J.Lipponen

J.Lipponen

Käyttäjä, 9 fania

Vuonna 2017 katsotut elokuvat

1

Badding (2000)

Janne Reinikaisen upeasta roolisuorituksesta ja biiseistä pisteet. Loput leffasta onkin sitten aika poukkoilevaa kulkua kohtauksesta toiseen.

Badding rating 2,98

2

L.A. Confidential (1997)

Napakka trilleri. Yksi rikosvyyhti,jota sitten hämmentää kovan tähtikaartin näyttelemät poliisit. Siinäpä se yksinkertaisuudessaan. Eikä junnaa paikoillaan missään vaiheessa. Tykkäsin kovasti.

L.A. Confidential rating 4,15

3

Fargo (1996)

Pirullisen hyvä yhdistelmä rankkaa rikosdraamaa ja pikimustaa huumoria. Ja kaiken taustana toimii pienen ihmisen ongelmat. Harvoin näkee näin minimaalisista aineksista koottua ja kuitenkin niin viihdyttävää leffaa.

Fargo rating 4,16

4

Barbarella (1968)

Hämmentävän hilpeää jöötiä! Toinen toistaan omituisempia kohtauksia ja hahmoja. Psykedeelisissä väreissä tottakai.No okei, juonen kulku tökkii pahasti ja katsominen oli murhaa, joten ei voi kummaisia pisteitä antaa.

Barbarella rating 3,10

5

Trainspotting (1996)

Umpikiero kattaus pikimustaa huumoria ja huumesokoilua. Parasta katsottavaa pitkiin aikoihin.

Trainspotting rating 4,03

6

Jackie Brown (1997)

Vähän erilaista Tarantinoa kuin odotin. Hillityn ulkokuoren alle on kuitenkin ovelasti kätketty ohjaajan suosimia yksityiskohtia L. Jacksonin monologeista alkaen. Verkkainen juonenkuljetuskin soljuu mukavasti eteenpäin napakan dialogin ja hyvien näyttelijöiden vetämänä. Olen kuitenkin Q-ukon vauhdikkaamman tuotannon ystävä, joten en voi rehellisesti antaa täysiä pisteitä.

Jackie Brown rating 4,07

7

Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia (1964)

Teemaltaan edelleenkin pelottavan ajankohtainen komedia.

Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia rating 4,28

8

Mies vailla menneisyyttä (2002)

Karussa yksinkertaisuudessaan lämminhenkinen filmi. Vähäeleinen ohjaus,musiikit ja kova näyttelijäkaarti vain yksinkertaisesti natsaavat yhteen saumattomasti. Kuinka pieniltä ne omat murheet tuntuvatkaan kun tämän on nähnyt.

Mies vailla menneisyyttä rating 3,76

9

Musta sade (1989)

Perussimppeli kyttä jännäri, jonka ainoa erikoisuus on oikeastaan tapahtumapaikkana toimiva Japani. Mutta,jos kova kasarimeininki takatukkineen ja syntikkasaundeineen kolahtaa ei tätä kannata missata.

Musta sade rating 3,30

10

Kummisetä osa II (1974)

Ehkä aavistuksen verran liian pitkä,mutta täydentää ja syventää ykkösosan esittelemää mafian maailmaa hyvin.

Kummisetä osa II rating 4,29

11

Kummisetä osa III (1990)

Ajoittain turhan hidastempoinen,mutta päättää saagan kuitenkin kunniakkaasti.

Kummisetä osa III rating 3,98

12

Papillon (1973)

Karu ja pelkistetty vankilaleffa. Kahden päähenkilön vanheneminen ja olosuhteiden aiheuttama murtuminen on kuvattu upeasti. Muutenkin kokonaisuus pysyy kasassa loppuun asti. Viidennen tähden tuova loppusilaus kuitenkin puuttuu. Henk.koht. olisin toivonut elokuvalta pitempää keskittymistä vankilasaaren arkeen, mikä olisi syventänyt tunnelmaa entisestään.

Papillon rating 4,21

13

Ariel (1988)

Ei ehkä parasta Kaurismäkeä. Harmaan arjen kuvaus ja mustan huumorin käyttö ei ole tasapainossa.Juonikin kulkee osin samoja latuja edeltäjänsä kanssa. Mutta Akin luottonäyttelijät eivät taaskaan petä rooleissaan.

Ariel rating 4,07

14

Taistelu Galliasta (2001)

Elämäni pisimpiä kaksituntisia. Kesäteatteritason näyttelemistä ja pari kehnoilla efekteillä toteutettua miekkakohtausta. Tiedä sitten historiallisesta tarkkuudesta,mutta ei tästä kyllä viihteeksikään ole.

Taistelu Galliasta rating 2,01

15

Maltan haukka (1941)

Peruspilari rikoselokuvalle. Kaikki asiaan kuuluva löytyy: toinen toistaan kierommat ukot sekä kohtalokkaat (ja kierot) naiset, kuin myös jotain minkä jahtaaminen ajaa ihmisen hulluuden partaalle. Kuorrutuksena lisäksi iästään huolimatta terävää dialogia.

Maltan haukka rating 4,06

16

Do the Right Thing - kuuma päivä (1989)

Helle kypsyttää ihmisten ristiriidat räjähdyspisteeseen. Hallitun hillitysti kuvattua draamaa kaikkien osapuolien näkökulmasta. Etenee verkalleen, mutta hyvien näyttelijöiden vetämänä, joten tylsistymään ei pääse.

Do the Right Thing - kuuma päivä rating 3,81

17

M - kaupunki etsii murhaajaa (1931)

Iästään huolimatta aiheeltaan edelleenkin ajankohtainen esitys rikoksesta ja rangaistuksesta. Onhan tässä ylinäyttelemistä ja ajan muutakin ajan hampaan jälkeä, mutta pikkuhiljaa tihenevä tunnelma silmukan kiristyessä murhaajan ympärille hakee vertaistaan.

M - kaupunki etsii murhaajaa rating 4,15

18

Viimeinen partiopoika (1991)

Tuttuja latuja vipelletään juonen ja yleensäkin kuvauksen kohdalla. Pääosakaksikon kemiat kuitenkin toimivat sen verran hyvin yhteen ja kun toimintakin on miltei non-stop räiskettä ei tätä katsoessa ehdi tylsistyä. Lisäpisteitä annan Willisin kyynisistä letkautuksista.

Viimeinen partiopoika rating 3,62

19

Verinen viikonloppu (1983)

Leffa ei tunnu lähtevän liikkeelle sitten millään. Vasta puolenvälin paikkeilla alkaa löytyä jännitystä ja trillerin piirteitä. Hurtin ja Hauerin onnistunut näytteleminen pitää tämän kurasarjan yläpuolella. Eikä kässärikään ole hassumpi, antaa ainakin hyvän kuvan kylmän sodan aikaisesta skitsoilusta.

Verinen viikonloppu rating 2,83

20

Pelon palkka (1953)

Jahka alun ylipitkä henkilöesittely ja muu kötinä on selvitetty alkaa todellinen vähäeleisien trillereiden klassikko. Jännitystä luodaan hiljalleen ja näyttelijät vetävät epätoivoisen kyyniset roolinsa uskottavasti. Vaatii kuitenkin jonkinverran hermoja katsojalta,mutta palkitsee sen alusta loppuun.

Pelon palkka rating 4,18

21

Viimeinen mohikaani (1992)

Melkoinen kliseekimppu ja junnaa ajoittain pahastikin paikoillaan. Toisaalta Michael Mann on aina osannut tehdä komeita ja vähintäänkin viihdyttäviä leffoja. Sanotaan nyt että 3/5

Viimeinen mohikaani rating 3,87

22

Ronin (1998)

Kunnioitettavalla näyttelijäkatraalla varustettu,mutta juoneltaan aukkoiseksi jäävä toimintarymistely (mikä siinä salkussa niin erikoista on?). No, kun juoni etenee ja maisema vaihtuu ei tähän ehdi kyllästyä.

Ronin rating 3,67

23

Wall Street - rahan ja vallan katu (1987)

Jäätävän tiukka kuvaus 80-luvun bisnesmaailmasta. Nuorempi Sheen vetää ylivoimaisesti parhaan roolisuorituksen tuoreena pyrkyrinä (esim. kohtaus,jossa hän tajuaa mitä on isänsä työpaikalle tehnyt), eivätkä muutkaan paljoa heikommaksi jää. Muutenkin miljöö ja toteutus antavat hyvän kuvan tuosta turboahdetusta juppiajasta. Ihan täysiä pisteitä en voi antaa sillä pörssisanaston tuntemukseni on kovin heikkoa, joten paljon jäi tajuamattakin.

Wall Street - rahan ja vallan katu rating 3,60

24

Kaksoisisku (1991)

Hölmöydessään hilpeää mätkettä.

Kaksoisisku rating 3,08

25

Navy Seals - erikoisjoukot (1990)

Arki-illan viihdykkeeksi ihan menevää räiskettä.

Navy Seals - erikoisjoukot rating 3,14

26

Etäisten laaksojen mies (1953)

Perinteisiä polkuja tamppaava länkkäri.Sujuvaa ohjausta ja pätevää näyttelemistä koko kestonsa ajan. Plussaa siitä, että päähenkilön tausta ja motiivi jätetään katsojan arvailtavaksi. Eikä leffan komeassa ulkoasussakaan ole valittamista.

Etäisten laaksojen mies rating 3,60

27

Paikka auringossa (1951)

Aika tehokasta draamaa. Alkaa tuskallisen hitaasti, mutta lopussa sitä sitten pohtiikin täyttä päätä kuka onkaan lopulta leffan roisto ja mitä olisi itse valmis uhraamaan unelmiensa eteen.

Paikka auringossa rating 3,69

28

Varjoja paratiisissa (1986)

Harmaassa arjessa taapertamisen kuvausta ilman liikoja kompeiluja. Ei yhden ainutta turhaa naamanilmettä. Esko Nikkarille olisi voinut kyllä suoda isommankin roolin.

Varjoja paratiisissa rating 3,95

29

Peli on menetetty (1956)

Napakasti kerrottu rikostarina. Hyvien näyttelijöiden kuljettama juoni koukuttaa alusta asti,mutta väliin heitettävät takaumat pakottavat myöskin keskittymään. Pituuskin on maltettu pitää sopivana eikä tyhjäkäyntiä esiinny. Toimii siis kaikilla osa-alueillaan ja tätä voi suositella jokaiselle hyvien rikosleffojen ystävälle.

Peli on menetetty rating 4,02

30

Harjunpää ja kiusantekijät (1993)

Uskottava ja hyvin kuvattu sekä roolitettu filmi. Kaikkien osapuolten näkökulmakin tuodaan hyvin esille.Jää kuitenkin, sanoisinko nyt tunnekylmäksi. Mikään ruudulla näkyvä eikä yksikään henkilöistä väräytä viisaria mihinkään suuntaan.

Harjunpää ja kiusantekijät rating 2,67

31

Tulitikkutehtaan tyttö (1990)

Kaurismäkeä tutuimmillaan vaihteeksi naisen näkökulmasta. Arkista harmautta jälleen,mutta loppua kohden juonen kulku tekee mukavan poikkeuksen totutusta.

Tulitikkutehtaan tyttö rating 3,61

32

Snakes on a Plane (2006)

Jos jätetään laskuista pois tökerön näköiset pikseli kärmekset ja pari epäloogisuutta juonessa niin onhan Snakes on plane kokolailla viihdyttävä paketti. L. Jackson pieksee lieroja ja suutaan kuten kuuluukin ja pari rujon kaunista kuolinkohtaustakin on saatu mukaan. Kyllä tämän parissa ilta kuluu.

Snakes on a Plane rating 2,64

33

Grindhouse: Death Proof (2007)

Kaikessa yksinkertaisuudessaan mainiota viihdettä hyvällä musiikilla ryyditettynä. Tosin nostalgiaa henkivän rakeisen ja pätkivän kuvan kanssa kikkailu menee jo vähän liian pitkälle.

Grindhouse: Death Proof rating 3,35

34

Medusan sinetti (2007)

Bourne kävelee tai juoksee asemalta toiselle katkoen muutaman luun silloin tällöin. Joku tässä nyt tökki edellisiin osiin verrattuna. Eikä liian nopeat leikkaukset auta yhtään. Loppupuoli sentään selkeyttää koko systeemin taustoja. Voihan sen trilogian näinkin päättää.

Medusan sinetti rating 3,94

35

Armoton ase (1957)

Klassikko länkkäreistä puhuttaessa ei kannattaisi ohittaa tätä. Jätetään vaihteeksi ammuskelu vähemmälle ja keskitytään kahden päähenkilön väliseen jännitteen rakentamiseen sekä maukkaaseen dialogiin. Kaikki vieläpä yhtä junaa odotellessa ja suurin piirtein yhden hotellihuoneen sisällä. Toimii!

Armoton ase rating 3,64

36

Ystävät hämärän jälkeen (2008)

Olipas piristävä poikkeus tusinakauhuihin. Talvinen miljöö luo jo itsessään erikoisen tunnelman ja pääosakaksikon lasinhauras tekeminen on myös pysäyttävää seurattavaa. Aavistuksen olisi voinut hyödyntää kauhuelementtiä isommassa määrin.Nyt muutama verityö jää ikäänkuin irrallisiksi välinäytöksiksi ilman sen kummempaa merkitystä elokuvan kannalta.

Ystävät hämärän jälkeen rating 3,77

37

40 urhoa (1957)

Kaikinpuolin pikkunäppärää western viihdettä. Ei juonellisesti tarjoa mitään erikoislaatuista,mutta konstailematon ohjaustyö yhdistettynä hyviin näyttelijäsuorituksiin ja pelkistettyyn ulkoasuun toimii mainiosti.

40 urhoa rating 2,97

38

Piilopirtti (1978)

Suomen kesä, mökkeily ja perse paljaana viuhtominen. Siinäpä se kiteytettynä. parista letkeästä rallista piste lisää.

Piilopirtti rating 2,57

39

Koston liekit (1981)

Ei tätä voi kovin pelottavana pitää valmistusajankohtaansakaan nähden ja liika Perjantai 13. kopiointi syö kokonaisuutta pahasti. Mutta napakka kerronta ja sopivasti kevenevä ja tihenevä tunnelma toimii hyvin yhteen. Ja kun veren määrässäkään ei turhia nuukailla niin onhan tämä hyvinkin tutustumisen arvoinen tapaus.

Koston liekit rating 3,49

40

Teilaaja (1973)

Aika hyvällä svengillä etenevää vanhan liiton toimintakyttäilyä. Koko hoidosta ei kuitenkaan jää mieleen muuta kuin pettämätön Bronson isoine revolvereineen.

Teilaaja rating 3,02

41

Splice (2009)

Kohtuu hyvät näyttelijät ja mielenkiintoinen juonikuvio, joka pistää miettimään tieteen tekemisen moraalia. Paha vain, että tämä muuttuu loppua kohden tylsähköksi efekti ja veri roiskeeksi.

Splice rating 2,85

42

Faster (2010)

Perus kostotarina. Ei yllätä millään osa-alueella, mutta ei toisaalta tuota pettymystäkään, jos etsii viihdettä arki-iltaan.

Faster rating 3,28

43

The Woman in Black (2012)

Runsaista kliseistään huolimatta ajoittain jopa hyytävän tunnelmallinen trilleri. Ja herra Potterkin vetää roolinsa hyvin ilman rillejään. Yllätti positiivisesti.

The Woman in Black rating 2,85

44

Escape Plan (2013)

Kahden toimintakonkarin yhteispeli sujuu nautittavasti. Muutenkin filmin kokonaisuus pysyy kasassa ja viihdyttävänä vaikkei mitään uutta varsinaisesti kehiin tuodakaan. Loppupuolen räiskintäosuus nostaa kuitenkin pisteitä kunnon kasarimeinigillään.

Escape Plan rating 3,45

45

Suojelija (1985)

Kaltaiselleni kasaritoiminnan ystävälle Protector tarjoaa suht viihdyttävän paketin. Kokonaisuutta kuitenkin syö pahasti jatkuva tasapainoilu kepeän mätön ja vakavan rikosjännärin välillä. Kun kummankaan puolelle ei selvästi kallistuta jää leffaelämys vajaaksi. Kohtauksesta toiseen siirtyminenkin menee aika irrallisen (mutta komean) stuntti vipeltämisen avulla.Mutta ne toimintaosiot ovatkin sitten ihan kunnon fiestaa mikä pitää filmin pinnan yläpuolella.

Suojelija rating 2,89

46

Napapiirin sankarit 2 (2015)

Kaikki on isommalla kädellä tehtyä kuin ykkösosassa, mutta siinä samalla on hävinnyt edeltäjän mukana kulkenut reilu tekemisen meininki ja silkka kaveriporukan pöljäily.

Napapiirin sankarit 2 rating 2,82

47

Metsästäjät (2014)

Onhan tämä synkkä ja karu kuten pohjoismaisen rikosleffan kuuluukin. Ei tämä kuitenkaan yhdentekevine juonineen ja köykäisesti toteutettuna kestä yhtä katselua enempää.

Metsästäjät rating 3,11

48

Alien: Covenant (2017)

Trailerin antamaan esimakuun nähden tämä oli aikamoinen pettymys. Jatkuva hyppiminen Prometheuksen viitoittamalta avaruus sittiäisten ja ihmisten alkuperän etsimisen tieltä kunnon vanhanajan suolistukseen ja takaisin tekee kokonaisuudesta sekavan. Ikään kuin ei olisi osattu päättää kumpaan suuntaan elokuvasarjaa olisi tarkoitus viedä. Ja kun itse hirviökin on niin hävyttömän pienessä roolissa. Plussaa annan leffan ulkoasusta. Valot,varjot ja usva näyttävät totisesti upeilta. Ja kun milloin alkaa veri lentämään tehdään sekin näyttävän rujosti.Kaiken kaikkiaan karvaahko maku jäi suuhun.

Alien: Covenant rating 2,99

49

Armoton maa (2017)

Kotimaiseksi rikospätkäksi asiallinen tapaus. Ei sorru ylilyönteihin tai tahattomaan koomisuuteen ollenkaan. Tunnelma pysyy myös karuna ja kylmä pohjoinen maisema on kuvausympäristönä nappivalinta. Mutta se mikä syö pisteitä rankasti on ohuet henkilöt. Koko sakki esitellään kuin pikakelauksella ja varsinkin Jaakon hahmoon olisi saanut tuoda syvyyttä tekojensa taustalle.Jokatapauksessa mukavasti alkoi leffateatterivuosi 2017

Armoton maa rating 2,60

50

Kumi käryää (2014)

Pikkunäppärä Kanuunankuularallia ja kevyttä perhedraamaa yhdistelevä filmi.Kun autot on näyttäviä ja maisemat komeita yhdistettynä armeliaan lyhyeen kestoon ei kokonaisuuden ohkaisuus juuri hetkauta.

Kumi käryää rating 2,20

51

Tuntematon sotilas (2017)

Puoltaa paikkaansa ja tuo klassikon kerralla nykyaikaan ulkoasua ja kuvaustyyliä myöten. Eikä näyttelijätkään petä ennakkopeloistani huolimatta. Hyvää tekemistä kautta linjan. Alkuun tutut replat kuulostavat tönköiltä,mutta muuttuvat luontevammiksi elokuvan edetessä. Tämä yhdessä poisjätettyjen kohtausten kanssa tiputtaa hieman pisteitä. Naisnäkökulman mukaan tuominen näin pienessäkin muodossa oli muuten hyvä veto. Siitä plussaa.

Tuntematon sotilas rating 4,08

52

Surma vaanii vuorilla (2015)

Otapa tästä selvä onko tämä kauhua vai ihmisuhdedraamaa. Alkupuolen tapahtumien perusteella voisi olettaa leffan kiertyvän koston ympärille, mutta mitä pidemmälle mennään sen sekavammaksi homma käy. Seuraa pimeässä veuhtomista, mesoamista ja kotipolttoisen hörppimistä. Toinen toistaan omituisemmat tyypit käväisevät kameran edessä eikä missään tunnu olevan tolkun häivääkään. Onneksi edellämainituista irtoaa parit tahattomat naurut ei tätä muuten kestäisi.

Surma vaanii vuorilla rating 2,06