Joku

Joku

Käyttäjä, 27 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (860)

09.09.2019 klo 10:44

Tiedän mitä teit viime kesänä 3

Ei toki pidä yllättyä jos jo alun alkaen heikon sarjan kolmas osa on täyttä skeidaa, mutta silti Tiedän mitä teit viime kesänä 3 vetää maton jalkojen alta. Huonoin pitkään aikaan katsomani leffa taitaa olla tässä. Aivan alusta saakka kaikki menee päin persettä. Näyttelijät on ihan luokattoman huonoja, ja aiheuttaa jatkuvaa myötähäpeää, ohjaus muistuttaa jotain muka-coolia musiikkivideota ja muutenkin elokuva on pelkkää klisettä kliseen perään. Tähänkin sontakasaan on ikävä kyllä käytetty ihan oikeaa rahaa tekemiseen, se aina harmittaa kun tällästä paskaa katsoo. Ei tästä pysty edes camp-hengessä nauttimaan, kun leffa ottaa ittensä vielä niin perkeleen vakavasti. Ainoo plussa tulee parista verisestä taposta, jotka nekin on hyvin keskinkertaisia. Melkeen tekis mieli antaa vaan puolikas tähti, mutta kun tän kuitenkin pysty katsomaan loppuun asti, niin mennään tolla ykkösellä.

Jos jostain oot vahingossa saanu tän elokuvan käsiis, suosittelen sen välitöntä eliminoimista, ettei vahinko pääse kiertään.

rating 20,000

08.09.2019 klo 11:32

Tiedän yhä mitä teit viime kesänä

Siinä missä sarjan ensimmäinen osa on kliseistään huolimatta viihdyttävä, on kakkos-osa vaan läpeensä turhauttava ja olematon tahra slasher-genressä. Juoni on päätähuimaavan typerä. Eipä sillä, että näissä yleensäkään mitään huikeeta juonen kaarta nähtäis, mutta tällä kertaa rima on alitettu tälläkin tasolla. Näyttelijöistä ekasta osasta pari on läsnä, loput uusia tuttavuuksia. Ei mitään kehuttavaa silläkään osa-alueella, ainoat elokuvaa piristävät pärstät oli Jeffrey Combs ja Jack Black. Yks hyvä puoli oli ykköseen verrattuna elokuvan lisätty gore ja verisyys, mutta sekin plussa vesittyy samantien sillä, että iso osa veriroiskeista on tehty TODELLA rumalla cgi:llä. Siis niinkin simppelit praktikaaliefektit kun veriroiskeet, on korvattu vittu tietokonegrafiikalla. Joka vielä pistää silmään huonoudellaan välittömästi. Ei näin.

Ite oon ottanu tavotteeks katsoa nämä kaikki kolme, mutta ei tätäkään kyllä voi kenellekkään suositella.

rating 30,000

05.09.2019 klo 14:46

Tiedän mitä teit viime kesänä

Wes Cravenin Scream aloitti 90-luvulla niinsanotun slasherelokuvien uuden aallon. Englanninkielellä usein kutsuttu nimellä "Slasher revival". Kasarilla kultakauttaan viettänyt alagenre heräs muutamaks vuodeks uudelleen eloon, ja vuosina 1996-2000 pykättiinkin helkkarin monia alan edustajia markkinoille. Homma jatkui oikeestaan vielä 2000-luvun puolellakin.

Tiedän mitä teit viime kesänä on tässä genressään sellanen keskiverto edustaja. Juoni on perinteinen kostomotiivilla höystetty "whodunnit" -tyylinen mysteeri, ja kliseitä on sopassa niin paljon kun leffaan saa mahtumaan. Näyttelijäpuolella nähdään muutamia aikansa teinitähtiä, kuten Jennifer Love-Hewitt. Hauskin näyttelijäbongaus oli kuitenkin hiukan nörttimäistä Maxia esittävä Johnny Galecki, joka on myöhemmin tullu tunnetuks sarjasta Big Bang Theory. Slasher-elokuvaks Tiedän mitä teit viime kesänä on melko vähäverinen. Tosin nää uuden aallon slasherit jäi jotenkin usein tossa gorepuolessa todella vaisuiks, verrattuna esim. kasarin alkupään tuotoksiin. Kuitenkin viihdearvoa, ja jonkinlaista nostalgiaa tässä filmissä on itselle. Kun muistaa, että kyseessä on vaan hölmö teinikauhuelokuva, siitä pystyy nauttimaan. Ei kannata ottaa kannessa lukevaa "90-luvun Halloween!" -slogania kovin todesta. Halloween on alan merkkipaalu sekä mestariteos, Tiedän mitä teit viimekesänä on sen rinnalla täysin mitätön elokuva.

Kun muistaa katsovansa teinileffaa, kyllä tämän parissa viihtyy. Nostokoukulla väkeä lahtaava sadetakkimies on sen verran tyylikäs tappaja slasher-historiaan, ettei elokuva pääse unohtumaan, vaikka sisällöltään onkin sitä perushuttua.

rating 50,000

28.08.2019 klo 21:39

Kauhun oppitunnit

Viihdyttävä leffa jota rupesin kattoon vähän sellasilla "näkemättä paskaa" odotuksilla. Yllätyin positiivisesti. Kivoja efektejä (cgi:t poisluettuna), hyviä näyttelijöitä ja kelpo lähtöasetelma. Juonihan lainaa hyvin pitkälti suoraan Invasion of the Bodysnatchersista, ja muista alan klassikoista, kuten The Thingistä. Ei mitään täysin suoraa kopioimista, mutta vaikutteet on hyvin näkyvissä. En myöskään tienny tän olevan Robert Rodriguezin ohjaus.

Siinä kohtaa kun leffan avausbiisinä soi The Offspring, tiedetään että nyt ollaan vahvasti ysärillä, tai kakstuhatta luvun alussa.

+

rating 60,000

10.08.2019 klo 23:26

Papaya: Love Goddess of the Cannibals

Taattua Joe D'Amato -laatua, eli ei kovin kummonen filmi. Sirpa Lane toki lisää leffan kuriositeettiarvoa.

rating 40,000

06.08.2019 klo 16:02

Gacy

John Wayne Gacyn murha-aallon ajankohtaan sijoittuva leffa, joka ei sen syvemmin perehdy miehen ajatusmaailmaan tai muihinkaan motiiveihin, vaan esittää ihan perinteisen sarjamurhaajatrillerin. Sinällään ihan hyvä leffa, vähän tuntu monessa kohtaa, että ollaan menty sen helpon kautta. Mark Holtonin roolisuoritus toki Gacyna on mainio. Mies on jotenkin aidosti pipipään olonen.

Kelpo filmi, joskaan ei yllä tosielämän sarjamurhaajien filmatisoinneissa Henry: Portrait of Serial Killerin tasolle.

rating 60,000

04.08.2019 klo 16:29

Mortal Engines

Kirjaa en oo lukenu, mutta kyllähän tää elokuva ihan viihdyttävä scifi-fantasiarymistely oli. Meininki on paikoin naurettavan juustoista ja kliseitäkin riittää, mutta sitä ei voi kiistää, etteikö Mortal Engines olisi viihdyttävä sekä visuaalisesti kaunis paketti. Jättimäiset kaupungit hivelee kyllä silmää, ja massiiviset taistelut tuo mieleen Taru sormusten herrasta -leffat. Se ei sinällään yllätä, kun tuottajana on häärinyt Peter Jackson itse. Sääli, että loppukädessä kuitenkin Mortal Engines on vaan jälleen yksi päältä kaunis kakku. Juoni ei nimittäin huimaa päätä nerokkuudellaan tai omaperäisyydellään. Käänteet on melko ennalta-arvattavia joka vaiheessa elokuvaa. Tarinan ollessa sitä peruskauraa, ilmeisesti myös melko muuteltua verrattuna lähdemateriaaliin, on leffan näyttelijäsuoritukset kuitenkin myös ihan kelpo kamaa. Etenkin Hugo Weaving miellyttää aina väkevällä näyttelytyylillään. Stephen Langin ääninäyttelemä robotti Shrike oli komean näköisesti toteutettu, tosin se eräs koskettavaksi tarkoitettu kohtaus tämän hahmon kanssa aiheutti ylisentimentaalisessa juustoudessaan mulle lähinnä kunnon röhönaurut. Ei perkele, älkää alleviivatko kaikkea.

Tiivistetysti Mortal Engines on upean näköinen, viihdyttävä, mutta sisällöltään melko ontto elokuva.

+

rating 60,000

23.07.2019 klo 10:15

McBain - Sankareiden aika

Juonen älyvapaudesta, naurettavista roolisuorituksista, yleisestä juustoisuudesta ja muista lapsuksista huolimatta ei voi kiistää, etteikö McBain olis aivan tajuttoman viihdyttävä elokuva. Walken äijäilee Michael Ironsiden ja muiden kovien ukkojen kanssa, ja pistää huumediilerit maksamaan teoistaan hengellään. Jumalauta Walken jopa ampuu lentokoneen ohjaamosta vieressä lentävän hävittäjäkoneen kuskin pistoolilla! Ei kantsi vittuilla! Naurut on myös taattu, kun koko juoni on täysin järjetön, ja suurin osa kohtauksista on tooooooooooooooodella huvittavia, ja tahattoman koomisia. Kuitenkin komiikasta huolimatta, James Glickenhaus on ohjannu tähän paljon komeaa toimintaa, joka onkin se viihdyttävin osio. Veripanokset paukahtelee ja bensaliekit lyö bambumajan katosta, kunnon 80-luvun tyyliin. Vaikka ysärille on jo siirrytty, on McBain ihan täysverinen kasariäksöni.

Ultimaattisen hölmöä viihdettä. Toimii.

Annan yhtä monta tähteä kuin päiviä jotka Walken istui sateessa ruohoa poltellen. Samalla ollen onnellinen.

rating 60,000

16.07.2019 klo 23:18

Pahuksenmoiset pirskeet

Hauska filmi muuntautumiskykyiseltä Sellersiltä, joka tälläkertaa näyttelee intialaista hyväsydämistä toheloa, joka pääsee vahingossa ökyrikkaiden juhlien kutsulistalle. Miehen rooli tuo monessa kohtaa mieleen myöhemmin todella suosituksi nousseen Rowan Atkinsonin hahmon Mr. Beanin. Samalla tapaa sympaattinen kaveri, mutta aina väärässä paikassa väärään aikaan. Juhlien edetessä kaikki menee päin seiniä, ihan kirjaimellisesti. Slapstickia ja noloja tilanteita riittää tässä leffassa, ja jossei sellanen huumori maistu, en usko tän uppoovan kovin hyvin. Leffassa nähdään kaikki myöhemmin kliseiksi muodostuneet perinteiset läpät. Sellersin roolisuoritus on kenties se kantavin voima tässä. Muutkin hahmot on kyllä elokuvassa hyvin kirjoitettu, eikä kukaan jää yksiulotteiseksi, vaan kaikilla on jonkinsortin tarkoitus elokuvan etenemisen kannalta. Toimii siis.

+

rating 60,000

15.07.2019 klo 06:31

Kuoleman merkki

Peruskliseinen Seagalipätkä jossa ponnarimies ylivoimaiseen tyyliinsä hakkaa tällä kertaa jamaikalaiset huumediilerit muusiks mitä rajummilla tavoilla. Seagal tappaa pihassa ja puutarhassa siis jopa reggae-musiikin tahtiin. Jotenkin tää on todella omituinen sekoitus raakaa väkivaltaa, huumoria ja jonkinlaista voodoomystiikkaa. Täysin hölmö ja älytön elokuva kaikenkaikkiaan, mutta todella viihdyttävä. Onhan tässä mukana jopa legendaarinen Jimmy Cliff, jolta kuullaan helvetin hyvä biisi John Crow!

rating 60,000

10.07.2019 klo 21:20

Henki vaarassa - varokaa rocktähtiä

Katselukelpoinen kasarin kauhukomedia hauskoilla cameorooleilla Gene Simmonsilta ja Ozzy Osbournelta. Harmi, että itse leffan meininki alkaa latistua puolenvälin jälkeen, ja loppu on jo melkosta höttöä. Alkupremissi oli nimittäin erittäin lupaava. Tässähän piti muuten alunperin tuota pääpahista näytellä W.A.S.P:in Blackie Lawless. Mies oli luvannu tehdä musatkin filmiin samalla. Sitten tuli jotain erimielisyyksiä, ja homma jäi toiselle näyttelijälle. Huvittava muuten toi leffan suomikansi. Simmons ja Osbourne isolla kannessa, vaikka miesten roolisuoritukset leffassa jää varmaan yhteensäkin laskettuna alle viiteen minuuttiin.

Roskaa, mutta ihan viihdyttävää sellasta.

rating 60,000

09.07.2019 klo 12:37

Spy Hard - lupa läikyttää

Spy Hard on jääny jotenkin lapsuudesta lämpimästi mieleen samankaltaisena hupailuna kun Mies ja alaston ase -sarja. Katsoin tän sitten uudelleen pitkästä aikaa, ja jouduin toteamaan, että ei tää nyt ihan samassa sarjassa paini. Ihan hauskoja vitsejä on saatu mukaan kyllä, mutta aika väsähtänyttä menoo tää on verrattuna Nielsenin parhaisiin filmeihin. Hengenheimolainen siinämielessä kyllä noille aiemmille elokuville, että leffa on yhtä puujalkavitsiä alusta loppuun. Joissain kohdissa saa oikeesti nauraa ihan tosissaan, ja osa aiheuttaa lähinnä myötähäpeää. Tuntuu, että käsikirjottajat on menny monessa kohtaa vähän siitä mistä aita on matalin. Laitetaan ne perinteisimmät pieruvitsit ja slapstickit sinne ja homma toimii.

Spy Hard on ihan kohtalainen parodia. Joskaan ilman Nielseniä tää ei olis mitään.

rating 60,000

05.07.2019 klo 21:27

Rated X - seksillä tähtiin

Varsin kelvollinen, joskin jättää tiettyjä asioita oikeasta historiasta varjoon. Mutta ainahan elämänkerralliset elokuvat on tietyllätapaa "puolueellisia". Jokatapauksessa, hyvä filmi, hienosti ohjattu Esteveziltä. Etenkin veljekset näyttelemässä veljeksiä tuo jotenkin oman levelinsä tähän hommaan. Kannattaa katsoa jos amerikkalaisen pornoteollisuuden historia kiinnostaa, tai hyvät tositapahtumiin perustuvat filmit yleensä. Tämähän kertoo oman alansa vallankumouksellisista.

rating 70,000

30.06.2019 klo 11:28

Moby Dick

Melko hyvä minisarja, jos muutama rahtusen ylinäytelty hahmo ja ajan hampaan kaluamat cgi-efektit lasketaan pois matkasta. Patrick Stewart ja Ted Levine vetää todella kovat roolit kapteeni Ahabina ja Starbuckina. Tarina on mukaansatempaava, ja rullaa sopivaan tahtiin. Moby Dick itsessään on todella kiehtova kertomus pakkomielteisyydestä. Efektit tosiaan on erittäin omiaan rikkomaan immersiota leffassa moneen kertaan, mutta onneks tuota tietokoneella toteutettua valasta ei nähdä kauhean useasti.

rating 70,000

07.06.2019 klo 12:11

Tyttö sinä olet tähti

Tulipas tämäkin katsottua ensimmäistä kertaa. Muistan aikoinaan kun tätä hehkutettiin, mutten koskaan jaksanu ottaa asiakseni katsella. Ei vaan jotenkin toi räppikulttuuri ym. kiinnostele tarpeeks. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että ihan viihdyttävä elokuvahan tässä on kyseessä. Sellanen hyvänmielenelokuva. Näyttelijäsuoritukset on ihan kohtuullisen hyviä, ei mitään maailmaa mullistavaa, muttei myöskään pahemmin myötähäpeää aiheuttavia. Parhaana jäi mieleen Eero Milonoffin näyttelemä "Isukki".

Kelpo filmi, vaikka tuskin tätä tulee uudelleen katseltua.

rating 60,000

18.05.2019 klo 22:28

American Pie Presents: The Book of Love

Aivan älyttömän sontanen elokuva. Saa oikeesti edelliset osat näyttämään mallikelpoisilta komedioilta. Katson jopa silmiä ja aivoja raastavan nelos-osan mielummin uudestaan kun tätä paskaa.

Kesken jäi. Enkä aio ikinä loppuun katsoakkaan. Jos olis pakko niin mielummin hieron vaikka lasinsiruja silmiin.

rating 20,000

16.05.2019 klo 13:24

American Pie 6: Beta House

Ihan täyttä straight-to-dvd -laatuahan tämäkin osa edustaa, mutta ilokseni sain huomata ettei taso ainakaan edellisestä osasta tipahda. Sekä Naked Mile, että tämä on molemmat olleet parempia kun sarjan ihan järkyttävän huono nelos-osa. Se nyt ei oo paljon sanottu, mutta näihin alkaa oudolla tavalla turtumaan. Vielä yks osa olis jäljellä, sitten ehkä tuo Reunion joskus....joskus...ehkä.

rating 40,000

15.05.2019 klo 12:06

Demons Underground

Ihan kelvollinen kauhuwesterni. Itellä on joku soft-spot tälläsille elokuville. Tässä oli jotain samaa kun myöhemmin tulleessa elokuvassa Bone Tomahawk. Toki sillä erotuksella, että Bone Tomahawk on lähes mestariteos, tämä ei.

Jokatapauksessa, ihan menevää viihdettä.

rating 60,000

13.05.2019 klo 15:23

Sleepaway Camp - kesäleiri

Melkosta ryönää, elokuvan mainiota lopetusta lukuunottamatta.

rating 50,000

08.05.2019 klo 13:02

Sarjatulta

Vaikka valmistusvuosi kertoo elokuvan olevan vuodelta 1992, on kyseessä ihan täyttä kasarihenkeä uhkuva filmi. Juoni ei päätä huimaa, kun Bruce Leen poika mäjäyttelee pahiksia turpaan oikeelta ja vasemmalta. Aina tällästä kunnon toimintaa katsoessa herää ajatus, on se sääli, että molemmat sekä Bruce että Brandon lähti tästä maailmasta niin nuorina. Brandonillakin olis ollu paljon annettavaa toimintaskenen saralla taatusti. Eihän Sarjatultakaan mikään alan mestariteos ole, mutta helkkarin kovaa viihdettä kuitenkin. Hauska rooli muuten myös Powers Boothelta. Myös Al "Jokainen aasialaispahis ikinä" Leong oli hauska spotata vihollisten joukosta.

Ei yhtä kova kun Showdown in Little Tokyo, saatika sitten The Crow, mutta hyvä filmi jokatapauksessa tämäkin.

+

rating 60,000

06.05.2019 klo 13:48

American Pie 5: The Naked Mile

Ihan hiukan parempi kuin edeltävä osa, mutta kun edellinen osa on ihan käsittämätöntä ryönää, ei se paljon lohduta. Alkaa vahvasti vaikuttaa siltä, että tän sarjan kaulan ois saanu katkaista kolmannen, mielellään jopa jo toisen osan jälkeen.

-

rating 40,000

06.05.2019 klo 09:30

The Witch Who Came from the Sea

Tässäpä oli erikoinen pikku filmi. Briteissä video nasty -listalle aikanaan päätynyt elokuva, joka on sittemmin saanut jonkinsortin kulttimainetta. Ihmettelenpä vaan, että mistä tuo bänni briteissä oikein johtuu. Goreahan tässä ei nähdä oikeastaan ollenkaan. Oliskohan sitten elokuvan pedofiliaa ja insestiä käsittelevät aiheet ollu liikaa brittien herkkähipiäisille tarkastajille. Leffahan kertoo naisesta, jonka isä on käyttänyt tätä lapsena hyväksi. Sitten tää muija fantasioi miesten viiltelystä ja kastroimisesta partaterillä. Jossain kohtaa fantasiat alkaa käydä toteen.

The Witch Who Came from the Sea on kyllä teemoiltaan ja paikoin jopa tunnelmaltaan ihan hieno ja omaperäinenkin elokuva. Kokonaisuus vaan läsähtää pahasti. Leffa tuntuu laahaavan jatkuvasti, ja osa näyttelijäsuorituksista on todella amatöörimäisiä. Tälläsessä tunnevetoisessa filmissä olis tärkeä, että hahmoihin pääsis edes jotenkin sisään. Muttakun kaikki henkilöt käyttäytyy kuin alienit tai nuppivikaiset, niin tarttumapintaa ei oikein ole. Toki pääosaa esittävä Millie Perkins on melko uskottava pipipää. Myös kuvaus on aika kehnoa. Tulee monessa kohtaa mieleen saman aikakauden halvimmat italialaiset kauhuelokuvat.

Joskus nää unohdettuina helminä kovasti mainostetut elokuvat on syystäkin unohdettuja.

Kansitaiteesta täytyy muuten mainita, että se on samanaikaisesti yksi upeimmista mitä tiedän, sekä harhaanjohtavimmista. Kuvahan on todellisuudessa apinoitu vuoden 1971 Vampirella sarjakuvan kannesta.

rating 50,000

05.05.2019 klo 10:28

Dead Fish - päivä palkkatappajana

Näillä aineksilla ja näyttelijäkaartilla ois voinu ajatella saavan aikaseks todella kovan filmin. No, Dead Fish jää vähän puolimatkaan. Nyt käsissä on viihdyttävä ja paikoin hauska teos, mutta jotain puuttuu. Leffan esikuvina luultavasti on toiminu esimerkiks Guy Ritchien varhaiset leffat. Dead Fishin herkullinen juonikuvio ei vaan lunasta itseään samallatavalla lopussa kuin Ritchien leffoissa aina tapahtuu. Tuntuu, että paketti oli vähän hutaisemalla laitettu kasaan.

Jokatapauksessa kertakäyttöviihteenä oikein kelvollinen pala brittiläistä rikoskomediaa.

rating 60,000

04.05.2019 klo 13:38

American Pie: Band Camp

Täysin onneton rahastusyritys American Pie -sarjan aiempien osien suosion varjolla. Suosittelen välttämään.

rating 30,000

03.05.2019 klo 16:44

American Pie: The Wedding

Yleensä tälläset yhteen konseptiin nojaavat komediat ei kestä kauheen montaa osaa. Ei tälläkään kertaa. Kolmos-osassa, eli "American Weddingissä" homma alkaa levitä käsiin. Juonena on siis, että elokuvien päähenkilö Jim, on menossa naimisiin. Stiflerin hahmo on jostain syystä vitusti ärsyttävämpi kun kahdessa aiemmassa osassa. Aiemmin tälle Sean William Scottin näyttelemälle löysäpäälle löytyi jotain sympatioita, tälläkertaa äijä on pelkästään kusipäinen. Paitsi tietenkin lopussa jossa osotetaan, että "heeei ei se ny oikeesti oo mulkku, camoooon". Vitsit alkaa olla pelkkää toistoa, kliseitä ja typerän epäuskottavia juonenkäänteitä on liikaa. Ei hyvä. Kokonaisuutena todella valju maku jäi verrattaen mitä kahdesta ekasta filmistä. Vaikka tää on selkeesti huonompi, kyllä tänkin vielä katsoo ihan kevyesti, kun ei elokuvalla kestoo ole juuri puoltatoistatuntia pidempään.

-

rating 50,000

03.05.2019 klo 16:40

American Pie 2

Tässä leffasarjan tokassa osassa rima pysy kutakuinkin samalla tasolla kun ensimmäisessä. Huumori on yhtä tyhjäpäistä, mutta leffa on todella hyväntuulisella fiiliksellä ladattu. Tunnelma on siis kohdilleen viritettynä tämmöseen teinielokuvaan. Tälläkertaa päähenkilöt lähtee kesälomaks mökille. Tai no, mitään mökkiähän toi mesta ei oo nähnykkään, vaan pikemminkin joku luksuslukaali rannalla. Näin ämerikkälässä kaikki on isompaa. Mökkireissulla tietysti vedetään viinaa ja yritetään päästä sänkyyn naisten kanssa. Juoni on yhtä yksinkertainen kuin ensimmäisessä osassa. Oikeestaan tästä tokasta osasta on vaikea sanoa mitään eriävää, kun kaikki jatkuu samanlaisena. Eikä se sinällään ole huono asia tässä kohtaa, kun ensimmäinen on pääosin kuitenkin ihan toimiva filmi.

rating 60,000

29.04.2019 klo 09:15

American Pie

Omanlaisekseen ilmiöksi muodostuneen American Pie -sarjan ensimmäinen osa on perusvarmaa jenkkikomediaa. Huumoria revitään nuorten keskinäisistä suhteista, seksistä ja tietysti pissakakkajutuista. Teini-ikäisenä tää oli taatusti ihan älyttömän hauska, mutta kyllä tästä pystyy vieläkin nauttimaan isommaks osaks ainakin. Oman genrensä tietynlainen merkkipaalu American Pie ehdottomasti on. Sarja herätti jo väsähtäneisiin teinikomedioihin uutta puhtia ilmestyessään.

Yks nostalgiaplussa perään.

+

rating 60,000

23.04.2019 klo 09:49

Palveluksessanne, Miss Daisy

Hienoja roolisuorituksia ja kaunis tarina. Todellinen hyvänmielen elokuva.

rating 70,000

15.04.2019 klo 14:25

Mela kateissa

Ihan kelvollinen sekopääkomedia ajalta jolloin tälläsiä elokuvia tehtailtiin kuin liukuhihnalta konsanaan. Mela kateissa sijoittuu poikkeuksellisesti metsän keskelle, ja ihan hauskaa Syvä joki -meininkiähän tässä on. Matthew Lillardista oon pitäny aina, vaikkei äijä mikään loistava näyttelijä olekkaan. Harmi, että tässäkin leffassa hyvästä premissistä huolimatta vitsit on aika väsynyttä matskua, ja niin tällästen leffojen kliseekäsikirjasta otettua. Burt Reynoldsin pikkuroolista plussaa, sekä Ethan Supleesta hatsia kasvattelevana punaniskana. Siinä on hauska ukko, ja sopi kuin nakutettu rooliinsa. Ainiin, ja lopussa soiva Spiderbaitin versio Black Bettystä on aina rautaa.

Kliseisyydestään huolimatta perusvarmaa jenkkiläistä nuoriso-hömppä-viihdettä. Ei sen enempää, eikä vähempää. Tekee sen minkä kuuluukin, eli viihdyttää sen tunnin ja puoli. -

rating 60,000

08.04.2019 klo 19:49

Tuhon kuilu

Mitäs hel....Michael Paré hyvässä leffassa! Joo Philadelphia Experiment on ihan hauska urbaanilegendaan perustuva elokuva. John Carpenterin piti alunperin tää ohjata, mutta äijä sitten (luojan kiitos) teki mielummin elokuvan Pako New Yorkista. Ei huvittavasti suomennettu Tuhon kuilukaan silti ihan kuilusta ole, vaikka näyttelijäsuorituksista osa on vähän sieltä, ja tehosteet olis naurattanu jo varmaan sillon 1943 vuonna. Mielenkiintoisen lähtöasetelman ja juonen takia kuitenkin varsin helposti nautittava leffa siis kyseessä. Aikamatkailu ainakin itseä aiheena säväyttää aina kovasti! Sitäpaitsi onhan se alun mekastuksen jälkeinen kohtaus upea, missä äijät kävelee erämaassa ja mietiskelee, että mitäs kävikään. Ja sitten paska osuu tuulettimeen joka puolelta.

+

rating 60,000

08.04.2019 klo 11:16

Rock 'n' Roll High School

En usko, että tästä saa hirveesti irti ellei oo Ramones-fani. Ite oon kuunnellu bändiä kakarasta asti, ja kyllähän tällänen sekoilu bändin fanille maittaa. Hyviä alkupään biisejä läpi leffan ja tietysti ite ramot siä heilumassa. Odotukset oli kyllä sitä luokkaa, että varmaan leffa itsessään on ihan täyttä paskaa ja pelkkä kuriositeetti yhtyeen faneille tänäpäivänä. Olin väärässä. Itse leffa on ihan hauskaa 70-luvun high school -komediaa. Hyvin samantyylistä kun esimerkiks John Landiksen varhaiset leffat ym. Eli ihan viihdyttävää meininkiä. Osa vitseistä toki oli auttamattoman huonoja, mutta oli siä sitä hauskaakin seassa. Tarkkasilmäinen muuten bongaa tästä leffasta Suosikki -lehden jutun Ramonesista. Vilahtaa erään montaasin aikana.

+

rating 60,000

08.04.2019 klo 11:08

Hooligans

Katselin tän nyt tokaa kertaa. Kyllähän tää ihan kelpo filmi on, joskin hiukan kliseinen ja Elijah Woodin naama yhdistettynä jalkapallohuliganismiin on kuin laittais Justin Bieberin mukaan Helvetin enkelien kokoontumisajoihin. Se ei jotenkin istu kuvaan. Tässähän toki oli ideanakin, että nössöstä jenkkipojusta koulitaan osa huligaanien eliittiä. Turpaan tässä kyllä sitten vedetäänkin oikein olan takaa, ja viihdearvo elokuvalla on kyllä tosi korkeella. Draamapuolikin alkaa oikeesti toimia jossain kohdilla, kun hahmoihin pääsee vähän paremmin sisään. Parhaiten onnistuneen roolisuorituksen tittelin nakkaan kyllä Geoff Bellille, joka näytteli vastapuolen jengin johtajaa, miestä joka on flipannut totaalisesti menetettyään 12-vuotiaan poikansa katutappelussa. Siinä suorituksessa on jotain sellasta todella mielipuolista uhkaavaa olemusta, että se vakuutti todella. Kyllä näyttelypuoli suurilta osin on muutenkin ihan kelpo kamaa tässä.

Hyvä elokuva, hyvä aihe. Tottahan se on, että jotkut idiootit oikeesti tappelee jalkapallon varjolla.

+

rating 60,000

06.04.2019 klo 00:04

Kahdeksanjalkaiset kummajaiset

50-luvun monsterielokuvien fiilistä hönkivä Eight Legged Freaks jää vähän johkin välimaastoon. Toisaalta mukavan sekopäistä meininkiä, mutta ei uskallettu kuitenkaan mennä ihan loppuun asti homman kanssa. Olikohan sitten tarkoituksenakin suunnata tää elokuva lapsille, tai teineille. Luultavasti. 2000-luvun alun cgi-tehosteet on kärsiny todella paljon ajan hampaasta. Päiväsaikaan riehuvat hämähäkit näyttää todella paskalta. Eikä sillain vanhojen käytännön efektien tapaan hauskalla ja viehättävällä tavalla paskalta, vaan pelkästään paskalta. Pimeässä vipeltävät hämähäkit kestää silmäilyä paremmin. Tälläseen ei takertuis, ellei just nää otukset olis elokuvan pääosassa. Näyttelijöistä juurikaan kukaan ei nimittäin nouse mitenkään suuresti esille. Tästä leffasta olis taatusti nauttinu huomattavasti enemmän, jos olis ollu jonkinlaista nostalgiasidettä olemassa. Kyllä tuo 2000-luvun vaihde aina elokuvissa huvittaa ja tuo sellasen nostalgisen fiiliksen, muttei se yksinään riitä.

Kertakäyttökamaa, muttei missään nimessä täysin toivoton elokuva. Katson silti Araknofobian mielummin uudestaan kun tämän. Double-featurena vois muuten olla ihan hauska setti joskus.

rating 50,000

05.04.2019 klo 16:12

Hornanmarssi

Hyvä elokuva aiheesta, jota ei ihan liialti oo elokuvissa nähty, nimittäin muukalaislegioonasta. Kovia nimiä myös saatu mukaan, kuten Terence Hill, Max von Sydow ja tietysti aina loistava Gene Hackman. Hackmanin roolittaminen kovaksi ja armottomaksi majuriksi oli kyllä nappiveto. Äijä on luotu tollasiin rooleihin. Hyvien roolisuoritusten ja riittävän mielenkiintoisen juonen lisäks myös elokuvan karu yleisilme toimii. Äijiä ammutaan hevosen selästä ja hiekka pöllyää dyyneillä. Komeista maisemista huolimatta elokuvaa ei kuvattu Marokossa, vaan Nevadassa. Agadirista kuljetettiin hiekkaa kuvauspaikalle, jolla saatiin autenttisen näköinen maisema lavastettua.

rating 70,000

04.04.2019 klo 22:16

The Pig Keeper's Daughter

Melko tyhjänpäiväinen elokuva. Muutama hauska vitsi siellä täällä, muuten elokuva on puhdasta 70-lukulaista pornoa. Toisinsanoen paljaan perseen kuvaamista ja ylipitkää kihnutusta pianomusiikin säestämänä. Tuottajana on tässä hääriny legendaarinen Harry Novak, mutta kyllä Sikafarmarin tytär hukkuu massaan ja jää lähinnä melko kummalliseks kuriositeetiks genressään. Ei hyvä. Jännä että Another world entertainment on päättäny tämänkin julkaista ihan täällä suomenmaallakin. Hieno julkka, huono filmi.

rating 30,000

03.04.2019 klo 14:24

The Skulls

Erittäin tyypillinen 2000-luvun vaihteen teinielokuva. Näyttelijöistä voi toki nostaa edesmenneen Paul Walkerin esiin, joskaan ei hänenkään roolisuoritus elokuvassa mikään huikea ollu. Ihan kelpo kamaa kumminkin. Juoni on perus "omatunto alkoi kolkuttaa, yritän paljastaa pahikset, kukaan ei usko, lopuks hyvä voittaa" -rataa. Onhan näitä nähty. Jokatapauksessa Skulls on ihan viihdyttävä raina, etenkin jos kokee pientä nostalgiaa tuohon aikakauteen. Itse salaseurahan perustuu tietenkin aitoon Yalen salaseuraan nimeltään Skulls and Bones. Siitä poppoosta on ponnistanu niinkin vähäpätöisiä nimiä kun esimerkiks Time -lehden perustaja Henry Luce. Kuten myös ämeriikän ex-pressa George W. Bush.

-

rating 50,000

28.03.2019 klo 15:07

Moontrap

Moontrapin idea on todella kiehtova, kaksi astronauttia tuo mukanaan maahan eräänlaisen kotelon, josta tulee vieraan elämänmuodon edustaja. Vihamielinen tottakai. Nää muukalaiset yhdistelee koneita, sekä ihmisistä varastamiaan osia rakentaakseen tappajarobotteja. Tismalleen samaa ideaahan käytettiin myöhemmin elokuvassa Virus (1999). Hienosti toteutettuna robotit oli siinäkin. Ikävä kyllä erikoistehosteiden lisäks niin Virus, kuin Moontrappikin tarjoaa todella vähän. Tässä toki on aina yhtä loistava Bruce Campbell irvistelemässä, kuten Viruksessa oli kantavana voimana Jamie Lee Curtis. Itse juoni ja sen kuljetus on kuitenkin melko tahmaista. Moontrap myös tuntuu toiminnan kannalta paikoin pirusti liian hitaalta. Kuitenkin omaperäisen idean vuoksi ja hyvien tehosteiden ja kuumaisemien avulla Moontrap on varsin katsottava elokuva. Pituuttakaan ei oo liikaa, joten ei tässä pitkästymään pääse.

Roskaleffojen ystäville voin suositella tätä. Nykyään kun remaket ja rebootit on kuuminta hottia, joku tämän hetken kovista kauhuohjaajista vois napata tästä kopin ja tehdä uudelleenlämmittelyn. Idea on loistava, toteutus hapuilee. Tälläsistä unohtuneemmista ja huterista elokuvista niitä remakeja kuuluis tehdä, eikä jo alun alkaen mestarillisista elokuvista.

-

rating 60,000

22.03.2019 klo 15:25

Oikeuden kasvot

Melko keskinkertainen rikosfilmi. Robert De Niro ja Al Pacino pääosissa toki tuo jo paljon väriä tähän. Juoni on melko ennalta-arvattava, eikä toimintaakaan ihan liiaks asti ole. Lopun käänne näky kilometrien päähän. Onneks hahmot on mielenkiintoisia ja huomattavasti syvempiä kuin elokuvan juoni itsessään. Kokonaisuus ei ole erityisen hyvä, muttei mitenkään huonokaan.

rating 60,000

21.03.2019 klo 23:23

Mafiakokelas

Ihan kohtuullisen hauska paluu Marlon Brandolta Vito Corleonen rooliin. Matthew Broderickiakin oon oppinu aikojen saatossa sietämään. Leffa itsessään on aika pitkälti mafia-stereotypioilla vitsailua ja erilaista kohellusta. Kuitenkin suurimmaks osaks ihan hyvällä maulla toteutettuna. Kyllä Mafiakokelaan parissa viihtyy ihan mukavasti, vaikkei uusintakatseluarvoa tällä varmaan juuri olekkaan.

Perusvarmaa 90-luvun komediaa.

rating 60,000

20.03.2019 klo 15:44

Big Game

Big Game on ihan kelvollinen nuoremmalle väelle suunnattu toimintarymistely, isoon Hollywood-tyyliin. Toiminta on näyttävää, ja mukana on kovia nimiä. Itsellekkin tää toimi ihan kohtuullisen hyvin, joskin välillä Onni Tommilan näyttely oli vähän vaivaannuttavaa. Toiminee kuitenkin nuorempaan yleisöön ihan mukavasti. Uskoisinkin, että tällä leffalla on just sitä potentiaalia olla sellanen nostalgiafiilistely-elokuva. Samalla tapaa mitä esimerkiks monet vähän kökötkin kasari ja ysärifilmit on itselle. Kun niitä on lapsena töllöttäny, niihin on syntyny tietynlainen lämmin side. Uskon että lapset jotka näkee Big Gamen tänäpäivänä, pitää siitä vielä aikuisiällä.

Pidän kyllä Helanderin leffoista Rare Exportsista huomattavasti enemmän, mutta kyllä Big Game ansaitsee myös paikkansa toimintaleffojen joukossa. Vaikkakin siinä lyödään lähes parodiamaisesti koko homma ihan läskiks. No, harmitonta viihdettä, niin miksei.

Niin, pakkohan niistä maisemista on mainita. Typerä veto mielestäni, joo tokihan se on näyttävämpää esittää Lappi jonain Suomen alppeina, muttakun Lapissakin on kaunista maisemaa vaikka kuinka. Noh, Helanderin mielestä homma oli parasta toteuttaa näin. Toisaalta olis aika typerää sanoa epärealististen maisemien jotenkin etäännyttävän katsojaa elokuvasta, kun kyseessä on muutenkin ihan täysin epärealistinen ja överiks lyöty toimintaelokuva.

-

rating 60,000

19.03.2019 klo 18:18

Hardcore

Varmaan paras videopelielokuva koskaan, joka ei edes perustu mihinkään videopeliin. Toimintakohtaukset on todella tyylikkäästi tehty, joskin loppua kohden toi first person kuvaus alkaa leffan gimmickinä jo hieman puuduttaa. Kyllä tän siis kevyesti loppuun katsoo, ja lopetus on vielä ihan tyylikäs. Näyttelypuolelta voi nostaa mainion Sharlto Copleyn esiin. Juonihan tässä ei päätä huimaa, vaan on todella ohut ja yksinkertainen, mutta pääosassa onkin erittäin taidokkaat stuntit ja nonstop-action.

Hardcore on vauhdikas ja helvetin viihdyttävä filmi, mutten usko että jaksaisin katsoa toista samalla tavalla tehtyä elokuvaa. Tämäkin poiki alkunsa ohjaaja Ilya Naishullerin tekemästä musiikkivideosta bändille Biting Elbows. Mainio musavideo, ja tällänen tyyli toimii oikeesti paremmin lyhyempänä annoksena nautittuna, kuin pitkänä leffana.

Varmasti tulee jokukerta vilkaistua uudestaan. Sanon kuitenkin että Hardcoren hengenheimolainen, Crank, on vielä rutosti parempi elokuva.

rating 70,000

18.03.2019 klo 12:19

Häiriötekijä

Hitti ja huti samassa paketissa. Täähän on niinkun yks pitkä jakso jotakin sketsiohjelmaa, eikä se huono konsepti ole ollenkaan. Osa tarinoista toimii loistavasti, kuten se Kuksaukko ja sitten tää Business class -sekoilu. Kun taas osa jutuista tuntuu olevan jotenkin köykäsiä ja hutasten tehdyn oloisia. Tommi Korpelan sekoilua on jokatapauksessa aina kiva katsella, ehdottomasti yks omia suosikkeja kotimaisten näyttelijöiden rintamalla. Hieno mies!

Rahkeita olis ollu parempaankin. Pari helmeä kuitenkin oli sopassa seassa joten:

rating 50,000

15.03.2019 klo 13:20

Christiane F. - tyttö metroasemalta

Aika karu huumekuvaus 70-luvun Saksan kaduilta. Ajattelin itsekseni, että tää elokuva on hiukan ylipitkä, mutta toisaalta sitä vaivaantuneempi ja pahempi olo katsojalle tulee tätä katsoessa. Lapset notkuu kadulla huoraamassa ja douppamassa paskaisilla neuloilla. Osa kuolee ennenkun ehtii täyttää 18 vuotta, osalla sama rata jatkuu. Tätähän se todellisuudessakin on. Tätä vois näyttää kyllä kouluissa jonkun tönkön valistusvideon sijasta. Tässä lapset, näin käy kun alkaa vetään kamaa. Siltä tieltä ei oo helppoo reittiä ulos. Paitsi se yks.

Kuvaukseltaan elokuvan tyyli on rujon realistinen. Näyttelijät oli ilmeisesti osa amatöörejä jne, muttei se kyllä juuri näy. Roolisuoritukset on aika todentuntuisia. JohnRamboa täytyy kompata tuosta, että ihmettelin kans miksei Christianen perhesuhteita näytetty enemmän. En osaa sanoa onko kirjassa paneuduttu enemmän siihen puoleen, kun en sitä ole lukenut. Pitäis varmaan kyllä. Musiikista lienee pakko vielä mainita, soundtrack on nimittäin jo edesmenneen David Bowien käsialaa. Osittain varmaan oli Bowien ansiota, että leffa sittemmin tuli enemmän ihmisten tietoisuuteen ja sai tietynlaisen kulttistatuksen. Hyvä niin.

Ehdottomasti katsomisen arvoinen filmi, joskaan en usko että tulee ihan heti katseltua uudestaan, sen verran raskasta tollasen inhorealistisen rypemisen katsominen on. Suosittelen kuitenkin kaikille, joita huumeet elokuvan aiheena kiinnostaa, muuta tässä ei juuri nähdä.

rating 70,000

12.03.2019 klo 00:27

Patch Adams

Mukava filmi ihan aidosta aiheesta. Niin ja tositapahtumiin perustuen. Robin Williams vetää taatun suorituksen, ja muukin cast on laatua. Huumori osuu pääosin maaliinsa. Se mistä kuitenkin täytyy rokottaa pisteitä, on elokuvan alati jatkuva hollywood-itketyskikkojen käyttäminen. Homma menee ihan ylisentimentaaliseks paikoin, joka ainakin itteä alkaa aina rassaamaan. Kuten alla olevassa kommentissaan käyttäjä cronenberger sanoo "vähemmällä naamaan hieromisella aiheesta olisi saanut oikein mainion elokuvan". Tästä oon ihan täysin samaa mieltä.

Tälläsenäänkin Patch Adams on erittäin viihdyttävä elokuva. Ylimääräset kyynelienkalastelu-siirapit kun olis suodattanu humppahelvettiin, niin oltais suorastaan mainion elokuvan äärellä.

+

rating 60,000

11.03.2019 klo 16:13

Highway Society

Aika pirun kankee elokuva. Toisaalta tunnelma on paikoin ihan hieno, ja se Arvottomistakin tuttu road-movie fiilis on läsnä, välillä. Välillä puolestaan Highway Society ajautuu ihan tolkuttoman tylsäks, osan hahmoista seuraaminen on hetkellisesti yhtä hauskaa kun itsarin tekeminen juustohöylällä. Ei jatkoon.

Ehdottomasti kannattaa mielummin katsoa Arvottomat. Se on hieno teos. Highway Society tuntuu, ja etenkin verrattaessa, todella yhdentekevältä elokuvalta. Ei pitäisi verrata, mutta näin suuren yhtäläisyyden edessä sitä tulee tehtyä väkisinkin.

Ainiin, JohnRambonkin mainitsemista bluesrock biiseistä vähän plussaa!

rating 50,000

10.03.2019 klo 00:33

Smoochy

Starttaa suorastaan mainiosti, teema sekä leffan premissi on loistava. Mitä pidemmälle homma etenee, sitä tavanomaisemmaksi se ikävä kyllä käy. Avaimet erittäin loistavaan ja omaperäiseen mustaan komediaan oli käsissä, mutta kuitenkin loppujen lopuks mennään sitä helpointa ja yleisöä miellyttävintä tietä. Danny DeViton ohjaus on kyllä ihan kohdillaan, mutta enemmän olis saanu olla ballseja tässä leffassa loppukädessä. Jokatapauksessa ihan hauska ja monet naurut irrottava pätkä. Ilman tuota DeVito-Norton-Williams -kolmikkoa tuskin olis toiminu kuitenkaan näinkään hyvin.

Hutera kolmonen. -

rating 60,000

09.03.2019 klo 10:04

Virus

Virus on kyllä rutkasti mainettaan parempi elokuva. IMdB:ssäkin leffan arvosanaks on valikoitunut surkeat 4.9 / 10. Kyseessä on kyllä hölmö ja kliseinen elokuva, mutta pirullisen viihdyttävä. Aivan samalla tapaa kuin nää nykyiset Marvel-elokuvat, joita idiootit pisteyttää 9/10. Elokuvan teema on ihan riittävän omaperäinen herättääkseen mielenkiintoa, ja erikoistehosteet ja erilaiset möröt mitä tässä sitten vastaan tulee, on todella nätisti toteutettu. Toki katsoin leffan dvd:ltä tietokoneen näytöltä, joten en osaa sanoa miten tehosteet olis kestäny katselua tosta isolta ruudulta katsottuna. Puhumattakaan teräväpiirtolaatuisena. Jokatapauksessa pidän tätä hiukan aliarvostettuna scifi-kauhufilminä. En tiedä tuleeko tän pariin koskaan palattua, mutta näin nautittuna siitä riittää viihdettä yhdeks kerraks ainakin vallan mainiosti. Ja hei, Jamie Lee Curtis on aina Jamie Lee Curtis.

rating 60,000

07.03.2019 klo 14:28

Miami Connection

Miami Connection on yks rautaisimmista roskaelokuvista koskaan. Filmi on kuin kaikki 80-luvun b-leffat olis laitettu blenderiin ja sekotettu kunnolla. Päälle vielä lyöty törkeen kova kasarisyntsa-soundtrack, ja kakku on valmis. Vittu mikä leffa! Viihdyttävyysmittari hakkaa punasella koko keston ajan. Nauruhermot on myös koetuksella kun tätä kattoo.

rating 80,000

24.02.2019 klo 00:19

Congo

Hei bingo bango bongo, aina rakas ompi Kongo, täällä viihdyn mä vain.

Joo, tätä tuli sahattua niin perkeleesti aikanaan pojankloppina vhs-narulta, että leffan muistaa about ulkoa. Loistavia näyttelijöitä kuhiseva cast, pääosin hienoja tehosteita, umpisurkea ja hölmö juoni, typerää dialogia ynnä muuta pölhöilyä. Siinä Congon anti. Edelleenkin pidän tätä erittäin viihdyttävänä pätkänä. Missä muussa leffassa ammutaan tappajagorilloja laserilla palasiks? Missä muussa leffassa voit nähdä Ernie Hudsonin kinastelemassa maailman epäuskottavinta romanialais-aksenttia mongertavan Tim Curryn kanssa. Niinpä, et missään. Congon erikoistehosteet on tosiaan aikaisekseen ihan hienoa kamaa, paitsi lopun verkkokalvot syövyttävä ysäri-cgi, jolla toteutettu laava on niin epäaidon näköistä, että gorillatkin hyppii siihen kuin veteen konsanaan. Sehän näyttää enemmän tomaattikastikkeelta, kuin laavalta. Puhuva Amy-gorilla käy loppua kohden aika rasittavaks. Muistuttaa enemmän jotain puhuvaa baby-born nukkea tolkutuksineen, kuin oikeesti älyllistä eläintä. Muuta nillityksen aihetta en tästä viihdyttävyyden puolesta keksi. Kyseessä ei todellakaan ole hyvä leffa, mutta pirullisen nostalginen ja hupaisa seikkailuelokuva. Kunhan muistaa, että homma on täyttä apinointia, ei tartte ottaa vakavissaan.

PS. Oon omistanu tän elokuvan varmaan neljä kertaa. Aina oon myyny dvd:n eteenpäin. Sitten taas ihme tapahtui, tuli se omituinen fiilis takaraivoon kuin gorillanrapsutus konsanaan. Pakko nähdä Congo. Kirpparilta sit tuli osteltua parin euron hintaan devu, ja totesin että vittu, tällä kertaa tuo saa jäädä hyllyyn. Onpahan seuraavan kerran fiiliksen yllättäessä itsellä valmiina jemmassa.

rating 50,000

22.02.2019 klo 11:15

Soturi

Patrick Swayze yrmyilee tutulla tyylillään leffan läpi ex-sotilaana joka tulee laittaan pienen maatilan asiat järjestykseen. Juoni ei omaperäisyydellään päätä huimaa, mutta lavastukset ja elokuvan toiminta on varsin kelpo kamaa. Mukana on myös Swayzen lisäks aina ilahduttava velmuilija Brion James ja suomalaissukuinen Lisa Niemi. Niin ja Arnold Vosloo yhdessä varhaisimmista rooleistaan. Steel Dawn muistuttaa monessakin mielessä italialaisserkkujaan, esimerkiks Enzo G. Castellarin post-apokalyptisiin maailmoihin sijoittuvia toimintapätkiä. Tälläisiähän tehtiin Mad Maxin menestyksen vanavedessä 80-luvulla todella paljon. Omalla tavallaan Steel Dawn on ihan yhtä juustoinen kun nuo italialaiset exploitaatiofilmit, joskin väkivalta on huomattavasti vähemmän rujoa. Leffa onkin tavallaan vähän kevyempi versio noista italoleffoista. Näkisinkin, että jos haluaa tälläseen post-apokalyptiseen roskaelokuvamaailmaan tutustua, on Steel Dawn ainakin todella helppo filmi aloittaa kahlaaminen.

Hienoa soramonttuäksöniä, ilman sen kummempia juonikuvioita tai syvällistä sanomaa.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 18 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat