24 tunnin Elokuvamaratooni-haaste 2018

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › 24 tunnin Elokuvamaratooni-haaste 2018

sulo
Käyttäjä
3302 viestiä

07.04.18 klo 19:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

24 tuntia ei tarvitse katsoa peräkkäin elokuvia, vaan 24 tunnin aikana pitäisi katsoa 7 elokuvaa +1 bonuselokuva, tietyillä ehdoilla. Järjestyksen saa itse päättää. Elokuvien välissä ei saisi kuitenkaan nukkua.

Jotkut Youtuben elokuvaharrastajat (haasteen aloittaja Ryan Chattaway) https://www.youtube.com/user/Rchattaway87 on tehnyt tätä jo useamman vuoden, mutta itse törmäsin tähän vasta äskettäin, kun sitä facebook-ryhmässä mainostettiin. Joku oli lisännyt siellä linkin Elokuvan taikaa-blogiin, jonka kirjoittaja oli tämän suorittanut. Kannattaa lukea.

http://elokuvantaikaa.blo...aratooni-haaste-2018.html

Tämän vuoden ehdot: (suomennos lainattu suoraan Elokuvan taikaa -blogista.)


-Elokuva jossa on yksi suosikkinäyttelijöistä.
-Klassikko, jota ei ole ennen nähnyt.
-Elokuva, jota ei ole nähnyt lapsuuden jälkeen.
-Taloudellinen floppi suosikkiohjaajalta
-Muistoelokuva, jonka yksi näyttelijä on kuollut lähivuosien aikana.
-Yli 2h 50 minuuttia kestävä elokuva.
-Parhaan elokuvan Oscar-ehdokas, joka EI voittanut.
+Vapaaehtoinen bonuselokuva. Mykkäelokuva tai musikaali

En tiedä milloin tätä ehtisin yrittää, mutta ainakin on mielenkiintoista suunnitella valmiiksi. Olen miettinyt vaihtoehtoja mitä elokuvia katsoisin. Elokuvan kesto olisi näin pitkässä maratoonissa yksi tärkeä yksityiskohta. Mielummin kuusi n. 1h 30 min. elokuvaa, kuin kuusi 2 tuntista. Eikö?

Haluaisin myös että mahdollisimman moni olisi ihan ensimmäistä kertaa katselussa, paitsi tuo Elokuva, jota ei ole nähnyt lapsuuden jälkeen Muuten esim. Taloudellinen floppi suosikkiohjaajalta olisi ehdottomasti Scorsesen Hugo. Vaikka onkin 2h 6 minuuttia pitkä, niin eipä se niin pitkältä tunnu. Ihan viihdyttävä elokuva. Vaihtoehtoihin vaikuttaa myös mitä hyllystä ja netflixistä löytyy.

edit.

https://en.wikipedia.org/.../List_of_box_office_bombs
En edes tiennyt että 13th warrior on flopannut. Aliarvostettu ;)

sulo
Käyttäjä
3302 viestiä

07.04.18 klo 20:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mykkäelokuvaksi sopisi Chaplinin The Kid. Kestää vain 68 minsaa. ;) Yli 2h 50m kestävä ehdokas olisi hyllystä löytyvä Nürnbergin tuomio (1961) (kesto 186 min). Pitkään katsomista odottanut elokuva natsien oikeudenkäynneistä. Saisi lisämotivaatiota katsoa senkin. Toistaiseksi juuri kesto on hieman hillinnyt katsomisen aloittamista. Pääosissa mm. Burt Lancaster, Spencer Tracy, Richard Widmark ja (aina natsia näyttelevä?) Maximilian Schell.

Elokuva jota ei ole nähnyt lapsuuden jälkeen voisi olla vaikka Jackie Chanin First strike eli Ensi-isku. Laadusta voi olla mitä mieltä vaan, mutta ainakin siinä tapahtuu koko ajan jotain. Voisi olla hyvä valinta maratoonin loppuun.

Keskustelut