Leffakliseet | seurustelu

Saippualeffoissa työaika kuluu seurustellessa.

Amerikkalaisissa sarjoissa/elokuvissa sydänsuruihin kuuluu syödä jäätelöä suoraan paketista.

Etenkin amerikkalaisissa rakkausleffoissa naisen ja miehen välinen leikkimielinen tappelu, esim. lumisota päätyy aina romanttiseen suudelmaan.

Päähenkilö on aina poikamies, eronnut tai leski, jota joku ystävä yrittää parittaa kumminkaimoilleen.

Mikäli päähenkilö on eroamassa, saa suhde elokuvan aikana uutta potkua ja pari yrittää lopulta uudelleen.

Jos miespoliisi saa parikseen naisen, he inhoavat toisiaan ensin syvästi. Yleensä nainen on myös yliälykäs ja juuri huippuarvosanoin valmistunut feministi sekä mies on kovia kokenut konkari, joka on menettänyt parinsa samaisen pahiksen toimesta jota he alkavat yhdessä tutkia. Ajan tiimellyksessä he rakastuvat toisiinsa aina.

Päähenkilöllä ei ole vaimoa, lapsia ja onnellista elämää. Päähenkilö asuu yksin pienessä asunnossa tai asuntovaunussa, jota ei ole siivottu ikinä. Vaimo on jättänyt tai vaimo on kuollut.

Opiskelijatytöillä on aina kirjoja käsissään, joita he puristavat rintaansa vasten jutellessaan ihanan pojan kanssa.

Varsinkin saippuasarjoissa huokaillaan rakastetulle, että "nothing/ no one can break us apart" (mikään/kukaan ei voi meitä erottaa). Eikös kohta tule joku kolmas pyörä, joka ravistelee parin ehdotonta rakkautta.

Kouluun sijoittuvissa leffoissa koulun suosituin poika on jalkapallojoukkueen pelinrakentaja ja hän styylaa koulun suosituimman tytön, huutosakin johtajan kanssa. Mutta koska cheerleaderit ovat aina itsekkäitä ääliöitä, se kaikkein suloisin ja hauskin tyttö löytyykin aivan muualta kuin huutosakin riveistä.

Saippuasarjoissa henkilöt antavat anteeksi parinsa pahimmatkin syrjähypyt.