Living dead

Living dead

Käyttäjä, 6 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (327)

20.01.2019 klo 13:16

Suspiria - tappavat huokaukset

Suspiria on ollut yksi lempikauhuelokuvistani siitä asti, kun näin sen ensimmäisen kerran. Leffan musiikki, visuaalinen ilme ja tunnelma tekivät vaikutuksen jo ensi näkemältä, ja myöhemmin, monien uusien katsomiskertojen myötä aloin ymmärtää paremmin myös leffan juonta. Silti Suspiriassa parasta on edelleen tunnelma, musiikki ja visuaalisuus. Ne korvaavat ohuehkon juonen ja muut mahdolliset heikkoudet. Suspiria on inspiroinut minua pitkään, ja jos pitäisi valita vain yksi paras Argenton leffa, niin se olisi varmaan tämä. (Myös pari muuta Argenton leffaa ovat (melkein) yhtä hyviä.)

rating 100,000

20.01.2019 klo 12:59

Hot Fuzz

Vauhdikas ja hauska toimintakomedia, joka on kuitenkin hitusen liian pitkä ja jonka juoni on vähän liian sekava. Luulen että minulta on mennyt tästä ohi myös joitain viittauksia muihin poliisi- ja toimintaleffoihin, joita en yleensä katso. Mielestäni Shaun of the Dead on hauskempi ja sopivamman pituinen, mutta kyllä tämänkin jaksaa silloin tällöin katsoa.

rating 70,000

19.01.2019 klo 13:12

Koston käsi

Ihan katsottava muttei kovin ihmeellinen tarina vanhasta legendasta ja kostosta. Itsestään liikuskeleva irtokäsi ja naisten kiljuminen ovat välillä vähän huvittavaa katsottavaa, mutta mihinkään älyttömiin koomisuuksiin ei ole sorruttu. Täytyy sanoa, että leffan alkuperäinen nimi on vähän hölmö eikä se edes kuvaa leffaa kovin hyvin, mutta ehkä se on lopulta vain sivuseikka.

rating 60,000

17.01.2019 klo 22:20

Verisen kammion salaisuus

Aika hyvä vanha antologiakauhuleffa Psykon kirjoittajalta. Tarinat ovat melko kekseliäitä ja kiinnostavia, ja ne on toteutettu hyvin. Mukana oli myös aika monta muista leffoista tuttua naamaa, mikä ei ehkä vaikuta tämän elokuvan laatuun, mutta teki siitä ainakin vähän kiinnostavamman. Leffa tuo muuten mieleen E. A. Poen hauskan mielisairaalatarinan Tohtori Tarrin ja professori Fetherin menetelmä. :D

rating 70,000

16.12.2018 klo 13:17

The Killing of a Sacred Deer

Odotukseni tätä leffaa kohtaan olivat aika korkeat, mutta lopulta jouduin ehkä pettymään vähän. Tunnelma ja näyttelijät olivat hyviä, mutta juoni oli yksinkertaisempi kuin odotin. Tosin leffa jäi edelleen joiltain osin arvoitukselliseksi, joten ehkä se pitäisi katsoa joskus uudestaan. Mutta yleisesti ottaen tämä oli ihan hyvä draamatrilleri.

rating 70,000

27.11.2018 klo 11:41

Tower of London

Minusta tämä on pääasiassa historiallista draamaa, jossa on mukana vähän kauhua tai jännitystä. Juoni on aika klassinen/kliseinen, mutta näyttelijät, lavasteet ja tunnelma ovat hyviä, joten kyseessä on ihan katsottava historiallinen jännitysdraama.

rating 70,000

31.10.2018 klo 23:18

Noitapiiri

En katso yleensä minkäänlaisia teinielokuvia, mutta Noitapiiri taitaa vain olla sen tyylinen leffa, joka uppoaa minuun ihan hyvin. Mielestäni tässä leffassa on hyvä juoni, tunnelma ja pääosanäyttelijät. Myös kaikki elokuvan noituus-/wicca-/taikajutut ovat kiehtovia. :)

rating 80,000

27.10.2018 klo 22:45

Yön pahat silmät

En sanoisi tätä kauhuelokuvaksi, mutta mysteeritrilleriksi tämä on ihan hyvä. Juoni ei ole mikään ihmeellinen, mutta hyvä puoli on ainakin se, että leffan nimikkomurhaaja pysyy loppuun asti tuntemattomana. Katsottava jännitysleffa, joka olisi kuitenkin kaivannut omaperäisemmän juonen.

rating 60,000

26.10.2018 klo 22:11

Poltettujen noitien hotelli

Hyvä vanha noitaelokuva, jossa on kuitenkin ehkä muutamia epäloogisuuksia ja hämäräksi jääviä seikkoja. Leffasta tuntuu myös puuttuvan jotain, mikä olisi voinut tehdä siitä vielä paremman. Juoni on aika perinteinen, mutta toimii, ja tunnelma sekä näyttelijät ovat hyviä. On myös hauska nähdä Lee tässäkin leffassa muussa kuin Draculan roolissa.

rating 70,000

14.10.2018 klo 13:00

The Woman in Black

Tv-elokuvaksi tämä oli aika hyvä. Tarina oli kiinnostava, näyttelijät tarpeeksi hyviä ja tunnelma aavemainen. Mukana oli pari melko hyytävää kohtaustakin. Silti sanoisin, että tämä on enemmän mysteeridraama/mysteeritrilleri kuin kauhuelokuva. Mahtaako näillä Woman in Black -leffoilla muuten olla mitään tekemistä Lady in White -leffan kanssa, kun niillä on ihan samantapainen nimi ja tarinoissakin on vähän jotain samaa?

rating 70,000

11.10.2018 klo 22:25

Cry of the Banshee

Sekavampi ja tylsempi kuin odotin. Muistuttaa tarinaltaan Witchfinder Generalia ja Blood on Satan's Claw'ta, mutta on valitettavasti näitä molempia huonompi. En edes tajua, miten tämä elokuva liittyy bansheehen, kun ei tässä edes sellaista ollut. Ja sekin otus, mikä oli, ei näkynyt kertaakaan kunnolla ruudussa. Tätä leffaa ei edes Price pelasta, vaikka onkin ehkä leffan paras näyttelijä.

rating 40,000

08.10.2018 klo 11:48

Mies vahakabinetissa

Juuri nyt en muista Poen alkuperäistä Ligeia-tarinaa kovin tarkasti, mutta joka tapauksessa tämä oli hyvä elokuvasovitus kyseisestä tarinasta. Price oli aika hyvä tässäkin leffassa, samoin naispääosien esittäjä. Lisäksi käsikirjoitus oli hyvä, ja elokuva oli visuaalisesti hieno. Voin suositella tätä niille, jotka haluavat nähdä hyviä leffaversioita Poen tarinoista. Elokuvan suomenkielinen nimi on muuten (taas kerran) harhaanjohtava ja epäsopiva, kun tämä ei ole mikään vahakabinetti-/vahanukkeleffa.

rating 70,000

04.10.2018 klo 19:04

Valkoinen zombi

Ei loistava, mutta parempi kuin odotin. Arvelin tämän olevan yhtä tylsä kuin Yö Voodoosaarella, mutta minusta tämä oli mielenkiintoisempi. Ei tämäkään pelottava ollut, mutta juoni oli ihan hyvä ja näyttelijöistä lähinnä Lugosi teki kelvon (ja aika draculamaisen) roolin. Melko hyvä vanha zombileffa siis.

rating 70,000

30.09.2018 klo 15:49

Contracted: Phase II

Tässä osassa ei ole ykköseen verrattuna juuri mitään uutta. Taudista ei paljastu vieläkään hirveästi mitään ja elokuva loppuu taas niin, että tarinalle saa jäädä odottamaan lisää jatkoa. Nämä leffat eivät toimi kunnolla itsenäisesti, ja kun vielä otetaan huomioon aika kevyt toteutustapa, niin ei ole kyseessä mitään mestariteoksia. Nämä sopivat kuitenkin ihan hyvin kevyeksi ällökauhuviihteeksi.

rating 40,000

27.09.2018 klo 21:24

Contracted

Contractedin idea on ihan hyvä, mutta käsikirjoituksessa olisi parantamisen varaa. Leffa jaksaa kiinnostaa sen aikaa kun siinä seurataan päähenkilön tuntemattomia ja inhoja oireita. Loppupuolella tapahtumat alkavat kuitenkin muuttua aika typeriksi ja lopulta itse taudistakaan ei paljastu juuri mitään. Tämä osa ei ehkä toimikaan kovin hyvin yksinään, vaan täytyy varmaan katsoa jatko-osatkin. Useimmat leffan henkilötkin ovat aika typeriä ja/tai muuten ärsyttäviä. Elokuva tuo muuten mieleen aiemmin ilmestyneen hongkongilaisen In Love With The Deadin. Olisivatko tämänkin tekijät vohkineet joitain ideoita Aasiasta?

rating 60,000

24.09.2018 klo 22:51

Tuulen laakson Nausicaä

Tämä ei ollut ehkä ihan niin hyvä kuin odotin, mutta silti todella hyvä animaatioelokuva. Parasta tässä on mielikuvituksellinen maailma ja luonnon/maapallon suojelua koskeva sanoma. Nausicaän suhde hyönteisiin ja muihin eläimiin on välillä aika koskettavaa ja tuo yllättäen mieleen Argenton Phenomenan. Olisikin kiinnostavaa tietää, onko näillä elokuvilla mitään tekemistä keskenään, kun ovat vielä ilmestyneetkin suunnilleen samaan aikaan. Tämä leffa sai myös mielen tekemään katsoa lisää Ghibli- tai muita anime-elokuvia.

rating 80,000

22.09.2018 klo 22:30

Yö kummitustalossa

Tavallaan olisin toivonut, että tässä olisi ollut oikeasti jotain yliluonnollista, mutta toisaalta tämä oli tällaisena realistisempi ja uskottavampi. Ei tämä ehkä ollut ihan niin hyvä kuin odotin, mutta juoni, tunnelma ja näyttelijät olivat ihan hyviä. Juoni muuten muistuttaa vähän Pirullisten juonta, mutta muuten tämä on aika eri tyylinen.

rating 70,000

20.09.2018 klo 17:40

Noidantappajat

Tämä vaikutti enemmän historialliselta ja dokumenttimaiselta kuvaukselta noitavainoista kuin kauhuelokuvalta. Mukana ei ole mitään yliluonnollisuuksia, vaan kaikki tapahtumat ovat realistisia. Pelottavinta tässä leffassa onkin epäluuloinen suhtautuminen "noitiin", heidän hyväksikäyttäminen sekä rahan ja kunnian kerääminen tappamalla heitä. Se on varmaan ollutkin tämän leffan idea ja siinä on onnistuttu aika hyvin. Elokuva on myös monessa kohtaa aikaansa nähden melko raaka.

rating 80,000

09.09.2018 klo 15:51

Blood on Satan's Claw

Ihan hyvä noituus-/paholaisenpalvontaleffa, muttei niin hyvä kuin odotin. Luin tästä kehuvan arvostelun, mutta itselläni kokemus jäi jotenkin latteaksi. Luulin tämän olevan raaempi ja pelottavampi tai edes jotenkin muuten vaikuttavampi. Voi tosin olla, että kokemukseen vaikutti (taas) katsomani version huono kuvanlaatu ja se etten saanut kaikesta puheesta selvää (ilman tekstejä). Mutta siitäkin huolimatta tästä jäi aika keskinkertainen maku.

rating 60,000

06.09.2018 klo 16:09

A Cure for Wellness

Tässä on mielenkiintoisia ideoita ja sen puoleen potentiaalia, mutta pakko myöntää, että juoni jäi aika hämäräksi ainakin ensikatsomalta. On nimittäin vaikea sanoa, mikä tämän leffan idea tai sanoma nyt lopulta oli. Elokuva pitäisikin varmaan katsoa vähintään kerran uudestaan ymmärtääkseen sitä paremmin. (Jos vain jaksaisi, leffa kun on aika pitkä.) Tunnelma, näyttelijät, lavasteet ja kuvaus ovat kuitenkin aika hyviä ja nostavat elokuvan pisteitä.

rating 70,000

04.09.2018 klo 22:19

Tragedy Girls

Vaikka Tragedy Girlsissä onkin kliseitä ja monet henkilöt ovat välillä aika ärsyttäviä, leffan idea ja kerrontatyyli ovat tarpeeksi omaperäisiä. Juoni on melko ennalta-arvaamaton ja (musta) huumori on monessa kohtaa ihan hauskaa. Myös viittaukset muihin kauhuelokuviin ovat hyviä. Teinikauhukomediaksi tämä on siis aika hyvä.

rating 70,000

03.09.2018 klo 15:15

The Barrens

Ei ihan niin surkea, mitä moni väittää. Näyttelijät ja tunnelma olivat aika hyviä, mutta juoni taas jäi lopulta aika köyhäksi. Leffa leikittelee kyllä ihan hyvin sillä, ovatko tietyt tapahtumat ihmisen vai jonkun muun aiheuttamia. Loppuratkaisu oli toisaalta pettymys, toisaalta hyvä - en oikein osaa päättää. :D

rating 50,000

20.08.2018 klo 21:57

Addams Family II

Siitä olikin aikaa kun näin tämän viimeksi, jos nyt edes koskaan olin nähnyt tätä osaa aiemmin... Mutta minusta tämä oli yhtä hauska tai hauskempikin kuin ykkösosa. Eli jos pidät ykkösosasta ja ylipäätään Addams Family -sarjasta, kannattaa katsoa myös tämä osa. Kolmannen osan voi rauhassa jättää väliinkin. Tässä kakkososassa on muuten sekin hyvä puoli, että se ei välttämättä edellytä ykkösosan katsomista juonen tms. ymmärtämiseksi.

rating 80,000

11.08.2018 klo 19:38

Only Lovers Left Alive

Only Lovers Left Alive on ihan hyvä draama vampyyriteemalla ja musiikilla höystettynä, mutta ainakaan silminnähtävää kauhua tästä on turha etsiä. Juonikin on aika olematon, mikä tekee leffasta (keston lisäksi) ajoittain vähän pitkäveteisen. Päähenkilöiden käytös taas on välillä ärsyttävän teinimäistä (kiroilu, angstaaminen yms.). Kaiken kaikkiaan kyseessä on kuitenkin hyvä nykyaikainen vampyyrielokuva, joka muuten muistuttaa ainakin leffoja The Hunger, Kadotettujen kuningatar ja Veren vangit.

rating 70,000

30.07.2018 klo 23:11

Maniac - nukkemurhaaja

Yleensä en ole mikään slasher-fani, mutta tämä alkuperäinen Maniac oli positiivinen yllätys. Päähenkilöllä oli tavallaan ymmärrettävä motiivi ja häntä kävi välillä jopa vähän sääliksi. Lisäksi musiikki, tehosteet ja tunnelma olivat hyviä. Leffa on muuten vähän kuin moderni versio Psykosta, muttei silti muistuta Psykoa liikaa.

rating 80,000

27.06.2018 klo 18:23

Dark Shadows

Tarina ja hahmot olivat periaatteessa hyviä, mutta ne oli toteutettu jotenkin liian pinnallisesti (ehkä juuri tyypilliseen Hollywood-tyyliin). Myös kliseitä oli jonkun verran, liikaa tietokonetehosteita, eikä huumori ollut kovin hauskaa. Mutta pisteet hyvistä ideoista ja visuaalisesta ilmeestä. Kyllä tämän ainakin kerran katsoi, muttei ole tosiaan Burtonin parhaita leffoja.

