Jonttura
Käyttäjä, 7 fania
Parhaat draamat

Kuin surmaisi satakielen (1962)
Luin kirjan ja olin täysin vakuuttunut ettei elokuva voi olla yhtä hyvä. Kerrankin kirjan siirtämisessä valkokankaalle on onnistuttu! Mitään oleellista ei tuntunut jäävän puuttumaan! Oli ihana nähdä kuinka hahmot heräävät eloon näissä näyttelijöissä.

Kaunis elämä (1997)
Tämä oli kyllä jotain! Kaikki italialaiset elokuvat joita olen nähnyt ovat olleet hyviä! Tarinassa on luotu täysin omanlainen maailma, jossa ei varsinaisesti ole surua tai epätoivoa!

Veren vangit (1994)
En yleensä tykkää kauhu leffoista ja pyrinkin Mutta päätin kattoo kun oli niin hyvii näyttelijöitä... mutta eihän tää mitään kauhua ollut.. Tykkäsin!

Anna ja kuningas (1999)
Itse tykkäsin kovasti! Ihana nähdä kahden kulttuurin yhteentörmäystä! Mielestäni Jodie Fosterin ja Chow Yun-Fatin kemiat pelasivat!

Patch Adams (1998)
Ihana! Tällaiselle unelmoijalle oikeaa tavaraa! Ihmisten pitäisi osata iloita ja unelmoida isosti!

The Prestige (2006)
Kun Christopher Nolan tarttuu puikkoihin ei jälki voi olla muuta kuin sanoin kuvaamatonta!

Marley & Me (2008)
Todella koskettava! Varauduin samaan hömppään mitä aina vuokraamon hyllyltä tarttuu mukaan, mutta tää oli ihana!

Kolme viisasta miestä (2008)
Suomalaiseen elämä on tuskaa asenteeseen kyllästyneenä tämä oli piristys. Mukaan saatiin valopilkkuja. Vaikka elokuva tapahtuukin pitkälti baarissa ryypätessä päästään siinä syvälle miesten ajatuksiin ja tunteisiin, koska näinhän se menee suomalaisessa kulttuurissa. Hahmojan välinen kemia pelaa loistavasti. Joidenkin kohtausten täytyy olla osin improvisoituja niin vaivattomasti ja vapaasti ne tuntuvat pelaavan!Aluksi mukaan sekoitettu salaperäinen nainen tuntuu sotkevan koko tarinan, mutta hän on vain osa palapeliä, joka ei selviä ilman jokaista palaansa.Vaikka käsiteltävät aiheet ovat synkkiä jää lopuksi vain iloinen mieli koska viimeinen sanoma ei ole että kaikki loppuu joskus vaan elämä jatkuu.

Mr. Nobody (2009)
Tätä olen odotellut jo jonkun aikaa! Tarina vaikuttaa lupaavalta ja Jared Leto näyttelee pitkän tauon jälkeen!

Midnight in Paris (2011)
Woody Allen toimii vain kerta toisensa jälkeen. Owen Wilsonin hahmo Gil saa heti alussa katsojan puolelleen ja ihastumaan hänen romantisoituun maailmankuvaansa. Samaa tahtia kasvaa myös inho Gilin morsianta Ineziä kohtaan. Gillin vaellellessa Pariisin kaduilla ja törmätessä taidehistorian neroihin hän tekee myös matkan omaan maailmaansa, omaan kulta-aikaansa eli Pariisiin 20-luvulla. Elokuva on täynnä suuria nimiä ja näyttelijöitä. Katsoja ei voi kuin hymyillä jos hämmästykseltään ehtii Gillin kohdatessa idoleitaan ja heidän ladellessa koristeellisia lauseita. Tämä elokuva on niitä hyvän mielen elokuvia, mutta vaatii hieman yleissivistystä jotta siitä jotain saa irti!

Jahti (2012)
Todella ahdistava ja samalla paikalleen naulaava elokuva! Katsoessa kiehuu elämän ja ihmisten käytöksen epäreiluuttaa. Ehkä tässä kiehtovinta onkin, että kaikki kuvittelevat tekevänsä oikein niinkuin oikeassa elämässäkin. Joutuu vähän itsekin miettimään kannattaako kaikkea uskoa vaikka se kuulostaisikin oikealta.