Minkälaisen elokuvan tekisitte?

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Minkälaisen elokuvan tekisitte?

barros
Käyttäjä
1497 viestiä

14.01.19 klo 07:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Perinteinen fantasia samurai leffa, jossa kolmen linnan väki viettää juuri hiljaiseloa, kunnes yksi keisareista sairastuu. Epäilykset lähtevät liikkeelle ja kohta on samurai toistensa kimpussa ja lopussa keisarin tytär pääsee valtaan astuessaan kilpakosinnan päätteeksi vihille. Menetelmiä olisi vaikka kuinka saattaa tämä leffo finaaliin, jos kokit ja palvelijat munkkien tapaan tekeevät saumatonta yhteistyötä. Leffan nimi esim. Pledge of Titan, joka kuvaa tätä tunnekuohuista draamaa kaikkinensa.

Miihkali
Moderaattori
2756 viestiä

14.01.19 klo 21:39 - linkitä tähän kommenttiin: #

Suomalaiselle suolle sijoittuva barbaarielokuva. Budjetiksi riittäisi muutama tuhat euroa puvustukseen ja käytännön järjestelyihin. Lisäksi tarvittaisiin tietysti iso joukko innokkaita ja lahjakkaita vapaaehtoisia.

Elokuva kertoo rämeen keskellä asuvasta kehonrakentajasta, joka pukeutuu tuohivirsuihin, poronnahkahousuihin ja väiskiin. Kaksi sotilasosastoa — roomalaiset ja saraseenit — ovat jatkuvan kahakoinnin jälkeen kumpikin vetäytyneet tietämättään suon eri laidoille ja yrittävät nyt ylittää sen päästäkseen vihollisen kimppuun selustasta.

Mutta Väinöpä ei anna vainolaisen valloittaa kotisuotaan! Rambon hengessä hän houkuttelee rämeellä liikkuvat vihulaiset mitä pirullisimpiin ansoihin. Muutama esimerkki:

  • Pahis tulee juomaan lammelle. Väinö on ovelasti odottanut vedessä, ponkaisee huutaen pinnalle ja vetää roiston hukkumiskuolemaan.
  • Väinö polttaa tervaa ja käyttää sitä napalmina.
  • Väinö pakenee ja työntää harhautuksena veneen järvenselälle. Kun pahikset pääsevät katsastamaan veneen sisällön, odottaa nahkakatoksen alla nälkäinen susi!
  • Roomalaiset eivät malta olla kylpemättä. Väinö hiiviskelee paikalle ja lappaa klapia ammeen alle, keittäen roomalaiset elävältä.
  • Väinö poistuu rämeeltään ja huomaa kauhukseen saraseenien kiusaavan läheisen maatilan asukkaita. Kun saraseenien pääjoukko tulee katsomaan, mihin kaverit katosivat, he näkevät verisen viljalyhteen. Pahnojen alta löytyy heinäseipään lävistämä saraseeni!
  • Väinö sytyttää tulia ja ampuu nuolia hehtaarihahlolla antaen vaikutelman vihollisen liikkeistä. Roomalaiset ja saraseenit tulevat tutkimaan asiaa ja surmaavat toisensa.

    Saraseeneilla on totta kai mukana haaremi, jossa Väinö käy aina välillä hiiviskelemässä ja lempimässä. Roomalaisten mukanaan raijaamaat alastonpatsaat puolestaan herättävät hupaisan hämmentyneitä reaktioita villimiehessä, joka ei erota kuvaa aidosta asiasta.

    Loppuhuipennuksessa itse keisari saapuu katsastamaan legioonien edistymistä suon valloituksessa. Roomalaiset järjestävät herransa kunniaksi orgiat, joissa vuoroin ylensyödään ja vuoroin oksennetaan. Eräässä kohtauksessa palvelijatar kutittelee ylimyksen kurkkua sulalla ja kamera zoomaa kurkkuun ja höyheneen. Höyhen vetäytyy pois ja tilalle ilmestyy veitsi, joka yhä kutittelee keisarin kaulaa. Keisari alkaa mutista itsekseen: ”Kultu, miksi olet noin kovakourainen.” Kamera zoomaa kauemmas paljastaen Väinön!

Dekkari
Käyttäjä
274 viestiä

04.03.19 klo 00:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olen miettinyt tietyntyypin televisioelokuvaa. Kyseessä olisi oikeastaan televisiosarja. Jaksot kuitenkin niin pitkiä, että televisioelokuviksi voitaisiin laskea (1,5-2h).

Genre olisi kauhu ja osissa olisi myös scifi, trilleri ja mahdollisesti fantasia piirteitä. Lisäksi surrealismin ihailijana mukana olisi myös surrelismia jossain osissa. Osat eivät muodosta jatkumoa toisiinsa (ainakaan suoranaisesti), samoja näyttelijöitä voisi toki olla. Sarjassa olisi henkilöitä hyvin vähän, useimmat jaksot sijoittuisivat 3-6 hahmon ympärille. Jaksot olisivat melko synkkiä. Harmaata olisi paljon ja verta ei säästeltäisi. Kuitenkaan liialliseen goreen ei mentäisi.

Osat voivat sijoittua menneisyyteen, nyky-aikaan, tulevaisuuteen tai aikakauteen jota ei olla määritelty.

Ensimmäisessä osassa 5 miestä. Metsänhoitaja, meteorologi, rakennusmaalari, upseeri ja veturinkuljettaja lähtevät viettämään lomaa rakennusmaalarin mökille, jonka hän perinnyt salaperäiseltä sedältään. Miehet saapuvat mökille ja alkavat tutkia sitä. Rakennuksesta löytyy kaikkea outoa ja pian löydetään mystinen kellari, josta vahingossa vapautetaan pahat voimat. Pian alkaakin taistelu elämästä ja kuolemasta...

Jos olisi resurssit tehdä tälläista, niin tekisin, vaikkei se olisi taloudellisesti kannattavaa. Tarkemmin ajateltuna ei tähän välttämättä edes menisi resursseja kovinkaan paljon.

Brutus
Käyttäjä
1229 viestiä

05.07.19 klo 21:49 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dekkari
Käyttäjä
274 viestiä

05.08.19 klo 19:42 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olen katsonut vähän Alien (1979) kohtauksia muistinvirkistymiseksi ja mieleen on tullut elokuva. Tyhjä malminkuljetuslaiva seilaa kohti seuraava määränpäätä jossain etelä-atlantilla lähellä etelämannerta. Laivan koneistoon tulee vikaa ja ankkuri lyödään pohjaan korjaustöiden ajaksi. Ryhmä huomaa jotain outoa läheisellä autiolla asumattomalla saarella ja menee katsomaan. Laivan viestintälaitteisiin on myös tullut vikaa.

Ryhmä tuo vahingossa saarelta vieraan elämänmuodon ja pian alkaa taistelu elämästä ja kuolemasta.

Leffa voisi pitää ikäänkuin Alienin ja The Thingin (1982) yhdistelmältä. Alieniin siten, että tapahtuma ympäristö olisi kulkuneuvo jossain kaukana sivistyksestä ja The Thingiin siten, että tapahtumat sijoittuisivat nykypäivään. Alieniin otettaisiin se ero, ettei yhdelläkään miehistön jäsenellä ole mitään salaliittoa.

Miltein koko elokuvan sijoittuisi laivaan.

Brutus
Käyttäjä
1229 viestiä

18.06.21 klo 02:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Lueskelin huvikseni Mesopotamian muinaishistoriaa ja löysin niin makoisan idean elokuvalle, että ihmettelen miksei kukaan ole aiemmin sitä keksinyt.

Naram-Sin oli Sargon Suuren pojanpoika ja Akkadin imperiumin kolmas kuningas ja vähintään yhtä kyvykäs sotapäällikkö kuin isoisänsä. Naram-Sinin aikaan Sumerissa nähtiin suuri kapina, jonka Naram-Sin kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten onnistui murskaamaan. Saavutusta pidettiin ihmeenä, ja suuruudenhullu Naram-Sin korotti itsensä jumalaksi, maailman herraksi ja universumin valtiaaksi, jota vastaan kukaan ei uskaltanut enää tämän elinaikana nousta. Naram-Sinin kuoleman jälkeen valtakunta vajosi kaaoksen tilaan ja tuhoutui niin täydellisesti, ettei Naram-Sinin valtakunnan sijaintia tiedetä vielä nykypäivänäkään.

Myöhemmille sukupolville Naram-Sinin, Akkadin hullun kuninkaan, legenda on toiminut varoittavana kertomuksena suuruudenhulluuden ja ylpeyden vaarallisuudesta. Akkadin imperiumin tuhoutuminen on nähty jumalten oikeutettuna kostona Naram-Sinille.

Elokuvan ideana on pistää Indiana Jones etsimään muinaista Akkadin kaupunkia ja sen mystistä kadonnutta aarretta, joka olisi muinoin toiminut Naram-Sinin yliluonnollisena aseena tämän vihollisia vastaan. Tällä kertaa ikäloppu Indy itse on enää vaivoin hengissä, ja tämän seikkailuissa mukana roikkuu ottopoika ja tulevaisuuden manttelinperijä, seikkailussa itsessään on kyse paitsi aarteen löytämisestä, mutta Naram-Sinin legendaa myötäillen oman perintönsä tuhoa pelkäävän pessimistiseksi käyneen kuuluisan isän ja ottopojan vaikeasta suhteesta.

Samaan aikaan kylmän sodan osapuolet ja Lähi-idän vallankumoukselliset fanaatikkoryhmittymät haluavat tuon kyseisen myyttisen aseen haltuunsa keinoja kaihtamatta. Asetta tavoitellessaan osa roistoista onnistuu vain tuhoamaan itsensä, mutta lopussa Indy päättää uhrata itsensä suuremman hyvän vuoksi tuhoamalla itsensä Naram-Sinin aseen sekä loppujen rikollisten mukana. Seikkailun tuoksinassa ottoisäänsä yhä lähemmin ymmärtämään tullut poika vaikuttuu tämän uhrauksesta ja päätyy jatkamaan Indyn työtä arkeologina hyvän puolesta pahaa vastaan.

Mesopotamian historia ja kulttuuri antaisi kyllä vaikka minkälaisia hienoja inspiraatioita muillekin tarinoille, siellä sitä ajatonta draamaa, mielenkiintoisia persoonallisuuksia ja eksotiikkaa piisaa vaikka kuinka paljon. Joku sumerilaisesta mytologiasta ammentava fantasialeffa tai vehreistä jokivarsista taistelevista klaaneista ja jumalkuninkaan hallitsemista kaupunkivaltioista ammentava post-apokalyptinen tieteis-toimintaleffa olis aika namukas idea, jota ei taatusti ole kukaan tehnyt.

Miihkali
Moderaattori
2756 viestiä

19.06.21 klo 12:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

En malta olla mainostamatta, että osaan hieman sumeria. Naram-Sin ei muuten oikeasti ollut Akkadin viimeinen kuningas, vaikka myöhempi perimätieto näin väittääkin. Mutta Indy vitosen teemoja vanha legenda tukee erinomaisesti!

Oma haave-elokuvani on Suomen elokuvahistorian ikonisimman saagan reboot, eli

Uuno Turhapuron luokkakokous

Uuno Turhapuro (Sami Hedberg) on laiska ja ruma tyhjäntoimittaja, jolla on kuitenkin hämmästyttävä kyky selittää itsensä ulos tilanteesta kuin tilanteesta. Elokuvan tapahtumat käynnistyvät, kun yläastekaverit ”Härski” Hartikainen (Jaajo Linnonmaa) ja Sörsselssön (Aku Hirviniemi) lähettävät kutsun luokkakokoukseen. Tapaaminen pidetään kierrätyskeskuksessa, jota pitkäaikaistyöttömät Härski ja Sörsselssön kipparoivat. Paikalle saapuu myös luokan kaunotar Elisabeth Tuura (Sofia Bélorf), jonka Uuno onnistuneesti viettelee pukeutumalla kierrätyskeskuksesta löytämäänsä merkkihuppariin. Villin ryyppyreissun aikana ongelmia aiheuttavat sekä Elisabethin varakas isä (Vesa Vierikkö) että hänen entinen poikaystävänsä (Bull Mentula). Cameo-roolissa nähdään Jere Karalahti, jolle Uuno keksii kaksilapaisen jääkiekkomailan.

Brutus
Käyttäjä
1229 viestiä

19.06.21 klo 23:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali kirjoitti:

En malta olla mainostamatta, että osaan hieman sumeria.

Toihan on oikeasti tosi siistiä, Mesopotamian historia ja kulttuurit on tosi mielenkiintoisia, mutta tuntea vielä kieltäkin. Itsekin joskus humanistivuosina aloin opiskelemaan täysillä ranskaa, että olisi voinut alkaa lukea tosissaan assyrologista ja egyptologista kirjallisuutta, mutta nykyään netti yksinään onkin sitten pullollaan laadukasta lähdeaineistoa ihan englanniksikin. Joskus vuosikymmen sitten ei osannut edes unelmoida että jotain youtubeen ladattuja yliopistoluentojakin voisi käyttää näiden juttujen itsenäiseen opiskeluun, koska se oli silloin olemassa pääasiassa jotain läppä- ja meemivideoita varten.

Uuno Turhapuron luokkakokous on kyllä ajatuksena aivan huikea! Joku Tape Valkonen, Tiina Jylhä, Janni Huussi ja kielinainen johonkin rooleihin, niin a vot. Tai huutokauppakeisari.

Miihkali
Moderaattori
2756 viestiä

21.06.21 klo 13:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kug dig̃ir-Nisaba, zàmízu dùgam!

Pyhä [kirjoitustaidon] jumalatar Nisaba, ylistyksesi on suloinen!

Brutus
Käyttäjä
1229 viestiä

24.06.21 klo 01:05 - linkitä tähän kommenttiin: #

Luova mielikuvitus alkoi helteessä kärventyessä taas juosta omaa laukkaansa, jolloin alitajunnan syövereistä kumpusi ajatus pornografiaa ja hikistä kasaritoimintaa yhdistelevästä toimintaleffasta, jossa pääosassa on hentoisten nuorta naisten muodostama kuolettavan kaunis parivaljakko, joilla meikkaamisen ja parisuhteen kaltaisten välttämättömien toimenpiteiden ohella asekin pysyy kourassa kuin Clint Eastwoodilla ja nistit räjäytetään tarvittaessa taivaan tuuliin Chow Yun Fat -tyyliin ilman muovisia erikoistehosteita vaikka keskellä vilkasta ostaria.

Hemaisevan vaaralliset nuoret naiset sattuvat tietenkin olemaan poliisipiirinsä häpeä ja vihaisen pomonsa jatkuvan valituksen aiheita. Kuriton naisduo kuitenkin hoitaa kerta toisensa jälkeen hommansa tylysti omaan tapaansa Likaisen Harryn tehokkuudella aseiden räiskeen, hallitsemattomien räjähdysten, nopeiden autojen, lakoavien vihollisten ja naisellisen fysiikan tyylitellyn kuvauksen saavuttaessa eroottiset mittasuhteet Los Angelesia muistuttavan urbaanin helvetin rikosongelman ratketessa kuvankauniin kuolemantanssin tahtiin.

Koska kyseessä on jo lähtökohtaisesti K18-elokuva, ei pahistenkaan kohdalla ole viitsitty nössöillä: tämän teoksen roistot on suunniteltu tarkoituksellisen vastenmielisiksi ja uhkaaviksi eikä miksikään tyhmiksi ja kasvottomiksi maalitauluiksi. En ole tätä miettinyt loppuun asti, mutta pääroisto on mestarillinen manipulaattori, joka käytännössä kykenee huijaamaan lähes kenet tahansa tekemään likaisen työn puolestaan, teoriassa jopa sankarit itsensä. Seksikkäiden naisten superpahan arkkivihollisen arsenaaliin kuuluu tietysti perusilkelyn lisäksi sadistinen seksuaalinen väkivalta sekä vereen liittyviä fetissejä.

Lopullinen mittelö hyvän ja pahan välillä käydään tietysti vanhalla ja syrjäisellä hautausmaalla. Todellisuudessa roisto on alistanut toisen naisista orjakseen ja manipuloinut tämän surmaamaan parhaan ystävänsä ja asetoverinsa. Tässä vaiheessa itse roiston hallitsema rikollisorganisaatio on jo tuhoutunut ja kahden hahmon kohtaamisen tarkoituksena on lähinnä pelata aikaa, jotta päärotta itse pääsee pakenemaan maasta. Pahiksen ohjelmoiman tappajan määräys on yksinkertainen: laukaus päähän.

Kun naiskaksikko lopulta selvittää mittelönsä, vapautuu pahiksen henkisestä otteesta ja pääsee jälleen roiston jäljille, on tämä jo näköetäisyyden päässä nousemassa pieneen yksityiskoneeseen. Toinen naisista ottaa muhkean magnum 44:nsä, mutta ampuu muutaman sentin roiston pään ohi lentokoneen kylkeen. Roisto kääntyy katsomaan kannoilleen, näkee yllätyksekseen molemmat naiset elossa, ottaa hatun päästään ja kumartaa syvään virne kasvoillaan. Lopulta lentokone nousee ja katoaa horisonttiin haikeiden sankareiden seuratessa tapahtumaa etäisyyden päässä savuava ase kädessään, lopputekstit alkavat rullata hitaasti voimistuvan fuusiojazzin soidessa taustalla, ruutu pimentyy.

dbgirl
Käyttäjä
221 viestiä

25.06.21 klo 18:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutuksen tarina kuulostaa siistiltä! Siitä tuli mieleen tämä: https://en.wikipedia.org/wiki/Dirty_Pair

Brutus
Käyttäjä
1229 viestiä

25.06.21 klo 18:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo, japanistahan on vuosien saatossa tullut enemmänkin samantapaisia häpeilemättömiä viihdepaukkuja. Dirty Pairin lisäksi on tietysti Gunsmith Cats [www.youtube.com].

Harmittavasti nykypäivänä ei mitään tuollaista kamaa voi kuvitellakaan länsimaissa, koska valtavirran meno alkaa olla täällä niin uskomattoman nössöytynyttä ja poliittisesti korrektia, että vähäisenkin paljaan pinnan tai elokuvaväkivallan näyttäminen saa nopeasti aikaan jonkun skandaalin ja kansallisen hätätilan kun joku ritardi pahoittaa taas mielensä twitterissä.

Brutus
Käyttäjä
1229 viestiä

10.11.22 klo 17:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

Töissä päivällä puuhaillessa tuli leppoisana ajatusleikkinä mietittyä tällaista, että jos Matrix heijasti 2000-luvun alun digihuuman maailmankuvaa, jossa internetit ja muut oli vielä uutta ja mystistä, joten jos saman tekisi vuonna 2022, niin minkälaisen muodon itse sille menisin antamaan. Tähän on tietty yhdistelty vaikutteita paljon muistakin leffoista, mutta jääköön mainitsematta.

Tarinan päähenkilö on tyypillisestä 2000-luvun keskiluokkaisesta perheestä tuleva nuori ja hyväkuntoinen rakkari, jolla on aina ollut tunne, että jotain on pahasti pielessä. Tässä todellisuudessa Jumala on olemassa, musta on mustaa ja valkoinen valkoista, kaikki taide ja kulttuuri koostuu pelkästään Disneyn ja muiden jättimäisten amerikkalaisten viihdekorporaatioiden sanitoiduista ja turvallista tuotoksista, eikä minkäänlaisia alakulttuureja tai vastaavia ole olemassakaan. Poliitikot ovat yhdessä rehellisten liikemiesten kanssa ratkaisseet kaikki ympäristöongelmat, järjestelmä toimii oikein mainiosti, kaikki ovat terveitä ja kohteliaita, ja ihmeparantumisen sekä Lasaruksen kaltaisia jumalallisia väliintuloja sattuu tuon tuostakin.

Rakkarikavereidensa kanssa päähenkilö sattuu löytämään kummallisen "virheen" todellisuudesta ja heräämään oikeaan maailmaan. Käykin ilmi, että päähenkilö on todellisuudessa Sammakoksi ristitty hylätty, rampa ja puhekyvytön katulapsi, joka pantiin säälistä elämään osaksi virtuaalista todellisuutta, ettei tämän tarvisisi kohdata surullista totuutta omasta tilastaan. Todellisuudessa poliitikkojen ja liikemiesten vihreät hankkeet korruptoituivat nopeasti silkaksi kuppaukseksi, mikä aiheutti jättimäisen järjestelmäkriisin sekä köyhimmän kansanosan kirjaimellisen tuhoutumisen. Demoralisoituneet ja entisestä yltäkylläisyydestään köyhyyteen vajonneet ihmiset kaipasivat yhä vahvempaa eskapismia, mikä loi pohjan digikorporaatioiden virtuaalitodellisuusbisneksille sekä "Matrixin" luomiselle. Kaikki informaatiovirrat ovat virtuaalitodellisuudessa algoritmeilla säädeltyjä, eivätkä kaikki ihmisetkään välttämättä ole kuin tekoälyllä ohjattuja geneerisiä botteja, joiden on tarkoitus pitää oikeat ihmiset ruodussa ja ohjata näitä halutulle tielle suoltamalla firman hyväksymää propagandaa.

Kuvion varsinainen tragedia on, ettei maailma kaikista ongelmistaan huolimatta ole lopullisesti tuomittu tai toivoton paikka, useimmat ihmiset vain mieluummin työntävät päänsä hiekkaan ja kuihtuvat hiljalleen pois välttääkseen loppuun asti hyväksymästä vastuuta tai todellisuutta sellaisena kuin se on. Sammakko ymmärtää, miten maailman korjaaminen on mahdollista vain, jos tämä saa jotenkin vakuuttettua ihanassa ja turvallisessa valemaailmassa eläviä ihmisiä ottamaan lasit silmiltään, kohtaamaan epämukavan todellisuuden sekä pelkonsa ja voittamaan ne. Toisin kuin siinä alkuperäisessä Matrixissa, tässä kynä on miekkaa mahtavampi ja kieli ruumiskasoja tärkeämpää. Eskapismiin ja kauniiseen valheeseen perustuvassa virtuaalitodellisuudessa pelkojensa voittamisen, optimismin ja toivon kaltaisen sanoman levittäminen on vähän ironisesti kavalinta mahdollista vihapuhetta ja vallankumousta, kun taas pelon ja epätoivon lietsominen mitä poliittisesti korrekteinta sanaa.

En tiedä, miten tarina varsinaisesti loppuisi. Ehkä Sammakon johtama optimistisempi vallankumous saa traagisen käänteen päähenkilön itsensä kuollessa ja liikkeen hajotessa nopeasti alkutekijöihinsä. Pieni joukko uskollisia kapinallisia kuitenkin jää pitämään yllä Sammakon levittämää toivon ja ilon sanomaa muutoksesta ja paremmasta huomisesta. Päähenkilön elämä ja kuolema alkaa saada uskonnollisia sävyjä, mikä saattaa viitata jonkin suuremman nousuun vielä tulevaisuudessa...

dbgirl
Käyttäjä
221 viestiä

11.11.22 klo 15:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:

pitkän tarinan.

Olipas hieno tarina, näkisin tuollaisen leffan oikein mielellään! :)

Brutus
Käyttäjä
1229 viestiä

11.11.22 klo 21:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitos. Tuo taisi muutenkin syntyä jonkinlaisena henkisenä vastareaktiona tähän nykyajan tympeään nihilismiin ja oksettavaan pelkopornoon mitä tulee vähän joka tuutista. Surullista on nykyäänkään koettaa keskustella sellaisten toivonsa menettäneiden ja masentuneiden ihmisten kanssa, joille ne kaikki poliitikoiden ja muun roskaväen rajulla kädellä liioitellut kauhutarinat maailmanlopusta on menneet ihan sieluun asti, niissä jutuissa ei ole mikään järki edes mukana, vaan sitä mukaa kun yhtä väitettä kumotaan niin taskusta kaivetaan jo uutta mielikuvituskatastrofia ja syytä pelätä henkensä edestä.

Ihmiset ei muutenkaan taida oikein ymmärtää, miten paljon nuo internetin algoritmit oikeasti manipuloi käyttäjien koko maailmankuvaa, etenkin jos ei harrasta kodin ulkopuolella oikein mitään. Tiktok esimerkiksi näyttää kiinalaisille lähinnä tervehenkistä sivistävää ja opetuksellista sisältöä, kun taas länkkäreille on varattu degeneroituneempi setti, twitterin vaihdettua omistajaa huomattiin että kun niitä algoritmejä vähän löysättiin niin sadat miljoonat käyttäjät puhuukin mieluummin hyvässä hengessä kissoista ja animesta kuin riitelevät jostain marginaalitason politiikasta ym. roskasta mikä ei oikeassa maailmassakaan ketään kiinnosta. Jos tuommoisessa vessanseinässäkin on todellisuus tuota ja se viime vuosien hulluus ja loputon riitely oli pelkkää keinotekoista höhää, niin maailmalla ja ihmiskunnalla on vielä paljonkin toivoa.

Joku
Käyttäjä
1346 viestiä

12.11.22 klo 15:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tekisin suomalaisen westernin. Lapin erämaa olis ihan mainio miljöö veriselle ja tylylle länkkärille. Ei tietenkään mitään cowboymeininkiä, vaan sovitettuna Suomalaiseen kulttuuriin. Yksi tälläinen leffahan on jo olemassa, nimittäin Mosku. Eli suunta olis vähän samankaltaista, mutta vielä tyylitellympää ja Suomen upeaa ja karua erämaaluontoa hyödyntävää. Tarina olis ehkä jonkinsortin kostotarina tai takaa-ajo, joka sopii länkkärin raameihin hyvin. Kenties tässä seurattaisiin eteläisestä Suomesta vihamiehiään paennutta miestä, jota jahtaa Lapin maisemiin kymmenen tappajan posse. Lapissa kuitenkin pakosalla oleva mies saa rinnalleen paikallisen eränkävijän joka asettuu tämän puolelle, tasoittaen näin puntteja. Nämä sitten kahdestaan pudottavat vähitellen takaa-ajajien riveistä porukkaa. Lopullinen välienselvittely käydään Pihtsuskönkään vesiputouksella jossa umpikujaan ajettu kaksikko joutuu kohtaamaan viimeiset elossa olevat takaa-ajajansa silmästä silmään.

dbgirl
Käyttäjä
221 viestiä

13.11.22 klo 17:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joku kirjoitti:

Tekisin suomalaisen westernin.

Toi kuulosti ihan hyvälle ja mahdolliselta täällä toteuttaa! Ite oon pohtinu pääni puhki mitä tekisin mut en oikein keksi. Toimintaa tai high fantasya. Ehkä niitä voisi sekoittaakin. Mutta se mistä se kertoisi niin en osaa kertoa.

Keskustelut