Jonkinlainen leffakuvavisa
Foorumin päävalikkoon › Legendaloota › Jonkinlainen leffakuvavisa

2782 viestiä
Itsetietoisuus on se, mikä eniten ärsyttää nykypäivän roskaelokuvissa. Asylumiakin kohtaan minulla on jonkinlaista kunnioitusta, vaikka surkeita leffoja vääntävätkin liukuhihnalta. Mutta niitä tehdään sentään perinteisen eksploitaation lainalaisuuksien mukaisesti: halvalla, paljon ja myyviä aiheita. Ilmeisesti silläkin taktiikalla on yhä mahdollista tienata, kun roikottaa rimaa tarpeeksi matalalla ja pitää budjetit mahdollisimman pieninä. Se on kaikesta huolimatta aika vilpitöntä.
Piinallisimpia ovat nämä uusvanhat, överiksi vedetyt retrotoimintaelokuvat. Kung Fury, Machete, Iron Sky: The Coming Race ja mitä näitä nyt on. Niistä puuttuu vilpittömyys, joka tekee B-elokuvien omituisuuksista niin viehättäviä. Hirveästi intoa on ja kaveriporukalla ideoidessa juttu on hulvaton, budjetitkin voivat B-tuotannoiksi olla isohkoja. Mutta siitä ei pääse mihinkään, että trailerin mittainen vitsi ei toimi koko illan elokuvana.
Varsinkin kun mukaan heittää rumaa CGI:tä, tahallista epäjohdonmukaisuutta ja omille vitseille naureskelua. Sehän noissa uusvanhoissa retroleffoissa eniten ärsyttääkin, etteivät ne juuri muistuta esikuviaan vaan jonkinlaista pitkitettyä sketsiä, jonka tekijöillä on vain hämärä mielikuva parodian kohteesta.
Olikos se Commando Ninja lopulta minkään väärti?

1364 viestiä
Ei oo Warriors. Hieno leffa sekin kyllä, Walter Hill -parhaimmistoo.
Ruma CGI on muuten pilannu useita muuten ihan kohtuullisia nykypäivän roskafilmejä. Siitä häviää se retrofiilis välittömästi, kun joku umpipaska tietokonetehoste paukahtaa ruutuun. Onneks exploitaatiogenre oli 70-80 luvuilla etenkin niin vahvoilla, että niitä kahlattavia elokuvia on älyttömästi. Hyvät roskaleffat ei lopu kesken kovin äkkiä siis. Ysäriltäkin löytyy vielä helmiä.
Tää kuvan elokuva on vuodelta 1987.

2782 viestiä
Mikäs elokuva oikein oli kyseessä? Voisi yrittää herätellä tätäkin lankaa.

1364 viestiä
Mikäs elokuva oikein oli kyseessä? Voisi yrittää herätellä tätäkin lankaa.
Joo, tää on ollu aina hauska ketju kun homma on rullannut. Leffahan on siis Patrick Swayzen tähdittämä soramonttu-äksöni Steel Dawn.
Laita sä seuraavaa kuvaa!

Halloween III ?

barros
1505 viestiä
Oisko jostain Highlander kuvasta kyse?

Halloween III ?
Juu. Siinä on muuten harvinaisen järjetön elokuva.

1364 viestiä
Heh, Halloween kolme on kyllä täysin omaa luokkaansa. Nautin kyllä suuresti kyseisestä leffasta, siinä on sopivasti camp-arvoja ja älyttömyyksiä. Ja Tom Atkins viiksineen.
Laitetaas tästä seuraava kuvatus.

Ken Russellin Muutostiloja?

Ken Russellin Muutostiloja?
Aivan oikein! Hieno elokuva yhdeltä suosikkiohjaajistani.

1364 viestiä
Pistäs Pelimies uutta kuvaa ettei jämähdetä heti alkuunsa

546 viestiä
Kuten todettu aiemmin, olen sen verran edelleen pihalla kuvien lisäämisestä eli jatkossakin, joku muu saa laittaa seuraava kuvaa kehiin, jos allekirjoittanut sattuu arvaamaan oikein😄

1364 viestiä
Mä jatkan jossei kukaan muu halua ottaa koppia.

Manco
91 viestiä
Dream Warriors, me ollaan unien sotureita kaikki?

2782 viestiä
Hemmetti, tän mäki olisin tunnistanut.

1364 viestiä
Aivan oikein! Saattaa hätkähdyttää, mutta väitän että siinä on jopa koko franchisensa paras elokuva!

Väitän, että ei ole.

Manco