Etusivu Foorumit Legendaloota Parhaat Youtube-kanavat Vastaa aiheeseen: Parhaat Youtube-kanavat

#152410
Brutus
Osallistuja

Youtuben pahamaineisen sattumanvarainen algoritmi heitti kerrankin huikean hienon löydön. Tim Fletcher -nimisen psykologisten juttujen parissa työskentelevän kaverin kanava käsittelee lapsuusajan traumoja, ja miekkonen on pistänyt sinne kymmenien videoiden edestä luentoja ja esitelmiä aiheesta kasvatuspsykologian ym. näkökulmasta selkeän kansankielisesti esitettynä. Aivan huikean opettavaista settiä, ja tällaisen kuunteleminen auttaa vähän ymmärtämään ihmisten perimmäisiä ahdistuksen aiheita.

Yksi juttu mitä olen noista oppinut, että valitettavan usein vanhempien kämmäilystä voi seurata lapsille elinikäiset traumat vaikkei kotona viinaa vedettäisikään. Pelkästä välinpitämättömästä asenteesta voi seurata vaikka minkälaisia traumoja, kun lapsi kokee ettei tule rakastetuksi omana itsenään. Näistä tuli ensimmäisenä mieleen joku Mike Tyson, joka vanhemmiten ymmärsi seksiaddiktionsa johtuvan äitinsä hyljeksimäksi tulemisesta lapsena. Tony Halme oli kanssa oikea ”poster boy” lapsuuden traumoille: mies ei kyennyt eläesssään edes muodostamaan rehellisiä ihmissuhteita varsinkaan naisten kanssa, sisäistä turvattomuutta kompensoitiin huumeilla ja steroideilla, ym.