Naisten jalkapalloilu
Foorumin päävalikkoon › Legendaloota › Naisten jalkapalloilu
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu

Jautsi
120 viestiä
Kävin Kuopiossa katsomassa KuPSin naisten jalkapallo-ottelun tuossa jokunen viikko sitten. Ihan hyvä peli. KuPS voitti ONSin 2 - 0. KuPS on tehnyt erittäin onnistuneita pelaajahankintoja ja hyviä kotimaisiakin joukkueesta löytyy.
Nyt olen katsellut naisten jalkapallon MM-kisoja. Täytyy sanoa, että parempaa peliä kuin kotimaiset miesten ottelut. En tiedä mistä johtuu. Jotenkin taktisempaa ja jopa teknisempää.
Nyt on kisoissa päästy siihen tilanteeseen, että alkulohkot on pelattu ja jollain ihme magiikalla päädyttiin tilanteeseen, jossa kaikki kahdeksan jatkopeliä pelataan eurooppalaisen ja muualta kuin Euroopasta tulevan joukkueen välillä. Se on minusta hieno homma ja osoittaa sitä, että ei pelata pelkästään rahan voimalla. Toivon kovasti että Kamerun pääsisi jatkoon. Ajara Nchout teki vaikutuksen maaleillaan Uutta-Seelantia vastaan. Hollannilla on myös hyvä joukkue.

Jautsi
120 viestiä
Eilen päättyivät naisten EM-kisat jalkapalloilussa. Englanti juotti Saksalle karvaan kalkin voittamalla mestaruuden. Loppuottelu päättyi lukemiin 2 - 1. Se ei ollut kisojen paras peli, en äkkiseltään keksi mikä olisi se paras ollut, mutta hienoja joukkueita ja upeita pelaajia sain ilon katsella. Loppuottelun paras puoli taisi olla se, että molempien joukkueitten päävalmentajana toimi nainen. Jotenkin kummalta tuntuu, kun miehet valmentavat naisia. Hyvä että Suomellakin oli nainen valmentajana.
En ole vissiin kovin kummoisesti seurannut naisten maajoukkuepelejä, koska kuvittelin Hollannin voittavan kisat. Sen sijaan myönteisen yllätyksen tasollaan tarjosi monikin joukkue. Ranskan kova taso oli minulle yllätys. Ja vaikka Ranska kukisti ensimmäisessä ottelussaan Italian suurin numeroin, oli Italia sittemmin todella pirteä. Myös Portugalin peliä tykkäsin katsella. Belgia tarjosi kelpo vastuksen huippujoukkueille - yhdessä pelissä oli katsomossa Belgian värein puettu Obelix juhlimassa maalia. Kaikki Pohjoismaat olivat saaneet joukkueensa kisoihin, mutta menestys jäi Ruotsin hotteille. Loppuottelu jäi haaveeksi, kun Englanti rymisteli voittoon suurin numeroin.
Kuopiossa kävin katselemassa yhden naisten ykkösen pelin. KuPSin akatemia peri niukan voiton VIFK:sta. Olivat muuten aika tasavahvoja, mutta KuPSilla oli joukkueessaan Anna-Stina Simonen, joka esiintyi eri pirteästi. Hän näkyy jo pelaavan Kansallisessa liigassakin.

barros
1504 viestiä
Ainakin kisat antavat näkyvyyttä pelaajille ja jopa Futsal lajissa Suomella on hyvä joukkue olemassa. Jossain ampumahiihdossa joukkuetta ei saada kasaan, kun atleetteja ei vaan löydy kasaan yrittämään mix yhdistelmä lajissa. Tämä vaan kertoo jalkapallon suosiosta enemmän ja oigia joukkue hyökkäys kalusteineen tais voittaa himoitun palkinnon tällä tasolla. Globaalisti Brasiliasta tai Argentiinasta voisi löytyä haastajia naisille.