Juki

Juki

Käyttäjä, 18 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (81)

30.04.2021 klo 23:55

Kummeli - Onko nyt hjuva fiilis?

Uusintakatsomisen jälkeen ei ole mielipide muuttunut. Eli aika ankeaa menoa tässä viimeisesä sarjassa. Ainoat hauskat olivat Speedy ja Saku sekä Valintojen maailma. Ja olihan Karilla ja Karvattomillakin muutama hauska rallatus. Muuten oli aika väsynyttä menoa. Mikko Kivinen ei sopinut juontajaksi ollenkaan. Huono valinta. Ekstrat ovat tällä kertaa huomattavasti parempia kuin itse jaksot. Hauskin ekstra on Kummelin Joulu. Sille neljä tähteä ja varsinaisille jaksoille 2.

rating 40,000

30.04.2021 klo 23:44

Kummeli - jumankauta juu, nääs päivää!

Vuoden 1997 jaksoista lähtien taso putosi aika paljon ja mukaan alkoi tulla sitä vähän härskimpää sketsiä. Eero Kakko on vaihtunut Fabioon, joka on mielestäni yksi Kummelihistorian ärsyttävimmistä hahmoista. Onneksi hänet heivattiin vuoden 1997 jaksojen jälkeen ja mukaan tuli taas vanha tuttu Eero Kakko. Kyllä tästäkin paketista kuitenkin muutamia hauskojakin juttuja löytyy, kuten Veljekset Kinnula, Jämävitsien kaatopaikka, Työnjohtaja Kouhia ja Meteorologi Pertti Pasanen sekä tietysti Esko Mörkö, joka lukee vanhoja Jalluja. Myös Myrkyttäjä ja Rapakymppi olivat aika hauskoja. Vaikka Mari Turunen ihan hyvä näyttelijä onkin, niin ei hän oikein tunnu tähän Kummelien miesvoittoiseen porukkaan sopeutuvan.

rating 70,000

30.04.2021 klo 23:29

Kummeli - kyllä lähtee!

Kyllä lähtee! Tästä se kaikki alkoi! Ilpo Nuokko on aika hauska hahmo, mutta ei aivan Eero Kakon veroinen kuitenkaan. Paketti sisältää paljon legendaarisia sketsihahmoja, kuten Martti Mielikäinen, Speedy ja Saku, Matti Näsä ja urheiluvalmentaja Raimo Vormisto ja suojattinsa Timo Silakka. Paketin ekstroista parasta antia on tietysti Törkylaari, jossa on niitä pilalle menneitä otoksia. Myös demo on aika hauskaa katsottavaa ja haastattelukin on aika mielenkiintoinen. Uudenvuoden special on aika puuduttavaa katsottavaa eikä siinä ole oikeastaan muuta hauskaa kuin Mielikäisen kertoma vitsi.

rating 80,000

30.06.2019 klo 11:36

Hui kauhistus!

Perustuu Mauri Kunnaksen vuonna 1985 julkaistuun samannimiseen kirjaan. Pelottavista aiheistaan (noidat, kummitukset, hirviöt ja vampyyrit) huolimatta sarja ei ole lainkaan pelottava, vaan kaikki pelottava käsitellään hauskasti ja kaikilla tarinoilla on onnellinen loppunsa. Kertojana sarjassa on Mauri Kuosmanen, joka on tuttu mm. tv-sarjasta Reinikainen. Kuosmanen eläytyy hienosti sarjan hahmojen ääniksi. Sarja on myös sopivan lyhyt, joten sen jaksaa katsoa moneen kertaan uudestaan. Parhaiten tästä tykkäävät tietysti lapset, joille tämä ensisijaisesti onkin tarkoitettu, mutta kyllä aikuisetkin varmasti tämän parissa viihtyvät. Ei tämä ihan sitä parasta Kunnasta ole, mutta viihdyttävä ja hauska sarja kuitenkin. Seurassani tätä katsoneet 7- ja 4-vuotias ainakin tykkäsivät.

rating 80,000

10.06.2019 klo 11:17

Sleepy Hollow: 1. tuotantokausi

Oletin ennen tämän sarjan katsomista, että tässä mennään samaan tyyliin kuin siinä Tim Burtonin leffassa, mutta toisin kävi. Alku vaikutti ihan lupaavalta kun siinä olitiin vielä niissä 1700-luvun maisemissa, mutta sitten kun siirryttiin nykyaikaan niin meno ei enää ollutkaan niin mukaansatempaavaa, Jaksoin kuitenkin juuri ja juuri sinnitellä tämän ekan kauden loppuun. Yhteen 40-42 minuuttia kestävään jaksoon oli yksinkertaisesti tungettu liian paljon kaikkea erikoista ja juuri tämä teki sarjasta todella sekavan ja vähän jopa vaikeasti seurattavan. Jokaisen jakson lopussa tuntui myös että juttu jäi pahasti kesken. Ja sitten seuraavassa jaksossa alkoikin jo uusi juttu. Näyttelijät eivät mielestäni mitään parhaita olleet eikä toimintakaan ollut muutamaa ihan hienoa kohtausta lukuun ottamatta mitenkään erityisen näyttävää. Erikoisinta oli se kun sentään nykyajassa liikuttiin, niin Ichabodilla oli koko ajan vaan ne 1700-luvun vaatteet. Muita kausia en edes viitsi katsoa jos meno on samaa tasoa kuin tällä ekalla kaudella.

18.11.2018 klo 00:00

Tikun ja Takun pelastuspartio

Yksi lapsuuteni suosikkisarjoista. Muistan, että tätä tuli MTV3:lta aina lauantaisin Harlekiini Klubi -ohjelman yhteydessä englanniksi puhuttuna ja suomeksi tekstitettynä. Yksittäiset jaksot eivät ole jääneet mieleeni, mutta sarjan hauska huumori ja Tikun ja Takun naljailut ovat jäänet mieleen. Pörri oli pienenä suosikkihahmoni. Ja myös tunnari oli hieno! Sitä pahiskissaa pelkäsin, mutta professori Nulli oli hauska. Ja tulipa sitä ensimmäistä peliäkin pelattua legendaarisella 8-bittisellä Nintendolla.