rating 60,000

22.06.2018 klo 14:56

Bodom

Minusta tämä ei ollut niin huono kuin kaikki väittävät. Tarinassa on kyllä kliseitä, mutta juonessa oli myös odottamattomia käänteitä. Näyttelijät olivat minusta ihan hyviä, eivät puhuneet ainakaan mitään kirjakieltä niin kuin monissa suomalaisissa ohjelmissa. Ja leffan visuaalinen tyyli sekä musiikki olivat ihan hyviä. Minulle jäi kyllä epäselväksi, kuka se ukkeli leffan lopussa oli enkä kuullut kunnolla kaikkea, mitä hahmot puhuivat, koska puhe kuului usein liian hiljaisena (kuten jotkut ovat jo maininneetkin). Tosin tuo ääniongelma on ollut monessa muussakin elokuvassa, ja ehkä kuulokkeilla kuunneltuna katsomiskokemus voisi olla parempi. Bodom ei ole mestarillinen, mutta ihan hyvä ja ainakin kerran katsottava.

rating 60,000

17.06.2018 klo 13:51

Black Swan

Tyylikäs ja intensiivinen draamatrilleri Mother!:in tapaan. Tietyt kohtaukset ja joidenkin hahmojen käytös muutamassa kohtaa ovat kuitenkin vähän teinimäisiä ja ärsyttäviä. Mutta kaiken kaikkiaan Black Swanissa on hyvä teema ja toteutus.

rating 80,000

14.06.2018 klo 23:33

The Untold Story

Eipä tästä paljon muuta voi sanoa kuin, että aika raakaa ja törkeää menoa. Tätä korostaa vielä se, että tapahtumat ovat realistisia ja perustuvat kuulemma oikeasti tositapahtumiin. Leffa tuo mieleen ainakin korealaisen I Saw The Devilin, mutta tämä taitaa olla vielä sairaampi. Itse pystyin kyllä katsomaan tämän, joten ei tämä varmaan maailman sairain elokuva ole. Ja toisaalta leffan sisältämä huumori kevensi vähän tunnelmaa välillä.

rating 80,000

11.06.2018 klo 23:13

Valuva kuolema

Tämä on tosiaan huomattavasti parempi kuin 50-luvun versio, muttei silti ihan mikään mestariteos. Juoni on kuitenkin kiinnostavampi, toimintaa on enemmän ja hyytelöhirviö on ällöttävämpi ja aggressiivisempi kuin vanhemmassa leffassa. Niin, ja tässä versiossa on tietysti jonkun verran ihan hyvin toteutettua splatteriä. Muutenkin tämä eroaa tarpeeksi 50-luvun versiosta, eli tässä on myös jotain omaperäistä.

rating 70,000

10.06.2018 klo 18:12

The Blob

Aika heikko esitys scifielokuvaksi. Odotin että tässä olisi ollut enemmän scifimeininkiä ja kunnollista jännitystä (kauhua en edes odottanut). Mutta sen sijaan leffa vaikutti oudolta ja tylsältä draamalta, josta puuttui tunnelma ja jossa oli heikkoa näyttelyä, epäsopivaa musiikkia ja liikaa jaarittelua. Lyhyehköstä kestosta huolimatta elokuva tuntui liian pitkältä. Edes ideaa avaruudesta tulleesta kaikennielevästä hyytelömöykystä ei ole hyödynnetty kunnolla. Lisäksi elokuvan budjetti näytti kuluneen kokonaan kyseisen möykyn toteuttamiseen. The Blobista on siis vaikea keksiä paljon mitään myönteistä sanottavaa, mutta kyllä sen kerran pystyi katsomaan. (Tuskin enää toista kertaa.)

rating 40,000

08.06.2018 klo 11:27

Ouija

Heikkojen arvostelujen perusteella odotin tämän olevan paljon huonompi kuin mitä se lopulta oli. Kliseitä kyllä löytyy ja halvannäköisiä tietokonetehosteita, mutta juoni ja hahmot olivat parempia kuin odotin. Odotin nimittäin, että hahmot olisivat olleet ärsyttäviä ja että he manaisivat esiin jonkun demonin, minkä jälkeen koko porukka alkaisi heti kuolla yksi kerrallaan. Mutta juoni onnistui jopa vähän yllättämään minua. Elokuva ei pahemmin pelottanut eikä ollut muutenkaan mikään mestariteos, mutta odotuksiin nähden ihan hyvä ja katsottava.

rating 60,000

05.06.2018 klo 19:35

Cannibal! The Musical

Hupaisa ja hyvällä tavalla huono lännenmusikaalikomedia, muttei yllä hauskuudessa ihan Poultrygeistin tasolle. Silti jokaisen Troma-elokuvien ja muiden vastaavien fanin kannattaa katsoa tämä.

rating 80,000

03.06.2018 klo 14:55

The Hands of Orlac

Hands of Orlac ei sisällä juurikaan kauhua, vaan kyseessä on enemmänkin rikosdraama. Mutta elokuvassa on hyvä juoni ja aikaansa nähden ihan hyvää näyttelytyötä, joten rikosdraamaksi tämä on ihan hyvä elokuva. Leffan ehkä suurin heikkous on lievä ylipituus, joka johtuu monista pitkitetyistä kohtauksista. Myös juonen loppuratkaisu oli vähän liian onnellinen. Tarina muuten muistuttaa tietyllä tavalla Caligarin kabinetin tarinaa. Valitettavasti Hands of Orlacissa ei ole samantyylisiä lavasteita kuin Caligarin kabinetissa.

rating 70,000

28.05.2018 klo 19:48

Devil

Devilissä on ihan kiinnostava idea, mutta ikävä kyllä kaikenlaiset paholaisjutut ovat jo loppuunkaluttuja. Olisi ehkä ollut parempi jättää ainakin kaikki puheet paholaisista pois koko leffasta ja paljastaa vasta lopussa, että joku joukosta on itse piru. Tai sitten keksiä paholaisen tilalle ihan jotain muuta (kuten vaikka että joku joukosta on "tavallinen" murhaaja).

Omaperäisintä leffassa on itse hissi tapahtumapaikkana, jossa olisi voitu viettää enemmänkin aikaa ja jota olisi voitu muutenkin hyödyntää paremmin. Leffan olisi saanut myös nimetä kekseliäämmin. Kaikenkaikkiaan Devil on kuitenkin ihan hyvä ja myös sopivan lyhyt, joten sen jaksaa katsoa vähintään kerran.

rating 60,000

27.05.2018 klo 17:21

Castle Freak

Ensi näkemällä Castle Freak ei tehnyt suurtakaan vaikutusta. Tosin siihen vaikutti varmaan myös katsomani version surkea kuvanlaatu. Nyt toisella kerralla kokemus oli vähän parempi, vaikkei leffa vieläkään mikään mestariteos ole. Mutta toisin kuin päältä päin voisi luulla, leffa ei ole pelkkää veristä pervoilua ja muuta sekoilua, vaan siinä on ihan hyvä juonikin. Castle Freak saa minulta pientä plussaa siitä, että se muistuttaa monista Argenton elokuvista.

rating 70,000

23.05.2018 klo 13:13

The Mummy's Tomb

Tämän leffan alussa on liikaa takaumakohtauksia edellisestä elokuvasta. Niitä ei jaksaisi katsoa varsinkaan, jos on juuri edellisenä päivänä katsonut edellisen osan. Lisäksi tämä matkii liikaa edeltäjäänsä, eli tässä ei ole juuri mitään uutta tai omaperäistä siihen verrattuna. Tämä on ongelmallista varsinkin siihen nähden, miten lyhyt tämä leffa on. Toisaalta oli vain hyvä, ettei se ollut tämän pidempi - sen verran tylsää katsottavaa se oli. Täytyy vielä lisätä, että myös elokuvan loppu oli (tyypilliseen tapaan) ärsyttävän onnellinen.

rating 40,000

23.05.2018 klo 13:02

The Mummy's Hand

Ei mitenkään kummoinen, mutta ihan katsottava vanha muumioleffa. Enemmänkin hupaisa ja hitusen jännittävä kuin pelottava. Matkii jonkun verran vuoden 1932 The Mummya, muttei onneksi liikaa. Vähän heikompi kuin edellä mainittu elokuva, mutta parempi kuin kaksi jatko-osaansa The Mummy's Tomb ja The Mummy's Curse. En muuten tajua, miksi tämän nimi on The Mummy's Hand, kun ei tämä liity mitenkään muumion käteen. Tai sitten nimi on joku hämärä metafora tai täysin merkityksetön. :/

rating 60,000

04.05.2018 klo 18:07

Stephen Kingin Se

Kuten muut ovatkin jo todenneet, Itin ensimmäinen osa on selvästi parempi kuin toinen. Ihmettelenkin, miksi näin on päässyt käymään, mutta se on joka tapauksessa harmi. Jos leffan loppupuoli olisi tehty edes niin hyvin kuin alkupuoli, koko leffa voisi olla melkein mestariteos. Itissä on kuitenkin hyvä tarina ja aika hyvät lapsinäyttelijät. Myös klovnin näyttelijä ja elokuvan musiikki ovat hyviä. Muistan katsoneeni tätä ala- tai yläasteella tv:stä, ja silloin tämä oli myös aika karmiva. :D

rating 70,000

04.05.2018 klo 17:21

Kauhunkierre

Kauhunkierre on enemmän draamatrilleri kuin kauhuelokuva, mutta ihan hyvä sellainen. Elokuvan juoni ei ehkä ole sinänsä kummoinen ja siinä on jonkun verran tylsiä hetkiä. Tapa jolla leffan tarina on kerrottu, on kuitenkin kiinnostava. Lisäksi leffassa on käytetty kiinnostavia ja tyylikkäitä leikkauksia ja kuvausta. Myös Venetsian maisemat, missä leffa suurimmaksi osaksi tapahtuu, ovat hienoja. Kauhunkierteessä on tiettyä mystistä ja pahaenteistä tunnelmaa.

rating 70,000

28.04.2018 klo 13:45

Riiviöt 2 - uusi pesue

Minusta tämä oli parempi kuin Riiviöt ykkönen. Aluksi tosin ei vaikuttanut siltä, mutta kun riiviöt kehittyivät rumiksi ilkiöiksi ja alkoivat mellastaa kunnolla, leffa alkoi muuttua hauskemmaksi. Hyvää tässä olivat myös viittaukset muihin elokuviin, metaelokuvamaisuus ja muutamat klassikkonäyttelijät sivuosissa (ainakin Lee sekä John Astin vanhasta Addams Family -sarjasta). Lisäksi oli hyvä, ettei tämä ollut mikään vuodenaikaleffa niin kuin ykkönen.

rating 70,000

28.04.2018 klo 13:28

Riiviöt

Moni vanhempi katsoja on ilmeisesti saanut Riiviöistä nostalgian tunteita. Itse olin nähnyt leffan viimeksi ehkä ala-asteella, ja kun nyt päätin katsoa sen uudestaan, odotin kokevani juuri nostalgiaa. En kuitenkaan muistanut leffasta ennestään paljon mitään. (Tämän takia erehdyin katsomaan sen väärään vuodenaikaan joulun sijasta.) Lisäksi se oli omaan makuuni liian perhe-elokuvamainen ja lapsellinen. Voin kuitenkin suositella Riiviöitä niille, jotka ovat nähneet sen lapsena/nuorena ja niille, jotka haluavat nähdä vähän erilaisen jouluelokuvan.

rating 60,000

23.04.2018 klo 12:46

The Thing - "Se" jostakin

Yleensä en välitä tällaisista hirviökauhuleffoista, koska ne eivät ole pelottavia, vaan vain typeriä ja/tai ällöttäviä. Tässäkin oli kyllä paljon ällöttäviä otuksia ja tehosteita, mutta tässä tapauksessa ne oli hyvin toteutettu ja myös karmivia. Elokuva oli muutenkin aika kolkko, ja käsikirjoitus sekä näyttelijät hyviä. Myös musiikki ym. äänet olivat leffaan sopivia ja hyviä. Tässä siis yksi poikkeuksellisesti hyvä hirviöleffa, joka olisi pitänyt nähdä jo aiemmin.

rating 90,000

11.04.2018 klo 21:37

Vampyyrin kosto

Tämä leffa oli erikoisempi ja omaperäisempi kuin odotin. Juoni ei ehkä ole niin ihmeellinen, mutta leffa on omalaatuinen ainakin visuaalisen tyylin puolesta. Elokuvan suomenkielinen nimi on tosiaan harhaanjohtava; ehkä ainoa vampyyreihin liittyvä asia elokuvassa on se, että nimihenkilö vuodattaa uhreistaan veret ulos. Mielestäni oli vain hyvä asia, että kyseessä ei ollut mikään tavallinen kliseinen vampyyriraina. Elokuva tuo muuten mieleen Phantom of the Paradisen, Argenton Trauman ja yhdessä kohtaa jopa Saw'n.

rating 70,000

09.04.2018 klo 17:22

The Tingler

Hyvä vanha kauhu-/scifielokuva, jossa on aika omaperäinen idea ja pari näyttävää painajais- tai harhanäkykohtausta. En tiennyt leffasta juuri mitään ennen sen katsomista, mutta se oli kiinnostavampi ja parempi kuin mitä odotin.

rating 80,000

07.04.2018 klo 21:30

The Brainiac

Törmäsin tähän elokuvaan Tähtivaeltaja-lehden dvd-arvostelussa, jossa tämä oli saanut neljä tähteä. Sen perusteella luulin kyseessä olevan hyväkin vanha roskaelokuva/kauhukomedia. Katsoin leffan englanninkielisen version ja se oli valitettavasti liian tylsä ollakseen sellainen kuin odotin. Jos leffa olisi ollut paljon oudompi ja hauskempi, se olisi voinut olla paljon parempi. Tällaisena sen jaksaa katsoa ehkä kerran. Suosittelen katsomaan ennemmin brasilialaisia "Coffin Joe" -elokuvia samalta vuosikymmeneltä. Nekin ovat tyylikkäämpiä ja viihdyttävämpiä.

rating 40,000

03.04.2018 klo 21:11

Kauhujen linna

Tunnelmallinen psykologinen kauhu- tai jännitysdraama, joka tuo mieleen ainakin The Othersin, The Bad Seedin ja Rebeccan. Jos pidät mistä tahansa edellä mainitusta elokuvasta tai Rebecca-kirjasta, kannattaa katsoa myös The Innocents.

rating 80,000

02.04.2018 klo 13:37

Lips of Blood

Tämä oli vähän parempi kuin Shiver of the Vampires, koska tässä oli edes vähän parempi juoni. Muu osa elokuvasta olikin sitten aika heikosti toteutettu. Näyttelijöissä ei ollut taaskaan suurta kehumista ja dialogi oli monessa kohtaa epäluontevaa. Lisäksi tässä oli liikaa tylsää ympäriinsä juoksentelua ja selittämättömiä tapahtumia, eikä tämä ollut edes visuaalisesti erityisen tyylikäs, kuten Rollinin elokuvat yleensä.

rating 50,000

02.04.2018 klo 13:27

Shiver of the Vampires

Kuten sanottu, tämä on Rollinin tylsimpiä ja heikoimpia elokuvia. Juoni on hatara, dialogi tönkköä ja näyttelijät aika huonoja. Parasta tässä on ehdottomasti visuaalinen ilme kaikkine vampyyrielementteineen. Valitettavasti hienon ulkokuoren alta paljastui liian ontto sisältö.

rating 40,000

25.03.2018 klo 16:40

Horns

Hornsin idea vaikutti aluksi kiinnostavalta ja hyvältä, mutta leffan kuluessa paljastui, että ideaa ei ollut käytetty parhaalla mahdollisella tavalla. Esim. juoni oli loppujen lopuksi ennalta-arvattava ja kliseinen (mustavalkoinen hyvän ja pahan välinen taistelu sekä ärsyttävän imelä rakkaustarina). Lisäksi elokuva oli ylipitkä ja siinä oli paljon aika halvan näköisiä tietokonetehosteita. Näyttelijät kuitenkin olivat ihan hyviä rooleissaan.

rating 40,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot