Barbaarielokuvat

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Barbaarielokuvat

barros
Käyttäjä
1372 viestiä

28.01.20 klo 17:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mihis fantasia genreen Highlander lasketaan? Miekka ja kilpi osaston, vaikka kilpiä leffassa vähemmän käytetää.

https://www.youtube.com/w...eySqDbxEQn45lUtpUqslIakfU

Queen - Who wants to live 4ever?

Joku
Käyttäjä
1204 viestiä

28.01.20 klo 19:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

barros kirjoitti:

Mihis fantasia genreen Highlander lasketaan? Miekka ja kilpi osaston, vaikka kilpiä leffassa vähemmän käytetää.

https://www.youtube.com/w...eySqDbxEQn45lUtpUqslIakfU

Queen - Who wants to live 4ever?

Kai se jotain fantasia-toiminta -osastoo on. On muuten vaikee elokuva kategorisoida! Hyvä filmi.

Miihkali
Moderaattori
2646 viestiä

28.01.20 klo 20:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ite oon aina ajatellu sen kasaritoiminnaksi, vaikka kieltämättä ne fantasiatwistit ja historialliset kohtaukset vähän rikkovat totuttua kaavaa. Tykkään siitäkin, että leffassa on tappelemisen lisäksi tunnelman rakentelua ja hahmonkehitystä. Nykyään toimintaleffa tarkottaa sitä, että tempo on koko ajan satasessa ja ruudulle tulee vähän väliä paskaa CGI:tä. Miten niihin hahmoihin olisi edes tarkoitus samaistua, kun ne ovat pelkkiä pikselikasoja?

Harmi että Highlanderin jatko-osat olivat sellaista käppää. Vaikea ymmärtää tai edes uskoa, että joku on tehnyt niin monta huonoa ratkaisua yhden elokuvaproduktion puitteissa. Varsinkin kun kakkosessa oli aika muhkea budjettikin, eli ongelma ei ollut siinä, että piti rakentaa joku post-apocalyptinen miljöö, niin voidaan kuvata vanhoissa tehtaissa ja hiekkakuopalla. Siitä olisi hyvin voinut rakentaa esiosan, jossa olisi kerrottu, mitä MacLeod ja Ramirez puuhailivat ennen Kurganin ilmaantumista kuvioihin.

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

28.01.20 klo 21:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali
Moderaattori
2646 viestiä

29.01.20 klo 20:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo, se kakkonen on kyllä vilpittömästi tosi hauska leffa. Vähän kuin joku kuumehoure. Erinomaista campia, ja vielä poikkeuksellisesti isolla budjetilla tehtynä. Kyllähän silloin 90-luvun alussa koetettiin huonolla menestyksellä useampaakin klassikkosarjaa päivittää ajan hengen mukaiseksi, mutta koskaan ei kyllä ollut lopputuloksena sellaista katastrofia kuin Highlanderin kohdalla.

Oma lempikohtaukseni on Conneryn suoritus, erityisesti Bond-henkinen ansa, jossa hän muuttaa itsensä energiaksi ja pelastaa Lambertin & kumppanit höpisten samalla täysillä elämisestä. Jumalana koneesta hän saapuu, ja jumalana koneesta hän lähtee. Siitähän olisi voinut saada toistuvan vitsin, että joka elokuvassa Connery palaa kuolleista vain palatakseen kuolleeksi.

Kolmonenkin on mielestäni ihan ok. Ei mitenkään erityisen mieleenpainuva, mutta kyllähän sitä katselee. Se kondomikohtaus on jopa aidosti hauska. Nelonen ja vitonen ovatkin sitten puolestaan huonoimpien koskaan tehtyjen elokuvien joukossa. Nelosessa on vähän sitä henkeä, että Udo Kier olisi voinut sopia pahikseksi. Vitosessa on pari tahattoman koomista kohtausta, kuten ne liettualaiset spurgukannibaalit, jotka kuolemattomat lahtaavat räppihevin säestyksellä niin kuin kyseessä olisi joku isompikin urotyö. ”We are the princes of the univeeeerseeee!”

Esiosa olisi tosiaan varmaan ollut se järkevin tapa toteuttaa myöhemmät Highlanderit. Vaikea sanoa, miksi siihen ei koskaan ryhdytty. Budjettirajoitukset olivat varmaan osasyynä. Se on sitten ihan oma lukunsa, ettei jatko-osissakaan älytty jättää loppua auki, vaan jokaisen leffan päätteeksi MacLeod on viimeinen kuolematon, mutta seuraavassa elokuvassa niitä löytyy aina jostain lisää.

Conan-TV-sarja on muistaakseni aika ankea. Ei se oikein toimi, että annetaan Conanille joku sidekick-seurue mukaan ja tehdään koko perheelle kevyttä tusinafantasiaa. Mutta mutta, se oli sen ajan henki. Pitäisi varmaan joskus katsastaa se Conan ihan johdonmukaisesti alusta loppuun, ehkä sieltä jotain helmiä löytyisi. Beastmasterista oli muuten oma TV-sarjansa aikanaan myös. Siinä ei tosin ollut Marc Singeriä, vaan joku täysin nevöhööd voimamies.

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

29.01.20 klo 20:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali
Moderaattori
2646 viestiä

29.01.20 klo 21:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos en ihan väärin muista, niin Robin Hoodin pilottijaksossa mongoolit iskevät englantilaiseen pikkukylään. Mustaan T-paitaan sonnustautunut Robin Hood tupsahtaa paikalle puhuttelemaan B-luokan Tšingis-kaania, joka mylväisee kovaan ääneen: ”Who do you think you are? Alexander the Great?”

Brutus
Käyttäjä
1001 viestiä

30.01.20 klo 00:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joku
Käyttäjä
1204 viestiä

20.12.20 klo 20:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jaaaaahas. Kyllä meni muuten pitkä aika ilman vilaustakaan barbaareista! Nyt on asia korjattu ja tänään soittimeen lävähti kauan odotettu, Don Coscarellin ohjustelema Beastmaster - Voittamaton kostaja. Täytyy sanoa heti kättelyssä, että tässä on lähes kaikki palaset kohdillaan, mitä tulee hyvään barbaariviihteeseen. Lihaksikas molopää (Marc Singer), kaunis neito pulassa (Tanya Roberts), överi pahis (Rip Torn) sekä badass sidekick (John Amos). Näiden hahmojen lisäks filmissä on söpöjä elukoita, rajun cooleja elukoita, juustoista dialogia, vielä juustoisempaa tarinankerrontaa ja upeita maisemia, lavasteista puhumattakaan. Laulajan Marco näyttelee Daria, miestä joka vauvana riistettiin vanhemmiltaan tappoaikeissa, mutta myöhemmin Dar lähtee kosto/pelastusretkelle ja vetää siinä sivussa puolta valtakuntaa turpaan eläinystäviensä kanssa. Meininki on oikeesti paikoin ihan hulvattoman typeränhauskaa, ja Marc Singerin kiljahtelut kotkalleen sai mut nauramaan ääneen. Samoin Rip Tornin irvistely ja ylinäytteleminen pahiksena toi virneen naamalle aina miehen ollessa ruudulla. Sen lisäks että roska-arvot on tukevasti kohdillaan, Beastmaster on oikeesti suht isohkon budjetin elokuva, ja se myös näkyy. Elokuva lukeutuu helposti heti Conanin jälkeen niihin paremman luokan barbaarielokuviin, jos tälläistä käsitettä voi käyttää. Tykkäsin kyllä kovasti. Ainoa asia mistä oikeestaan vois naputtaa, on leffan kesto. Loppupuolen olis voinu rytmittää paremmin, typistää elokuvaa sellasen parikytminuuttia, ja säästellä pääpahiksen möyläämistä vähän pidempään. Nyt loppuosio on hiukan antiklimaattinen, joskin viimeset kuvat Singeristä kävelemässä tiikerinsä kanssa pitkin maisemia upean scoren pauhatessa taustalla on todella eeppistä kamaa.

Ehdottomasti kolme ja puoli tähteä läpsähtää petomestarille. Jos Conan Barbaari on se tän genren kurko omissa silmissä, on Beastmaster jaetulla kakkossijalla Deathstalkerin kanssa.

Tän elokuvan kotimainen vuokrakasetti myytiin muuten huuto.netissä just joulukuun alussa vaatimattomaan 705€ hintaan.

.....Seuraavalla kertaa katselujonossa olis Taistelevaa kotkaa vuorossa.

Keskustelut