Tervetuloa Leffatykin foorumille

Foorumin päävalikkoonYlläpito ja tekniikka › Tervetuloa Leffatykin foorumille

sulo
Käyttäjä
3302 viestiä

06.02.09 klo 22:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Terrrrvetuloa Leffatykin foorumin ihmeelliseen maailmaan. Tässä muutama käytännön ohje, miten pääset mukavasti ja nopeasti porukkaan mukaan.

Aloitetaan +/- jutulla. Joka viestin oikeassa alareunassa on + ja - merkki. Jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus antaa viestille yksi miinus tai yksi plussa. Tarpeeksi monta miinusta poistaa viestin ja sitä ei pysty enää lukemaan. Sillä yritetään estää trollien, röllien ja häiriköiden paskaviestejä. Joskus niitä voi aiheuttaa myös joku, joka on eri mieltä kyseisestä asiasta. Niin sen ei kuitenkaan pitäisi olla. Jos viesti on mielestäsi hyvä, hauska tai muuten vaan mukava, niin kannattaa antaa sille plussaa. Se tuntuu viestin kirjoittajasta todella hyvältä.

Uusien ketjujen aloittamisesta:

Aika montaa elokuviin liittyvää asiaa on vuosien saatossa käsitelty ja niistä on jo ketju olemassa. Samoista aiheista on turha monta ketjua avata. Käytä siis hakua. Sivun yläosassa oleva Haku on tarkoitettu elokuvien etsimiseen. Vasemmasta reunasta löytyy toinen haku, jolla löydät keskusteluja.

Kun aloitat uuden ketjun, niin kerro aloitusviestissäsi kaikki oleellinen. Se ei riitä, että omassa päässäsi kaikki kuulostaa harvinaisen selvältä. Jos lukijan pitää puolituntia arvailla mistä ketjussa on kyse, ei keskustelu kovin hyvin ala. Huom. Ole tarkkana mihin osastoon ketjusi aloitat. Siten ne löytävät paremmin asiasta kiinnostuneet.

Ketjuihin vastaaminen:

Tämä on keskustelufoorumi ja joskus on myös mukava keskustella. Siksi olisi myös hyvä perustella mielipiteitään. Yhden sanan viestit saavat todella harvoin hedelmällistä keskustelua aikaan. Voi olla vaikea uskoa, mutta moni täällä haluaa oikeasti tutustua erilaisiin ihmisiin ja kuulla heidän kantansa erinäisiin asioihin. Jos joku kysyy lisäperusteluja, niin älä kettuile. esim. Kirjoitat että Daniel Craig on paras Bondi. Joku kysyy mikä Danielista tekee parhaan Bondin? Sinä vastaat: - No Vittu, ku se on vaan baras.

Jos vastaat Viimeksi katsottuja elokuvia-ketjuun, niin älä kirjoita vaan sen elokuvan nimeä.

Ei siis näin: Katsoin viimeksi Masters of the Universe elokuvan.

Vaan vaikka näin: Viimeksi tuli katsottua Masters of the Universe. Siinä vahvasti öljytty Dolph Lundgren He-Manin roolissa sai minut vakavasti epäilemään seksuaalisuuttani. Muutenkin elokuva on varsinainen nostalgia pommi. Kökköhän se on, mutta siksi niin loistavaa viihdettä.

Jos sinulla on esim. jokin kysymys ja olet sen jo laittanut oikeaan ketjuun, niin älä kysele sitä samaa asiaa muissakin ketjuissa. Ei ainakaan sen takia, että sinulle ei ole tullut kahdessa minuutissa vastausta ja "foorumilla on hiljaista". Kyllä se vastaus tulee jos jaksaa vähän aikaa odottaa. Se on sitten eri asia onko se vastaus oikea.

Wanhat ketjut:

On ihan okei, jos ketju johon on viimeksi pari vuotta sitten kirjoitettu, nostetaan ylös. Mutta olisi suotavaa, että sinulla on siihen jotain kunnollista asiaa tai edes jotain. Ei ainakaan noita paras-viestejä, joista lisää juttua seuraavaksi.

Jokin on paras-viestit:

Vaikka sinusta tuntuu, että jokin on paras. Niin yritä saada viestiisi jotain tarkempia perusteluja miksi se jokin on paras. -Kaikki Bondit on parhaita. Tai -LOTR on paras. Eivät kerro oikeasti yhtään mitään. Ne eivät kerro hehkuttamastasi asiasta tai sinusta yhtään mitään.

Muutama yksittäinen vinkki:

Foorumi ei ole kännykkä tai mese. Eivätkä foorumille kirjoitettavat viestit ole tekstiviestejä. Lyhenteet tai muut sekalaiset vokaalisekamelskat, joita käytät kamujen kanssa mesessä tai tekstatessa, ovat osalle meistä vanhoista pieruista käsittämätöntä luettavaa. Osa foorumilaisista on sitäpaitsi Lapista. He eivät ole ikinä kännykkää nähneetkään.

Kun kirjoitat viestin, lue se edes kerran läpi, jotta huomaat kirjoitusvirheet ja aivopierut. Viestejä on mahdollista muokata.

Osa foorumilaisista on yllättävän nuoria. Joten omaa harkintaa voi käyttää siihen, mitä kuvia liität viesteihisi ja mitä hävyttömyyksiä kirjoittelet.

Vaikka ketjun aihe on esim. Nerokkaimmat juonenkäänteet tai söpöin kohtaus minkä tiedät, niin älä silti kerro ihan kaikkea. Muutenkin olisi hyvä käyttää vaikka spoileritagejä.

Spoileri: näytä
eli [spoiler ] teksti tällästen väliin ja välit vaan pois. [ /spoiler]

Fanittaminen:

Jos joku käyttäjä tuntuu jostain syystä fanittamisen arvoiselta. (Esim. minä) Hänellä on mielestäsi hieno avatar, päteviä viestejä/arvosteluja kirjoittettuna tai sitten ihan vaan säälistä, niin siitä vaan fanittamaan.

Jokaisen käyttäjän profiilista löytyy fanita-nappula, jota painamalla pönkität kyseisen henkilön itsetuntoa. Se myös auttaa sinua seuraamaan hänen viimeisiä tekemisiään. Se tapahtuu tuolta: Oma tykki: Omat tapahtumat-fanitettavat

edit. 19.9.2011

Kuvien lisääminen. Kopioi haluamasi kuvan URL-osoite ja laita se tälläisten väliin[ img][/img ] niin johan alkaa näkymään. Muista kuitenkin maltti kuvien koon kanssa. Huom! Tuossa mallissa on välilyönnit img sanojen ennen ja jälkeen, jotta se näkyy tässä viestissä. Poista siis ne.

Muutamia hyödyllisiä linkkejä:

Foorumin netiketti
http://www.leffatykki.com...yllapito-ja-tekniikka/553

FAQ
http://www.leffatykki.com/faq

Ohjeita arvostelujen kirjoittamiseen
http://www.leffatykki.com...endaloota/255933#c-255935

Testipostit
http://www.leffatykki.com...u/testivyohyke/146402?p=5 Täältä näet miten kuvia ja muita hienouksia saa lisättyä. Katsot vaikka muiden tekemiä testejä. Painat vastaa lainauksella-nappulaa, ja näet mitä etu- ja takaliitteitä on käytetty. Älä silti :evil: 8) :roll: :wink: innostu.

Onko joku elokuva hukassa?

Muistat siitä vain pätkän juonesta, tai minkä väriset silmät elokuvan päähenkilöllä oli. Foorumi on täynnä elokuviin perehtyneitä henkilöitä, jotka kiljuvat riemusta päästessään pätemään. Kysymykset siis tuonne. http://www.leffatykki.com...fat-yleisesti/118208?p=14

Sellaisia ohjeita aluksi. Oliko jokin ohjeista turha tai sekavasti kirjoitettu? Puuttuuko jotain tärkeää? Käytänkö vääriä "termejä"? Löytyykö pahoja kirjoitusvirheitä, tai loukkasinko Lappalaisia? Voiko Lappalaisia edes loukata liikaa? Onko tässä ketjussa edes mitään järkeä? Onko missään mitään järkeä? Mikä on elämän tarkoitus?

Lamourhaaja

06.02.09 klo 23:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

- "paska viestejä" yhteen
- "erimieltä" erikseen
- "keskustelu foorumi" yhteen
- "lisä perusteluja" yhteen
- "Sinä vastaat -No Vittu" kaksoispiste väliin ja vuorosanaviivan jälkeen joka kerta välilyönti
- "vokaali sekamelskat" yhteen
- "Kun kirjoitat viestin, niin lue se vaikka kerran läpi" - poista turha "niin"
Kannattaa myös poistaa toi "esim." jos on just sanonut ettei halua lyhenteitä tai tarkentaa mitä tarkoittaa lyhenteillä.
Mieti kanssa sitä että käytätkö otsikon jälkeen pistettä, kaksoispistettä vai jätätkö tyhjäksi.

Ensikatselulta en huomannut ihmeellisempää huomautettavaa. Muuten kaikki on oikein jättekiva, ja idea on hyvä. Lisää ihmeessä linkit.

sulo
Käyttäjä
3302 viestiä

06.02.09 klo 23:41 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitos Lamourhaajalle äidinkielen tunnista. Hieman hätäisesti ketjun aloitin. Heh. Pyydän tulokkaita lukemaan viestinsä läpi, ettei kovin pahoja virheitä löydy ja oma viestini on miten sattuu. :)

Korjasin virheitä, mutta otsikolle en pysty tekemään enää mitään.

Mitä ketjuja tuohon kannattaisi vielä lisätä? Kirjoitin "Muutamia hyödyllisiä linkkejä." ja nyt siinä on vain yksi.

edit. nyt on pari linkkiä lisää ja kaksoispisteitäkin lisätty.

Lamourhaaja

07.02.09 klo 02:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

En tarkoittanut koko ketjun otsikkoa, vaan väliotsikoita, noita joilla jaat jutun sektioihin

Joutsenolainen
Käyttäjä
40 viestiä

07.02.09 klo 08:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Erittäin hyvä viesti, Sulo. Tämmöistä tiivistelmää pelisäännöistä olenkin etsinyt.

NitroPupu
Käyttäjä
1054 viestiä

07.02.09 klo 11:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

sulo kirjoitti:


Osa foorumilaisista on sitäpaitsi Lapista. He eivät ole ikinä kännykkää nähneetkään.

Ensiksi haluan sanoa, että viestisi on täyttä kultaa. 100% asiaa ja niin hauskasti kirjoitettu, että olin tippua tuolilta. Ylläpidon kannattaisi oikeasti harkita tämän viestiketjun linkin liittämistä vaikkapa rekisteröintivaiheessa johonkin väliin, netiketin viereen vaikkapa..?

Ja tuolle quotelleni repesin aivan totaalisesti. Tämä viestisi tasoittaa niin sanotut "paskaviestisi", joiden takia ihmiset fanittavat sinua. Kolminkertainen hurraa-huuto sulolle!

E-Mies
Moderaattori
507 viestiä

07.02.09 klo 11:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lappalaisilla on hyvin herkät tunteet. Pieni provosaation poikanen, niin poromies eristäytyy kuukaudeksi mökkiin porolihankeitto, kuivaliha ja koskenkorva -kuurille katkoen kaikki vähäisetkin yhteydet ulkomaailmasta, aloittaen päättymättömän ryypyskelyn ja murehtimisen. Kännykästä emme ole kuulleetkaan, lankapuhelimia on niin paljon, että lankoja tulee jo perseestäkin. Yhdyn hurraa-huutoon sulolle miettien samalla ilkikurisia kommentteja Yökköläs... Jyväskylästä.

" Kuopiolainen sairastui kuolemantautiin. Yllättäen hän muuttikin Jyväskylään. Kuopiolaiset kummeksuivat asiaa, johon hän:
- Täällä kuolemakin tuntuu helpommalta. "

Emperor
Käyttäjä
250 viestiä

07.02.09 klo 12:41 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyvää asiaa lähti sulolta uusien tulokkaiden suuntaan. Ehkä olisi voinut lisätä jotakin vinkkiä arvostelun kirjoittamiseen, kun täälä sitä harrastaa melkein jokainen. Ei tarvitse sitten uusien kasvojen hävetä ekoja kirjoituksiaan.

sulo
Käyttäjä
3302 viestiä

07.02.09 klo 14:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

Emperor kirjoitti:

Hyvää asiaa lähti sulolta uusien tulokkaiden suuntaan. Ehkä olisi voinut lisätä jotakin vinkkiä arvostelun kirjoittamiseen, kun täälä sitä harrastaa melkein jokainen. Ei tarvitse sitten uusien kasvojen hävetä ekoja kirjoituksiaan.

Lisäsin linkin Arvostelu ohjeita-ketjuun. Sitäkin ketjua voisi vielä yhteistyössä kehitellä kattavammaksi paketiksi.

HIenoa että Nitrolla on hauskaa. Ajattelin että turhan vakava ja virallinen ohjeistus, ei ole oikea tapa tälläistä kirjoittaa.

Poistin jo esipuheen tuosta ensimmäisestä viestistäni. Siinä kirjoitin, että tästä ketjusta voisi uusille tulokkaille tarpeen mukaan vihjata. Kaikki tulokkaathan eivät edes tarvitse näitä ohjeita.

Jos rekisteröintivaiheessa yrittää tälläistä tuputtaa, niin se ei välttämättä menisi perille. Kaikki rekisteröityneet eivät koskaan edes ilmesty foorumille ja itsekin aika usein johonkin rekisteröityessäni harppaan kaikki "sopimukset" yms. turhina.

Vapermani
Käyttäjä
39 viestiä

20.04.09 klo 14:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ootko sä Sulo nyt sattumoisin sellane moderaattori joka nyt sattumoisin on mennyt poistamaan 50 prossaa mun viesteistä kertomatta syytä niiden poistoon? Voisitko vastata, mielummin kuin poistaa tätäkin viestiä?

Kaltsu
Käyttäjä
72 viestiä

20.04.09 klo 15:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Luitko noita Sulon ohjeita ollenkaan? Viestisi ovat luultavasti miinustettu pois. Ja Sulo on tavallinen käyttäjä, ei ylläpitäjä.

Tapio
Käyttäjä
700 viestiä

20.04.09 klo 15:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

^Kurkkuharja vastasi sulle jo. Käyttäjät saavat halutessaan antaa miinusta mielestään huonoille viesteille, ja jos viesti saa viisi miinusta se poistuu. Yleensä miinuksia saavat huonolla äidinkielellä kirjoitetut tai perustelemattomat "mun miälipide"-viestit.

Tapio
Käyttäjä
700 viestiä

20.04.09 klo 16:05 - linkitä tähän kommenttiin: #

^Puhekielellä voi toki kirjoittaa, esimerkiksi tuo viestisi on kielellisesti ihan hyvä. Oikeinkirjoitussääntöjä (isoja alkukirjaimet) kannattaa kuiteskin käyttää, ilman niitä viesti näyttää huonommalta kuin sisältö oikeasti olisikaan.

Ataru
Käyttäjä
384 viestiä

20.04.09 klo 17:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Omasta mielestäni kirjakielellä saa paljon mielenkiintoisempaa materiaalia. Puhekielisyys tekstissä alentaa lukemisnautintoa huomattavasti. Ja voihan aina käyttää spellcheckiä jos ei oo varma taidoistaan.

Vapermani
Käyttäjä
39 viestiä

20.04.09 klo 22:27 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pakko vielä valittaa sitä, että eikö se ole aika outoa, että toisen viestin saa 5:llä äänellä poistaa vain siksi, ettei pidä siitä? Eikö kurjatkin asiat ole osa elämää? Jos menisi aivan överiksi niin kyllä sen ymmärtäisi, mutta ei se ole normaalia, että toisen viestejä vain katoaa foorumilta, kun 5 nevaria on käynyt ne sieltä poisäänestämässä. Niin, enhän ole tämän sivuston luoja, kunhan vain ihmettelen. Keskustun pitäisi olla sallittua :)

sulo
Käyttäjä
3302 viestiä

20.04.09 klo 22:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vapermani kirjoitti:

Pakko vielä valittaa sitä, että eikö se ole aika outoa, että toisen viestin saa 5:llä äänellä poistaa vain siksi, ettei pidä siitä? Eikö kurjatkin asiat ole osa elämää? Jos menisi aivan överiksi niin kyllä sen ymmärtäisi, mutta ei se ole normaalia, että toisen viestejä vain katoaa foorumilta, kun 5 nevaria on käynyt ne sieltä poisäänestämässä. Niin, enhän ole tämän sivuston luoja, kunhan vain ihmettelen. Keskustun pitäisi olla sallittua :)

Se miinusten antaminen on varsin hyvä tapa estää häiriköiden rellestys. Välillä joku antaa miinuksen sellaiselle viestille, josta on eri mieltä. Niin ei pitäisi kuitenkaan tehdä. Luulisin sinun viestejesi saaneen miinusta koska ne oli huolimattomasti kirjoitettu, eivätkä sisältäneet mitään perusteluja. (Ei edes ihan lyhyitä.) Myös se viesti naisohjaaja ketjussa oli loukkaava, vaikka sen vitsinä ehkä kirjoititkin. Sen lisäksi viestisi on täynnä kirjoitusvirheitä (esim. "Keskustun") ja niissä on käytetty ärsyttäviä lyhenteitä esim. "nevari".

Kannattaa oikeasti lukea noita ohjeita mitä tämän ketjun ensimmäisestä viestistä löytyy. En minä ihan huvikseni niitä siihen ole lisännyt.

Keskustelu on sallittua, jopa suotavaa. Siis KESKUSTELU. Epämääräiset "Tarantino on kingi"-viestit eivät ole keskustelua.

edit. Irtosihan sieltä Vapermanilta todella pätevää juttuakin, (viimeksi katsottuja elokuvia-ketjussa Stalingrad elokuvasta) plussiakin sille tulee koko ajan.

Keskustelut