Ihmistyypit Ärsyttää

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Ihmistyypit Ärsyttää

Miihkali
Moderaattori
2642 viestiä

24.03.19 klo 22:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:

Jonkun Trumpin kohdalla tästä kohkattiin vuosikausia, mutta nyt sekin salalìitto on ihan virallisesti kuopattu.

Mielestäni epäilyjä Trumpin Venäjä-kytköksistä ei voi pitää salaliittoteoriana sanan paranoidissa merkityksessä. Yhdysvaltain oikeusministeriö katsoi syytökset siinä määrin uskottaviksi, että piti asian selvittämistä perusteltuna. On aika liikuttavaa, jos uskoo olevansa aihetta työkseen tutkivia ammattilaisia paremmin perillä asiasta. Muellerin tutkintahan sitä paitsi löysi todisteita monenlaisista rötöksistä, mutta Trump itse oli ainakin tässä suhteessa viaton.

Eri asia sitten on, jos vieläkin jankkaa Trumpin henkilökohtaisesti juonineen venäläisten kanssa, vaikka päinvastaisesta on nyt mustaa valkoisella. Silloin kyse tosiaankin on salaliittoteoriasta, koska selvästikään mikään todiste ei riitä vakaumusta kumoamaan. Itse missään vaiheessa uskonut Trumpin henkilökohtaiseen syyllisyyteen, mutta eipä se uskon asia olekaan vaan tiedon, ja sitä tietoa ei ilman Muellerin tutkintaa olisi. Jos tästä jotain opitaan, niin se, että oikeusprosesseissa kannattaisi aina odottaa lopputulosta ennen kuin tekee johtopäätöksiä. Totta kai on mahdollista, että uusia todisteita ilmaantuu myöhemmin, mutta toistaiseksi on viisainta pysyä odottavalla kannalla.

Yleisempien Venäjä-teorioiden kohdalla en myöskään puhuisi varsinaisista salaliittoteorioista, koska tiedetään varsin hyvin, että Venäjä investoi huomattavia summia hybridivaikuttamiseen ja vakoiluun. Niiden merkitystä kyllä liioitellaan huomattavasti, mutta Venäjän todellinen tavoitehan ei olekaan sanan varsinaisessa merkityksessä vaikuttaa, vaan se haluaa kylvää epäluuloa ja epäsopua.

Ärsyttävistä ihmistyypeistä puhuttaessa salaliittoteoreetikoissa raivostuttavinta on mielestäni tapa, jolla mikä tahansa todiste saadaan taivuteltua osaksi isompaa salaliittoa.

EDIT: Mutu poistettu, seuraavassa viestissä oikeaa asiaa.

Miihkali
Moderaattori
2642 viestiä

27.03.19 klo 15:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pureuduin salaliittoteoreetikon psyykeen huolellisesti Google-haun avulla. Tässä referaatti erään tutkimuksen abstraktista [eprints.lse.ac.uk].

Sen mukaan salaliittoteorioihin uskomista selittää vahvimmin ”vaikutusvaltaisia toimijoita” kohtaan tunnettu epäluulo. Vastaavasti luottavaiset ihmiset harvemmin uskovat salaliittoihin. Ihmisen poliittiset näkemykset syntyvät jo varhaislapsuudessa kasvatuksen, ihmissuhteiden ja koulutuksen vaikutuksesta, samoin ”salaliittoideologia” tai sen puute. Herkkyys salaliittouskomuksille on kuitenkin riippumaton oikeisto–vasemmisto ja demokraatti–republikaani -akseleista.

Tietyt ihmisryhmät ovat muita alttiimpia salaliittouskomuksille. Esimerkiksi afroamerikkalaiset suhtautuvat kohtaamansa syrjimmän vuoksi epäluuloisesti auktoriteetteihin. Vuosina 1965–1980 syntyneet amerikkalaiset taas varttuivat Vietnamin ja Watergaten ilmapiirissä. He uskovatkin muita ikäluokkia herkemmin salaliittoihin.

Poliittinen näkemys vaikuttaa kuitenkin siten, että ihmiset omaksuvat omaa maailmankuvaansa tukevia uskomuksia. Esimerkiksi demokraatit uskovat republikaaneja useammin, että Bushin hallinto oli WTC-iskujen takana. Republikaanit taas uskovat demokraatteja useammin, ettei Obama ole amerikkalainen.

Oma huomio: luottamuksen puute selittää, miksi salaliittoteoriat ovat marginaalia länsimaissa mutta todella suosittuja epävakaissa diktatuureissa, kuten Lähi-idässä tai Venezuelassa. Myös Yhdysvalloissa on perinteisesti suhtauduttu epäluuloisesti hallitukseen, ja tendenssi on vuosi vuodelta vahvistunut.

doomsdaymachine kirjoitti:

Salaliittoteoreettikot ovat usein melko arvokonservatiivisia, kuten meren takainen seko Alex Jones.

Poliittinen kanta ei ilmeisesti siis korreloi salaliittoteorioiden kanssa. Sen verran DDM:n väitteessä voi kuitenkin olla perää, että viime vuosina juuri konservatiivinen oikeisto on pyrkinyt ratsastamaan salaliittoteorioilla. (Ilmastonmuutos on satua, kreationismi on totta, Obama on muslimi, maahanmuuton tavoitteena on väestönvaihto.) Liberaaleilla ja vasemmistolaisillakin on huru-ukkonsa, mutta heitä ei toistaiseksi ole länsimaissa valittu johtaviin asemiin.

Jos pitäisi veikata syytä, niin länsimaiden radikaalivasemmisto on radikaalioikeistoon verrattuna pieni ja marginaalinen. Radikaaleissa ryhmissä salaliittoteoreetikoiden suhteellinen edustus on voimakkaampi ja he voivat sitä kautta tuoda näkemyksiään osaksi poliittista valtavirtaa. Tämä tulee kuitenkin kristallipallosta, ei edellä mainitusta tutkimuksesta.

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

27.03.19 klo 15:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuli tästä Miihkalin hienosta viestistä mieleen, mitenköhän paljon Amerikan ja Euroopan erilaisella historialla mahtaa olla vaikutusta salaliittoteorioiden suosioon ja muotoon. Yhdysvallathan ei tunnetusti ole mikään eurooppalaistyylinen vanha yhtenäinen kansallisvaltio vaan valistusajan klassisen liberalismin ja yksilökeskeisten kristillisten suuntausten hengessä kokoon kursittu tilkkutäkki, jossa auktoriteettiviha ja epäluulo erityisesti keskushallintoa kohtaan on pelkästään historiallisista ja kulttuurisista syistä perinteisesti kova.

Alex Jones vaikuttaa ainakin omaan silmään nimenomaan amerikkalaistyyliseltä liberaalikonservatiivilta, jolla on koko ajan kova höyry nimenomaan keskushallintoa vastaan ja kaikinlaisista pienistäkin yksilönvapautta ja aseenkanto-oikeutta rajoittavista puheenvuoroista nostetaan kauhea paranoidinen äläkkä. Alex Jonesilla on vielä huomattava yleisö kotimaassaan. Vaikea kuvitella kumpaakaan täysin samanlaisessa muodossa ainakaan Euroopasta, vaikka täälläkin salaliitelyä todennäköisesti harrastetaan paremmissakin piireissä.

Itse olen elänyt pitkään siinä käsityksessä, että globalisaation ajalla näistä ns. liberaaleista aatteista on tullut niin valtavirtaa meilläkin, ettei perinteinen konservatiivisuus ja kansallismielisyys enää näy tai kuulu katukuvassa eikä mediakaan tunnetusti [yle.fi] ole kovin sillä kannalla, päinvastoin. Jos salaliitot saavat voimansa epäluuloisuudesta systeemiä kohtaan, en yhtään ihmettele vaikka näillä kahdella ryhmällä voisi nykyoloissa jotain suhteellista yliedustusta ollakin. Etenkin kun muistaa miten vahvat historialliset juuret eurooppalaisilla valtioilla ja kulttuureilla on verrattuna vaikka johonkin Yhdysvaltoihin. Jotain Alex Jones -tyylistä ilmiötä tuskin Euroopasta voi koskaan tulla.

Miihkali
Moderaattori
2642 viestiä

27.03.19 klo 21:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Työskentelen neurologisesti poikkeavien nuorten kanssa. (Ei mitään hohdokasta, olen henkilökohtainen avustaja.) Hannu Lauerma piti kerran aiheesta luennon. Häneltä kysyttiin, miksi Yhdysvalloissa ADHD-lääkkeille kirjoitetaan selvästi Eurooppaa enemmän reseptejä.

Lauerma vastasi eron johtuvan hoitokäytännöistä. Mutta hän pohdiskeli myös sitä mahdollisuutta, että ADHD:lle altistavat geenit saattavat historiallisista syistä todella olla yliedustettuina Yhdysvaltojen väestössä. Ei sinne Amerikkaan mitkään peräkammarinpojat lähteneet.

Ei liity ärsyttäviin ihmisiin ja edelliseen viestiinkin vain aasinsillan kautta.

NikkeL
Käyttäjä
6 viestiä

21.05.19 klo 16:41 - linkitä tähän kommenttiin: #

Sellaiset, joilla on joku pakottava tarve olla seurueen alfa / kukko tunkiolla. Puhutaan alentavasti omille kavereille / seuralaisille, vähätellään heidän mielipiteitään ihan puhtaasti periaatteesta vailla tietoa asiasta ja ylipäätään pakottava tarve saada viimeinen sana joka asiassa.

Ihmiset, jotka eivät osaa olla hiljaa. Sellaiset, joiden on pakko nauraa ja huutaa muiden yli. Varsinkin sellainen kaakattava nauru, saan heti veritulpan kun kuulen sellaisen.

Dekkari
Käyttäjä
259 viestiä

12.06.19 klo 21:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pidän toisinaan väittelystä ja kävin lukiossa väittelykurssin. Väittely on itseasiassa melko mukavaa, jos henkilö on oikea...

Mutta, kun väittelet "väärän" ihmisen kanssa tilanne muuttuu. Eli ihmiset jotka vastaavat sarkastisesti ja eivät osaa puolustaa omaa kantaansa muuten kuin asettamalla toisen väitteen ad hominem asemaan. Jotenkin viellä ymmärrän, jos henkilöt ovat yläasteikäisiä, mutta jotkut aikuisetkin harrastavat valittettavasti tälläista.

Toinen on se jos ihminen ei osaa puolustaa omaa väittämäänsä mitenkään ja heittää jatkuvasti vastaväitteen. Vastaväite ei kuitenkaan ole varsinaisesti sellainen, joka tukisi henkilön omaa väitettä. Legendaarinen esimerkki voisi olla, että kaksi ihmistä keskustelee siitä oliko Hitler paha ja toinen sanoo, että Stalin oli viellä pahempi. https://fi.wikipedia.org/...A4_tuottaa_yhden_oikeuden

Miihkali
Moderaattori
2642 viestiä

12.06.19 klo 21:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pidin nuorempana väittelystä. En enää. Retoriikalla voi todistaa mitä tahansa.

Yhdysvalloissa toimi 1800-luvulla Seteettinen seura, joka järjesti julkisia väittelyjä siitä, onko maa pyöreä vai litteä. Seteettinen seura oli litteyden kannalla. Yleensä väittelyn jälkeen suurin osa yleisöstä arvioi heidän tarjonneen vastustajia vakuuttavammat argumentit.

Väittely on vähän kuin tennis. Siinä voi olla hyvä tai huono. Mutta väittelyn voittaminen ei vielä kerro todellisuudesta mitään.

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

12.06.19 klo 22:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vähän sama homma kuin Miihkalilla. Joskus idealistisina nuoruusvuosina kun oli vielä jonkinlaista naiivia uskoa homo sapiensiin, väittely oli ainakin teoriassa hauskaa. Vanhemmiten sitä huomaa, että ihmisille on keskimäärin oikeasti ihan sama onko joku argumentaatio just oikein tai loogista, kunhan se päällisin puolin kuulostaa kivalta. Monelle se sanojan henkilö ja auktoriteetti on yksistään merkitsevin juttu, ja homma hajoaa siksi yleensä pelkäksi ad hominemiksi ja henkilöön käymiseksi.

Naisten kanssa väitellessä erityisesti lähistöllä olevat miehet tulee yleensä white knighteina vielä kovistelemaan ja puolustamaan olipa emännän väitteissä järkeä tai ei, mistä syystä ne väittelyt menee jossain vaiheessa ihan pelkäksi kilpahuuteluksi ja "eiks sua edes hävetä, iso mies" -tyyliseksi molotukseksi. Pätee myös somessa.

Dekkari
Käyttäjä
259 viestiä

12.06.19 klo 23:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jatkan viellä. Unohdin äsken kirjoituksestani pointin ja lisää sen nyt. Pointti siis ei ollut väittely itsessään vaan siinä, että asiallinen väittely on mielestäni osa hyviä käytöstapoja. Valitettavasti jotkut ihmiset joilla käytöstavat ovat vähän hakusessa saattavat olla väittelyissäkin enemmän "asiattomaan" toimintaan turvautuvia. Suurin piirtein sellaista, että väittelyn toista osapuolta solvataan. Tyylin: vitunvassarisuvakkihomo.

Jos kuulen jonkun henkilön omaavan täysin eri näkökannan kuin itse en aloita mitään väittelyä, koska en halua, että henkilö kokee minut tuputtaja. Jokaisella on oikeus omaan näkökantaan asiassa kuin asiassa, mutta siitä huolimatta voi olla asiallinen.

Dekkari
Käyttäjä
259 viestiä

17.08.19 klo 09:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tätä ei välttämättä ole mainittu. Henkilöt, jotka vetävät kateuskortin miltein jokaiseen asiaan ja siihen yhdistettynä viellä sellainen uhrautuvaisuus/marttyyriasenne.

Luin vuosina 2011-2013 pakkotoisto.com nimistä sivustoa hyvin paljon. Yhden kerran satuin yhteen keskusteluun. Keskustelun aihe oli hihaton t-paita. Niin osa kommenteista oli tälläisia. "Suomessa ei voi kulkea hihaton t-paita päällä, kun kaikki on kateellisia sun lihaksista ja katsoo sua sen takia pahasti, yhyy"

Voisin sanoa, että ihmisten kummastelevat ilmeet tulee siitä että kävelet +5 asteessa hihaton t-paita päällä. 99% ihmisistä ei todennäköisesti ole kiinnostunut henkiön lihaksista. Lisäksi samassa keskutelussa osa kirjoittajista sanoi, etteivät suvaitse lihavia ihmisiä. Taitaa joillain ihmisillä kusi nousta päähän yllättävän helposti.

Nostelen itsekkin painoja, mutta lähinnä tuollainen kertoo mielestäni heikosta itsetunnosta.

Ilmeeni oli aika pitkälti tälläinen kun "jouduin" keskustelua seuraamaan.

doomsdaymachine
Käyttäjä
1578 viestiä

20.08.19 klo 19:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Uskovaiset ärsyttää joskus.

Minulla on tästä syystä myös korkea kynnys katsoa elokuvia missä käsitellään kiihkoilua, tai uskonnollista suvaitsemattomuutta. Tulee agressiivinen olo ja halu vetää jotakuta turpaan.

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

20.08.19 klo 20:27 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kai tässä kohtaa voi avautua yhdestä entisestä työkaverista, jonka kanssa tuli joskus kärvisteltyä pitkän aikaa, se vitutus seurasi monta kertaa kotiin asti ja pilasi monta viikonloppuakin.

Kyseessä on jonkun vuoden nuorempi tyttö, ilmeisesti oli silloin juuri vuoden tai pari aiemmin lukiosta päässyt, kesätyöläisenä samassa firmassa. Syystä tai toisesta henkilö on yksinkertaisesti päättänyt, ettei aio sitten tehdä koko kesänä minkäänlaista yhteistyötä, vastata tolkullisesti mihinkään allekirjoittaneen kysymyksiin tai auttaa yhtään millään lailla allekirjoittanutta vaan ainoastaan pyöritellä silmiään, nostaa kätensä pystyyn, mutista jotain epämääräistä ja kallistella samalla päätään. Olin tässä vaiheessa siis sanonut neitokaiselle lähinnä käsipäivää ensimmäisenä työpäivänä.

Kaikkein absurdeinta on, ettei tämä tytsy välittänyt yhtään tuliko hommat tehtyä kunnolla tai ollenkaan, kunhan ei tarvitse leikkiä tietyn henkilön kanssa. Monta kertaa joutui improvisoimaan työpaikalla pelkästään siksi että neiti näppärällä oli jotain kiinnostavampaa tekemistä tai kotiin oli muuten vain kauhea kiire ainakin puolitoista tuntia ennen työajan loppumista. Itse olen vielä vähän semmoisena välimiehenä firmassa, että kun neiti vähän kunnolla revitteli, niin vihaiset ihmiset tuli yleensä ensimmäisenä räyhäämään siitä sitten minulle.

Muiden kanssa sama neiti kehräsikin kuin kissanpentu, joten kenelle menet tästä käytöksestä valittamaan? Suora puhe tai muunlainen kommunikointi nuoren emännän itsensä kanssa oli sekin loppujen lopuksi täysin mahdotonta, joten so not.

Jos tästä nyt jotain ärsyttävää ihmistyyppiä haluaa kiteyttää, niin sellaiset keskenkasvuiset, täysin yhteistyökyvyttömät nokka pystyssä keikistelevät pissisteinit. Kaikenlaisten gangsterien ja äkäpussien kanssa olen pystynyt sujuvasti töitä tekemään, mutta tällaisen kohdalla meni kyllä komeasti kuppi nurin.

doomsdaymachine kirjoitti:

Uskovaiset ärsyttää joskus.

Varmaan kaikkia joskus. Henkkoht ei ole mitään antipatioita sellaisia normaaleja ihmisiä kohtaan, jotka ymmärtävät ainakin pitää sen sanoman omana tietonaan ja käyttäytyä ihmisiksi. SItten on erikseen sellainen tosi epämukava porukka, joka yrittää tunkea sitä sanaansa jokaiselle vastaantulijalle ja päälle häiritseviä mölinäperformansseja. Joltain videolta se hurmoksellinen kielilläpuhuminenkin on kai ihan hassua, mutta livenä oikeasti tosi ahdistavaa ja inhottavaa. Olen joskus harmikseni senkin ihmeen kokenut.

Toisaalta samanlainen tunkeilu, tuputtaminen ja häiritsevä huomionkerjäys ärsyttää kyllä tosi paljon muidenkin kuin uskisten kohdalla. Poliittiset agitaattorit ja muut vastaavat oman elämänsä saarnamiehet osaa olla pahimmillaan pirun ärsyttäviä. Netti on vielä onneksi nykyään näitä täynnä.

Dekkari
Käyttäjä
259 viestiä

20.08.19 klo 21:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

doomsdaymachine kirjoitti:

Uskovaiset ärsyttää joskus.

Minulla on tästä syystä myös korkea kynnys katsoa elokuvia missä käsitellään kiihkoilua, tai uskonnollista suvaitsemattomuutta. Tulee agressiivinen olo ja halu vetää jotakuta turpaan.

Suvaitsemattomuus on aina typerää. Varsinkaan silloin jos siihen ei löydy mitään syytä. Esim. Ihmiset, jotka ovat suvaitsemattomia seksuaalivähemmistöjä kohtaan, vetävät aina jotain ääripäitä esimerkeiksi.

E: Uskoivaisia vastaan ei minulle ole mitään ja olen itseasiassa tavannut hyvin järkeviäkin uskoivaisia ja pappeja joiden kanssa olen puhunut ovat olleet hyvin mukavia ihmisiä. Itse en kuulu mihinkään kirkkokuntaan. Uskonto on silloin hyvä asia, jos ihmisen pitää sen omana tietonaan eikä yritä tuputtaa toisille.

"Uskovaiset" jotka saa veren kiehumaan on niitä joiden mielestä homoseksuaalisuus on väärin ja pitäisi kieltää lailla, koska raamattu sanoo niin. Samaan aikaan kuitenkin fantasioidaan yhden illan jutuista nuorten naisten kanssa. Joo, se varmasti on raamatun mukaan oikein.

Dekkari
Käyttäjä
259 viestiä

16.09.19 klo 21:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kirjoitetaampa viellä kerran. Ärsyttää ihmiset jotka ovat vapaaehtoisesti työttömiä ja täysin työkykyisiä ja siihen päälle viellä se, että nämä ihmiset eivät ole koskaan tehneet töitä, eivätkä aiokkaan. Eivätkä edes halua osallistua mitenkään yhteiskunnan toimintaan. Ovat siis täysin syrjäytyneitä.

Tuossa nyt ei varsinaisesti mitään sen ihmeempää, mutta silloin kun henkilö kieltää olevansa laiska ja sanoo, että syy tähän on se ettei halua olla oravanpyörässä (tai muita pseudoviisauksia), niin kyllähän se vähän särähtää korvaan. Kummasti vain käyttämänsä varat tulevat oravanpyörää pyörittävien ihmisten ansiosta. (Monessa tapauksessa)

Olisiko ollut vuonna 2013 kun uutisissa oli juttu eräästä tanskalaisesta miehestä jolla oli lempinimi Laiska-Robert. Ukko siis oli työtön ja eli työttömyystuella ja sanoi vapaaehtoisen työttömyytensä syyksi luonnonvarojen vähäisyyden? Kaikensa huolimatta kaveri kuitenkin asettui ehdolle parlamentti tms. vaaleihin. Se työ ei varmaan luonnonvaroja kuluta.

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

16.09.19 klo 22:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tiedän muutama tuollaista tosi saamatonta tyyppiä. Yksi tuommoinen "tuttu" kuuli joltain pummilta kaveriltaan, että törsäämällä kaiken omaisuutensa pääsee sossun leiville lopuksi iäkseen, eikä sen jälkeen ole ollut enää aikomastakaan työntekoon, koska ilmeisesti tämmöinen otus arvostaa helppoa ja varmaa minimitoimeentuloa enemmän kuin minkäänlaista kunnianhimoa tai oikeita sosiaalisia virikkeitä. Vielä kun tuommoiseen joutilaaseen menoon ja helppoon rahaan tottuu, niin siitä elämäntavasta on oikeasti tosi vaikea päästä irti.

Dekkari
Käyttäjä
259 viestiä

15.01.20 klo 18:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Koitin olla enään kirjoittamatta, mutta päätin sittenkin kirjoittaa.

Kun 2007 tapahtui jokelan kouluammuskelu, niin keskustelupalstoille tuli ihmisiä jotka kirjoittivat: RIP Pekka-Eric Auvinen.

Ymmärrän, että koulukiusaaminen jättää traumoja ja on ikävää, mutta miten se oikeuttaa vuosia myöhemmin murhaamaan useita viattomia ihmisiä. Mielestäni joukkomurha, jonka jälkeen tehdään itsemurha on silkkaa narsismia. Halutaan jäädä historiankirjoihin. Mielestäni noissa kirjoituksissa pahinta on se, että ammuskelun uhrit nähdään kasvottomina on erittäin epäkunnioittavaa.

Oletan toki, että kirjoittajat ovat itsekkin nuoressa iässä kun kirjoittavat tuollaista, mutta voisi olla toinen ääni kellossa, jos omainen olisi ollut yksi niistä joka sai luodista.

Samaan kategoriaan menee Pentti Linkolan ihailijat. Ukko joka sanoo, ettei ihmiset saisi lisääntyä yhtään, mutta jostain kumman syystä Penttikkin on tähän maailmaan pari lasta siittänyt.

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

15.01.20 klo 18:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dekkari kirjoitti:

Kun 2007 tapahtui jokelan kouluammuskelu, niin keskustelupalstoille tuli ihmisiä jotka kirjoittivat: RIP Pekka-Eric Auvinen...

Tuli tästä mieleen, että maailmassa on yllättävän paljon naisia ja tyttöjä, jotka oikeasti fanittaa ja himoaa ihan täysillä tällaisia joukkomurhaajia ja muita lieroja, sitä sanotaan hybristofiliaksi [www.stara.fi], lienee ainakin jonkinlaisessa lievemmässä muodossa yleistäkin. Tiedän itsekin muutaman ihan hyvästä perheestä tulleen, jotka on ihan suoraan sanoneet että treffaa mieluummin pahiksia, rasvanahkoja ja kaljamakeja kuin jotain sisäsiistejä normeja. Ei varsinaisesti liity ketjun aiheeseen, näin tämä maailma vaan tuntuu toimivan.

Tuosta Linkolankin tekopyhyydestä tuli taas mieleen yksi vanha tuttu, joka oli ainakin nuoruusvuosinaan henkeen ja vereen black metal, fanitti täysillä jotain Richard Dawkinsin ateismia ja soitti suutaan kaikille, joita vähänkään kiinnosti hengelliset jutut tai kannatti edes välillisesti "jotain ihme hihhulointia". Väitän että sen pakkomielteet noihin juttuihin oli jotain patologista laatua, niin fanaattinen ja vainoharhainen se osasi niiden kanssa parhaimmillaan olla.

Jossain vaiheessa sillekin alkoi maistua höpöheinä ja taikasienet, minkä seurauksena se tuli itsekin uskoon - usko vain sattui olemaan jotain hippien hindujuttuja, joten se voi edelleen louskuttaa leukojaan siitä Dawkinsistaan ja hillua kaikissa black metal -piireissä, koska eihän se kirkonpolttouhoaminen nyt tietenkään niitä sen norsu- ja apinajumalia kosketa lainkaan. Joillain se selkäranka vaan taipuu ihmeellisesti tarvittaessa vähän joka suuntaan, mutta onpahan kai sentään sekin tyytyväinen elämäänsä. Kukin tavallaan.

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

27.02.20 klo 22:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

En tiedä missä määrin kansa on katsonut tai lukenut uutisia, mutta viimeisen muutaman viikon aikana on käytännössä jauhettu taukoamasta tästä koronaviruksesta ja sen leviämisestä. Alkujaanhan tuo on ilmeisesti lähtöisin jostain pimeiltä kiinalaisilta villieläinmarkkinoilta, jossa idän ihmemiehet kauppaa tauteja kantavia elukoita toisilleen suupaloiksi. Tuo on siis nyt levinnyt ja todennäköisesti myös vielä leviääkin ympäri maailmaa, joten tätä huvia riittänee vielä pitempäänkin.

Tämä hurjan jännä ja stressaava tilanne on luonnollisesti nostanut esiin kokonaisen kirjon ihmisluonnon pimeämpiä - tai muuten vain ärsyttävämpiä puolia - joita voisi lähteä listaamaan vaikka kuinka paljon.

Ensimmäinen ryhmä on nämä ihme tuomiopäivän profeetat, jotka kuoriutuu aina lietsomaan turhaa paniikkia kun jotain vähänkään odottamatonta tapahtuu inflaation noususta ja alhaisesta äänestysaktiivisuudesta lähtien. Osa on liikkeellä ilmeisesti ihan vilpittömällä mielellä ja silkkaa tyhmyyttään, mutta sitten on erikseen kaikki poliitikot ja uskonnolliset hihhulit, joilla on sitten ne perinteiset ketunhännät siellä kainalossa ja paniikinlietsonnalla haetaankin jotain ihme erityishyötyä ja syntipukkeja.

Toinen klassikko on apaattiset ihmiset, jotka on aina valmiita antamaan heti periksi kaikenlaisten ongelmien edessä, koska "sehän tapahtuu muutenkin, ei kannata vastustella tai varautua mitenkään". Todellisessa maailmassa vaikka joku tappava tauti varmuudellakin leviäisikin, niin sitä voidaan aina hidastaa päättäväisellä toiminnalla ja ostaa samalla aikaa valmistautumiseen, ehkä jopa rokotteen kehittämiseen ja pelastaa ihmishenkiä. Vaikea keksiä tilannetta missä tuommoinen nysvö tappiomieliala tai etenkään sellaisen kylväminen oikeasti auttaa mitään.

Erityismaininta ihmisille, jotka tarkoituksella haluaa muille vahinkoa ja pyrkii levittämään näitä vitsauksia ympäriinsä ihan tahallaan. Etelä-Koreasta on tällainen uskonnollinen maailmanlopun hörhölauma jo löydettykin, jonka jäsenet hakeutuu sinne tautisille alueille ja perään sitten matkaamaan mahdollisimman paljon julkisilla ja lentokoneilla ennen kuin jalat lähtee alta. Muistan lukeneeni, että Suomessakin on jaettu linnatuomioita vaarallisten tautien tahallisesta levittämisestä, joten näitä mulkeroita löytyy ihan meiltäkin.

John117
Käyttäjä
127 viestiä

28.02.20 klo 12:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos jokin tyyppi pitäisi mainita, niin ehkäpä eniten verenpaineen nousua aiheuttaa nämä yhteiskunnan elätit ja elämämkoululaiset. Maksan kyllä mielelläni veroni tähän yhteiskuntaan jotta pidetään huolta niistä jotka eivät oikeasti kykene tai pysty itseään elättämään joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Vähäosaisista täytyykin pitää huolta. Sitten on näitä elämäntapaloisia, jotka hyödyntävät meidän sosiaalijärjestelmää vain koska se on rakennettu naurettavan löysäksi. Kaiken lisäksi kiittämättömyys vaikuttaa vain lisääntyvän tällaisten henkilöiden kohdalla vaikkeivat tajua sitä että olisivat kylmästi kadulla moisella asenteella jos asuisivat Suomen rajojen ulkopuolella.

Tässäkin yhteydessä voisi mainita ajankohtaisena asiana ylikriittinen maahanmuuttoasenne. Sellaiset tyypit, jotka vastustavat kaikentyyppistä maahanmuuttoa ja ulkomaalaisia oli se sitten vaikka työperäistäkin. Meillä on toki tällä hetkellä kontrolloimaton maahanmuuttopolitiikka turvapaikanhakijoineen joka on korjattava, mutta on mielestäni melko kapeakatseista leimata kaikki ulkomaalaistaustaiset automaattisesti Kela-Gold vinguttajiksi. Tunnen itsekin pari ulkomaalaistaustaista hyvin suomea puhuvia työssäkäyviä perheellisiä ihmisiä, ja mulle on ainakin yksi ja vitun sama mistä on kotoisin kunhan antaa yhteiskunnalle jotain takaisinkin kun tänne tulee ja taustat ovat kaikin puolin kunnossa.

Kolmantena besserwisser tyypit. Jahkailua ja vastaanväittelyä on jatkettava, vaikkei aiheesta mitään tietoa olisikaan. Tästä huolimatta ei voida todeta tai myöntää olevansa väärässä. Helvetin raskasta.

Neljäntenä "äijämäisyys" tai machoilu. Joskus muinoin työpaikalla eräs "äijä" ei esimerkiksi ikinä itse keittänyt kahvia koska se on kuulemma ämmien puuhaa vaan kahvi piti keittää niin että se on valmiina kun tämä alfojen alfa saapuu kaffepöydän ääreen.

Ei tähän hätään muuta mieleen tule, itsestä keksisi pointin jos toisenkin mutta ei siitä sen enempää :D

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

29.02.20 klo 20:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ei varmaan ole vielä tullut mainittua ihmistyypeistä klassista "someälykköä", eli keskivertoa tyhmempää ihmistä, joka kuvittelee olevansa todellisuudessa kovakin älykkö ja yleensä kokee vielä tarpeelliseksi todistella sitä osaamistaan säännöllisesti somessa osoittamalla jotain suhteellisuusteorian kaltaisia isoja perusjuttuja "vääriksi" jollain aivan mielipuolisilla, parhaimmillaankin lähinnä retorisilla tempuilla, esim. kiistämällä logiikan tai matematiikan kaltaisten juttujen merkityksen vetoamalla niiden vanhanaikaisuuteen tai tylsyyteen. Kerran tuli vastaan joku tällainen, joka kiisti koko luonnontieteiden merkityksen, koska tämän sankarin mielestä tieteissä on kyse vain jonkinlaisesta uudesta uskonnosta. Perusteita ei tyypillisesti tule tällaisia sutkautuksia enempää.

Yksi tämän "genren" ehdoton klassikko on jonkun taukin yritys lytätä koko tilastotiede sillä että "valhe, emävalhe, tilasto." Tuo on siis kontekstistaan irroitettu sitaatti jostain Mark Twainin kirjasta, mitä nämä sankarit tykkää toistella. Tähän törmää jatkuvasti.

Keskustelut