MustiSotakoira

MustiSotakoira

Käyttäjä, 4 fania

Lempparielokuvani

1

Vihreä maili (1999)

Vihreä maili rating 4,38

2

Rautajätti (1999)

Tämä on minulle harvoja piirrettyjä, joita voi katsoa useaan kertaan. Rautajätti on hyvä kokonaisuus, vaikka käsitteleekin melko rankkaa aihetta, eli sotaa. Tässä on paljon hyvää huumoria sekä sujuva tarinankerronta.

Rautajätti rating 3,83

3

Rambo - taistelija 3 (1988)

Hyvää jatkoa ykkös- ja kakkososille. Ei mitään realistista toimintaa, mutta eipä Rambo realistisuudesta välitä. Hyvää viihdettä toimintaleffojen ystäville, aikoinaan katsoin tämän läpi kymmeniä kertoja VHS-kasetilta.

Rambo - taistelija 3 rating 3,31

4

Lord of War (2005)

Erinomainen kokonaisuus ja plussaa rauhallisen asiallisesta sekä omaperäisestä kertojatyylistä. Verellä mässäilyyn tai räiskintään elokuva ei juurikaan sorru, vaan kerronta pysyy hyvin asiallisena antaen katsojan tehdä hätiköinnit. Juoni on mukaansatempaava ja huipentuu lopussa, kun lakia puolustava valtion agentti saa Yuri Orlovin lopulta kiinni. Todella tasapainoinen paketti, josta en mitään ottaisi pois tai lisäisi.Nicolas Cagen rauhallinen ja itsevarma olemus on omiaan elokuvan pääosan esittäjälle. Elokuva on itsessään erinomainen, mutta niin on myös Cagen soveltuvuus tämän elokuvan päähahmoksi. Kun bisnekset alkavat rullaamaan, kaikki sujuu aluksi hyvin, mutta sitten sota alkaa lähentyä Yuri Orlovin perhettä ja läheisiä.Tätä elokuvaa katsoessa on vaikea pitää mielessä, että tämä on elokuva joka perustuu tositapahtumiin - ei siis dokumentti eikä puhdasta faktaa. Kuitenkin hyvin vaikuttava aihepiiri kansainvälisestä pimeiden aseiden kaupasta ja kuinka diilerit välittävät kaikenlaisia aseita ympäri maailmaa - jopa kilohinnalla.Tämän leffan katson varmasti moneen kertaan vielä, klassikkoainesta, ehdottomasti viisi tähteä!

Lord of War rating 3,99

5

Crank (2006)

Toiminnantäyteläisyydessään mitä loistavin leffa sitten Rambon. Ei selittelyä vaan suoraa toimintaa -setti synkkaa todella hyvin juonen kanssa!

Crank rating 3,81

6

Shooter (2007)

Alunperin kun näin tämän kaupan hyllyssä, kannesta sai sellaisen vaikutelman että tämä olisi "tusinatoimintaa" ja hyllyyn se sitten jäi. Kuitenkin, kun jälkikäteen luin täältä arvioita, yllätyin ja pitihän se leffa sitten hankkia. Paremman kannen olisi voinut tälle suunnitella, nykyinen muistuttaa liikaa Ramboa Alussa tehdään selväksi, että päähenkilö on tarkka-ammunnan expertti ja isänmaallinen henkilö. Kuitenkin pitkin leffaa paljastuu uusia käänteitä vanhoista kohtauksista, joissa joku henkilö petetään tai huijataan tavalla tai toisella.Shooter on selvästi tehty eurooppalaisesta näkökulmasta, koska siinä ei suoraan palvota amerikkalaisuutta, puhutaan USA:n korruptiosta, valheista ja tekemisistä ulkomailla sodissa ym. Sinänsä kiva, ettei jokainen ammuskelutoimintaleffa ole amerikkalaisten suoraviivaista pr0pagandaa.Tykkäsin tästä leffasta, sopivasti toimintaa ja jännitystä koko leffan läpi. Yllättävän hyvän paketin ovat saaneet kasattua näinkin yksinkertaisesta aiheesta. Näin hyviä toimintaleffoja ei joka vuosi tule vastaan.

Shooter rating 3,65

7

Crank 2: High Voltage (2009)

Crank 2 - High Voltage ei ole ihan yhtä monipuolinen kuin ensimmäinen osa, mutta ero onnistutaan korvaamaan täyteläisemmällä toiminnalla ja juonittelulla. Korkeajännite jatkaa kunniallisesti ykkösosan tietä; paljon mustaa huumoria sekä 200 kV suoraa toimintaa!

Crank 2: High Voltage rating 3,46

8

Suljettu saari (2010)

"Marshal... you have no friends"Tarina oli poikkeuksellinen, lopussa tuli suuri "ahaa"-elämys ja se tässä olikin parasta. Se on elokuva, mikä laittaa miettimään asioita. Elokuva oli sopivasti maustettu juonikääntellä ja katsojallakin pysyi mielenkiinto yllä odottaen mitä tulee tapahtumaan.Suljettu saari on mielestäni hyvä kertomus eristetystä vankimielisairaalasta ja sen toiminnasta. Elokuva on positiivinen yllättäjä, minkä parissa kului kaksituntinen ihan mukavasti. Kestää toisenkin katselukerran.

Suljettu saari rating 3,95

Profiilin tiedot

TOP-listat