14.11.2018 klo 00:22

Studio Impossible

Ei mikään mestariteos, mutta ihan hauska sarja kuitenkin. Parasta antia olivat SIG-pyöräilijä, Teräsvillan toilailut sekä Riki Sorsan veli ja muutamat juontopaikatkin olivat aika hauskoja.

rating 70,000

30.08.2018 klo 23:22

Peukaloisen retket

Todella upea sarja, jonka jaksaa myös katsoa uudestaan useaan kertaan, kiitos Inkeri Walleniuksen loistavan ääninäyttelyn. Lapsena tätä tuli katsottua todella paljon eikä tuo alkuperäisen äänen kuuluminen Walleniuksen äänen taustalla haitannut. Muistan, että sarja oli paikoin aika jännittävä, varsinkin ne kohtaukset joissa Smirre-kettu jahtasi Nilsiä ja hanhia. Suositeltavaa katsottavaa myös kaikille nykylapsille, sillä sarja esittelee myös paljon Ruotsin historiaan liittyviä tapahtumia ja hahmoja.

Yleltä on kerrottu seuraavaa tuosta suomalaisesta dubbauksesta: Kyseisellä tavalla äänitettyjen ohjelmien suomenkielistä toteutusta varten saaduissa nauhoissa ei ollut lainkaan ns. kansainvälisen äänen raitaa (i-ääni), ts. raitaa, jolla on ainoastaan tehosteet ja musiikki. Nauhoilla oli vain kaksi raitaa, joista toisella oli lopullinen miksaus (final mix) ja toisella aikakoodi, joka tarvittiin esimerkiksi käännöksen ajoitusta ja näyttelijöiden työskentelyä varten. Kansainvälisen ääniraidan puuttuminen aiheutti sen, että suomenkielinen toteutus piti tehdä saksankielisen lopullisen miksauksen kanssa. Tällöin alkuperäinen ääni vaimennettiin tai hiljennettiin niissä kohdin, joissa suomenkielinen kertoja on äänessä.

Ratkaisu ei siis johtunut kustannuksista, vaan syy oli puhtaasti tekninen.

rating 80,000

16.08.2018 klo 01:01

Kontio & Parmas

Odotin kyllä paljon parempaa kuin mitä tarjottiin. Olihan tässä muutamia ihan hauskoja juttuja, mutta kokonaisuutena tämä oli tylsä. Ilkka Heiskasen esittämä itsensäpaljastajaukkeli oli koko sarjan hauskin hahmo. Vitsit olivat välillä ihan hauskoja ja sitten välillä taas todella tylsiä. Eikä tässä sarjassa oikeastaan sitä Kummeliakaan ollut kuin sarjan nimessä "Kummeli esittää" sekä tietysti siinä että mukana on koko Kummeli-nelikko, eli Silvennoinen, Vihinen, Kahilainen ja Hela. Alkuperäinen Kummelihan oli ihan perinteistä kreisihuumoria, mutta tässä mentiin puhtaasti draaman ehdoilla ja kreisihuumori loisti poissaolollaan.

Aikaisempien Kummeli-sarjojen puolituntiset jaksot toimivat hyvin, mutta näissä 40-minuuttisissa iskee tylsyys jo puolivälissä jaksoa. Vaikka mukana on hyviä näyttelijöitä, eivät he saa hahmoistaan tarpeeksi irti, jotta sarja jaksaisi pidemmän päälle innostaa. Vierailevina tähtinä nähdään mm. Heikki Kinnunen, Aku Hirviniemi, Jouni Hynynen, Pamela Tola, Toni Wahlström ja Hannele Lauri sekä monia muita tuttuja naamoja.

Vaikka tämä oli paikoin todella puuduttavaa katsottavaa, niin vanhana Kummeli-fanina jaksoin kuitenkin katsoa sarjan loppuun saakka, mutta ei tätä oikeastaan voi suositella kuin vain fanaattisimmille Kummeli-friikeille. Ensimmäinen jakso oli paras. Siitä kaksi tähteä. Loput jaksot tuntuivat vähän vasemmalla kädellä hutaistuilta.

rating 40,000

06.07.2018 klo 18:07

Painajainen

Hyvä sarja, jonka muistan nähneeni ensimmäisen kerran jo ala-asteikäisenä 1990-luvun alkupuolella kun MTV esitti sarjan uusintana ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran. Vuosien saatossa sarjan nimi ja tapahtumat unohtuivat lähes tyystin mielestäni. Muistin vain sekopäisen Eero Melasniemen ja vihreän Ladan joka ajetaan ulos tieltä. En tosin saanut päähäni missä sarjassa tämä oli. Vasta vuonna 2012 kun sarja ilmestyi DVD:lle, palautuivat vanhat muistot mieleeni ja muistin myös, että tässä sarjassahan se Lada oli.

Vaikka tämä luokitellaankin kauhuksi, niin mukaan on eksynyt myös muutamia tahattoman koomisiakin kohtauksia. Mitään varsinaista kauhua tässä siis ei hirveästi ole, mutta jännityselementtejä sitäkin enemmän. Enemmän tätä voisi kutsua psykologikseksi jännäriksi kuin kauhuksi. Näyttelijät Eero Melasniemen johdolla tekevät hyvät suoritukset ja Melasniemen lisäksi joukossa nähdään monta tuttua tuon ajan näyttelijää, kuten Martti Tschokkinen, Jyrki Kovaleff, Johanna Raunio, Raili Tiensuu, Matti Tuominen ja Turo Pajala. Ismo Sajakorpi onnistuu ohjauksessaan hyvin ja sarja jaksaa pitää otteessaan aivan viime hetkille saakka.

