Keskustelua unista.

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Keskustelua unista.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

23.01.17 klo 20:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Taas tuli mieleen yksi uni vuosien takaa mieleen.

Unessa olin mökin takkahuoneessa, joka oli jostain syystä tavallista pimeämpi, synkempi ja likaisempi. Unessa istuin ihan tavallisesti takkahuoneessa olevaan tuoliin ja ihan tuolin vieressä oli jostain syystä sellainen muutaman metrin levyinen ja pituinen vesiallas. Yhtäkkiä vesialtaasta nousee sellainen rupinen/mätänevä käsi, joka tarttuu jalkaan kiinni ja alkaa vetämään allasta kohti, uni loppuu siihen.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

25.02.17 klo 10:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Viime yönä tuli taas nähtyä outoa unta.

Olin joidenkin henkilöiden kanssa jossain ihan ihme paikassa ja sitten yksi seurueeseen liittyvä veti esiin webley-revolverin ja ampui katuvalon hajalle. No, sitten muutkin seurueesta halusivat alkaa ampumaan ja yksi henkilö ampui pari laukasta eikä osunut mihinkään.

Itsellä oli niin kova halu päästä ampumaan että yritin ottaa asetta henkilön kädestä. No lopulta kun pääsin ampumaan, niin Ben Kingsley:n näköinen henkilö tuli ottamaan aseen pois ja sanoi että minulla ei taida olla lupaa siihen.

Muistaakseni Kingsleyn näköisellä henkilöllä oli sellainen vanha kaapu päällä.

Joku
Käyttäjä
1364 viestiä

25.02.17 klo 12:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mun unessa oli myös revolveri. Ammuin jotain kimppuuni hyökännyttä äijää pienellä mustalla revolverilla, jonka jälkeen kyseinen heppu muuttu koiraks. Koira oli viä hyvin samannäköinen kuin oma koirani. Tämän jälkeen koira loikkas parvekkeelta alas. No mä lähin sitten juokseen hirveetä kyytiä alas kattoon, että kävikö pahasti. Koiran luo päästyäni huomasin sen muuttuneen sellaseks lelukoiraks jossa oli vedettävä naru, jonka jälkeen koira päästi haukkuääntä. Tän jälkeen joku iso musta auto, ehkä joku chevy-farmari, lähti jahtaan mua. Hiukan psykedeelinen uni. Sopis hyvin johkin David Lynchin leffaan.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

19.03.17 klo 19:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näin viime yönä, jossa olin jossain isossa aulan tapaisessa paikassa joka lensi. Se lensi siis jonkun kaupungin yllä, jossa näkyi paljon sumua. Kaupunki näytti vähän helsingiltä, tosin kaupungin keskellä oli ilmeisesti jokin voimalaitos ja merta ei näkynyt lainkaan. Muistaakseni unen lopussa kulkuväline yritti laskeutua joka kuitenkin epäonnistui niin että laite tippusi maahan.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

04.07.17 klo 10:24 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näin juuri unta, että katselin suomalaista toimintaelokuvaa. Leffa oli pöljä mutta viihdyttävä ja muistan ajatelleeni, että kunhan leffa loppuu, käyn antamassa sille Leffatykissä kolme ja puoli tähteä.

Elokuvan alussa esitellään päähenkilöt, kaksi veljestä, joilla molemmilla on vakoojan taitoja. Toinen veljeksistä on taitava hakkeri, tiirikoija ja hiiviskelijä, toinen taas kova poika tappelemaan. Alkukohtauksessa esitellään kumpikin hahmo normaalien toimiensa parissa, jolloin paljastuu, että hakkeriveljes on sortunut rikoksiin, toinen taas lain ja järjestyksen suojelemiseen.

Veljesten entinen työnantaja kutsuu heidät luokseen, jolloin velipojat kohtaavat ensimmäistä kertaa vuosiin. Paljastuu, että tyyppien välit eivät ole ihan kunnossa, mutta työnantaja selittää, että nyt tarvitaan heidän molempien kykyjään ja pläp pläp pläp. Selviää, että Suomi on liittynyt NATOon ja Suomenlahden saaristossa on tukikohta, johon heidän täytyy murtautua suorittamaan jokin tehtävä.

Murtopuuhat sujuvat rutiinilla ja veljekset löytävät itsensä rähjäisestä huoneesta, jossa on paljon kuvaputkinäytöllä varustettuja tietokoneita. Tällöin "hyvä" veljes kääntyy "pahaa" veljestä vastaan ja lyö hänet käsiraudoilla kiinni kanaverkkoon, koska "paha" veljes kuitenkin pilaisi kaiken. "Hyvä" veljes lähtee suorittamaan tehtävää. "Paha" veli yrittää irrottautua, mutta aikansa temmottuaan epäonnistuu ja rojahtaa kiukkuisena istumaan. Silloin hän näkee, etteivät vakoojaveljekset olekaan ainoat tukikohtaan murtautuneet. Hieman syrjemmällä tukikohdassa saapastelee asepukuinen mies, ja yllättäen jostain rakennuksesta ammutaan raketti, joka tekee miehestä jauhelihaa.

Havaintoa ei selitellä sen enempää, vaan tehdään nopea leikkaus tukikohdan henkilökuntaan. Paljastuu, että tukikohdassa on ollut kansalaisvelvollisuuttaan suorittamassa joukko sivareita. Sivareilla on yllään maastopuvut ja käsissään rynnäkkökiväärit, ja kantakersantti selittää, että koska he ovat sivareita ja heidän palveluksensa on nyt ohi, he joutuvat luopumaan seremoniallisesta krenatöörin arvostaan. Krenatöörin arvo mainitaan erikseen englanniksi, saksaksi, suomeksi ja kreikaksi, ja näin vihjataan, että tukikohdassa on monenmaalaisia joukkoja.

Sivarit juttelevat keskenään tyytyväisinä ja yksi heistä (Sami Hedbergin näköinen) lähtee ulos tupakalle. Hän kävelee sinne tänne ja kompastuu yllättäen räjähtäneen sotamiehen ruhoon. Kamera laskeutuu maan tasalle ja rähmällään lojuva Hedberg kääntyy tulosuuntaansa kauhistuneen näköisenä. Kamera tarkentuu Hedbergin taakse, jolloin siellä näkyy singolla aseistautunut terroristi. Terroristi ampuu raketin ja Hedbergin persuksista lentää lihankappaleita ja verta samalla kun Hedberg irvistelee tuskallisesti. Kamera nousee hetkellisesti hieman ylemmäs, jolloin näemme, ettei Hedbergillä ole enää jalkoja. Hedberg lähtee ryömimään eteenpäin, mutta saa aiemmin kuolleen sotilaan suolia suuhunsa. Hedberg yrittää ottaa suolet käsillään pois, mutta kuolee kesken toimituksen ja hänen naamansa putoaa mutaan ihmisen sisälmykset hampaiden välissä.

Valitettavasti heräsin tässä kohtaa enkä saanut koskaan tietää, miten elokuva loppuu.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

13.07.17 klo 12:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tällä kertaa näin unta, jossa luin synkkää ja tieteispainotteista Aku Ankka -jatkista. Unessa mainittiin erikseen, että jatkiksen kirjoittajalla oli skitsofrenia.

Sarjiksen alussa esitellään maailma, joka muistuttaa Blade Runneria. Ankkalinna on valtava sateinen metropoli, johon aurinko ei koskaan paista ja joka muistuttaa enemmän jättimäistä teollisuuskompleksia kuin ihmisten asuinpaikkaa. Lyhyet matkat liikutaan liukuhihnojen päällä, pitemmät matkat luotijunilla. Maailmaa hallitsee tuntematon johtaja. Tavalliset asukkaat on pakotettu maksamaan valtavia veroja. Ihmiset ovat jakautuneet useampaan ryhmään:

Tahdottomat — ihmisiä, jotka ovat sortuneet johtajien aivopesuun eivätkä enää välitä. Tavoiteltu ja arvostettu tila.

Nukuttajat — ihmisiä, jotka eivät ole luopuneet vapaasta tahdostaan. Nimitys "nukuttaja" tulee siitä, että useimmat nukuttajat eivät tee työtä, vaan tyrmäävät tahdottomia ja ryöstävät näiltä sen mitä tarvitsevat. Tahdottomat eivät ihan rehellisesti sanottuna vaan välitä, joten asia ei ole suuri moraalinen dilemma. Aku Ankka on yksi nukuttajista.

Robotit — tekoäly kehittyy jatkuvasti, mutta on toistaiseksi helposti tunnistettavissa, vaikka otuksen ulkonäkö olisikin täysin ihmismäinen. Sarjiksen alussa Aku lukee Baba Jaga -uutispalvelua, joka ilmoittaa, että uusin tekoäly kykenee tuottamaan ei-deterministisiä vasteita ärsykkeisiin.

Korttelivahdit — koskaan ei tiedä, kuka on johtajien kätyri.

Tarinan alussa Aku Ankka elelee normaalia helvetillistä elämäänsä Ankkalinna-metropolissa. Korttelivahti tarkkailee Paratiisitietä. Aku "nukuttaa" tahdottomia. Naapuri ostaa koko palkallaan Sihi-juomaa ja juopottelee, kunnes rahat loppuvat. Aika kuluu ja Aku huomaa, että yhä useampi tahdoton naapuri on korvattu tätä muistuttavalla robotilla. Korttelivahdilla tuntuu olevan jotain tekemistä asian kanssa.

Eräänä päivänä Aku hyppää luotijunaan korttelivahdin perässä ja lähtee seuraamaan tätä. Seuraa runsaasti jännittävää seikkailua ja toimintaa futuristisessa kaupungissa. Korttelivahti menee valtavaan rakennukseen syrjäkaupungilla ja Aku seuraa häntä. Pahaksi onneksi korttelivahti on huomannut Akun ja kolkkaa hänet.

Herätessään Aku on valtavalla avaruusasemalla. Hänet viedään johtajan luokse. Paljastuu, että johtaja ei olekaan yksittäinen henkilö, vaan asemalla odottavat kaikki Aku Ankka -sarjojen roistot ja mahtimiehet. Roope-setä. Lusku. Musta Pekka. Mustanaamio. Kaikilla on kasvoillaan irvokas naamio, joka ei kuitenkaan riitä peittämään kantajansa todellista henkilöllisyyttä.

Pomot selostavat, että tahdottomien aivot on määrä korvata robottiaivoilla yksi kerrallaan. Vaikka tahdottomat ovat periaatteessa helposti ohjailtavia, niin robotit ovat paljon luotettavampia.

Tässä vaiheessa heräsin. Tosin luulen, että sarjiksen oli tarkoituskin päättyä synkästi ja ilman todellista ratkaisua Ankkalinnan masentavaan tilaan. Paras ratkaisu tietenkin olisi, että Akun aivot korvattaisiin robottiaivoilla ja hän palaisi Paratiisitielle onnellisena ja hyödyllisenä yhteiskunnan kansalaisena.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

27.07.17 klo 22:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näin tässä yksi yö-unta, jossa mulla oli käsien ulottuvilla sellainen laatikko, joka oli täynnä vanhoja videoita. (Tykkään esim. vanhoista mainoksista, kanavailmeistä, virityskuvista tai ihan vaikka elokuvista mitä ei olla pahemmin remasteroitu) Muistaakseni laatikossa oli myös yksi mustaviitta piirretty. Kuitenkin unessa pääsi käymään niin, että laatikko siirtyi aina muualle, kun olin ottamassa sitä käteen.

Sain saman yön aikana myös unihalvauksen. Tuntui siltä kun oltaisi painettu patjaa vasten ja kaiken lisäksi unihalvaus puhui. Sanoi perkelettä sellaisella vääristyneellä kiimeällä äänellä. En nähnyt kuitenkaan mitään, koska nukuin vatsallani.

barros
Käyttäjä
1505 viestiä

27.07.17 klo 23:11 - linkitä tähän kommenttiin: #

Unessani osaan vain lentää pilvien lomassa. Näen kuitenkin ylhäältä selvästi rakennukset pihoineen. Tämän kaiken tietysti ilman Ray Ban laseja. Eräs ilta käväisin mytologisen ja kristallin kirkkaassa peliluolassa ja voi että väriloisto ja varjot kohtasivat kuin parhaasta noirista, johon sotkettu Vice Cityn tyylitietoisuutta. Tietenkin ostin kasan erittäin vanhoja boostereita, joita hyllyllä riitti vaikka maailman tappiin asti. Herätä kuitenkin täytyi ja päässäni soi ensin Heartstonen yksi tunnuslause peliäänistä "Im flying". Aamulla poltan savukkeen ja pistän sopivaa musaa ja syön edellisen illan loput mässyt kevyesti, mutta todellakaan en tunne olevani kovin aamuihminen. Sarjakuvista tutun Karvisen kanssa poden maanantaikrapulaa ajatellen viikonloppua.

Saa nähdä millaiset unelmat 4.8. alkavissa yleisurheilun mm-kisoissa saavat ilmoitetulla joukkueella kasaan. Joku asia, jos mikä tulisi tutkia on mitallien haaliminen vielä 90 luvun taitteessa sujui Suomella.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

15.10.17 klo 20:11 - linkitä tähän kommenttiin: #

Koin lauantai aamuna oudon "unen". Herään ja tunnen olevani hereillä ja katson kelloa joka näyttää klo 14. Alan sitten miettimään että miten ihmeessä tässä on näin käynyt sillä, yleensä viikonloppuisin herään klo 8-9. En muista kuinka pitkään unta kesti, mutta sitten säpsähdin ja heräsin ja katsoin kelloa joka oli jotain 8.

Eipä tämä mikään kovin kumma ole, muttei itselle ole ennen käynyt tuollaista.

Brutus
Käyttäjä
1281 viestiä

16.10.17 klo 03:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

11.12.17 klo 16:38 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näin pari yötä sitten unta, jossa oli ilmeisesti jokin juhlapäivä ja ostin kaupasta pullon viiniä(?). Viinipullon kyljessä oli unessa jokin tekokukkasen näköinen homma. Kun pääsin kotiin, niin viinipullo oli muuttunut pakkaukseksi, jossa luki: Meksikolaisia riisikakkuja. Unessa oli myös paljon tuttuja ihmisiä, jotka käyttäytyivät kummallisesti.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

19.05.18 klo 00:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näin taas vähän aikaa sitten ase aiheista unta.

Olin unessa ilmeisesti jossain kesämökillä ja veljeni oli saanut jonkun voimakkaan kiväärin (ehkä sako TRG?). Jossain vaiheessa kivääri annettiin mulle ja aloin matkimaan terminator (1984) elokuvasta asekauppiaan puheita, muistaakseni?

Outo uni.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

11.06.18 klo 17:24 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näin viime yönä unta jossa katselin televisiota ja sieltä oli juuri alkamassa beverly hills kyttä 3-elokuva. Tv:ssä sanottiin että elokuva on kauhukomedia ja melko synkkä.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

17.07.18 klo 19:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

En muista nähneeni koskaan aikaisemmin tällaista unta.

Muistikuvat unesta ovat vähän epäselvät. Muistan että kannan jossain pimeässä puistossa koria, jossa on kanamunia.

Sitten yhtäkkiä olen siirtynyt ilmeisesti johonkin vankilaan ja kävelen vartioiden kanssa kohti jotain huonetta, tässä vaiheessa minulle selviää että olen yksi 21:stä? jotka on tuomittu kuolemaan rikoksesta ja minua ollaan juuri viemessä teloitettavaksi. Tässä vaiheessa unta aloin jotenkin miettimään että tämä ei ole totta ja yritin saada unen loppumaan, mutta en saanut itseäni heräämään.

Tässä kohtaa alkoi oikeesti pelottamaan. En tiedä olenko koskaan tuntenut unen aikana tällaista pelontunnetta. Uni jatkui viellä sen verran että käveltiin huoneeseen, jossa oli sähkötuoli (Huoneeseen käveltiin toisen huonen kautta, jossa oli jokin hirttotasanne?). Uni loppui suurinpiirtein siihen kun mut laitettiin istumaan sähkötuoliin. Voitte arvata miten paljon pelkäsin tossa kohtaa.

Vielläkkin alkaa jännittämään, kun tuota unta ajattelee. En muista milloin olisi pelottanut aiemmin yhtä paljon.

barros
Käyttäjä
1505 viestiä

18.08.18 klo 06:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Aika lennokkaita unia taas tässä viime aikoina. Pari tuttavaa naista kumpainenkin alkaa tanssia ja jossain vaiheessa itsekin tuotaa hommaa katsellessa ryhdyn leikkiin mukaan. Yhtäkkiä huomaan molempien päiden päällä olevan jonkunlainen monsteri, kuten Crash Bandicootin se paras ase* toisia vastaan.

Toinen uni vähän ei niin tylsä, mutta jotain satua tai kirjaa luki joku toinen ja näin mitä luettiin, mutta en muista muuta kuin "Antoni" nimen tuosta unesta. Voisi heti herätessä koittaa pitää jonkinmoista kirjanpitoa, jos nuo unet jossain sattuisi tärkeää asiaa edustaa.

Demonimaski:

http://static1.gamespot.c...23/1239113/3198899-c4.jpg

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

01.10.18 klo 08:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kaksi kasarimuusikkoa (valkoiset pikkutakit ja aurinkolasit) elävät huvijahdillaan ja säveltävät pursirockia. Heidän suurin kappaleensa on Cannibal Feroxin [www.youtube.com] tunnusmusiikki, mutta huonommin soitettuna.

Aika ajoin muusikot ottavat vastaan vieraita aikeenaan murtautua pop-valtavirtaan. Valitettavasti musiikilliset lahjat eivät siihen riitä, joten pyrkyrit päättävät lisätä show'nsa mielenkiintoa lavastamalla veneensä riivatuksi.

Paljastuu, että purrella kummittelee oikeasti. Haamu rankaisee muusikoita röyhkeydestä riivaamalla heidän skeittilautansa. Uni loppui FPS-tietokonepelien tyyliin kuvattuun kamera-ajoon, jossa skeittilauta leijuu kasvojen korkeudella ja liukuu eteenpäin, päällään muusikoilta rangaistusluontoisesti viety college-muistopesäpallo. Viimeisinä sanoinaan skeittilauta ilmoittaa olevansa kohtalon airut.

Tässä vaiheessa heräsin omaan nauruuni. Ensimmäinen kerta kun niin kävi.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

02.11.18 klo 11:27 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olin unessa Chucky. Hyppelin kerrostalon ikkunaräystäältä toiselle ja kurkin kaihtimien välistä, mitä ihmiset puuhailivat. Murhaamiseen asti en päässyt. Valitettavasti?

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

07.12.18 klo 22:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

Näkemiäni unia viime aikoina.

Katsoin jostain syystä tietokoneen näytöltä jotain vlogia? Jossa nuori nainen on vaatekaupassa ja kuvaa vlogia? Sitten tämä nainen kävelee jonkun mallinuken luokse ja alkaa sanomaan jotain (nainen puhui englantia, mutta kuulin aksentin, niin ei tainnut olla englanninkielinen äidinkieleltään) sitten tästä mallinukesta kuuluu ääni what is your name. Sitten tää nainen sanoo oh thats not a mannequin hätääntyneellä äänellä. Tähän uni päättyi. Mallinukella oli vanhan naisen ääni ja mielestäni jonkinsortin turkkis ja hattu päässä. Kumma kyllä uni tuntui aluksi hyvin todentuntuiselta ja herättyäni mietin hetken aikaa, että näinkö tälläisen videon vai oliko se unta.

Yhdessä toisessa unessa olin kesämökillä ja hirveän isot aallot iski järvellä. Kesämökki sijaitsee saarella niemenkärjessä ja sinne pääsee vain veneellä. Jostain kummasta syystä niemenkärjessä oli jokin mäen tapainen jossa jänis ja rotta juoksentelivat. Katsoin unessa kumminkin rantaa kohti ja näin että vesi oli kunnolla noussut. ensimmäinen aalto iski puoleen pihaan saakka (noin 8m rannasta) ja toinen aalto löi niin kovaa että vesi nousi miltein etuoven kuistille saakka (kuisti on noin 80cm korkea) Aallot oli kuin tsunameja ja aloin unessa pelkäämään että pian aallot vie koko kesämökin mennessään. Unessa mökillä oli tuttuja ihmisiä, mutta he eivät välittäneet tilanteesta lainkaan.

Tämän unen näin pari päivää sitten. Unessa olin jossain metsässä ja menin johonkin majaan sisälle. Majassa oli pöydällä noin talitiaisen kokoinen elävä kimalainen. Unessa en siitä hirveästi välittänyt, mutta taisin sanoa, että tuohon majaan en mene niin pitkään kuin otus on siellä.

Brutus
Käyttäjä
1281 viestiä

12.12.18 klo 20:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jautsi
Käyttäjä
123 viestiä

15.12.18 klo 11:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Viime yönä näin unta Ingmar Bergmanin uusimmasta elokuvasta, jonka lopussa oli nerokkaasti tehty kaksintaistelu, aseina heittopuukot. Herättyäni yritin muistella millä tavalla se kaksintaistelukohtaus mahtoi olla nerokas, mutta en muistanut siitä juuri mitään. Itse asiassa taisikin olla niin, että sitä kaksintaistelukohtausta alettiin kehua jo siinä elokuvassa, kun paikalle ilmaantui jokin elokuvakriitikko.

Keskustelut