Beer Master

Beer Master

Käyttäjä, 22 fania

Parhaat seikkailut

1

Meren raivo (2000)

Komeat efektit ja musat, plussaa myös surullisesta lopusta, niitä ei hollywoodissa enää juurikaan näe.

Meren raivo rating 2,99

2

Cast Away - tuuliajolla (2000)

Jälleen yksi esimerkki miksi Tom Hanks on yksi maailman kaikkien aikojen parhaimmista näyttelijöistä. Piste.

Cast Away - tuuliajolla rating 3,80

3

Jurassic Park III (2001)

Pidin tästä todella paljon, koska dinoja nähtiin koko ajan ja kaikki turha keskustelu oli jätetty pois. Efektit olivat jopa paremmat kuin edellisissä osissa. Jurassic World on täysin tervetullut lisä sarjaan.

Jurassic Park III rating 2,77

4

Kadonneen aarteen metsästäjät (1981)

Kaukana on ajat, jolloin leffassa saattoi olla verta ja silti saada K11-ikärajan.

Kadonneen aarteen metsästäjät rating 4,20

5

Indiana Jones ja tuomion temppeli (1984)

Tosi hyvä jatko-osa ja erittäin humoristinen.

Indiana Jones ja tuomion temppeli rating 3,58

6

Jurassic Park (1993)

Klassikko!

Jurassic Park rating 3,98

7

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003)

Johnny Deppin ja Geoffrey Rushin esittämät merirosvokapteenit ovat todella persoonallisia.

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous rating 4,19

8

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (1989)

Paras Indiana Jones.

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki rating 4,11

9

Tanssii susien kanssa (1990)

Eeppinen länkkäri jossa kauneutta tarjoavat niin maisemat, musiikit kuin näyttelijätkin. Pituutta on niin paljon että jopa Herran Sormukset alkaisi hikoilla tämän edessä mutta silti kertaakaan ei tarvinnut haukotella. Paikoitellen hieman huvitti kun Costnerin takatukka tuntui olevan paremmin hoidettu kuin sen "valkoisen intiaanin" takkuinen letti, ja he vielä rakastuivat kaiken kukkuraksi.

Tanssii susien kanssa rating 4,05

10

Arabian Lawrence (1962)

Mestariteos. Kolmen tunnin kesto ei haitannut ollenkaan ja aavikko oli saatu näyttämään kauniilta vaikka luulisi sen olevan tylsä paikka.

Arabian Lawrence rating 4,11

11

Kadonnut maailma: Jurassic Park (1997)

Loppu oli huono, mutta muuten hyvä jatko-osa. Compsognathus, ne pienet vihreät dinot olivat suosikkejani.

Kadonnut maailma: Jurassic Park rating 3,12

12

National Treasure: Kansallisaarre (2004)

Hieman ihmetyttää miten Indiana Jones voi olla klassikko mutta tästä leffasarjasta ei puhuta enää lainkaan. Johtuu varmaan erilaisesta fokuksesta. Alkuperäisessä Indyssä etsitään käsiin amuletinrihkama ja sitten vain todetaan että hetkinen mehän kaivamme väärästä paikasta. Juoni on niin yksinkertainen että vaippaikäinenkin sen ymmärtäisi ja kaikki muu leffasta onkin sitten vain aivotonta toimintaa ja takaa-ajoja. National Treasure omaa myös toimintaa, mutta pääpaino on selvästi juonessa joka vilisee historian siivittämiä vihjeitä ja juonenkäänteitä. Ehkä juuri siksi osa ei tykkää tästä leffasta, kun aivoja joutuu oikeasti käyttämään ja sekös jos mikä pistää väsyttämään kuten jokainen varmaan muistaa kouluajoilta.

National Treasure: Kansallisaarre rating 3,33

13

The Descent - Loukussa (2005)

Descent kuuluu harvalukuiseen oikeasti hyvien luolakauhujen joukkoon. Tappoja, verta ja suolenpätkiä oli runsain mitoin vaikka painottuivatkin leffan loppupuoliskolle. Hirviöt oli rumia positiivisessa mielessä eikä niitä pidetty teennäisesti pimennossa "mystisyyden" luomiseksi. Lisäksi näyttelijät osasi hommansa ja juonikin yllätti positiivisesti.

The Descent - Loukussa rating 3,63

14

King Kong (2005)

Todella hyvä uusintafilmatosointi.Vihdoinkin tuli katsottua Extended Cut ja parempihan se oli. Siis yksi tähti lisää.

King Kong rating 3,54

15

Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu (2006)

Hyvä että tähänkin saatiin erittäin persoonallinen pahis.

Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu rating 3,59

16

Apocalypto (2006)

Historiaan sijoittuva toimintaseikkailu, verta ja suolenpätkiä, ei puhuta englantia eikä ainuttakaan Hollywood-tähteä edes sivuosassa. Mel Gibson osoittaa jälleen että hulluuden ja nerouden raja on hiuksenhieno.

Apocalypto rating 3,66

17

Blood Diamond - veritimantti (2006)

Aavistus shakycamia oli havaittavissa toimintakohtauksissa mutta hyvin pystyi silti seuraamaan. Jennifer Connellyn ja romanssin olisi voinut pudottaa pois ja sen sijaan antaa enemmän ruutuaikaa Arnold Vosloolle. Mutta loppujen lopuksi nämä ovat erittäin pieniä miinuksia.

Blood Diamond - veritimantti rating 3,86

18

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla (2007)

''It's just good business.''Silti ihan hyvä elokuva. Tässä se persoonallisin piraatti oli Jackin iskä.

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla rating 3,38

19

National Treasure: Salaisuuksien kirja (2007)

Juoneltaan suoraviivaisempi, mutta toisaalta kompensoi vauhdikkaammalla toiminnalla. Ed Harrisin laiska pahis oli pieni pettymys, mutta onneksi hyvispoppoo oli ennallaan ja pitää leffan uudelleenkatsomisarvon korkealla. Harmi että kolmososa jäi tekemättä, siinä oltaisiin voitu etsiä vaikka Atlantis.

National Treasure: Salaisuuksien kirja rating 3,00

20

Seikkailujen sankarit (1975)

Yhtä viihdyttävä kuin Indiana Jonesit, tämä on ehkä hieman vakavampi vaikka huumoriakin löytyi. Connerya ja Cainea oli mukava katsella yhdessä ja jylhät maisemat oli komeita.

Seikkailujen sankarit rating 3,77

21

Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä (2011)

Tosi hyvä uusi alku elokuvasarjalle. Mustaparta oli hyvä. Se rakkaustarina oli kyllä aivan turha.

Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä rating 3,20

22

Jurassic World (2015)

Kaksi vuosikymmentä on kulunut ja mitä onkaan opittu. Ööö, ei sitten mitään. Aitaukset ovat entistäkin heikompia ja turvajärjestelyitä ei ole nimeksikään. Indominus Rexin pako oli varsinainen rimanalitus käsikirjoittajilta. Mutta kuka näistä välittää kun lopputaistelu T-Rexin kanssa oli mahtava!Mosasaurus oli paras, mutta kyllä alkuperäisen leffan dinot näyttävät edelleen paremmilta.Miten ihmeessä tämä on saanut PG-13 ikärajan? Luulin että niillä on nollatoleranssi veren suhteen.

Jurassic World rating 3,07

23

Everest (2015)

Jaahas, taas tuli vahingossa tuplaklikkaus.

Everest rating 3,34

24

The Revenant (2015)

Lopussa ehkä kallistuttiin jo liikaa koston puolelle, mutta muuta kritiikkiä en tästä keksi. Näyttelijät, visuaalisuus ja toiminta olivat kaikki kirjaimellisesti liikkuvaa taidetta joka vangitsee katseen.

The Revenant rating 3,89

25

Kong: Pääkallosaari (2017)

Korjaa Godzillan virheet eli ei keskity täysin turhanpäiväisiin hahmoihin joista ei välitä tippaakaan vaan sen sijaan tarjoilee liukuhihnalta toinen toistaan isompia monstereita. Hyvä soundtrack kruunaa kokonaisuuden. Tosi viihdyttävä leffa.

Kong: Pääkallosaari rating 3,10

26

Jurassic World: Kaatunut valtakunta (2018)

Pitkälti samantasoinen kuin edeltäjänsä, hieman vain kärsi siitä ettei omannut samanlaista uutuudenviehätystä. Juoni tosin oli parempi. Jurassic World oli puhdas kopio alkuperäisestä leffasta, kun taas Fallen Kingdom keskittyy siihen mistä nähtiin vain pieni siivu Lost Worldin lopussa. Indoraptor oli huono, olisivat keskittyneet mieluummin T-Rexiin ja Mosasaurukseen. Toisaalta oli kiva nähdä suosikkini Compsognathuksen tekevän paluun.

Jurassic World: Kaatunut valtakunta rating 2,84

27

Megalodon (2018)

Parempi kuin Jaws mutta sehän oli jo katsomattakin selvää. Efektit olivat kohdillaan ja olin yllättynyt kuinka paljon verta leffassa oli matalasta ikärajasta huolimatta, lähinnä hain verta mutta punaista sekin. Lopun puujalkavitsi oli ihan törkeän hauska. Jason Stathamin ansiosta annan täydet viisi tähteä.

Megalodon rating 2,65

28

Red Notice (2021)

Tämän hetken tiedon mukaan National Treasure 3 olisi sittenkin toteutumassa, suureksi ihmetyksekseni vaikka leffasarjan fani olenkin. Sitä odotellessa on hyvä tyydyttää seikkailunnälkää Red Noticen parissa. Dwayne ja Gal tarjoavat silmäkarkkia kun Ryanille on taas jäänyt Deadpool-rooli päälle. Faktaa ja fiktiota sekoitetaan sopivassa suhteessa, ja vaikka vauhtia paikoitellen piisasikin niin ei tämä varsinaisesti sen virtaviivaisempi ollut kuin Indyt. Todella viihdyttävää menoa joten jatkoa vaan kehiin!

Red Notice rating 2,75