rating 80,000

08.06.2018 klo 15:59

Hynttyyt yhteen – Nyt män jakeluun

Ihan hauskoja myös nämä viimeisetkin jaksot ja lisääkin olisi mielellään katsonut. Spede ja Simo olivat hauskoja ja juuri tuo heidän jaksonsa on minulle jäänyt parhaiten mieleen sarjan tv-esityksestä. Myös legendaarinen Esko Hukkanen tekee hauskan roolin Virpiin ihastuvana rikkaana ukkelina ja totta kai myös Kalevi Kahra Vapun isänä on mainio. Ja onneksi näistä viimeisistä jaksoista ei ole jouduttu poistamaan yhtään kohtausta. Spedehän suunnitteli vielä sarjan pohjalta elokuvaakin, mutta aikapula kaatoi lopulta ne suunnitelmat.

rating 80,000

03.06.2018 klo 11:43

Hynttyyt yhteen – Kassokaa ihmees

Eija Vilpas ja Hannele Lauri tekevät hauskat roolisuoritukset ja myös virailevat näyttelijät onnistuvat. Etenkin Juha Veijonen Keijona ja Maj-Brit Heljo Virpin äitinä ovat mainioita.

Virpin ja Vapun toilailuille saa nauraa välillä lähes vedet silimässä, mutta pidemmän päälle kuitenkin tuo Vilppaan puhuma karjalan murre alkaa pakostakin hiukan ärsyttämään, varsinkin jos jaksoja katsoo monta samalta istumalta.

Hieman myös ihmetyttivät nuo tekijänoikeudellisista syistä lyhennetyt kohtaukset, jotka tekivät muutamista jaksoista hieman sekavia.

Tämä sarjan kakkospaketti jatkaa kuitenkin samaa hauskaa linjaa kuin sarjan ensimmäinenkin julkaisu, mutta mukaan on eksynyt myös muutama hiukan heikompi jakso.

rating 80,000

06.02.2018 klo 23:41

Simpsonit: 3. tuotantokausi

Ei vieläkään aivan parasta menoa, mutta lähes yhtä hyvä kuin kakkoskausikin. Omat suosikkijaksoni kaudelta ovat: Ystävä hädässä, Painajaisia, Homerin tuliliemi, Hätähuuto kaivosta ja Ihmemaila. Hätähuuto kaivosta -jakso on ollut jakson ensiesityksestä lähtien suosikkini kaikista Simpsonit-jaksoista. Klassikkokamaa!

rating 70,000

06.02.2018 klo 23:31

Simpsonit: 2. tuotantokausi

Parannusta huomattavasti ensimmäiseen kauteen verrattuna, mutta ei tämä vielä ihan parhaimpia kausia ole. Tällä kaudella mukaan tuli myös jokavuotinen Kauhujen talo -jakso. Omat suosikkijaksoni tältä kaudelta ovat: Kaljulääke, Kauhujuttu, Kolmisilmäinen kala, Huimapää rullalaudalla, Velipuoli ja Radioaktiivinen mies.

rating 80,000

12.01.2018 klo 03:43

Simpsonit: 1. tuotantokausi

Olin vasta 6-vuotias kun nämä ensimmäisen kerran Suomen tv:ssä esitettiin ja vielä ihan silloin en näitä katsonut, vaan vasta siiten kun joskus tulivat ensimmäisen kerran uusintoina. Vaikka nämä jaksot ovatkin ehtaa klassikkokamaa, niin piirrosjälki on vielä aika kehnoa eikä ääninäyttelykään vielä oikein hyvää ole. Huvittavia virheitäkin löytyy, mm. Smithersin tumma ihonväri, Milhousen ja Moen mustat hiukset sekä Barneyn keltaiset hiukset. Omat suosikkijaksoni kaudelta ovat Joulurauha, Perheterapiaa, Ruostunut romukasa ja Lapsenvahti. Piirrosjälki ja ääninäyttely ansaitsevat 3 tähteä, mutta itse jaksot ovat sen verran mahtavia ja hauskoja, että ne ansaitsevat viisi tähteä.

04.12.2017 klo 23:45

Hyvät herrat

Legendaarinen sarja! Maikkari saisi tehdä todellisen kulttuuriteon ja esittää koko sarjan kesäuusintoina iänikuisen Salatut elämät -sarjan sijasta tai julkaista jaksot DVD:nä.

Matti Tuominen tekee mielestäni yhden uransa parhaimmista rooleistaan öykkärimäisenä kauppaneuvos Paukkuna ja myös Eero Melasniemi hänen vävynään Tollona on hauska. Sivuosissa nähtävät Eila Pehkonen, Anja Pohjola, Mikko Roiha ja Billy Carson ovat myös hauskoja. Käsikirjoitukset sarjaan väsäsivät Aarno Laitinen ja Lasse Lehtinen salanimillä Saara Lenso, Serita Numintio ja Sole Sarana. Vaikka mukaan mahtuu monta tylsääkin jaksoa, niin onhan tämä ehdotonta kulttikamaa! "Henkilökunta! Tärpättiä!" Vuonna 1999 sarjalle tehtiin Herrat nauraa -niminen jatkosarja.

rating 100,000

29.11.2017 klo 00:09

Twin Peaks: The Return

Vaikka mukana on paljon hyvää, niin myös paljon tylsää, sekavaa ja jopa kummallistakin menoa mahtui tälle uudelle kaudelle. Välillä jaksoja katsoessa tuli mietittyä, että katsonko todella Twin Peaksin uutta kautta vai jotain ihan toista sarjaa. Suurimpana miinuksena se, että tapahtumat eivät tällä kertaa sijoitu pelkästään Twin Peaksiin vaan poukkoilevat siellä täällä. Tunnelmakaan ei tässä ollut enää yhtä hieno kuin ensimmäisellä ja toisella kaudella.

rating 60,000

28.11.2017 klo 01:10

Korpelan kujanjuoksu: 2. tuotantokausi

Huomattava parannus on tapahtunut ykköskauteen verrattuna vaikka tässäkin niitä tylsiä hetkiä on tarjolla. Tällä kertaa jännitystä ja komediaa oli ykköskautta enemmän ja ohjauskin on nyt onnistunut paremmin kuin ensimmäisellä kaudella. Janne Kataja jatkaa ensimmäiseltä kaudelta tuttua hölmöilyään Jaskana ja myös muut näyttelijät tekevät ykköskautta paremmat suoritukset. Mielenkiinnolla odotan mitä kolmas kausi tuokaan tullessaan.

rating 70,000

28.11.2017 klo 01:07

Korpelan kujanjuoksu: 1. tuotantokausi

Ihan viihdyttävä sarja, mutta tylsiäkin hetkiä on mukana. Vaikka Janne Kataja ei mielestäni mikään varsinainen näyttelijä ole, niin tässä hän tekee ihan hauskan roolin hölmönä Jaskana. Mäkinen ei ole onnistunut ohjauksessa aivan yhtä hyvin kuin aiempien sarjojensa kanssa, mutta siitä huolimatta tämän seurassa viihtyy ihan mukavasti.

rating 60,000

25.09.2017 klo 16:33

Vihreän kullan maa

Vihreän kullan maa esitettiin alun perin MTV:llä vuosina 1987-1988 ja uusintana vuonna 1995. Sen jälkeen sarjaa ei ole uusittu. Vuonna 2011 sarja julkaistiin DVD:llä, ensin neljä erilisenä julkaisuna ja sen jälkeen yhteisboksina joka sisältää kaikki aiemmin julkaistut DVD:t.

Sarjan käsikirjoituksesta vastasi kirjailija Kirsti Manninen salanimellä Enni Mustonen. Sarjan ohjasi Markku Onttonen (1947-2004). Kyseessä on sukutarina, jota on "haukuttu" jopa Suomen Dallasiksi. Itse en koskaan Dallasia ole katsonut, joten vertailu ei onnistu. Sarjan valmistumisen jälkeen Manninen/Mustonen kirjoitti vielä kolme Evola-suvun tarinaa valottavaa kirjaa, jotka sijoittuvat aikaan ennen tv-sarjan tapahtumia.

Sarjassa on mukana paljon tuttuja näyttelijöitä, kuten Inga Sulin, Markku Huhtamo, Kurt Ingvall, Martti Katajisto, Asta Backman, Eeva Eloranta, Svante Korkiakoski, Marita Nordberg ja Juha Hyppönen. Näyttelijä Kurt Ingvall kuoli kesken sarjan kuvausten vuonna 1987 ja ehti esiintyä sarjassa 14 jakson verran. Jaksosta 16 lähtien hänen roolinsa näytteli Martti Katajisto.

Omasta mielestäni ihan hyvä sarja, vaikka tätä monet ovat haukkuneet. Jaksot loppuvat aina johonkin jännittävään tai mielenkiintoiseen kohtaan joka pakottaa katsomaan heti perään seuraavan jakson. Tosin viimeinen jakso loppuu niin, että sarja tuntuu jäävän pahasti kesken, sillä olisi ollut kiva nähdä vielä miten tarina olisi kyseisestä kohdasta jatkunut. Tästä huolimatta hieno sarja, joka on myös kuvattu hienoissa maisemissa Ruotsinpyhtäällä Strömforsin ruukissa.

rating 80,000

22.05.2017 klo 01:36

Café Kirpputori

Legendaarisen porilaisohjaaja Visa Mäkisen ohjaamassa sarjassa seurataan porilaisen Palinin kirpputorin arkea ja sen värikästä väkeä, niin asiakkaita kuin työntekijöitäkin. Sarjassa myös vierailee monia julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten näyttelijä Esko Roine, muusikko-kansanedustaja Mikko Alatalo, kitaristi Jouni "Jonttu" Virta sekä näyttelijä Aarno Sulkanen. Käsikirjoituksen sarjaan on tehnyt kirjailja Jorma Ojaharju (1938-2011).

Ohjaaja Mäkinen on itsekin aikoinaan toiminut sekä nakkikioskinpitäjänä että myös kirpputorinpitäjänä, joten aihe on hänelle tätä kautta tuttu. Seppo Kulmala tekee mielestäni parhaan suorituksen ja myös Aarno Sulkanen sekä Reijo Kokko ja Seppo Maaniittu ovat paikoin hauskoja rooleissaan. Taneli Rinne esiintyy sarjassa ns. kertojan roolissa joka aina välillä ilmestyy kertoilemaan elämänviisauksia. Vierailijoista hauskin on ehdottomasti Esko Roine, mutta myös Mikko Alatalo ja Dingon kitaristina tunnettu Jonttu Virtakin tekevät hauskan vierailun. Mäkisen tuotannoista Esko Roine muistetaan ainakin Pekka Puupään roolista sekä elokuvassa että tv-sarjassa. Myös Seppo Kulmala kuului 1980-luvulla Mäkisen elokuvien vakionäyttelijöihin. Vaikka tämä nyt ei aivan Mäkisen parhaimpiin lukeudukaan, niin silti kyseessä on ihan hauskaa, leppoisaa ja harmitonta viihdettä, jonka parissa viihtyy mukavasti jos vain aihe yhtään kiinnostaa.

rating 70,000

07.04.2017 klo 23:10

Uuno Turhapuro

Tupajumit ja homesienet ovat tuhonneet vuorineuvos Tuuran ja hänen vaimonsa kartanon. Niinpä pariskunta joutuu remontin ajaksi muuttamaan Uunon ja hänen vaimonsa luokse. Myös kodittomaksi joutunut Uunon hyvä ystävä insinööri Sörsselssön muuttaa Turhapuroille. Appiukko tosin tekee kaikkensa, ettei hänen tarvitsisi missään nimessä muuttaa asumaan Uunon luokse (mm. ilmoittaa autonsa varastetuksi ja joutuu pidätetyksi autovarkaudesta). Lopulta kaikki kuitenkin selviää ja appiukkokin löytää itsensä palloilemasta Uunon kanssa saman katon alla.

Ihan hauska sarja, vaikka tämä ei Uuno-leffojen tasolle nousekaan. Mukana heiluvat jo Uuno-leffoista tutut Vesku Loiri Uunona, Marjatta Raita Uunon vaimona, Tapio Hämäläinen ja Marita Nordberg Uunon appivanhempina sekä Simo Salminen insinööri Sörsselssöninä. Sivuosissa nähdään mm. Seppo Pääkkönen, Tommi Rinne, Martti Tschokkinen, Linda Lampenius ja Annika Metsäketo sekä tietysti ihastuttava Elli Castrén Tuuran sihteerinä Unelma Säleikkönä. Spede Pasasen esittämä Härski Hartikainen sen sijaan loistaa poissaolollaan. Muutamia Härskin keksintöjä sarjassa kuitenkin on mukana.

Kuten Uuno-leffoissakin, niin myös tässä sarjassa toistetaan muutamia jo muinoin 1970-luvulla nähtyjä Uuno-sketsejä (mm. Uunon tv-ohjelmaesitykset). Tämä sarja vaikutti osaltaan myös siihen, että Tapio Hämäläinen sai tarpeekseen Tuuran roolista eikä häntä nähty enää seuraavassa Uuno-elokuvassa appiukkona.

Sarja on kuvattu lähes kokonaan yksissä ja samoissa lavasteissa, lukuun ottamatta muutamaa kohtausta poliisiasemalla sekä paria ulkokohtausta. Lavasteet ovat lähes identtiset Speden tuottaman Blondi tuli taloon -sarjan lavasteiden kanssa. Tosin muutamia pieniä muutoksia on tehty, mutta pääosin lavasteet ovat siis samat. Erinäisten tietojen mukaan "tuotantoteknisistä syistä" sarjan kolme viimeistä jaksoa jäivät kokonaan kuvaamatta ja sen vuoksi sarja päättyy hieman kummallisesti kesken kaiken. Vuoden 1996 ensiesityksen jälkeen sarjaa ei ole uusittu eikä julkaistu myyntivideona eikä DVD:nä.

rating 70,000

13.01.2017 klo 00:00

Sopranos: 1. tuotantokausi

Tv:stä tätä aikoinani pari jaksoa katsoin, mutta silloin tämä ei vielä oikein jaksanut innostaa. Mutta nyt kun vihdoin tuli hommattua tämänkin sarjan blu-ray-boksi kokoelmaan niin jaksoi paremmin perehtyä sarjaan ja nyt onkin sitten ensimmäinen tuotantokausikin jo katsottuna. Todella mukaansatempaava ja koukuttava sarja ja näyttelijät James Gandolfinin johdolla ovat hyviä rooleissaan. Myös Nancy Marchand Tonyn äitinä tekee hauskan roolin. Tonyn käynnit psykiatrilla olivat myös välillä aika hauskoja kun Tony menetti hermonsa ja lähti ovet ulos paukkuen. Tämän ensimmäisen kauden perusteella voinee siis jo sanoa, että kyseessä on paras koskaan katsomani tv-sarja.

rating 100,000

12.01.2017 klo 11:04

He-Man and the Masters of the Universe

Legendaarinen sarja lapsuudestani jota edelleen tulee silloin tällöin fiilisteltyä YouTubesta. Tätä tuli aikoinaan katsottua paljon tv:stä ja myöhemmin myös videolta. Ja kaikki hahmothan piti tietysti saada leluinakin. Muistan myös hieman pelänneeni muutamia jaksoja sekä joitakin hahmoja kun tätä 5-vuotiaana ensimmäisen kerran katsoin. Ja kukaan ei tietenkään tunnista He-Mania Adamiksi vaikka he ovat oikeastaan yksi ja sama henkilö. Vähän sama juttu kuin Batmanin ja Teräsmiehen kohdalla. Suomeksi dubattua versiota en ole nähnyt, sillä ainakin tv:stä tätä näytettiin alkuperäisin äänin ja suomeksi tekstitettynä ja sama toistui videoillakin.

12.01.2017 klo 00:41

Turtles – mutanttikilpikonnat: 1. tuotantokausi

Loistava sarja jota tuli lapsena katseltua todella paljon VHS:ltä. Leonardo oli suosikkini ja myös Silppuri oli kova tyyppi. Hakkaa mennen tullen nämä uudemmat Turtles-viritelmät. Suomidubbaus kuulostaa myös aika hauskalta.

rating 100,000

29.12.2016 klo 22:30

Twin Peaks: 2. tuotantokausi

Jatkaa samaa loistavaa tasoa kuin ensimmäinenkin kausi. Muutamia hieman tylsempiä hetkiä mukaan toki mahtuu, mutta kokonaisuutena edelleen erittäin koukuttavaa katsottavaa. Mielenkiinnolla odotan vuonna 2017 tulevia uusia jaksoja.

rating 100,000

13.12.2016 klo 00:18

Twin Peaks: 1. tuotantokausi

Todella mukaansatempaava ja koukuttava sarja. Hahmot ovat mielenkiintoisia ja hauskalla tavalla kieroutuneita ja jopa hieman hullujakin. Näyttelijät ovat kaikki hyviä ja sopivat rooleihinsa kuin nenä päähän. Huumoria ja jännitystä löytyy sopivasti ja jopa kauhuelementtejäkin on mukana. Myös musiikit ovat hienot, etenkin loistava alkumusiikki. Ensimmäisen kauden perusteella voi sanoa, että tämä on kyllä yksi parhaista (ellei jopa paras) koskaan katsomani tv-sarja.

rating 100,000

29.09.2016 klo 22:12

Ollaan kuin kotonanne

Vaikka tämä onkin tehty hieman samaan tapaan kuin muutamaa vuotta aiemmin valmistunut saman käsikirjoittajaporukan hittisarja Parempi myöhään... niin ei tämä yllä tuon klassikon tasolle. Hauskoja juttuja on toki mukana paljon ja hyviä näyttelijöitä, kuten Pirkka-Pekka Petelius ja Kari Heiskanen sekä loistavat Pentti Siimes ja Ritva Valkama sarjan juontajaparina. Parasta antia omasta mielestäni on jakso jossa Juice Leskinen on mukana.

rating 70,000

08.08.2016 klo 23:47

Parhaat Vuodet

Hyvä jatko-osa huippusuositulle Ihmeidentekijät-sarjalle. Pääosissa edelleen Ihmeidentekijöistä tutut Matti Ranin, Nicke Lignell, Esko Salminen ja Tiina Brännare. Sarjassa keskitytään seuraamaan Ihmeidentekijöistä tutun professori Pentti Karvalan (Ranin) perheen henkilökohtaista elämää iloineen ja suruineen. Sarja sisältää monia mielenkiitoisia, hauskoja ja yllättäviä juonenkäänteitä ja ne on myös toteutettu hyvin todentuntuisesti. Parhaan roolin tekee ehdottomasti loistava Matti Ranin, mutta eivät muutkaan näyttelijät huonoja ole.

Sarjan on käsikirjoittanut jo Ihmeidentekijöistä tuttu Elina Halttunen, ohjauksesta vastaa Reija Virolainen ja tuottaja on Spede Pasasen Spede-Tuotanto Oy. Musiikin sarjaan ovat tehneet Blondi tuli taloon -sarjasta tutut Heikki Forsström ja Niko Sinervä. Sarjan ikäraja on paikoin rankkojen aiheidensa (mm. huumeiden käyttö sekä kuolema) vuoksi 12 vuotta. Sarjaa tehtiin 42 jakson verran vuosina 2000-2002 ja se oli Ihmeidentekijöiden tavoin erittäin suosittu.

rating 80,000

07.04.2016 klo 22:35

Bel-Airin Prinssi: 5. tuotantokausi

Willin läpät jaksavat naurattaa edelleen tälläkin kaudella. Myös Banksin perheen uusin jäsen Nicky on paikoin aika hauska tyyppi.

07.04.2016 klo 22:30

Bel-Airin Prinssi: 3. tuotantokausi

Will Smith jatkaa hauskaa läpänheittoa. Ei aivan yllä ensimmäisen kauden tasolle, mutta hauskaa on tälläkin kaudella. Viimeinen kausi jossa alkuperäinen Vivianin näyttelijä Janet Hubert-Whitten on mukana.

rating 80,000

07.04.2016 klo 22:28

Bel-Airin Prinssi: 2. tuotantokausi

Loistavaa läppää jälleen Williltä. Ei aivan yllä hauskuudessaan ensimmäisen kauden tasolle, mutta hyvä kausi tämäkin on. Tuo nostalgisia muistoja ja jaksaa naurattaa edelleen.

rating 80,000

07.04.2016 klo 22:27

Bel-Airin Prinssi: 4. tuotantokausi

Muuten ihan hyvä ja hauska kausi, mutta Vivianin näyttelijän vaihtuminen rokottaa vähän pisteitä. Toki uusi Viviankin ihan ok on mutta ei vedä vertoja Janet Hubert-Whittenille. Will heittää edelleen todella hauskaa läppää.

rating 80,000

16.02.2016 klo 01:03

Bel-Airin Prinssi: 1 tuotantokausi

Loistava sarja! Willillä oli parhaat jutut ja jo edesmennyt James Avery Phil-setänä oli myös välillä aika hauska. Myös Alfonso Ribeiron Carlton ja Karyn Parsonsin Hilary olivat hauskoja. Yksi 90-luvun hauskimmista valmiiksi nauretuista komediasarjoista ja onkin harmi, ettei tällaista harmitonta kohellusta tehdä enää nykyisin. Netflixin kautta on nyt viime aikoina tullut tätä fiilisteltyä ja edelleen sarja jaksaa naurattaa samalla tavalla kuin silloin aikoinaan 2000-luvun alussa kun tämä ensikerran tv:stä Suomessa esitettiin. Ensimmäinen kausi sisältää mielestäni parhaat jaksot koko sarjasta. Willin ja Jazzin tervehdykset olivat myös aika hauskoja sekä se kun Philip aina heitti Jazzin ulos talosta. Harmi vain, että tätä alettiin Suomessa esittää vasta noin 7 vuotta koko sarjan päättymisen jälkeen.

rating 100,000

04.11.2015 klo 16:37

Pappia kyydissä

Parhaan roolin sarjassa tekee Erkki Liikanen kanttorina ja myös Maija-Leena Soinne vuokraemännän roolissa on hauska. Santeri Kinnunen tekee myös perushauskan roolin pastori Kari Erkkilänä. Myös Erkki Saarelan esittämän puliukko Unskin jutut ovat varsin hauskoja. Pappia kyydissä jäi käsikirjoittaja Pertti Reposen viimeiseksi, sillä hän kuoli neljä päivää ennen sarjan ensimmäisen jakson tv-esitystä. Ei aivan vedä vertoja Reposen huimille 80-luvun sarjoille Älywapaa palokunta ja Soitinmenot, mutta ihan hauska sarja silti. Sarja esitettiin tv:ssä vuonna 1998 eikä ole uusittu sen jälkeen, mutta DVD:llä sarja julkaistiin vuonna 2013.

Sarjan jaksot ovat:

1. Kielillä puhumista
2. Apupappi paineissa
3. Merkilliset myyjäiset
4. Rippipappi paineissa
5. Voitetut kiusaukset
6. Enkeleitä
7. Kaitaa tietä
8. Vapaapäivä
9. Epäilyksiä
10. Sinkkuilta

rating 80,000

12.10.2015 klo 15:27

Kummeli - Onko nyt hjuva fiilis?

Huonoakin huonompaa menoa luvassa. Ehkäpä ainut hyvä juttu tässä boksissa on ekstroista löytyvä Kummelin Joulu. Muuten on aika ankeata menoa eivätkä vitsit oikein jaksa enää naurattaa. Eero Kakko takaisin!

rating 40,000

19.09.2015 klo 00:05

Tonttu Toljanteri (1998), joulukalenteri

Tonttu Toljanteri lyö vahingossa Joulupukkia tikapuilla päähän ja pukilta menee muisti. Jaksoissa seurataan Toljanterin toilailuja kun hän yrittää palauttaa pukin muistin ja samalla estää muita saamasta selville pukin muistinmenetystä. Siitä seuraakin paljon hauskoja ja kummallisia kommelluksia ja pulmia, jotka toivottavasti ratkeavat ennen jouluaattoa.

Mielestäni tämä ensimmäinen joulukalenteri on koko Toljanteri-sarjan paras vaikka eivät jatko-osatkaan huonoja ole. Kunto Ojansivu sopii enemmän kuin hyvin veikeän Toljanterin rooliin ja myös joulupukkina nähtävä Jukka Pääkkönen on hauska. Sivuhahmoista paras on Erkki Teittisen esittämä Kuopion osaston partiotonttu Viänäne. Sarja on myös hyvin lämminhenkinen ja sarjan huumorikin on paikoin aika hauskaa ja Toljanterin kohellusta seuratessa saa välillä nauraa oikein kunnolla.

rating 100,000

12.07.2015 klo 21:39

Mooseksen perintö

Matti Tuomisen viimeinen maalaiskomedia. Ei pärjää aivan ensimmäiselle maalaiskomedialle, mutta sarjan toisen osan tämä kyllä pesee mennen tullen. Turpeisen roolissa nähtävä Risto Salmi tekee jälleen sarjan parhaan suorituksen ja myös Matti Tuomisen esittämä Urmas Hakkarainen on paikoin ihan hauska veikko. Juoni on tässä edellistä mielenkiintoisempi ja toteutus on jälleen huippuluokkaa. Tässäkin saa taas nauraa lähes vedet silmissä, varsinkin Turpeisen tyhmyydelle ja yksinkertaisuudelle.

rating 100,000

12.07.2015 klo 21:37

Peräkamaripojat

Jatkaa samaa loistavaa laatua kuin edellinenkin maalaiskomedia. Ei tosin aivan pärjää edelliselle vaikka todella hyvä ja hauska tämäkin on. Risto Salmi tekee tässäkin sarjan parhaan suorituksen ja myös Aulis Närhen roolissa nähtävä Kunto Ojansivu on hauska. Nauraa saa jälleen lähes vedet silmissä Kuusniemen väen toilauksia seuratessa.

rating 100,000

12.07.2015 klo 21:27

Vain muutaman huijarin tähden

Loistava avaus maalaiskomediasarjalle. Matti Tuominen ja Risto Salmi tekevät parhaat roolit. Juoni on mielenkiintoinen ja sarjan toteutus on onnistunut nappiin. Paikoin saa nauraa oikein vedet silmissä, jos ei muulle niin ainakin P.A. Turpeisen jutuille ja lupsakalle olemukselle. Risto Salmi on todella ilmiömäisen hauska hieman yksinkertaisena huoltamoyrittäjä Turpeisena. Yksi viime vuosituhannen lopun parhaista (ellei jopa paras) kotimaisista draamakomedioista.

rating 100,000

02.07.2015 klo 21:03

Batman - Lepakkomies

Muksuna otin tämän aina ihan todesta ja jännitin kovasti kun Batman ja Robin joutuivat jaksojen lopussa pahaan pulaan. Nykyään tämä lähinnä vain naurattaa huonoudellaan. Huikeata ylinäyttelemistä ja koomisia tappelukohtauksia joissa lyöntejä seuraa aina jokin lyöntiin liittyvä teksti, kuten "poww" tai "crunch". Ja vaikka kuinka lyödään turpaan, niin ketään ei koskaan satu, eikä kenellekään tule yhtään mustelmaakaan. Myös kiipeilykohtaukset ovat "huikeita". Dramaattisen kuuloinen kertojaääni kruunaa kaiken! "Samaan lepakkoaikaan, samalla lepakkokanavalla!"

Ja kaikki apuvälineet ja laitteetkin ovat aina lepakko-sitä ja lepakko-tätä. Kummallista sarjassa on myös se, ettei kukaan koskaan tajua Batmanin ja Robinin todellisia henkilöllisyyksiä vaikka he kuulostavat varsin tutuilta. Sarjassa on hieno karkkimainen värimaailma ja hahmojen asutkin ovat lähes sarjakuvamaisia. Konnista oma suosikkini on ehdottomasti Pingviini ja häntä loistavasti esittävä Burgess Meredith.

Kaikessa kökköydessään ja koomisuudessaan siis todella viihdyttävä ja nauruhermoja kutkuttava camp-klassikko! Onneksi tästä on nyt kesällä 2015 saatu nauttia Yle Teemalla, kun ovat esittäneet sarjan ensimmäistä tuotantokautta.

rating 100,000

27.06.2015 klo 03:41

Me Stallarit

Todella hyvä ja hauska sarja. Kössi-enolla oli aina hyviä ideoita ja muutenkin Kössi oli sarjan paras hahmo. Harmi vain, ettei sarjaa ole esitetty enää uusintana. Täytyy vain toivoa, että ilmestyisi joskus DVD:nä.

rating 100,000

07.04.2015 klo 20:00

Rakkaat sisaret

Mielenkiintoinen tarina joka on toteutettu huumorilla, vakavampiakaan teemoja unohtamatta. Eija Vilpas, Seela Sella ja Hillevi Lagerstam sopivat hyvin sisarusten rooleihin. Myös sivuosissa nähtävät Risto Aaltonen ja Antti Virmavirta tekevät hyvät suoritukset. Jaksoja sarjassa on vain kolme, mutta jaksoja olisi saanut olla ainakin yksi lisää, sillä nyt tuntui siltä kuin sarja loppuisi jotenkin kesken. Tästä huolimatta viihdyttävä ja hieman erilainen kuin mitä osasin Kokkoselta odottaa kaikkeen Turhapuroiluun ja Körmyilyyn tottuneena.

rating 70,000

25.03.2015 klo 23:42

Konstan Pylkkerö

Heikki Kinnunen tekee mainion roolin Konstana ja myös Matti Pellonpää Konstan kaverina Anselmina tekee hyvän suorituksen. Mukana on monia tuttuja näyttelijöitä, edellä mainittujen lisäksi mukana nähdään mm. Aapo Vilhunen, Markku Toikka, Yrjö Parjanne, Martti Tschokkinen ja Ritva Oksanen. Tarinat ovat huovismaiseen tapaan hauskoja ja Konstan pohdintoja on mukava kuunnella. Hauskin kohtaus on se, jossa Konsta maistelee sitruunaa. Konstan Pylkkerö on mielestäni paras kaikista Havukka-ahon ajattelija -tarinoista.

rating 80,000

09.10.2014 klo 23:18

Nalle Luppakorva

Lapsuuteni suosikki. Hauska, viihdyttävä ja opettavainen ohjelma perheen pienimmille ja miksei myös isommillekin. Loistava Heikki Määttänen hahmojen äänenä kruunaa kaiken!

rating 100,000

06.09.2014 klo 14:02

Kolme ässää

Muuten ihan kiva ja opettavainen sarja, mutta itseäni ainakin hieman häiritsi se kun hahmojen päät keikkuivat miten sattuu koko ajan. Sarja kertoo kahden lapsen, Sallan ja Saken sekä koira Saastamoisen muodostamasta salapoliisikolmikosta, Kolme ässää, jotka yhdessä ratkovat lähiympäristössään tapahtuvia mysteerejä. Jokainen jakso kestää vain viisi minuuttia, joten ne jaksaa katsoa myös uudestaan useampaankin kertaan. Sarja sopii hyin myös aivan perheen pienimmille, sillä tämä sarja ei ole millään tavalla pelottava vaikkakin hieman jännä, mutta hauskalla tavalla ja myös Tapio Hämäläisen loistava kerrontatyyli tekee tästä mukavaa seurattavaa. Kaikkien 33 jakson lisäksi sarjan DVD-julkaisulta löytyvät myös Kolme ässää -aiheiset tietoiskut mm. heijastimen ja pelastusliivien käytöstä. Heijastintietoiskua esitetään tv:ssä edelleen syksyisin. Plussaa myös siitä, että sarja on tehty täysin suomalaisin voimin. Sarjan on käsikirjoittanut mm. Sirkuspelle Hermannin seikkailut kirjoittanut Simo Ojanen ja ohjaus sekä piirrokset ja animaatiot ovat Mikko Kunnaksen käsialaa. Sarja on myyty myös ulkomaille.

rating 80,000

02.09.2014 klo 23:25

Vili Vilperi

Loistava sarja, yksi lapsuuteni suosikeista. Suomalaiset ääninäyttelijät ovat hyviä, etenkin loistavat Erkki Saarela Lärvi-dingona ja Aapo Vilhunen herra Vompattina ja tietenkin legendaarinen Matti "Peltsi" Pellonpää Potsona ja Jarmo Koski pormestari Pelikaanina. Kertakaikkisesti!

rating 100,000

24.05.2014 klo 02:22

Hylättyjen klubi

Todentuntuinen ja kielenkäytöltään sekä aiheeltaan hieman rajumpi sarja kuin Lepikön aiemmat ja myöhemmät komediat. Näyttelijät tekevät hyvät suoritukset ja ohjauskin on onnistunut jälleen. Sarja siis kertoo nuorisokodin asukkaista ja heidän ohjaajistaan. Sarjan tunnetuimmat näyttelijät ovat Raimo Grönberg ja Anne Helminen, joka on tuttu jo Lepikon Tarkkis-sarjasta. Sarjaa olisi mielellään seurannut enemmänkin kuin vain nämä kuusi jaksoa mitä on tehty. Nyt tuntui vähän siltä kuin sarja olisi loppunut kesken. Tästä huolimatta hyvä sarja ja suosittelen kaikille aiheesta kiinnostuneille. Sarjan käsikirjoittaja Taru Väyrynen on itse työskennellyt nuorisokodissa, joten aihe on hänelle tuttu.

rating 80,000

08.05.2014 klo 21:32

Huovisen lyhyet erikoiset

Hauskoja tarinoita, joista osa pisti nauramaan oikein vedet silmissä. Parhaat jaksot sarjasta ovat mielestäni "Kuorsaus", "Viinan kätkijä" ja "Ammattimainen puolueen haukkuja". Vaikka kyse onkin huumorin mestarin Veikko Huovisen kirjoittamista teksteistä, niin mahtuu mukaan myös muutama hieman heikompi jakso, mutta mitään ihan surkeita eivät nekään ole. Kokonaisuudessaan Huovisen lyhyet erikoiset on mielenkiintoinen ja hauska paketti, jonka parissa viihtyy mainiosti. Jaksojen nimet ovat:

1. Oravanmetsästäjän sihteeri
2. Kuorsaus
3. Jutta Grahnin mies
4. Viinan kätkijä
5. Rauhanjuna
6. Ammattimainen puolueen haukkuja
7. Potkukelkka ja patiini
8. Erään murhan motiivit
9. Hyvät ystävykset
10. Kahden juopon joulu

rating 80,000

20.03.2014 klo 23:18

Hynttyyt yhteen: Uus elämä

Loistavaa kohellusta! Hannele Lauri ja Eija Vilpas tekevät todella hauskat roolit ja myös sivuosista löytyy mainioita näyttelijöitä. Yksi lapsuuteni suosikkisarjoista, ja vaikka viimeisestä katselukerrasta on vierähtänyt yli 20 vuotta, niin sarjan teho ei silti ole kadonnut mihinkään vaan edelleen tämä jaksaa naurattaa ja viihdyttää.

rating 100,000

Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat