Juki

Juki

Käyttäjä, 18 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1213)

15.09.2021 klo 22:04

Police Story 3: Super Cop

Näyttävää toimintaa, kung fuilua ja hienoja stuntteja. Leffa on kuitenkin aavistuksen verran liian koominen makuuni ja englanninkielinen dubbaus pilasi katselunautinnon lähes täysin. Juoni ei ole mitenkään erikoinen, mutta ihan hyvin leffa on siitä huolimatta toteutettu. Itse en lukeudu Jackie Chanin faneihin vaikka herran leffoista tykkäänkin ja monta niistä on tullut katsottuakin.

rating 60,000

14.09.2021 klo 21:34

Riiviöt 2 - uusi pesue

Hieno jatko-osa yhdelle kaikkien aikojen parhaista kauhukomedoista. Tämä jatko-osa on paljon komediallisempi kuin ensimmäinen Gremlins ja nauraa saa oikein kunnolla. On tässä toki monta karmeaakin hetkeä, kuten inhottavan tyylikäs lepakkoriiviö ja todella hieno hämähäkkiriiviö. Tämä on ykkösosan tapaan myös aika raaka ja ei aivan perheen pienimpien katsottavaa, vaikka itse olen ollut alle 10-vuotias kun olen molemmat Gremlinsit ensimmäisen kerran katsonut. Hauska kohtaus nähdään jossain keskivaiheille, kun leffa yhtäkkiä muka "katkeaa". Gizmo on tässä ykkösosan tapaan ihana ja myös hauska ruvetessaan ramboilemaan. Dick Miller on herra Futtermanina ykkösosaa isommassa roolissa ja hän tekeekin oikein mainion roolin. Myös Robert Prosky tekee hauskan roolin dracula-asuisena Fredinä. Leffan budjetti oli noin viisinkertainen verrattuna ensimmäiseen osaan, mutt tuotti lopulta tappiota melkein 10 miljoonaa dollaria.

rating 70,000

14.09.2021 klo 21:22

Riiviöt

Samana vuonna ilmestyneen Ghostbusters-leffan ohella yksi 80-luvun parhaimmista kauhukomedioista. Tosin tässä oli hitusen enemmän sitä kauhua kuin komediaa, mutta kyllä tämän parissa nauraakin saa. Gizmo on ihana ja riiviöistä paras on Raita. Jo leffan ensimmäiseltä katselukerralta lapsuudestani on mieleeni jäänyt "kummittelemaan" leffan lopussa nähtävä Billyn ja Raidan kohtaaminen tavaratalossa. Chris Columbuksen käsikirjoitus on todella mielikuvituksellinen ja Rick Bakerin ja Chrisi Walasin luomat Riiviöt ovat kaikki todella upeita ja osa jopa aika pelottavia. Leffa on myös paikoin aika raaka. Gremlins on The Howling-leffan ohella parasta Joe Dantea. Randallin keksinnöt ovat aika hauskoja, vaikka ne eivät toimikaan kunnolla.

rating 80,000

12.09.2021 klo 23:22

American Beauty

Todella hieno elokuva. Kevin Spacey tekee leffan parhaan roolisuorituksen ja myös Annette Bening on hyvä roolissaan. Vaikka leffa on pääosin vakava ja aika rajukin, niin mahtuu mukaan myös onneksi paljon huumoria ja välillä leffaa katsoessa tulikin naurettua oikein kunnolla, ja varsinkin ruokailukohtaus on loistava. Loppu on aika karmea.

rating 100,000

12.09.2021 klo 16:03

Creed: The Legacy of Rocky

Stallone vetää hyvän roolin vanhana Rockyna joka ryhtyy Apollo Creedin Adonis-pojan valmentajaksi. Stallonen lisäksi Michael B. Jordan tekee hyvän suorituksen Adonisin roolissa. Muutamat kohtaukset muistuttivat hieman ensimmäistä Rocky-leffaa. Vaikka yleisesti en tykkää nyrkkeilystä, enkä oikeasti menisi matseja edes katsomaan, niin tässä ne on toteutettu hienosti ja todella realistisesti, varsinkin loppuottelu. Ei tämä kuitenkaan tarjoa Rocky-saagaan mitään uutta. Suositeltavaa katsottavaa kuitenkin kaikille aiemmat Rocky-leffat nähneille.

rating 70,000

10.09.2021 klo 21:49

Rautanaamio

Hieno historiallinen seikkailudraama, jossa vanhat konkarinäyttelijät muskettisotureina tekevät hienot roolisuoritukset, parhaana John Malkovich. Myös Leonardo DiCaprio tekee hienon kaksoisroolin. Huumoria löytyy myös ihan kivasti ja varsinkin hirttäytymisyritys oli aika hauska. Myös toimintakohtaukset ovat hienoja ja vauhdikkaita. Muutama vähän tylsempi hetki mahtui mukaan leffan puoliväliin mutta muuten meno oli todella vauhdikasta ja viihdyttävää. Ohjaaja Randall Wallace muistettiin ennen tätä leffaa vain Mel Gibsonin loistavan Braveheartin käsikirjoittajana, mutta kyllä häneltä ohjaushommatkin hyvin onnistuvat, ainakin tässä leffassa. Tästä on kuulemma olemassa myös erilaisella lopulla varustettu versio.

rating 80,000

08.09.2021 klo 11:43

Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit

Tulipas taas pitkästä aikaa katsottua tämä Speden ensimmäinen kokonaan väreissä kuvattu komedia. Leffan nimi on muunnos tuohon aikaan tv:ssä pyörineestä suositusta Charlien Enkelit -sarjasta sekä Speden omasta radiokuunnelmasta vuodelta 1951, jossa hän haastatteli koeputkilasta. Myös idea leffaan tuli tuosta samaisesta kuunnelmasta. Loiri tekee todella hauskan neloisroolin gangsteri-Luigina, kirkkoherranviraston virkailijana, Moskovaan jo toista vuotta matkalla olevana kisaturistina sekä Uuno Turhapurona. Tosin tuo Uuno Turhapuro ei tässä oikein toimi ja hahmo nähdäänkin vain pienenä vilahduksena leffan lopussa. Myös Olavi Ahonen Luigin gangsterikaverina on hauska. Spedekin tekee ihan kivan kaksoisroolin kopeutkiaikuisena ja matemaatikko Mutikaisena, jota luullaan kuolleeksi. Hauskin kohtaus on se kun gangsterit huomaavat kaapanneensa kuolleen miehen ja alkavat laulamaan "maa on niin kaunis" -virttä tämän muistolle. Myös ensimmäinen kohtaus kirkkoherranvirastossa on todella hulvaton. Leffan äänitehosteet ovat aika erikoisia, mutta ihan hauskoja nekin ja Aarno Ranisen tekemä musiikki on myös aika hauskaa kuultavaa. Ei tämä ihan sitä parasta Spedeä ole, mutta ihan hauska ja viihdyttävä gangsterisekoilu kuitenkin.

rating 70,000

05.09.2021 klo 22:28

Air Force One

Juoni ei ole mitenkään erikoinen, onhan näitä samantyylisiä kaappausleffoja nähty ennenkin. Toiminta on kuitenkin näyttävää ja myös aika raakaa. Gary Oldman on hyvä kaapparina ja myös Harrison Ford sankaripressana on tekee hienon suorituksen. Mitään hirveän syvällistä leffa ei kuitenkaan tarjoa, mutta siitä huolimatta oikein viihdyttävä pläjäys. Loppu oli vähän tökerö.

rating 80,000

02.09.2021 klo 19:17

Vaarallinen suhde

Pieni miinus alusta, josta tuli erehdyttävästi mieleen ohjaajan vuotta aiemmin tekemä 9 1/2 viikkoa ja kuvittelinkin että tässä on toistettu samat kuviot, mutta onneksi olin väärässä. Douglas ja Close tekevät molemmat hyvät suoritukset. Close on paikoin jopa todella pelottava, varsinkin leffan loppupuolella. Leffa pitää hyvin otteessaan koko kestonsa ajan ja kestää myös uusintakatselun. Ei tämä kuitenkaan aivan samaa genreä edustavan Basic Instinctin veroinen mestariteos ole, mutta todella mielenkiintoinen ja paikoin myös erittäin jännä leffa. Loppu on yllättävä.

rating 80,000

01.09.2021 klo 08:33

Boogie Boy

Toimintaa on aika vähän, vasta lopussa alkaa oikeastaan kunnolla tapahtumaan. DVD-julkaisun takakannessa hehkutetaan, että mukana myös rock-tähti Joan Jett, joten ajattelin että hänkin näyttelee leffassa, mutta oikeasti hän on mukana vain pari minuuttia leffan alkupuolella olevassa konserttikohtauksessa. Dacascos vetää roolinsa ihan hyvin ja pääsee jopa lopussa vähän tappelemaankin. Ei tämä mikään mestariteos ole, mutta sellaista ihan kivaa kertakäyttöviihdettä kuitenkin.

rating 50,000

30.08.2021 klo 22:17

Ghostbusters - haamujengi

Uusintakatselu. Punasilmäinen Zuul aiheittu minulle lapsena pahat painajaiset, kun ensimmäisen kerran näin tämän tv:stä alle 10-vuotiaana. Tarina on mielenkiintoinen ja toteutuskin on onnistunut ihan hyvin. Sen sijaan kaikki leffan tehosteet eivät ole kestäneet aikaa kovinkaan hyvin. Varsinkin se hirviökoira on nykyään katsottuna hieman tökerö. Leffa on yhtä aikaa sekä hauska, että myös aika jännä. Pääosanelikko tekee loistavat roolisuoritukset, mutta hauskin hahmo on ehdottomasti Rick Moranisin esittämä Louis. Huonosti aikaa kestäneistä tehosteista miinuksena yksi piste. Muuten loistavaa viihdettä edelleen! Kestää myös useammankin katselukerran.

rating 80,000

28.08.2021 klo 21:48

Leon

Leffa on täynnä hienoja ja todella huolella toteutettuja toimintakohtauksia. Jean Reno italialaisena palkkatappajana on loistava ja myös Natalie Portman ensimmäisessä elokuvaroolissaan onnistuu hienosti. Gary Oldman tekee myös vakuuttavaa työtä sekopäisenä huumepoliisina. Leffan draamapuoli toimii ja Leonin ja Mathildan välille kehittyvä suhde on myös kuvattu hienosti. Leffa on myös sopivan raaka ja ruumita tulee todella paljon. Leffa on myös paikoin aika koskettava. Loppu on hieman yllättävä.

rating 100,000

28.08.2021 klo 01:29

Metallica: Live Sh*t - Binge & Purge

Ajalta jolloin Metallica oli yksi maailman kovimmista bändeistä. Ja yleisestihän tuota paketista löytyvää vuoden 1989 Seattlen konserttia pidetään Metallican parhaana. Ja onhan se kyllä kieltämättä todella kovaa tykitystä! Myös vuoden 1993 San Diegon konsertti on hieno, mutta se ei pärjää tuolle vuoden 1989 konsertille. Koko kahden dvd:n ja kolmen cd:n setti on suositeltavaa katsottavaa ja kuunneltavaa kaikille, jotka haluavat nähdä ja kuulla sen kaikkien aikojen parhaan Metallican!

rating 100,000

26.08.2021 klo 20:13

Tomb Raider

Alicia Vikander tekee mielestäni ihan hyvän suorituksen Lara Croftina. Muutamissa kohdissa sorrutaan vähän turhaan jutusteluun, mutta muuten meno on mielenkiintoista ja toimintaakin on ihan kiitettävästi. Loppu on vähän typerä. Ei mikään mestariteos, mutta kyllä tämä ne Angelina Jolien Tomb Raiderit voittaa.

rating 60,000

24.08.2021 klo 19:56

Heräämisiä

Robert De Niro tekee todella hienon ja koskettavan roolisuorituksen ja myös Robin Williams on hyvä roolissaan. Leffa on yhtä aikaa sekä ahdistava että koskettava. Onneksi seasta löytyy myös ripaus huumoria. Paikoin hieman tylsä ja hidastempoinen, mutta ihan pelkästään Robert De Niron roolisuorituksen takia tämä kannattaa katsoa.

rating 80,000

24.08.2021 klo 00:39

Kuudes aisti

Hieno ja ahdistava ja paikoin jopa todella jännä leffa. Ehdottomasti ohjaajansa paras. Haley Joel Osment tekee todella hienon roolin hieman erikoisena pikkupoikana eikä Bruce Williskään huono ole. Muutamassa kohdassa leffa onnistuu myös peläyttämään oikein kunnolla. Ohjaajan voi bongata leffasta lääkärin roolista. Loppu on yllättävä.

rating 80,000

23.08.2021 klo 19:00

Batman Forever

Aikamoinen tason lasku hienon Batmanin Paluun jälkeen. Oikeastaan ainut hyvä asia tässä leffassa on Jim Carreyn esittämä Arvuuttaja. Toimintakin on ihan näyttävää ja sitä löytyy paljon. Val Kilmer ei mielestäni sovi yhtään Batmanin/Bruce Waynen rooliin, eikä Chris O'Donnellkaan mikään hyvä valinta Robiniksi ole. Tommy Lee Jones tekee myös ihan hyvän roolin Kaksinaamana, vaikka hän ja Jim Carrey eivät kuvauksissa oikein keskenään toimeen tulleetkaan. Ei tämä nyt ihan surkea ole, mutta aika kehno kuitenkin.

rating 40,000

23.08.2021 klo 18:49

Pilvilinna joka romahti

Hieno päätös hienolle trilogialle. Tunnelma ei tässä ihan edellisten osien tasolle yllä eikä tämä ole myöskään yhtä jännä. Rapace ja Nyqvist tekevät tässäkin jälleen hyvät roolit ja toimintaakin on taas ihan kiitettävästi. Ne oikeudenkäyntikohtaukset ovat vähän tylsiä, mutta muuten leffa pitää hyvin otteessaan.

rating 100,000

23.08.2021 klo 18:43

Tyttö joka leikki tulella

Hyvä jatko-osa, vaikka ei tietenkään ensimmäisen osan tasolle pääsekään. Jännitystä leffassa riittää ja varsinkin loppu on todella synkkä, mutta onneksi pieni toivonkipinä jää jäljelle lopun tapahtumien jälkeen. Nyqvist ja Rapace ovat ykkösosan tapaan loistavia rooleissaan. Leffa on myös aika raaka.

rating 100,000

22.08.2021 klo 20:39

Snake Eyes

Ihan kelpo jännäri, vaikka ei De Palman parhaimpiin lukeudukaan. Gary Sinise on hyvä roolissaan ja myös Nicolas Cage, josta en yleisesti tykkää, tekee ihan kelpo roolin. Leffa onnistuu muutamissa kohdissa olemaan myös vähän jännäkin, mutta loppujen lopuksi tämä ei tarjoa mitään uutta mitä ei olisi jo aiemmin nähty. Leffa on kuvattu hieman erikoisesti, välillä touhua seurataan suoraan hahmon silmistä ja välillä uutiskameran kautta.

rating 60,000

21.08.2021 klo 18:15

Paluu tulevaisuuteen

Pitkästä aikaa tuli taas tämäkin klassikko katsottua ja täytyy myöntää, että leffa ei ole edelleenkään menettänyt hohtoaan. Leffa on edelleen yhtä loistava kuin silloin joskus yli 30 vuotta sitten kun ensimmäisen kerran tämän näin. Michael J. Fox ja Christopher Lloyd ovat loistavia rooleissaan ja myös muut näyttelijät onnistuvat. Varsinkin vuoden 1955 George McFly on todella hulvaton sekoilija. Myös Thomas F. Wilsonin esittämä Biff on hauska hahmo. Juoni on todella kekseliäs ja lavastus on myös hieno, varsinkin 1950-luvun Hill Valley. Tehosteetkaan eivät näytä vanhentuneen päivääkään. Hieno elokuva kaiken kaikkiaan!

rating 100,000

19.08.2021 klo 14:50

King Kongin poika

Ei yllä klassikkoleffa King Kongin tasolle. Näyttelijät ovat hyviä rooleissaan ja Kongin poika ja leffan muut hirviöt sekä tehosteet on tässäkin hienosti tehty ottaen huomioon jälleen leffan valmistumisvuoden. Tosin tässäkin nuo tehosteet näyttävät jo parhaat päivänsä nähneiltä. Leffa on myös paikoin vähän lapsellinen ja ykkösosaan verrattuna myös hiukan liian koominen. Ei tästä ihan samanlaiseksi klassikoksi ole kuin edeltäjästään, mutta ihan kiva jatko-osa kuitenkin.

rating 60,000

19.08.2021 klo 14:47

King Kong

Tehosteet ovat ihan hienoja ottaen huomioon leffan valmistumisvuoden. Tosin nykyään ne näyttävät jo parhaat päivänsä nähneiltä. Näyttelijät ovat hyviä ja myös Kong on aika pelottavan näköinen, varsinkin lähikuvissa. Muutamia tylsiäkin hetkiä leffa tarjoilee, mutta pääasiassa hieno ja vähän jopa pelottavakin klassikko edelleen. Loppukohtaus Empire State Buildingin katolla on hieno!

rating 70,000

17.08.2021 klo 22:57

Poltergeist II

Hyvä jatko-osa ja plussaa siitä että ensimmäisen osan näyttelijät ovat mukana myös tässä jatko-osassa. Leffa on paikoin todella pelottava, varsinkin se saarnaajaukko, ja vähän jopa yököttäväkin. Heather O'Rourke tekee ykkösosan tapaan hyvän suorituksen ja myös Craig T. Nelson on hyvä isän roolissa. Tehosteet ovat myös hienoja. Loppu oli vähän pettymys.

rating 70,000

11.08.2021 klo 20:29

In a Valley of Violence

Alku on aika tylsä, mutta loppua kohti toiminnan lisääntyessä leffa paranee ihan kiitettävästi. Ei tämä kuitenkaan niiden 60- ja 70-lukujen klassikkolännkäreiden tasoinen teos ole, mutta mukailee klassikoita oikein hyvin, vaikka mitään kunnon kaksintaisteluita ja hienoja maisemia sekä lähikuvia kasvoista ei tässä nähdäkään. Ethan Hawke vetää kostajana hyvän roolin ja myös James Ransone sheriffin poikana on hyvä. Sen sijaan John Travolta on vähän vaisu eikä saa oikein kunnon menoa aikaiseksi. Toki hän ihan hyvän suorituksen tekee. Loppu ei ole paras mahdollinen. Eli viihdyttävä leffa, vaikka ei varsinaisesti mitään uutta ja mullistavaa tarjoilekaan.

rating 60,000

10.08.2021 klo 19:04

One Hour Photo

Leffa alkaa leppoisissa tunnelmissa muuttuen loppua kohti yhä vain synkemmäksi. Robin Williamsin esittämä Sy on yhtä aikaa sekä säälittävän yksinäinen, että myös jopa pelottavakin hahmo. Pieni miinus kuitenkin siitä, että Williamsin esittämän Syn lapsuuden traumoja ei oikein kunnolla avata koko leffassa. Tästä huolimatta todella mielenkiintoinen ja hyvin otteessaan pitävä, lähes väkivallaton trilleri, joka on yksi Robin Williamsin parhaista vakavista elokuvista.

rating 80,000

07.08.2021 klo 21:54

Bride of Re-Animator

Ei ole yhtä hyvä ja jännä kuin ensimmäinen Re-Animator. Jeffrey Combs tekee jälleen loistavaa työtä hullun Herbert Westin roolissa ja myös Bruce Abbott hänen kaverinaan on hyvä. Sen sijaan David Gale on tällä kertaa aika vaisu tohtori Hillin päänä. Tehosteet ovat jälleen aika hurjan näköisiä ja meno on ykkösosan tapaan aika yököttävä, varsinkin lopussa. Lepakkopää oli typerä ja huonosti tehty.

rating 60,000

06.08.2021 klo 21:19

Uneton Seattlessa

Ihan kiva leffa, vaikken yleensä tämmöisistä romattisista hömppäleiffoista tykkääkään. Tom Hanks ja Meg Ryan tekevät molemmat hyvät roolisuoritukset. Paremmin elokuvaohjaajana tunnettu Rob Reiner on myös hyvä sivuosassa. Sen sijaan Barbara Garrick lähinnä vain ärsytti typerällä kikatuksellaan. Lapsitähti Ross Maligner on myös yllättävän hyvä roolissaan. Ei mikään komedian helmi, mutta ihan viihdyttävää hömppää kuitenkin.

rating 60,000

05.08.2021 klo 19:06

The Brood

Aika hidastempoinen leffa, mutta silti aika jännä ja loppua kohti jopa vähän järkyttäväkin. Cindy Hinds on hyvä Candyn roolissa ja myös vanha mestari Oliver Reed tekee tohtori Raglandina hyvän suorituksen. Loppu on vähän ällöttävä. Tätätkin leffaa, kuten monia muitakin Cronenbergin alkuaikojen leffoja, vaivaa pienoinen sekavuus.

rating 60,000

05.08.2021 klo 08:52

Ace Ventura - luonto kutsuu

Ei ole yhtä hauska kuin ensimmäinen osa. Carreyn naamanvääntely ei tässäkään oikein jaksanut naurattaa, mutta muuten meno on paikoin ihan hauskaa. Hauskinta antia ovat sarvikuonon synnytys ja maasturikohellus. Carrey tekee ihan hauskan roolin, mutta ei tämä leffa kuitenkaan lukeudu herran parhaimpiin. Cliffhanger-parodia oli ihan ok. Muutamassa kohdassa oli havaittavissa lievää ylinäyttelemistä Carreyn osalta, mutta kai se oli tarkoituskin.

rating 60,000

03.08.2021 klo 22:31

Täysnuijat

Ei aivan yllä Nuija ja tosinuija -leffan tasolle, mutta hauska komedia tämäkin on. Kolmikko Woody Harrelson, Bill Murray ja Randy Quaid tekevät kaikki hauskat roolit ja varsinkin Harrelsonin ja Quaidin toilailuja saa välillä nauraa oikein kunnolla. Osa vitseistä on myös aika hauskoja.

rating 70,000

03.08.2021 klo 22:14

9 1/2 viikkoa

Parasta leffassa on Kim Basinger. Rourke ja Basinger tekevät molemmat hyvät roolisuoritukset ja tekipä tämä leffa heistä hetkeksi myös jonkinasteisia seksisymboleita. Vaikka tässä paljon seksiä onkin, niin eivät ne seksikohtaukset mitenkään kohauttavia ole enää nykyään. Leffan blu-ray-julkaisulle on pakko antaa pientä miinusta, sillä kuvanlaatu on paikoin todella rakeinen, varsinkin muutamissa tummemmissa kohdissa. Eli ei ole teräväpiirtoa koko ajan. Ekstroissa on vain leffan traileri.

Elokuva:
Blu-ray:

rating 60,000

01.08.2021 klo 19:31

Star Trek IV: kotiinpaluu

Visuaalisesti tämäkin on taas hienoa katsottavaa, niinkuin kolme aiempaakin Star Trekiä. Leffa ei myöskään ole niin vakavamielinen kuin kolme aiempaa osaa, vaan tähän on lisätty paljon enemmän huumoria ja varsinkin Spockin ja Kirkin seikkailu San Franciscossa on hauskaa katsottavaa. Tähän mennessä paras näkemäni Star Trek.

rating 80,000

31.07.2021 klo 22:51

The Simpsons Movie

Vaikka leffa onkin hyvin onnistunut ja hauskaa on luvassa paljon, niin ei tämä silti aivan alkuperäisen sarjan veroinen klassikko ole. Välillä tätä katsoessa tuntui kuin olisi katsonut jotain Simpsoneiden pidennettyä erikoisjaksoa eikä varsinaista elokuvaa. Animaatiojälki todella upeaa ja sarjasta tutut ääninäyttelijät tekevät tässäkin hauskat roolit. Uutena pahiksena varta vasten tähän leffaan kehitetty Russ Cargill on myös ihan kiva hahmo, mutta ei kovin mieleenjäävä kuitenkaan. Homerin uusi lemmikki on myös hauska.

rating 80,000

30.07.2021 klo 19:14

Star Trek III: Spockin paluu

Kolmas katsomani Star Trek -leffa ja tähän mennessä paras kaikista. Lavastus on taas upeaa katsottavaa ja muutenkin leffan visuaalinen ilme on hieno. Toimintaakin leffasta löytyy yllättävän paljon. Oma suosikkini Christopher Lloyd on hyvä Klingonien johtajana, vaikka häntä oli aluksi hieman hankala ottaa vakavasti, kun olin aiemmin nähnyt herran Paluu tulevaisuuteen -leffojen sekopäisenä tiedemiehenä Doc Brownina. Myös William Shatner tekee jälleen hyvää työtä kapteeni Kirkin roolissa. Paremmin Spockin roolista tunnettu Leonard Nimoy istuu tällä kertaa lähinnä ohjaajan tuolilla ja hoitaakin ohjauksen ihan mallikkaasti. Kaiken kaikkiaan tämä kolmas Star Trek on mainiota viihdettä, vaikkakin ripaus huumoria olisikin ollut paikallaan. Nyt oli aika vakavahenkistä menoa.

rating 70,000

30.07.2021 klo 11:33

Kunnian miehiä

Jack Nicholson tekee loistavan roolisuorituksen, kuten aina, ja Tom Cruisekin onnistuu hienosti roolissaan. Rob Reiner hoitaa ohjauksen mallikkaasti ja vaikka kestoa on yli 2 tuntia, niin missään vaiheessa leffa ei tunnu tylsältä, vaan pitää hyvin otteessaan koko kestonsa ajan. Loppu on aika yllättävä.

rating 80,000

30.07.2021 klo 11:28

Larry Flynt - minulla on oikeus

Woody Harrelson tekee loistavaa työtä Larry Flyntin roolissa ja myös Edward Norton hänen asianajajanaan on ihan hyvä. Huumoriakin löytyy sopivasti ja varsinkin itse Flyntin sekoilua saa paikoin naureskella oikein kunnolla. Yksi parhaista oikeussalidraamoista, jonka olen nähnyt.

rating 100,000

27.07.2021 klo 22:49

Asfalttisoturi - Mad Max 2

Paljon parempi kuin ensimmäinen Mad Max. Vauhtia leffassa on todella paljon ja toimintakohtaukset ovat hienoja ja leffa on myös sopivan raaka. Aikanaan vuonna 1982 leffa todettiin jopa niin raa'aksi, että Valtion elokuvatarkastamo lätkäisi ensin sille leiman KK eli kokonaan kielletty. Myöhemmin samana vuonna leffa tarkastettiin uudestaan ja se sai ikärajan K18 elokuvateattereihin. Hienoja stunttejakin leffassa nähdään paljon ja muutama hieno räjähdys. Se kuitenkin vähän häiritsi kun monessa kohtauksessa oli käytetty jotain ihmeellisiä nopeutuksia. Muutamien hahmojen asusteissa mennään myös vähän komiikan puolelle. Loppu oli hienosti toteutettu. Ei täydellinen, mutta todella vauhdikas ja hyvin otteessaan pitävä toimintarymistely kuitenkin.

rating 80,000

27.07.2021 klo 21:01

Spawn

John Leguizamo vetää pellenä todella hauskan ja aika härskin roolin. Spawn on myös hieno hahmo. Vaikka tehosteet ja animaatiot onkin tehnyt Oscar-palkittu ILM (Industrial Light & Magic), niin paikoin animaatiojälki on todella kamalaa katsottavaa. Toki se on varmaan leffan valmistumisaikaan vuonna 1997 näyttänyt vielä hienolta, mutta nykyään se tuntuu jo auttamattomasti vanhetuneelta. Lopputaistelu oli ihan hieno. Ei tämä nyt niin huono ole kuin on haukuttu, mutta ei kyllä mikään mestariteoskaan, vaan jotain siltä väliltä.

rating 60,000

26.07.2021 klo 19:18

Punainen skorpioni

Vähän liian selkeä kopio Stallonen Ramboista ja Schwarzeneggerin Commandosta. Juoni oli aika mitäänsanomaton, mutta toimintaa riitti ja se oli myös paikoin aika tyylikästä, varsinkin loppurymistely. Lundgren yritti matkia vähän liikaa Stallonea, mutta onnistui vain kohtalaisesti. Keskitason toimintapätkä tällä kertaa.

rating 60,000

26.07.2021 klo 11:51

Star Trek II: Khanin viha

Ensimmäiseen osaan verrattuna tämä jatko-osa on juoneltaan selkeämpi ja sisältää myös enemmän toimintaa, mutta ei kuitenkaan kovin paljon. William Shatner on jälleen hyvä Kirkin roolissa ja myös Ricardo Montalban Khanin roolissa tekee hienon roolisuorituksen. Visuaalinen puolikin on kunnossa ja lavastus on tässäkin ensimmäisen osan tapaan upea. Loppu on vähän yllättävä.

rating 60,000

25.07.2021 klo 22:13

The Fan - pelko iskee

Ihan kiva pikku jännäri, mutta ei missään nimessä kyllä kummankaan pääosan esittäjän eikä myöskään ohjaajansa parhaimpia leffoja. De Niro tekee vähän Cape Fear -leffaa mukailevan roolin, tosin hieman vaisumman sellaisen. Wesley Snipes vetää myös ihan kivan roolin. Rollarit soivat aika tiuhaan. Baseball-kohtaukset ovat myös ihan hienoja, mutta oikeastaan vasta loppuminuuteilla alkaa kunnolla tapahtumaan ja Robert De Niro pääsee vauhtiin.

rating 50,000

23.07.2021 klo 20:46

Star Trek - avaruusmatka

Ihan mielenkiintoinen ja hieno, mutta hieman hidastempoinen, kun ei ollut mitään kunnon toimintaa. Lähes koko leffan ajan vaan matkattiin pitkin avaruutta. Tuosta hidastempoisuudestaan leffa on saanut myös joissakin piireissä lempinimen Star Trek: The Slow Motion Picture. William Shatner Kapteeni James T. Kirkin roolissa ja Leonard Nimoy Spockina tekevät hyvät suoritukset.

rating 60,000

22.07.2021 klo 22:15

Up - kohti korkeuksia

Todella hieno ja hauska animaatio. Alku oli yhtä aikaa sekä hauska että koskettava. Itse varsinainen tarina on myös mielenkiintoinen ja hienosti toteutettu. Hauskinta antia on kun Karl ja Rasmus putoavat talosta ja joutuvat raahaamaan sitä perässään pitkin maita ja mantuja. Myös koirat ovat hauskoja äänipantoineen. Suomalainen ääninäyttely on myös onnistunut hyvin ja Antti Litja on loistava Carlin äänenä ja myös Ismo Kallio ilkeän Charles Muntzin äänenä on hyvä. Hauskan ääniroolin tekee myös Arto Nyberg, jota kuullaan leffan alussa uutistenlukijana. Paikoin tässä on vähän sellaista lapsellista ja lapsille suunnattua kohellusta mikä ei oikein aikuista jaksa innostaa, mutta muuten leffa on erittäin upea. Yleensä näissä animaatioissa lapsihahmot ovat todella ärsyttäviä, mutta tässä tuo Rasmus on oikeastaan aika hauska. Loppu oli vähän koskettava, kun Carl katseli niitä valokuvia hänen ja vaimonsa elämän varrelta. Eli tarjolla on elokuva, jossa on sisältöä sekä lapsille että aikuisille.

rating 90,000

21.07.2021 klo 22:53

Noidat

Jack Nicholson loistaa jälleen tutussa sekopään roolissaan. Myös naiskolmikko Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon ja Cher tekee hyvät roolisuoritukset. Leffan alku, tai oikeastaan viimeiseen noin puoleen tuntiin saakka koko leffa on aika outo ja suurimmaksi osaksi vain tylsää jaarittelua. Toki muutamia hauskoja juttujakin nähdään mutta varsinaisesti leffa lähtee kunnolla liikkeelle vasta juuri tuon viimeisen puolituntisen aikana ja sitten mennään eikä meinata ja kaikki onkin harmittavan nopeasti ohi. Ilman Jack Nicholsonia tämä olisi varmasti ollut paljon huonompi kuin mitä on. Eli Jack pelastaa taas paljon.

rating 70,000

20.07.2021 klo 22:09

Freaky Friday

Todella tylsä. Juoni on ihan mielenkiintoinen, mutta toteutus ei ole oikein onnistunut. Huumorikin on suurimmalta osin todella lapsellista. Jodie Foster tekee ihan kivan roolin äitinsä kanssa rooleja vaihtavana Annabel-tyttärenä ja onhan se Barbara Harriskin ihan hauska äitinä. Lopussa nähtävä kohellus oli todella yliampuvaa.

rating 40,000

20.07.2021 klo 19:58

Metsäjätti

Jussi Vatanen on hyvä roolissaan ja myös muut näyttelijät tekevät hyvää työtä. Juoni on mielenkiintoinen ja myös hyvin ajankohtainen ja leffa on myös hyvin realistinen. Plussaa Metallicasta. K-7 -leffaksi kiroilua on aika paljon, ja varsinkin sitä v-alkuista sanaa hoetaan vähän liikaakin.

rating 80,000

20.07.2021 klo 11:51

Men in Black: International

Visuaalisesti upea, mutta itse juoni ei ole mitenkään erikoinen eivätkä näyttelijätkään oikein vakuuta. Muutama hauska kohtaus tästä löytyy ja se pikkuörvelö oli aika hauska. Taas olisi kaivattu Will Smithiä ja Tommy Lee Jonesia.

rating 50,000

20.07.2021 klo 11:45

Mulholland Drive

Ei ole niitä Lynchin parhaimpia, mutta kuitenkin ihan hyvä ja viihdyttävä, mutta myös vähän sekava, varsinkin lopussa. Näyttelijät ovat hyviä rooleissaan, mutta eivät tee kuitenkaan mitään huikean hienoja roolisuorituksia. Se pehmopornoilu oli vähän turhaa. Muutama kohtaus tuntui kuin suoraan Twin Peaksista lainatuilta.

rating 60,000

20.07.2021 klo 08:13

Pakojuna

Vankilaosio on parasta koko leffassa. Jon Voight vetää hyvän roolisuorituksen eikä muissakaan näyttelijöissä valittamista ole. Junakohtauksetkin ovat ihan hienoja. Loppujen lopuksi toimintaa leffassa on kuitenkin yllättävän vähän ja se keskittyy pääasiassa leffan alkupuolelle. Loppu on vähän yllättävä. Ei mikään mestariteos, mutta katsomisen arvoinen pätkä kuitenkin.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 25 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat