Mahtavaa !!!

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Mahtavaa !!!

dbgirl
240 viestiä

15.06.20 klo 14:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo, luonnossa näkeminen on jotain aivan toisenlaista kuin telkasta tuijottaminen. Kauppakeskusten lähellä täällä menee aika usein rusakkoja, ja vaikka niitä ei enää niin ihmettelekään, on niitä aina jännä katsella.

Kerran olin kaverini kanssa lapsena aika "syvällä" metsässä, oltiin ehkä siinä viiden kilsan päässä isommasta autotiestä kun vastaan sattui hirviperhe 300 metrin päässä. Jännitti ihan sikana, oltiin 9-vuotiaita, mitä me oltais tehty jos hirvivanhemmat olis huomannu meidät. Mutta oli ne komeita!

Meidän perhe ei koskaan kesällä menny Lappiin, tavilomalla kylläkin ja hyvin muistan kun poroja joutu väistelemään. Jotkut tuli pällisteleen auton ikkunaa vasten et mikä tää on. Se oli hauskaa. Ei siinä auttanu muu ku hidastaa ja pysähtyä. Eläimet on kivoja :)

15.06.20 klo 15:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joku
1363 viestiä

15.06.20 klo 19:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo maakotka on ihan mielettömän näkönen, siskon pihassa kerran nähnyt ja on kyllä vaikuttava peto. Merikotkia on täälläpäin aina tiettyyn aikaan vuodesta myös, kyttäilevät pilkkimiehiltä jääneitä kaloja jään päältä. Näyttää kauempaa katottuna melkein kun joku ihminen istua nököttäis pilkillä.

Elukoita on mukava bongailla kyllä, ja mettässä tosi usein tuleekin nähtyä jotain, ja aina siitä jää yhtä hyvä fiilis. Samoin kun liikkuu järvellä iltamyöhään, auringon ollessa laskukannalla, niin monesti näkee rannoissa eläimiä juomassa. Lintuja on hauska bongailla kans järvellä, oma suosikki on Kalasääski, ja niiden kalastustouhuja tuleekin monesti jäätyä katteleen.

19.06.20 klo 19:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kirjoitin tänään 200.arvostelun ylläpitämääni Leffakulinaristi-blogiin.

Hyvää juhannusta kaikille tykkiläisille!🍾

01.07.20 klo 21:22 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tänään alkoi kuukauden ja 9 päivän kesäloma ja loma tuli startattua käymällä pitkästä aikaa elokuvissa.

Kävin Kino Reginassa katsomassa Don Siegelin scifi-klassikon Varastetut ihmiset (Invasion of the Body Snatchers) vuodelta 1956. Näin nyt elokuvan 4.kerran, mutta nyt elokuva pääsi oikeuksiinsa valkokankaalta ja 35mm-filmiltä nähtynä.

23.07.20 klo 18:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tänään ostin Garagelandistä viininpunaiset Handmadena Mexicossa tehdyt Mayarua bootsit, koska pari vuotta sitten UFFista ostetut Vidalit alkoivat olemaan finaalissa.

Tyylikkät ovat, ja viikonloppuna on luvassa kunnon sisäänajo, kun menen Kino Reginaan katsomaan Don Siegelin Tappakaa Charley Varrickin 35mm-filmiltä

07.08.20 klo 21:25 - linkitä tähän kommenttiin: #

09.08.20 klo 21:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tänään oli meitsin 26-vuotissynttärit ja sen kunniaksi tuli käytyä leffassa, nyt ensimmäistä kerta Cinamonissa, joka ei ollut niin kauhea paikka, kuten ketjuteatterit tuppaavat olemaan.

Illan elokuva oli Rattiraivo (Unhinged), josta kommenttia tulee pian ja arvostelu yllä Leffakulinaristi-blogiin viellä tämän illan aikana🍾🚗🚙🚓

barros
1504 viestiä

25.08.21 klo 17:47 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuli aloitettua iltalukiossa Historia, yhteiskuntaoppi ja elämänkatsomustiede sekä filosofia. Muutama tunti viikossa aineita ja ajatuksena korottaa historian reaalin numeroa, jotta pääsen hakemaan yliopistoon paremmin, kun mielessä on aiheesta vain hakusanoja. Tiukka paketti sisältää 100 min kerralla opintoja tällä hetkellä katson, mistä koboltti on Kongosta peräisin. Sitä käytetään auton akussa, puhelimissa ja mm. tietokoneissa. Verikännykät on dokumentin nimi ja kertoo silloisen Nokian mahdista ja vallankäytöstä maassa.

25.08.21 klo 20:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tulinpa ilokseni hankkineeksi tällaisen hassulta näyttävän kätevän pienikokoisen ja kannettavan Yamahan harjoitteluvahvistimen.

Vuosikausien tuska ja piina helpotti välittömästi. Aiemmin olin joskus teinivuosina mennyt kesätyörahoilla hommaamaan tuollaisen pramean Marshallin MG100DFX -vahvistimen, joka oli oikeasti niin huono ja käyttökelvoton, että luulin pitkään että tuossa kitarassa on jotain erityistä vikaa tai sitten oma soitto on vaan yksinkertaisesti pelkkää renkutusta. Muistan silloin ostaessa vielä erikseen lukeneeni kaikkia "virallisia" arvosteluja, joissa tuota romua hehkutettiin maasta taivaisiin, mutta jälkikäteen nimenomainen Marshallin vahvari on saanut harrastajapiirien tuomion yhtenä surkeimmista koskaan ja se vedettiinkin aika pian tuotannosta. Tuollaista ei edes kehtaa myydä kenellekään käytettynä, koska siitä ei saa kunnollista edes erillisillä pedaaleilla koska siinä on jotain omia digihärpäkkeitä mitkä ei sovi kunnolla niiden kanssa.

Nyt sentään pystyy säällisesti jotain soittamaankin, tuossa on vielä erikseen asetukset bassollekin, joten pieni kipinä sellaisenkin hankkimiseen ehti jo iskemään.

08.11.21 klo 17:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tänään tuli hommattua NBA-pelipaita, replika Golden State Warriorsin Stephen Curryn käyttämästä paidasta siis🏀🌁

12.11.21 klo 19:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Järjetön munkki kävi taas ja löysin toisen NBA-pelipaidan ja vielä käytettynä.

Nyt löytyi suosikkijoukkueeni New York Knicksin Porzingisin paidasta replika🏀🗽

Dekkari
277 viestiä

22.11.21 klo 17:51 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuli oltua VE-harjoituksessa. Olen tyytyväinen, vaikkei kaikki suoritukset hyvin mennytkään ja tuli myös ehkä vähän härvättyä.

doomsdaymachine
1623 viestiä

26.11.21 klo 04:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

Huh huh on nämä aamuvuorot raskaita välillä. Herään klo 04 ja työvuoro alkaa klo 06. Sitten töitä klo 14 asti.

Onneksi alkaa viikonloppu kunhan työpäivästä selviän.

Miihkali
Moderaattori
2771 viestiä

26.11.21 klo 09:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Huh! Vuorotyö ei sovi ihmiselle. Siitähän on ihan tieteellistä näyttöä, että se lisää erilaisten sairauksien riskiä. Ylipäätään nukkuminen on aliarvostettua. Ja kyllähän jatkuvasti muuttuva arkirytmi pitkän päälle rupeaa stressaamaan. Kaaos pistää pään sekaisin. Ihminen tarvitsee elämäänsä jatkuvuutta, ei siitä mihinkään pääse.

Radiossa kerran yksi tutkija muotoili asian aika hyvin. Liikunnan tarpeesta puhutaan jatkuvasti, vaikka vuoteenomaksi joutunut ihminen voi elää ilman liikuntaa jopa vuosikymmeniä. Unen tarpeesta ei puhuta yhtään niin paljon, vaikka yhtäjaksoinen valvominen tappaa muutamassa kuukaudessa.

Radio-ohjelmasta on muistaakseni jo puolisentoista vuosikymmentä. Tilanne taitaa olla muuttumaan päin sikäli, että unen tärkeydestä on lehdissä kirjoitettu viime vuosina enemmän. Mutta eihän se sana tehoa. Suomalaiset nukkuvat vähemmän kuin koskaan.

26.11.21 klo 17:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos töissä joskus harmittaa, niin kannattaa miettiä sellaisia vastavalmistuneita korkeakouluopiskelijoita, jotka koettaa etsiä ensimmäistä oman alansa työpaikkaa. Väitän, että suurin osa tuommoisista työpaikoista vaatii harjoittelijoiltakin pääsääntöisesti jonkintasoista oman alan työkokemusta ennen kuin edes harkitsevat haastatteluun kutsua ihan jo sen kalliin perehdytyksenkin vuoksi, joten kortilla on. Alan vaihtaminen on ajatustasollakin ehkä keljuin mahdollinen tilanne jos on vuosikausia kuitenkin nähnyt vaivaa ja pannut vähän rahaakin likoon siihen opiskeluunsa.

Etenkin siis teknisellä alalla osaamisvaatimukset on jonneillakin niin kovia, että pelkällä koulupohjalla ei pääse yhtään minnekään. Pitää vähintään kotonaan säätää omien projektien kanssa ja itseopiskella ihan jarmona, eri asia jos jollain sukulaissuhteilla pääsee jonnekin. Tämmöistä ei koulussa välttämättä puhuta ollenkaan, vaan se opitaan kantapään kautta siinä kuukausien tai vuosien kurimuksessa.

Jonkinlaisella omalla kokemuksella tuommoisesta haastattelutilanteesta voin esimerkiksi sanoa, että ne keskeisimmät kysymykset koskee aina sitä omaa teknistä osaamista ja niitä projekteja, joista vaaditaan mahdollisimman selkeät pikkutarkat erittelyt ja mielellään jollain toisella kielellä kuin suomeksi. Jos niihin ei osaa antaa muuta kuin jotain koulujuttuja tai eioota, niin haastattelu on sillä taputeltu ja hyvää kotimatkaa.

doomsdaymachine
1623 viestiä

04.12.21 klo 23:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo, ei vuorotyö sovi ihmiselle. Nykyään teen 2-vuorotyötä, jossa aamu ja iltavuorot vaihtelee viikoittain. Ensi viikolla on aamuvuoro ja sitä seuraavalla viikolla on iltavuoro. Pyhät ja viikonloput on vapaita. 3-vuorotyössä kaikki viikonloput ja pyhät meni töissä.

Silti nykyinenkin vuorotyö rajoittaa elämää paljon. Jos ei ole viikonloppu, illat olen joko töissä, tai nukkumassa. Aamuvuoroihin pitää mennä nukkumaan todella aikaisin. Iltavuoroissa taas olen töissä klo 14-24. Samassa saa kyllä iltavuoroviikkoina perjantain vapaaksi, mutta onhan tuollainen 10 tunnin työpäivä aikamoinen rutistus. Etenkin tuossa työssä, jossa stressaa välillä ja tauot on naurettavan lyhyitä. Kahvitauot 12min ja lounas 20min. Ei oikein palautumisaikaa. Ei ihme, että alkoholi maistuu viikonloppuisin. Tiedän toki ettei alkoholi auta oikeasti yhtään mitään. Alkuviikoina vaan väsyttää enemmän.

Sitten tuo sosiaalinen elämä, se on rajoittunutta viikolla. Kaikki sosiaalinen elämä työn ulkopuolella on aika viikonloppuihin rajoittunutta. Eikä ehdi tavata kaikkia ihmisiä joita haluaisi.

Tottakai parempi olla töissä kuin työtön. Pitää maksaa vuokra, laskut, ruoka pöytään ja velkoja pois. Työttömänä rahaa niin rajallisesti.

Se mitä toivon, että saisin päivätöitä ja paremmin palkattuna. Työaika voisi olla jotain tyyliin 7-15 tai 8-16.

barros
1504 viestiä

08.12.21 klo 21:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ostin Clas Ohlsonilta Chromecast laitteen, jolla katsoa Viaplay, Netflix ja animea erityisesti Crynchyroll suoratoistopalvelemilta sekä puhelimen kautta. Hintaa tulee n. 30 e kun tajouksessa on Club jäsenille. Ensimmäisenä katsoin Naruto sarjaa, joka on myös julkaistu pelinä xbox 360 -konsolille.

Myös lääkärin aika meni taannoin hyvin ja sain tuet jatkettua vuodeksi etiäpäin. Aloitan 10.1.2022 lisäksi puukäsityö kurssin Joensuun Kansalaisopistolla ja ideoita otan vastaan, mitä siellä voisi tehdä lipaston ja kävelykepin lisäksi. Hyvää joulun aikaa tykkiläiset btw!

14.12.21 klo 15:47 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tänään julkaistiin Kuti-lehden uusi numero, jossa on minun tekemäni ote toivottavasti tämän vuosikymmenen aika julkaistavasta omakustanne-sarjakuvaromaanista Safööri.

Huomenna onkin sitten julkkarijuhlat Kaisaniemen Rosebudissa, jossa ilmeisesti meikä selittää jotain aiheeseen liittyen ja vastaa yleisön kysymyksin, ja jos ette pääse paikalle, homma strimaataan Youtubeen.

Braman
50 viestiä

29.01.22 klo 21:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Yritys parantaa elämänlaatua.

Ladattu budjettilaskuri ja säästötili, tehty alustava road trip-kartta loppuvuoden/2023 alkuvuoden reissua varten, lähetetty työhakemuksia parempipalkkaisiin, kunnianhimoisimpiin aloihin, karsittu punaisen lihan syöntiä, herkkulakko, liikunnan lisääminen (koska jalka on vihdoin kunnossa!) arkirutiinien rytmitys, sosiaalisen elämän kasaan parsiminen ja pidempien yöunien haltuunotto.

Oliskohan siinä tarpeeksi rupeamaa tälle vuodelle? Toistaiseksi kaikki on sujunut niin kuin pitääkin, olo on parempi ja levollisempi. Vielä kun painajaiset vähentyisi niin alettaan olemaan aika kirkkaasti plussan puolella.

Keskustelut