Brutus

Brutus

Käyttäjä, 48 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (1032)

13.04.2022 klo 22:18

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Kohteensa kepposteluille kohtalaisen uskollinen kuvaus Ted Bundyn elämästä ja teoista. Tällaisen leffan kohdalla vaan on perusongelmana, että oikea suodattamaton ja sensuroimaton elämä on oikeasti miljoona kertaa kiinnostavampaa settiä kuin tällaiset viihteellistetyt versiot samasta asiasta. Laadukkaan dokkarin katsomalla saa käytännössä irti saman ja enemmänkin.

Tästä olisi saanut huomattavasti mielenkiintoisemman esimerkiksi menemällä Henry Lee Lucasin tietä ja vetämällä koko homma enemmän hengeltään kuin konkreettisesti esikuvalleen uskolliseksi sarjamurhaajafiktioksi, jossa voidaan vielä hyödyntää mutkattomasti kaikenlaisia kerronnan keinoja ja temppuja ilman että homma hyppäisi liikaa silmille.

rating 40,000

21.03.2022 klo 09:31

Takaa-ajettu

Onhan tämä nyt ehta trilleriklassikko ja Andrew Davisin paras leffa. Vähän pitkänpuoleinenhan tämä tietysti on, mutta taidolla ohjattua jännäriä kelpaa katsellakin.

Harmittavasti Davis ei tainnut ohjata tämån jälkeen ainuttakaan hyvää leffaa.

rating 90,000

20.03.2022 klo 14:20

Pitkä kuuma kesä

En kyllä keksi yhtään parempaa nuorisoleffaa ainakaan Suomesta. Jopa tätä bändi-ideaa on monesti kierrätetty paljon meillä ja muualla, mutta tämä se vaan pitää ikuisesti pintansa. En taida tietää ketään, joka ei tästä tykkäisi.

Hassuna käytännön triviana bändin jäsenethän eivät todellisuudessa osanneet soittaa ollenkaan niitä biisejä, mutta leffan nostaman kysynnän vuoksi joutuivat opettelemaan ja vähän keikkailemaankin.

rating 90,000

19.03.2022 klo 00:36

Eläintohtori 2

Sitä samaa kuin ensimmäinenkin, mutta tällä kertaa koetetaan parittaa sirkuskarhua luonnonnallelle ja opettaa mesikämmenet muutenkin tavoille. Itse muistan käyneeni tämän katsomassa jopa leffassa asti, eikä kyllä ollut erityisen hyvä silloinkaan. Eddie Murphya ei juuri homma enää tässä vaiheessa kiinnostanut kuin enintään rahan vuoksi, joten lopussa alettiin suosiolla petaamaan jatko-osiin jo uutta päähenkilöä.

rating 10,000

19.03.2022 klo 00:34

Eläintohtori

Kyllä tämän nyt Eddie Murphyn vuoksia katsoi, mutta melko turhahan tämäkin komedia todellisuudessa on. Näihin aikoihinhan oli muotia käpälöidä eläinten suut tietokoneella lausumaan dialogia, joten iso osa Eläintohtorista käytännössä perustuu pelkästään sille.

rating 30,000

12.02.2022 klo 19:41

Sing 2

Sing 2 kierrättää periaatteessa niin paljon ekasta ja Illuminationin muista leffoista tuttuja kuvioita, ettei sen arvostelemisessa ole yhtään mitään mieltä. Ehkä tällä kertaa niitä pahimpia firman mokia on kuitenkin ymmärretty vähän myös oikoa ja tekniikkaa muutenkin hioa, joskin jatko-osana tämä on aivan täysin tarpeeton.

Alkuperäisversion Bono oli ihan ok, suomalaisessa dubbauksessa kähisevä Pate Mustajärvi taas aivan väärässä leffassa.

rating 40,000

27.01.2022 klo 15:20

See Arnold Run

Aikamoinen läppäleffa. Oikeasti tämä taisikin olla pelkkää Arskan kuvernöörivaalien markkinointia varten tehty televisiohalpis.

Ainut huomionarvoinen juttu tässä taitaa olla Roland Kickingerin roolisuoritus. Mieshän oli itse ammattikehonrakentaja ja pyrki tätä leffaa varten muokkaamaan omaa fysiikkaansa vastaamaan Arskan nuoruusvuosia. Jälki ei tietenkään voi olla täysin identtinen ihan jo erilaisen ruumiinrakenteenkin vuoksi, mutta ihan silkassa omistautumisessa ja kehonmuokkausmielessä tämän täytyy olla kovimpia temppuja mitä olen itse nähnyt.

rating 20,000

27.12.2021 klo 16:44

rating 30,000

22.12.2021 klo 23:44

South Park: Post Covid - The Return of Covid

Parempi kuin ensimmäinen. Tällä kertaa mukaan oli saatu jo ihan oikeaa tarinaakin, ja Cartmanin kohtalo oli oikeasti tosi oivaltava, joskin erittäin ennalta arvattavissa.

rating 40,000

28.11.2021 klo 22:01

South Park: Post Covid

Kuvittelin ettei tämä sarja voisi käydä enää yhtään lässymmäksi katsottuani viiimeisimmät kaudet, mutta näköjään sitä voi vanhakin olla väärässä.

Post Covidin on pakko olla kaikille South Parkin faneille suunnattu käytännön pila, sillä siinä ei enää ole yhtään mitään järjellistä sisältöä tai satiiria jonkun yhden sensaatiohakuisen idean päälle. Tässä tapauksessa idea siis on kuvata hahmoja keski-ikäisinä, haha.

En tiedä mitä oikeasti on maailmassa tapahtunut, mutta luulen näiden tyyppien oikeasti kyllästyneen luomukseensa jo kauan sitten ja lähinnä lyövän enää rahoiksi eläkepäiviin asti vähän Simpsonit-tyyliin automaattivaihteet päällä ja varoen samalla suututtamasta ketään.

Suosittelen tätä kaikille ihan jo siksikin että näette miten huonoksi South Park on oikeasti mennyt.

rating 20,000

13.11.2021 klo 19:27

Blade II

Trilogian paras osa. Sanoisin, että tässä kaikenlaiset ensimmäisestä tutut temput on vetäisty vielä kertaluokkaa kovemmaksi ja graafista väkivaltaa sekä machoiluakin riittää taas tykötarpeiksi. Ainut mikä puuttuu on oikeasti muistettavat one-linerit.

rating 90,000

12.11.2021 klo 16:13

rating 80,000

10.11.2021 klo 17:00

Martino Unstrung

Hiljattain ajasta ikuisuuteen siirtyneen kitaristi Pat Martinon vaiherikas elämä olisi ansainnut huomattavasti hedelmällisemmän dokumentin kuin tämä.

Martinohan tunnettiin jonkinasteisena lapsinerona, joka soitti ammattimaisesti jazzin raskaassa sarjassa jo teini-ikäisenä. Sitten kävi niin hassusti, että mies erään kerran menetti tajuntansa ja sairaalassa tämän päästä löydettiin pahanlaatuinen kasvain. Hätäleikkaus onnistui, mutta Pat Martino menetti lopulta muistinsa sekä koko uransa ja soittotaitonsa.

Pat kertoi eräässä haastattelussa kerran katsoneensa televisiosta Martin Scorsesen leffan, jossa näytteli Joe Pesci. Myöhemmin Patin ollessa ulkoilemassa Joe Pesci käveli tätä vastaan ja tuli tuttavallisesti vaihtamaan kuulumisia. Hämmentynyt Pat kertoi jutusta myöhemmin jollekin tutulleen ja sai kuulla Joe Pescin olevan myös musiikkimies ja Patin läheinen ystävä vuosikymmenten takaa. Pat häpesi niin paljon ettei kehdannut poistua kodistaan pitkiin aikoihin, mieshän ei luonnollisesti enää tuntenut ystäviään tai sukulaisiaan.

Myöhemmin Pat joutui aloittamaan kokonaan alusta kuuntelemalla omaa musiikkiaan ja yrittämällä päästä jäljille aikaisemmasta soittotyylistään. Lopulta mies onnistui tekemään paluun kuulijasta riippuen entistäkin kovempana. Jos ei tällaisessa elämäntarinassa ole ainesta hyvään elokuvaan niin ei sitten missään.

rating 50,000

06.10.2021 klo 12:49

Aya ja noita

Earwig and the Witchistä on sanottu, että siinä missä Goro Miyazakin aiemmat elokuvat ovat todellisuudessa olleet Ghibli-veteraanien kädestä pitäen tehtyjä turvallisia tuotoksia, niin tällä kertaa poika Miyazaki päätti tehdä elokuvansa oikeasti ihan itse ilman kenenkään apua.

Reisillehän se homma sitten menikin. Earwig ei oikeasti ole mitenkään loukkaava tai silmille räjähtävän huono elokuva, mutta siinä ei käytännössä ole mitään kirjoittamisen arvoista sisältöä. Koko Earwigin vähä tarina esimerkiksi sijoittuu yhteen taloon ja muutamaan huoneeseen, mitään näkemisen arvoista ei puolitoistatuntisessa leffassa tapahdu ennen kuin viimeisen muutaman minuutin kohdalla ja sitten elokuva jo loppuukin käytännössä kesken.

Ennustan, että tulevaisuudessa Earwig tullaan vielä pyyhkimään Ghiblin virallisesta katalogista, sen viimeiset kopiot tuhoutuvat salaperäisessä tulipalossa ja Goro joko vaihtaa ammattia tai jatkaa uraansa kokeneempien veteraanien alaisuudessa.

rating 20,000

25.09.2021 klo 18:35

Kansalainen Jussila

Löysin sattumalta netistä, ja onpahan edelleen vaikuttava dokumentti.

Petteri Jussila oli 2000-luvun alussa vähän samanlainen roskalehtien suosikkihahmo mitä joku Jari Mentula on nykyään. Jussila löi kunnolla rahoiksi menemällä mukaan ajan muodikkaaseen verkostomarkkinointihuijaukseen, jonka ternimaitohöpöjuttuihin saatiin mukaan poliitikkoja ja julkkisurheilijoita vaikka kuinka paljon. Rahaa tuli parhaimmillaan miljoonakaupalla ovista ja ikkunoista, mutta lopussa ilmakupla puhkesi kun julkisuuteen alkoi valua tietoja mestarin itsensä veropetoksista ja muista hämäristä järjestelyistä.

Lopussa Jussila tietysti kuoli kesken kuvausten auttaessaan veden varaan joutunutta poikaansa takaisin veneeseen. Paljon on teorisoitu siitä, miten kymmeniä kiloja lyhyessä ajassa pudottanut ja aiemmin pahoinvointia valittanut Jussila todennäköisesti sai bodauselämäntapojensa seurauksena jonkun kohtauksen vedessä ja hukkui, mutta tätä ei missään kohtaa saatu varmasti tutkittua. Jälkiviisaana mitään yksinkertaisimpiakaan turvallisuusmääräyksiä ei veneillessä tietenkään noudatettu ja onnettomuus olikin vain ajan kysymys.

Loppujen lopuksi koko ukkohan bisneksineen olikin täyttä ilmaa ja suurta huijausta. Jussila oli mestarillinen esiintyjä ja karismaattinen puhuja, eikä tällä oikeasti ollut muuta myytävää kuin suuret puheet ja fantastiset mielikuvat. Yksittäiset markkinointitilanteetkin miehellä lähentelivät jotain hurmoksellista uskonnollista seremoniaa, jossa pauhataan pää märkänä tuotteen sijasta suurista elämän suuntaviivoista ja viisauksista maestron itse kehuessa kuolleita sukulaisia vilisevissä puheissaan omaa menestystään, vilpittömyyttään ja rehellisyyttään, rakkauttaan rahaan ja välistä taas vaatimattomuuttaan.

Uskomattoman hieno kotimainen dokkari pohjattomasta rahan- ja vallanhimosta ja siitä mihin se voi lopulta johtaa.

rating 90,000

10.09.2021 klo 21:53

Ace Ventura Jr.: Lemmikkidekkari

Se tosiasia että tämä koko elokuva on menty tekemään hämmentää ja ihmetyttää aivan täysillä. Ace Venturan koko pointti oli olla Jim Carreyn improvisaatioalusta, joten miehen itsensä loistaessa poissaolollaan tässä ei ole yhtään mitään sisältöä. Lapsinäyttelijän heittäminen tällaisen varman fiaskon pääosaan ihmisten dissattavaksi jonkun potentiaalisesti hommansa osaavan ammattikoomikon sijaan oli kyllä aika mauton temppu.

rating 10,000

03.12.2020 klo 21:35

rating 80,000

03.12.2020 klo 15:26

rating 80,000

01.12.2020 klo 16:48

rating 20,000

15.11.2020 klo 20:33

rating 10,000

15.11.2020 klo 15:59

rating 20,000

11.11.2020 klo 23:00

rating 80,000

11.11.2020 klo 12:06

rating 80,000

10.11.2020 klo 14:31

rating 50,000

08.11.2020 klo 19:25

rating 60,000

08.11.2020 klo 14:48

rating 30,000

08.11.2020 klo 14:44

rating 60,000

05.11.2020 klo 17:24

rating 70,000

02.11.2020 klo 20:19

rating 20,000

28.10.2020 klo 15:44

rating 50,000

27.10.2020 klo 20:33

rating 10,000

25.10.2020 klo 21:51

rating 20,000

22.10.2020 klo 20:35

rating 20,000

11.10.2020 klo 21:29

rating 80,000

06.10.2020 klo 20:01

rating 10,000

06.10.2020 klo 13:52

rating 80,000

03.10.2020 klo 02:22

rating 100,000

02.10.2020 klo 22:43

rating 80,000

25.09.2020 klo 13:40

rating 70,000

14.09.2020 klo 00:52

rating 20,000

30.08.2020 klo 23:59

rating 50,000

24.08.2020 klo 03:35

rating 80,000

19.08.2020 klo 00:11

rating 80,000

09.08.2020 klo 22:07

rating 80,000

30.07.2020 klo 15:04

rating 80,000

30.07.2020 klo 13:39

rating 80,000

17.07.2020 klo 15:53

rating 80,000

11.07.2020 klo 15:07

rating 60,000

09.07.2020 klo 17:18

rating 90,000

09.07.2020 klo 15:07

rating 90,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 21 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat