J.Lipponen

J.Lipponen

Käyttäjä, 9 fania

Vuonna 2016 katsotut leffat

1

Rita Hayworth - avain pakoon (1994)

Vankilaleffojen aatelia. Etenee rauhallisesti loppuun saakka ja välillä tuntuu, että perimmäisenä juonikuviona oleva pako on vain sivuseikka tyylikkään kokonaisuuden kannalta. Näyttelijätkin vetävät Morgan Freeman etunenässä mainiot suoritukset. Kyllä kelpasi katsoa.

Rita Hayworth - avain pakoon rating 4,54

2

Con Air - lento vapauteen (1997)

Suht sujuvaa viihdettä koko kestonsa ajan. Lähes jatkuvan mäiskeen seasta saa ainakin bongailla kyllikseen tähtinäyttelijöitä.

Con Air - lento vapauteen rating 3,55

3

Matkalla Perditioniin (2002)

Juonena toimiva kostotarina on tuttuakin tutumpi. Hyvin siitä saadan kuitenkin revittyä viihdettä irti. Leffa etenee ilman turhia rönsyjä ja takelteluita toimivaan, mutta yllätyksettömään loppuun asti. Rooleihinkin on saatu kovia nimiä ja kaikki vetävät rutiinisuorituksen, Hanks saa hiukan koskettavampaakin tunnetta peliin. Parasta antia on haalea värimaailma ja muutenkin 30-luvun ajankuva on saatu näyttämään ja kuulostamaan vakuuttavalta.

Matkalla Perditioniin rating 3,76

4

Medusan verkko (2002)

Vähäeleinen, mutta koukuttava trillerisarjan avaus. Toimii näin yksittäinkin, vaan kummasti rupesivat tämän jatko-osatkin kiinnostamaan.

Medusan verkko rating 3,75

5

Punaisen lokakuun metsästys (1990)

Aiheeltaan ja toteutukseltaan mukiinmenevä jännäri. Ja näyttää ulkoisestikin aika komealta. Ei silti onnistu mielestäni luomaan kunnon pelonsekaista jännitettä osapuolien välille. No, se ei ainakaan ole näyttelijöistä kiinni vaikka Connery jyrää karismallaan muut melkein alleen. Kyllä tämän parikin kertaa saattaa katsoa.

Punaisen lokakuun metsästys rating 3,73

6

Deep Blue Sea (1999)

Ihan pätevä Tappajahai variointi.

Deep Blue Sea rating 2,79

7

Kummisetä (1972)

Loistavat näyttelijät, tyylikkään vähäeleinen toteutus sekä yksinkertaisen koukuttava taustatarina. Siinäpä se, silkkaa timanttia.

Kummisetä rating 4,33

8

Tulilinjalla (1993)

Otteessaan pitävä trilleri. Eastwood hoitaa tonttinsa hyvin,mutta Malkovich vie shown totisesti häiriintyneenä ex-asiamiehenä. Juonikuvioihin olisi kyllä toivonut freesimpää otetta. Tällaisenaan aika puhkikaluttua. Kelpo viihdettä silti.

Tulilinjalla rating 3,79

9

Muumio (1999)

Onhan tämä nyt ihan viihdyttävää meininkiä. Ei tätä kyllä kovin montaa kertaa viitsi katsoa, sen verran kliseinen, tönkösti näytelty ja ennen kaikkea juoneltaan yllätyksetön filmi on kyseessä. Pientä plussaa tehosteista. Ovat varmasti häikäisseet aikoinaan ja menevät vieläkin kohtalaisesti läpi.

Muumio rating 3,26

10

The Real McCoy (1998)

Andy on aina Andy. Eipähän tästä tripistä paljoa muuta käteen jäänyt. Parista hyvästä musaklipistä plussaa.

The Real McCoy rating 3,44

11

Ihmissusi Lontoossa (1981)

Ajoittain hieman pitkäveteinen leffa. Toiselta puolen taas näyttävien maskeerauksien/efektien ja kuivan huumorin juhlaa. Ei ehkä täysin täytä klassikko statusta, mutta kaikille kauhufilmien ystäville ihan katsomisen arvoinen pätkä.

Ihmissusi Lontoossa rating 3,50

12

Veteen piirretty viiva (1998)

Koruttoman asiallinen sotakuvaus, joka tuo esille useammankin henkilön suhtautumisen sotaan. Ei sisällä yliampuvaa patrioottisuutta tai muitakaan valitettavan yleisiä kliseitä. Pisteitä pudotan kuitenkin useammankin kerran paikoillaan junnaavasta kerronnasta. Unettavan tylsiä hetkiä ne eivät onneksi ole. Vaatii jonkin verran istumalihaksia ja keskittymistä, mutta tuskin pettää katsojaansa.

Veteen piirretty viiva rating 3,85

13

Scanners - tappava ajatus (1981)

Juoneltaan ihan pätevä leffa. Lopputulos on kuitenkin outo sekamelska splatteria ja välillä vakavaa tieteistrilleriä. Ota tästä sitten selvää kumpaa on haettu. Parasta antia ovat pari maukasta gore kohtausta ja Ironsiden hullunkiilto silmissä vetämä näyttelijäsuoritus.

Scanners - tappava ajatus rating 3,08

14

Last Man Standing (1996)

Kaikessa yksinkertaisuudessaan mainiota viihdettä. Onhan tässä toki karsea nippu kliseitä ja kulunut juoni, mutta toisaalta homma etenee nykimättä alusta loppuun saakka. Willis on lisäksi pääosassa vakuuttava ja toimintakohtauksissakin on mukavasti potkua, joten pitkästymään ei pääse.

Last Man Standing rating 3,34

15

Maissilapset (1984)

Verta ja pelottavia penskoja. Ihan hyvää matskua kasari kauhun aihioksi ja kyllähän tämän parissa puolitoistatuntinen meneekin. Loppupuolen pari "mitä helvettiä äsken tapahtui" juonenkäännettä ja kimittävä uskonlahkon johtaja valitettavasti syövät katselunautintoa parin pojon verran.

Maissilapset rating 2,81

16

Halloween II - Tappajan paluu (1981)

Jatkaa ilman turhia mutkia edeltäjänsä tyyliin. Eli lyhyesti: Muutama maukas lahtaus, ilmeetön tappaja, joka ei meinaa kuolla sitten millään ja tunnelmaa nostattava soundtrack. Eihän tästä voi olla pitämättä.

Halloween II - Tappajan paluu rating 3,68

17

Yö voodoo-saarella (1943)

Kauhu itsessään jää tästäkin puuttuumaan,mutta muuten Yö voodoo saarella lunastaa odotukset hyvin luodulla pahaenteisellä tunnelmallaan. Eikä mukana ole edes ylinäyttelyä tai hölmöjä säikyttely viritelmiä kuten monissa saman aikakauden tuotoksissa. Jokatapauksessa suositeltavaa katsottavaa pimeisiin syysiltoihin.

Yö voodoo-saarella rating 3,16

18

Matkustaja 57 (1992)

Vähän vaisuksi tämä jäi odotuksiin nähden. Jotenkin vaan se lentokone miljöönä ei antanut tilaa kunnon rymyämiselle ja muutenkin kaikki oli loppuunkuluneen oloista.

Matkustaja 57 rating 3,20

19

Kolme kuningasta (1999)

Sodanvastaisuudellaan ja kyynisen huumorin sävyttämällä asenteellaan piristävä poikkeus kaikkinaisten sotarymistelyiden joukossa. Roolisuoritukset on aika mitäänsanomattomia kautta linjan ja väliin turhan nopeat leikkaukset häiritsevät kokonaisuutta. Muutenpa lauantai-illan elokuvaksi ihan jees.

Kolme kuningasta rating 3,50

20

Heat - ajojahti (1995)

Väliin puuduttavankin pitkä trilleri, joka kuitenkin katkeaa sopivin väliajoin ruudinkatkuiseen toimintaan. Pacino/ De Niro kaksikon työskentelyäkin on hieno seurata eikä Val Kilmerkään petä vaikka pienempää roolia vetääkin. Pientä tiivistämistä juonenkulkuun olisin kuitenkin kaivannut, mutta tämä on näinkin toimivan kokonaisuuden kannalta pieni puute.

Heat - ajojahti rating 4,20

21

Punainen vaara (1984)

Ihan kelvollista kasarimäiskettä. Välistä ei tiedä pitäisikö tälle itkeä vai nauraa, mutta leffa jaksaa silti viihdyttää kestonsa ajan.

Punainen vaara rating 3,21

22

X-Files - taistelu tulevaisuudesta (1998)

Ihan pätevä scifi trilleri. Sarjasta en ole nähnyt yhtään jaksoa (vielä), joten siihen vertaaminen ei onnistu. Paketti pysyy kaikinpuolin kasassa loppuun saakka, vaikka välillä tuntuu, että leffan kestoa on turhaan pitkitetty.

X-Files - taistelu tulevaisuudesta rating 3,65

23

Takaa-ajettu (1993)

Liiasta pituudesta huolimatta mainio trilleri. Fordin näyttelemistä on jälleen ilo katsoa eivätkä mutkaan huonoja ole. Lisäksi juoni on toimiva ja kuvauskin hoidettu kunnolla. Jälleenkatsomisarvoakin löytyy.

Takaa-ajettu rating 3,88

24

The Breakfast Club (1985)

Aamiaisklubi alkaa komediallisena,mutta muutaa tyylinsä salakavalasti melko syvälliseen pohdintaan nuoruuden kipupisteistä. Näiltä osin leffa onkin silkkaa timangia ja pysynyt yllättävän tuoreena. Pienenä miinuksena kokonaisuudessa tökkivät ajoittainen hidastelu juonen kulussa ja väliin ärsyttävän stereotyyppiset roolihahmot. Mutta vahva kasarifiilis korjaa nämä puutteet lähes täysin.

The Breakfast Club rating 3,78

25

The Lost Boys (1987)

Pesee Twilightit ja muut nykyiset teinivampyyri sievistelyt mennen tullen. Räyhäkkää asennetta ja mahtavaa kasari fiilistä piisaa vaikka muille jakaa. Ei turhia kikkailuja millään osa-alueella vaan alusta loppuun mennään sata lasissa.Erikoiskiitokset onnistuneista musiikkivalinnoista ja näyttävistä maskeerauksista. Ja jos nyt jostain täytyy nillittää niin kolmen juniori vampyyrinmetsästäjän möyhääminen osaa kyllä olla paikoin hyvinkin rasittavaa.

The Lost Boys rating 3,49

26

Lohikäärmeiden silta (1999)

Rambo kohtaa perinteisen prinsessasadun. Kokonaisuutena yllättävän toimivaa settiä. Räiskettä ja mäiskettä riittää koko kestonsa ajan eikä Dolppaa parempaa yrmyä olisi voinut päärooliin hommata. Kesäleffaksi ihan omiaan.

Lohikäärmeiden silta rating 2,72

27

Svengijengi '62 (1973)

Yksinkertaisen viihdyttävä nuorisoleffa. Juonikulkua voisi sanoa turhankin tutuksi,mutta letkeä läpänheitto ja amerikanraudoilla kruisailu vie silti mukanaan. Aikuisuuden kynnyksellä haparoivien nuorten suht autenttisesta kuvaamisesta on myös annettava pisteet.

Svengijengi '62 rating 3,74

28

Vihreän timantin metsästys (1984)

Paljon lainataan Indiana Jonesista,mutta ei kuitenkaan sorruta suoraan plagiointiin. Kaikesta hömppäromanssi kuorrutuksestakin huolimatta tämä on nostalginen tuulahdus kasarilta.

Vihreän timantin metsästys rating 3,52

29

Pohjanmaa (1988)

Kyllähän tämän katsoo jo ihan kovan näyttelijäkaartin vuoksi. Meno on koko kestonsa ajan kohtuullisen viihdyttävää, mutta kokonaisuus jää jotenkin irtonaiseksi.

Pohjanmaa rating 4,11

30

Shanghai Noon (2000)

Jackie Chan ja Owen Wilson pelaavat hyvin yhteen eikä menoa ja meininkiä ainakaan puutu. Jäin kuitenkin kaipaamaan edes hieman erilaisempaa juonenkuljetusta ja olisipa länkkäriviittauksilla voinut leikitellä enemmänkin.Ihan ok näinkin.

Shanghai Noon rating 3,48

31

Medusan isku (2004)

Lähtee heti alusta alkaen liikkeelle isommalla vaihteella kuin edellinen osa. Tässä piilee kuitenkin mielestäni filmin isoin (ja oikeastaan ainoa) heikkous: Juoneen ja henkilöihin ei kunnolla ehditä syventyä missään vaiheessa kun on laukattava toimintakohtauksesta toiseen.Eipä sillä, toimii hyvin näinkin.

Medusan isku rating 3,70

32

Hamburger Hill (1987)

Rehellisen karu kuvaus yhdestä taistelusta Vietnamissa. Platoonien ja muitten varjoon jääminen on kiinni ainoastaan ilmestymisajankohdasta. Kokonaisuus pysyy hyvin kasassa ajoittaisesta tyhjäkäynnistä huolimatta. Tuntemattomat näyttelijät tuovat lisäksi fiilikseen mukaan oman särmänsä ja aitouden tunteen.

Hamburger Hill rating 3,25

33

Puhallettu 60 sekunnissa (1974)

Kaikessa yksinkertaisuudessaan mainiota kaahausviihdettä ehtaan vanhanajan pellinruttaustyyliin. Näitä sitä kelpaa näin kesäisin katsoakin.

Puhallettu 60 sekunnissa rating 3,19

34

Million Dollar Baby (2004)

.Boxaus ei ole laisinkaan tämän leffan pointti Swankin ja Eastwoodin rautainen yhteistyö tässä elokuvassa lyö katsojaa ihan tosissaan vasten kasvoja. Rankka juonenkäänne pistää katsojan ajatukset liikkeelle ja astumaan roolihahmojen asemaan. Harvoin on tullut katsottua yhtä koruttoman tyylikästä draamaa.

Million Dollar Baby rating 4,12

35

Joy Ride (2001)

Pienistä onnistuneista elementeistä koostuva, napakka trilleri.

Joy Ride rating 3,20

36

Dracula (1958)

Kaikinpuolin nautittavaa, nostalgista Hammer kauhuilua. Eipä siinä kummempia.

Dracula rating 3,92

37

Invasion U.S.A. (1985)

Oiva esimerkki 80-luvun häiriintyneistä patriootti toiminta filmeistä. Kaikessa kurttuotsaisuudessaan mainiota viihdettä.

Invasion U.S.A. rating 3,34

38

Pikku Caesar (1931)

Jää kokonaisuutena heikommaksi kuin vaikkapa vuotta myöhemmin ilmestynyt Arpinaama. Idea pienikokoisesta alamaailman kovanaamasta ja hänen uhostaan sekä tuhostaan on mielenkiintoinen,mutta kaikkea ei siitäkään saada irti. Muutenkin leffa vaikuttaa kiireellä tehdyltä. Eipä sillä, täyttää kuitenkin paikkansa gangsterileffojen tukipilarina.

Pikku Caesar rating 3,40

39

Kissaihmisiä (1942)

Ei tätä enää voi oikein kauhuksi kutsua. Iästään huolimatta kyseessä on kuitenkin koko ajan jännittävämmäksi muuttuva trilleri. Plussaa siitä,ettei juonta tai tapahtumia selitetä puhki vaan annetaan katsojan mielikuvituksellekin tilaa. Kestoakin on sen verran lyhykäisesti,että ei kenenkään pitäisi ehtiä kyllästymään.

Kissaihmisiä rating 3,95

40

Punainen virta (1948)

Sisältää aikalaisiinsa verrattuna tukun uusia ideoita. Mm. rikkoo tässä vaiheessa tutuksi tulleet stereotypiat hyvistä ja pahoista henkilöistä. Toimi muutenkin malliesimerkkinä rauhallisesti rakennetusta, paikoin hyvinkin jännittävästä filmistä.

Punainen virta rating 3,88

41

A History of Violence (2005)

Napakka ja hyvin roolitettu sekä näytelty trilleri. Loppuu kuitenkin kuin seinään ja jättää katsojalle sellaisen "tässäkö tämä nyt sitten oli" fiiliksen. No tulipahan katsottua.

A History of Violence rating 3,75

42

Lupaus (2005)

Turhan sliipattu ja paatoksellinen sotakuvaus. Tuleehan tässä toki sodan turhuus esille eivätkä näyttelijätkään ole hassumpia, mutta siihen se sitten jääkin.

Lupaus rating 3,24

43

Panoksena kuolema (1978)

Tämä oli ensikosketukseni Bruce Leen leffoihin,joten en voi verrata elokuvan tasoa muihin. Mutta sain sen mitä lähdinkin hakemaan. Näyttävää vanhan ajan kung-fu mäiskettä ilman tietokonetrikkejä. No joo ohkaisesta juonesta voisin nillittää,mutta se nyt ei näissä taida olla pääasia. PS. Kareem Abdul-Jabbar on melko jäätävä ilmestys.

Panoksena kuolema rating 2,69

44

Täältä tullaan elämä! (1980)

Kaikessa yksinkertaisuudessaan freesi kuvaus nuoresta miehenalusta hakemassa paikkaansa ja itseään. Toimii myös jonkinlaisena nostalgiatrippinä 70-80 lukujen vaihteeseen..

Täältä tullaan elämä! rating 3,75

45

Lihaa ja verta (1985)

Tissejä,verta ja miekkoja riittää. Juoni ei hurraita kyllä kestä,ja leffa on välillä (tahattoman?) koominen mikä laskee kokonais arvosanaa. Pisteitä nostaa ajoittain hyvinkin rankka kuvasto,joka ikään kuin enteilee ohjaajan myöhempien aikojen tuotoksia.

Lihaa ja verta rating 3,19

46

Prison - Vankila (1988)

Kokolailla pätevää kasarikauhuilua. Miljöönä vankila on onnistunut valinta ja Renny on aina tiennyt kuinka tehdään näyttäviä filmejä. Muilta osin hukkuu kuitenkin slashereiden massaan.

Prison - Vankila rating 2,96

47

Le Mans (1971)

Kuminkäryinen urheiluleffa. Moottoriurheilufanit saavat kyllä mahansa täyteen,mutta muille tätä on hankala suositella. On kuitenkin hienoa nähdä kuinka paljon jännitystä ja tunnetta leffaan voidaan ladata vaikka dialogia on niukalti. Siitä pitää huolen riskejä kaihtamaton ja kaikinpuolin upeasti toteutettu filmaus oikean kilpailun keskellä. Tästä voisi moni uudempi autoilufilmi ottaa mallia.

Le Mans rating 3,21

48

Two-Lane Blacktop (1971)

Mukava pienimuotoinen road-movie. Sisältöä ei liikaa löydy,mutta kotikutoisessa vapaudentunteessa on puolensa.

Two-Lane Blacktop rating 3,35

49

Bride of Re-Animator (1990)

Jatkaa edeltäjänsä toimivaksi havaitulla ladulla. Ekaa osaa piristänyt musta huumori tuntuu kylläkin korvatun astetta reippaammalla veren ja suolenpätkien roiskeella. Mainiota viihdettä, mutta pari pistettä joudun pudottamaan jokseenkin yllätyksettömän kokonaisuuden vuoksi.

Bride of Re-Animator rating 2,86

50

Kuoleman juna (1993)

Kiittäköön Brosnan onneaan,että pääsi myöhemmin Bondiksi. Sen verran hengettömän oloista on herran esiintyminen vähintään yhtä puuduttavassa leffassa. Tässä tapauksessa elokuva ei valitettavasti voi nojata edes muhkean budjetin suomaan näyttävyyteen,joten ei tätä pysty suosittelemaan oikein kenellekään.

Kuoleman juna rating 2,21

51

Ajolähtö (1982)

Äkkiseltään voisi kuvitella Ajolähdön olevan ihan normi humala/itku draama ihanalta 80-luvulta. Onhan tämä toki sitäkin,mutta kaiken kattava lohduttomuus aina värimaailmaa myöten pääsee silti yllättämään. Pääosa triokin vetää rikkinäiset roolinsa uskottavasti kotiin ja Alatalon veisut sopivat tunnelmaan mainiosti. Arkisessa realistisuudessaan kova kotimainen.

Ajolähtö rating 3,22

52

Aavikon laki (1969)

Hiekka-aavikkoa ja viiksiä tässä pätkässä riittää. En oikein tiedä miten tällaiseen leffaan tulisi suhtautua, muttta seikkailuelokuvien perusteet pulassa olevine naisineen ja suoraselkäisine sankareineen sekä koomisine sivuhahmoineen ovat ainakin hallussa. Eipä tästä paljoa katsojalle käteen jää, mutta itäystävämme filmituotantoon tutustumiseen tämä käy vallan hyvin.

Aavikon laki rating 3,33

53

Skavabölen pojat (2009)

Turhan pitkäksi venytetty, mutta muilta osin tiukka ja rankkakin kuvaus 70-luvun lapsuudesta. Erityismaininta Järvenpää- Tommila- Suosalo trion upeasta näyttelemisestä.

Skavabölen pojat rating 3,21

54

Beck 17 - Skorpioni (2006)

Heikoimpia Beckejä. Kaikinpuolin vaisu esitys.

Beck 17 - Skorpioni rating 3,12

55

McBain - Sankareiden aika (1991)

Ihan menevää mäiskettä. Välillä kuitenkin junnataan pitkiäkin aikoja paikoillaan mikä syö viihdyttävyyttä. Lisäksi leffassa on muutamia isoja epäloogisuuksia,jotka mielentilasta riippuen huvittavat suuresti tai vituttavat ankarasti. Ehtaa b-luokan jöötiä siis.

McBain - Sankareiden aika rating 3,29

56

Beck 19 - Korppikotka (2006)

Ja taas ihan perus Beck trilleri.

Beck 19 - Korppikotka rating 2,79

57

Ratsastavat hurjat (1954)

Melkoisen puuduttava westerni. Kokonaisuudessa mkään osa alue ei jaksa innostaa.

Ratsastavat hurjat rating 2,75

58

Apinoiden planeetan synty (2011)

Pikseliapinoiden kapinointia koko rahan edestä. Kokonaisuutena toimivaa settiä, joka pätee hyvin alustuksena ensimmäiselle Apinoiden planeetta leffalle. Elokuvallisilta arvoiltaan jää köykäiseksi.,mutta viihdyttää koko kestonsa ajan.

Apinoiden planeetan synty rating 3,55

59

Demokraattinen terroristi (1992)

Ajoittaisesta tyhjäkäynnistä huolimatta ihan napakka perusjännäri.

Demokraattinen terroristi rating 3,29

60

Prometheus (2012)

Pääosin kohtuullinen scifistely. Juonen aukot ja tästä puuttuva Alieneissa mukana ollut pelon sekä tuntemattoman uhkan tunne tekevät kuitenkin aikalailla hallaa katsomisnautinnolle. Toivotaan, että tämä oli vain tällainen Scottin välityö ennen seuraavaa napakymppiä.

Prometheus rating 3,36

61

Blackthorn (2011)

Suoraviivainen ja ja todella komea uusiowestern. Juoni ja näyttelijät eivät jää mieleen, mutta kummasti tällaisenkin parissa ilta vierähtää.

Blackthorn rating 3,30

62

Hamilton - Kansakunnan puolesta (2012)

Tässä se taas nähdään miten länsinaapurissamme osataan väsätä kansainväliset mitat täyttäviä toimintaleffoja. Maisema vaihtuu ja lätty lätisee herra "Gunvaldin" toimesta kiitettävästi. No okei, hämärä asekauppa on ehkä hieman kulunut aihe,mutta aina ajankohtainen ja ihan toimiva lähtökohta. Ajoittain turhan nopeista leikkauksista tipautan myös hieman pisteitä. Kokonaisuutta voin silti lämpimästi suositella hyvien äksönipätkien ystäville.

Hamilton - Kansakunnan puolesta rating 3,28

63

Hyökkäys tukikohtaan (1977)

Leffa alkaa hitaasti ja vielä puolenvälin paikkeillakin meno on takkuista. Lataa kuitenkin jännitystä loppuun melko mukavasti. Ja onhan tässä aika kova näyttelijäkaartikin mukana.

Hyökkäys tukikohtaan rating 3,54

64

Zero Dark Thirty (2012)

Ajoittain pitkäveteinen leffa, mutta palkitsee kärsivällisen katsojan realistisuudellaan ja loppupuoliskon toiminnallisempi osuus onkin sitten yhtä todentuntuisen äksönin juhlaa.

Zero Dark Thirty rating 3,48

65

Hyökkäys Pearl Harboriin (2011)

Tiivis ja asiallinen henkilökuvaus. Valottaa vaihteeksi sodan hävinneen osapuolenkin näkökulmaa.

Hyökkäys Pearl Harboriin rating 3,50

66

The Hateful Eight (2015)

Siinä missä Django Unchained oli viiston huumorin ja tylyyden riemujuhlaa niin tämä Tarantinon uusin lainaa siitä tylyyden ja lisää toiseksi puoleksi tylyyttä ja synkkyyttä. Umpikierot henkilöt yhdistettyinä Morriconen jyhkeisiin soudeihin ja kolkkoon ulkoasuun on kyllä silkkaa timangia.Kolmetuntinen meni kaiken kaikkiaan mukavasti tätä katsoessa.

The Hateful Eight rating 3,79

67

The Revenant (2015)

Kuvaukseltaan ja roolitukseltaan erinomainen elokuva. Ottaen kuitenkin huomioon tosikertomuksen, jonka pohjalta filmi on kuvattu paljon hyvää matskua on jäänyt hyödyntämättä. Esim. Glassin oleilu ystävällismielisen intiaaniheimon parissa on kuitattu yhdellä intiaanilla. Muutenkin koko homma tuntuu välillä etenevän hätäisesti. Edellämainitut ovat kuitenkin pelkkiä kinnaavia yksityiskohtia. Kokonaisuutena The Revenant on suoraviivaisen viihdyttävää selviytymisäksöniä.

The Revenant rating 3,91

68

Tappajan näköinen mies (2016)

Silkkaa mannaa sarjan ystäville ja muillekin nautittavaa toimintaviihdettä. Tuttu näyttelijäkaarti onnistuu oivallisesti eikä meno tunnu missään välissä edes kornilta tai väkinäiseltä. Toteutuskin on hoidettu ammattimaisesti ja täyttää paikka paikoin jopa kansainväliset mitat. Uusien kotimaisten leffojen parhaimmistoa.

Tappajan näköinen mies rating 3,16

69

The Magnificent Seven (2016)

Minulla oli vahvat ennakkoluulot tätä leffaa kohtaan. Voi miten väärässä sitä voikaan olla.Eihän tämä juonellaan tai tyylillä millä tapahtumia kuvataan edukseen erotu. Siitä huolimatta kyseessä on kenties vuoden viihdyttävin filmi. Ensinnäkin pääosakaartiin on kasattu toinen toistaan kahelimpia hahmoja. Itseeni vaikutuksen tekivät varsinkin Washingtonin esittämä tyly oikeudenjakaja Sam Chisolm ja Martin Sensmeierin näyttelemä intiaani.Toiseksi. Mitään turhia koukeroita ei juonen kuljetuksessa harrasteta vaan alusta loppuun painetaan sata lasissa luoteja ja ruumiita säästelemättä. Tylsistymään ei siis ehdi missään välissä.Eipä tästä voi olla pitämättä.

The Magnificent Seven rating 3,28

70

Teit meistä kauniin (2016)

Vaikka kyseessä on jonkinasteinen fanileffa on ko. filmin 90-luvun lama-ajankuvassa särmää. Näyttelijäkaartikin vetää homman näyttävästi kotiin eikä teinien elämäntuskaa puutu. Tykkäsin.

Teit meistä kauniin rating 2,97

71

Arrival (2016)

Vaihteeksi erilainen scifistely. Eroaa jo alkuasetelmiltaan massasta ja pistää katsojankin pohtimaan maailmankaikkeuden peruskysymyksiä (ja tuntemaan itsensä pieneksi).Hyvin kasassa pysyvä vähäeleisen toimiva paketti kaiken kaikkiaan.Ainut mistä nillitän on loppukohtaus. Olisi kenties toiminut paremmin avoimeksi jätettynä.

Arrival rating 3,76