Kysy ja vastaa

988 viestiä

09.02.10 klo 21:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

mauge kirjoitti:

Aukooko koira ovia vai miksi kahvoja kääntelet?

Juuri näin. Koira on oppinut nyt, että hyppäämällä kahvaan kiinni hampaat ojossa, oven saa auki. Tuo ei kuitenkaan kasva tuosta lainkaan enää, joten ylöspäin se ei niitä ikinä tule saamaan, joten nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen.

sulo
3302 viestiä

09.02.10 klo 23:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

VierasTalo kirjoitti:
mauge kirjoitti:

Aukooko koira ovia vai miksi kahvoja kääntelet?

Vaihtoehto 1. Remmot oven irti. Kiskot saranat pois. Asennat ne oven toiselle puolelle ja heität oven takasin paikalleen. Helppoa kun heinänteko, paitsi että se on vaikeeta.

Vaihtoehto 2. Koiralle kuonokoppa, jota saakin sitten pitää kellonympäri.

Vaihtoehto 3. Laitat pesäpallomailan kahvan alle niin, että se ei pääse kääntymään alas.

10.02.10 klo 03:07 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ainakin oman järjen mukaan tuo onnistuu niin, että käännä kaikki oven kilkkeet ylösalaisin, eli pyöräytät kahvat ovien ovien toisille puolille kuin normaalisti. Tokihan sulon ehdottama keino 1. on parempi mm. siitäkin syystä, että siinä tulee oikeanlainen tekemisen meininki!

Piirsin vielä MS Paintilla kuvan, että pointti ei varmasti tule selväksi.

VierasTalo
988 viestiä

10.02.10 klo 14:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

*upeaa taidetta*

Näinhän se meni, ainakin melkein. Vaihdoin kahvat puolelta toiselle, mutta ne piti vielä kääntää ylöspäin sojottamaan pysyvästi, koska oven sisäinen mekanismi sallii avaukseen vain yhdensuuntaisen liikkeen. Kiitos neuvosta :)

Mansikkahillo
148 viestiä

12.02.10 klo 21:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Onko mahdollistam että joku mode voisi muokata tota mun arvostelua elokuvaan: Oma taivas. Huomasin tehneeni huolimattomuus virheen. Eihän siinä pahiksen roolissa tietenkään ollut Rachel Weisz vaan Tucci. Pyydän anteeksi virhettä...

ottowW
409 viestiä

13.02.10 klo 18:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Meikäläisen on tehnyt vähän aikaa mieli udella X-tyypiltä, että mitä tuo maaginen numero 42 tarkoittaa profiilissasi? Ikää, kengännumeroa tms...? :)

Aatu
486 viestiä

13.02.10 klo 19:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

ottowW kirjoitti:

Linnunradan käsikirja liftareille -kirjassa numero 42 on elämän tarkoitus. Pirun hauska kirja, kannattaa lukea!

X-tyyppi
1678 viestiä

13.02.10 klo 19:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Aatu kirjoitti:
ottowW kirjoitti:

Jos aivan tarkkoja ollaan, kyseessä on vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen. Ikävä kyllä ei olla aivan varmoja siitä, mikä alkuperäinen kysymys oli tai että oliko se edes järkevä. (Mm. teoria 'Oi, muistatko vielä sen virren?' on saanut kannatusta.) 42 on päätynyt profiilisivulle, koska kyseessä on elämäni motto - ytimekäs, mutta toimii ;)

Kannattaa ehdottomasti lukea Douglas Adamsia, erityisesti viisiosainen Linnunrata-trilogia. Eoin Colferin kynäilemä jatko Vielä yksi juttu... ei ollut sekään mikään huono tapaus, vaikka hommassa pitkityksen makua olikin.

Jamii
506 viestiä

14.02.10 klo 19:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

Yhdyn mukaan kuoroon: Jos vähänkin kiinnostaa scifi tai komedia niin Linnunrata-saaga on pakko-ostos. Itse luin koko viisiosaisen "trilogian" viime kesänä ja mahtava oli. Sanastoon tuli heti "vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen on 42" ja "ne roikkuivat taivaalla juuri siten kuten tiilet eivät roiku".

Kysymys: Mikä on DVD:n yleisin säilymisaika? Itse olen klaarannut läpi Googlen etsien vastausta Wikipediasta ja keskusteluista mutta arviot ovat todella vaihtelevia. Onko mitään yleisesti hyväksyttyä aikamäärää, jonka aikana DVD-levyt joko a)hajoavat itsestään b) tiedot levyltä häviävät?

Söpö
Ylläpitäjä
2878 viestiä

17.02.10 klo 18:42 - linkitä tähän kommenttiin: #

^Eipä taida varmaa vastausta missään olla. VHS:ien, lerppujen ja korppujen jne. säilymisellekin on jotain määreitä annettu, mutta kaikki on lopulta kiinni siitä, kuinka tallenteita säilytetään ja käytetään. Itselläni on vieläkin esim. yli 15 vuotta vanhoja VHS-nauhoja, jotka ovat paremmassa kunnossa kuin ns. elinaikaodotteet ovat antaneet ymmärtää.

Eniwei, joku mainitsi jossakin, että DVD:t kärsisivät esimerkiksi pystysuuntaan varastoinnista. Epäilisin, että mikäli näin on, asiaan vaikuttaa myös säilytyspaikan ilmankosteus ja lämpötila sekä kotelon rakenne. Jossakin pahvikotelossa ja hikisessä nurkassa, auringonpaisteen suorassa ulottuvaisuudessa levyn elinikä voi hyvinkin lyhetä niin, ettei sitä enää pysty katsomaan kymmenen vuoden jälkeen. Sitä paitsi, kuka takaisi, että kymmenen tai parinkymmenen vuoden päästä on myynnissä toimivia DVD-toistimia? Kuten lerppujen ja korppujen kerääjät taannoin, DVD-kuluttaja joutuu tuolloin tyytymään antiikkielektroniikkaan levyn sisällön mahdolliseksi kopioimiseksi talteen tai sitten vain heittämään (näennäisesti) lukukelvottomat diskinsä kaatiskuormaan.

BTW, mahtavaa taidetta rillijullelta. :D

17.02.10 klo 18:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Söpö kirjoitti:

BTW, mahtavaa taidetta rillijullelta. :D

Kiitokset kaikille taiteenystäville lämmittävistä kehuista. Kohta varmaan pitää avata jonkin sortin taidetykki.com, jonne taiteillaan omia luomuksia ja arvostellaan mm. Monaliisaa.

Dr. Zaius
418 viestiä

19.02.10 klo 11:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Sattuuko kukaan omistamaan Metal Gear Solid 2:ta tietokoneella? Jos näin, niin pelaako kukaan sitä Logitech Rumblepad 2:lla? Eli siis tällä härvelillä:

On nimittäin vähän ongelmia nappuloiden kanssa. Kaikki muu toimii ja on toiminut hyvin siihen asti, kunnes pitäisi saada tähtääminen ja ampuminen eri napille. Tähän asti sekä tähtäys että ampuminen on tapahtunut ykkösestä ja se on toiminut ihan hyvin pistoolien kanssa. Probleemana onkin nyt se, että kun sarjatuliaseella laittaa ykkösen pohjaan, niin siinä ei jää paljoa aikaa tähtäilylle, koska ase alkaa laulaa saman tien. Ampuminen ja tähtääminen pitäisi saada siis eri nappuloille, mutta se ei vain onnistu ihan niin helposti kuin luulisi, koska tavallisen Key Configin lisäksi optionsseissa on oma Key Config myös First person viewille.

Jos jollain on toimiva systeemi tähän peliin tuon ohjaimen kanssa, niin olisi kiva kuulla, että miten ne nappulat saisi toimimaan järkevästi.

Norppakuutti
54 viestiä

20.02.10 klo 16:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Voisikohan joku tietokoneita paremmin tunteva auttaa minua tässä ongelmassa.

Tällä viikolla on ollut ongelmia YouTuben kanssa. Pystyn toistamaan joitakin videoita, mutta silloin tällöin klikatessani jotakin videota tai muuta linkkiä, tulee seuraava ilmoitus:

Avataan tiedostoa XXX
Olet avaamaassa tiedostoa XXX
Tiedosto on tyyppiä application/octet-stream osoitteesta: xxx
Mitä tiedostolle tehdään?
*Avataan ohjelmalla (Selaa)
*Tallenna tiedosto

Missä minulla nyt on ongelma, selaimessa vai tietokoneessa?

20.02.10 klo 17:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

^ Hmm, aika harvinaislaatuinen pulma. Mitä selainta käytät? Itsellänikin ja monella muulla on YouTube kenkkuilut, mutta eipä tuollaista ole vielä tullut. Jos painat "tallenna tiedosto", niin alkaako se millaista tiedostoa tallentamaan (.htm esim.)? Ja jos kokeilet, että avataan ohjelmalla, niin kokeiles avata selaimella. Voi tietenkin olla, että Adobe Flash sun muut lisät ovat lähteneet koneelta läksimään, eikä täten toimi.

Dr. Zaiuksen pulmaan en osaa sanoa mitään. Itselläni on samanlainen padi ja sen käyttö on osittain ollut perseestä. Oletko kokeillut sitä ajurien omaa (Logitechin joku ohjelma) ohjelmaa, jossa voi namiskoja säädellä?

Norppakuutti
54 viestiä

20.02.10 klo 18:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Selaimena on Firefox.

Jos yritän tallentaa tiedostoa, niin tiedosto ei ala latautua. Sama ongelma ilmenee, jos yritän aukaista sitä Firefoxilla. Yhden kerran onnistuin aukaisemaan tiedoston Firefoxilla, mutta tämä video oli sellainen, minkä olin jo pystynyt katselemaan aikaisemmin. En siis pysty aukaisemaan "uusia" tiedostoja.

Inha juttu.

Dr. Zaius
418 viestiä

20.02.10 klo 18:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

rillijulle kirjoitti:

Vähän olen katellut jotain Logitechin ohjelmajutskia, mutta ne vaikuttaa aika toivottomilta. Mutta löysinpäs yhden sivun [www.wingmanteam.com], joka ehdottaa jonkinlaista ratkaisua. Vaikuttaa vaan hieman monimutkaiselta, mutta pitääpä paremmalla ajalla kokeilla, mitä näillä ohjeilla saa aikaan.

Söpö
Ylläpitäjä
2878 viestiä

21.02.10 klo 15:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Norppakuutti kirjoitti:

Voisikohan joku tietokoneita paremmin tunteva auttaa minua tässä ongelmassa.

Avataan tiedostoa XXX
Olet avaamaassa tiedostoa XXX
Tiedosto on tyyppiä application/octet-stream osoitteesta: xxx
Mitä tiedostolle tehdään?
*Avataan ohjelmalla (Selaa)
*Tallenna tiedosto

Missä minulla nyt on ongelma, selaimessa vai tietokoneessa?

Youtube-videot ovat Flash-videoita. Oletko lisännyt (tai onko joku muu) Firefoxiin lisäkkeen (esim. Greasemonkey), jolla voi ladata noita videota koneelle ja katsoa niitä kovalevyltä flv-tiedostoja toistavalla ohjelmalla, kuten tällä -> http://www.flvplayer4free.com/ ? Noissa Firefoxin lisäkkeissä voi joskus olla bugeja, joten silloin kannattaa kyseinen kilke joko poistaa tai päivittää uudempaan versioonsa.

Flash-videoiden pitäisi toistua ihan normaalisti muuten, jos selaimessa ei tuommoisia lisäkkeitä ole ja koneellesi on asennettu Adoben sivuilta Flash Player ( http://get.adobe.com/flashplayer/ ). Sen uudelleen asentaminen voi auttaa ongelmaan.

Kannattaa lisäksi tarkistaa selaimen asetuksista, että siellä on rasti sellaisessa kohdassa, joka määrittää mm. Flash-median soittamisen sallimisen

Jerry C
536 viestiä

01.03.10 klo 16:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kysymyksen poikanen:

Lisäilin tuossa uutta elokuvaa tykkiin ja kun tuli tämä "esikatselu"-sivu lisäyksen jälkeen niin ohjaajan ja pääosan-esittäjien kentät oli täysin tyhjiä. Menikö tieto silti perille vai pitääkö korjauttaa jälkeen päin?

Keskustelut