Salmiakkisydän

Salmiakkisydän

Käyttäjä, 4 fania

Vähän modernimpaa kauhua

1

Manaaja (1973)

En ole kovin monia kauhuleffoja elämässäni nähnyt, mutta niistä vähäisistä näkemistäni tämä on kyllä kammottavin. Linda Blair näyttelee hyvin taitavasti.

Manaaja rating 3,69

2

The Thing - "Se" jostakin (1982)

Järisyttävän shokeeraava, hyvin ahdistava ja karmeilla tehosteilla mässäilevä scifikauhuteos joka ilokseni ja hämmästyksekseni oli vieläpä taitavasti ohjattu ja kirjoitettu. Ei ihan pärjää Alienille, mutta tulee kovaa perässä.

The Thing - "Se" jostakin rating 4,19

3

Alien - kahdeksas matkustaja (1979)

Todella tyylikäs, piinaava ja nokkelasti tehty elokuva pullollaan vaikuttavia tehosteita ja hien pintaan nostavaa tunnelmaa.

Alien - kahdeksas matkustaja rating 4,13

4

Stephen Kingin Se (1990)

Erinomainen kauhuelokuva. Lapsinäyttelijät suoriutuvat hommastaan loistavasti, ja Tim Carreyn torahampainen klovninkuvatus aiheuttaa ensimmäisen katselukerran jälkeen takuulla painajaisia. Pientä kritiikkiä on annettava jokseenkin kömpelöistä erikoistehosteista (jotka varsinkin loppuhuipennuksessa töksähtävät armottoman muovisiksi), mutta onhan tämänkin valmistumisesta kulunut jo kaksi vuosikymmentä. Kirjaa en ole saanut vielä käsiini, siksipä en pysty filmiä siihen vertaamaan, mutta toimii tämä näinkin.

Stephen Kingin Se rating 3,62

5

Piina (1990)

Kirjaa en ole lukenut, mutta pidin elokuvasta. Yksinkertainen tarina ja mahtavat näyttelijät luovat puitteet hikikarpaloita nostattavalle kauhulle. Elokuvan ote on tiukka eikä katsojaa päästetä helpolla. Todellakin Piinallista katsottavaa.

Piina rating 3,99

6

The Mist - Usva (2007)

Hyvin voimakas ja hätkähdyttävä elokuva. Jonkin sorttista ennalta-arvattavavuutta pilkahtelee juonessa, mutta pääosin tarina on yllättävä ja dramaattinen. Ihmisten ahdinkoa ja mielen rappeutumista kuoleman hetkellä on kuvattu taitavasti ja kaunistelematta. Näyttelijätkin suoriutuvat mainiosti.Normaalisti en lämpene verta ja suolenpätkiä -toteutukselle, mutta tässä filmissä homma toimii. Usvassa mönkivät öttiäiset vain kaipaisivat lisää elävyyttä.

The Mist - Usva rating 3,50

Profiilin tiedot

TOP-listat