Altema

Altema

Käyttäjä, 1 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (3)

27.09.2017 klo 00:13

Star Trek Beyond

Paperinohutta sunnuntaiscifiä massoille

Star Trekin viimeisimmän inkarnaation trilogian päätösosa on pettymys mutta, jopa pettymyksenä se onnistuu olemaan ainoastaan keskinkertainen. Siinä missä sarjan 2 edellistä osaa koettivat (vaikkakin ajoittain erittäin kömpelösti) päivittää ja nikkaroida perinteistä Star Trek magiaa nyky-yleisölle sulatettavampaan muotoon, kolmannessa osassa eivät tekijät jaksaneet vaivautua enää edes yrittämään. Ainoa menneisyydestä muistuttava osanen vaikuttaisi oleva karikatyyrimäiset hahmot ja jopa näiltä hahmonkehitys on karsittu minimiin. Elokuvan kenties suurin rikos on antaa lopussa pieni maistiainen mielenkiintoa syventäessään siihen asti haukotuttavan geneeriselle pahikselle syvyyttä, tai ainakin ymmärrettävän motivaation, mutta tämäkin käänne tulee aivan liian myöhään eikä hyvitä merkityksettömiä sivujuonia tai väsähtänyttä toteutusta.

Huvittavaa kyllä elokuva on selvästi ammattilaisten käsialaa. Toimintakohtauksista ei puutu näyttävyyttä ja näyttelijät sentään koettavat tekohengittää esittämiinsä sukkanukkehahmoihin jotain elämää, joten lopputulos toimiijuuri ja juuri popcorn- viihteenä.

rating 40,000

20.09.2017 klo 23:23

Don't Breathe

Tyylikäs, virtaviivainen ja piinaavan tiiistunnelmainen kauhutrilleri, jota ei liialla rönsyilyllä ole onnistuttu pilaamaan.
Elokuvakauhun kärsiessä uusintaversioiden tulvasta on lohdullista nähdä, että alata löytyy vielä tekijöitä, jotka kykenevät tuottamaan uusia ideoita, ilman että unohtavat kuitenkaan hyvän, hiipivän kauhun reseptiä.

Elokuva yhdistää nerokkaasti useita fobioita (esim. pimeän, ahtaiden paikkojen ja koirien pelko) ja muokkaa nämä visuaalisesti muotoon, joka on käsin kosketeltava ja helposti ymmärrettävä. Mistään gore- skenen tekeleestä ei ole kyse ja vaikka leffasta muutama "jump scare" löytyykin on kauhu selvästi rakennettu tiiviin tunnelman ja katsojan tunteman psykologisen epämiellyttävyyden ympärille.

Elokuva loistaa erityisesti kuvauksen ja äänimaailman tasolla, kun taas juoni ja henkilöhahmot edustavat perinteiselle kauhulle ominaista suppeaa, mutta toteutuksen kannalta riittävää kastia.

Kauhukulinaristeille oiva herkkupala, jota on helppo suositella.

rating 80,000

18.06.2017 klo 16:01

Pan

Kömpelösti toteutettu, mutta ajoittain viehättävä sotku.

Pan on elokuvana liian hajanainen ja persoonaton erottumaan edukseen muiden samasta pohjamateriaalista kumpuavien teosten joukosta.

Elokuvan visuaalinen ilme on ristiriitainen. Cirque du Soleil tyylinen akrobatia ja raikas värimaailma eivät sulaudu runsaasti viljeltyihin, keskinkertaisiin tietokonetehosteisiin. Kuminen ulkkomuoto, joka tuntuu piinavan jopa elokuvan tehosteettomia kohtauksia, lienee ainakin osittain tietoinen päätös, mutta lopputulos on vähemmän mairitteleva.

Näyttelytyöskentely on korkeampaa keskitasoa ja elokuva kaikista puutteistaan huolimatta se omaa myös selkeän vetovoiman, joka estää sitä muotoutumasta totaaliseksi katastrofiksi.

rating 40,000

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat