Spuge

Spuge

Käyttäjä, 13 fania

Suosikkeja (TV&Elokuva)

1

Fight Club (1999)

Mestariteos ja se on ohella voidaan jopa puhua maailman parhaasta elokuvasta. Päärooleissa olevat Brad Pitt ja Edward Norton näyttelivät täyden viiden tähden arvoisesti.

Fight Club rating 4,21

2

Rita Hayworth - avain pakoon (1994)

Hieno vankiladraama, alan osaavalta mieheltä, Darabontilta. Todel-lisuudessa elokuvan arvo olisi ehkä viisi tähteä, mutta enpä taida antaakkaan paikottaisen hidastempoisuuden takia. Erinomainen elokuva, yksi suosikeista!

Rita Hayworth - avain pakoon rating 4,54

3

Memento (2000)

Nerokas elokuva Christopher Nolanilta. Guy Pearce vetää sellaisen nappiroolisuorituksen ettei sellasta ole vähään aikaan nähnyt. Juoni on kerrassaan täydellinen, kuitenkaan juoni ei selvennyt täysin minulle, koska oli niin ovela, joten vahvistelen sitten mielipiteitäni tästä mahtipontisesta teoksesta kun tämä on uudestaan katsottua.

Memento rating 4,19

4

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli (1988)

Kovatasoinen toimintaleffa, pääosassa suosikkinäyttelijäni Bruce Willis. Elokuvien taso on ollut todella kova 80-luvulla jokaisessa genressä. Die Hard on varsinainen toimintahelmi 1988 vuodelta."Yippie-ki-yay, motherfucker."

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli rating 4,21

5

Vihreä maili (1999)

Hieno draamaelokuva Darabontilta. Tom Hanks tekee parhaan suorituksen Paul Edgecombina, mutta heti perässsä tulee Michael Clarke Duncanin tulkinta John Coffeynä. Kuitenkinkin jos ottaa huomioon Hanksin rooli on laajempi ja täten ollen hieman vaikeampi. Kuitenkin molemmat näyttelivät oikeastaan täydellisesti. Lähinnä jokainen näytteli. Koskettavin elokuva, mitä on tullut nähtyä tähän mennessä ja tulee varmaankin olemaan.

Vihreä maili rating 4,38

6

American Beauty (1999)

Vuoden 1999 elokuva, ja se varmaankin on paras elokuvavuosi, kiitos tämä, Fight Club plus muut mahtavat teokset. American Beautyssä on kaikki hyvän elokuvan kriteerit ja vähän enemmänkin. Se on samalla hauska, kaunis ja hyvin omalaatuinen elokuva. Aika meni todella vikkelästi ja Spacey loisti rolissaan.

American Beauty rating 4,09

7

Imperiumin vastaisku (1980)

Kertakaikkiaan häikäisevä teos. Maineensa veroinen elokuva, ja vielä parempikin. Onnistuu heti alkuminuuteilta asti saamaan kaksituntisesta oikein mielyttävää ja viihdyttävää seurattavaa. Mielenkiintoisuus pysyi loppuun asti. Näyttelijät onnistuvat samalla tavalla kuin viime episodissa, paikka paikoin jopa paremminkin. Eli pistää hieman paremmaksi kuin Uusi toivo. Erinomainen Mestariteos, joka varmasti kestää useammankin katsontakerran.

Imperiumin vastaisku rating 4,24

8

Reservoir Dogs rating 4,25

9

The Shining - Hohto (1980)

Stanley Kubrickin oma versio Stephen Kingin romaanista on varmaan paras kauhuelokuva mitä on tehty. Jack Nicholson osaa näytellä hullua hyvin, ja se tulee varsin selväksi tässä mestariteoksessa.

The Shining - Hohto rating 4,16

10

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump rating 4,38

11

Mulholland Drive (2001)

Niin upeasti keksitty ja nerokkaasti toteutettu elokuva, että jälki on taattua tavaraa. Käsikirjoitus on oikeastaan täydellinen ja siihen kun lisätään vielä pari kohtalaisen hyvää näyttelijää, niin upeaa. Trillerin ja Draaman sekoitusta, joka on onnistunut mahtavasti, ja siihen lisäksi nuo edellä mainitut ihannukset. Hienoa jälkeä Lynchiltä, pakko sanoa.

Mulholland Drive rating 4,03

12

Toy Story 2 (1999)

Ykkösen veroinen animaatioelokuva Pixarilta. Jahka parempikin kuin ensimmäinen Toy Story. Juoni on oikein mainio, kuten elokuvakin erittäin onnistunut. Yksi parhaista animaatioelokuvista.

Toy Story 2 rating 3,74

13

Saksikäsi Edward (1990)

Häikäisevä, koskettava, kaunis ja upea. Yksi sana joka kuvaisi Edwardia olisi varmaankin lumoava. Suur kiitokset Johny Deppille joka näyttelee niin sympaattisesti ja moitteettomasti Edwardia että olisi voinut voittaa vaikka Oscarin. Ja sitten Wiona Ryder niin... loistava. Ehdottomasti yksi suosikki elokuvistani. Tim Burton nousee tämän mahtavan teoksen avulla aika korkealle lempiohjaajien listassani.

Saksikäsi Edward rating 4,26

14

Batman (1989)

Kolmas Batman-leffa jonka olen katsonut ja tietenkin se oli niistä paras tai ainakin toisiksi paras Yön Ritarin jälkeen. Nicholson ja Keaton oli kieltämättä aika täydellisiä, mutta tälläkin kertaa Jokeri oli hieman parempi kuin Batman, ihan kuin Yön Ritarissa. Johtuuko se sitten näyttelijöistä vai onko Jokeri kiehtovampi hahmo kun Batman, voi olla. Tim Burton on kyllä aina niin upea kun olla ja voi. Tämän hienon teoksen avulla Burton on ehdottomasti viiden suosikki ohjaajan joukossa. Kaunis elokuva, joka on todellakin yksi parhaista leffoista ikinä.

Batman rating 3,94

15

Hyvät, pahat ja rumat rating 4,56

16

Kill Bill: Volume 1 (2003)

Aivan mahtava leffa Tarantinolta, tällä kertaa miehen paras. Ainoana huonona puolena esiin tulee materiaalin määrä kun sitä on aika vähän, mutta kun kyseessä on yksi maailman parhaista actionleffoista ikinä, niin se ei haittaa. Kill Bill ensimmäinen on tyylikäs, nerokas, erityisen hyvä ja komea mestariteos.

Kill Bill: Volume 1 rating 4,08

17

Sin City (2005)

Tyylikäs ja laadukas noir-elokuva Robert Rodriguezilta ja vähemmän elokuvan ohjaukseen puuttuneelta Frank Milleriltä, joka perustuu toisen ohjaajan, Millerin, saman nimiseen sarjakuvaan. Näyttelijäkaarti on jokaisen miehen unelma, Bruce Willis, joka on suosikki näyttelijäni, syötävän hyvän näköinen Jessica Alba ja arvostettu Mickey Rourke, jonka elokuvia en vielä pahemmin ole kerennyt katsomaan. Näiden pääosanäyttelijöiden lisäksi Sin Cityssä esiintyy Benicio Del Toro, Clive Owen ja Elijah Wood. Tästä on vaikea pistää enää paremmaksi.

Sin City rating 4,19

18

A History of Violence (2005)

Erinomainen draamatrilleri. Itse asiassa viihdyttävin elokuva pitkiin aikoihin. Kokonaisuus on erittäin onnistunut. Näyttelytyö ja ohjaus on erinomaista, eikä tässä muutenkaan mitään vikaa taida olla. Pidin elokuvasta paljon, mutta ei tämä kuitenkaan aivan täysiä pisteitä ansaitse.

A History of Violence rating 3,75

19

Lucky Number Slevin rating 3,97

20

Silmänkääntäjä rating 3,68

21

The Prestige (2006)

Nerokkaasti rakennettu taikatemppu, jossa joutuu käyttää aivojaan Nolanin teoksien tapaisesti. Aivokapasiteettini ei pysty ymmärtämään jokaista nokkeluutta mitä elokuvaan on keksitty. Sitten kun aivoja osaan paremmin käyttää tämänkin pisteet voisivat nousta. Loistava elokuva, muttei toki täydellinen, tai voipa ollakkin, mutta en välttämättä ymmärtänyt aivan kaikkea. Olisi pitänyt katsoa tarkemmin!

The Prestige rating 4,20

22

Paranoia (2007)

Erittäin koukuttava ja jännittävä elokuva. Päihittää helposti jännitystasoltaan monet kauhuelokuvat. Tämä on jopa turhankin jännittävä parissa kohdassa. Näyttelijät ovat erinomaiset. Shia LaBeoufista tulee varsinainen supertähti tälläistä menoa jatkaen. Hänen lisäksi Aaron Yoo on ihan kiva lisä elokuvalle, eikä Carrie-Anne Mossistakaan valittamista ole. Vihreästä Mailista ja 16 Blocksista tuttu, David Morse näytteli kanssa mainiosti psykopaatti murhaajaa. Hyvä esimerkki siitä että teinileffakin saattaa olla erittäin toimiva. Aivan mahtava trilleri.

Paranoia rating 3,57

23

Yön ritari (2008)

Tässä on paljon hyviä puolia, mutta myös pari huonoa puolta. Elokuvan kesto on hieman liian pitkä, mutta hyvät puolet korvaavat tuon pienen miinuksen. Heath Ledger suoritti Jokerin roolin täydellisesti, psykologia oikein pursuaa hänestä. Oikea mies jokeriksi. Balelta hyvä roolisuoritus, mutta se koihtuu vähän tylsäksi. Bale sopii kuitenkin ehdottomasti batmaniksi. Eräs parhaista supersankari elokuvista ja sen ohella yksi Nolanin parhaista. Voisi jopa puhua parhaasta. Samalla paras Batman-elokuva tähän mennessä tehdyistä.

Yön ritari rating 4,24

24

Watchmen (2009)

Mielelläni katsoisin uudestaan, että ymmärtäisin elokuvan pohjinperin, mutta silti älyttömän hieno sarjakuvaan perustuva sci-fitoimintaleffa. Hahmot olivat varsin kiinnostavia ja Jackie Earle Haley näytteli Rorschachia erittäin hienosti, Tri Manhattan kuuluu myös suosikkihahmoihin. Nyt kun tuli katsottua uudestaan, elokuva tuntui paremmalta, muuta luontevaa syytä ei ole kuin että loppukin tuli nähtyä aivan täysin, viime kerralla tuli vähän nukuttua. Elokuva saa aikaan kylmiä väreitä melko paljon, varsinkin alkutekstien kohdalla. Varsin hieno ja kekseliäs supersankarielokuva näyttävillä erikoistehosteilla.

Watchmen rating 3,76

25

Taken (2008)

Painii elokuvien Shoot 'Em Up ja muiden upeiden 2000-luvun toimintaleffojen sarjassa. Taken on erittäin komeaa actionviihdettä, isolla A:lla.

Taken rating 3,87

26

Kauhea kankkunen (2009)

Kauhea Kankkunen on aivan helvetin hyvä komedia, joka tarjoaa monet naurut ja hyvän mielen. Normaaliin tylsään arki-iltaan tämä on varmasti oikea valinta, ainakin jos haluat iltaan vähän piristystä..

Kauhea kankkunen rating 3,73

27

Hachiko - tarina uskollisuudesta (2009)

Älyttömän kaunis ja hieno draamaelokuva ihmisen ja koiran välisestä siteestä, ja lojaalisuudesta. Tunnelmaan sopivat, piano- ja viulumusiikit onnistuvat herättämmään tunteita ja sopivat hyvin elokuvan teemaan. Hachiko - tarina uskollisuudesta todella on tarina uskollisuudesta.

Hachiko - tarina uskollisuudesta rating 4,03

28

Drive (2011)

Huh huh, mikä mestariteos! Tosiaan vuoden paras, eikä kaukana kaikkienaikojen parhaitakaan. Ja musiikkimaailma sopii kuin nakutettu. Ryan Goslingin hahmo - Driver, ja varsinkin tuo hänen roolisuorituksensa on aika helvetin kova. Aikamoinen katseluelämys!

Drive rating 3,93

Profiilin tiedot

TOP-listat

Teemat