J.Lipponen

J.Lipponen

Käyttäjä, 9 fania

Vuonna 2021 katsotut elokuvat

1

Unensieppaaja (2003)

Tätäkään en ole kirjana lukenut, mutta voisin olettaa, että uppoaisi tehokkaammin kaaliin. Tältä pohjalta jää melkoisen kertakäyttöiseksi avaruuslötköjä sisältäväksi scifikauhuiluksi.

Unensieppaaja rating 2,52

2

Kohtalon kirja (2003)

Persoonallinen idea elokuvalle, mutta ei näin pienenä tuotantona toimi kunnolla millään osa-alueella. Olkoonkin, että kyseessä on osittain opiskelijavoimin kasattu lopputyö, mutta kun mukana kerran on muutama tunnettu näyttelijänimikin, olisi suonut tuotannossa olevan enemmän johdonmukaisuutta. Jo leffan juoni on hyvästä ideastaan huolimatta aukkoisempi kuin emmental. Tarinasta toiseen hypitään miten sattuu ja mystinen kohtalon kirjakin, jonka pitäsi nivoa tarinat yhteen löytyy aina jostain ilman selitystä. Ja mukaan on ahdutettu tok kaikki mahdolliset kliseet kunkin tyylisuunnan tunnetuimmista edustajista (nimetön pyssysankari western osiossa ym.)Näyttelijätkään eivät hihkumista herätä, hoitavatpahan hommansa joten kuten.Jos plussia annetaan niin viritelmästä paistaa kaiken kökköyden läpi tekijöiden aito kiinnostus alaa kohtaan ja silkka yrittämisen halu. Ja näyttävätpä tehosteetkin ainakin hetkittäin opiskelijaproduktioksi yllättävänkin hyviltä.Varovaisesti suosittelen outojen elokuvien ystäville?

Kohtalon kirja rating 2,58

3

Silverado (1985)

Tuttuja kärrypolkuja rullaava länkkäri. Hyvät näyttelijät , simppeli juoni ja suht komea ulkoasu. Ei siinä kummempia.

Silverado rating 3,41

4

Rosemaryn painajainen (1968)

Mielenkiintoinen tapaus. Ei juuri kauhistuta, mutta koukuttaa vaivihkaa. Etenee välillä turhankin hitaasti, samalla kuitenkin kieputtaen tarkkaavaisen katsojan johtopäätöksiä leffan tapahtumista mielensä mukaan.

Rosemaryn painajainen rating 3,78

5

Kovaa peliä Chinatownissa (1999)

keskivertoa parempaa toimintamättöä.Juonikin on saatu viilattua sopivan koukuttavaksi ilman, että se vie aikaa ja huomiota näyttävältä toiminnalta, jota totisesti piisaa.

Kovaa peliä Chinatownissa rating 3,07

6

Seittien linna (1957)

Taattua Kurosawa laatua. Mifune elävöittää mainiosti vanhan näytelmän ja kertomuksen ihmisen raadollisestakin kunnianhimosta ja ristivedosta oman mielen ja ulkopuolelta tulevien paineiden välillä.Nättiä katsottavaa myös ulkoasultaan, vaikkei toimintaa kovin paljoa olekaan. Pienen miinuksen annan sivuhenkilöiden liiasta määrästä. Nimet ja tittelit tuppaavat menemään useamminkin sekaisin eli pari pienen roolin hahmoa olisi kenties voinut jättää pois.

Seittien linna rating 4,08

7

Constantine (2005)

Ihan viihdyttävää mättöä hyvän ja pahan välillä. Näyttävää menoa eivätkä näyttelijätkään onnettomia ole. Juonesta ei sen kummemmin kannata mainita, tuttua huttua.

Constantine rating 3,19

8

House of the Dead (2003)

Just sellaista jöötiä kuin videopelin pohjalta väsätystä filmistä sopii odottaakin. En oo varma, mutta välillä tuntui, että ohjaaja on tämänkin kyhännyt kasaan ihan vaan vittuillakseen elokuvamaailmalle (?!) sen verran järkijättöä koheltamista on luvassa.Puolikas piste lyhyestä kestosta (tuntui kaks kertaa pidemmältä) ja piste "pääpahiksen" suht hyvästä maskeerauksesta.

House of the Dead rating 1,43

9

Muukalainen Laramiesta (1955)

Yllättävän tylsä länkkäri hyvistä lähtökohdistaan huolimatta. Mukana on mystinen mies tonkimassa veljensä murhaa ja laitonta asekauppaa, kukkoileva karjaparoni poikineen ja apassejakin vielä. Eli kaikki viihdyttävän westernin ainekset. Mutta kun mitään ei oikeastaan tapahdu alun ja lopun välillä. Patsastellaan ja suu käy (no okei, pari kertaa käydään käsikähmää ja pyssyt paukkuvat kunnolla kerran). Jännitys kasvaa loppua kohti jo mukavasti, mutta kun sittenkään ei tapahdu juuri mitään on pettymys suuri.Komeat maisemat ja James Stewart pelastavat sen mikä pelastettavissa on.

Muukalainen Laramiesta rating 3,54

10

Arvottomat (1982)

Hyvin Kaurismäkeläisen oloinen elokuva jo näinkin uran alkuvaiheessa. Yksi-ilmeisen lakonisuuden ja kirjakielellä lausuttujen replojen alta löytyy tuttu vapauden kaipuu, mutta ihminen sinkoilee kuin lastu elämän virran heittelemänä. Tässä tapauksessa sinkoillaan pitkin Suomea ja vähän Pariisissakin, välillä rikollisia ja välillä poliisia pakoillen. Harkittuja otoksia kotimaisista maisemista riittää eikä musapuolessakaan ole moittimista.

Arvottomat rating 3,84

11

[Rec] (2007)

Kauhua käsivaralta espanjalaisittain. Ei ollenkaan hassumpi tapaus, vaikka vastaavaa kuviota on Blair Witch Projectin jälkeen käytetty tiheään. Homma on tekijöillä hanskassa alusta loppuun. Pimeää ja ahdasta kerrostaloa käytetään tehokkaasti hyväksi verenhimoisten zombien rynnistäessä milloin mistäkin ihmisten kimppuun ja maskeerauskin on kohdillaan.Pätevää viihdettä.

[Rec] rating 3,58

12

Mies lännestä (1958)

Länkkärien perusaineksista koottu pätkä, jossa entinen lainsuojaton joutuu (yllätys, yllätys!) vielä kerran kohtaamaan mnneisyytensä.Ei tarjoile mitään ihmeellisyyksiä. Maisemat ovat komeita, ruuti palaa ja Gary Cooper jaksaa vielä vanhoilla päivillään pitää selkänsä suorana.

Mies lännestä rating 2,92

13

Manson (2003)

Veristä ja happoista sekoilua. Ennen viimeistä pariakymmentä minsaa melko joutavaa muka- dokumenttia.

Manson rating 2,17

14

Siunattu hulluus (1975)

Laiskanpulskeasti etenevä hupailu matkasta kohti hullujenhuonetta. Välistä höpötellään verkalleen kaikenlaista, kulloisenkin puhujan naamakarvoitusta zoomaillen, syödään ja kuvataan kesäistä 70-luvun Suomi maisemaa.

Siunattu hulluus rating 3,90

15

Ameriikan raitti (1990)

Poikamme maailmalla. Veropakolaiset lähtevät suurin toivein länteen, mutta ei se leipä irtoa helpolla dollarin kotimaassakaan. Melko yhdentekevää nappoilua ja saunomista kotimaiseksi elokuvaksi eksottisemmissa maisemissa.

Ameriikan raitti rating 3,02

16

Dorian Gray (2009)

Goottilaien miljöö on upeasti toteutettu kera komean puvustuksen. Elokuvallinen anti jää kuitenkin ohkaiseksi yhden illanviihteeksi.

Dorian Gray rating 2,82

17

Varkaita ja veijareita (1982)

Tony Roma asettelemassa tukkaansa ja latelemassa samoja latteuksia jokaiselle kohtaamalleen hameväen edustajalle oikeuttaa pariin hymähdykseen, mutta ei jaksa kannatella tätä hillittömien turpaan mättämisten puutteesta kärsivää tekelettä.

Varkaita ja veijareita rating 2,23

18

The Cabin in the Woods (2012)

Ihan pätevä sekoitus perinteistä tenislasheria yhdistettynä kuivan piikittelevään kauhuelokuvien kliseille piruiluun.

The Cabin in the Woods rating 3,15

19

Jesse James Meets Frankenstein's Daughter (1966)

Lähtökohdiltaan ja idealtaan niin huono, että tämän voisi olettaa olevan jo hyvääkin viihdettä.Kissanpaskat! Tylsää seisoksimista ja tyhjän jauhamista alusta loppuun.

Jesse James Meets Frankenstein's Daughter rating 2,20

20

White House Down (2013)

Peruspätevää toimintaviihdettä.

White House Down rating 2,88

21

Force of Execution (2013)

Vähän erilainen mäiskepätkä Seagalilta. Ukko pysyy itse pääosin taustalla antaen mukavasti muiden henkilöiden kuljettaa juonta (joka on halvatun kliseinen) eteenpäin. Loppupeleissä silkkaa tusinamättöä, plussaa kuitenkin vanhahtavasta ulkoasusta.

Force of Execution rating 2,47

22

Johnny English iskee jälleen (2018)

Samoja kuvauksellisesti tuttuja polkuja kohelletaan kuin kahdessa aiemmassakin osassa. Juonen uhkakuva on toki kyberuhkineen päivitetty ajan muodin mukaiseksi. Ja tästä saadaankin parit kuivakkaan maukkaat vitsit aikaiseksi. Lisäksi fyysisen komiikan lisäksi ranskalaiset saavat jälleen kohtalaisen annoksen piruilua osakseen.Atkinson pääroolissa on jälleen kotonaan Mr Beanin eleineen Ben Millerin kompatessa taustalla. Muista näyttelijöistä ei tarvinne mainita, hoitavat kukin hommansa.Täyttää paikkansa suht viihdyttävänä jatko-osana.

Johnny English iskee jälleen rating 2,83

23

Journey's End (2017)

Hemmetin lohduton kuvaus ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoista. Kuraa ja kuolemaa riittää. Ja odotusta, loputonta odotusta. Odotuksen aikana ihmisen psyyke murenee yhtä aikaa juoksuhaudan reunan mukana ja saa katsojankin miettimään, olisiko vastaavassa tilanteessa silmänräpäyksessä tapahtuva hengenmeno huono juttu...

Journey's End rating 3,69

24

Doctor Sleep (2019)

Pitkähköksi venyvää tunnelmointia. Toimisi ihan itseäisenäkin elokuvana sillä vasta loppuolella juonen palaset loksahtavat kunnolla kohdalleen ja linkittyvät edeltäjäänsä. Kaipa tätä Hohdon katsoneille voi suositella...

Doctor Sleep rating 3,21