AkeMake

AkeMake

Käyttäjä, 1 fania

TOP 25 Animaatiot

1

Tim Burtonin painajainen ennen joulua rating 4,02

2

Lumiukko (1982)

Todellinen klassikko. Vielä vuosi sitten olisin ehkä antanut tälle täydet viisi tähteä. Tänä jouluna kuitenkin huomasin, että, niin klassikko kuin onkin, tähän voi kuitenkin kyllästyä. Nyt jäi katsomatta eikä se paljoa haitannut. Täytyy siis verottaa puoli tähteä, koska täydellinen klassikko ei voi kyllästyttää, vaikka sitä katsoisi joka vuosi.

Lumiukko rating 4,00

3

Kissojen valtakunta (2002)

Kissojen valtakunta herättää taidokkaasti henkiin Sydämen huokauksesta tutun tyylikkään kissanuken Paroni Humbert von Jechingenin juuri niin herrasmiesmäisenä kuin saattoi odottaakin

Kissojen valtakunta rating 3,41

4

Rottatouille (2007)

Rottatouille rating 3,76

5

Tintti Haijärvellä (1972)

Enpä osaa elokuvasta paljoa sanoa. Jäi jotenkin latteaksi eikä oikein yllä muiden tintti-tarinoiden tasolle. Piirrostyylistä tuli jotenkin mieleen Nikke Knatterton vaikkei se ihan yhtä suoraviivaista ollutkaan. Musiikista en pitänyt ollenkaan. Se oli koko ajan ihan liian railakasta eikä sen vuoksi missään vaiheessa päässyt kunnolla tunnelmaan.

Tintti Haijärvellä rating 2,79

6

Ice Age 3: Dinosaurusten aika rating 3,44

7

Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät rating 3,65

8

Spirit - villi ja vapaa (2002)

Elokuvan vähäpuheisuus antaa katsojan rauhassa keskittyä hyvään tunnelmaan ja kauniiseen musiikkiin.

Spirit - villi ja vapaa rating 3,08

9

Vuk (1981)

Elokuva on kaunis ja hellyttävä kertomus pienen kettupojan kasvusta monien kommellusten kautta älykkääksi ja viekkaaksi nuoreksi ketuksi.

Vuk rating 3,96

10

9 (2009)

9 rating 3,23

11

Salaisuuksien saari rating 3,00

12

Näin koulutat lohikäärmeesi rating 3,64

13

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)

Walt Disney ryydittää mauttomia tarinoita itselleen tyypillisellä kuolemattomalla animaatiokomedialla

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad rating 3,19

14

Alfa ja Omega (2010)

Alfa ja Omega rating 2,26

15

Sikin sokin saduissa (2006)

Toisaalta huvittava ja toisaalta typerä elokuva siitä kuinka kaikki sadut sekoittuvat pahan äitipuolen ottaessa vallan ja viedessä elokuvaa kohti onnetonta loppua. Ja kuitenkin sille saatiin ennalta-arvattavasti taas niin onnellinen loppu. Leffassa tavataan muun muassa seitsemän hiukan totutusta poikkeavaa kääpiötä, ehkä ei kuitenkaan niin paha tittelintuure ja pahin kaamein löyhkäävin kelmiön ilkikunkku: punahilkan susi. Ja saadaanpa tässä ihan uusi versio Tuhkimo-sadustakin sekä selvitetään mikä se Tuhkimon todellinen nimi olikaan.Okei, leffan kuvaus saattoi kuulostaa paremmalta kuin se todellisuudessa oli. Sikin sokin saduissa -elokuva jäi kyllä oikeasti melko mitäänsanomattomaksi.

Sikin sokin saduissa rating 2,50

16

Ice Age: Mammuttimainen joulu rating 3,60

17

Tom Sawyer (2000)

Aikaisemmin minulla ei ollut kuin etäinen käsitys siitä keitä Mark Twainin luomat Tom Sawyer, Hucleberry Finn, Becky Thatcher ja Amy Lawrence ovat. Tämän leffan katsottuani oli ihan pakko tutustua hiukan tarkemmin näihin henkilöihin ja innostuin sen verran, että saatanpa hankkia näitä seikkailukirjoja itselleni. Näyttäisi siltä, että tämä elokuva on erittäin uskollinen Mark Twainin kirjojen tapahtumille.Sanontahan kuuluu, että vain mielikuvitus on rajana ja parissa laulukohtauksessa mentiin poikien mielikuvituksessa pahasti juuri sen rajan yli. Niissä homma meni ihan överiksi ja se söi ikävästi muuten erinomaisen leffan uskottavuutta. Tykkäsin leffasta kuitenkin kovasti ja voin suositella kaikille vähänkään lapsenmielisille aikuisille, nuorille ja lapsille. Perheen kaikkein pienimmille tämä ei ehkä silti sovi, sillä leffan pahis on melko pelottava ilmestys eikä yön pimeydessä hautausmaalla tapahtuva murha varmastikaan sovi niiden pienimpien tenavien silmille siitäkään huolimatta, että kaikki veri on jätetty elokuvasta pois.

Tom Sawyer rating 3,25

18

Niko 2 - Lentäjäveljekset rating 2,79

19

Lumiukko ja lumikoira (2012)

Melkein jopa hullunrohkeaa lähteä tekemään Lumiukolle jatko-osaa. Piirrostyylin pysyminen edeltäjänsä kaltaisena on erittäin tärkeässä roolissa tämän onnistumisessa. Lisäksi lentokohtauksesta on onnistuttu tekemään musiikkia myöten melkein yhtä häkellyttävän kaunis kuin Lumiukossakin. Koiran lisääminen tähän tuo juuri sen vaadittavan eron, jota tältä vaaditaankin. Kaikille kaltaisilleni koiraihmisille se varmasti kolahtaa ja lujaa.Jää odotetusti hiukan edeltäjänsä varjoon, mutta siitä huolimatta minulta tipahtaa molemmille samat pisteet. Jouluperinteeni lienee vastaisuudessa katsoa joko nämä molemmat tai pelkästään Lumiukko ja lumikoira.

Lumiukko ja lumikoira rating 3,26

20

Escape from Planet Earth rating 2,25

21

Frozen - huurteinen seikkailu rating 3,45

22

Näin koulutat lohikäärmeesi 2 rating 3,68

23

Big Hero 6 (2014)

Big Hero 6 rating 3,25

Profiilin tiedot

TOP-listat