Kuulintu

Kuulintu

Käyttäjä, 1 fania

Parhaat elokuvat ikinä

1

Tuntematon sotilas (1955)

Tämä suomilegenda ei esittelyjä kaipaa! Ehdottomasti yksi parhaista suomalaisista filmauksista ikinä.

Tuntematon sotilas rating 4,37

2

Yksi lensi yli käenpesän (1975)

Yksi maailmankaikkeuden parhaista elokuvista. Tunnelma on loistava, Jack Nicholson tekee elämänsä parhaan roolisuorituksen ja muutenkin elokuva on tiivis paketti, josta mitään ei puutu.

Yksi lensi yli käenpesän rating 4,34

3

Bunkkeri (2001)

Bunkkeri on erittäin, erittäin jännittävä sotatrilleri. Ehdottomasti parhaita sotakuvauksia

Bunkkeri rating 3,24

4

One Hour Photo (2002)

Erittäin loistava, psykologisesti jännittävä elokuva, joka puuttuu rohkeasti yksinäisyyden aiheuttamiin ongelmiin. Robin Williams on hyytävän upea roolissaan, ja muutkin näyttelijät ihan hyviä.

One Hour Photo rating 3,62

5

Paluu tulevaisuuteen (1985)

Legendaarisen trilogian ensimmäinen osa. Erittäin loistava elokuva. Tällä tavalla komediaa pitäisi tehdä. Tällaisia toteutuksia ei näe enää nykyelokuvissa. Christopher Lloyd on häikäisevä näyttelijä, mutta eipä Michael J. Foxkaan varjoon jää.

Paluu tulevaisuuteen rating 4,25

6

Pianisti (2002)

Realistinen ja koskettavakin kuvaus juutalaisesta pianistista, joka yrittää selviytyä toisen maailmansodan melskeissä. Kuvaa loistavasti sitä, kuinka sodan keskelläkin oli avuliaita sieluja. Ei takuulla pettymys.

Pianisti rating 4,28

7

Pako Alcatrazista (1979)

Aivan mahtava vankilapakodraama. Clint Eastwoodin paras elokuva. Ehdottoman ehjä ja hieno kokonaisuus. Don Siegelin legendaarisen loistava ohjaus ja hyvä leikkaus

Pako Alcatrazista rating 4,06

8

Kotia kohti - uskomaton seikkailu (1993)

Koskettava selviytymistarina, johon ihastuin jo lapsena. Aikuisenakin tämä kyllä kolahtaa vielä aivan yhtä lujaa. Ehdottomasti klassikko, jos mikä.

Kotia kohti - uskomaton seikkailu rating 3,41

9

Lolita (1997)

Todella pahasti aliarvostettu elokuva. Senhän kyllä ymmärtää kun miettii sitä, että jotkut käsittävät tämän väärin - nimittäin pedofiilitarinaksi - jota tämä ei missään nimessä ole! Minusta tämä on koskettava ja herkkä kuvaus muistoihin vaipumisesta ja nuoren tytön herättämästä Déjà-Vu tunteesta.

Lolita rating 3,90

10

Karhu (1988)

Todella upea elokuva, johon ihastuin jo pikkupoikana. Tämähän on kuin elokuvaformaattiin painettu luontodokumentti. Mitkä maisemat! Lämminhenkinen tarina muutenkin. Kuolematon klassikkohan tämä on.

Karhu rating 3,95

11

Hitler - pahuuden nousu (2003)

Yksi parhaista natsi-kuvauksista ja muutenkin yksi parhaista elokuvista mitä olen katsonut. Tämä jäi todellakin mieleen, puhutteli, pisti ajattelemaan. Hyvin kuvattu, loistava tunnelma ja hyvä näyttelytyö takaavat viihdyttävän kokemuksen.

Hitler - pahuuden nousu rating 3,67

12

Äideistä parhain rating 3,58

13

Poika raidallisessa pyjamassa (2008)

Erittäin koskettava elokuva. Parhaita leffoja mitä on tullut katsottua muutenkin. Lapsen näkökulmasta lähestyttäessä aikuisten julmuus näyttää erityisen häpeälliseltä ja julmalta. Ikinä en ole elokuvaa katsoessani itkenyt, mutta tämän leffan lopputekstien vieriessä näytölle, oli lähellä ettei vierinyt jotain muutakin...

Poika raidallisessa pyjamassa rating 3,73

14

Postia pappi Jaakobille (2009)

Joo ei kyllä Klaus Härö pettänyt taaskaan...aivan mahtava elokuva. Joku voi pitää tylsänä, mutta ite rakastan tämmöstä vähäeleistä ja syvällistä, rauhallista draamakerrontaa. Parilla näyttelijälläkin saa ihmeitä aikaan kun on tarpeeksi taitava. Tämä on yhdenlaista minimalistista taidetta. Tykkään!

Postia pappi Jaakobille rating 3,68

15

Uusi ihminen (2007)

Leffavuokraamossa mietin pitkään ja hartaasti mitkä kaksi elokuvaa haluaisin vuokrata viikonlopun ratoksi. Näköjään miettiminen tuotti hedelmää, sillä tämä oli aivan totaalinen napakymppi. Minä rakastan tällaista tyylisuuntaa mitä tämä elokuva edustaa. Tässä on tilaa ajatuksille, loistava tunnelmanluonti, selkeä, johdonmukainen tarina erittäin hyvät roolisuoritukset kaikilta näyttelijöiltä. Tämä herättää tunteita ja ajatuksia. Yksi parhaista draamoista, mitä on tullut katsottua. Suosittelen varsinkin sellaisille ihmisille, joilla on kykyä syventyä ja hiljentyä asioiden äärelle, jotka haluavat pohtia ja miettiä asioita ja jotka pitävät rauhallisesta, hieman surumielisestä tunnelmasta elokuvassa. Minulta täydet 5 tähteä.

Uusi ihminen rating 3,41

16

Ondine (2009)

Olipa ihan tosi hyvä elokuva! Aivan huikean ihanat maisemat ja hyvä tunnelma. Tarina oli erittäin kiinnostava ja jaksoi kantaa oikeasti ihan loppuun asti. Henkilöt olivat mielenkiintoisia ja elokuvasta jäi oikein mukava ja miellyttävä olo pitkäksi aikaa

Ondine rating 3,37

17

Vuoristorata (1977)

Vuoristorata rating 3,33

18

Humiseva harju rating 2,88

Profiilin tiedot

TOP-listat