J.Lipponen

J.Lipponen

Käyttäjä, 9 fania

3.7.2014 Jälkeen katsotut leffat

1

Alien - ylösnousemus (1997)

Positiivinen yllätys. Vaikka juoni ei olekaan kovin erikoinen petraa leffa ulkoasussa sekä brutaalin toiminnan määrässä. Viihdearvoa siis löytyy yllin kyllin.

Alien - ylösnousemus rating 2,94

2

The Long Kiss Goodnight (1996)

Ihan perus viihdyttävää mäiskettä. Davisin ja Jacksonin kemiat pelaa aika mukavasti yhteen ja lukuisissa toimintakohtauksissa Rennyn paras osaaminen pääsee kunnolla esiin.Tiputan kuitenkin pisteitä hieman liian pitkästä kestosta sekä turhan usein nähdystä juonikuviosta.

The Long Kiss Goodnight rating 3,47

3

Scarface - arpinaama (1983)

Kokaiinihuuruisen 80-luvun hurmion ja turmion malliesimerkki,joka muuttuu loppua kohden täysin armottomaksi tykitykseksi.

Scarface - arpinaama rating 4,42

4

Cobra (1986)

Yllättävän freesinä pysynyt kasarimättö.. Hyvin kuvattu ja käsikirjoitettu. DVD kotelon takakannessa ollut K18 merkintä kuitenkin tuotti pienoisen pettymyksen. Ei tämä ollutkaan niin rujoa meininkiä kuin olisin toivonut.

Cobra rating 3,57

5

Uhrilampaat (1991)

Pirullisen koukuttava trilleri hyvillä näyttelijöillä.

Uhrilampaat rating 4,22

6

Konna ja Koukku (1977)

Kunnon vanhanajan vauhtikomedia, joka jättää katsojalleen hyvän mielen.

Konna ja Koukku rating 3,77

7

Täydellinen sotilas (1992)

Melkoinen Dolppa show, jonka viihdyttävyyttä ei onnistu pilaamaan edes perse paljaana hilluva van Damme.

Täydellinen sotilas rating 3,28

8

Beverly Hills kyttä (1984)

Näpsäkkä paketti loistavaa syntikkamusaa,muutama kohtalaisen hyvä läppä ja vielä Steven Berkoff aina niin ilmeettömän coolina pahiksena.

Beverly Hills kyttä rating 3,92

9

Hyvää huomenta, Vietnam (1987)

Williamsin masterpiece mitä hänen roolisuorituksiinsa tulee. Ja onhan siellä pohjalla jotain kritiikkiä Vietnamin sotaakin kohtaan,joten ihan kiitettävää settiä kaiken kaikkiaan.

Hyvää huomenta, Vietnam rating 3,55

10

Cliffhanger - kuilun partaalla rating 3,66

11

Ghostbusters - haamujengi (1984)

Tasaisen huvittavaa menoa koko kestonsa ajan. Vaikkei ääneen tulekaan paljoa tämän aikana naurettua pysyy fiilis hyvänä loppuun saakka. Ja ne musiikit: Voi pojat,että on timanttista settiä!

Ghostbusters - haamujengi rating 3,68

12

Riiviöt (1984)

Ihan kelpo 80-luvun kauhu/komedia leffa. Hupia ja hulvattomia tilanteita riittää niin riiviöiden kuin myös Billyn isän Randallin "arkea helpottavien keksintöjen" tiimoilta. Vaan mukaan on lisätty aivan liikaa jahkailua ja hempeää lässytystä. Olkoonkin,että kyseessä on tavallaan jouluelokuva, liika on silti liikaa.

Riiviöt rating 3,85

13

Conan - barbaari (1982)

Miekka ja magia genre ei oikein ole ollut minun juttuni, mutta brutaalin kasarimäiskeen kohdalla teen kyllä poikkeuksen. Conan on ajoittain tökkivä leffa ja tahatonta komiikkaakin löytyy varsin paljon. Mutta kun veri ja irtopäät alkavat lennellä mahtipontisen musiikin säestyksellä on ilo ylimmillään. Siinäpä se lyhykäisesti.

Conan - barbaari rating 3,62

14

Punainen skorpioni (1988)

Toimivaa lauantai- illan viihdettä kultaiselta kasarilta.

Punainen skorpioni rating 3,03

15

Teloittaja (1980)

80-luvun leffaksi välillä yllättävän raaka pätkä. Mutta muilta osin ei katsojan käteen elokuvan loputtua jää oikeastaan minkäänlaisia tuntemuksia suuntaan tai toiseen.

Teloittaja rating 2,64

16

Mad Max (1979)

Tämä eka Mad Max on niitä harvinaisia tapauksia, jossa jatko-osat pesevät avauksen mennen tullen. Ainakin mitä filmin kyynisyyteen ja lohduttoman tulevaisuuden esittämiseen tulee. Kaikkinensa pitkälti yli puolenvälin kestävää laahausta seuraava tylystely onkin sitten juuri sitä mitä halusinkin. Tuskin tulen kovin pian katsomaan uudestaan.

Mad Max rating 3,41

17

Kovaotteiset miehet (1971)

Nimensä veroisesti kovaotteista rypistystä funkyltä 70-luvulta.

Kovaotteiset miehet rating 3,98

18

Nasta laudassa (1971)

Suomennettu nimi "Nasta Laudassa" kertookin elokuvasta jo aika paljon. Ei mitään turhaa kikkailua vaan armotonta pisteestä A pisteeseen B kaahaamista kireän kasikoneen muristessa vakuuttavasti.

Nasta laudassa rating 3,75

19

Kwai-joen silta (1957)

Uljas henkien taisto ja onnistunut sotakuvaus lähes ilman toimintakohtauksia. Tällaiseen ei enää juurikaan pystytä. Ja voi pojat sitä vihellystä.

Kwai-joen silta rating 4,01

20

Poliisin poika (1997)

Juonikuvioltaan Poliisin poika on aivan onneton räpellys. Se mikä tekee tästä parhaimpiin lukeutuvan finski crime leffan on saumattomasti yhteenpelaavat näyttelijät ja nonstoppina lauotut kuolemattomat repliikit. Viva la junttihuumori!

Poliisin poika rating 4,33

21

Esa ja Vesa - auringonlaskun ratsastajat (1994)

Välistä ihan hyvää läppää ja reipasta meininkiä,mutta kokonaisuuden pilaa muutama turha "vakava" hetki.

Esa ja Vesa - auringonlaskun ratsastajat rating 3,20

22

Seitsemän rohkeata miestä (1960)

Länkkäreiden perinteitä kunnioittava mukaelma Seitsemästä samuraista. Loppuun asti kasassa pysyvä leffa kovalla näyttelijäkaartilla varustettuna.

Seitsemän rohkeata miestä rating 3,74

23

Beck 9 - Koston hinta (2001)

Yllätyksetön ja turhan kiireellä etenevä trilleri, eikä kukaan näyttelijöistäkään tunnu saavan itsestään parasta suoritusta irti.

Beck 9 - Koston hinta rating 3,42

24

Beck (1997)

Perus viihdyttävää Beckiä jälleen kerran.

Beck rating 3,32

25

Beck 2 - Ikonien salaisuus (1997)

Kokolailla mitäänsanomaton kaikkien Beckien joukkoon eksyvä pätkä,jossa parasta antia tarjoilee ah,niin natsimainen Gunvald.

Beck 2 - Ikonien salaisuus rating 2,88

26

Sheriffi (1952)

Gary Cooper vie tämä shown täysin jo pelkällä olemuksellaan ja sillä kuinka hän esittää roolinsa suurimmalta osin naamanilmeillään. Muuten juonikuvio ja käsikirjoitus on tuttua ja turvallista, vanhan hyvän ajan Hollywoodia.

Sheriffi rating 4,18

27

Beck 3 - Valkeat yöt (1998)

Huumeet,Ruotsi ja villi elektronisen musiikin kyllästämä 90-luku Näistä eväistä on kasattu iholle tunkevan piinallinen trilleri,joka pysyy kaikin osin vielä kasassakin alusta loppuun asti.

Beck 3 - Valkeat yöt rating 3,34

28

Beck 7 - Mahtimies (1998)

Tasaisen varmaa ja viihdyttävää rikosvyyhdin selvittelyä,jonka tällä kertaa erottaa muista Beckeistä Lennart Hjulströmin jäätä suoritus läpeensä pahana Lennart Gavlinina.

Beck 7 - Mahtimies rating 3,39

29

Beck 8 - Pimeyden jäljet (1997)

Suht onnistuneesti käsikirjoitettu pikku trilleri,jonka pilaa liian pehmoinen loppu.

Beck 8 - Pimeyden jäljet rating 2,93

30

Rush Hour - rankka pari (1998)

Kertakäyttöistä toimintahuttua, jonka vahvuus on Tuckerin ja Chanin hyvin yhteen natsaavassa näyttelemisessä. Eipä siinä sen kummempia.

Rush Hour - rankka pari rating 3,54

31

Kärpänen II (1989)

Melkolailla turha uudelleen lämmittely Cronenbergin klassikolle. Ei ulkoasussaan häviä edeltäjälleen ollenkaan,mutta näytteleminen ja ohjaus ovat innotonta rutiinia. Vaan tulipahan katsotuksi.

Kärpänen II rating 2,75

32

Bensaa suonissa rating 2,63

33

Tappajan jäljet (1967)

Oudosti kulkeva jännnäri tämä kyllä on. "Mitä helvettiä tämä nyt on?" hetkiä tulee vastaan jatkuvasti eikä Lee Marvinin ainainen yrmyilykään oikein jaksa viihdyttää. Vaan tulipahan katsotuksi.

Tappajan jäljet rating 3,92

34

Etsijät (1956)

Taattua Ford laatua. Komeat maisemat ja John Wayne henkisesti arpeutuneena ja armottomana ehkäpä parhaassa roolissaan. Etsijät kiteyttää kaikki lännenelokuvien elementit väkeväksi kokonaisuudeksi, jota katsoessa ei aika käy pitkäksi.

Etsijät rating 4,01

35

Yön silmät (1977)

Ikäisekseen melkoisen raaka ja ahdistava filmi. Pelon tunne kestää alusta loppuun saakka ja vieläpä yllättävän vähällä veren roiskimisella tai muulla shokkikuvastolla. Ei kuitenkaan jää kummittelemaan mielen sopukoihin, mutta kestää silti useammankin katselukerran.

Yön silmät rating 3,70

36

Romanovin kivet (1993)

Jos ei muuta, niin ainakin yritystä olla kuin amerikkalaiset toimintafilmit Romanovin kivistä löytyy. Kuvaus on hoidettu onnistuneesti, turhia hidasteluita ei ole eikä tahattomia korniuksiakaan löydy liikaa. Ainut mistä viitsin rokottaa pisteitä on onnettomat musa valinnat.

Romanovin kivet rating 2,83

37

Arpinaama (1932)

Ikäisekseen tyly gangsterileffa.Pienoista ylinäyttelemistä kaikilla esiintyjillä,mutta siihen häiritsevät pikkuseikat onneksi jäävätkin. Juoni on simppeli,mutta toisaalta pysyykin kasassa oikein hyvin.Kameran käyttely toimii ja tehosteetkin ovat aikaansa nähden onnistuneita.Voin lämpimästi suositella kaikille hyvien rikosleffojen ystäville.

Arpinaama rating 3,75

38

Tri Caligarin kabinetti (1920)

Luvalla sanoen outo filmi. Unenomainen tunnelma,skitsot lavasteet ja toinen toistaan äkkivääremmät henkilöt. Eleillä ja ilmeillä on kuitenkin saatu mykästä elokuvasta toimiva kokonaisuus aikaan ja loppuratkaisukin on yllätyksellinen.

Tri Caligarin kabinetti rating 4,02

39

Chaton maa (1972)

Ihan näppärä kostotarina komeissa maisemissa. Ei ylittänyt odotuksia,mutta en joutunut senpuoleen kyllä pettymäänkään.

Chaton maa rating 3,05

40

Kadonnut pataljoona (2001)

Kokolailla pätevä sotarymyäminen. Ei yritäkään olla mitään elämää suurempaa. Katselunautintoa syö ainoastaan ajoittain liian nopea leikkaus.

Kadonnut pataljoona rating 3,28

41

Kuutamosonaatti (1988)

Hmjoo. Onhan tässä muutama hupaisa kohtaus ja aika ajoin lähes piinaava tunnelma,mutta ei siitä oikein ole puolitoistatuntiseksi leffaksi.

Kuutamosonaatti rating 3,47

42

Rankaisija (1989)

Odotin the Punisherin olevan yhtä kovaa matskua kuin mm. Robocop,mutta petyin pahoin. Toimintaa kyllä riittää ja ruumiitakin tulee kiitettävästi vaan on se kaikki melko munatonta/veretöntä. Lundgren on ihan ok pääroolissaan muiden näyttelijöiden jäädessä kaikinpuolin mitäänsanomattomiksi statisteiksi. Pisteenä Iin päälle musiikkipuoli on ryssitty totaalisesti. Kiitosta annan onnistuneesti valituista kuvakulmista toimintakohtauksissa ja leffan aiheeseen sopivasta synkästä värimaailmasta.Näinollen seuraavaa katselukertaa ei tule ihan äkkiä.

Rankaisija rating 3,62

43

Grindhouse: Planet Terror (2007)

Sekavasta alkupuoliskostaan huolimatta tyylikäs hatunnosto vanhan ajan b-leffoille.

Grindhouse: Planet Terror rating 3,63

44

9. komppania (2005)

Koettaa olla kuin Full Metal Jacket venäläisittäin ja onnistuukin siinä. Raakaa, tylyä ja kaunistelematonta räiskettä koko kestonsa ajan.

9. komppania rating 3,62

45

The Mist - Usva (2007)

Kingin kirjalle uskollisena pysyvä koukuttava trilleri. Roolihahmojen pelko ja epätoivo tuntuvat katselijankin niskassa kiitos konstailemattoman kuvaustyylin,joka ei sorru turhiin kikkailuihin. Näyttelijöiden taso on kyllä aika onneton,mutta toisaalta se tuo mukaan uskottavuutta. Lisäksi erikoistehosteet ovat suoraan sanottuna paskat. Nämä edellämainitut miinukset eivät kuitenkaan romuta toimivaa kokonaisuutta.

The Mist - Usva rating 3,50

46

Kuutamosonaatti 2: Kadunlakaisijat (1991)

Elokuvan tekijöillä on varmaan ollut melko hauskaa työskennellessään ja sitä tämä filmi on myöskin katsojalle. Ensimmäisen osan "kauhuilu" on suosiolla korvattu kunnon junttihuumorilla. Varsinkin Kyyrölän punakaartin remellys on hulvatonta seurattavaa. Harmi ettei Suomessa saada tällaisia aikaan enemmän.

Kuutamosonaatti 2: Kadunlakaisijat rating 2,69

47

Helvetin yö (1981)

Helvetin yö on helvetillinen elokuva. Ja äskeinen ei ollut kehu. Pelkkää epäselvää pimeässä suhmurointia koko kestonsa ajan.

Helvetin yö rating 2,25

48

Kun Hunttalan Matti Suomen osti (1984)

Ajoittain ihan pätevä komedia. Turhaa jaanausta on kuitenkin aivan liikaa. No, onneksi filmin kesto on lyhyt.

Kun Hunttalan Matti Suomen osti rating 2,63

49

Ulzana - verinen apassi (1972)

Täysin pätevä westerni minun mielestäni. Intiaanien näkökulmaa olisi voinut tuoda enemmänkin esiin ja muut näyttelijät jäävät selvästi Burt Lancasterin karisman varjoon. Mutta jos tällaiset seikat eivät haittaa on edessäsi taattua viihdettä.

Ulzana - verinen apassi rating 3,18

50

Baader Meinhof Komplex (2008)

Realistinen ja otteessaan koko kestonsa ajan pitävä kuvaus Saksan lähihistorian ehkä kivuliaimmasta ajasta.

Baader Meinhof Komplex rating 3,61

51

Hyökkäys erämaassa (1939)

Lännenelokuvan peruskivi,joka viitoitti westernien tien vuosikymmeniksi eteenpäin. Hyvät roolihahmot ovat plussaa ja maisematkin ovat komeat. Pisteitä tiputan oikeastaan vain ajoittaisesta juonen paikoillaan junnaamisesta.

Hyökkäys erämaassa rating 3,68

52

Dead Snow (2009)

Jouhevasti etenevää gore hupailua,joka tuo ajoittain mieleen mm. Shaun of the deadin,mutta kulkee silti tyylikkäästi omia polkujaan. Erikoiskiitokset upeista zombie maskeerauksista.

Dead Snow rating 3,36

53

Rumble (2002)

No joo. Ihan hyvää remellystä tämä on,mutta mielestäni kuitenkin liian epäyhtenäinen kokonaisuus.

Rumble rating 3,41

54

Wallander: Pilvilinna (2006)

Varsin mukiinmenevä rikos pätkä. Tällä kertaa varsinkin sivuroolien esittäjät olivat onnistuneesti valittu.

Wallander: Pilvilinna rating 2,90

55

Lainsuojattoman jäljillä (1959)

Ihan asiallinen B-westerni tämäkin.

Lainsuojattoman jäljillä rating 2,76

56

Simpauttaja (1975)

Ihan oivallinen kuvaus suurta murrosvaihettaan elävästä Pohjois-Karjalaisesta maaseudusta.

Simpauttaja rating 2,10

57

Wallander: Peitenimi (2006)

Tasapaksua rikosvyyhdin selvittelyä rakkaasta länsinaapuristamme,jonka katsoosen yhden kerran. Eipä sillä, ei Suomessakaan tämän kummempia rikospätkiä taideta saada aikaan.

Wallander: Peitenimi rating 2,85

58

Rangaistuspartio (1987)

Semiviihdyttävää sotaräiskettä. Leffa on kuvattu onnistuneesti ja eivätkä näyttelijätkään ihan onnettomia ole. Hasselin kirjojen (olivatpa ne totta tai eivät) raaka sodanvastaisuus kuitenkin puuttuu lähes kokonaan mikä jättää tämän tuotoksen kertakäyttöisten b-sotaseikkailujen sarjaan.

Rangaistuspartio rating 2,32

59

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Ovelasti poukkoileva leffa,jonka koukeroiset juonikuviot yhdistyvät lopussa kuitenkin aika tavanomaisesti. Pääosien esittäjistä parhaaseen suoritukseen yltää ehdottomasti Rooney Mara. Kyynisyys ja pahan maailman kovettama luonne on käsinkosketeltavan aidon oloinen. Craig on kohtalainen omassa suorituksessaan,vaikka ajoittain vaikuttaa siltä ettei oikein tunnu tietävän miten päin olla ja mitä tehdä. Kaiken kaikkiaan suht varma valinta arki illan ratoksi.

The Girl with the Dragon Tattoo rating 3,67

60

Tropa de Elite 2 - Eliittijoukot (2010)

Melkein voisi sanoa katsovansa dramatisoitua dokumenttia. Sen verran realistista ja kovaa meno on.

Tropa de Elite 2 - Eliittijoukot rating 3,88

61

Apollo 18 (2011)

Ei laisinkaan niin huono kuin oletin.Käsivarakamera ja muka dokumenttimainen tyyli toimii oivasti ja näyttelijöiden amatöörimäisyys tuo hieman lisää aitoutta mukaan. Parit hyvät säikähdyksetkin koin filmin aikana.Mutta sitten loppupuolella päätään nostava, Yhdysvaltain puolustusministeriöön viittaava salaliittoteoria hapatus,jota vieläpä toistetaan useasti ja paksusta rautalangasta vääntäen alkaa ottaa pattiin todenteolla. Ja se mitä kuusta sitten paljastuikin,olisi toiminut paljon paremmin.jos se oltaisiin jätetty enemmän katsojan mielikuvituksen varaan kuin roiskaistu kirjaimellisesti vasten kasvoja.Kaiken kaikkiaan siedettävää yhden illan viihdettä. Kiitos ja Aamen.

Apollo 18 rating 2,17

62

The Thing (2011)

Yllättävän uskollinen sekä 50-luvun alkuperäisversiolle kuin myös Carpenterin kasaritimantille. Siihen erikoisuudet sitten jäävätkin. En sen ihmeempää kyllä odottanutkaan,joten lopputekstien pyörähtäessä ruutuun fiilis oli ihan ok.

The Thing rating 2,84

63

The Expendables 2 (2012)

Reipasotteinen hatunnosto menneiden aikojen toiminta tykityksille.Leffa pysyy kautta linjan tasaisen viihdyttävänä ja kaikki pääosan esittäjät saavat tasaisesti olla parrasvaloissa.Tässä piilee kuitenkin myös elokuvan jatkumollinen heikkous: Tämän enempää ei tunnettuja tähtiä voi oikein ottaa kuvioon mukaan ruutuajan jäämättä liian vähäiseksi. Elokuva sarja olisi mielestäni ollutkin hyvä jättää kaksi osaiseksi.

The Expendables 2 rating 3,59

64

The Grey - Suden hetki (2012)

Sanoisinpa,että tässä on kyseessä Alien elokuvien asetelma siirrettynä Alaskaan ja ihan kohtalaisesti kaiken kaikkiaan.Sekalaisen lentomatkustajalauman uusavuttomuus on kuitenkin turhan rautalangasta väännettyä eikä jatkuva pakoon kipittämisen näyttäminen oikein jaksa kantaa leffan loppuun saakka. Siinä suurimmat miinukset. Kokonaisuutena suht menevää kertakatseluviihdettä.

The Grey - Suden hetki rating 3,29

65

Karmiininpunainen merirosvo (1952)

Kömpelö,kliseinen sekä vanhahtava leffa eikä Burt Lancasterkaan oikein vakuuta,mutta siitä huolimatta ihan katsomisen arvoista viatonta vanhan ajan viihdettä.

Karmiininpunainen merirosvo rating 2,69

66

Tuntematon ystävä (1978)

Aikansa elänyt filmi. Ei kaikkein korneinta ja karseinta Suomi crimeä kuitenkaan. Pisteitä annan komeista kuvaus ympäristöistä ja siitä, että Åke Lindman näyttelee kerrankin muussa kuin roiston roolissa. Kumma vaan, että sikäli kuin tämän pitäisi olla Susikoski filmatisointi niin Susikoski on paitsiossa melkein koko pätkän ajan.

Tuntematon ystävä rating 2,13

67

Ted (2012)

Jo pelkkä leffan alkuasetelma nostaa hymyn huulille. Kun päälle roiskaistaan vielä ronskia huumoria (sortumatta kuitenkaan liiaksi alapäävitseihin tai vastaavaan) ja yksi pirullisen hulvaton tappelukohtaus on viihtyminen taattua.

Ted rating 3,37

68

Shopping Tour (2012)

Kunnon perseilyviihteenä tämä menee alusta loppuun kunhan tätä ei ota vakavasti. Ainoa mikä oikeastaan häiritsee on paikoitellen liikaa heiluva kamera ja muutama turhan nopea leikkaus.

Shopping Tour rating 1,90

69

Kuoleman asema (1960)

Budd Boetticherin ohjaamien länkkäreiden kärkeä. Napakka ja konstailematon ohjaus,komeat maisemat sekä yllättävän hyvä kässäri.

Kuoleman asema rating 2,96

70

Machete Kills (2013)

Toistaa edeltäjänsä överkill kaavaa suht onnistuneesti,mutta uutuuden viehätys on nyt poissa. Kertakäyttökamaa.

Machete Kills rating 2,97

71

Pettämätön pistooli (1957)

Pikkubudjetin halpikseksi Pettämätön pistooli on jos ei muuta niin ainakin ulkoisesti komea tuotos. Näyttelijöiden kohdalla on aivan yhdentekevää kuka kameran edessä kulloinkin hyppii,mutta toisaalta en kyllä mitään Oscarin arvoista elehtimistä odottanutkaan. Juoni on tuttua huttua,mutta pidetty napakkana ilman turhia rönsyjä. Kestonsakin puolesta passaa vallan mainiosti alkuillan viihteeksi.

Pettämätön pistooli rating 2,68

72

Sharknado (2013)

Karmeata katsottavaa kaikin puolin ajateltuna. Jos tekijät olisivat vetäneet homman enemmän komedian puolelle niin tämän parissa olisi saattanut vajaan parituntisen kestonsa ajan ehkä viihtyäkin.

Sharknado rating 1,45

73

Michael Kohlhaas - kapinallinen (2013)

Odotin kunnon keskiaika spektaakkelia,mutta sainkin variaation Braveheartista,jossa veri ja muskelit on korvattu mainiolla käsikirjoituksella sekä loistavilla näyttelijöillä.

Michael Kohlhaas - kapinallinen rating 2,93

74

Fury (2014)

Pääosin asiallisena pysyvä sotatykitys,mutta puolenvälin jälkeen alkaa ilmetä lisääntyvissä määrin outouksia ja epäuskottavuuksia. Esimerkkinä: Kuinka ihmeessä tienristeyksessä,jota tankkiporukan tulee puolustaa viimeiseen asti ja,jonka tärkeyden pahanilkiset vihollisetkin hyvin tietävät on natsien jäljiltä vain yksi miina? Tätä rataa sitten mennäänkin ruudinkäryiseen,mutta yllätyksettömään loppuun asti.

Fury rating 3,59

75

Mielensäpahoittaja (2014)

Kyllä se vaan niin on,että Antti Litja on ainoa oikea Mielensäpahoittaja. Haikean koomisen käppyrän turinoissa on sitäpaitsi ihan vissi pointti. Elokuva keskittyy silti liikaa alleviivaamaan tätä elämisen hankaluutta,siinä missä Mielensäpahoittaja kirjojen parissa on voinut keskittyä enemmän huumoripuoleen.

Mielensäpahoittaja rating 3,30

76

Mackennan kulta (1969)

Toteaisin tämän leffan olevan perinteisen seikkailu westernin viimeinen ratsastus, jossa hyvät ovat hyviä, pahat pahoja, intiaanit kiljuvia villejä ja naiset pulassa. Konstailematon kuvaus ja komeat maisemat korvaavat kässärin kliseisyyden ja mitäänsanomattoman näyttelemisen.

Mackennan kulta rating 3,30

77

Vares - Sheriffi (2015)

Komea ja isommin tehty kuin aiemmat Vares filmatisoinnit,mutta ei ainakaan kirjat lukeneelle tarjoa yhden illan viihdettä kummempaa.

Vares - Sheriffi rating 2,66