Jude

Jude

Käyttäjä, 10 fania

Hellraiser ranking

1

Hellbound - Hellraiser II (1988)

Hellraiserin toinen osa pyrkii tarjoamaan enemmän ryminää ja rytkettä, vaikka aivan ensimmäisen osan kuumottavaan tunnelmaan ei päästäkään. Oli kuitenkin mukava nähdä ensimmäisen osan näyttelijöitä takaisin kehissä ja soundtrack on myös aikalailla ensimmäisen osan tasolla. Jotkin erikoistehosteista näyttävät kieltämättä köykäisiltä mutta yrityksen puutteesta Hellboundin tekijöitä ei voi syyttää, kunnianhimoista jatko-osaa tästä pyrittiin tekemään ja varsin viihdyttävä pläjäys tämä on vieläkin.

Hellbound - Hellraiser II rating 3,24

2

Hellraiser (1987)

Tässä leffassa tunnelma pysyy kyllä aikalailla alusta loppuun saakka tiiviinä ja suorastaan painajaismaisena (Barker saa jopa normaalin kaupungilla kävelyn tuntumaan kuumottavalta), se jos mikä onkin horror-genren leffoille tärkeää. Juonta ei syvemmin jäädä selittelemään mikä ei toisaalta ole haitaksikaan kun kaiken tarpeellisen tästä kyllä saa muutenkin irti. Muutamat efektit näyttävät toki hieman vanhentuneilta mutta toisaalta Barkerin suoritus on kokonaisuutena vielä tänäkin päivänä vakuuttavaa katsottavaa.

Hellraiser rating 3,59

3

Hellraiser 3: Hell on Earth (1992)

Alhaisiin odotuksiinkin nähden Hellraiser III osoittautui pettymykseksi. Aiempien osien tunnelma on lähes kokonaan poissa ja muillakin osa-alueilla ollaan tultu alamäkeen. Soundtrackilla sentään kuullaan tuttuja sävelmiä (+ sekalaisia rock-biisejä) ja onhan Pinhead myös menossa mukana, mutta nämä asiat eivät pelasta tätä jatko-osaa mahalaskulta.Jo alussa koko tv-reportteriin kiedottu juonikuvio tuntuu tuulesta temmatulta eikä Elliot Spencerin historiaakaan raoteta kuin pintapuolisesti. Lisäksi näyttelijöiden suoritukset eivät ole kummoisia (onneksi Doug Bradley on edes mukana) ja tämänkin takia dialogi tuntuu välillä suorastaan koomiselta, yritä tässä sitten saada jotain otetta päähahmoihin. Loppupuoliskolla meininki tuntuu vain latistuvan ja sellaista toisen osan tapaista loppurymistelyä ei saada millään aikaiseksi yrityksestä huolimatta, kaiken tämän jälkeen ei tunnu jäävän mitään erikoista käteen. Eipä tälle jatko-osalle siis paljoa uusintakatseluarvoa jää.

Hellraiser 3: Hell on Earth rating 2,72

4

Hellraiser: Veriviiva (1996)

Ei ei ei... aikalailla kolmannen osan kanssa mennään tasoissa vaikka kyllähän Bloodline lopulta piirun verran vielä kolmososaakin kehnompi tekele on, en ihmettele miksi kaiken tämän sekamelskan ohjaajaksi rustattiin lopulta Alan Smithee. Alkupuoliskolla oli kieltämättä pienen pientä toivonkipinää jostain perushyvästä "tästä kaikki sai alkunsa" -tyylisestä juonikuviosta mutta toisalta loppupuoliskolla homma menee jotenkin aivan sekavaksi ja lopulta sitä huomaa vain odottavan leffan päättymistä kun ne loppuratkaisutkin tuntuvat kestävän ikuisuuden.

Hellraiser: Veriviiva rating 2,38