Q+Black

Q+Black

Käyttäjä, 6 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (191)

11.06.2017 klo 18:30

Beauty and the Beast - Kaunotar ja hirviö

Tykkään todella Emma Watsonista, mutta en vaan pystynyt kuvittelemaan häntä Bellen rooliin millään, samoin Hirviön näyttelijä jäi itselle aika etäiseksi. Hyvin he roolinsa vetivät, ei siinä, mutta en osaa vieläkään nähdä heitä päärooleissa. Hirviö oli toteutettu todella hyvin nykyaikaisilla tietokoneohjelmilla eikä näyttänyt mitenkään kornille. Linna ja sen ympäristö oli ihana, ylipäätään koko elokuvan miljöö oli todella onnistunut. Luke Evans sopi kyllä Gastonin rooliin todella hyvin, kuten myös hänen apurinsa, vaikkakin herran äänestä tuli usein mieleen vain Frozenin Olaf.

En tiedä, silmäilin koko elokuvaa kauhean kriittisesti koska elokuva itsessään on minulle todella tärkeä. Puhuvien ja liikkuvien huonekalujen kanssa animaatio oli myös todella onnistunut vaikka en ollutkaan täysin lumoutunut tapaan, jolla heidät oli tehty. Mahtavaa oli kyllä, että elokuvaan oli tuotu alkuperäistarinasta musiikkia! Sekaan oli työnnetty myös vähän uusia kappaleita sekä uusia kohtauksia alkuperäisen elokuvan ulkopuolelta, mikä oli mielenkiintoista.

Huumoria oli ripoteltu vähän sinne tänne elokuvaan, joka oli ihan piristävää. Ehkä vähän joutui pyöräyttämään silmiään elokuvan lopulla kun sinne oli sujautettu viittaus ristiinpukeutumisesta ja vähän homomeininkiäkin. Ei siinä, sitä vaan tungetaan nykyisin joka elokuvaan. Yhtä kaikki, kohtaukset sai minutkin hörähtämään vähän.

Kaiken kaikkiaan ihan viihdyttävä elokuva vaikkakin ei minussa herättänyt ihan hirveää fanityttöilyä toisin kuin Disneyn alkuperäinen. Kyllä tämä hyllyyn on saatava ja katsottava ajatuksen kanssa uudelleen läpi.

rating 80,000

11.02.2017 klo 00:37

Passengers

Tästä onkin jo aikaa kun käytiin katsomassa tämä elokuva. Siinä oli mielenkiintoinen juoni ja hyvät näyttelijävalinnat. Odotin ehkä elokuvalta vähän toisenlaista juonenkulkua, mutta ei tuo huonokaan ollut. Näyttelijät tekevät hyvät roolisuoritukset ja elokuvaa rullaillee suhteellisen hyvällä tempolla eteenpäin vaikka elokuvan miljöö onkin aika pelkistetty eikä tarjoa hirveästi erilaisia mahdollisuuksia elokuvaan. Kokonaisuudessaan elokuva jäi ehkä vähän latteaksi vaikka sillä olikin hienot hetkensä, pitänee kyllä silti katsastaa tämä uudelleenkin.

rating 60,000

11.02.2017 klo 00:35

XxX 3: Xander Cagen paluu

Ensimmäisestä leffasta se fanitus silloin alkoi. Vin Diesel on siitä asti ollut suosikkejani ja tykkään tosi paljon toimintapläjäyksistä. Leffasarjan toisessa osassa nähtiin Vin Dieselin sijaan Ice Cube, mutta kolmanteen Diesel palaa jälleen ja toimintaa on luvassa. Täytyy sanoa, että odotin vähän erilaista elokuvaa kuin mitä oli luvassa. Toimintaa ja äksöniä riitti, välillä vähän jopa yliampuvastikin. Xanderin apuun rientää pahiksia joiden kanssa hän alkaa selvittää vaarallisen rikollisjoukon toimia. Huumoriakaan ei tästä teoksesta puutu ja Vampyyripäiväkirjojen Nina Dobrev vetää kyllä mahtavan suorituksen tässä pätkässä. Tämän jälkeen jäi vähän pöllämystynyt fiilis, tämä pitää katsastaa uudelleen!

rating 70,000

11.02.2017 klo 00:26

Fifty Shades Darker

Nämä kirjat eivät oikein missään vaiheessa vakuuttaneet minua. Ensimmäinen osa oli ihan hyvä, mutta loppu meni vähän sellaiseksi jahkailuksi ja pyörittelyksi. Siinä mielessä leffat ovat hyvä vaihtoehto, koska kaikki ylimääräinen joudutaan karsimaan pois ja jää vain kaikki oleellinen. Eka leffa oli ihan hyvä, mutta en oikein saanut siitä hirveää fanitusinnostusta. Tämä toinen osa oli jo paljon parempi.

Jamie Dornan oli kuuma, itsevarma ja äärettömän hurmaava parransänkensä kanssa. Ana oli jotenkin tuulta ja tappuraa, keskellä myllerrystä, mutta silti jotenkin niin hento ja vahva samaan aikaan. Pidin jotenkin todella paljon tämän parin kemiasta tässä elokuvassa. Näyttelijöiden suoritukset ehkä olivat muutenkin vähän rennompia, ehkä ensimmäisen elokuvan jännityksestä on päästy.

Ja olihan siinä sitä itseään, pyllyä ja tissiä vilahti. Dornan ei kuitenkaan vilauttanut miehisyyttään vaikka ilmeisesti hänelle oli tarjottu miljoonia siitä hyvästä. Kuumia kohtauksia oli joka makuun ja salissa porukka vilkuili sivuilleen korvat punaisena ja vaivaantuneena. En tiedä, kohtaukset oli kyllä ihan hyviä ja viihdyttäviä, mutta tämä elokuva olisi ehkä uponnut kyllä ilman niitäkin. Tietenkin niitä on oltava kun se on vähän koko elokuvan ydin.

Visuaalisuus lumosi ainakin minut venekohtauksissa, aivan mahtavat maisemat ja huolettomuuden tunne koko tilanteen ajan. Pakko myöntää, Christianin maailma on lumoava ja varmasti saa ainakin muutaman tytön huokaisemaan haaveilevasti.

Ehkä jos nyt jotain kritiikkiä pitäisi antaa niin välillä tapahtumat etenivät mielestäni aika vauhdilla tilanteesta toiseen. Joitakin asioita olisi halunnut makustella ja fiilistellä enemmänkin, mutta onhan se selvää ettei kahteen tuntiin kaikkea saa. Mielenkiinnolla jään kyllä odottamaan seuraavaa elokuvaa. Onkohan siinä äksöniä tätäkin enemmän? Ehkä. Tykkäsin! Pitää saada hyllyyn tämä!

rating 100,000

02.09.2016 klo 00:28

Kaunotar ja hirviö

Edelleen paras kaikista Disneyn elokuvista ja tulee olemaan aina minulle se ykkönen! Tämä pitää joka vuosi vähintään kerran katsoa ja kyynelehtiä siinä samalla. Aivan ihana!

rating 100,000

02.09.2016 klo 00:25

Suicide Squad

Häiriintyneen Jokerin (Jared Leto) tyttöystävä Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith), joka ei koskaan ammu ohi, räväkkä Boomerang (Jai Courtney), kuumaakin kuumempi Diablo (Jay Hernandez) sekä persoonallinen Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) lähetetään suoraan kaltereiden takaa suorittamaan tehtävää, joka on hengenvaaraakin vaarallisempi. Yhdessä Eversti Rick Flagin (Joel Kinnaman) kanssa erikoinen joukkio etenee tuhoutuneeseen kaupunkiin selvittämään kuka on kaiken takana, mutta matka vaarallisten rikollisten kanssa ei aina ole ruusuinen.

Tätä elokuvaa hypetettiin kauheasti jo melkein puoli vuotta aiemmin kun se tuli elokuviin. Olen aina pitänyt esimerkiksi Marvelin elokuvista, joten tämä DC Comicsin sarjakuvasankariryhmä herätti kyllä mielenkiinnon. Petyin ehkä vähän. Ajoittain vähän tönkkökin elokuva ei herättänyt ihan sellaista fanityttöilyn oiretta, mutta onnistui kirvoittamaan muutamaan otteeseen kuitenkin pienen naurun. Pahisten joukko oli minusta aika herttaisen hauska ja heistä mieluusti kyllä katsoisin lisääkin elokuvia, jos elokuvan toteutukseen panostettaisiin enemmän.

Kaikkien fanittama Jared Leton Jokeri jäi minusta aika tympeäksi. Jokerin poukkoilu ruudussa ja epämääräinen murina lähinnä ärsytti. Ei ole Heath Ledgerin Jokerin voittanutta edelleenkään. Elokuva on alusta ehkä vähän nihkeätempoinen ja paikoitellen jopa tylsä, mutta mielestäni kun joukko pääsee taistelemaan suurta pahaa vastaan niin homma alkaa mennä vähän mielenkiintoisemmaksi. Pisteet kotiin, että roistoista ei lopussa tule mitään auringonkukissa kieriviä kilttejä rivisotilaita vaan jokainen säilyttää oman persoonansa loppuun asti.

En tiedä, omalla kieroutuneella tavallani pidin kyllä tästä pätkästä. Se oli visuaalisesti aika hieno alusta loppuun ja sen henkilöhahmot olivat kiinnostavia, toteutus vain ontui. Ei siinä, aion kyllä hommata tämän pätkän omaan hyllyyn.

rating 70,000

02.09.2016 klo 00:21

5. aalto

Samannimiseen romaaniin perustuva scifipätkä tuo valkokankaalle mystisiä ulkoavaruuden olentoja, jotka järjestelmällisesti yrittävät päästä eroon ihmisistä. Sinnikäs Cassie (Chloë Grace Moretz) taistelee yliluonnollista vastaan ja yrittää löytää perheensä vaaralliseksi muuttuneella maaperällä. En ole kirjaa lukenut, mutta elokuvan katsottuani voisin ehkä kyllä harkita lukevani koska sen verran jotenkin mielenkiintoiselta tämä vaikutti. Toivottavasti elokuva saisi jatkoa koska haluan ehdottomasti nähdä lisää!

rating 70,000

02.09.2016 klo 00:14

How to Be Single

Komedia sukeltaa sinkkuuden ytimeen ja esittelee katsojilleen kasan hyvin erilaisia sinkkuja ja tapoja elää sinkkuna. Uskon, että moni voisi samaistua näihin päähenkilöihin hyvinkin helposti. Rebel Wilson on yksi suosikkinäyttelijöistäni eikä hän kyllä petä tässäkään hulvattomassa tekeleessä, joka sai pyrskähtelemään pariin otteeseen melkoisesti.

Jotenkin kuitenkin odotin ehkä hauskempaa elokuvaa kuin mitä se oli. Elokuva oli kyllä hyvä ja se nosti hymyn huulille. Ja tietenkin lopussa on onnellinen päätös ja jonkinlainen opetus. Ehkei tämä silti yltänyt ihan sen hypetyksen tasolle mitä annettiin ymmärtää. Voisi tämän silti vielä katsastaa joskus vaikka uudelleenkin.

rating 60,000

02.09.2016 klo 00:12

Deadpool

Jos et ole roisien alapäävitsien ystävä, älä katso tätä elokuvaa. Elokuva pelaa täysin eri säännöillä kuin tyypilliset supersankarielokuvat ja juuri siksi se onkin minusta mahtavaa viihdettä. Olen aina tykännyt Marvelin elokuvista ja tämä varmasti nousee yhdeksi suosikeista. Rääväsuinen ja säännöistä piittaamaton Deadpool (Ryan Reynolds) päättää lähteä omalle henkilökohtaiselle kostoretkelleen piittaamatta sivullisista. Mukaan astuu rakkaudentuskissa kieriskelevä reppana taksikuski Dopinder (Karan Soni) ja kaunis Vanessa (Morinna Baccarin). Pahiks-Ajaxin roolissa nähdään uskomattoman charmantti Game of Thronesistakin tuttu Ed Skrein. Toimintaa riittää, hiukan mennään paljaan pinnan puolelle ja kielenkäyttö ei sovi perheen pienemmille. En muista hetkeen, että olisin nauranut näin paljon. Jos rakastat kieroa huumoria, katsasta tämä!

rating 100,000

02.09.2016 klo 00:11

Labyrintti – Aavikkokokeet

En ole lukenut näitä kirjoja, mutta ensimmäinen osa löytyy omasta DVD-hyllystä. Ensimmäinen osa jotenkin lumosi outoudellaan ja loppupuolella vähän petyin, että kaiken takana oli jonkinlainen yhtiö. Jatko-osa sekoittaa pakkaa kokonaan uudelleen koska labyrintti on jäänyt taakse ja uusia haasteita on edessä. Hiukan kyllä haluaisin tietää miksi elokuvien maailma on ajautunut tuollaiseen tilanteeseen, mikä siihen on ollut syynä. Liekö tuo asia sitten kerrottiin kirjoissa? Ihan viihdyttävä ja toiminnallinen pätkä, mutta kyllä ensimmäinen osa oli vaan parempi.

rating 60,000

02.09.2016 klo 00:09

The Last Witch Hunter

Tähän tartuin kahdesta syystä: siksi, että se on fantasiaa ja siksi, että siinä näyttelee Vin Diesel, joka on vain aina hurmannut minut möreällä äänellään ja elokuvillaan. Tottakai kirsikkana kermakakun päällä nähdään Game of Thronesissakin näytellyt Rose Leslie. Juoni ja idea leffassa on hyvä, tapahtumat ehkä mielestäni etenevät liian nopeasti. Äksöniä riittää sekä visuaalisesti hienoja lavasteita sekä tapahtumia. Noitien silmistä plussaa. Oikein viihdyttävä pienistä puutteista huolimatta.

rating 70,000

02.09.2016 klo 00:00

The Neon Demon

Tästä oli hirveä hypetys aiemmin ja sen sanottiin olevan karmiva ja kaikkea. No joo, olihan siinä vähän sellaisia kohtia, että heikompaa ois voinut vähän pyörryttääkin jopa, mutta itseen nyt ei tehnyt ihan kauhean suurta vaikutusta.

Alussa leffa vaikutti jopa vähän tylsältä ja "taiteelliset" musiikkikohdat vähän hömpöltä. Elle Fanning on jotenkin melko symppis ja kaikkea, joten harmitti se mitä hän joutui kokemaan.

Ihan katsomisen arvoinen, mutta tuskin enää katsastelen toista kertaa.

rating 60,000

19.06.2015 klo 00:13

Jurassic World

Elokuva oli visuaalisesti todella upea ja dinosaurukset oli hienosti luotuja. Pidin todella paljon jo aiemmista Jurassic Park - elokuvista eikä tämä mielestäni jäänyt yhtään huonommaksi niiden kanssa.

Vaikka elokuva kesti kaksi tuntia niin hiukan hitaan alun jälkeen tapahtumat lähtevät todella rullaamaan ja ennen kuin huomaakaan, elokuvan lopputekstit pyörivät. Jännittäviä tapahtumia on elokuva pullollaan ja on sinne sekaan mahdutettu vähän huumoriakin. Ja usko tai älä, ensimmäistä kertaa minun kävi sääliksi raptoreita!

Todella hieno elokuva, suosittelen katsomaan mikäli yhtään kiinnostaa. Itse kävin tämän katsomassa normaaliversiona, olisikohan miten näyttävä 3D:nä?

rating 80,000

12.06.2015 klo 20:29

Spy - vakoojan asussa

Huhuh, tämä elokuva on täynnä toimintaa, vauhdikkaita tilanteita ja aivan älytöntä huumoria. Repeilin avain tajuttomasti elokuvaa katsellessani vaikka huumorin sekaan mahtui kyllä muutama vähän mautonkin vitsi. McCarthy on minusta jotenkin todella symppis näyttelijä ja osaa eläytyä rooleihinsa. Statham kuuluu omiin suosikkeihin enkä ole häntä koskaan nähnyt komediapainotteisessa elokuvassa joten tämä oli uutta ja täytyy sanoa, että nauroin eniten juuri Stathamin älyttömälle hahmolle joka laukoo karuja totuuksiaan brittiaksentillaan.

Elokuva kestää kaksi tuntia ja vaikka pidin elokuvasta suuresti, olisi sitä osaltaan ehkä voinut tiivistää joistakin kohdista. Hiukan ehkä älyttömiäkin stunttikohtauksia oli tässä pätkässä, mutta pistin ne kokonaan leffan älyttömän sekoilun piikkiin joten ne eivät loppuunsa edes haitanneet.

Hauska, jännittävä ja vauhdikas leffa. Kaiken kaikkiaan melkoinen revitys mahtavilta näyttelijöiltä, suosittelen katsomaan! Ei varmasti jätä ketään kylmäksi!

rating 80,000

16.05.2015 klo 12:04

Lucy

Elokuva leikittelee ihmisen mielellä. Professori Norman (Morgan Freeman) näyttelee professoria joka luennoi ihmisestä. Hän kertoilee ihmisen käyttävän aivokapasiteetistaan noin 10 prosenttia, mutta mitä tapahtuisikaan jos ihminen saisi koko aivokapasiteettinsa käyttöön?

Aihe on mielenkiintoinen ja sitä seuraa vaikkei ihan kaikkea ymmärtäisikään. Johansson tekee hyvän roolisuorituksen Lucyn kengissä ja minusta oli mielenkiintoista seurata mitä aivokapasiteetin kasvaminen ihmisessä aiheuttaa. En tiedä pystytäänkö tosi elämässä näitä asioita mitenkään todistamaan, mutta ajatuksella leikkiminen on melko koukuttavaa.

Elokuva on toiminnallinen josta löytyy myös vähän raakuutta ja scifimäisiä elementtejä. Ei ehkä kolahda ihan kaikille, mutta minä tykkäsin suuresti.

rating 70,000

14.02.2015 klo 00:09

Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Grey pohjautuu E L Jamesin samannimiseen trilogiaan joka on niittänyt suosiota maailmalla. Eroottinen trilogia tutustutti lukijansa BDSM:n maailmaan ja jonka seurauksena saman genren kirjat ja pokkarit alkoivat yleistyä. Tarina kertoo ujosta ja kokemattomasta Anastasia Steelestä joka suostuu haastattelemaan ystävänsä puolesta kaupungin tavoitelluinta miestä, Christian Greytä. Parin välillä alkaa heti ensi sekunneilla roihuta eikä Ana saa mielestään komeaa ja arvoituksellista Christiania. Kaksikko lähentyy piakoin eikä Christian tunnu saavan tarpeekseen Anasta. Pian Ana huomaa eksyneensä Christianin maailmaan joka sisältää kahleita ja piiskoja, sekä kaikkea sen väliltä.

Ensimmäinen kirja nosti itselle punan poskille melko tehokkaasti, mutta pian itseä alkoi suunnattomasti ärsyttää Christianin ylimanipuloiva luonne. Kaksi viimeistä osaa luin melkeinpä hammasta purren. Sanomattakin selvää, että olin aika skeptinen elokuvan suhteen, mutta samalla paloin halusta tietää millaisen elokuvan kirjasta mahtaakaan saada. Tämän genren elokuvia ei kauheasti ole leffateattereissa pyöritetty joten olihan tämä siltäkin kantilta mielenkiintoinen tapaus.

Voinpa sanoa, että yllätyin todella positiivisesti! Kirjasta tuttu vähän ehkä paikallaan jankkaava osuus oli jätetty pois ja elokuvaan oli mielestäni kiteytetty hyvin ensimmäisen kirjan ydin ilman kaikkea ylimääräistä ja turhaa. Olin melkein yllättynyt kun lopputekstit alkoivat pyöriä. Mietin vain, että "mitä ihmettä, näinkö nopeaan kaksituntinen vierähtikin?!"

Positiivista oli se, että rooleissa oli pääosin itselle tuntemattomia henkilöitä. Anastasian näyttelijä (Dakota Johnson) oli todella symppis ja samalla todella rohkea. Jamie Dornan Greyn roolissa oli myös täysin uusi tuttavuus, mutta täytyypä sanoa tämän elokuvan jälkeen Jorma Uotilaa lainaten: EI HUONO! Taidan sittenkin haluta itselleni yhden Christian Greyn!

Ja kyllä, seksiä oli. Oli paljasta peppua ja tissiä ja vähän siltä väliltä. Näyttelijät näyttivät kyllä todella luontevilta kohtauksissa vaikka tällaista tavallista tallaajaa hiukan punastutti alkuun melko kaiken paljastavat kohtaukset. Joskin kohtaukset olivat oikeasti todella hyviä olematta silti ääretöntä pornoa ja mautonta tai vaivaantunutta säätämistä. Kaiken kiihkoilun lisäksi elokuvaan oli ujutettu huumoria sinne tänne ja nämä hetket saivat koko leffateatterin hirnumaan yhteen ääneen.

Kuten sanoin, tämä oli todella positiivinen yllätys ja aion ehdottomasti katsastaa tämän uudelleen sekä hommata DVD:n omaan hyllyyn! Suosittelen lämpimästi kaikille joita vähääkään kiinnostaa katsastaa elokuva, ja ehkä niillekin jotka eivät välttämättä halua.

rating 80,000

17.12.2014 klo 10:49

Hobitti - Viiden armeijan taistelu

No niin, nyt se on koluttu loppuun. En koskaan tutustunut LotR:n ja Hobittien kirjoihin, mutta kaikki elokuvat olen nyt katsonut. Täytyy myöntää, että en ole mainitsemieni trilogioiden suurimpia faneja, mutta kyllähän nämä katsastaa.

Kolmas ja viimeinen elokuva jatkaa suoraan siitä mihin toinen osa jäi. Smaug riepottelee vuoren juurella sijaitsevaa kylää ja sen asukkaat pakenevat henkensä edestä. Vaikuttavimman ja hienoimman roolinsa tässä elokuvassa teki kyllä kieltämättä Luke Evans, jonka näyttelemä Bard varmasti on noussut monen naisen päiväunien kohteeksi. Tekihän hän vaikuttava työtä myös Dracula Untold - leffan tiimoilta.

Kolmannesta osasta ei ainakaan toimintaa puutu enkä nukahtanut tällä kertaa leffateatteriinkaan. Edellisen osan kohdalla saattoi vähän niin käydäkin *köhöm*. Kuten aina, nämä elokuvat ovat visuaalisesti todella hienoja, mutta jatkuvan sotimisen katseleminen alkoi jossain välissä jo vähän kyllästyttää, samoin kuin Tammikilven sekoilu vuorensa uumenissa.

Loppuun olikin pudotettu muutama yllättävä pommi ainakin tällaiselle ihmiselle joka ei ole kirjoihin kajonnut ja täytyy sanoa, että se harmitti. Taisinpa vähän vetistelläkin lopussa. Ei siis sellainen loppu jota odotin, mutta toisaalta myös yllättävä.

Legolas oli alunperin suosikkini LotR:ssä ja on kyllä edelleenkin. Tauriel oli myös symppis.

Lopussa tuli kyllä sellainen nostalginen fiilis ja teki melkein mieli alkaa kaivelemaan sormuksen ritareita kaapista. Ehkäpä joku päivä katsastankin!

rating 60,000

20.11.2014 klo 23:24

Nälkäpeli: Matkijanärhi - osa 1

Kyllä tätä odotettiinkin! Kolmas kirja jäi kahden ensimmäisen varjoon varmaan osaksi myös siksi, että siinä Nälkäpeliä ei nähdä. Katniss on pelastettu Nälkäpelistä ja hän koettaa pärjätä eteenpäin painajaisten ja Peetan menettämisen kanssa. Kapinalliset kapinoivat ja Presidentti Snow listii vihollisiaan tuntematta omantunnontuskia.

Tässä elokuvassa huomasi, että synkempään suuntaan tarinassa ollaan menossa. Katniss on hilkulla menettää itsensä samaan aikaan kun vyöhykkeiden asukkaat kärsivät ja kuolevat. Capitol tekee oman osansa sekoittamalla Matkijanärhen päätä hämmentävillä videoilla Peetasta.

Siinä missä kirja saattoi olla välillä vähän tylsäkin yllätyin leffaa katsoessa kuinka nopeasti aika todella vierähti! Elokuvasta oli tehty visuaalisesti hieno ja kapinallisten vastaiskut olivat näyttäviä. Elokuva herkisti minua enemmän kuin kerran vaikka siinä ei varsinaisesti mitään kovin surullista tapahtunutkaan.

En muistanut kirjasta kauheasti joten oli piristävää vähän arvuutella, mutta sen mitä muistan niin sanoisin, että aika kirjalle uskollinen oli muutamia pikkujuttuja huomioimatta.

Pelastusretki nosti kyllä pulssia ja Peetasta oli kyllä tehty oikeasti sellainen kuin mitä voisikin olettaa hänen olevan kaiken kokemansa jälkeen.

Kaikenkaikkiaan mahtava kokemus joka herätti tunteita suuntaan ja toiseen, enpä malttaisi millään odottaa jatko-osaa! Mitä ihmettä me sitten odotellaan kun tämä trilogia päättyy?

rating 100,000

17.09.2014 klo 20:52

Drag Me to Hell

Aivan kamalaa kuraa.

rating 20,000

12.08.2014 klo 23:35

Vampire Academy

Ihan katsottava pätkä vaikkei ollut ihan sitä mitä alunperin odotin :D

Zoey Deutch oli hyvä roolissaan. Aion kyllä katsoa jatko-osatkin jos niitä tulee.

rating 80,000

12.08.2014 klo 23:10

Guardians of the Galaxy

Muun muassa The Avengersin kautta olen täysin lumoutunut Marvelin elokuvien maailmaan ja tämä nyt vaikutti jo trailerissa niin metkalta, että pitihän se mennä katsastamaan.

Sekalainen sakki kovapäisiä hahmoja lyödään yhteen ja meno on sen mukaista. Mukaan mahtuu rämäpää karvapallo, lempeä puu, ärhäkkä, mutta vähän yksinkertainen Tuhoaja, naiskauneutta sekä porukan humoristinen mies.

Yllätyin kovasti elokuvaa katsellessa koska olin trailerin perusteella jo mielessäni suunnitellut miten elokuva etenee, mutta mukaan mahtui siis yllättäviä juonikuvioita.

Huumori oli kyllä mitä parhainta ja pyrskähtelin enemmän kuin kerran päähahmojen päättömille letkautuksille.

Toimintaa tästä ei puutu ja ainakin 3D:nä tämä oli aika hieno katselukokemus avaruuksineen kaikkineen. Tämä DVD pitää hommata kyllä hyllyyn. Suosittelen lämpimästi kaikille!

rating 100,000

19.06.2014 klo 13:07

Maleficent - Pahatar

Vaikka pidänkin Angelina Joliesta todella paljon näyttelijänä, olin alkuun hieman skeptinen siitä, että hänet nähtäisiin Pahattaren roolissa. Huoleni oli kuitenkin turha koska Jolie veti kyllä naisen roolin täysillä loppuun asti aina ilkeydestä hiukan hellempäänkin tunneskaalaan.

Kolme haltiakummia oli kyllä yhtä pöhelöitä kuin odottaa saattoikin ja heidän säätämisensä aiheutti muutamat naurutkin elokuvan aikana. Yhtenä kummeista nähdään Potteristakin tuttu Imelda Staunton, joka esitti Potterissa ilkeää Dolores Pimentoa.

Hauska keksintö oli Pahattaren korppi (Sam Riley), jolla oli kaikesta huolimatta hyvä sydän, mutta joka kuitenkin totteli johtajansa käskyjä. Varsinaisessa elokuvassahan korppi taisi olla vaan korppi, ei ihminen tms.

Ainut, joka ei minua vakuuttanut oli Auroraa esittävä Elle Fanning, joka oli kyllä varsin herttainen tyttö, mutta joka ei minusta sopinut rooliinsa laisinkaan. En vain jostain syystä nähnyt häntä prinsessana.

Siinä missä prinssi Philip jäi melko pienehköön rooliin, Pahatar korjasi potin ja näytti hiukan erilaisen tarinan ja hiukan erilaisesta näkökulmasta kuitenkin ollen melko uskollinen kaikkien rakastamalle tarinalle.

Suosittelen kaikille satuklassikon ja fantasian ystäville ehdottomasti. Elokuva lumoaa katsojansa alusta loppuun!

rating 80,000

17.04.2014 klo 21:43

Divergent - Outolintu

Divergent perustuu Veronica Rothin samannimiseen kirjaan, joka on trilogian avausosa. Samainen kirja on ilmestynyt suomeksi nimellä Outolintu ja toinen osa Insurgent ilmestyy suomeksi kesäkuussa nimellä Kapinallinen. Ennen kuin Divergent edes saavutti ensi-iltansa päätökset jatko-osien filmaamisesta tehtiin ja jatko-osaa on alettu jo kuvata. Viimeinen osa nimeltään Allegiant kuvataan kaksiosaisena elokuvana.

Kirjailijan luomassa maailmassa sota on raivonnut ja jakanut jäljellä olevat ihmiset viiteen kategoriaan: Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin. Jokainen yhteiskunnan jäsen testataan teini-iässä, jotta he saavat tietää mihin ryhmään kuuluvat. Tästä huolimatta ihmiset voivat kuitenkin valita toisen ryhmän testituloksista huolimatta.

Beatrice Prior (Shailene Woodley) ajattelee ettei kuulu mihinkään ryhmään ja hänen testituloksensa varmentavat asian. Trisin kaltaiset ihmiset ovat vaaraksi yhteiskunnalle ja tytön on soluttauduttava yhteen kategorioista.

Mukaan mahtuu uusia ystäviä, ilkeä Eric ja töykeä Neljä. Elämä uudessa yhteisössä ei tule olemaan helppoa Trisille.

Luin tämän kirjan ennen elokuvaa ja täytyy kyllä antaa ehdottomasti tunnustusta molemmille. Outolintu vetäisi mukaansa heti alkumetreillä ja kirjalle uskollinen elokuva viimeisteli kaiken. Pidin todella paljon elokuvan maailmasta ja sen toteutuksesta. Elokuvaa katsellessa välittyi selvästi yhteiskunnan tarkoitus ja sen raadollisuus.

Shailenesta taisi tulla uusi fanituksen kohteeni. Pidin hänen roolihahmostaan, joka on samalla herkkä, mutta kovapäinen eikä pelkää tiukan paikan edessä. Elokuvan toimintakohtaukset imaisivat mukaansa ja mietinkin useaan otteeseen, että elokuva olisi saattanut olla melko hienon näköinen 3D:nä katsottuna kun välillä meinasi jo muutenkin huimata elokuvateatterissa tavallista pätkää katsellessa.

Trisin ystävät olivat ehkä suuremmassa osassa kirjassa ja jäivät tässä pätkässä
vähän ulkopuolelle tarinasta, mutta Neljä (Theo James) oli kyllä loistava "pahan" pojan roolissaan kuten myös Eric, jonka näyttelijä Jai Courtney kyllä veti myös aika mahti suorituksen ilkeän johtajan kengissä. Kate Winsletin esittämä pahis sen sijaan jäi minulle vähän etäiseksi.

Nyt kun näin äkkiseltään miettii, en löydä mitään moitittavaa tästä elokuvasta! Vaikka se kesti yli kaksi tuntia, olin aivan lumoutunut alusta loppuun asti. Mikäli pidit kirjasta, kannattaa ehdottomasti katsastaa elokuva. Ja vaikket luekaan kirjoja, elokuva on varmasti viihdettä sellaisellekin ihmiselle. Tämä täytyy saada hyllyyn!

rating 100,000

09.03.2014 klo 21:09

House at the End of the Street

Piti ihan päästä näkemään Jennifer vähän erilaisessa roolissa vaikka onhan se selvää, että nuori nainen on moniosaaja jo nyt!

Pelkästään traileri vaikutti niin mielenkiintoiselle, että lainasin leffan sen enempää miettimättä.

Ehkä pienenä miinuksena se, että juoni oli melko ennalta arvattava ja sen tajusi pääpiirteittäin jo alussa, mutta oli elokuvaan upotettu muutama jippokin ja jotenkin vaan pidin tämän elokuvan hahmoista ja juonen kulusta itsestään selvyyksistä huolimatta.

Ei tätä kyllä kauhuksi voisi sanoa, mutta jollain lailla vähän surulliseksi ja häiriintyneeksi. Suosittelen kyllä kaikille!

rating 60,000

09.03.2014 klo 21:04

Gravity

Melko tylsää huttua alusta loppuun. Ei jaksanut kiinnostaa ollenkaan. 3D:nä tää ehkä ois ollut näyttävä, mutta en usko että se itse elokuvaa ois parantanut muuta kuin katselun kannalta. Huonompaakin on toki katsottu.

rating 40,000

09.03.2014 klo 21:03

12 Years a Slave

Yleensä en tämänlaisia elokuvia katsasta, mutta ystäväni kehoittamana päätin poiketa periaatteistani. Kyllähän tämä kahmi kivasti myös Oscareita, joten se ei mitenkään voisi olla huono.

Vaikka elokuva kesti sen pari tuntia, ei aika oikeastaan käynyt pitkäksi koska koko ajan tapahtui. Aihehan oli melko brutaali ja se näkyi myös elokuvassa hyvin selvästi joten varmasti tämä pätkä vetää hiljaiseksi jokaisen katsojansa ja pistää miettimään millaista elämä joskus on ollutkaan.

Todella hienosti toteutettu leffa, jossa oli hyvät näyttelijät. Jotenkin tämä herätti halun ruveta tutustumaan vanhaan orjakulttuuriin enemmänkin.

Vaikka elokuvassa ei suurilta osin tapahtunut mitään kovin shokeeraavaa on ikäraja mielestäni ihan kohtuullinen koska kuitenkaan jonkinlaisilta melko selvästi kuvatuilta tapahtumilta ei vältytty.

Tämä taitaa olla yksi niistä elokuvista, jonka jokaisen olisi katsottava ainakin sen kerran.

rating 60,000

21.01.2014 klo 15:57

Carrie

Olin jo pitkään halunnut katsoa tämän elokuvan vaikka Kingin samannimiseen kirjaan en olekaan koskenut.

Moretz on noussut jo aiemmin yhdeksi suosikkinäyttelijöistäni ja hänen työtään on mahtava seurata... eikä hän petä tässäkään elokuvassa.

En oikein jaksa mieltää tätä elokuvaa kauhuksi vaikka onhan tässä muutama ällökohtaus nähtävissä. Enemmänkin tämä oli surullinen tarina ujosta tytöstä, jota koko koulu höykyttää ja kiusaa.

Lisäksi tytöllä on sekopäinen äiti (Julianne Moore), joka kyllä saa kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin keneltä tahansa. Perheessä tärkeää on uskonnollisuus ja tottelemattomuudesta joutuu komeroon rukoilemaan.

Tykkäsin niin paljon Carriesta, joka kuoriutui esiin ujon tytön alta loppua kohden ja pidin muutenkin loppupuolen toiminnasta, jota oli riittämiin ja joka tyydytti myös minun kostonhaluni. Pidin todella paljon elokuvasta. Suosittelen!

rating 70,000

16.12.2013 klo 23:39

Hobitti - Smaugin autioittama maa

Pitihän se tämäkin katsastaa kun ensimmäinenkin tuli katsottua elokuvissa. Rakastan näiden elokuvien visuaalisuutta, maailmaa ja maisemia. Ne saavat elokuvan tuntumaan todella taianomaiselta vaikkakin tämä toinen osa ei yltänyt lähellekään ensimmäisen tasoa.

Siinä missä kaikki oli kai niin hienoa ja uutta ensimmäisessä elokuvassa, tässä toisessa kaikki tuntui vähän nähdyltä eikä minusta tässä ollut mitään suurta ja kuohahduttavaa vaikka kuinka odotin. Simahdin vielä kesken elokuvan leffateatterissa, joten se kertoo kenties jo jotakin elokuvan laadusta.

TSH - leffoissa rakastuin täysiään Legolakseen ja olin ikionnellinen, että komistus nähtiin tässä pätkässä vaikkakin melkoisen tuimana tapauksena verrattuna aiempaan trilogiaan. Ehkäpä se oli tarkoituskin. Tauriel oli myös ihana hahmo. Pidän näissä elokuvissa erityisesti keijuista.

Jotkut taistelukohtaukset sekä lohikäärmeen selvä puhuminen suuta liikuttaen eivät kyllä tehneet vaikutusta vaan saivat minut lähinnä ärtymään, mutta noin kaikenkaikkiaan hieno elokuva ja veikkaanpa, että kolmosessa taas tapahtuu ja kiitettävästi.

rating 60,000

21.11.2013 klo 23:10

Nälkäpeli: Vihan liekit

Olen lukenut tämän trilogian pariin kertaan ja Vihan liekit nousi jo ensimmäisellä lukukerralla suosikiksi. Siinä vaan oli jotenkin enemmän sisältöä ja jännittäviä tapahtumia kuin ensimmäisessä osassa mikä on huvittavaa koska yleensä jatko-osat eivät yllä ensimmäisen tasolle.

Huomaa, että ensimmäinen elokuva oli jo omalta osaltaan menestys koska jatko-osaan on käytetty paljon enemmän rahaa ja aikaa. Sen miljöö on jotenkin paljon upeampi kuin ensimmäisessä osassa.

Elokuva alkaa melko pitkälti siitä kun Katniss ja Peeta lähtevät voittokiertueelleen vyöhykkeille. Elokuvaan oli loistavasti saatu ylös Katnissin tunnetilat sekä vyöhykkeillä paistava suru, viha ja kaikennielevä epätoivo. Kapina on kytemässä.

Jouduin oikeastikin pariin kertaan nieleskelemään kyyneleitä elokuvassa koska siinä vallitseva raskaus tavoitti katselijansa. Vihan liekit olikin minun mielestäni paljon surumielisempi ja brutaalimpi kuin edeltäjänsä vaikka huumoriakaan ei oltu unohdettu kaiken sen vakavuuden keskellä.

Pakko sanoa, että päänäyttelijät osuvat rooleihinsa kuin nyrkki silmään ja Lawrence sen kuin parantaa roolisuoritustaan ilmiömäisesti. Finnickin näyttelijä oli myös aika nappivalinta vaikka jäinkin odottamaan ehkä hitusen enemmän vielä sitä kirjan Finnickiä.

Yksi elokuvan parhaista hahmoista oli ehdottomasta Johanna, joka veti räävittömästi rooliaan ja kirvoitti hymyn useammin kuin kerran. Myös muut hahmot olivat minusta hyvin valittuja ja koskettavia jokainen omalla tavallaan.

Areena oli upeasti toteutettu ja kaikki efektit saivat hengen melkein salpaantumaan. En vain yksinkertaisesti löydä mitään moitetta visuaalisesta puolesta.

Loppu tottakai jäi kutkuttavaan kohtaan, mutta kirjan lukeneena sai jonkinlaista rauhaa siitä kun tiesi mitä odottaa jatkolta. Vihan liekit ylitti totaalisesti kaikki odotukseni ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille.

rating 100,000

16.10.2013 klo 19:44

Kauhea kankkunen 3

Pitihän se tämäkin katsastaa kun kaksi aiempaakin on tullut katsottua. Alan oli kyllä tässäkin aivan loistava ja varasti shown täysin muilta näyttelijöiltä, mutta se ei kyllä haitannut lainkaan.

Tässä leffassa tehtiin vähän erilaisia valtauksia edellisten elokuvien hengessä. Tässä ei koettu sitä karmaisevaa muistinmenetystä kesken bileillan vaan tarina käynnistyy ihan tavallisena roadtripinä, joka ei todellakaan voi mennä muuta kuin pahasti pieleen.

Äkäinen Chow oli kyllä aika huvittava persoona. Elokuvasta tuli oikeastaan vaan sellainen Alanin ja Chown show, mutta sekään ei peittänyt sitä tosiasiaa, että tämä kolmas leffa oli rutkasti huonompi kuin kaksi aiempaa. Ihan kelpoa illan viihdettä, joka sai pyrskähtelemään muutamassa kohtaa.

rating 50,000

28.09.2013 klo 18:14

Spring Breakers

Melkoisen tragikoomisen elokuvan sanoma ei jotenkin iskostunut minuun. Komediaa tästä ei kyllä saa tekemälläkään koska elokuvan tapahtumat enemmänkin saivat minut tuntemaan myötähäpeää ja järkytystä hahmojen puolesta.

Tartuin tähän leffaan oikeastaan vain siksi, että tässä oli näyttelijöitä, joista tykkään, mutta siihen se jäikin.

Elokuvassa oli jotenkin liikaa toistoa bailuvideopätkien ja kommenttiraitojen muodossa enkä oikein löytänyt mitään viihdyttävää kreisibailaamisesta, joka keskittyy lähinnä paljaisiin tisseihin ja huumeiden vetämiseen.

Minulle tuli sellainen olo, että tässä ei edes ollut mitään järjellistä juonta vaan tapahtumat oli vaan lätkitty yhteen pinoon ja pistetty pakettiin.

Yleensä pidän aika erikoisistakin elokuvista, mutta tämä sai oloni lähinnä tympeäksi ja väsyneeksi.

rating 40,000

15.09.2013 klo 22:39

Byzantium

Clara (Gemma Arterton) on räväkkä nainen, joka ei jaksa välittää seurauksista ja jonka mielestä valehtelu on tärkeää. Eleanor (Saoirse Ronan) sen sijaan on herkkä haaveilija, joka on kasvatettu täysin eri mallin mukaan kuin Clara. Kahdestaan he muuttavat paikasta toiseen jättäen jälkeensä liian selviä todisteita. Joku on jo heidän jäljillään ja pian kaikki uhkaa hajota käsiin. On vaarallista olla nainen sekä vampyyri, ja vielä vaarallisempaa on, jos jää kiinni.

Tottakai tämä kiinnosti kun kyse oli vampyyreista! Yllätys yllätys! Lisäksi tykkään näistä molemmista näyttelijöistä todella paljon. Gemma Arterton oli loistava kovapää Hannu & Kerttu - elokuvassa ja Saoirsen ensimmäisen elokuvan näin kun katsoin The Host - elokuvan.

En oikein tiennyt mitä odottaa kun aloitin katsomaan tätä. Ensimmäisenä leffan jälkeen oli sellainen fiilis, että tämä oli vähän outo. Elokuvan tekijät olivat luoneet tätä varten täysin erilaisen vampyyrien maailman, jossa vallitsee tarkat säännöt. Clara ja Eleanor ovat kuin kolikon kaksi puolta. Yö ja päivä.

Elokuvan tapahtumat soljuivat kivassa tahdissa eteenpäin vaikka välillä tuntui ettei tässä ollut mitään merkityksellistä juonta muuta kuin se, miten Eleanor taistelee Claran sekä omien mielipiteidensä kanssa ja tutustuu poikaan, joka sairastaa leukemiaa.

Elokuva tosiaan oli erikoinen ja tähän kasattu vampyyrien maailma oli myös erilainen kuin mihin olin tottunut. Hyvin mielenkiintoinen leffa, joka ei kuitenkaan kohauttanut ihan kauheasti. Kyllä tämän kuitenkin katsoi mielellään alusta loppuun asti vaikkei ihan suosikkilistalle yltänytkään.

rating 60,000

09.09.2013 klo 10:21

Pain & Gain

Oikeastaan trailerin ansiosta päädyin katsomaan tämä elokuvan. Okei, kyllä tästä sai hyvät naurut useampaankin kertaan, mutta odotin ehkä vielä hauskempaa leffaa.

Useaan otteeseen elokuva veti enemmänkin vakavaksi kuin nauratti. Jotenkin se, että tämä perustuu tositapahtumiin, teki kaikesta leffassa tapahtuvasta entistä karmivampaa. Ruudussa vilahtaa huumeiden ja pätkittyjen ruumiinosien lisäksi paljasta pintaa ja kunnon väkivaltaakin.

Näyttelijöistä ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa koska he vetivät roolinsa mahtavasti läpi. Rebel Wilson oli tässä aika pienessä roolissa, mutta luoja sen naisen näytteleminen on parhautta!

Luokittelisin elokuvan enemmänkin viihteelliseksi sekoiluleffaksi, jossa suunnitelmat ovat kovia, mutta kaikki tuntuu menevän pieleen. Ihan kelpo viihdettä yhdelle illalle, mutta parempikin olisi voinut olla.

rating 60,000

01.09.2013 klo 23:28

Varjojen kaupungit: Luukaupunki

Luukaupunki perustuu siis Cassandra Claren kuusiosaisen kirjasarjan ensimmäiseen osaan. Se kertoo teini-ikäisestä Clarysta (Lily Collins), joka saa tietää, että tavallisilta ihmisiltä piilotettu maailma on osa hänen verenperintöään. Kun hänen äitinsä katoaa kummallisesti, Clary aloittaa etsinnät varjometsästäjien avulla. Mukaan mahtuu myös komea ja ylimielinen poika Jace (Jamie Campbell Bower), joka vangitsee tytön sydämen.

Varjojen kaupungit - sarja kuuluu yhteen suosikkisarjoistani, joten sanomattakin selvää, että minulla oli suuret odotukset elokuvasta. Odotin sitä vuoden ajan innostuksen ja pelon sekaisin ajatuksin. Elokuva ei kuitenkaan ollut pettymys, se jopa hiukan ylitti odotukset! Elokuvan visuaalisuus ja miljöö oli upeasti toteutettu ja vaikka epäilin joitakin näyttelijöitä, epäilyni olivat täysin turhia koska jokainen veti oman roolinsa kunnialla loppuun asti.

Suurin epäilyksen kohde oli Jamien esittämä Jace, joka kuvattiin kirjoissa ylimieliseksi ja äärettömän söpöksi. Okei, Jamien ulkomuoto ei täysin vastaa kuvittelemaani Jacea, mutta oli monta hetkeä kun hän meni täysin roolihahmonaan. Vielä pikkuisen enemmän olisin kaivannut kirjoille tyypillistä viisastelua hahmon suunnalta, mutta kyllä sitä leffastakin löytyi hymyksi asti. Muutkin hahmot olivat mahtavia kaikki omissa rooleissaan. Ehkä hiukan harmitti, että Isabellen (Jemima West) nenäkkyys jäi vähän vähälle ja Magnusta (Godfrey Gao) olisin mieluusti katsellut pidempäänkin. Valentinen roolissa loistava Jonathan Rhys Meyers veti potin kotiin suorituksellaan. Se mies ei vaan voi näytellä huonosti!

Tietysti leffassa oli niitä paljon puhuttuja muutoksia kirjaan kuten esimerkiksi se, että Simon (Robert Sheehan) ei muuttunut rotaksi ja ettei Jace leffan viimemetreillä kadonnutkaan, mutta minua nämä seikat eivät haitanneet laisinkaan koska elokuva oli sellaisenaan aivan mahtava.

Taistelukohtaukset olivat upeita ja elokuvan juoni eteni minusta melko maltilliseen tahtiin alusta loppuun asti. Ainut mikä häiritsi oli ihmissusien tökeröt hampaat, jotka paistoivat liian selvästi kertoakseen, että ovat tekaistut.

Mitä tähän nyt sanoisi? Lumouduin aivan täysin ja toivon sormet ristissä, että elokuva menestyy sekä myös sen jatko-osa koska haluaisin palavasti nähdä jokaisen kirjan valkokankaalla. Mahtavaa mahtavaa!

rating 100,000

25.07.2013 klo 15:48

Dark Skies

Alunperin mulla ei ollut mitään käsitystä siitä, että tää on joku ufoleffa, mutta tää onnistu siitä huolimatta aika hyvin viihdyttämään. Oli siellä muutama sellainen väristyttävä kohtaus seassa, mutta kun se vanha setä alkoi pulputtamaan "harmaista" niin huokaisin epätoivoisena. Kuitenkin loppuun asti meni aika mallikkaasti ufoilusta huolimatta. Ehkäpä yksi parhaista ufoleffoista.

rating 60,000

25.07.2013 klo 15:46

Mama

Tämä kiinnosti monella tapaa koska se on vähän erilaista mitä on tullut kauhugenrestä katsottua. Melkeinhän sitä jo arvasi mikä systeemi kaiken takana on, mutta joka tapauksessa tämä onnistui olemaan viihdyttävä alusta loppuun.

Pelottavaksi tätä ei ehkä voi sanoa vaikka parissa kohtaa tuli vähän säpsähdettyäkin. Lapset osasivat kyllä olla karmivia ja Annabelin näyttelijä oli minusta jotenkin symppis.

Jotenkin olisin kaivannut lisäselvitystä menneisyyden tapahtumille, jotka tähän tarinaan loivat pohjan koska minusta osa asioista jäi aika avonaiseksi.

Loppupuolella pyörittelin ehkä vähän silmiäni, mutta se oli myös osaltaan yllättävä. Ennen kaikkea kaiken mystisyyden ja kauhun lisänä tämä oli tarinana aika surullinen. Suosittelen.

rating 60,000

21.06.2013 klo 23:29

Jack the Giant Slayer

En muistaakseni ole koskaan lukenut tai katsonut mitään versiota Jaakosta, joka on aika kummallista, mutta itse tarinan noin pääpiirteittäin tunnen. Siksipä päätin tämän katsastaa ja olihan se kelpo viihdettä kerta kaikkiaan.

Nicolas Hoult on kyllä symppis näyttelijä, rakastuin häneen jo Warm Bodies - leffassa.

Leffan juoni on alusta alkaen melkoisen tuttua huttua ja ennalta-arvattavaa, mutta elokuvan visuaalisuus ja "toiminta" kyllä jaksaa pitää katsojan ruudun edessä alusta loppuun.

Hiukan melkein yllätyin joistakin piirun verran raaoista kohdista tässä leffassa, joten ei ainakaan pienten lasten kannata tätä katsastella.

Jännitystä tursuileva leffa kuitenkin valloittaa monien sydämen.

rating 70,000

30.05.2013 klo 23:55

Fast & Furious 6

Olen katsonut joka ikisen tämän leffasarjan leffan ja jokainen niistä löytyy myös omasta hyllystä, joten kenenkään tuskin tarvitsee epäillä olenko fani vai en. Vin Diesel kuuluu vielä omiin suosikkeihin, joten en pane lainkaan pahakseni jatko-osia.

Minusta jokainen leffa näistä on ollut aivan mahtava paitsi ehkä Tokio Drift, jossa ei nähty tyypillisiä päähenkilöitä.

Kuten arvata saattaa, myös tämä leffa on täynnä toimintaa ja räjähtäviä erikoistehosteita. Mukana on jälleen kerran jo hyvin rakkaaksi tullut näyttelijäjoukko, mutta täytyy myöntää, että näissä uusimmissa leffoissa ei ehkä niin paljon ole niitä tuunattuja pirssejä ja katuajoja kuin ensimmäisissä leffoissa. Autoja tosin edelleen löytyy, eikä niissä mitään vikaa ainakaan ole.

Hiukan ehkä pyörittelin silmiäni tässä leffassa joillekin stunteille, mutta leffa kyllä muuten imaisi mukaansa samalla tavalla kuin aiemmatkin. Jatkoakin on luvassa vielä, joten sitä odotellessa.

rating 90,000

13.04.2013 klo 17:09

Sinun numerosi? - Kuinka monta on liian paljon?

Huhuh, en muista hetkeen katsoneeni näin hauskaa romanttista komediaa. Anna Faris on ensinnäkin huumorin ehdottomia ykkösnimiä ja hän taipuu älyttömiinkin suorituksiin, sehän on nähty jo Scary Movie - elokuvissakin. Chris Evansin pepsodent-hymy sen sijaan sulattaa jokaisen naisen sydämen kerta heitolla.

Elokuvassa pyöritään erikoisen muttei kovinkaan vieraan aiheen ympärillä: kuinka monta petikumppania on liikaa? Tekeekö suuri määrä naisesta ei-haluttavamman? Fariksen näyttelemä Ally ainakin päättää tehdä stopin hurjasteluille ja asettua aloilleen, mutta se ei aina ole niin helppoa.

Hymyilin ja repeilin yhtenään tätä katsoessani koska leffa oli tungettu täyteen mahtavaa huumoria, sarkasmia ja yllättäviä tilanteita. Ehkei aina kannata kaivella menneisyyttään?

Suosittelen ainakin lämpimästi kaikille hömppäromantiikan ystäville. Tämän aion katsoa uudestaankin!

rating 100,000

08.04.2013 klo 22:05

Warm Bodies

Warm Bodies on Isaac Marionin samannimiseen kirjaan pohjautuva elokuva, joka sai ensi-iltansa suomessa huhtikuun alussa. Maailma on saastunut ja nyt sitä kansoittaa pienen ihmisjoukon lisäksi zombit, jotka nauttivat välipalaksi mieluiten ihmisten aivoja. R on nuori zombi, joka ei muista mitään ihmiselämästään, ei edes nimeään. Hän haaveilee zombille epätyypillisesti toisenlaisesta elämästä.

Tyttö. Kaikki alkaa aina tytöstä. Ihmisten vastarintaliikkeeseen kuuluu tyttö nimeltä Julie, jonka poikaystävän R pistää poskeensa ja saa kaikki tämän muistot itselleen. Zombipoika alkaa välittömästi tuntea jotakin Julieta kohtaan ja pelastaa tämän muilta epäkuolleilta. Pikku hiljaa nuoret alkavat tutustua toisiinsa ja Julie alkaa huomata pojassa jotakin eriskummallista.

Siis tämä kiinnosti pelkästään jo siksi, että tämä ei ole mikään tyypillinen romanttinen komedia vaan mukana on zombeja, jotka nauttivat ihmisten popsimisesta. Sinänsä tässäkin on niitä tyypillisiä kliseitä, mutta hyvin eri tavalla yhteen koottuna.

Teresa Palmer oli erittäin hyvä Julie ja R:ää näytellyt Nicolas Hoult on kyllä hetkeen kuumin zombi jonka olen nähnyt. Ja hyvin uskottavakin sellainen. Kai murahteluun ja vaappumiseenkin tarvitaan taitoa? Ainakin näyttelijä on kertonut, että R:n näytteleminen oli ollut todella hupaisaa.

Huvitusta herätti jo ensinnäkin zombien vaappuva liikkuminen ja kommunikoiminen murinalla. R on hyvin eriskummallinen ja paljon ajatteleva poika, joka alkaa tuntea itsensä ihmiseksi Julien seurassa.

Paikoitellen elokuvassa ehkä oli vähän tylsiä kohtia, mutta kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut tuotos. Kirjaa en ole lukenut, mutta varmasti siinäkin pääosin keskityttiin siihen, että Julie ja R alkavat tutustua toisiinsa ja elokuvassa se oli minusta ihan mallikkaasti tehty.

Loppuratkaisu varmasti saa monet hiukan pyörittelemään silmiään, mutta itse en voinut kuin huokaista onnesta. Hyvin erilainen loppu tälle zombille. Ehkä tämä antaa katselijoilleen pienen opetuksen; kylminkin sydän voi sulaa rakkauden edessä. Romantiikan ja fantasian ystäville ainakin suosittelen tätä, mutta veikkaan, että tämä jättää tiukimmat kriitikot kylmäksi.

rating 80,000

30.03.2013 klo 21:34

Vieras

The Host eli suomeksi Vieras, on Twilight-kirjoillaan maineeseen nousseen Stephenie Meyerin käsialaa. Maailmamme ovat valloittaneet sielut, jotka ovat ujuttaneet itsensä kehoihimme ja ottaneet ruumiimme valtaansa. Nyt kaikki elävät harmoniassa keskenään, ei ole sotia eikä nälänhätää.

Silti pieni osa sieluilta karanneista ihmisistä elää piilossa ja tahtoo taistella leviävää epidemiaa vastaan. Yksi vastarintaliikkeen ihmisistä on Melanie Stryder, joka törmää sattumalta Jarediin. Nuoren parin välillä roihahtaa ja he päättävät paeta sieluja erämaahan yhdessä Melanien pikkuveljen kanssa elääkseen yhdessä.

Sanomattakin selvää, että he eivät pysy salassa kauan. Sielut nappaavat Melanien ja istuttavat sielun tämän sisälle. Melanie ei kuitenkaan ole luovuttavaa sorttia eikä suostu siirtymään sivuun Vaeltajaksi kutsutun sielun tieltä. Vahvatahtoinen Melanie jakaa muistonsa Vaelille, joka alkaa tahtomattaan kaipaamaan Melanien muistojen Jaredia sekä tytön pikkuveljeä. Yhdessä he päättävät paeta ja lähteä etsimään kadottamaansa. Kaksikko ei kuitenkaan tule pääsemään helpolla koska Etsijä on heidän kintereillään haluten löytää vastarintaliikkeen ihmiset.

En ole lukenut kirjaa aikoihin, mutta jonkinlainen muistikuva siitä oli kun elokuviin menin. Minusta elokuva oli todella uskollinen tarinalle vaikka harmittikin vähän, että monia hyviä kohtauksia oli jätetty pois ja ihan ymmärrettävistä syistä. Minua ei olisi tosin haitannut, että elokuva olisi ollut pidempi tai siinä olisi ollut kaksi osaa. Tarinan lyhentely häiritsi ehkä eniten siinä mielessä koska tuntui, että elokuvassa kytenyt rakkaustarina meni aivan liian nopealla tempolla "minä rakastan sinua" - pisteeseen. Kaikesta huolimatta lumouduin täysin elokuvan maailmaan ja sen hahmoihin ja elin uudelleen kirjan tapahtumia visuaalisessa muodossa. Mietin aluksi miten elokuvan tekijät ovat saaneet sekä Vaelin, että Melanien esille koska he ovat samassa vartalossa, mutta homma oli hoidettu ihan mallikkaasti vaikka alkuun minua huvitti hiukan Melanien närkästynyt ääni taustalla.

Pidin Saorse Ronanista heti kun näin, että hänet on valittu Melanien rooliin. Jaredin näyttelijä Max Irons miellytti myös silmää ja kaksikko teki loistavaa työtä valkokankaalla. Iania näytellyt Jake Abel epäilytti alkuun vaikka tyyppi hyvä näyttelijä onkin. Olin vain kuvitellut Ianin erilaiseksi kirjan perusteella ja hän olikin kirjassa suosikkini.

Elokuvan rakkaustarina on yhtä aikaa ehkä hiukan huvittava, mutta samalla niiiiin ihana. Se, että kaksi miestä rakastuu samaan ruumiiseen, mutta ei samaan sieluun, on mahdoton yhtälö, johon ei tunnu löytyvän mitään järjellistä ratkaisua. Kirjan lukeneet tosin tietävät miten homma menee lopulla.

Pidin tästä. Ei. Rakastin tätä. Ystäväni, jotka katsoivat tämän kanssani, eivät olleet lukeneet kirjaa ja he eivät oikein osanneet sanoa oliko tämä hyvä vai ei. Heidän mielestään tässä olisi pitänyt olla lisää toimintaa. Minusta tämä taas meni tällaisenaan koska ei kirjakaan ollut mitenkään toiminnantäyteinen. Tai oli, mutta ei sillä tavalla kuin jotkut ehkä kuvittelevat.

Tähän kirjaan pitäisi tulla jatkoakin kahden muun kirjan muodossa, mutta sitä luultavasti saa vielä odottaa. Kirjojen nimet tulisivat olemaan alustavasti The Soul ja The Seeker. Jatko-osaa leffaan saadaan varmasti odottaa, mikä on sääli. Tosin elokuva olisi vallan mainiosti toiminut tällaisenaankin.

rating 100,000

10.03.2013 klo 23:46

Unelmien pelikirja

Tämä oli sellainen hetken mielijohde kun elokuvaa on kehuttu niin paljon ja totta puhuen halusin katsoa elokuvan alunperin sen takia, että halusin nähdä Lawrencen jossain muussa kuin Nälkäpeli-roolissa.

Jennifer sai kyllä ansaitusti Oscarinsa tämän elokuvan ansiosta koska hän vetää roolinsa upeasti ja uskottavasti alusta loppuun asti. Bradley Cooper oli itselleni vähän vieraampi näyttelijä, mutta hän veti kyllä todella hyvin miehen roolin, jolla on pakkomielle entiseen vaimoonsa.

Minusta tätä ei oikein voi luokitella komediaksi, enemmänkin romanttinen draama voisi olla osuvampi. Tosin minusta pääpari jäi vähän liikaa syrjään omassa elokuvassaan kun Patin veikkausintoinen ja taikauskoinen isä höyryilee voittopeleistään joka väliin.

Elokuva on minusta samaistuttava ja muistuttaakin enemmän ehkä jonkinlaista epävirallista elämänkertaa. Oikein viihdyttävä ja tunteita herättävä pätkä, jonka katsoo ainakin sen kerran.

rating 60,000

06.03.2013 klo 23:25

Lumoava kirous

Tulipas käytyä leffassa kattomassa Lumoava kirous on Caster Chronicles - sarjan ensimmäinen osa, joka julkaistiin hiljattain kirjana ja joka sai ensi-iltansa 1.3. Se kertoo pikkukylän Ethanista, joka on nähnyt jo monena yönä kummallisia unia salaperäisestä tytöstä. Pian Gathliniin muuttaa salaperäisen Ravenwoodin sukulaistyttö Lena ja Ethan tajuaa tämän olevan hänen uniensa tyttö. Lenaa ei oteta kaupungissa avosylin vastaan, mutta Ethan näkee pintaa syvemmälle. Sitä hän ei kuitenkaan tiedä, että Lenalla on suuri salaisuus.

Luin tämän kirjan ihan mielenkiinnosta, jotta voisin verrata sitä elokuvaan ja nyt en ole ihan varma oliko se täysin hyvä idea. Kirjan lukeneelle elokuvasta ehkä aukesi paljon enemmän asioita kuin sellaiselle, joka kirjaa ei ole lukenut, mutta taas toisaalta sellaiset, jotka kirjaa eivät lukeneet, saattavat mahdollisesti nauttia tästä elokuvaelämyksenä enemmän.

Elokuva seuraa pääpiirteittäin kirjan juonta, mutta mukana on rutosti asioita, joita kirjassa ei ole ja päin vastoin ja se hiukan ärsyttikin muutamaan otteeseen koska kirjan juoni oli minusta parempi. Tottakai kirjaan saa vielä enemmän mahtumaan kaikkea olennaista, joita taas olisi kaivannut leffaankin. Eniten ärsytti joidenkin hahmojen puuttuminen ja erilaisuus.

Näyttelijöistä en oikein osaa sanoa. Tavallaan ne olivat aika osuvia, mutta sitten taas ei. Lenaa näyttelevä Alice Englert oli minusta ainakin aika Lenamainen mitä kirjaan tulee, mutta kuten kirjassakin myös elokuvassa hahmo oli täysin jäässä. Alden Ehrenreich näytti aivan liian vanhalta lukioon vaikka pojalla söpö hymy onkin. Kirjassa ja myös leffassa suosikkihahmon paikan vei Lenan ilkeä serkku Ridley, jota näytteli hurmaava Emmy Rossum.

En oikein vieläkään tajua miksi tämä on sarja koska kirjasta ja sen mukana myös leffasta olisi saanut todella pätevän sellaisenaan jos olisi muuttanut muutamia pieniä asioita. Tavallaan leffan lopussa tuli sellainen olo, että "eikös tämä nyt ollut tässä". Minä en ainakaan osaa omasta puolestani päätellä mitä ihmeellistä voisi muka olla vielä tulossa.

Jos kokonaisuutena tätä leffaa miettii niin se oli ihan kelpo viihdettä, jossa oli pieniä tökkäyksiä. Jotkut visuaaliset temput olivat ihan hienoja, mutta jotkut tuntuivat aika hutaistuilta. Kyllä tämä tarjoaa fantasian ja söpöilyromantiikan ystäville kelpo viihdettä ainakin sen yhden kerran.

rating 70,000

05.03.2013 klo 18:14

Death Race 3: Inferno

Kolmas osa jatkaa kahden aiemman jalanjäljissä, joten autokaahailulta, verenroiskutukselta ja tissivaoilta ei tässäkään osassa vältytä, mikä oikeastaan tekee tästä aidon ja tinkimättömän Death Race - leffan, joka melkeinpä nousee leffasarjan parhaaksi osaksi.

Tapahtumaa oli alusta loppuun ja olin innoissani päästessäni jälleen kerran seuraamaan tuttujen hahmojen seikkailuja.

Voisinpa melkein väittää, että tässä oli vähän raaempaa menoa kuin aiemmassa, mutta huumoriakin pilkahteli esiin normaalia enemmän.

Leffa suorastaan tursusi räjähtävää toimintaa ja juonenkäänteitä enkä ainakaan minä osannut laisinkaan odottaa mitä loppu toi tullessaan. Se oli kerta kaikkiaan mahtava ja yllättävä, mutta se antoi myös ymmärtää, että leffasarjaan ei jatkoa tule. Ellei sitten jonkun toisen hahmon muodossa.

Luke Goss tulee kuitenkin olemaan minulle se ainoa ja oikea Frankenstein.

rating 100,000

24.02.2013 klo 00:20

Pitch Perfect

Hiukan Gleemäiseen menoon taipuvainen leffa, joka kertoo lukiohoilannan sijaan collegen acabella-ryhmästä, joka on päättänyt nousta oksennuksen alhaisesta suosta voittoon.

Hyvänmielen elokuva, jossa on paikoitellen hyvää huumoria ja mahtavia näyttelijöitä. Minä ainakin pidin! :)

rating 80,000

13.02.2013 klo 09:26

Hannu ja Kerttu: noitajahti

Ekan kerran kun tästä kuulin niin tein jo sillon päätöksen, että katsomaanhan se on päästävä. Ensinnäkin sen takia, että minä jotenkin tykkään näistä saduista tehdyistä leffoista ja toisekseen, tässä oli Jeremy Renner, josta on tullut lyhyessä ajassa yksi suosikkinäyttelijöistäni. Ei se Artertonkaan kyllä huono ollut. Lisäksi tässä leffassa nähdään suomalaisvahvistus Pihla Viitala, jolle olin elokuvan aikana hyvin kateellinen :D Pihla on vieläpä aika suuressa roolissa tässä pätkässä eikä minusta ainakaan tarvinnut hävetä lainkaan suomalaisnäyttelijöiden puolesta.

Leffa oli oikeastaan aika toiminnallinen eikä todellakaan sellainen perussatu jos näin voisi sanoa. Huumoriakin oli saatu tähän kiitettävästi, joten ei voinut kuin hörähdellä tuittupäisen Kertun kommenteille ja Hannun säheltämiselle. Noidat oli toteutettu aika moderniin malliin ja pääpahiksen roolissa nähtiin X-men - leffoistakin tuttu Famke Janssen, joka osaa kyllä pahiksen roolin. Noitien lisäksi nähtiin peikkoja ja niistäkin sai loppupuolella naurun aikaiseksi.

Juonellisesti elokuva oli ainakin minusta ihan pätevä ja Tämän elokuvan maailma oli aika hieno 3D-versiona. Aion ehdottomasti ostaa tämän hyllyyn heti kun se on mahdollista.

rating 100,000

05.02.2013 klo 20:48

Fast Five

Tämä jatkaa edelleen loisteliasta Hurjapää-perinnettä joskin nuo autokaahailut ovat jäänet vähemmälle näissä uusissa leffoissa. Pidin todella paljon ja The Rock on kyllä mahtava persoona!

rating 100,000

05.02.2013 klo 20:45

Fast & Furious

Tässä alettiin taas päästä leffasarjan makuun ihan urakalla ja taas täytynee ylistää toimintaa ja eritoten hahmoja, joita oli ikävä!

rating 100,000

05.02.2013 klo 20:39

Hurjapäät: Tokio Drift

Tämä on leffasarjan huonoin tekele koska ei ollut ketään alkuperäisiä hahmoja edes, joten mielenkiinto sen osalta laski jo huimasti. Kyllähän tämän katsoi, mutta siinäpä se.

rating 60,000

05.02.2013 klo 20:33

2 Fast 2 Furious

Toistan luultavasti itseäni näiden leffojen kanssa, mutta pidin jälleen kerran! Räjähtävää toimintaa ja upeita autoja! Vaikka harmitti Dieselin puuttuminen.

rating 80,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat