antaa täydet viisi tähteä, mutta se yksi kohtaus joka tekisi elokuvasta ikimuistoisen (osastoa Mufasan kuolema) jäi mielestäni puuttumaan. Lopuksi todettakoon, että englanninkieliset dubit olivat täyttä rautaa.

rating 90,000

11.03.2018 klo 01:36

Frozen - huurteinen seikkailu

Todella komeaa silmänkarkkia ja jopa eeppistä meininkiä oli tarjolla. Toisaalta alkupuoliskon todella keskinkertaiset musikaalinumerot olivat luvalla sanoen melkoista rapaa, eivätkä mielestäni sopineet melko vakavahenkiseenkin kokonaisuuteen. Frozen menee kuitenkin ehdottomasti tästä kosmisesta virheestä huolimatta papereissani sinne laadukkaampien disneytuotosten puolelle. Suomidubeista ei ole vielä tuntumaa, mutta englanninkielinen ääninäyttely toimi ainakin moitteetta.

rating 80,000

08.03.2018 klo 23:54

Pieni merenneito

En ole edes varma tuliko tätä lapsena kokonaisuudessaan nähtyä, nostalgiapointseja ei siis liiemmin ole jaossa. Elokuva tuli katsottua alkuperäisillä enkkudubeilla ja kaiken kaikkiaan kyseessä oli varsin mukiinmenevä paketti. Arielissa hahmona olisi toki voinut olla vähän enemmän särmää, mutta toisaalta merellisen miljöön animointi oli komeasti toteutettu. Biisitkään eivät käyneet hermoille, mitä aina silloin tällöin disneypätkien kohdalla tapahtuu. Sebastianin ravustelusta puolikas tähti lisää.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot