Leffakliseet | tietokoneet

Elokuvissa tietokoneen näppäimet ja ruudulle vilisevät tiedot pitävät aina piipittävää ääntä. Kirjaimet näytöllä ovat usein vihreitä. Kun filmihenkilöt chattaavat, kirjaimet ilmestyvät ruudulle yksi kerrallaan reaaliaikaisesti ja lopuksi kursori jää vilkkumaan lauseen perään.

Hakkerointi tapahtuu aina kannettavalla tietokoneella 3d -animaation avulla, hirmuisessa kiireessä.

Kannettavalla PC:llä pystyy tekemään aina juuri sen asian joka on tehtävä ja siihen löytyy aina sopiva softa joka vastaa juuri leffan henkilöitä askarruttaviin asioihin.

Tietokonetta käytettäessä ei kosketa hiireen, vaan kaikki hoidetaan näppäimistöllä.

Aina kun kaksi henkilöä juttelee tietokoneella weppikameroiden välityksellä he molemmat katsovat suoraan ruutuun eivätkä kameroihin. Silti molempien naamat näkyvät toistensa ruuduissa suoraan edestäpäin. Lisäksi kameroiden kuvanlaatu on aina virheetön eikä pätki yhtään.

Tietokoneissa on aina tilanteeseen sopiva ohjelma (esim. kuvanmuokkaus ohjelma, joka taikoo kuviin pikseleitä tyhjästä että kuvasta tulisi tarkempi tai ohjelma jolla löytää kenen tahansa henkilötiedot kuvan kanssa.)

Kun hakkerit/muut tietokonenörtit koodaavat, he eivät koskaan kirjoittaessaan koske backspaceen eli he eivät tee kirjoitusvirheitä.

Päähenkilö löytää vieraasta tietokoneesta haluamansa asian muutamalla napin painalluksella.

Kun tietokone tekee jotain, ruudun poikki tulee kissankorkuinen vilkkuva vihreä teksti, joka ilmoittaa toiminnon (esimerkiksi "Activate"). Yleensä kone myös piippailee.

Mikäli käytetään graafista käyttöjärjestelmää, on käytössä aina Mac.

Kun päähenkilö saa sähköpostia, hänen tietokoneensa ruudussa alkaa vilkkumaan kirjekuoren kuva ja kone piippailee.

Yleensä uusissakin leffoissa tietokonejärjestelmät näyttävät aika vanhahtavilta, mikäli elokuvan juoneen ei kuulu korkea teknologia.

Tietokoneen salasanan arvaus onnistuu viimeistään kolmannella yrittämällä.

Elokuvissa kaikki nörtit osaavat hakkeroida vaikka mitä supersalattuja juttuja hyvin nopeasti (esim. Jurassic Park) ja näin ollen ovat tärkeä osa pahiksen kukistamista, kun taas se alfa-uros (yleensä pelinrakentaja) hoitaa fyysisen puolen.