Beer Master
Käyttäjä, 22 fania
Parhaat rikokset

L.A. Confidential (1997)
Ripaus veristä toimintaa ja loistava näyttelijäkaarti. Olin täysin lumoutunut Guy Pearcen roolista, miten voi olla ettei hän saanut roolistaan yhtään tunnustusta palkintojen muodossa. Lukuisat sivujuonet sekoittivat pakkaa juuri sopivasti.

Snatch - hävyttömät (2000)
Hauskoja hahmoja piisasi ja juonikin oli varmasti niin hyvin rakennettu kuin mahdollista vaikka välillä pistikin ihmettelemään että kuka olikaan velkaa ja kenelle. Meinasin antaa neljäpuol mutta komea peribrittiläinen autokatras nostaa pisteet vitoseen.

Lahjomattomat (1987)
Robert De Niro olisi ansainnut enemmän ruutuaikaa ja juoni eteni aika virtaviivaisesti. Sen takia pieni pettymys, jos neljän ja puolen tähden leffaa huippunäyttelijöillä voi sellaiseksi kutsua. Toteutukseltaan leffa näytti siltä kuin se olisi julkaistu vasta eilen.

15 minuuttia (2001)
Erittäin viihdyttävä rikosleffa, jossa pieni huumori ja vakava mediakriittisyys vuorottelevat pitäen jännityksen tapissa. Tapot ja tulipalot oli aivan aidon tuntuisia. Oleg Taktarov "kameramiehenä" oli paras.

Salaliittoteoria (1997)
Todella aliarvostettu rikosjännäri. Mel Gibson oli vauhdissa ja myös Julia Roberts sai pumpattua hahmoonsa syvyyttä vähän kuivan alun jälkeen. Jäin janoamaan isompaa loppuratkaisua, joko juonellisesti tai edes toiminnan osalta. Tästä olisi kiva nähdä remake Christian Balen ja Jessica Chastainin tähdittäminä.

Fargo (1996)
Kliseet loistavat poissaolollaan ja musta huumori kukoistaa. Coenien tyyliin kaikki hahmot olivat hölmöydessään ihanan samaistuttavia.

Hannibal (2001)
Loppu oli paljon mieleenpainuvampi kuin Uhrilampaiden. Mutta tosiaan alkaa melko hitaasti.

Tappava seitti (2001)
Onko tämä historian ainoa rikosleffan jatko-osa (jos mafialeffoja ei lasketa)? Ainuttakaan vastaavaa leffaa ei tule mieleen ja jo sen takia rikosleffojen ystävän kannattaa tsekata Tappava Seitti. Morgan Freeman oli jopa parempi kuin ykkösosassa ja vaikka loppuratkaisu oli lievästi ennalta-arvattava, niin hyvää viihdettähän tämä tarjosi.

Tappava ase (1987)
Toimintaa oli mukavasti ja pamaukset olivat äänekkäitä, mutta juoni totisesti yllätti tunteikkuudellaan. Jo heti alkupuolella nähdään kuinka Gibsonin hahmo yrittää itsemurhaa, mutta ei kykene painamaan liipaisinta ja alkaa itkeä. Hitto, tämähän on leffahistorian parhaimpia pillityksiä, en minä tällaista "maailman parhaata buddycop-leffalta" odottanut. Mel Gibsonilla on kyllä maailman paras takatukka, päihittää jopa Stallonen Rambo kolmosen.

Tappava ase 2 (1989)
Toistaa samoja teemoja kuin ykkönen mutta vain isommin kuten jatko-osan kuuluukin. Joe Pesci oli ärsyttävä mutta se oli ilmeisesti hahmon tarkoituskin.

Neuvottelija (1998)
Loistava jännäri jonka katsoo mielellään useampaankin kertaan. Juuri tuli toka kerta täyteen eikä ollut menettänyt tehoa yhtään.

Jäähyväiset tytöille (1997)
Toisaalta tätä voisi kutsua jopa geneeriseksi, mutta vain sen takia että tämän kaltaisia rikostrillereitä ei yksinkertaisesti enää tehdä vaan kaikki rikos tapahtuu nykyään televisiosarjoissa. Morgan Freeman oli passeli valinta Crossin rooliin ja kantaa elokuvaa huikealla ammattitaidolla. Rikosleffojen ystäville, CSI sun muita sarjoja tollottaneille tämä lienee pettymys.

Tappava ase 4 (1998)
Sarjan paras osa vaikka Gibsonin takatukka olikin unohtunut leikkauspöydälle. Chris Rock oli hyvä lisä kyttäkoplaan ja Jet Li pahiksena hiljainen mutta brutaali.

Scarface - arpinaama (1983)
Viimeiset puoli tuntia oli leffan parasta antia, siihen asti juonta vaivasi pikkuriikkinen ennalta-arvattavuus. Leffan soundtrack oli tyystin erilainen kuin mitä odotin mutta hyvällä tavalla.

Salasana: Swordfish (2001)
Hyvä rikosleffa. Wolverine oli paljon uskottavampi hakkeri kuin odotin. Kestää useammankin katselukerran.

Trainspotting (1996)
Realistinen ja vahva draama. Todella hyvä näyttelijäkaarti, on väärin että yksikään ei saanut oscar-ehdokkuutta roolisuorituksestaan. Se vessakohtaus oli paras, miten voi yksi kohtaus olla samaan aikaan niin hauska mutta niin iljettävä.

Donnie Brasco (1997)
Pacino ja Depp olivat molemmat hyviä. Kiinnostava tarina, ei tarvinnut kelloa vilkuilla vaikka extended cutilla oli pituutta 2,5 tuntia.

Ocean's Eleven - korkeat panokset (2001)
George Clooney, Matt Damon, Brad Pitt ja Wladimir Klitschko samassa leffassa? Hell yeah, ehdottomasti maailman viihdyttävämpiä ryöstöleffoja.

Ryöstö (2001)
Heist on näitä monimutkaisella sunnitelmalla varustettuja rennompia ryöstöleffoja joissa tuon tuosta käy mielessä "eiväthän he mitenkään ole voineet ottaa tuota kaikkea huomioon". Näyttelijäkaarti on hyvin valittu ja viihdyttävyys huipussa.

Jackie Brown (1997)
Hyvä rikoselokuva, joka olisi ollut paljon huonompi ilman Samuel L. Jacksonia.

From Hell (2001)
Hyvä kertomus Viiltäjä-Jackistä. Tämä kiehtoi juuri siksi, että murhaaja ei ollut kasvoton jonka historiasta ei tiedetä mitään, vaan päinvastoin. Miehen kasvot paljastetaan jo alussa ja hänestä tulee esiin uusia puolia, eikä katsojalla siltikään ole harmainta aavistustakaan että tuo on se viiltäjä.

Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta (1994)
Täydellinen. Tanssikohtaus oli jotain täysin ainutlaatuista.

Tappava ase 3 (1992)
Toimintaa oli jo niin paljon että alkoi muistuttaa ramboilua ja sen takia huumori ja tunteellisempi puoli tuntui astetta irrallisemmalta kuin kahdessa ekassa osassa. Hahmojen kemia vain paranee vanhetessaan.

Pahat pojat (2003)
Oli se vaan niin komeaa katsottavaa kun Vesku lensi taivaan tuuliin. Myös musiikki osui ja upposi.

Raid (2003)
Hyvä kotimainen rikosleffa A-luokan castilla ja hauskoilla sutkautuksilla, joita on juuri sopiva hillitty määrä ettei mennä sentään komedian puolelle. Musiikki sopi tunnelmaan vaikka samaa tunnaria soitettiinkin melko paljon.

Ota kiinni jos saat (2002)
Alussa hieman mietin että oliko Tom Hanksin FBI-agentista tehty liian tyhmä, mutta ihan mukavan samaistuttava heppu hänestä lopulta kuoriutui. Leonardo DiCaprio oli uskottava pääroolissa ja juoni erittäin viihdyttävä tosin paikoitellen hieman sekava; luulin ymmärtäväni miten shekki toimii mutta tämän leffan nähtyäni en ole enää niinkään varma. Alkutekstit musiikkeineen oli kyllä taidetta.

Tulilinjalla (1993)
Ehkä hieman liian pitkä, mutta jännittävä ja Eastwood pisti jälleen parastaan.

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota (1984)
Koko leffan ajan odotin että milloinka se verinen teurastus alkaa mutta eihän tässä mitään sotaa ollutkaan. Kyllä tekisi taas mieli antaa suomentajille satikutia. Onneksi pettymys oli suhteellisen pieni sillä kaikki muu leffassa olikin täydellistä ja pituudesta huolimatta aika kului kuin siivillä. James Woods oli paras.

Phone Booth (2002)
Soivaan puhelimeen on vastattava, vai mitä. Kertakäyttöviihdettä parhaimmillaan. Vieläkö puhelinkoppeja on olemassa?

JFK - avoin tapaus (1991)
Oliver Stone tuo totuuden julki vahvalla ammattitaidolla ja upealla näyttelijäkaartilla leffassa jossa kiveäkään ei jätetä kääntämättä. Jossain vaiheessa alkoi epäilyttämään että onkohan tämä jatkuva riitely vaimon kanssa aivan tarpeellista juonen kannalta, mutta lopussa jäi sellainen fiilis että ei siitä haittaakaan ollut. Kolme ja puoli tuntia kului nopeammin kuin Taru Sormusten Herrasta -leffojen parissa joten se jos mikä ansaitsee täydet viisi tähteä.

Takaikkuna (1954)
Huh heijaa olipas jännittävä yhden tapahtumapaikan leffa. Loppuratkaisu jätti pienehkön pettymyksen maun kielelle mutta muuten leffa on täydellinen.

Pako Alcatrazista (1979)
Jos rikot lakia, joudut vankilaan. Jos rikot vankilan sääntöjä, joudut Alcatraziin.Hyvä vankilamovie, joka pysyi realistisena eikä Alcatrazin mainetta yritettykään kiillottaa.

Shakaali (1997)
Paras kohta oli se kun Jack Black ammuttiin palasiksi. Ei ihan niin jännittävä kuin alun jälkeen odotin. Hyvä Suomi!

Leon (1994)
Laadukasta toimintaakin mukana mutta yhtä suuri paino on draamassa ja vahvoissa näyttelijöissä, varsinkin Gary Oldman pahiksena oli mahtava. Mutta ei suinkaan ole Luc Bessonin paras leffa, ainakin From Paris With Love on parempi.

Menneisyyden ote (2003)
Synkän realistinen mestariteos, josta ei edes halua löytää virheitä tai ärsyttäviä piirteitä. Kumma ettei tästä leffasta sen enempää puhuta enkä ole sitä yhdenkään leffasivuston top-listoissa nähnyt.

Heat - ajojahti (1995)
Vihdoinkin tuli silmäiltyä tämäkin klassikko ja on ehdottomasti Michael Mannin paras leffa! Parasta leffassa oli tietenkin näyttelijäkaarti joka vilisi tähtiä aina pienimpiä sivurooleja myöten (mm. Dennis Haysbert). Jos tästä jotakin negatiivista pitäisi keksiä niin loppuratkaisu ei ollut erityisen päätähuimaava, mutta tämä on vain saivartelua. Rikosleffojen benchmark. Monet ovat valitelleet leffaa liian pitkäksi mutta itse en niele näitä väitteitä, päinvastoin leffa oli liian lyhyt, pidempi extended cut -versio olisi ollut paikallaan.

Monster - Aileen Wuornos (2003)
Päähenkilöiden suhteeseen keskityttiin sen verran paljon että sarjamurhaajapuoli jäi hieman etäiseksi. Tosin ei tätä ehtinyt edes kauheasti ajatella Charlize Theronin uran parhaan roolisuorituksen ansiosta. Vahva esikoisohjaus Pattylta.

Takaa-ajettu (1993)
Tosi hyvä jännäri. Miten ihmeessä minulta on päässyt täysin ohi että tämä sai 7 oscar-ehdokkuutta?

Takaa-ajajat (1998)
-We got a fugitive.Tulihan sieltä se viittaus ykkösosaan. Lentokoneen maahansyöksy oli leffan kohokohta ja loppua kohti adrenaliinin määrä jatkoi kasvuaan. Juoni oli tosin liiankin samanlainen ykkösosaan verrattuna. Mutta selvästi plussan puolelle jäätiin.

Casino (1995)
Jälleen yksi mestariteos Scorseselta. Alku pisti hieman miettimään että käytetäänkö kertojaääntä liikaa mutta hyvinhän se loppujen lopuksi tunnelmaan sopi. Harmi että James Woodsilla oli pienempi rooli kuin odotin.

Erään murhan anatomia (1959)
Oikeussalileffojen aatelia vaikka olikin pitkä ja alkoi hitaasti.

Ocean's Twelve (2004)
Ykkösosaakin kovempi kasti saatu mukaan ja juonikin oli viihdyttävä, paitsi loppuratkaisu olisi kyllä pitänyt kynäillä uuteen uskoon, nyt siitä jäi todella paha maku suuhun. Bruce Willis oli paras.

Valtion vihollinen (1998)
Hyvä rikosleffa 90-luvun tyylliin josta itse tykkään paljon, vähän kuten Shakaali jossa myös nähtiin Jack Black nörttinä. Loppuratkaisu oli viihdyttävä, mutta oli samalla kuin tyystin toisesta leffasta. Hyvien näyttelijöiden ansiosta kestää useammankin katselun.

Panttivanki (2005)
Paljon parempi leffa kuin vuoden 2011 Trespass samasta aiheesta. Bruce Willis oli viihdyttävä oma itsensä ja muukin kaarti laadukasta. Alussa pelkäsin juonen olevan ennalta-arvattava mutta mitä pidemmälle päästiin sitä kiinnostavammaksi leffa kehittyi. Jos toimintaa olisi ollut enemmän niin viisi tähteä olisi ehkä ollut kohdillaan.

Todistaja (1957)
Todella erinomainen oikeussalidraama. Vielä loppumetreilläkin tuli pari yllättävää juonenkäännettä vaikka leffan luuli jo loppuvan.

Kunniavelka (2000)
Yhtä hyvä kuin Kunnian Miehiä. Jos pitää oikeussalileffoista niin tämä on pakko nähdä.

Charade - vaarallinen peli (1963)
Huumori sai nauramaan ääneen monesti, mutta se ei ollut irrallista vaan kaikella tuntui olevan tarkoitus. Myös rikosleffana viihdyttävä vaikka juoni onkin tehty tukemaan huumoria sen sijaan että olisi aidosti tajunnanräjäyttävä. Näyttelijät kaikki mainiota, varsinkin Hepburn ja Grant päärooleissa. Paljon parempi kuin odotin ja varmasti tulee katsottua uudestaan.

A History of Violence (2005)
Todella viihdyttävä draamaelokuva ja yksi Viggo Mortensenin parhaimpia roolisuorituksia.

Lord of War (2005)
Kuin olisi erittäin mukaansatempavaa dokumenttia katsonut. Nicolas Cage loisti pääroolissa.

Layer Cake - Diilerin käsikirja (2004)
Hyvä rikosleffa jossa käänteitä riitti muuttumatta kuitenkaan epärealistiseksi. Daniel Craig oli todella hyvä ja soundträkki myös. Yksi kaahailu/takaa-ajo olisi kruunannut kokonaisuuden.

Kunnes toisin todistetaan (1990)
Oikeussalidraamat ovat järjestään mielenkiintoisia eikä tämä tee poikkeusta. Loppuratkaisu todellakin yllätti. Harrison Ford oli yhtä hyvä kuin aina eikä muutkaan näyttelijät pettäneet. Paul Winfieldin esittämä tuomari oli badass,

München (2005)
Ensimmäiset puoli tuntia melko tylsä, mutta siitä eteenpäin erittäin hyvä trilleri. Rajua mutta realistista toimintaakin oli paljon.

V niin kuin verikosto (2005)
Ehdottomasti sarjakuvafilmatisointien kärkitasoa. Kaksi tuntia kului yllättävänkin nopeasti.

Inside Man (2006)
-Saisinko hattunne?-Ette. Hankkikaa oma.Katsoin tämän telkkarista missä ikärajaksi oli ilmoitettu K16. Jouduin pettymään kun verta ei ollut yhtään. Saatika toimintaa. Vastapainona oli kuitenkin loistava juoni sekä hyvät näyttelijät. Tässä oli myös hienosti nostettu esille se fakta että pankit eivät ole mitään hyväntekijöitä. Olisi saanut olla lyhyempikin, Clive Owen veti parhaimman roolin.

Da Vinci -koodi (2006)
Pitänee lukea tuo kirja, jos sen juonenkäänteistä saisi paremmin selvää. Tom Hanks oli hyvä.

Lucky Number Slevin (2006)
Lopun juonen selittelyt kestivät hieman pitkään, mutta muuten erinomainen trilleri. Lucy Liu oli mukavan sähäkkä kimma. Veri ja Bruce Willis nostavat pisteet neloseen.

Kahleissa (1989)
Odotin vain että tämä olisi erilainen kuin Escape Plan. Ja ilokseni tämä kävi toteen. Danny Trejokin kävi näyttämässä naamaansa. Herkkua Stallonen fanielle.

The Departed (2006)
Kaikki vetivät hyvät roolit. Juoni piti otteessaan juurikin sen ansiosta, että sai koko ajan arvuutella ketkä tässä nyt on niitä hyviksiä ja ketkä pahiksia.

Casino Royale (2006)
Hyvä että aikaisempien Bond-elokuvien epärealistisista fantasiamaailmoista on päästy nykyaikaan, Bond on jälleen agentti eikä mikään likaa hylkivä supersankari.

Memories of Murder (2003)
Tiivistunnelmainen sarjamurhaajatrilleri jossa musta huumori vain lisäsi leffan synkkyyttä ainakin omasta mielestäni. Näyttelijät tekivät hyvää työtä, leffa on harkitusti kuvattu ja Korea tapahtumapaikkana oli näin suomalaissilmin eksoottinen. Loppuratkaisu oli täydellinen.

Zodiac (2007)
Mielestäni tämä oli tunnelmaltaan yhtä hyvä ellei jopa synkempikin kuin Seven. Leffa keskittyy lähes yksinomaan faktoihin ja rikostutkintaan mikä oli mielenkiintoista seurattavaa, mutta pakostakin monet hahmoista jäävät etäisiksi. Esimerkiksi Robert Downey Jr. oli paras, mutta puolivälissä hänen hahmonsa pudotetaan viileästi kelkasta pois eikä hänestä kuulla enää lainkaan, ja Jake Gyllenhaalin esittämän Graysmithin vaimo on mukana vain korostamassa sitä seikkaa että mies välittää enemmän rikoksen ratkaisemisesta kuin omasta perheestään. Mutta vioistaan huolimatta ehdottomasti viiden tähden mestariteos jonka parissa kaksi ja puoli tuntia kuluu siiviillä.

Ocean's 13 (2007)
Hyvä päätös trilogialle. Casti oli yhtä hyvä kun ennenkin ja huumori kukoisti. Kahden edellisen ryöstön jälkeen juoni ei ehkä yllättänyt samalla teholla ja Al Pacino oli pahiksena harmittavan keskinkertainen, mutta kokonaisuutena leffa oli todella viihdyttävä.

Eastern Promises (2007)
Viggoa on kehuttu vaikka kuinka paljon mutta mun mielestä Vincent Cassel oli tasan yhtä hyvä. Toiminta oli raakaa mutta sitä olisi saanut olla enemmän. Pidin leffan hitaasta temposta, mutta hitsi kun tekijät olisivat uskaltaneet mennä full Scorsese ja tehdä leffasta kolmituntisen, siihen se olisi sopinut vieläkin paremmin.

American Gangster (2007)
Kun kolme tuntia kuluu yhtä nopeasti kuin Taru Sormusten Herrasta -leffojen parissa niin jotain on tehty oikein. Leffan ainoa pikkuriikkinen nipotuksenaihe on juoni, jos on kaikki 1900-luvun gangstaleffat nähtynä niin juoni saattaa tuntua ennalta-arvattavalta ja yllätyksettömältä. Mutta taiten tehty ja näytelty, kuten Ridley Scottilta osaa odottaa ja toimintakin oli yllättävän veristä. Laadukas rikosleffa.

In the Valley of Elah (2007)
Hidas rikostutkinta jonka parissa viihtyi mainiosti hyvien näyttelijöiden ansiosta. Sodan arvet -teema oli sujutettu hyvin taitavasti juoneen eikä sitä lähdetty väkisin selittämään katsojalle. Leffa jossa tunteet puhuvat sanojen sijaan.

Yön ritari (2008)
Juuri tällaista olen odottanutkin. Yksi parhaimmista elokuvista joita olen nähnyt.

Pankkikeikka (2008)
Ryöstöleffoja on tehty todella paljon. Onneksi tekijät tiedostivat tämän, ja pääpainon elokuvassa saakin se mitä ryöstön jälkeen tapahtuu. Kun taholla jos toisellakin on sormensa pelissä, on jännitys taattu. Ihmettelin koko elokuvan ajan, että onko tuo Hercule Poirot vai ei. No kyllähän se oli.

Enkelit ja demonit (2009)
Hyvää vaihtelua jatkuvaan Amerikan pelastamiseen. Tom Hanks ja Ewan McGregor olivat hyviä rooleissaan.Extended Cut oli parempi, siitä yksi tähti lisää.

The International (2009)
Hyvä näyttelijäkaarti, salaliittoja, yksi täydellinen toimintakohtaus ja vertauskuvien täyttämät keskustelut. Minulle juoni aukesi hyvin, mutta uusintakatselua se ei tue. Silti ihan hyvä elokuva.

Public Enemies (2009)
Realistinen rikosleffa hyvillä näyttelijöillä. Channing Tatumia en tunnistanut. Christian Bale jäi Johnny Deppin varjoon.

Suljettu saari (2010)
Mielenkiintoinen leffa hyvillä näyttelijöillä. Se teurastuskohta oli paras.

Petos (1988)
Tosi hyvä kotimainen ryöstöleffa, realistisen vauhdikas mainiolla näyttelijäkaartilla. Toi mieleen Robert Redfordin leffan Old Man and the Gun, komisario Palmuun en voi verrata kun en ole vielä nähnyt.

Lainkuuliainen kansalainen (2009)
Ainoastaan sillä on väliä mitä voit todistaa, lausahti Tom Cruise Kunnian Miehiä -leffassa ja samoja teemoja käsitellään myös tässä rikostoiminnassa. Aluksi vaikuttaa siltä että Butleri on vain kostamassa perheensä puolesta mutta leffan edetessä hänen motiiveistaan tulee esiin uusia puolia pitäen mielenkiinnon yllä. Leffa oli muilta osin niin laadukas että loppuratkaisu tuntui väkisinkin vähän hutaistulta. Unrated Director's Cut oli parempi.

The Ghost Writer (2010)
Hyvä poliittinen trilleri, tahti oli juuri sopivan rauhallinen jotta juonessa pysyi mukana. Lopussa jopa yllätyin pariin otteeseen. Hyvät näyttelijät.

Haudattu (2010)
Tämähän oli yhtä hyvä kuin samantyylinen vuoden 2013 Locke. Toki tämä oli selvästi kliseisempi mutta minua se ei haitannut kun juoni piti otteessaan ja varsinkin loppuratkaisu osasi yllättää. Ryan Reynolds oli uskottava pääroolissa.

Unthinkable (2010)
Todella jännittävä ja brutaalit kidutuskohtaukset, mutta pysyi silti ihailtavan realistisena. Hyvä loppuratkaisu ja Samuelin ansiosta extratähti.

The Town (2010)
Vähän kuin Heat, mutta jotta homma ei olisi liian helppo niin päätti Ben Affleck sekä ohjata että näytellä pääosan. Jeremy Renner oli hyvä mutta aiheutti silti saman reaktion kuin Hurt Lockerin jälkeen eli wikipediaa selaillessa yllätyin täysin että mies oli roolistaan oikein oscar-ehdokkuuden saanut. Ne nunnamaskit meni kyllä oitis pankkiryöstömaskien kärkikahinoihin.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Ruotsalaisversio oli ihan ok. Paino sanalla ''oli''.Siinä missä ruotsalaisversion katsoo muutaman kerran, tätä jaksaa katsoa vielä vuosikymmenienkin päästä.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)
Samoilla jäljillä kuin edeltäjänsä, mutta huumoria ja hidastuksia oli paljon enemmän.

Killer Elite (2011)
Leffan kansikuvasta tulee mieleen perinteinen Statham-toiminta, mutta tässähän oli oikein kunnon juonikin ja tapahtumatkin sijoittuvat pääasiassa Eurooppaan. Aika saman tyylinen leffa kuin vuoden 1998 Ronin. Jos laatu ei iske niin palaa ihmeessä Fast än Furioussien pariin.

Killer Joe (2011)
Kaikki vetivät loistoroolit ja naurettua tuli monta kertaa. Erikoinen mutta hyvä loppu.

Laittomat (2012)
Verta lensi ja Guy Pearce oli hyvä pahis. Gary Oldmania olisi katsonut mielellään enemmän.

Escape Plan (2013)
Jännitystä ja toimintaa piisasi, mutta ennen kaikkea visuaalisesti todella upea.
100

Zero Dark Thirty (2012)
Pidin leffan realistisesta tunnelmasta, toi mieleen Lord of War -leffan. Parani loppua kohti huomattavasti, mutta lähti käyntiin aika hitaasti. Ei tämä missään vaiheessa tylsä ole, mutta olisi toiminut paremmin esim 10-osaisena tv-sarjana. Scott Adkins oli paras.En vieläkään tajua miksi tällaiset elokuvat saavat oscar-ehdokkuuksia?
102

Captain Phillips (2013)
Tom Hanks oli mahtava, varsinkin viimeinen kohtaus sotalaivan lääkärin kanssa oli koskettava. Juoni ja vihreäruohon ohjaus oli maagisen realistista. Pakko kuitenkin ottaa yksi tähti pois sillä Maersk on yksi suurimmista saastuttajista koko maailmassa.
103

Mafiaperhe (2013)
Hyvä mafialeffa, vaikka en ymmärräkään missä tässä se komediapuoli oli, minusta tämä oli synkkä alusta loppuun. Lopussa oli veristä toimintaakin mukavasti. Tämän jaksaa varmasti katsoa useampaankin kertaan.
104

Vangitut (2013)
Ei ihan Sevenin tasolla mutta joka tapauksessa todella synkkä rikosleffa laatunäyttelijöillä. Oli myös kiva nähdä vaihteeksi rikosleffa joka ei sijoitu betoniviidakkoon mutta joka silti pysyi realistisena, ettei hahmot olleet vain kasvottomia idiootteja. Paras rikosleffa vuosiin.
105

The Wolf of Wall Street (2013)
Hyvä komedia, mutta liian pitkä ja liikaa huumeita. Pörssijutuista en edelleenkään tajua hölkäsen pöläystä; se kynänmyynti oli huono vertaus eikä asiaa helpottanut se seikka että päähenkilöt olivat pilvessä kirjaimellisesti koko ajan.
106

Non-Stop (2014)
Speed, Taken, Phone Booth... ei ole elokuvaa johon Non-Stoppia ei voisi verrata. Todella jännittävä, Liam Neeson oli hyvä eikä muissakaan ollut valittamista.
107

Nightcrawler (2014)
Todella synkkä rikosleffa jota vielä korostaa Jake Gyllenhaalin kylmänviileä roolihahmo. Alkoi hieman hitaalla vaihteella, mutta parani roimasti loppua kohti ja loppuratkaisu palkitsee katsojan, ainakin se minut yllätti täysin.
108

Blackhat (2015)
Aliarvostettu rikosleffa Mannilta. Juoni ja yleisilme oli erittäin realistisia, joten jos Fäst än Furioussien jälkeen siirtyy tämän pariin niin ihmekös tuo jos alkaa puuduttaa. Ihme kyllä Chris Hemsworth oli täydellinen valinta hakkerin rooliin. Kuten Collateral-leffassa myös tässä parasta oli äänekkäät ammuskelut echoineen.
109

The Voices (2014)
Leffan juoni oli mielenkiintoinen ja Ryan Reynolds täysin lumoava pääroolissa. Huumoria vain jäi uupumaan aivan liian paljon, etenkin juuri puhuvien eläinten osalta. Loppuratkaisu oli pieni pettymys.
110

The Gambler (2014)
Erittäin hyvä leffa jos vain onnistuu ujuttautumaan siihen mielentilaan että tämä leffahan ei kertonut uhkapelaamisesta vaan taustalla oli vahvasti läsnä paljon syvempiä teemoja, ja Mark Wahlbergin roolisuoritus tuki tätä erinomaisesti. Myös soundtrack oli yllättävän hyvä.
111

Black Mass (2015)
Hyvä gangsterileffa vaikka ei aivan ylläkkään Scorsesen tasolle. Johnny Depp oli hyvä pääroolissa, mutta häntä ei mitenkään korosteta päähenkilönä vaan lukuisat muutkin hahmot saavat lähes yhtä paljon ruutuaikaa, mikä on hyvä juttu sillä staroja tässä leffassa on vaikka muille jakaa. Olisi ehkä toiminut kolmituntisena paremmin.
112

Legend (2015)
Olisin toivonut että leffa keskittyisi enemmän gangstailuun kuin rakkauden kuvaamiseen, mutta siitä huolimatta juoni oli erittäin viihdyttävä. Tom Hardy veti taidokkaat pääroolit. Veljesten luonnetta kuvasi parhaiten lopun kohtaus, joka alkaa rauhallisella biletyksellä mutta päättyy veriseen puukotukseen.
113

Sicario (2015)
Leffasta tuli mieleen Zero Dark Thirty, ensimmäisellä katsomiskerralla saattaa leffa vaikuttaa tylsältä ja toiminnanpuutteiselta, mutta oikeassa mielentilassa leffan kuvaustyyli ja realistisuus iskevät kuin tuhat volttia. Benicio Del Toro oli paras. Jatko-osakin tulee ehdottomasti hankittua hyllyyn.
114

Cop Car (2015)
Hieman pienemmän mittakakaavan rikosleffa, mutta maanläheinen lähestymistapa toimii ja suht virtaviivainen juoni pitää otteessaan. Pidin myös loppuratkaisusta, ei oltu väkisin lähdetty vääntämään onnellista loppua. Kevin Pekoni ja varsinkin lapsinäyttelijät olivat hyviä päärooleissa. Viihdyttää lyhyen kestonsa ajan mainiosti.
115

The Big Short (2015)
Big Short on ehdottomasti viihdyttävämpiä talousleffoja Wolf of Wall Street -leffan kanssa. Vaikka monet pankkitermit menivät jälleen korvasta sisään ja suoraan toisesta ulos niin silti ymmärsin juonen yllättävän hyvin. Ensemble cast ja komediallinen tyyli varmasti vaikuttivat asiaan. Brad Pitt teki kyllä elokuvahistoriaa Don't fucking dance -lausahduksellaan.
116

The Trust (2016)
Suht simppeli ryöstöjuoni johon tuo puhtia Woodin ja Cagen toimiva kemia ja varsinkin Cagen harmittomiksi tarkoitetut vitsit. Loppupuolella juoni kuitenkin uskalsi siirtyä persoonalliseempaan suuntaan ja loppuratkaisu oli karuudessaan tosi yllättävä. Tämän parissa puolitoistatuntinen tuntui silmänräpäykseltä.
117

The Accountant (2016)
Ei ihan niin toimminnantäyteinen kuin odotin, laadukasta paukuttelu oli joka tapauksessa. Juoni ei sinänsä kovin erikoinen, mutta autismi toi siihen kokonaan uuden ulottuvuuden. Hyvä näyttelijäkaarti Ben Affleck etunenässä. Viihdyttävä paketti kyseessä.
118

The Whole Truth (2016)
Hyvä oikeussalidraama, juoni vaikutti pitkään keskinkertaiselta mutta loppuratkaisu yllätti minut totaalisesti. Heh, kerrankin Keanu Reevesin ilmeetön olemus sopi leffaan.
119

Wind River (2017)
Hyvät näyttelijät ja upeat maisemat kantoivat onnistuneesti virtaviivaista murhatrilleriä. Pahiksia inhosin heti ensimmäisestä sekunnista lähtien kun he kuvioihin ilmestyivät ja lopun ammuskelu oli toteutettu upeasti. Jeremy Renner veit hyvän roolin, mutta Elizabeth Olsen oli hieman kömpelö FBI-agentin roolissa, tosin käsikirjoitus varmasti vaikutti hieman asiaan.
120

Molly's Game (2017)
25-vuotta Kunnian Miehiä -leffan jälkeen Aaron Sorkin palaa lakitupaan ja itse ainakin olen jo odottanutkin sitä. Monilla leffan "julkkiksilla" oli erittäin pieni rooli mutta silti he eivät jääneet liian etäisiksi, Jessica Chastain sekä Idris Elba olivat päärooleissa mahtavia. Ja kyllä Sorkin oli paikallaan ohjaajan pallilla, aivan kuin hän olisi ohjannut koko ikänsä.
121

Brawl in Cell Block 99 (2017)
Laadukas brutaali vankilaleffa. Juoni oli hyvä, eteni hieman hitaasti mutta se olikin koko homman pointti kuten Tarantinon leffoissa, ei turhia hötkyillä. Vince Vaughn oli mahtava pääroolissa, mukava nähdä ettei komediapainotteinen ura ole kuihduttanut taitoja.
122

Jokainen haluaa jotain (2017)
Todella koukuttava yhteen huoneeseen sijoittuva jännäri. Yksi positiivisimmista yllätyksistä miesmuistiin.
123

Searching (2018)
Mainio rikostrilleri, ainutlaatuinen kerrontatapa imaisi mukaansa, juoni oli hyvin tahditettu ja twistit onnistuivat yllättämään. Tätä voisi jopa suositella katsottavaksi koko perheen kesken.
124

Dragged Across Concrete (2018)
Kuten ohjaajan edellinenkin leffa, myös tässä on pituuteen nähden melko yksinkertainen juoni, mutta Zahler osaa keskittyä niihin pieniin yksityiskohtiin jotka tekevät hahmoista enemmän arkisia ja samaistuttavia. Gibson ja Vaughn takasivat viihtyvyyden karismallaan ja brutaali väkivalta oli loisteliasta.
125

Anna (2019)
Venäjälle sijoittuvat agenttileffat ovat parhaita ja myöskään Anna ei petä. Viihdyttäviä juonenkiemuroita oli paljon vaikka aivan nerokkaaksi tätä ei voi kutsua. Varsinaista adrenaliiniäksöniä oli vähemmän kuin toivoin mutta tällä kertaa laatu korvaa määrän.
126

The Gentlemen (2020)
Kiva nähdä vaihteeksi britteihin sijoittuva gangstaleffa. Näyttelijäkaarti oli mahtava ja pelasi hyvin yhteen hauskahkon kerronnan kanssa. Toimintaa olisi voinut olla enemmän, muuta kritiikkiä en keksi. Uudelleen tulee kyllä katsottua.
127

The Little Things (2021)
Onnistui luomaan omanlaisensa hyytävän tunnelman, mistä toki iso kiitos kuuluu mahtaville näyttelijöille Jared Leto etunenässä, ja loppuratkaisu osui aivan nappiin. Mutta isoin yllätys leffassa oli ehdottomasti nelipyöräisten silmäkarkkien määrä.
128

The Guilty (2021)
Lähes yhtä hyvä kuin Tom Hardyn Locke. Jake G oli mahtava ja tarina jännittävä, mutta sivujuoni päättyi kliseisesti ("onnellisesti") ja siksi olikin harmi että juuri siihen leffa loppuikin.
129

Likainen ansa (1971)
Piristävän epätavallisempi lähestymistapa, ei ratkaista rikosta vaan yritetään saada konnat tekemään sellainen. Michel Piccoli ja Romy Schneider vetivät roolinsa ammattitaidolla ja loppuratkaisu yllätti isosti.