Söpö

Söpö

Ylläpitäjä, 150 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (53)

06.08.2013 klo 14:35

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat: 1. tuotantokausi

Otteiltaan hyvin tämän vuosikynnemen tv-sarjatrendejä esittelevä tapaus (esim. seksi ei ole vain viitteellistä, vaan Game of Thronesin, True Bloodin ym. hengessä joka jaksossa on juoneen sopiva kohtaus, jossa tarjoillaan paljasta pintaa), joskin myös viihdyttävä kuvaus ammoisen Vatikaanin kähmälyistä. Irons loistaa Borgia-paavina, eikä vielä ensimmäisellä kaudella näyttele ärsyttävän yli. Salamurhia, naiskentelua, lahjontaa ja kuvaamalleen ajalle tyypillisten maalausten värimaailmaa sekä kuvakieltä pullollaan oleva sarja. Tätä katsoo muutenkin kuin ihan vain paremman puutteessa.

rating 70,000

06.08.2013 klo 14:27

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat: 2. tuotantokausi

Sarjan kakkoskausi ei paljoa ensimmäistä huonompi ole. Eniten ehkä häiritsee Ironsin tällä kaudella omaksuma ylinäytteleminen, jolla hän pyrkinee ilmentämään paavin muuttumista yhä yksioikoisemmaksi vanhenemisen myötä. Ensimmäiseen kauteen verrattuna Ironsin suorituksessa näkyvä kontrasti on kuitenkin liian raju, ja se häiritsee suuresti, sillä paavi on kuitenkin tämän sarjan keskushahmo.

rating 50,000

09.07.2010 klo 14:20

Ei yhdeksän uutiset - Parhaat palat

Aivan kuten esimerkiksi monen vanhan kotimaisen elokuvan kohdalla, Ei yhdeksän uutisten kohdalla pitäisi ottaa huomioon valmistusvuosi (-/vuodet). 1970-luvun lopusta 1980-luvun alkuun sijoittuvat sarjan sketsit olivat ajankohtaisimmillaan ja purevimmillaan silloin. Monty Python on kestänyt aikaa paremmin, mutta Ei yhdeksän uutiset ei. Jälkimmäinen pyrki olemaan vitsikkäästi brittien tuolloista päivänpolitiikkaa kommentoiva muka-ajankohtaisohjelma, joten kuinka se maailman muuttuessa edes voisi enää näyttäytyä edelleen hulvattomana? Jotkin sketsit saattavat jopa näyttää vielä loukkaavemmilta kuin ennen, kun taas toiset ovat vesittyneet esimerkiksi jo auttamattoman vanhan teknisen toteutuksensa takia. Panvisionin DVD:lle kootut sarjan parhaat palat naurattavatkin ehkä eniten heitä, jotka pystyvät eläytymään Thatcherin vuosiin ja tuntevat Britannian historiaa hyvin. Sarjan koomikot ansaitsevat vain kehuja - pokka pitää paremmin kuin Peteliuksella ja kumppaneilla jokunen vuosi myöhemmin, eikä ajoituskaan mätä. Mielenkiintoista kuitenkin huomata, että Smith ja Jones olivat jo tuolloin keskinäisen kemian puolesta parhaimmillaan toistensa kanssa ja Atkinsonilla oli ihan oma tyylinsä. Stephenson ei jää miesten varjoon tässä, mutta katosi alalta psykologian pariin samalla kun esiin on noussut paljon heikompitasoisempia komedienneja.

rating 70,000

02.06.2010 klo 20:50

JugiStyle

Ehkä Jugistyle olisi toiminut vähän paremmin, jos siltä ei olisi odottanut julmahuvimaista vetreyttä. Ihmebantua ja Jugistyleä vertaillessa taas käy selvemmäksi, miltä suunnalta ne kitkeränsuloiset ja äkkiväärät heitot Studio Julmahuvissa luultavasti olivat peräisin - vaikka tiimityötähän lopputulos kuitenkin aina on. Oli miten oli, Jugistyle on turhan löysää ja itseään toistavaa sketsiviihdettä ansaitakseen uusintakatselua.

rating 40,000

21.08.2009 klo 07:35

Columbo - Mystery Movie Collection 1990

Boksin sisältämät jaksot, suluissa virallinen suomenkielinen nimi
Columbo Cries Wolf (Columbo: Väärä hälytys)
Agenda for Murder (Columbo: Työjärjestys murhalle)
Rest in Peace, Mrs. Columbo (Columbo: Lepää rauhassa, rouva Columbo)
Uneasy Lies the Crown (Columbo: Kaiken kruunaava murha)
Murder in Malibu (Columbo: Murha Malibussa)
Columbo Goes to College (Columbo: Columbo menee koulun penkille)

Tätä kommenttia kirjoittaessa R2-boksina on myynnissä myös vain osan edellämainituista jaksoista sisältävä ja suomeksi tekstittämätön boksi, Columbo - The Complete Ninth Season.

21.08.2009 klo 07:18

Columbo - Mystery Movie Collection 1989

Boksin sisältämät jaksot, suluissa virallinen suomenkielinen nimi
Columbo Goes to the Guillotine (Giljotiini)
Murder, Smoke, and Shadows (Ei savua ilman tulta)
Sex and the Married Detective (Columbo: Seksiä, komisario Columbo!)
Grand Deceptions (Suuri petos)
Murder, a Self Portrait (Columbo: Murha: taiteilijan omakuva)

Tätä kommenttia kirjoittaessa R2-boksina on myynnissä myös vain neljä edellämainituista jaksoista sisältävä ja suomeksi tekstittämätön boksi, Columbo - The Complete Eight Season.

21.08.2009 klo 06:44

Columbo: 6. ja 7. tuotantokausi

Boksin sisältämät jaksot, suluissa virallinen suomenkielinen nimi
Fade in to Murder (Columbo: Virkaveljet)
Old Fashioned Murder (Columbo: Vanhanaikainen nainen)
The Bye Bye Sky-High I.Q. Murder Case (Columbo: Älykkyyskoe)
&
Try and Catch Me (Columbo: Asiantuntijat)
Murder Under Glass (Columbo: Murha viinilasissa)
Make Me a Perfect Murder (Columbo: Täydellinen rikos)
How to Dial A Murder (Columbo: Näin käytämme puhelinta)
The Conspirators (Columbo: Salaliittolaiset)

21.08.2009 klo 06:39

Columbo: 5. tuotantokausi

Boksin sisältämät jaksot, suluissa virallinen suomenkielinen nimi
Forgotten Lady (Columbo: Sammunut tähti)
A Case of Immunity (Columbo: Lain yläpuolella)
Identity Crisis (Columbo: Kuka kukin on)
A Matter of Honor (Columbo: Matadori)
Now You See Him (Columbo: Taikatemppu)
Last Salute to the Commodore (Columbo: Viimeinen tervehdys)
...ja bonuksena lyhytikäisestä Mrs. Columbo-spinoffista jakso Caviar with Everything

21.08.2009 klo 06:35

Columbo: 4. tuotantokausi

Boksin sisältämät jaksot, suluissa virallinen suomenkielinen nimi
An Exercise in Fatality (Columbo: Liiku, muttei liikaa)
Negative Reaction (Columbo: Paljastava kamera)
By Dawn's Early Light (Columbo: Pojista miehiä)
Troubled Waters (Columbo: Loma merellä)
Playback (Columbo: Kuolema kuvaruudussa)
A Deadly State of Mind (Columbo: Vaarallista hoitoa)

21.08.2009 klo 06:25

Columbo: 3. tuotantokausi

Boksin sisältämät jaksot, suluissa virallinen suomenkielinen nimi
Lovely but Lethal (Columbo: Kuolema kauneuden maailmassa)
Any Old Port in a Storm (Columbo: Lohtua viinistä)
Candidate for Crime (Columbo: Poliitikko pulassa)
Double Exposure (Columbo: Salattu viesti)
Publish or Perish (Columbo: Kustannusliike)
Mind Over Mayhem (Columbo: Tieteen maailmasta)
Swan Song (Columbo: Joutsenlaulu)
A Friend in Deed (Columbo: Ystävä hädässä)

09.03.2009 klo 00:45

Koira haudattuna

Viisi tuotantokautta (1987-1992) jatkunut Koira haudattuna eli Jake and the Fatman oli aikansa tuote siinä missä Miami Vicekin. Etsivä Cannonin roolista tuttu William Conrad esitti sarjan "fatmania", asianajaja McCabea, jota juttujensa tutkimuksissa auttoi nuori ja ketterä Jake Styles (Joe Penny). Tämä aikanaan kolmella Emmyllä palkittu sarja oli ehkä vähemmän toiminnallinen kuin Miami Vice, mutta myös vähemmän leppoisa kuin jo 1950-luvulla alkunsa saanut Perry Mason.

09.03.2009 klo 00:05

Will & Grace

Dharma & Gregin tavoin Will & Grace kertoo komedian keinoin miehen ja naisen yhteiselosta saman katon alla. Ensiksi mainitusta sarjasta poiketen Will ja Grace eivät ole naimisissa keskenään, sillä Will (Eric McCormack) on homo ja Grace (Debra Messing) vain hänen ystävänsä (vaikka joku voisi toisin luullakin). Muutto yhteen tapahtuu ikävissä merkeissä. Grace nimittäin jättää samalla poikaystävänsä.

Willin ja Gracen sidekickeinä toimivat Megan Mullallyn kimeä-ääninen ja äärimmäisen narsistinen Karen sekä slapstickin taitava Sean Hayes Jackina. Porukan edesottamuksia tehtiin peräti huikeat kahdeksan n. 20-osaista tuotantokautta vuosina 1998-2006. Sarjalle herui myös läjäpäin palkintoja tuona aikana, mm. kilokaupalla Emmyjä.

08.03.2009 klo 23:51

Louvren kummitus

Vanha tarina kertoo, että Louvren taidemuseossa kummittelee. Utelias yövartija ryhtyy tutkimaan tapausta ja maksaa siitä hengellään, miehen ruumis löydetään demoni Belphégoria esittävän patsaan luota.

Tapaus kiinnostaa paitsi poliisipäällikkö Ménardieria, myös uskaliasta nuorta toimittajaa, joka lukitsee itsensä Louvren museoon öisin vakaana aikomuksenaan ratkaista arvoitus. Selvittävätkö miehet mitä on Louvren kummituksen takana, vai tuleeko uhreja lisää kun yö laskee Louvren ylle?

Vuonna 1965 kuvattu sarja on mustavalkoinen ja perustuu Arthur Bernèden (1871-1937) tekstiin, ja se on yksi harvoja autenttisessa ympäristössä Louvressa kuvatuista ohjelmista. (YLE)

08.03.2009 klo 20:02

Starsky ja Hutch: 1. tuotantokausi

Kovapintainen kyttäkaksikko Ken Hutchinson (David Soul) ja Dave Starsky (Paul Michael Glaser) eivät sarjan 2000-lukulaisessa elokuvaversiossa olleet missään vaiheessa yhtä kovia ja viileitä kuin alkuperäisessä tv-sarjassa. Elokuvaa roimasti vähemmän huumoria viljelevässä sarjassa kyttäpari kaahaa pitkin Los Angelesin kuumia katuja Starskyn virtaviivaisella Ford Torinolla ja panee konnia rautoihin ilmeet peruslukemilla. Nämä kytät laskevat leikkiä vain, kun kukaan ei taatusti ole pulassa. Kaksikkoa komppaa letkeä Huggy Bear (Antonio Fargas) ja heidät pitää ruodussa poliisipäällikkö Dobey (Bernie Hamilton).

rating 80,000

08.03.2009 klo 19:50

Charlien enkelit: 1. tuotantokausi

Pin upin voimaan luottava agenttisarja pyörii kolmen ihastuttavan mutta viekkaan agenttienkelin, Sabrinan (Kate Jackson), Kellyn (Jaclyn Smith) ja Jillin (Farrah Fawcett) sekä heidän kuumien keissiensä ympärillä. Enkelien toimeksiantaja, Charlie (John Forsythe), antaa kolmikolle tehtävät lankoja pitkin, näyttämättä ikinä naamaansa koko sarjassa.

Charlien enkelit on elokuva-remakeaan hellyyttävämpi ja tyylikkäämpi aidon 1970-lukulaisuutensa takia. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on ehkä sen hehkeydessään nautittavin, sillä jatkossa Fawcettin esittämää Jilliä ei enää nähdä.

rating 60,000

08.03.2009 klo 19:35

Cagney & Lacey

Aikanaan poikkeuksellinen tv-sarja Gagney & Lacey esitteli miespoliisien sijaan kaski tiukkapintaista ja älykästä naispoliisia. Pääparia näytelleen Sharon Glessin ja Tyne Dalyn etsiväkaksikko sekä heilui aseet tanassa että huolehti myös kotiasioistaan aina ehtiessään.

Gagney & Lacey -dekkarisarjaa tuotettiin kaikkiaan seitsemän tuotantokautta (joista 1. ja 3. alle 10-osaisia) vuosina 1982-1988. Sarja voitti useita Emmyjä tuona aikana.

08.03.2009 klo 19:10

Anna ystävämme - tarina jatkuu

Löyhästi Lucy Maud Montgomeryn kirjoihin perustuvan Anna ystävämme -sarjan näissä osissa Anna (Megan Follows) nähdään sekä New Yorkissa että Ranskassa toisen maailmansodan aikaan. Nuori opettajatar kokee kovia joutuessaan eroon rakkaasta Gilbertistään (Jonathan Crombie).

rating 60,000

08.03.2009 klo 18:59

Anna ystävämme - jatko-osa

Anna ystävämme -sarjan jatko-osassa Anna (Megan Follows) elää edelleen Vihervaaran Marillan ja Matthewin (Colleen Dewhurst & Richard Farnsworth) luona. Suorasanainen Anna tahtoo nyt opettajaksi ja kohtaa tässä osassa tarinaansa myös kärttyisän leskirouva Harrisin (Wendy Hiller).

rating 70,000

08.03.2009 klo 18:26

Anna ystävämme

Lucy Maud Montgomeryn klassikkokirjoihin perustuva Anna ystävämme kertoo orpotytöstä (Megan Follows), joka päätyy kahden vanhan sisaruksen, Marillan ja Matthewin (Colleen Dewhurst & Richard Farnsworth), luokse. Kyseessä on väärinkäsitys, koska Marilla ja Matthew olisivat halunneet adoptoida pojan tilansa jatkajaksi. Annan eloisuus ja mutkaton asenne kuitenkin voittavat pian vanhojen yrmyjen sydämet hänen puolelleen.

Niin ikään kanadalainen sarja Tie Avonleaan on hengeltään samanlainen draama ja sijoittuu lisäksi samoihin maisemiin.

rating 70,000

08.03.2009 klo 18:05

Freaks & Geeks

Paul Feigin luoma Freaks & Geeks on nuortensarjojen selvää parhaimmistoa. Vaikka sarjan nimen perusteella saattaisi kuvitella sen sisältävän ärsyttäviä stereotypioita, näin ei kuitenkaan ole. Sarjan aikuisuuteen varttuvien ihmisten seassa on yksilöitä, joista ei ole yritetty tehdä karikatyyrejä. Freak & Geeks -roolihahmojensa nahoissa syvällä elävät näyttelijät ovat aivan jotain muuta kuin tanssivia ja laulavia Shirley Temple -nukkeja. Ei ihme, että heille on ollut kysyntää myöhemminkin; Linda "Lindsay" Cardellini päätyi Teho-osastoon, Seth "Ken" Rogen komedialeffoihin ja kapinallisen Danielin roolissa nähty James Franco mm. James Deaniksi.

Lyhyeksi jäänyt, ja juonellisesti yhden oudon hyppäyksen sisältävä (alun perin kaikkia episodeja ei esitetty USAssa) Freaks & Geeks on sarja, jonka näkeminen voi auttaa ymmärtämään omaa pahaa oloa tai nuoria yleensä - jos vaikka oma nuoruus on sattunut jo unohtumaan.

rating 80,000

08.03.2009 klo 17:40

Joanin salaisuus: 2. tuotantokausi

Joanin salaisuuden kakkostuotantokausi ja samalla sarjan päätöskausi jatkaa tarinaa nuoresta Joanista (Amber Tamblyn) ja hänen perheestään. Joanin isän (Joe Mantegna) uusi virka sekoittaa kuvioita, tuoden sarjaan mukaan enemmän ns. aikuisten asioita. Tämä käänne ei ole missään nimessä huono, mutta sarjan tekijöiden yritys selittää tieteellisesti Joanin salaisuutta, kykyä keskustella Jumalan kanssa, vesittää koko draaman ideaa. Ikään kuin tekijöiltä olisi äkkiä mennyt usko fantasian kiehtovuuteen.

rating 50,000

08.03.2009 klo 17:33

Joanin salaisuus: 1. tuotantokausi

Joanin salaisuus on Amyn lailla -sarjan (Judging Amy) luojan, Barbara Hallin, tyyliin sopivasti ihmisläheinen ja perhekeskeinen sarja. Joan (Amber Tamblyn) on teini-ikäinen nuori, joka elää keskiluokkaista lähiöelämää poliisi-isänsä (Joe Mantegna), taiteilijaäitinsä (Mary Steenburgen) ja kahden veljensä (Michael Welch & Jason Ritter) kanssa. Perheen arjessa on omat ongelmansa, joita aiheuttaa osaltaan myös Joanin isoveljen vammautuminen. Joanilla on sarjan suomalaisen nimen mukaan salaisuus - Jumala ilmestyy hänelle vähän väliä eri muodoissaan, vaikkei tyttö edes koe itseään kovin uskonnolliseksi.

Sarja käsittelee enimmäkseen nuorten ongelmia ensimmäisellä tuotantokaudellaan. Joanin salaisuuden kristinuskon vivahde ei yllättäen tee sarjasta saarnaavaa tai hölmöä, vaan antaa mahdollisuuden käsitellä Joanin elämää jopa hauskalla tavalla.

Nippelitietona mainittakoon, että Joania esittävän Amber Tamblynin isä, musikaalissa West Side Story näytellyt ja Twin Peaksissa häröja kaksivärilinssejä pitänyttä tohtoria esittänyt Russ Tamblyn, nähdään Joanin salaisuudessa Jumalan yhtenä inkarnaationa.

rating 60,000

08.03.2009 klo 06:52

Käytäväpeliä

Harmillisen vähälle huomiolle jäänyt koulumaailmaan ja erityisesti opettajien työhön keskittynyt Käytäväpeliä alkoi vuonna 2000. Rehtori Harperin (Chi McBride) pyörittämässä koulussa ei kasvatettu vain oppilaita, vaan myös opettajakuntaa. Useita mielenkiintoisia juonenkäänteitä sisältänyt sarja menetti pahasti makuaan, kun kolme sen parhaiten kirjoitetuista hahmoista lähti kolmannella tuotantokaudella pois. Tämä kolmikko vastasi osaltaan sarjan vakavammasta puolesta, johon liittyi mm. kouluväkivallan käsittelyä. Käytäväpeliä eli Boston Public jäi vain neljän kauden mittaiseksi.

rating 70,000

08.03.2009 klo 06:17

Ally McBeal

Tanssivasta vauvasta kuuluisaksi tullut ja lukemattoman määrän mielenkiintoisia vierailevia tähtiä kerännyt lakisarja. Enemmän päiväunelmiin kuin oikeusjuttuihin keskittyvä Ally McBeal (Calista Flockhart) on seurannut lapsuudenihastustaan koko ikänsä, ja työskentelee tämän kanssa sarjan alussa samassa lakiasiaintoimistossa. Kyseinen työpaikka kuhisee omalaatuisia juristeja, mutta asiakkaat eivät ole juuri sen selväjärkisempiä. Allyn pomo, Richard Fish (Greg Germann), saa kiksit naisten helttojen sivelystä, ja mestarillinen John Cage (Peter MacNicol) voittaa juttunsa vaikka pelkällä nenällään.

Vierailevista tähdistä suurin osa vain piipahtaa toimiston asiakkaina, mutta esimerkiksi laulaja Jon Bon Jovi ja lopulta yksityiselämänsä sotkujen vuoksi sarjasta erotettu Robert Downey Jr. esittivät Allyn heiloja pidemmän aikaa. Hassahtanutta mutta silti jollain kumman tavalla koukuttavaa sarjaa tehtiin vuosina 1997-2002.

rating 60,000

08.03.2009 klo 05:38

Nanny

Kosmetiikkamyyjä Fran Finesta (Fran Drescher) tulee sattuman kautta rahoissa kylpevän Broadway-pamppu Maxwell Sheffieldin (Charles Shaughnessy) lasten hoitaja. Ylelliseen kartanoon päätynyt persoonallinen duunariperheen kasvatti panee asiat järjestykseen omalla tavallaan ja hurmaa samalla talon isännän puolelleen.

Nanny toimii pitkälle Fran Drescherin omintakeisen äänen ja räiskyvän esiintymisen varassa. Nannya tehtiin vuodesta 1993 vuoteen 1999, ja sille herui mm. Golden Globe -ehdokkuudet parhaasta komediaesiintyjästä vuosina 1996 ja 1997.

rating 60,000

08.03.2009 klo 05:18

Dharma & Greg

Amerikkalainen tilannekomediasarja Dharma & Greg kuvaa nimensä mukaisesti Dharman ja Gregin arkea. Hippiperheen tytär Dharma (Jenna Elfman) ja varakkaasta kodista lähtöisin oleva asianajaja Greg (Thomas Gibson) ovat tuore aviopari, jonka yhteiselo ei luonnollisesti ole täysin mutkatonta. Lisäksi Gregin vanhemmat karsastavat Dharman vapaamielisiä vanhempia.

Jenna Elfman palkittiin 1999 performanssistaan Dharmana Golden Globella. Viisi tuotantokautta (1997-2002) elänyt sarja päättyi, kuten niin monet muutkin sarjat, sen katsojamäärien jäätyä alle tavoitteiden.

rating 50,000

08.03.2009 klo 05:00

Salainen agentti 86

Vuonna 1965 startannut agenttiparodiasarja, jonka oli kenkäpuhelimineen, äänieriöineen ja puhelinkoppihisseineen tarkoitus nauraa James Bondin kustannuksella. Osittain mustavalkoinen Salainen agentti 86 oli lähtöisin komediamiesten Mel Brooks ja Buck Henryn ajatuksista. Sarjan pääosaa, CONTROLin tiukan asiallista mutta tavattoman toheloa agentti Maxwell Smartia esitti hulvattoman ilmeetön Don Adams ja hänen kauniina työtoverinaan nähtiin Barbara Feldon.

Agentti 86:n seikkailuja tehtiin kaikkiaan viisi tuotantokautta, jonka jälkeen sarjan innokkaimpia faneja hellittiin vielä kahdella Adamsin tähdittämällä elokuvalla (Alaston pommi ja Salainen agentti palaa kehään), sekä 1990-luvun puolivälissä valmistuneella seitsenosiasella sarjalla.

Don Adams kuoli vuonna 2005, kolmisen vuotta ennen tuoreimman Maxwell Smart -elokuvan valmistumista. Tässä elokuvassa agentti 86:na esiintyy koomikko Steve Carell.

rating 60,000

08.03.2009 klo 04:39

Näkymätön mies: 1. tuotantokausi

Näkymätön mies on H. G. Wellsin tarinasta ideansa saanut humoristinen jännityssarja. Tämän sarjan näkymätön mies on pikkurikollinen nimeltä Darien Fawkes (Vincent Ventresca). Fawkes saa näkymättömyyden lahjan tiedemiesveljeltään, jonka äkillinen kuolema ajaa hänet valtion palvelukseen. Lahja osoittautuu Darienille sekä hyödyksi että kiroukseksi, sillä hän pystyy sen avulla metsästämään muita rikollisia parinsa Hobbesin (Paul Ben-Vicar) kanssa, mutta näkymättömyyden hintana on ainainen elohopeamyrkytyksen vaara.

rating 60,000

04.01.2009 klo 23:26

Columbo: 1. tuotantokausi

Hyvä aloitus legendaariselle sarjalle. Useat vanhat tähtinäytteliijät Ida Lupinosta Roddy McDowalliin takaavat, että jaksoja on ilo katsoa. Peter Falk on Columbona tietysti korvaamaton - jo sarjan alkumetreillä. Yllättävää on vain se, miten vähän sarjaa sen pilottijaksoista lähtien on muutettu.

rating 80,000

30.11.2008 klo 15:39

Cranfordin naiset

Pikku Cranfordin tapahtumia seurailee ihan mielikseen, vaikka paikan muutamien hallitsevien naisten muutosvastaisuus tosielämässä olisikin rasittavaa. Jo pelkästä myssynvaihdosta ison asian tekevät hahmot ovat mukavalla tavalla hupaisia. Jokainen osa on lopulta ihan pakko nähdä, jo vähintäänkin Philip Glenisterin (Life on Mars, Ashes to Ashes) takia.
Cranfordin naiset loppuu tosiaan niin, että lisäjaksoja jää janoamaan. Toisaalta, mikäli niitä ei koskaan tule, ainakin tekijät lopettavat tarinan nyt hyvään kohtaan.

rating 100,000

06.09.2008 klo 05:36

Bones: 1. tuotantokausi

Bonesissa on kiinnostava konsepti: kovan kuoren itselleen kasvattanut luututkija (Deschanel) saa kutsun FBI:n agentin ("Angel" Boreanaz) avuksi rikostutkintaan, mutta vaatiikin päästä kentälle tämän kanssa. Niin sarjassa ei istuta koko aikaa labrassa tutkimassa kuolleita ja todisteita, vaan mennään myös elävien pariin. Toki labrassakin on elämää, sillä esimerkiksi CSI:stä poiketen Bonesin labraväellä on muitakin puheenaiheita kuin työnsä. Ensimmäisellä kaudella hahmot tietysti vasta hakevat paikkaansa, joten heidän persoonistaan kerrotaan ihan perusasioita. Tämä puoli pehmentää sarjan tunnelmaa, mutta välillä liiankin kanssa. Tiukempaa tavaraa kaipaavan kannattaakin siis pitäytyä ennemmin CSI:n katsojana.

rating 60,000

22.08.2008 klo 05:01

Matlock: 1. tuotantokausi

Ben Matlock on ikoni ja rautaa. Olkoonkin, että Andy Griffith on roimasti vähemmän seksikäs kuin nahistunut omena homelakki huipullaan. Perry Masonin ohella Matlock on yksi niistä ikivanhoista lakitupasarjoista, jonka jaksojen toistuva rakenne on yhtä aikaa katsojan ilo että ajattelun tappaja. Kevytviihteellisyydessään Matlock suorastaan imee mukaansa. Harmaa pantteri tulee ja vie.

rating 70,000

27.07.2008 klo 22:40

Katuhaukka

Sieltä hän saapuu supernopealla moottoripyörällään, singahtaa läpi kaupungin, lyö rikolliset lakoon ja hurmaa tavallisen kansan mystisyydellään. Kuka on tuo kypäräpäämies, jolla hevosvoimat jylläävät jalkojen välissä ja jonka oikeudenmukaisuus on kerrassaan ihailtavaa? Ettei hän vain olisi poliisi Jesse Mach (Rex Smith), jonka ei pitäisi onnettomuutensa jälkeen kunnolla pysyä edes tolpillaan?

Auttamattomasti vanhanaikainen, mutta leppoisuudessaan sympaattinen Katuhaukka jää selvästi kakkoseksi aikalaiselleen Ritari Ässälle. Rex Smith on pääosassa kohtalaisen ihq, mutta sarjalla ei oikeastaan ole mitään muuta erikoista annettavaa kuin Katuhaukan supernopeat suhahdukset paikasta toiseen.

rating 50,000

15.07.2008 klo 05:39

Star Trek: Enterprise - The Complete First Season

Vuosina 2001-2005 tehty Star Trek: Enterprise on tätä tekstiä naputellessa viimeinen virallinen Star Trek -televisiosarja. Neljä tuotantokautta kestänyt Enterprise sijoittuu aikaan ennen alkuperäistä Star Trek -sarjaa - kapteeni James T. Kirkiä, Spockia ja kumppaneita. Enterprisen keskiössä seikkailee miehistöineen kapteeni Jonathan Archer (Bakula), joille planeettojenvälisten suhteiden luominen on vielä kohtalaisen uutta.

rating 50,000

15.07.2008 klo 04:56

Star Trek: Deep Space Nine – The Complete First Season

Star Trek: Deep Space Nine (1993-1999) sijoittuu kaikkine seitsämine kausineen avaruusasemalle, jota johtaa komentaja Benjamin Sisko (Brooks). Sarjan alussa Sisko ja hänen poikansa Jake (Lofton) kuvataan vasta saapumassa uuteen asemapaikkaansa. Vaikka Deep Space Nine jököttää avaruudessa kohtalaisen paikoillaan, se sisältää yhtälailla yhteenottoja ja suhteidenhoitoa kuin muutkin Star Trek -sarjat. Asemalla kohtaavat niin rahanhimoiset ferengit, mystiset muodonmuuttajat, bajoranit kuin monet muut. Kaikki olennot ja rodut eivät ole automaattisesti ystäviä, eikä avaruusasemakaan ole tuliterässä kunnossa cardassialaisten hyökkäyksen jäljiltä.

15.07.2008 klo 04:43

Star Trek: Voyager – The Complete First Season

Kaikkiaan seitsemän tuotantokautta (1995-2001) kestänyt Star Trek: Voyager lähtee liikkeelle epäonnisesta sattumuksesta: kesken tärkeän mission U.S.S. Voyager NCC-74656 singahtaa valovuosien päähän tutusta ympäristöstään. Kaikessa rytäkässä osa miehistöstä menehtyy. Voyager ja sen henkiinjääneet, joihin kuuluvat mm. kapteeni Kathryn Janeway (Mulgrew), vulkanilainen luutnantti Tuvok (Russ) ja muutama vähemmän lainkuuliainen heebo, joutuvat muuttamaan suunnitelmiaan ja tekemään yhteistyötä. Uudeksi missioksi muodostuu kotiinpaluu, mutta koti on kaukana ja matka täynnä esteitä.

rating 60,000

14.07.2008 klo 00:22

Murhasta tuli totta: 1. tuotantokausi

Columbon, Perry Masonin ja muiden vastaavien ohella Murhasta tuli totta on yksi niistä monista amerikkalaisista tv-viihteen klassikoista, joissa jaksosta toiseen edetään samalla turvallisella kaavalla. Murhasta tuli totta ei ole poliisisarja, eikä oikeussalidraama. Sen pääsosaa hallitsee syrjäiseen pikkukaupunkiin asettunut kirjailija ja leski Jessica Fletcher (Lansbury), joka on monin tavoin sukua miss Marplelle. Missä tahansa Fletcher onkin, siellä tapahtuu myös murha, jota sitten selvitellään aina yhden jakson ajan.

Lukuisia vanhoja tähtinäyttelijöitä (Capucine, Milton Berle...) sekä nousevia nuoria kykyjä (Joaquin Phoenix) vilisevä ensimmäinen kausi ei vakuuta ainakaan tunnusmelodiallaan. Se on kuvasarjoineen kuin pyöräkelkkamainos ilman pyöräkelkkaa. Itse sarja on kuitenkin koukuttava ja hyvin herttainen, mistä on paljolti kiittäminen valovoimaista Lansburyä.

rating 60,000

13.07.2008 klo 23:29

San Franciscon Syke - 1. tuotantokausi osa 1

Nimensä mukaisesti San Franciscoon sijoittuva poliisisarja - ajalta, jolloin miehet olivat kovia jätkiä, kaduilla kuuma ja naiset useimmiten hentoja kaunottaria. Sarjan keskiössä toimii poliisikaksikko vanha & nuori eli Karl Maldenin esittämä, paljon nähnyt Mike Stone sekä siloposkisemman Michael Douglasin näyttelemä Steve Keller.

Aika on ollut San Franciscon sykkeelle helläkätinen, sillä vieläkään siitä ei irtoa aihetta tahattomaan nauruun. Ensimmäisen kauden ekalla puoliskolla, kuten myöhemminkin, melkein jokaisessa jaksossa nähdään asiansa osaavia näyttelijävieraita sekä rikollisina että parempina kansalaisina. Rautainen paketti, himpun jopa tylympi kuin vanha Starsky & Hutch -sarja.

rating 70,000

13.07.2008 klo 23:07

House: 1. tuotantokausi

House on varsinainen antisankarin perikuva: kepin varassa kulkeva tohtori, jolle kipulääkkeet maistuvat kuin karkit sokerihiirelle, ja jolta ei kaunista sanaa hevillä heru edes potilaille. Vähät siitä, Hugh Laurien tulkitsema House on loistava työssään. Jokaisen jakson aikana yritetään pelastaa ainakin yksi henki, jota jokin mystinen pöpö tai pipi tai kumpikin uhkaavat. Kaavamaisuudestaankin huolimatta sarja on hyvä, sillä vähän kuin vanha poliisisarja Columbo, se on hyvin kirjoitettu ja pääosassaan sillä on mielenkiintoinen tyyppi.

rating 70,000

13.07.2008 klo 21:51

Yhdeksän yhteyttä

Alkuasetelma vaikutti hyvältä: pankkiryöstössä panttivangeiksi jäänyt sekalainen ihmisryhmä yrittää jatkaa elämäänsä tuon traumaattisen ja traagisen tapahtuman jälkeen. Ikävää, että siitä syntyi tällaista pakolla väännetyn oloista pullaa, joka murenee käsiin. Kehnot leipurit.

rating 40,000

13.07.2008 klo 21:43

Bill Cosby Show: 1. tuotantokausi

Lapsena The Cosby Show oli melkoinen suosikki, amerikkalaisperheen auvoisesta arjesta kertova sitcom, jonka katsomisen jälkeen oli ihan pakko kinuta vanhempia ostamaan "mullekki semmone hiano kolitsipaita"... Viime näkemisestä on jo vuosia, mutta siitä huolimatta uskallan sanoa, että aika on varmasti kullannut muistot kyseisestä sarjasta.

12.06.2008 klo 18:47

Star Trek - Season 3

Alkuperäisen Star Trekin kolmoskausi on paha pettymys. Vanha miehistö Kirkistä (Shatner) Uhuraan (Nichols), vanha Enterprise ja muutkin kuviot ovat päällisin puolin entisellään, mutta käsikirjoitukset ovat kämäisiä kuin homeisen ladon seinä. Ohjauskin on vähän niin ja näin. Vinhojen ideoiden lentoa ei saata kokea, on vain lyhytnäköisesti tehtyjä seikkailuntapaisia, joista kahden ensimmäisen kauden loistavuus läikähtelee vain kourallisessa. Hyi.

rating 30,000

08.06.2008 klo 17:45

Carnivale: 2. tuotantokausi

Carnivalesta, Daniel Knaufin 1900-luvun alkupuolelle sijoittuvasta tie-sarjasta, ei näillä näkymin ole tulossa lisäkausia. Syitä sarjan katkeamiselle voi hakea juuri sen toiselta kaudelta. Osa mielenkiintoisimmista hahmoista raivattiin tieltä ensimmäisellä kaudella tai asetelmat muuttuivat niin, että heidät vain jätettiin taka-alalle. Carnivalen toisen kauden eteneminen on muutenkin kuin porukka työntäisi tielle simahtanutta huippuautoa Amerikan halki; puitteet ovat hienot, mutta mitään kiinnostavaa ei tapahdu. Näin se homma ei tosiaankaan etene.

rating 50,000

03.06.2008 klo 23:12

Randall & Hopkirk: 1. tuotantokausi

Uudempi versio 1960-lukulaisesta rikoskomediasarjasta, jossa kaksi yksityisetsivää, Jeff Randall ja Marty Hopkirk, setvivät rikoksia. Etsiväparin tekee erikoiseksi se, että Marty (Reeves) on kuollut. Jeff (Mortimer) on ainut, joka pystyy näkemään ja kuulemaan hänet, mistä tietysti voi olla huomattavaa apua keikoilla.

Sarja vilisee hyviä ja tuttuja brittinäyttelijöitä. Vic Reevesin ja Bob Mortimerin yhteispeli on kuitenkin sen suola. Emilia Foxin esittämä Jeannie, Martyn rakastettu, tuo joukkoon taas kaivatun ripauksen sokeria.

rating 60,000

03.06.2008 klo 20:44

Punainen neilikka

Seikkailukirjaklassikkoon perustuvan sarjan kantava voima on ehdottomasti itseään Punaista Neilikkaa esittävä Richard E. Grant. Vaikka sarja onkin samasta aiheesta tehtyjä elokuvia osin alkuperäistekstille uskollisempi, se venyttää Neilikan vaimon eli rouva Blakenyn osuutta tapahtumiin. Tyhjää hosumista on lopulta liiaksi.

rating 60,000

03.06.2008 klo 18:43

Life on Mars: 2. tuotantokausi

Life on Marsin 2. tuotantokausi on suoraa jatkoa sarjan 1. tuotantokaudelle. 2000-lukulainen rikospoliisi Sam Tyler (Simm) on edelleen 1970-luvulla, jolla virkavaltakin on kovempaa ja karskimpaa kuin tulevaisuudessa.

rating 70,000

29.05.2008 klo 20:50

Andromeda: 1. tuotantokausi

Sarjan A.1-boksin sisältämien viiden ensimmäisen jakson perusteella Andromeda on keskivertokamaa scifisarjaksi. Alussa näkyy ikävän selvästi ainakin roolitöissä alkukankeutta, joka ehkä olisi poistunut tiukemmalla harjoittelulla. Silti Kevin "Hercules" Sorbo osoittaa, että hän on oikea mies näyttelemään 300 vuotta mustan aukon ja ajan vankina avaruusaluksineen ollutta kapteeni Dylan Huntia.

Viiden ensimmäisen jakson tehosteet ovat kökköisiä kuin olisivat ainakin 1990-luvun puolivälin tuntumasta. Andromeda perustuu edesmenneen Star Trek -mies Gene Roddenberryn muistilapulle kirjaamaan idaan. Sarjan tuottajana on häärinyt Roddenberryn vaimo, Majel. Tämä tulevaisuutta optimistiselta kantilta katsova sarja saattaa kiinnostaa esimerkiksi tieteissarja Farscapen (1999) ystäviä. Andromedassakin nimittäin päähenkilöiden käyttämällä avaruusaluksella tuntuu olevan jonkilainen sielu, ja nuo päähenkilöt koostuvat hauskan kirjavasta ihmis/alienjoukosta.

rating 50,000

15.05.2008 klo 00:18

Joku kaltaiseni

Sarjassa on todellakin pintaraapaisun tuntua. Mutta Petteri Summanen osoittaa olevansa laajaskaalainen näyttelijä. Eipä siis ihme, että koko sarja toimii lähes yksin hänen varassaan. Siitä huolimatta Joku kaltaiseni tuntuu epäuskottavalta. Helena Vierikko rva Summasena ei paranna asiaa. Hänen eläytymisensä on pahaista amatööritasoa. Yleisesti ottaen kerronnan painopisteet ovat vähän vinksallaan - vaikkeivät toki niin paljon kuin toinen Summasen esittämistä päähenkilöistä.

rating 60,000

06.04.2008 klo 19:25

Dexter: 1. tuotantokausi

Sanotaan mitä sanotaan, mutta iso osa sarjasta kulkee Michael C. Hallin näyttelijäntyön ja Dexterin hahmon varassa. Moni sivuhenkilö on jo kirjoitettukin niin yksiulotteisesti, että välillä pistää vihaksi. Toisaalta, sarjalla on koukuttava juoni. Dexteristä on pakko kiinnostua. Dexteristä on pakko pitää. Dexterin puolesta on melkeinpä pakko pelätä, olkoonkin, että nimihenkilö on sarjamurhaaja. Hyypiön moraalikäsitys saattaa olla vinksahtanut, mutta ei liikaa, jottei hänestä voisi välittää.

10.02.2008 klo 07:24

70's Show: 1. tuotantokausi

Hauska sarjanvenkula, joka osin kopioi ideansa 1950-luvun elämää parodioineesta Onnen päivät -sarjasta. Silti 70's show'n ensimmäinen kausi tuntuu freesiltä. Casting on kohdallaan ja ajankuvaa luovat propit sekä kledjut ihanan yliampuvia. Tekijät ovat onnistuneet harvinaisen vaikeassa tehtävässä sisällyttää sarjaansa letkeyden tunnun.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu