Aatu

Aatu

Käyttäjä, 17 fania

Parhaat...

1

Payback - tilinteko (1999)

Suuri yllättäjä täytyy myöntää. Selvä viiden tähden leffa jo Gibsonin suorituksen takia. Leffassa viljellään hyvin mustaa huumoria ja jännitystä riittää. Gibsonin suoritus erittäin humoristinen ja samalla hän on kova jätkä. Todellinen yllättäjä.

Payback - tilinteko rating 3,56

2

Desperado (1995)

Aivan helvetin hieno toimintapätkä, josta ei menoa ja melskettä puutu. Baariammuskelun jälkeen leimasin tämän jo taideteokseksi ja selvästi paras Rodriguez jonka olen nähnyt. Parantaa huomattavasti ensimmäisestä osasta. Täydellinen toimintaleffa ja lajityypin faneille täyttä nannaa. Tarantinon pienestä esiintymisestä plussaa, mies laukoo melko hauskan vitsin."It's easier to pull the trigger than play guitar. Easier to destroy than create."

Desperado rating 3,82

3

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli (1988)

Jos pitäisi valita maailman paras toimintaleffa, se olisi meikäläisen mielestä tämä. Bruce Williksen uran paras roolityö. Toiminta on silkkaa mahtavuutta.

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli rating 4,21

4

Total Recall - unohda tai kuole (1990)

Tämä on yksi niistä elokuvista, joista Arska tullaan muistamaan, Toimintaa riittää ja se on vauhdikasta ja joskus hieman brutaalia. One-linereita satelee mielin määrin. Hieman on ehkä humoristinen, kun katsoo Arskan ilmeitä. Verhoeven on onnistunut tekemään yhden parhaimmista sci-fi leffoista.See you at the party, Richter!

Total Recall - unohda tai kuole rating 3,82

5

Scarface - arpinaama (1983)

Mielettömän kova leffa, jonka kruunaa Pacinon suoritus. Mukavan verinen rikosdraama kyseessä ja Miamista ehdottomasti plussaa. Loppu oli myös mahtava. Musiikki on varmasti kaikkien aikojen paras leffa soundtrack koskaan. Push it to the Limit, aah..."This is paradise, I'm tellin' ya. This town like a great big pussy just waiting to get fucked."

Scarface - arpinaama rating 4,42

6

Trainspotting (1996)

Kolmanneksi paras leffa, mitä koskaan nähnyt. Loistava leffa heroiinistä, kuorrutettuna helvetin hyvillä näyttelijöillä, joista hyvänä esimerkkinä Robert Carlyle.

Trainspotting rating 4,03

7

Huuliharppukostaja (1968)

Kuuluu westernklassikkojen ja maailman parhaimpien leffojen joukkoon.

Huuliharppukostaja rating 4,47

8

Reservoir Dogs (1992)

Tästä alkoi Tarantinon voittoputki. Loistava leffa ja samaa tasoa kuin Pulp Fiction.

Reservoir Dogs rating 4,25

9

Predator - saalistaja (1987)

Ehdottomasti yksi parhaimpia kasarileffoja koskaan. Arska laittaa miestä kenttään ja vetelee Predatoria lättyyn. Toiminta on silmiä hivelevää. Loistava juoni ja hahmot kruunaa leffan."One ugly motherfucker!"

Predator - saalistaja rating 4,08

10

Yksi lensi yli käenpesän (1975)

Nousi meikäläisen top-listaan kertaheitolla, koska kyseessä on parhaimpia draamoja ikinä. Nicholson tekee vahvan suorituksen, mutta Fletcherin esittämä hoitaja Ratchet vetää pitemmän korren ja on samalla yksi elokuvahistorian vittumaisimpia hahmoja. Vihasin akkaa koko leffan ajan. Plussaa tulee myös sairaalan potilaista, jotka pisti hieman hymyilyttämään. Lopussa meinas itku päästä. Mahtava täydet pisteet ansaitseva elokuva.

Yksi lensi yli käenpesän rating 4,34

11

The Thing - "Se" jostakin (1982)

Mielestäni paras leffa, mitä olen katsonut. Tunnelma leffassa on mukavan ahdistava ja näyttelijät suoriutuvat rooleistaan loistavasti. Kurt Russell on mies paikallaan. Nousee kyllä Top listan kärkijoukkoon.

The Thing - "Se" jostakin rating 4,19

12

Likainen Harry (1971)

Ultimaalisesti paras Bad-Ass -leffa ikinä! Clint Eastwood tullaan aina muistamaan juuri tästä roolista. Clint on yksi parhaimmista kovanaamoista elokuvabisneksessä ja tämä pätkä todistaa sen. Legendaarinen one-liner on paikallaan. Yksi maailman parhaimmista leffoista.

Likainen Harry rating 4,21

13

Commando (1985)

Voisinko sanoa, että paras kasarileffa ja melkeinpä parhaimpia toimintaleffoja maan kamaralla. Arnold on täyttä rautaa tässä hänen aika varhaisessa leffassa. Tästä Arkskan tähtiura lähti kunnolla käyntiin. Lopun aikamoinen verilöyly on samalla viihdyttävää, raakaa ja hieman huvittavaa. Silti leffa on parhautta.

Commando rating 3,82

14

Robocop (1987)

Jälleen yksi 80-luvun toimintaleffan täysosuma. Kunnon bad-ass leffa, jossa hieman veriset asetaistelut on nannaa tämmöiselle toiminnan suurkuluttajalle. Peter Weller tulee olemaan aina 'se' RoboCop. Täysosuma Verhoevenilta."Dead or alive, you're coming with me!"

Robocop rating 4,10

15

Hyvät, pahat ja rumat (1966)

Kaikkien aikojen paras western. Klassikko joka kaikilla pitää nähdä ennen kuolemaa. Eli Wallach teki mielestäni leffan parhaan roolisuorituksen Tucona. Van Cleef ja Eastwood tekivät kummatkin perusvarmaa työtä. Maisemat leffassa oli mahtavat. Tästä ei elokuva parane.

Hyvät, pahat ja rumat rating 4,56

16

Kummeli Kultakuume (1997)

Tässä on suomen kaikkien aikojen paras elokuva. Kuolemattomat vitsit ja oikeasti hauskat hahmot tekevät tästä leffasta ikimuistoisen. Dille ja Jönssi ovat kyllä niin mahtavia, että ei voi kuin nauraa."Perkele! Kaapissa on vaarallinen natsi!"

Kummeli Kultakuume rating 4,16

17

Aliens - Paluu (1986)

Mielestäni parempi kuin edellinen osa. Toiminta on näyttävän oloista ja kauhu elementit on myös mukana. Hudsonia näyttelevä Paxton tekee leffan parhaan suorituksen."They're coming outta the walls. They're coming outta the goddamn walls. Let's book!"

Aliens - Paluu rating 4,16

18

Last Action Hero (1993)

Kuuluu Arskan parhaimpiin leffoihin, jollei jopa paras. Helvetin hauskaa huumoria ja parodiointi on onnistunut vallan mainiosti. Toimintakin oli tämmöiselle kyseisen genren suurkuluttajalle nannaa. Hieman pienempänä tuli tätä katseltua melkeinpä koko ajan. Sen takia arvostus on korkealla. Arskan paras.

Last Action Hero rating 3,47

19

The Killer (1989)

Silkkaa taidetta ja parhaimpia toimintaleffoja ikinä. Chow Yun Fat on kyllä äijä ja Woo osaa ohjata toimintaa erinomaisesti. Tarina erittäin koskettava, mutta loppu on älyttömän hieno. Rambo IV:n ohella elokuvahistorian hienoin loppu.

The Killer rating 4,31

20

Hard Boiled (1992)

The Killerin veroinen tekele. Hyvä tarina ja erinomainen räiskintä tekee tästä yhden viihdyttävimmistä elokuvista. Varastohuoneessa ja sairaalassa käytävät tulitaistelut ovat silmiähivelevän hienoja. Tälläiselle toimintafanille tämä oli must see. Menee top-listalle.

Hard Boiled rating 4,18

21

Katujen laki (1991)

Seagalin uran paras työ. Jätkä mättää porukkaa jälleen niin viihdyttävästi, ettei voi muuta kuin nauttia. Väkivältakin on sopivan raakaa joissain osin. Loppu oli mahtava.

Katujen laki rating 3,76

22

Vaikeasti tapettava (1990)

Steven Seagal is the fucking man! Mahtava leffa ja jälleen kerran Seagal laittaa porukkaa maahan aikidoliikkeillä ja aseen paukutuksella. Toimintaa olisi toki saanut olla enemmän, mutta silti helvetin kovaa menoa. Täydet pisteet.

Vaikeasti tapettava rating 3,64

23

Nico (1988)

Nyt on kaikki Seagalin leffat vuoteen '97 katsottu, paitsi The Glimmer Man. Tämänkin toimintaelokuvien helmen katselin eilen yöllä ja pakko sanoa, että Seagal on kovimmillaan tässä leffassa. Toiminta on mukavan raakaa ja tiivistunnelmaista. Lopusta propseja, koska oli aika nopea loppu, kuten Kuoleman merkissä. Mahtava viiden tähden arvoinen toimintatykitys, joka on täydellinen helmi."You guys think you're above the law... well you ain't above mine!"

Nico rating 3,56

24

Rambo (2008)

Paras Rambo. Veristä toimintaa ja se on meikäläisen makuun. Helvetinmoinen parannus edelliseen osaan nähden. Täydet pisteet.

Rambo rating 3,86

25

Kunniattomat paskiaiset (2009)

Ai saatana, että oli odotuksien ylittävä leffa ja ehdottomasti paras Tarantino tähän mennessä. Loistavat suoritukset, helvetin hyvä dialogi ja huumori tekee tästä elokuvasta nautittavan. Waltz on uskomattoman hyvä roolissaan ja Pittkin on loistava. Oli mukavaa nähdä, että Hitleriin pumpattiin mukavasti ruutia. Loppu oli myös mahtava ja jätti hymyn huulille. "That's a Bingoo!"

Kunniattomat paskiaiset rating 4,16

Profiilin tiedot

TOP-listat