Joku

Joku

Käyttäjä, 26 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (783)

03.12.2020 klo 21:26

Lemmy Caution - piru mieheksi

Paras tähän asti näkemäni Godard-leffa. Hieno sekoitus noiria ja scifiä. Pääosan Eddie Constantine on sopivan karismaattinen sälli vetäseen agentti Lemmy Cautionin roolin. Myös Anna Karinaa kelpaa aina katsella ruudulla. Juoni on perusrakenteeltaan oikeestaan kuin mikä tahansa etsivä/agentti-jännäri, mutta sitä on maustettu reippaasti yhteiskuntakritiikillä ja filosofisella pohdinnalla. Oikeestaan parhaimmillaan meininki tasapainottelee just sopivasti korkealentoisemman kerronnan ja suoraviivaisen välillä. Välillä vyörytetään erilaisia vertauskuvia katsojan eteen, ja välillä vedetään perinteistä takaa-ajoa autoilla. Toimii ihan kivasti. Oikeestaan tätä ois helppo suositella ensimmäiseks elokuvaks johon tutustuis Godardilta.

Puutteensa ja hölmöytensä tässäkin on, mutta kokonaisuus jää vahvasti plussan puolelle.

rating 70,000

01.12.2020 klo 20:22

Giallo

Voi voi voi.... Tulee mieleen ihan kuin joku amatööri-elokuvantekijä olis vääntäny Argento-pastissin ihan muna vaahdossa, mutta ei, maestrohan se itse siellä heiluu puikoissa. Kyllä on kauas tultu miehen kulta-aikojen tyylistä ja tunnelmasta. Giallo on todella köyhä ja juosten kustun oloinen niin tarinaltaan kuin ohjaukseltaankin. Adrien Brody vetää tuplaroolin, joskin ukon klyyvari paljastaa heti miehen vaikka kuinka paksun meikin alta. Katoin heti alkuun että aha Brodyn hahmo on itse se murhaaja, mutta se vaan näyttelikin sitäkin. Äääärhgh. Jotenkin pahaa tekee katsoa tämmöstä räpellystä, tietäen että sen on tehnyt ohjaaja, joka on luonut kuitenkin tuon aikanaan kukoistaneen giallon genreen useammankin merkkiteoksen. Giallo tän elokuva nimenä on jo jotenkin sellanen isku genren kasvoihin.

Argento on jo pidempään tehny vähemmän hyviä filmejä, ja terä niistä siedettävistäkin teoksista oli tylstyny jo 90-luvulla. Silti en ois uskonu, että joudun laittamaan yhden tähden miehen elokuvalle, joka kuitenkin on ohjannut Suspirian ja Tenebren.

rating 20,000

01.12.2020 klo 17:57

Keskipäivän aave

Ei vaan lähe. Näyttelijät suoriutuu rooleistaan hienosti, mukava nähdä mm. Fritz Lang esittämässä itseään jne. Visuaalisesti tämä on myös osittain suorastaan silmiä hivelevää katsottavaa (muutkin kun Brigitte Bardotin osuudet). Mutta, suurin tökkäsy itsellä on tässä se jankuttava tyyli. Voi helvetti kun samaa asiaa jankataan ja hierotaan oikeesti siihen asti että alkaa vituttaan koko elokuva. Jooooo siinä on pariskunta jotka ei osaa puhua asioita halki, rakastavat toisiaan mutta molemmat on aivan liian lapsellisia ja ylimielisiä aidosti kuunteleen toista. Tätä riitelyä ja kämättämistä pyöritetään sitten kohtauksena ihan oikeesti pahimmillaan tyyliin puoli tuntia kerralla. Ja kun missään vaiheessa se suhteen taso ei syvene tarpeeksi, tai saa minkäänlaista kiinnostavaa käännettä, että sitä jaksais enää seurata mielenkiinnolla. Jossain vaiheessa homma alkaa tuntua pakkopullalta ja mukana roikkumisen viimeiseks oljenkorreks jää hienot otokset joita ihastella.

Ei osunu, eikä uponnu.

rating 50,000

29.11.2020 klo 21:23

Pieni sotilas

Paikoin aika puuduttava, mutta paikoin sykähdyttävän tehokas agenttijännäri. Tiettyjä hetkiä on, joissa Godard on todella onnistunu luomaan jännitettä, kuten se kidutuskohtaus. En tiedä oliko se juuri syynä, vai elokuvan vahvan poliittinen sanoma, että tää elokuva aikoinaan seisoi Ranskan sensorien käsissä useita vuosia. Loppupuolella olevasta monologista täytyy myös antaa plussaa.

+

rating 60,000

25.11.2020 klo 22:28

Nainen on aina nainen

Aika sekava kokonaisuus. Godard vyöryttää tässä paljon sellasta matskua ruudulle, jota on myöhemmin apinoitu ties missä elokuvissa, mutta se ei oikein riitä siihen että tää olis iskeny sen syvemmin. Jokseenkin tuo itse tarina jäi vähän yhdentekeväksi, kun hahmot on enemmän tai vähemmän raskasta seurattavaa. Anna Karina poikkeuksena tähän, hänen roolinsa oli jokseenkin piristävä ruiske tähän elokuvaan ja paikoin suorastaan loistava. Visuaalinen puoli on kohdillaan, kuten Godardin filmeissä yleensäkin, ja äkkiväärä musiikin käyttö toimii toki leffan eduks.

En yhdy ylistyskuoroon, mutta ymmärrän kyllä hyvin, jos joku rakastuu tähän leffaan. Ihan kiva.

Ainiin, mitä tuohon neljännen seinän rikkomiseen tulee, niin jotenkin se tuntuu nykyään niin kulahtaneelta jutulta. Tottakai tässä pitää pistää asia perspektiiviin, kun leffa on vuodelta 1961, niin taatusti se on tuohon aikaan ollut todella paljon tehokkaampi vitsi. Syytetään siis pikemminkin sen viljelyä sadoissa myöhemmissä komedioissa, eikä suinkaan lasketa sitä heikkoudeks tässä elokuvassa.

rating 60,000

24.11.2020 klo 20:29

The Hunt

Viihdyttävä pläjäys, ja hauskaa piikittelyä suuntaan jos toiseenkin satiirisella otteella. Toimii! Oikeestaan pitkästä aikaa uusi tän genren filmi, joka ei yritä keksiä pyörää uudestaan, ei myöskään ole remake mistään aiemmasta teoksesta, eikä perustu pelkkiin jumpscareihin ja johonkin mukapelottaviin nukkeihin. Pojot siitä.

rating 70,000

21.11.2020 klo 14:45

Pedon on kuoltava

Aivan mainio ihmissusi-mysteerielokuva legendaariselta brittistudio Amicusilta. Homman nimi on se, että rikas metsästäjä kutsuu potentiaalisia ihmissusikandidaatteja talolleen keskelle korpea, ja sitten alkaa selvittely, että kuka mahtaakaan olla ihmissusi! Tässä on jopa minuutin väliaika, jonka aikana katsojan pitää heittää arvauksensa ilmoille, ja sitten katsotaan että osuuko arvaus nappiin vai ei. Ihan huippuviihdettä! Sopivasti camp-arvoa, aidosti hyvää jännitettä, hauskoja roolisuorituksia (mukana aina mainio Peter Cushing) ja aivan mielettömän käppästä ihmissusi-actionia! Mukana on kyllä myöskin aidosti näyttäviä erikoistehosteita, ettei homma jää pelkän lisäkarvalla varustetun koiran varaan! Täydellinen elokuva esimerkiks illanistujaisiin jollon voidaan vertailla että kuka arvas oikein ja kuka ei, tai sitten ihan vaikka sellasia seuraaviin aamuihin. Ainiin, ja scoresta täytyy mainita, että se vois yhtä hyvin soida jossain 70-lukulaisessa blaxploitaatiofilmissä, sen verran groovea matskua on.

Kaikenkaikkiaan The Beast Must Die omaa mahtavaa vanhanajan kauhuelokuvien fiilistä ja sopivasti juonenkäänteitä tyylikkäästi niputettuna, unohtamatta camp-arvoja.

rating 80,000

21.11.2020 klo 11:58

Beyond the Darkness

Italian vastine Roger Cormanille, eli Joe D'Amato sylki kyllä uransa aikana maailmaan jos jonkinlaista ryönää ja käppää. Buio Omega edustaa sitä laadukkaampaa osastoa miehen filmografiassa, vaikkei tääkään mitään genren mestariteoksia todellakaan ole. Omaperäinen juoni kuitenkin löytyy, riittävästi gorea ja ällötyksiä, sekä hyvä score. Tässä myös näkyy D'Amatolle tyypillinen sleazymainen ote hyvin, ja leffan jälkeen jäikin vähän sellanen olo että suihkuun ois melkein tarvinnu mennä. Lopetus oli muuten päräyttävän hieno!

Kokonaisuutena ehkä hiukan turhan sekava ja hidas, mutta valonvälähdyksiä on siellätäällä, sekä hieno loppuosio.

+

Suosittelen jos leffa kiinnostaa niin ehdottomasti hankkimaan brittiläisen 88-filmsin blu-rayn. Hintaa on öpaut 15€ ja tästä löytyy todella hyvä yli tunnin muisteludokkari Joe D'Amatosta, jossa puhuu muunmuassa miehen filmeissä useamman kerran esiintynyt George Eastman. Todellista pakkokatseltavaa italo-trashin historiasta kiinnostuneille. Sitten on lyhyempi kuvauslokaatiokatsaus, jossa käydään Buio Omegan kuvauspaikoilla tänäpäivänä. Todella mainio julkaisu.

rating 50,000

17.11.2020 klo 22:16

Vastaisku

Enemmänkin tuottajanpenkillä kunnostautuneen Sean S. Cunninghamin ohjustelema The New Kids on äärimmäisen tasapaksu 80-luvun teini-trilleri. Homma ei oikein lähe lentoon missään vaiheessa, ja sitten kun lopuks päästään asiaan, jää se payoffi aika vaisuksi. On tässä silti hieno kasaritunnelma, ja Tom Atkinsin höystämät montaasikohtaukset on koomisuudessaan ihan mahtavaa settiä. Myös James Spaderille täytyy antaa pointsit äärimmäisen sleazysta ja limaisesta roolisuorituksesta. Sääli että loput "jengiläiset" oli tosi epäuskottavia karikatyyreja.

Kyllä tän katsoo, mutta suosittelen vahvasti mielummin katsomaan hyvin samankaltaisen, Mark L Lesterin ohjaaman elokuvan Luokka 1984. Se on kaikinpuolin väkevämpi ja vahvempi saman genren edustaja.

rating 50,000

16.11.2020 klo 21:26

Kiihottava kosketus

Taas näitä italialaisia vaikka kuinka monella eri nimellä tunnettuja elokuvia. Kesti hetken etsiä, että mikä tän alkuperäinen nimi oli, kun tämä tunnetaan myös nimellä "Venus in Furs". Elokuva on pikkupervoiluelokuva joka käsittelee teemoinaan tirkistelyä ja sadomasokismia. Meno on verkkaista, ja ajan henkeen ryyditetty kummallisen tarttuvilla ja groovaavilla biiseillä. Nakukuvasto on pehmo-osastoa, eli ei tässä perus hinkutusta kummempaa näy. Tissejä kyllä esitellään senkin edestä. Tarina ei jaksa juurikaan herättää minkäänsorttisia tuntemuksia, ja koko kieroutunut rakkaustarina on jotenkin pölhön oloinen.

Idealtaan hyvä elokuva, toteutukseltaan ei niinkään. Bruno -nimiselle alfa-viiksivallulle lisäpointsit huutonauruista!

rating 40,000

16.11.2020 klo 16:41

Liisa ihmemaassa

Oli kai tässä jotain hauskojakin hetkiä, mutta suurimmaks osaks 2010-vuoden Liisa Tietokonemaassa on todella tasapaksua puurtamista. Burton on ajanut itsensä tyylillisesti pisteeseen, jossa hänen elokuvansa näyttää Burton-elokuvan sijaan siltä kun joku yrittäis ihan kaikkien voimiensa takaa vääntää väkisin Burton-tyyliä elokuvaan. Ei hyvä. Tää putoaa tavallaan vähän samaan kökkökastiin miehen filmografiassa kuin Jali ja suklaatehdas. Se oli kans tosi mitäänsanomattoman platku väripommi tarinasta, josta on tehty jo parempi filmatisointi. Aivan kuten tästäkin. Johnny Depp on myös kangistunut samaan ilveilyyn pahemman kerran, vaikka aikoinaan mies oli todella monipuolinen näyttelijä.

Tyhjää hölynpölyä kauniissa paketissa.

rating 50,000

15.11.2020 klo 12:10

Skinner

Elokuva itsessään on melko kämäinen, hiukan William Lustigin ja Abel Ferraran -tyyliin tehty sarjamurhaajatrilleri. Lähinnä kuriositeetti tämän genren filmeissä. Tarina elokuvan taustalla sen sijaan on aivan älyttömän kiehtova, ja siitä olikin kattavat haastattelut ynnä muut 101 filmsin laadukkaalla blu-ray julkaisulla. Suosittelen vahvasti.

Elokuva itsessään max ..
101 Filmsin julkaisu puolestaan ansaitsisi täydet pisteet.

rating 50,000

11.11.2020 klo 21:23

Judge Dredd - tuomari

Oudon poukkoileva elokuva, ja tuntuu ettei tässä tekijät oikein oo osannu päättää tehdäänkö komediaa, vai vakavaa elokuvaa. Rob Schneider koomisena sidekickinä on tapansa mukaan ihan vitun ärsyttävä, eikä muutkaan oikein rooleissaan loista. Sylttyhän on naamansa puolesta hyvä valinta Dreddiksi, mutta ei tässä oikein minkäänlaista kosketuspintaa koko hahmoon saada tuotua. Tehosteet on aikansa eläneitä ja huumori pääosin paskoja onelinereitä ja Schneiderin typerää ilveilyä. Äh. On tässä tavallaan sellasta hauskaa "so bad its good" -aspektiakin, mutta pääosin mennään miinuksen puolella silläkin saralla.

Stallone-tuomari viihdyttää kyllä kestonsa ajan, mutta suosittelen silti erittäin vahvasti katsomaan vaan suoraan tuon 2012 vuoden version, sillä se on kerrassaan mainio.

rating 40,000

01.11.2020 klo 15:21

Pawn Shop Chronicles

Melkonen outolintu Wayne Kramerilta. Mukana on liuta loistavia näyttelijöitä mitä oudommissa rooleissa. Pawn Shop Chronicles on tavallaan kuin jostain Hämärän rajamailla ja Quentin Tarantino -maailmoista väännetty antologiafilmi. Paikoin toimii pirullisen hyvin, paikoin taas töksähdellen ja väkinäisesti. Omaperäisyyden puutteesta ei tätä voi syyttää, ja meininki on samaan tapaan vinksahtanutta kuin ohjaajan aiemmassa toimintapätkässä Running Scaredissa. Se on muuten huomattavasti tätä nautittavampi pätkä kuitenkin, samoin kuin kasinomaailmaan sijoittuva The Cooler.

Viihdyttävä mutta epätasainen vuoristorata-ajelu vaikkapa perjantai-illan ratoks tai krapulaiseen aamuun. Brendan Fraser epätoivoisena Elvis-imitaattorina ei voi olla naurattamatta.

rating 60,000

26.10.2020 klo 21:35

The Shadow

Sarjakuvaan perustuva The Shadow on visuaalisesti upea, ja tavoittaa sarjakuvamaisen tunnelman todella hienosti. Harmi ettei elokuvan tarina varsinaisesti tarjoa mitään mieleenpainuvaa. Musiikit tuo mieleen vahvasti Burtonin Bätmänit. Meininki on viihdyttävää kyllä, mutta ehkä ihan snadisti olis ollu varaa leikatakin. Tsingis-kaani ei myöskään oo pahiksena mitenkään kauheen loistavasti toteutettu, vaikka se paperilla saattaa hienolta kuulostaakin. Miehen entranssi sieltä hopea-arkusta oli kyllä kieltämättä mahtava! Rooleista täytyy nostaa ylös aina loistava Tim Curry, sekä pääosan Alec Baldwin, joka vetää roolin just oikeenlainen pilke silmäkulmassa.

The Shadowissa on tosi paljon pieniä juttuja joista tykkäsin, mutta kokonaisuus ei siltikään tuntunu kauheen merkittävältä. Viihde-elokuvana toki tällä on potkua ihan riittämiin. Mainettaan parempi elokuva ehdottomasti.

rating 60,000

26.10.2020 klo 09:57

Maximum Overdrive

Niinhän se herra King on itsekin sanonut, että tässä on paskin filmatisointi hänen kirjoistaan. No vähänpä tiesi sillon, mitä on tulossa vielä jatkossa. Maximum Overdrive ei nimittäin ole lähelläkään huonointa King-leffaa. Tää on jopa typeryydessään ja kökköydessään erittäin viihdyttävä elokuva. Välillä ehkä hiukan poljetaan paikoillaan, mutta kun meno on parhaimmillaan, on se hulvattoman hauskaa kalkkunameininkiä. Monta kertaa pääsi suusta ääneen, että mitä vittua nyt taas?! AC/DC:n soundtrack tietysti vielä on niin absurdia kuunneltavaa tappajarekkojen ajellessa ympäriinsä, että se vaan nostaa pisteitä. Niin ja tietysti Emilio Estevez on kasarifilmien vakiokalustoa ja pelaa paikkansa nappiin kuten yleensä.

Tarinan mukaan King oli niin kokkelipäissään elokuvan tekoaikana, ettei muista koko prosessista mitään. Oli tai ei, niin kyllä Maximum Overdrive väistää paikan top-5 surkeimmissa King-filmatisoinneissa ihan tyylikkäästi. Ehkä jopa kympinkin.

rating 60,000

24.10.2020 klo 15:50

Salem's Lot

Lievään krapulaan nautittuna toimi ihan kohtuullisesti. Harmi että viimenen puolituntinen surkeine efektipelleilyineen oli aivan perseestä. Alkuun vaikutti jopa suht lupaavalta King -adaptaatiolta, mutta ääääh. Pitäis tietää jo tässä vaiheessa, että miehen kirjoihin pohjautuvista filmeistä ja minisarjoista valtaosa on kuraa. Tälläkin kertaa mukana on muutama tosi hienostikin toteutettu kohtaus ja hyviä näyttelijöitäkin, mutta silti lopputulos painuu miinuksen puolelle. En silti voi kiistää, ettenkö olis viihtyny tän parissa ihan kivasti sohvalla lojuessani. Rutger Hauerista ja Donald Sutherlandista toki iso plussa.

Jatkossa jos tekee mieli katsoa Saalemin lottia, niin palaan mielummin sen Hooperin 70-lukulaisen version pariin.

rating 50,000

24.10.2020 klo 10:23

Urban Legend - kauhutarinoita

Viime katselukerrasta oli varmaan sen likemmäs 20 vuotta. Tää on näitä slasherin uuden aallon elokuvia, jotka syntyi Screamin suosion vanavedessä. Siinä missä Wes Cravenin Scream oli varsin hauska ja toimiva satiiri, on nämä halpakopiot yleensä vaan kalpeita varjoja siitä. Niin myös tälläkin kertaa.

Urban Legendistä keksimällä yritin keksiä jotain hyvää sanottavaa, ja sain aikaseks tälläsen listan.

+ Robert Englund
+ Brad Dourif
+ Hauska viittaus "Rollercoaster" -biisiin liittyvään urbaanilegendaan

Siinäpä se. Näillä nyt ei oikein vielä leffaa kannattele.

+

rating 20,000

21.10.2020 klo 22:14

8 miljoonaa tapaa kuolla

Tämän aikoinaan flopanneen elokuvan tuotanto oli ainakin käsikirjoituksen puolesta sellanen sekamelska, etten yhtään ihmettele lopputuloksen olevan näin epätasainen. Siellä täällä leffa laahaa todella paljon, ja tuntuu ettei homma tahdo käynnistyä millään, sitten rypistetään koko paska kasaan kauheella vauhdilla. Tästä olis saanu todella kompaktin elokuvan lyhentämällä sitä puolella tunnilla, ja napakoittamalla tarinaa. Oliver Stonehan teki alkuperäisen käsiksen Lawrence Blockin dekkarien pohjalta, mutta sitäkin sitten kirjoiteltiin uusiks useemman ihmisen toimesta, ja se näkyy lopputuloksessa ikävästi. Onneksi kuitenkin Jeff Bridges on tässäkin mainio, kuten yleensä, ja pelastaakin roolillaan paljon. Myös Rosanna Arquette on ihan jees, ja Andy Garcia limaisena huumejehuna varsin huvittava ilmestys. Toimintaa on melko vähän, mutta kun sitä on, se on ihan mukiinmenevää. Myös kasarivibat on vahvasti tunnelmassa mukana, ja nimenomaan positiivisessa mielessä, syntsasoundtrackin pauhatessa.

Ei missään nimessä huono elokuva, muttei kyllä kovin vakuuttavakaan. Tuskin tulee uudelleen katsottua, mutta kertakatseluun ihan kelpo pätkä. Kunhan pääsee laahustavan ja ankean alkupuoliskon ohi.

rating 60,000

20.10.2020 klo 23:37

R.I.P.D. - Haamukytät

Ei huono, vaan ei kovin hyväkään. Toi jossain määrin mieleen Men in Black -elokuvat. Mainiosta ideasta ei valitettavasti saada valjastettua kaikkia tehoja irti. Myös leffan efektit sattuu silmiin jo nyt, eikä tää ole kuin seitsemän vuotta vanha filmi. Lähes samasta ideasta huomattavasti paremmin toimiva pätkä on jo kasarilla valmistunut Dead Heat. Tässä parhaaksi antimeksi jää Ryan Reynoldsin ja Jeff Bridgesin välinen suunpiekseminen. Kevin Bacon nilviäisenä myös melko perusvarma valinta.

Tuskin tulee toistamiseen katsottua.

rating 50,000

19.10.2020 klo 21:10

Kaksintaistelu

Ei kovin kaksinen westerni mielenkiintoisesta lähtöasetelmastaan huolimatta. Johnny Cash on toki hauska nähdä valkokankaalla, samoin kuin aina yhtä karismaattinen Kirk Douglas. Kaksintaistelu on kuitenkin kerronnaltaan jokseenkin laahaava ja paikallaan junnaava. Se ei myöskään erotu mitenkään (muuten kuin pääosakaksikon osalta) edukseen jenkkilänkkärien harmaasta massasta. Perushuttua niinsanotusti. Kertaalleen katsottava puolitoistatuntinen kuitenkin helposti. Ainiin ja olihan tässä hauska pieni debyyttirooli Keith Carradinelta.

+

Kotimaiselle dvd-julkasulle täytyy muuten antaa risuja. Aivan helvetin tunkkanen kuvanlaatu sekä ääni.

rating 50,000

16.10.2020 klo 23:44

Phenomena - Ilmiö

Phenomena on ilmestymisvuoteensa mennessä tulleista Dario Argenton elokuvista selkeästi huonoin. Katsoin tän nyt tokaa kertaa, ja ei se vaan toimi vieläkään. Leffa rimpuilee sinne tänne, eikä siitä saa oikein minkäänlaista punaista lankaa kiinni. Claudio Simonettin musat on timanttia taas kerran, mutta sitten taas Iron Maiden ja Motörhead ei istu kaavaan ei sitten yhtään. Molemmat on siis ihan mahtavia bändejä, Motörhead oikeestaan oma suosikkibändi kautta aikain, mutta kun ei vaan sovi tähän elokuvaan, ei sitten mitenkään päin. No, sekin on vielä pieni ongelma kun alkaa miettimään kokonaisuutta. Kestoa on ensinnäkin ihan liikaa, ja valtaosa intensiivisemmistä kohtauksista tökkäsee naurettavuuden puolelle kun Argento tekee pastissia omista elokuvistaan. Ei helvetti. Näyttelijät tuntuu myös olevan Donald Pleasencea lukuunottamatta täysin puolivaloilla mukana. Visuaalinen puoli onneksi on taas ohjaajallensa totuttuun tapaan hallussa, muttei se juuri auta kun kokonaisuutena elokuva on todella kökkö.

Paria hetkeä lukuunottamatta varsinainen mahalasku.

+

rating 40,000

13.10.2020 klo 11:50

Emanuelle ja viimeiset kannibaalit

Exploitaatio ja sleaze -mestari Joe D'Amaton pyrkimys napsia kassavirtoja yhdistämällä sekä pehmopornon että kannibaalielokuvan. Kohtuu hyvin se sitten onnistuikin. Totuttuun "Black Emmanuelle" -tyyliin Laura Gemser nusustelee kaikkia vastaantulijoita, ja lopussa sitten viidakossa homma kääntyy goremehusteluksi. Ihan viihdyttävää ryönää, mutta elokuvan varsinainen käynnistyminen kestää vähän turhan kauan. Muusikit oli tyypillistä laatua, ja veriefektit, noh, pääsääntösesti ihan kelpo kamaa!

rating 50,000

13.10.2020 klo 11:06

Paholaisen silmät

Ihan kelvollinen antologiaelokuva Stephen Kingin kynäilyistä. Ei yllä mitenkään esimerkiks Creepshown tasolle, mutta varsin viihdyttävää rähmää se on tämäkin. Jossei elokuvan kolmas tarina olis niin paska verrattuna kahteen aiempaan, olis tää vielä reilusti nautittavampi kokonaisuus, nyt homma läsähtää viimeisen tarinan aikana. Siitäkin huolimatta kuuluu King -filmatisoinneissa sinne ylempään keskitasoon.

rating 60,000

11.10.2020 klo 17:04

Maanantain auringossa

En ollut edes kuullut tästä aiemmin, ja lähinnä Javier Bardemin nimi sai nappaamaan tämän kirpparilta matkaan. Onneksi nappasin. Maanantain auringossa on aivan mieletön elokuva, taatusti koskettavin ja osuvin kuvaus työttömyydestä missään elokuvassa. Kaikki näyttelijät istuu rooleihinsa mainiosti, eikä elokuvan dialogi tunnu hetkeäkään miltään muulta kuin luontevalta ja aidolta. Äärimmäisen realistinen ja synkkä tunnelma saa paikoitellen valonpilkahduksia mustasta huumorista, ja elokuvan sanoma tuntuukin olevan, että asioilla on aina valoisatkin puolet. Niinkuin käyttäjä Esa Lätäkönmäki tuossa aiemmin on kirjoittanut, ei aina pidä kurkotella taivaisiin, vaan pitää nauttia elämän pienistä iloista.

Upea teos kaikenkaikkiaan. Ehdottomasti tuun tän katsomaan uudestaankin, varmaan jopa ihan lähiaikoina. Teki kovan vaikutuksen.

rating 100,000

10.10.2020 klo 18:04

The Covenant

Ei helvetti. Nähdessäni Herculesin, olin aivan varma, että tässä seisoo nyt se Renny Harlinin uran pahin pökäle. No, enpä ollut nähnyt The Covenantia. Tää elokuva vetää vielä joka saralla kaikkia muita Rennyn huteja pahemmin ohi. Toteutus vastaa oikeesti toisinaan Uwe Bollin elokuvien kaltaisia paskapökäleitä, joskin jopa Boll on tehnyt urallaan parikin elokuvaa, jotka katsoisin paljon mielummin uusiksi kuin tän sontaläjän. The Covenantista on vaikea löytää mitään hyvää sanottavaa. Tehosteet on karmeita, näyttelijät luokattoman huonoja, juoni kuin viistoistakesäisen teinin paskalla istuessa kirjoittama fantasia ja koko yleisilme kuin jostain typerästä teini -tv-sarjasta kuten "OC" tai muu vastaava. Ihan vitun kamalaa roskaa.

Ainiin. Aikalailla elokuvan alussa soi hetken aikaa mainion brittibändin Killing Joken biisi. Se taitaa olla ainoa parinkymmenen sekunnin valopilkahdus tässä leffassa.

Jottei vahinko pääse kiertämään, täytyy laittaa tuo dvd kahtia ja roskikseen.

rating 10,000

03.10.2020 klo 23:41

Kotia kohti - uskomaton seikkailu

Noniin, tulipas tehtyä katsaus jälleen yhteen lapsuuden suosikkiin. Alun facepalmeja aiheuttavien vitsihuumorikohtausten jälkeen kun varsinainen seikkailu alkaa, leffakin alkaa imaista mukaansa edes jossain määrin. Onhan tää kokonaisuutena aivan helvetin ylisentimentaalinen ja ylipölhö elokuva. Lapsena tästä kuitenkin nautti suuresti, kuten myös siitä jatko-osastakin. Sitä ei voi vieläkään kiistää, etteikö leffa olis teknisesti ajatellen ihan kelvollinen tekele. Eläimet tekee melkosia temppuja, mahtipontinen musiikki pauhaa ja metsämaisemat on kohdillaan. Leffan huonoin osio on sen huumori, edes aikuisille selvästi suunnatut vitsit ei toimi sitten mitenkään päin. Lähinnä aiheuttaa vahvaa myötähäpeää.

Ei missään nimessä katselukelvoton elokuva, mutta ei tätä oikein voi suositella muille kuin lapsille katsottavaksi. Tuli muuten yllätyksenä itselle että tämähän on remake, ja alkuperäinen versio on peräti kuuskytluvulta kotoisin. Herätti kyllä halun katsoa se, kun siinä ei eläimille ole laitettu puheääniä, vaan homma nojaa kertojaääneen. Kuulostaa helvetisti paremmalta kun Michael J. Fox heittämässä laineja kuten "Arnold Schwarzekitty" Höhöhö.

Seuraavaks sitten täytyy kurkata tuo jatkokin. Siitäkin pidin lapsena ihan hulluna.

rating 50,000

30.09.2020 klo 20:40

Hämärän vartija

Rotoskoopattu animaatio on tässä kyllä tehty viimeisen päälle hienosti, silmät pyöreenä sai ihastella että onpa visuaalisesti upea elokuva. Sisältökään ei jättäny varsinaisesti kylmäksi, vaikken tästä ihan älyttömästi saanutkaan mitään irti. Jätti kyllä kovan halun lukea tuo Philip K. Dickin kirja, johon tää perustuu. Mieshän on siinä ammentanut aika pitkälti kai omista huumesekoiluistaan. Terry Gilliamin piti muuten tehdä tästä filmatisointi jo 90-luvun alulla, sen oisin ehdottomasti halunnu nähdä. Mutta ei siinä, ei huono tämäkään.

Jos joskus saan sen kirjan lukastua, niin palaan varmasti myös tän elokuvan pariin.

rating 60,000

27.09.2020 klo 13:42

Freejack

Freejack on todella hölmö ja kämänen scifitoimintaelokuva, mutta siinä on just oikea määrä tahatonta huumoria, tunnettuja näyttelijöitä, sädepyssyjä sekä typerän näkösiä pukuja. Freejackissa on myös älytön juoni ja kerrassaan psykedeelinen lopetus. Niin ja onhan tässä jumalauta David Johansen ja Mick Jaggerikin. Tuo pitäisi jo yksin olla riittävä syy katsastaa tämä, edes kertaalleen. Näiden kaikkien ainesosien kasaan keitetty lopputulema on annos varsin maukasta kalkkunaa, ihan aidolla viihdearvolla ladattuna. Elokuvan ohjaaja Geoff Murphy on muuten ohjannut ihan oikeankin tieteiselokuvan mestariteoksen, nimeltään The Quiet Earth. Sille myös suositukseni.

rating 60,000

26.09.2020 klo 14:08

A Liar's Autobiography: The Untrue Story of Monty Python's Graham Chapman

Aika pitkälti samoilla linjoilla aiemman kommentin kirjoittajan kanssa. Hiukan hajanainen kokonaisuus, mutta toimi silti suurimmilta osin hyvin. Etenkin erilaisista animaatiotyyleistä plussaa, niissä kiteyty hienosti Monty Pythonin surrealistinen tyyli. Huumori oli myös pääosin toimivaa ja edesmenneen Chapmanin oikea ääni toi tietynlaista hyvää fiilistä tähän. Mieshän elää Pythonin kautta ikuisesti.

Monty Pythonien ystäville kelpo katsottavaa, muille tuskin avautuu mitenkäänpäin.

rating 60,000

23.09.2020 klo 00:03

Verisempi viikonloppu

Aika keskinkertainen kauhukomedia, jossa on hiukan liian vähän kumpaakaan, kauhua tai komediaa. Homma ei oikein tahdo pysyä balanssissa. Toisinaan jännityskohtaukset on vedetty äärimmäisen intensiivisiks, ihan kun olis yritetty tehdä täysin vakavaa filmiä. Sitten taas toisessa hetkessä kaikki lyödään lekkeriks. Oikea ratkasu olis ehkä ollu mennä täysillä jompaan kumpaan laitaan. Nyt lopputulos on kädenlämpöinen.

Kertakatselukamaa. Kelpo splätteriefekteistä pieni plussa päälle.

+

rating 50,000

22.09.2020 klo 16:02

Reindeerspotting - Pako joulumaasta

Keskivertoa parempi dokumentti aiheesta huumausaineet ja niiden vaikutukset ihmisen elämään. Oon nähny tän joskus aika tuoreeltaan, mutta nyt tuli katsastettua uudelleen. Reindeerspotting ei tosiaan lähde demonisoimaan narkkareita, tai rakenteleen mitään sen suurempia kuvioita, vaan kertoo rehellisesti millaista Rovaniemeläisen nistin arki on. Kaman vetämistä, varastelua, valehtelua, kuumottelua ja katteettomia lupauksia doupinvedon lopettamisesta.

rating 70,000

20.09.2020 klo 23:24

Susien klaani

Susien klaani on todellinen sillisalaatti eri genrejä. Leffa loikkii historiallisesta draamasta toimintaelokuvan kautta kauhuun ja fantasiaan, ja niin edelleen. Sinällään homma toimii ihan kivasti, mutta nuo 2000-luvun alun elokuville ominaiset martial arts -tappelut ois saanu suosiolla jättää johkin muuhun filmiin. Ei oikein istu tähän leffaan, ei sitten millään. Samoin juoni laahaa paikoin pahasti, ja erittäin kämäsellä tietokonegrafiikalla toteutettu hirviö raastaa silmiä. Siis oikeesti mörkö näyttää siltä, kuin se ois karannu ensimmäisen pleikkarin pelistä. Ja joojoo, on melkein 20 vuotta vanha elokuva. Mitä sitten? Tohon aikaan on tehty jo tietokoneella ihan hitokseen parempaakin jälkeä. Susien klaani on myös aivan liian pitkä. Puoli tuntia vähintään ois saanu leikata pois pönöttämistä, ehkä jopa 45 minuuttia.

Yhteenvetona: Sisältöönsä nähden aivan liian pitkä elokuva, joka kuitenkin viihdyttää suurimman osan ajasta omalla hölmöllä tavallaan.

rating 50,000

20.09.2020 klo 15:30

Inside Deep Throat

Oikein kelvollinen dokumentti 70-luvun Yhdysvaltoja ravistelleesta pornoelokuvasta, ja niinkutsutusta "seksuaalisesta vallankumouksesta". On tänäpäivänä ajatellen todella absurdia, millainen tabu seksi tuon ajan jenkeissä oli, ja että pelkästään pornoelokuvassa näyttelemisestä voidaan täysin mielivaltaisesti langettaa jopa viiden vuoden linnatuomioita. Tässä dokkarissa kokoontuu elokuvan teossa olleet ihmiset, sekä monia muita merkittäviä henkilöitä Hollykylästä, joihin filmi tavalla tai toisella vaikutti. Homma jää ehkä tavallaan hiukan yksipuoleiseksi, ja olisin mielelläni nähnyt enemmän mielipiteitä myös aikoinaan elokuvaa vastustaneilta oikeistohihhuleilta ja jeesustelijoilta. Nyt kun nähtiin lähinnä yhden syyttäjän puheita. Jokatapauksessa, varsin hyvä tietopaketti ja pala kiinnostavaa elokuvahistoriaa on tässä kiteytetty hienosti.

Jos aihepiiri vähääkään kiinnostaa, niin kyllä tää kannattaa katsoa.

rating 70,000

18.09.2020 klo 23:03

Suspiria - tappavat huokaukset

On tullu tässä viimeaikoina kahlattua Argenton elokuvia uudestaan lävitse, osa toki on ollu aiemmin näkemättäkin. Suspirian oon katsonu viimeks joskus 2013. Siitä edespäin oon pitäny tätä täyden viiden tähden italocineman mestariteoksena. Sitä se mielestäni edelleenkin on, pääpiirteittäin. Visuaalinen, ja audiovisuaalinen puoli on elokuvan suurin ansio, mutta kyllä Suspiria tarjoaa tarinapuolellakin mielenkiintoista pureksittavaa. Etenkin jos okkultismi ja noidat aiheena kiinnostaa. Tunnelma on erittäin hämyinen koko matkan ajan. Koko homma on kuin jostain painajaisunesta napattu. Toki tässä on heikkoutensakin, enkä antais Suspirialle viittä tähteä välttämättä muuta kuin kauhuelokuvana, omien lajitovereidensa kanssa vertailtuna. Dialogi on toisinaan kökköä, osa näyttelijöistä hiukan kömpelöitä, sekä mukana on pari ajan hampaan nakertamaa ja hölmöä kohtausta. Melko vähän kuitenkin kokonaisuutena löytyy mitään valittamista.

Suspiria on Dario Argenton magnum opus, yksi isoimmista syistä miksi aikoinaan aloin katsomaan italialaisia kauhuelokuvia, sekä edelleen yksi parhaista saapasmaan kauhuelokuvista.

Lähes täysosuma.

rating 90,000

17.09.2020 klo 22:48

Jäätävää satoa

Hyvä noir-henkinen musta komedia Harold Ramisilta. Todella viihdyttävää seurattavaa ja paikoin erittäin hauska. Juonikuviot nyt on samaa mitä on nähty jo miljoona kertaa, mutta kyllä tää silti toimii!

+

rating 60,000

15.09.2020 klo 21:26

Mountaintop Motel Massacre

Mountaintop Motel Massacre on näitä mitäänsanomattoman tasapaksuja slashereita, jotka ei loista oikein millään osa-alueella. Tappajamummo ajatuksena on jo niin helvetin naurettava kun vaan olla ja saattaa, ja leffa on lavasteista ja näyttelijöistä lähtien jotain b-luokkaistakin heikompaa ryönää. Yleensä tän sorttiset elokuvat nappaa edes jollain tapaa, edes kalkkuna-arvoillaan sitten, muttakun tää ei jaksa edes naurattaa typeryydellään. Se väliinputoaminen on elokuvalle paha rasti. Toiset filmit on muistettavia aitojen ansioidensa vuoksi, toiset tahattoman huumorinsa ja käppäisyyden takia, ja sitten on se kasti jota ei muista enää viikon päästä. Mountaintop Motel Massacre tippuu nimenomaan tohon viimeiseen lokeroon. Paskaa.

Ykkösen päälle puolikas parista ihan kohtalaisesta efektistä. Siinäpä se. En voi suositella.

rating 30,000

14.09.2020 klo 10:46

Beast in Space

Ihan helvetin outo scifi-pehmopornosekoilu. Todella kämäsiä efektejä, lavasteita ja puvustusta. Samoja ottoja kierrätetään ajan roskaelokuvien hengen mukaisesti monia kertoja. Täysin päätön ja umpipöljä juoni. Mitä muuta tästä nyt voi sanoa. Ikävä kyllä Beast in Space ei oikein oo viihdyttävä, ennenkuin vasta ihan loppumetreillä. Siinä kohtaa kun fauni-mies paljastaa meisselinsä niin alkaa tapahtua, ja sen jälkeen sainkin monet huutonaurut, mutta kaikki siihen asti johtava on vaan ihan helvetin tysää ja unettavaa katsottavaa. Sirpa Lane -leffana tääkin omaa toki pientä kuriositeettiarvoa roskaleffadiggarin silmissä.

Harmi että elokuvan viihdyttävä osio starttaa vasta ihan lopussa. Siitä ja Sirpasta voi lätkästä sen puolikkaan yhden tähden päälle. Muuten täysin yhdentekevä tekele.

rating 30,000

13.09.2020 klo 22:19

Vares - Pimeyden tango

Hajanaisuutta tässä sarjassa kyllä on, nyt tuli taas vuorostaan osuma, toisin kun viimekerralla. Pimeyden tango on juoneltaan huomattavasti mielenkiintoisempi ja toimivampi kuin sitä edeltänyt Uhkapelimerkki. Tässä on aidosti mielenkiintoinen murhakeissi, ja hauskoja juonenkäänteitä. Myös se yks monen sattuman summa, josta Vares selviytyy taas kerran naarmuitta, on jokseenkin hyvin oivallettu. Pahikset on jees, ja mukaan on saatu Jussi Lampikin Veikko Hopean comebackiin. Sekin oli ihan mukava hatunnosto Mäkelän Vareksille. Niin, ja Lolaa toki katseli mielellään.

Ehdottomasti tän leffasarjan parempaa osastoa.

Nyt sain Vares-maratonin päätökseensä. Harmi kyllä en saanu kirpparilta löydettyä tähän tuota viimeistä osaa, eli Sheriffiä. Se täytynee katsastaa sitten toisella kertaa. Tässä vielä koko sarjan pisteytykset.

Vares
V2 - Jäätynyt enkeli +
Pahan suudelma +
Huhtikuun tytöt
Sukkanauhakäärme
Kaidan tien kulkijat
Uhkapelimerkki
Pimeyden tango +

rating 60,000

13.09.2020 klo 13:39

Vares - Uhkapelimerkki

Joo, Uhkapelimerkki on ihan viihdyttävä, mutta melko päämäärättömän ja sekaisen oloinen kokonaisuus. Lopetus on myös jokseenkin hätiköidyn oloinen. Suurista vioistaankin huolimatta, tää on katselukelpoinen elokuva, kiitos vakionaamojen Reinin, Salmisen ja Onnismaan. Se on oudolla tavalla tyydyttävää katsella tätä kolmikkoa juomassa keskikaljaa ja heittelemässä kännisiä aforismeja.

Ihan ok tasoa, joskin sarjan heikommasta päästä. Tuskin tulee ihan hetkeen vilkastua uudelleen.

rating 50,000

10.09.2020 klo 21:42

Vares - Kaidan tien kulkijat

Noniin. Kaidan tien kulkijat on oikeestaan jo lähtökohdiltaan mielenkiintoisin näistä Reinin Vareksista tähän asti. Juoni ei nyt mitään mestarillista kamaa ole taaskaan, mutta pitää mielenkiinnon yllä, ja sisältää pari suhteellisen yllättävääkin käännettä. Näyttelijät suoriutuu rooleistaan hyvin, etenkin "Paskamanttelia" esittävä Aake Kalliala jäi mieleen. Se, mikä tässä on kuitenkin ehkä eniten virkistävää, on valinta sijoittaa tarinan tapahtumat pohjanmaalle, ainaisten Turun sivukujien sijaan. Tosin tätähän ei silti ole kuvattu vissiin lähelläkään pohjanmaata, mutta enivei. Verta ja väkivaltaa ei nähdä ihan niin runsaasti, mitä aiemmin, mutta synkkyyttä on silti tässäkin mukana sopivassa suhteessa. Huumoriakaan unohtamatta.

Raikas tuulahdus Vares -leffojen sarjaan.

rating 70,000

09.09.2020 klo 21:17

Vares - Sukkanauhakäärme

Tää oli parempi kuin muistin! Siinä missä Huhtikuun tytöt oli huti, niin Sukkanauhakäärme on vuorostaan taas ihan onnistunut Vares-leffa. Ei tämäkään ny mikään päätähuimaavan hyvä ole, mutta varsin viihdyttävä, ja jouhevasti etenevä rikoselokuva kuitenkin. Pahisroolissa nähtävä Petri Manninen vetää ihan loistavan nilkkiroolin, niinkun monessa muussakin kotimaisessa. Mies istuu noihin rooleihin täydellisesti.

Selvä parannus edelliseen osaan nähden.

rating 60,000

08.09.2020 klo 20:04

Vares - Huhtikuun tytöt

Neljäs Vares -leffa putoaa tasossa selkeästi edellisiin verrattuna, joskaan täysin huono teos ei tämäkään ole. Tarina ei oo läheskään niin mielenkiintoinen, mitä aiemmissa osissa. Myös juonenkuljetus ontuu, ja Huhtikuun tytöissä on monessa kohtaa sellanen hätiköity meininki. Alkuperäistä kirjaa en ole lukenut, mutta näinköhän vaan Jussi Varekselle tippuu kaikki ratkaisut suoraan syliin ja hopealautasella. Jokseenkin se tapauksen ratkaisu ja työnteko jäi toissijaiseksi, ja kaikki loksahteli itekseen paikoilleen Vareksen nussiessa ja ryypätessä. No mikäs siinä. Kuulostaa vaan vähän laiskalta kirjoittamiselta. Plussaa voidaan kuitenkin antaa taas Reinin suorituksesta, äijä kyllä istuu Vareksen rooliin paremmin kuin Veijonen. Taisto Oksanen on toinen tän leffan kantava voima. Äijä pahistelee roolissaan melkein jopa ylinäyttelemisen puolelle, mutta varastaa kyllä jokaisen kohtauksen jossa on mukana!

Muistaakseni sarjan seuraava osa oli taas parempi.
Se selvinnee jokuilta. Huhtikuun tytöille kuitenkin kaks ja puol.

rating 50,000

06.09.2020 klo 21:26

Vares - Pahan suudelma

Mäkelän kahden Vares-leffan jälkeen tullut Pahan suudelma ottaa leffasarjalle käänteen synkempään ilmeeseen. Mäkelän Varekset on omassa junttihuumorissaan ja sarjakuvamaisuudessaan varsin viihdyttäviä filmejä, mutta tässä elokuvassa siirrytään siihen varsinaiseen dekkaritunnelmaan. Antti Reini on etsivä Jussi Vareksena vähintään yhtä hyvä kuin Veijonen, vaikka muu näyttelijäkaarti onkin hieman vähemmän muistettavaa. Toki kastista löytyy esim sellasia kovia nimiä kuin Matti Onnismaa ja Ilkka Heiskanen. Itse elokuvan juoni ei oo välttämättä taaskaan mikään monisyisin tai ennalta-arvaamattomin, mutta lopussa onnistutaan rakentaan aidosti jännitettä aika mukavastikin. Itsellä ainakin pysy mielenkiinto tosi vaivattomasti loppuun saakka yllä. Vaikka olin nähny tän aiemminkin, niin en täysin enää muistanu lopputulemaa.

Mielestäni tää oli juuri oikea suunta, mihin tätä sarjaa piti lähteäkin viemään.

+

rating 60,000

06.09.2020 klo 12:20

V2 - Jäätynyt enkeli

Aika samoilla linjoilla käyttäjän JohnRambo kanssa. Näin tän ekaa kertaa kans tuoreeltaan suht herkässä iässä niinsanotusti. Sillon penskana uppos huomattavasti paremmin. Tässä on kyllä enemmänkin dekkarimainen juoni ja tunnelma, kuin ensimmäisessä, joka on suoraviivaisempi. Tavallaan siitä vois antaa pojoja, ettei kaikki oo ihan alusta saakka selvillä. Hahmot on kuitenkin pikkusen liian sarjakuvamaisia ja hölmöjä ollakseen mitenkään uskottavia. Jussi Lampi toki on karismaattinen superkovanaama-Vekona. Tämäkin hahmo nähtiin sitten muistaakseni vielä myöhemmin noissa Reininkin Vareksissa. Överin hahmogallerian lisäks täytyy naputtaa vähän tosta elokuvan hevimetalli-teemasta. Aika on kyllä purru tuohon osaan ihan helvetin pahasti, ja homma on välillä myötähäpeää aiheuttavan urpoa. Jasper Pääkkönen hevimiehenä irrotti huutonaurut pariinkin otteeseen. Näistä heikkouksistakin huolimatta V2 tarjoaa useempia ihan kuolemattomia lausahduksia ja aidosti hauskaa dialogia. Siitä plussaa.

+

rating 60,000

06.09.2020 klo 12:07

Vares

Alotinpa uudestaan katsomaan Reijo Mäen kirjoihin perustuvaa Vares -elokuvasarjaa. Oon joskus vuosia sitten töllänny nää lävitse, ja muistikuvat alkaa oleen riittävän hatarat uusintavisiitille.

Sarjan ensimmäinen osa oli just niin viihdyttävä, mitä muistelinkin. Sopivan väkivaltainen ja verinen, mutta myös hauska dekkarileffa. Veijonen on roolissaan ihan kelpo mies, samoin sivuosissa nähtävä kaarti. Kyllähän tässä nuo alan merkkiteosten vaikutteet näkyy todella vahvasti, ja välistä lainataan aivan suoraan esikuvilta tyyliä ja kohtauksia. Tämä ei kuitenkaan suuremmin haittaa, vaan homma pysyy jokatapauksessa riittävän omanlaisenaan. Juoni on melko tavanomainen, mutta toisaalta riittävän selkeä sarjan aloitusosaan. Näin saadaan hahmot esiteltyä paremmin. Itseasiassa itse Vareksen hahmo on tässä ekassa huomattavasti pienemmässä roolissa, kun mitä jatkossa tullaan näkemään.

Perusvarma kotimainen rikoselokuva, runsaalla huumorilla höystettynä. Lopetus jää ehkä vähän vaisuksi, mutta kokonaisuus jää plussan puolelle hienosti.

rating 70,000

29.08.2020 klo 23:05

Jäätävä polte

Melkoista kämä-actioniahan tää Rennyn debyytifilmi tarjoaa, paikoin maukastakin kalkkunaa. Loppukädessä kuitenkin Jäätävä polte on ehdottomasti mielenkiintoisempi elokuvahistoriallisilta ansioiltaan, kuin itse elokuvana. Tarina filmin taustalla kun on vähintäänkin tsekkaamisen arvoinen. Sikäli myös tärkeä leffa, että tämä starttas Harlinin uran, jolta saatiin sitten aidosti pirun kovaa toimintaelokuvaakin myöhemmin.

Olis ollu varmaan puoli tähteä parempi, jos pääosassa olis ollu Mike Norrisin sijaan alunalkaen leffaan kaavailtu isäukko Chuck Norris.

rating 50,000

29.08.2020 klo 22:56

The Expendables 3

Selkeästi heikompi elokuva kuin kaksi edeltäjäänsä. Ensinnäkin, helvetin typerää komediaa, toisekseen, veri loistaa poissaolollaan. Tää on ikäänkuin jollekin 12-vuotiaille tehty. Vitsit on väsähtäneitä, ja juoni on taas sitä samaa diipadaapaa. Sentään osa toimintakohtauksista oli edellleen todella näyttäviä. Kokonaisuutena kuitenkin sekin puoli jää melko ykstoikkoseks. Tässä elokuvassa näkee sen, että vaikka lisäisit vielä kourallisen niminäyttelijöitä sekaan, se ei tuo elokuvaan sisällöllisesti mitään. Eli laittamalla kirsikkaa paskakasan päälle, se ei muutu kermakakuksi.

Ei täysin katselukelvoton, mutta tästedes jos näihin tulee joskus palattua, katson luultavasti vaan ekat kaks.

rating 40,000

25.08.2020 klo 23:50

Zardoz

Ensireaktio Zardoziin on naurut ja sellainen outo mitä ihmettä mä katson olotila. Sitten seuraa ihmetys, että tälläinen leffa ylipäätään on saanut tuotantopuolelta vihreää valoa aikanaan. Olipa hienoa sitten huomata, kuinka kaiken alun pällistelyn ja ihmettelyn jälkeen Zardoz alkoi takoa palikoita paikoilleen, ja kaikki alkoi näyttää täysin järkeenkäyvältä. Todella huuruinen elokuvahan tämä on, 70-luvun happoisimmasta päästä suorastaan. Kuitenkin kun malttaa keskittyä, ja suurimpien naurunremakoiden ja mitävittua-hetkien yli pääsee, alkaa homma käydä todella mielenkiintoiseksi. Ainakin elokuva naulasi oman katseeni ruutuun todella tehokkaasti. Zardoz myös herätteli aika paljonkin kaikenlaisia ajatuksia, ja jätti ehdottomasti sellasen fiiliksen, että sen pariin tulee varmasti palattua toistekin. Se on aina tärkeän teoksen merkki.

Erikoinen filmi, jota on todella vaikea pisteyttää sen ollessa niin monisyinen ja toisaalta vaikeasti lähestyttävä. Outouksistaan huolimatta kokonaisuus on todella palkitseva kokemus, ja uusintakatseluarvoa on aivan taatusti. Siksi neljä tähteä.

rating 80,000

25.08.2020 klo 11:40

The Baytown Outlaws

Kertaviihteenä ihan mukiinmenevä direct-to-dvd -elokuva. Kärsii ehkä hiukan liikaa Tarantino-syndroomasta, eli siitä kun kaikki pitää tyylitellä naurettavuuksiin saakka, ja viljellä sitä sarjakuvamaista tyyliä jatkuvasti. Rikoselokuvissa se harvemmin toimii, ellei puikoissa ole sattumoisin juuri edellämainittu visionääri. Tääkin olis varmaan toiminu ehkä paremmin sellasella rujommalla, vähemmän humoristisella otteella. Likaiset etelävaltioiden maisemat ja polttava aurinko antaa kyllä hyvät puitteet toiminnalliselle rikosfilmille, mutta Baytown Outlaws tyytyy menemään pääasiallisesti valmiiks tallottuja polkuja pitkin.

Viihdyttävä, mutta loppukädessä melko mitäänsanomaton ja helposti unohdettava elokuva.

rating 50,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 16 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat