Mowgli

Mowgli

Tykittäjä, 74 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1078)

22.03.2022 klo 14:07

Pahanhautoja

Kovin usein ei kotimaisia kauhuelokuvia tule vastaan, saatika sitten body horrorin puolella olevia sellaisia. Ihan vain tämänkin vuoksi tarkastamisen arvoinen tapaus. Hyvin tehtyä ja näyteltyä elokuvaa on mukava katsella. Omaperäisyyttä ei ole viety ihan tappiin asti, mutta konsepti toimii. Myös efektit kestävät päivänvaloa.

rating 70,000

02.12.2021 klo 16:21

Titane

Vuoden omaperäisimpiä elokuvia, jonka juonenkulkua on mahdoton ennustaa jos ei ole lukenut etukäteen (ei muuten kannatakaan!). Paikoin valkokankaalla tapahtuvat ällötykset vaativat kauhuleffadiggarin vatsaa, mutta sisimmässään tarina on kipeän intiimi, koskettava ja myös pirullisen hauska. Puutteitakin on, mutta isolta kankaalta elämys on ilahduttavan kokonaisvaltainen ja monia aisteja koetteleva. Näyttelijäsuoritukset ovat teoksen kannatteleva voima. Cannesin pääpalkinto näin kreisille elokuvalle jakanee katsojien mielipiteitä, jos nyt elokuvapalkinnoilla mitään väliä enää nykyisin on.

rating 70,000

10.05.2020 klo 20:27

Aaltojen kuohu

Monellakin mittarilla tavanomainen teini-iän kasvutarina, mutta silti hämmentävän miellyttävä katsomiskokemus. Peruspalikat ovat siis monen nuorisoelokuvan tyypillistä osastoa, mutta jotenkin tässä mikään ei mene juonen tai hahmojen käyttäytymisen osalta, miten olisin odottanut. En tiedä onko se keskinkertaista kirjoittamista, vai hienovaraista nerokkuutta. Amerikkalaiseen high school -elokuvaan ei lopputulosta voi mitenkään verrata. Fantasianomaisempiin Ghibli-tuotantoihin nähden realistinen tyyli oli virkistävää vaihtelua. Pidin "kameran" sommitteluista, vaikka itse animaation standardeista olikin hieman tingitty. Musiikkiraidan tunnelmasta täydet pisteet! Joskus keskitasoinenkin elokuva voi olla piristävä yllättäjä - tätä on hankala sanoittaa.

rating 70,000

29.01.2020 klo 19:18

Mandy

Eittämättä omaperäinen sekoilu sisältää useita hätkähdyttäviä visuaalisia hetkiä, jollaisia harvemmin tulee vastaan. Harmi vain, että leffa on masentavan ylipitkä ja aika perseestä noin muutenkin. Väkivaltaisen tripin punainen lanka jää hataraksi. Nicolas Cagelle kelpaa näemmä nykyään roolit, joissa ei ole vuorosanoja, vaan pelkkä huutaminen ja öriseminen riittää.

rating 40,000

28.01.2020 klo 16:41

Deadpool 2

Ykkösosan tapaan liikutaan jälleen ärsyttävän ja nokkelan rajamailla. Huumori jakautuu 50/50 lapsellisen alapäähuumorin ja hyvien heittojen välille. Kokonaisuus on silti viihdyttävä ja toimintakohtauksissa enemmän särmää kuin monella muulla sarjisleffalla.

rating 60,000

28.01.2020 klo 13:05

Kauhun yö

Sopivan pervoa settiä, vaikka hiukan isommallekin revittelylle olisi ollut vielä varaa. Rakenteellisesti tässä on omat kompastuskivensä, mutta giallo-leffa ilman huohottavaa nahkahanskamurhaajaa toimi yllättävänkin hyvin. Lajityypin toisinaan pökkelöiseen näyttelyyn tottuneena tässä oli monelta osin jopa piristävän onnistunutta ilmaisua.

rating 70,000

03.01.2020 klo 09:01

6 Underground

Michael Baytä parhaimmillaan ja pahimmillaan. Kokonaisuus on kuin viiden eri toimintarymistelyn trailerit pyörisivät samanaikaisesti. Videopelimäinen toteutus ja ankea huumori tympii, mutta toimintakohtauksissa on myös paikoin jytyä. Viihdyttävää huttua.

rating 50,000

16.12.2019 klo 11:16

Marriage Story

Tälle elokuvalle tulee ropisemaan palkintoja. Draama avioeroprosessin absurdiudesta on hysteerisen hauska, paikoin pelottavankin väkevä, mutta tuntuu koko ajan inhimilliseltä. Scarlett Johansson ja Adam Driver ovat järisyttävän hyviä näyttelijöitä, mikä pääsi yllättämään, vaikka on molemmilta liudan elokuvia katsonutkin. Vaikka kaksikko on tarinan ydin, oivaltava käsikirjoitus antaa tilaa myös hulvattomille sivuhahmoille.

rating 80,000

26.09.2019 klo 20:58

The Autopsy of Jane Doe

Pienimuotoinen kauhujännäri alkaa varsin kutkuttavana ja sisältää paikoin onnistunutta tunnelmanluontia. Sinänsä kelvollisen tekeleen pisteitä laskee se, että potentiaalia ei lopulta lunasteta täysin tyydyttävällä tavalla. Jälkimmäinen puolisko on aika yhdentekevää huttua. Yhteen tilaan sijoittuva tarina kääntyy hieman itseään vastaan, kun rajoitteet tulevat katsojalle selväksi. Brian Coxin ja Emile Hirschin välinen kemia toimii.

rating 50,000

24.09.2019 klo 18:25

Beats

Loistava kuvaus nuoruudesta ja 1990-luvun alun brittiläisen rave-kulttuurin uhosta ja tuhosta. Poliisi pamputtaa jumputtavaa musiikkia kuuntelemaan kerääntynyttä sakkia, mutta kaksi skottikundia haaveilee silti elämänsä reiveistä. Pääosakaksikon sekopäisen koskettavat näyttelysuoritukset ovat vertaansa vailla. Mustavalkoinen ilme sopii pakettiin mainiosti ja alakulttuurin klassikoita sisältävä soundtrack hivelee korvia. Tällaisia bileitä ei enää ole.

rating 80,000

06.09.2019 klo 21:31

Mid90s

Komedioista tunnetuksi tullut, mutta sittemmin laatuleffoissakin näyttelijänä ansioitunut Jonah Hill on ohjannut ja käsikirjoittanut skeittauksen maailmaan sijoittuvan debyyttinsa. 1990-luvun nuorison tunnelma on saatu elävästi esiin filmin ja 4:3-kuvasuhteen avulla. Hahmot ovat paikoin ärsyttäviä, mutta heidän nuoret näyttelijänsä vaikuttavat rooleissaan luontevilta. Etenkin, kun rooleihin on saatu oikeasti rullalautailua taitavia heppuja, kuten ammattilaisskeittari Na-kel Smith. Vakuuttavin on pääosassa olevan Sunny Suljicin suoritus murrosiän ja perheongelmien kanssa kipuilevana muksuna.

rating 60,000

09.07.2019 klo 14:14

Godzilla II: King of the Monsters

Kömpelöä kesäviihdettä, jossa tuntuu olleen tavoitteena vetää edellisosasta yksi aste kreisimmäksi. Jos viisi vuotta sitten tulleessa Godzillassa päähirviötä ei paljon näkynyt, nyt jättiörvelöt pomppivat ruudulla solkenaan. Isolta ruudulta efektit ovat megalomaanisia, mutta ähky iskee väistämättä. Kankea dialogi tippuu paikoin jopa järkyttävän luokattomalle tasolle. Perus popcorn-leffa, jolta ei sovi odottaa liikoja, niin voi jopa viihtyäkin.

rating 50,000

05.05.2019 klo 22:29

Climax

Gaspar Noé tarjoilee audiovisuaalista vyörytystä pursuavan puolitoistatuntisen, jossa kaikkien aikojen bileet päätyvät painajaismaiseen kliimaksiin. Henkeäsalpaavat tanssitaidot omaavat kaarti kykenee yhtä lailla alkukantaisuutta pursuaviin suorituksiin näytellessään. Soundtrack on todella kovaa kamaa: en ennen tätä tiennyt kaivanneeni näin paljon elokuvakohtausta, jonka taustalla pärisee Daft Punkin Rollin' & Scratchin' tai Aphex Twinin Windowlicker. Kameran kieppuessa ylösalaisin, menee katsojakin päästään pyörälle. Hullu leffa.

rating 70,000

20.04.2019 klo 20:59

Under the Silver Lake

Vinksahtanut mysteeri, joka tarjoaa oivalluksen hetkiä, jättäen samanaikaisesti johtolankoja levälleen. Pitkä elokuva laahustaa sinne tänne, mutta onnistuu pitämään kuin ihmeen kaupalla mielenkiinnon yllä jatkuvasti. Omituisten yksityiskohtien ja hahmojen lisäksi elokuva pursuaa hauskoja silmäniskuja vanhoille Hollywood-elokuville ja Hitchockin tuotannolle. Kameratyöskentely on silkkaa karkkia ja Andrew Garfield vätystelevään pääosaan ärsyttävän sopiva. Oudon hyvä kokemus.

rating 70,000

16.04.2019 klo 20:06

Memory: The Origins of Alien

Innostuin kuullessani, että loistavan Psyko-dokkarin 78/52 ohjaaja on tarttunut samaan tapaan nyt myös Alien-leffan kimppuun. Suihkukohtauksen syväanalyysiin verrattuna avaruusmonsterin syntyä kartoittava dokkari on lievä pettymys, mutta kelpo dokumenttielokuva tästä huolimatta. Alien-fanille hirveästi uutta tietoa ei tässä tullut, mutta hauskaa nippelitietoa kuitenkin. Virkistävää, että legendaelokuvaa käytiin läpi myös muiden kuin sen ohjaajan näkövinkkelin kautta, mikä olisi ollut kaikista tyypillisin lähestymistapa.

rating 60,000

16.04.2019 klo 19:56

Koko-di Koko-da

Samaan aikaan turruttava, mutta myös kiinnostavan rohkea parisuhdepainajainen, jollaista ei ole hetkeen tullut vastaan. Ruotsalainen kummajainen pelaa vahvalla symboliikalla kertoessaan riipaisevasti lapsen menettämisen tuskasta. Kieroista saduista ja Funny Gamesista kaikuja ottava teos hyödyntää kerronnassaan uniikkeja tehokeinoja, kuten varjoteatteria. Jollain tasolla tässäkin hyödynnetty Päiväni murmelina -kuvio on teoksen kömpelöin elementti, sillä asetelma tuntuu nykypäivänä jo puuduttavalta riippakiveltä. Kokonaisuus karmii monella tasolla ja on yllättävän samaistuttava siihen nähden, kuinka outoja juttuja valkokankaalla pyörii.

rating 70,000

16.04.2019 klo 19:46

The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot

Eksploitaatiomielikuvia myyvästä hupaisasta tittelistään huolimatta kyse on yllättävänkin vakavahenkisestä draamaelokuvasta. Ohessa vain tapahtuu miltein ohimennen otsikossa mainitut toimenpiteet. Visuaalisesti kivannäköinen leffa tuntuu käytännössä kolmen eri genren yhdistelmältä, mikä toimii sangen saumattomasti. Yhdistävänä liimana toimii aina karismaattinen viiksivallu Sam Elliot, jonka hieno suoritus ei jätä toivomisen varaa. Jopa paikoin koskettavakin teos osoittaa sen, että älyvapaaltakin vaikuttavalla konseptilla voi saada aikaan hienon elämänläheisen elokuvakokemuksen.

rating 80,000

16.04.2019 klo 19:37

Tumbbad

Tietääkseni ensimmäinen intialainen kauhuleffa, jonka olen nähnyt. Ihan virkistävää vaihtelua jenkkien meininkiin, sillä tässä juoni kulkee aivan eri tyylillä ja miljöö kiehtoo. Luonnehtisin kokonaisuutta kauhun sijaan ehkä silti jonkinlaisena moraalisena satuna. Visuaalinen ilme tehosteineen on myös onnistunut.

rating 60,000

17.03.2019 klo 22:21

Apostle

Netflix-aikakauden "Wicker Man" kantaa yli kaksituntisen kestonsa ajan mallikkaasti ja tarjoilee painajaismaisen matkan omituisen kultin asuttamalle saarelle 1900-luvun alkuhämärissä. Ohjaaja Gareth Evansin raaka tyyli pääsee enemmän oikeuksiinsa The Raid-mäiskinnöissä, mutta hyvä nähdä tekijän taipuvan myös verkkaisemmin rakennettuun tunnelmointiin. Jossain määrin kokonaisuutta vaivaa lievä omaperäisyyden puute, ja punainen lanka on paikoin hieman hukassa. Joka tapauksessa kelpo raina ns. hitaammasta kauhusta diggaaville.

rating 60,000

04.03.2019 klo 14:00

Ensimmäisenä kuussa

Räväköiden musiikkielokuvien jälkeen Damien Chazelle lähtee tyylillisesti vastakkaiseen suuntaan suorastaan kuivakalla ilmaisulla. 60-lukulainen ulkoasu ja tyyli pysyy kuitenkin vetävänä kautta pidemmän puoleisen keston. Hienoa myös, että on onnistuttu kertomaan tunnettu tositarina ilman välillä lajityyppiä riivaavaa äkläkkää jenkkipaatosta. Efektitiimi saa avaruuskohtauksiin välillä jopa kotisohvalle välittyvää huimausta.

rating 70,000

04.03.2019 klo 13:56

Risto Reipas ja Nalle Puh

Vallan mainio ja koskettavasti tehty lastenelokuva. Kehtaan väittää, että kuten monesti, tässäkin tarinan sanoma voi kolahtaa aikuiseen katsojaan kovemmin. Nalle Puhin arkiset "viisaudet" ovat aina hunajaa.

rating 80,000

26.02.2019 klo 18:57

Destroyer

Elämäänsä kyrpiintynyt kyttä jahtaa menneisyyden haamujaan on kulunut juonikuvio, mutta Destroyer ponnistaa lähtökuopistaan komeaan suoritukseen. Meininki on kauttaaltaan kovaksikeitettyä, mutta samalla mukaan on saatu ujutettua myös toimivaa tunteikkuutta. Rosoiseen rooliin muuntautuva Nicole Kidman on yksinkertaisesti huikea.

rating 80,000

28.01.2019 klo 19:44

Hereditary - Pahan perintö

Pidän suuresti kauhuelokuvien kuluttamisesta, vaikka harva onnistuu oikeasti saamaan aikaan minussa pelon tunnetta. Hereditary on yksi harvoista yksilöistä, joka pääsi todella ihon alle. Teoksen jättämä tunne jäi myös vaivaamaan pariksi päiväksi katsomisen jälkeen – en melkein vieläkään usko, että yhä joku elokuva saa aikaan tällaisia tuntemuksia!

Paperilla tässä on paljon lukuisista genren elokuvista kierrätettyjä teemoja ja ideoita, mutta mestarillisesti rakennettu tunnelma ja pahaenteisyys on saatu kiristettyä äärimmilleen. Kauhu ei tule kovista äänistä, vaan surullisen perhedraaman emotionaalisen painolastin kärsivällisestä kasvattamisesta aina siihen pisteeseen, että katsoja on täysin teoksen armoilla. Piina käy paikoin jopa sietämättömäksi, ja painajaismaiset näyt saavat aikaan kylmiä väreitä.

Hereditaryä on verrattu esimerkiksi Hohtoon, mikä ei ole lainkaan kaukaa haettua. Lähivuosilta tietynlainen hengenheimolainen voisi olla myös The VVitch, väkevä kauhuteos sekin. Elokuvassa korostuu loistelias näyttely sekä verkkainen kameran käyttö. Myös viipyilevällä leikkauksella kohtausten jännitettä on saatu venytettyä tappiin asti. Kokonaisuus ei ole täydellisyyttä hipova, mutta kauhun mittareilla tässä on kokemus vertaansa vailla.

rating 90,000

21.01.2019 klo 14:09

Fyre

Surkuhupaisa tositarina tähtiin kurkottaneesta festivaalihankkeesta, joka meni jokaisella mahdollisella tavalla pieleen. Toimii malliesimerkkinä siitä, miten festaria ei pidä järjestää. Dokumentissa on aika ajoin pientä syyttelyn makua projektissa mukana olleilta henkilöiltä, mutta yleisvaikutelma on kuitenkin rehellinen. Draaman kaari on taiten rakennettu ja saa välillä ulvomaan naurusta – vaikkakin joidenkin osalta lopputulos on jopa surullinen. Itse somen räjäyttänyt kohu meni itseltäni aikoinaan ohi, mutta aihe oli tuttu lyhyemmistä YouTubessa olevista koosteista. Dokkari onnistuu yllättämään silti käänteillään ja toimii muistutuksena joistakin nykyaikamme ongelmista, joiden ansiosta moinen katastrofi kuin ihmeen kaupalla saatiin aikaiseksi.

rating 80,000

17.01.2019 klo 19:47

Järven tarina

Upeita luontokuvia Suomen järvistä. Aina sitä luulisi, että hienoa matskua saa vain eksoottisista maista, mutta kyllä kotimaamme luonto osaa näyttää myös mallia. Samuli Edelmanin kertojalätinä jostain järvien tarustosta tuntuu tässä yhteydessä häiritsevältä ja turhalta.

rating 70,000

17.01.2019 klo 19:41

Bird Box

The Happening on jo ehtinyt pyyhkiytyä lähimuistista, joten suoratoistojätti tohtii uudelleenkäyttää samaa ideaa pienten muunnelmien kera. Mysteerin tuntu ja pieni jännitys on saatu luotua suhteellisen onnistuneesti, ja hahmoihin saa juuri sen verran syvyyttä kuin katastrofielokuvassa vain ehtii. Loppuratkaisu on antikliimaksi muuten oivassa nosteessa soljuneelle juonelle.

rating 60,000

22.12.2018 klo 12:52

Ocean's 8

Hieman väkisin väännetyn tuntuinen, mutta viihdyttävästi asiansa ajava ryöstöleffa. Aika kuluu sutjakasti elokuvan parissa, mutta loputtuaan se jättää hyvin "epäelokuvamaisen" olon. Miksikö? Spoilerivaroitus:

Spoileri: näytä
rating 50,000

09.12.2018 klo 23:15

Mission: Impossible - Fallout

Yllättävänkin kauan laadukkaina pysyneiden jatko-osien jälkeen Fallout lienee ensimmäinen notkahdus sarjassa hyvin pitkään aikaan. Pahimmillaan meno taantuu tylsäksi, kun juoni ei tunnu vetävältä eikä toiminta lataa tiskiin tarpeeksi paukkuja. Ylipitkä seikkailu lunastaa itsensä vasta viimeisessä näytöksessään, jossa huikeissa maisemissa kuvattu (sarjalle tyypillisen överi) helikopterijahti saa adrenaliinin virtaamaan. Itse kokonaisuudesta ei ole jäänyt paljonkaan muistikuvia, vaikka katsomisesta on kulunut vain muutama päivä.

rating 50,000

28.11.2018 klo 10:51

Abrakadabra

Sarjamurhaajataikurista kertova elokuva kumartaa 70-luvun Italiaan jatkaen samaa retrotyyliä kuin muutaman vuoden takainen Francesca. Filmikuvaus ja rahisevan tökerö jälkiäänitys on tehty jälleen niin taiten, että teos menisi helposti täydestä menneiden vuosien giallona. Ohjaajakaksikko on jälleen luonut visuaalisesti ja musiikillisesti hienon paketin, jossa myös juoni kikkailee hauskasti genren tyyliä mukaillen. Abrakadabrasta ei ole jäämään historian kirjoihin, mutta se saa silti jo odottamaan Onettien seuraavaa ohjaustyötä.

rating 60,000

28.11.2018 klo 10:39

The Witch in the Window

Perinteistä ja vähäeleistä kauhua, joka uppoaa varmasti jos fiilistelet vanhoja narisevia puutaloja. Hitaan ja hiljaisen kauhun toimivuuden ohella tarinan keskiössä olevan isän ja pojan suhde on kuvattu erinomaisesti. Juoni etenee omaperäisesti, vaikkakaan lopulta ehkä ei aivan täysin tyydyttävällä tavalla. Kokonaisuus on kestoltaan kompakti.

rating 60,000

17.09.2018 klo 20:15

Muutostiloja

Seilaa tyylilajista toiseen jopa kiehtovalla tavalla, mutta ei välty sekavuudelta ja paikallaan junnaavuudelta. Tämän tripin parasta antia ovat sen surrealistiset visuaaliset tehosteet, joissa hypätään kutkuttavankin härön "kehokauhun" kuvastoihin.

rating 60,000

17.09.2018 klo 18:06

The Predator

Vaikka Predator-sarja lukeutuu jossain määrin vähemmän ryppyotsaisen tieteiselokuvan kastiin, on franchisen uusin viritelmä siltikin tähän mennessä typerintä mekastusta, mitä on saatu sarjan parissa todistaa. Yleismeininki on ihan viihdyttävä ja jotain "siistejä" juttuja mahtuu mukaan. Lupaavahkon alun jälkeen videopelimäinen riehunta alkaa kyllästyttää, puhumattakaan aivovammaisesta dialogista ja tylsästä juonesta. Vähän ihmetyttää, miten alkuperäisessä leffassa inessä ollut Shane Black kehtaa seisoa näiden juttujen takana. Predators (2010) oli huomattavasti parempi elokuva.

rating 40,000

08.09.2018 klo 23:59

Tokion rakkikoira

Visuaalisesti törkeän hieno. Etenkin värit, lavastus ja kuvasommittelu olivat silkkaa nannaa verkkokalvoille. Ehkä olin vain väsynyt, mutta itse homman juoni meni tältä katsomalta vähän ohitse. Tyylikäs meininki piti teoksen tästäkin huolimatta katsottavana.

rating 60,000

02.05.2018 klo 21:47

Valerian and the City of a Thousand Planets

Mukavan pirtsakka tieteisseikkailu, jonka parasta antia on upeasti luotu maailma lukuisine yksityiskohtineen. Värikkäiden maisemien ja erikoisten örvelöiden täyttämä universumi tarjoaa puitteet turbovauhdikkaalle toiminnalle. Juonipuoli taas jää valitettavan unohdettavaksi. Lisäksi pääkaksikko Dane DeHaan ja Cara Delevingne ovat aika pallinaamoja. Hahmojen välillä ei tunnu kemiaa, eikä näyttelijöiden karisma tunnu riittävän sankarien saappaisiin.

rating 60,000

28.04.2018 klo 22:42

Jigsaw

"Onneksi sahailu loppui siihen", olen näköjään kirjoittanut nelisen vuotta sitten katsomaani Sawin osaan seitsemän. No eipä loppunut. Liekö tässä yritys käynnistää sarjaa uudelleen tai jotain, mutta toteutus on jopa vanhaa tylsempää. Ilmeisesti 7 vuotta edellisestä osasta ei ole riittänyt tuoreemman meiningin ideointiin. Pakkopullana kuitenkin menee alas mukisematta, kun tietää mitä odottaa. Ohjaajana tässä toimineilla Spierigin veljeksillä on taustalla muun muassa todella pätevää aikamatkustus-sci-fiä (Predestination). Laiska-Jigsaw sen sijaan olisi voinut jäädä tekemättä.

rating 40,000

28.04.2018 klo 11:30

Spider-Man: Homecoming

Eroaa aika lailla aiemmista vähän ryppyotsaisemmista Hämis-elokuvista, mutta kepeä ja pirtsakka tyyli sopii hahmolle yllättävän mainiosti. Tom Holland on symppis valinta seitinviskojan rooliin, vaikkakin välillä hieman ylipirteä kaveri. Kokonaisuutena elokuva on ailahteleva, mutta high school -komediamainen ote aiheeseen ja aiemmasta eroava sankariksi kasvaminen toimivat. Keatonin pahis jää lopulta tylsäksi, ja tätäkin leffaa vaivaa pieni Avengers-etkoilun maku. Ihan omilla jaloillaan leffa ei siis kykene seisomaan, mutta on tämä katsottavin Marvel-universumin leffa ties kuinka moneen vuoteen.

rating 60,000

24.04.2018 klo 14:15

Best F(r)iends: Volume One

Tommy Wiseau ja Greg Sestero näyttelevät jälleen yhdessä ensimmäistä kertaa sitten vuonna 2003 tehdyn huonojen elokuvien kuninkaan, The Roomin. Jonkinlaista hengenheimolaisuutta tässä on edellämainittuun kulttiteokseen, mutta lopputulos on hieman ristiriitainen.

Best F(r)iends tasapainoilee vakavamman rikostrillerin ja pääasiassa Tommy Wiseaun outoudesta ammennetun komedian välillä. Hauska leffahan tämä oli, mutta osittain huumori tuntuu väkinäiseltä Room-tyylisten klassikkohokemien luomiselta. Tietoisesti sen tekeminen ei toimi ansiokkaasti, ja todistaa Sesteron ja Wiseaun olevan jossain määrin aina kauan sitten luomansa hirviön vankeja.

Tyyliltään elokuva on kuitenkin verrokkiinsa nähden täysin eri planeetalta, ja audiovisuaalisesti jopa tunteita herättävän hieno. Parasta on nähdä valkokankaalla Sesteron ja Wiseaun entistä paremmin toimiva kemia, mistä välittyy outolintujen välinen ainutlaatuinen ystävyys. Koko leffa oikeuttaa itsensä ihan pelkästään sillä, että nämä kaverukset hoopoilevat jälleen yhdessä.

Jostain syystä tämä elokuva on jaettu kahteen episodiin, joista jälkimmäinen ilmestynee jossain lähitulevaisuudessa. Toisen osan toivoisin iskevän ehkä vielä hieman kresimpää vaihdetta päälle, koska ensimmäinen luku jäi vielä vähän hakemaan muotoaan.

rating 60,000

24.04.2018 klo 13:55

Yön eläimet

Jännittävä draama kulkee jouhevasti usealla eri juonitasolla, linkittäen ne iskevästi yhteen. Piinaavaksikin yltyvän trilleriosuuden taustalla on monisävyinen kertomus modernista rakkaudesta ja menetyksestä. Tässä elokuvassa käsikirjoituksen teho ja rytmi on erityisen mieleenpainuvaa. Visuaalisesti hieno paketti kruunataan Amy Adamsin ja Jake Gyllenhaalin tasokkailla roolisuorituksilla. Katsoessa moni asia jätetään jopa ärsyttävän avoimeksi, mikä kuitenkin kutkuttaa mukavasti mieltä vielä seuraavanakin päivänä.

rating 80,000

24.04.2018 klo 13:45

Boiled Angels: The Trial of Mike Diana

Omituinen nuorukainen, "vääriin käsiin" joutuva törkysarjakuva ja Jenkkilän enemmän tai vähemmän oikeutta palveleva oikeusjärjestelmä. Tässä ainekset kiehtovaan dokumenttiin, jossa paneudutaan nuoren sarjistaiteilijan ainutlaatuiseen oikeudenkäyntiin, jollaista ei ole Yhdysvaltain historiassa aiemmin eikä sittemmin nähty. On vaikea kuvitella, että vielä 20 vuotta sitten pari törkeillä kuvilla varustettua underground-zineä on voinut aiheuttaa näin ison hämmingin. Kuin siivillä kulkevan dokkarin ohjaajanpallilla istuu Basket Case -kulttikauhusta tunnettu Frank Henenlotter.

rating 80,000

20.04.2018 klo 11:29

Vampire Clay

Maaseudulla sijaitsevassa taidekoulussa alkaa tapahtua: savenvalantaan tarkoitettu savi onkin pahansuopaa, ja se alkaa syömään porukkaa. Savimönjä litisee ja lotisee niin maan penteleesti. Kekseliään kotikutoiset body horror -efektit hurmaavat, kun muuten leffa jää vähän puisevaksi. Muotoaan muuttava savisekasikiö on kauhuelokuvaan nerokas elementti, ja siitä revitään kaikki ilo irti. Huumori on mallia Japani, mutta kyllä tämän melkein puolitosissaan voi ottaa, kun hommaa ei ole vedetty täysin yli hilseen. Kaiken kaikkiaan ihan hauska sekoilu.

rating 60,000

16.04.2018 klo 10:20

78/52 - Psykon salaisuudet

Tätä turinaa jaksaisi seurata aivan helposti tuplasti kauemminkin. Näppärässä dokumentissa analysoidaan elokuva-alan ammattilaisten kanssa kaikkien tuntemaa Psykon suihkukohtausta. Kohtauksen leikkauksen, kuvasommittelun ja musiikinkäytön ruotimiselle on annettu mukavasti tilaa. Unohdettu ei ole myöskään analysointia filosofisemmistakin näkökulmista, kohtauksen asettumista aikansa kulttuuriin sekä miten se muuttii kauhuelokuvaa ja elokuvaa ylipäätään. Kommentaattoreina vilahtelee liuta kuuluisia ohjaajia, näyttelijöitä, leikkaajia, kuvaajia ja säveltäjiä, joihin Batesin veitsenheilutus on tehnyt vaikutuksen. Todella viihdyttävästi tehty paketti.

rating 80,000

01.04.2018 klo 23:09

Room

Tämä tarina vie tunneskaalan ääripäihin todella vaikuttavalla tavalla. Sama elokuva onnistuu kuvottamaan ja olemaan piinaavan jännittävä, mutta myös elämäniloa pursuava ja herkkä kasvukertomus monessakin mielessä. Juonen rakenne onnistui ylittämään odotukset, vaikka tarina ei kulje aivan täydellä teholla koko aikaa. Brie Larsonin ja Jacob Tremblayn suorituksia katsellessa ei voinut välttyä liikuttumasta useaan otteeseen. Mieleenpainuva teos.

rating 80,000

19.03.2018 klo 16:46

Popstar: Never Stop Never Stopping

Hysteerisen hauska mukadokkari poptähden elämästä. The Lonely Island -poppoon kuiva huumori puri meikäläiseen jo vuosikymmen sitten julkaistussa Hot Rod -leffassa. Jengin SNL-sketsit ja paljolti niiden poikimat parodiarap-levyt musavideoineen ovat olleet aikoinaan kovassakin kulutuksessa. Popstar on ikään kuin kaiken tämän huipennus, ja musiikkiparodia on enemmänkin kuin sopiva aihe tämän kokoonpanon toteutettavaksi. Huumori on paljolti alapääpainotteista sekä visuaalisuuteen nojaavaa, mutta viitekehyksessään erinomaista. Leffassa on niin typerää ja törkeää settiä, että sai räkättää koko rahan edestä. Porukan videoilla on vieraillut läpi vuosien paljon julkkisnimiä, mutta tässä elokuvassa räjäytetään pankki toden teolla. Kymmenet cameot jonkin asteen pop/rap-superjulkkiksilta piristävät meininkiä vielä seuraavalle tasolle.

rating 80,000

17.03.2018 klo 20:58

The Post

Spielbergillä on taito tehdä melkeinpä aiheesta kuin aiheesta näyttävää ja todella viihdyttävää elokuvaa. Samalla mahtipontisuus osuu paikoin omaan nilkkaan, mutta eipä tuo paljon häiritse. Muutenhan tämä on hyvin erinomainen paketti, mutta jollain tapaa jää tunne, että leffa on vähän "varman päälle" vedetty. On Streepit, Hanksit, sanomaa ja jännitystä. Joka tapauksessa homma on tyylillä toteutettu ja toimii kuin painokone.

rating 70,000

14.03.2018 klo 15:33

The Witch

Juuri sellainen tunnelmaan ja yksityiskohtien tarkkuuteen panostava kauhuelokuva, joka onnistuu pitämään jatkuvassa jännityksessä kovien säikäytysten sijaan. 1600-luvun noitateemassa on jotain todella alkukantaisen pelottavaa ja puistattavaa, etenkin kun elokuvan dialogi ja idea perustuvat ilmeisesti oikeasti ajalta peräisin oleviin merkintöihin ja kansantaruihin. Toteutukseltaankin juttu näyttää ja kuulostaa autenttiselta, ja seesteisen pahaenteinen kuvaus korostaa tunnelmaa. Säästeliäästi käytettävän yliluonnollisen kauhun ohella pelottavaa on myös tarinan ytimessä olevan perheen käyttäytyminen. Ilmankin yliluonnollistakin olisi riipivää miettiä, millaista tuolloin olisi ollut elää uskovaisena jatkuvasti noitien kaltaisia todeksi uskottuja asioita peläten. The Witch aiheuttaa katsojassa melkein enemmän epämukavuutta sillä, mikä on todellista, ja jättää muun tehokkaasti mielikuvituksen prosessoitavaksi. Kauhuelokuvien suurkuluttajana harvassa ovat nykyään tapaukset, jotka jättävät epämukavan olon jylläämään pääkoppaan. Siinä The Witch kuitenkin onnistui, joten vahva suositus "hitaamman" kauhun ystäville.

rating 80,000

13.03.2018 klo 17:13

Annihilation

Kieltämättä todella kunnianhimoinen ja jossain määrin mieltä askarruttava tieteiselokuva mainion Ex Machinan ohjanneelta Alex Garlandilta. Onnistuneiksi puoliksi laskettakoon hyvin kasvava tunnelma, sekä muutama hyytävän outo kohtaus. Kokonaisuus on silti jotenkin puiseva, eikä näyttelijäntyö vakuuta muuten kuin ehkä Portmanin osalta, joka on toki parempaankin kyennyt. Tiettyä hengenheimolaisuutta on aistittavissa vaikkapa Tarkovskyn Stalkerin kanssa, minkä vuoksi tästä olisi jopa halunnut pitää vähän enemmän. Varmasti mielipiteitä jakava leffa, jolle kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus: kyllä tästä jää jotakin mieleen kummittelemaan.

rating 50,000

10.03.2018 klo 12:36

Verenpunainen kauhu

Hieman löysästi etenevä giallo, jossa kuitenkin on muutama törkeän kova tappokohtaus. Meininki on Argentolle tyypillistä "nahkahanskat ja puukko" -osastoa. Leffan puitteet ovat hienot ja kuvaus tyylikästä, mutta juoni on vain niin pirun laahaava, ettei tässä voi välttyä kyllästymiseltä. Puoli tuntia haahuilua olisi voinut leikata aika armotta pois. Argenton tuotanto on parhaimmillaan erittäin nautittavaa, vaikka vaatiikin usein tietynlaisen mindsetin. Tästä nyt ei päätään päkistämälläkään saa erityisen hyvää tuotosta. Goblinin musat aina kovat (vaikka tosin mielestäni joka kerralla ihan vääriin paikkoihin sijoitetut).

rating 50,000

06.03.2018 klo 12:57

Get Out

Kauttaaltaan mainio jännäri, jossa ei tosin sinänsä ole mitään ennennäkemätöntä. Juonikuvioissa on paljon tuttuja aineksia kauhuleffansa katsoneille. Väleistä pilkahteleva rasismiteema erottaa leffan piristävästi massasta, ja tuo mukaan kivaa dynamiikkaa. Pieni huumori ja paikoin häiriintynyt tunnelma pelaavat myös onnistuneesti keskenään. Mysteerin tuntu kantaa hyvin läpi elokuvan, vaikka loppupuolen kauhuaineisto ei lopulta ole mitään aidosti yllättävää tai pelottavaa. Kässäri-Oscar on kiva tunnustus harvemmin palkitulle genrelle, vaikka en tätä ihan niin rajoja rikkovana pitäisi, kuin on hehkutettu. Niin tai näin, nokkela ja viihdyttävä pläjäys.

rating 70,000

26.02.2018 klo 20:22

Jättiläinen

Laadukasta kotimaista. Talvivaaran kaivoshankkeen epäonniset vaiheet saavat faktaa ja fiktiota sekoittavan käsittelyn. Vaikka elokuvan ulosanti on näennäisen harmaa ja lakoninen, on siihen saatu kuin ihmeen kaupalla jopa trillerimäistä intensiteettiä ja imua. Kiitos tunnelmasta kuuluu hyvälle leikkaukselle ja äänisuunnittelulle, mutta myös kauttaaltaan vakuuttaville näyttelijänsuorituksille.

rating 70,000

20.02.2018 klo 00:17

Elle

Elokuva alkaa päähenkilön raiskauksella. Vahva olettamus on, että homma etenee uhrin selviytymistarinana, tai että hän muuttuu silmittömästi kostavaksi vigilanteksi. Tarjolla on kenties vähän kumpaakin tai sitten jotakin aivan muuta. Elle on synkkä, mutta mehukas draaman ja trillerin sekoitus, jonka toinen toistaan kierommat käänteet jättävät odottamaan seuraavaa herkeämättä. Paul Verhoeven on tehnyt monta sekoa leffaa eri tyylilajeissa seilaten myös Hollywood-aikoinaan. Näin suorapuheista ja yllättävyydessään koukuttavaa elokuvaa en kuitenkaan ollut osannut odottaa. Ei ihmekään, että tämä tehtiin Ranskassa.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 22 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat