Leffakliseet

Foorumin päävalikkoonLeffat yleisesti › Leffakliseet

Brutus
Käyttäjä
1118 viestiä

07.10.18 klo 00:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali
Moderaattori
2718 viestiä

07.10.18 klo 14:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Aseet eivät ammu luoteja vaan kuolemaa.

Nuoli menee aina puoliksi läpi ja jää törröttämään vatsasta ja selästä.

Miihkali
Moderaattori
2718 viestiä

17.10.18 klo 20:07 - linkitä tähän kommenttiin: #

Rikas, ilkeä äijä on tekemisissä (yleensä naispuolisen) asiakaspalvelijan kanssa. Paikka voi olla esimerkiksi kahvila, hotelli tai virasto. Kun kaikki ei onnistu välittömästi juuri äijän haluamalla tavalla, alkaa mulkero kommentoida saamaansa palvelua passiivis-aggressiiviseen sävyyn. Monologinsa päätteeksi äijä pitää retorisen tauon, lukee asiakaspalvelijan rintamukseen kiinnitetyn nimikyltin, ja lausuu vielä keskustelukumppaninsa nimen kuin uhkauksena vakavista seuraamuksista.

Brutus
Käyttäjä
1118 viestiä

18.10.18 klo 15:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali
Moderaattori
2718 viestiä

19.10.18 klo 12:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Todistevarastosta voi kätevästi hakea huumeita, aseita, räjähteitä tai mitä nyt omankädenoikeuteen turvautuva kyttä ikinä voi tarvitakaan.

Brutus
Käyttäjä
1118 viestiä

19.10.18 klo 13:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dekkari
Käyttäjä
264 viestiä

22.10.18 klo 20:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pahikset käyttävät nahkakenkiä. Hyvin usein juurikin mustia nahkakenkiä. Joskus käytetään muunkin värisiä, mutta aina nahkakenkiä.

Kun tässä oli keskustelua siitä, että leffassa puhutaan englantia, tapahtui se missä päin maailmaa tahansa, niin oletteko joskus huomanneet sellaista, että henkilöt puhuvat englantia maan kieleen liittyvillä aksentilla? Katsoin tässä vähän aikaa sitten crime and punishment (1935) nimisen elokuvan, joka sijoittuu venäjälle. Leffassa puhutaan englantia ja Peter Lorre puhuu kanssa englantia, mutta venäläisellä aksentilla.

Joskus katastrofi elokuvissa oli sellainen klisee, että joku tiedemies saa tietoonsa jonkun uhkaavan asian ja on viemässä sitä kuultavaksi, mutta joutuu onnettomuuteen ja asiaa saadaan vasta sitten selville kun on lähes liian myöhäistä. Esimerkkejä ovat jonkin ison taivaankappaleen saapuminen. Elokuvassa deep impact (1998) tapahtuu juuri näin.

Miihkali
Moderaattori
2718 viestiä

23.10.18 klo 11:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Rakennuksesta putoava hahmo aina kadulle pysäköityyn autoon, täsmälleen keskelle kattoa. Jos hahmo kuolee, katto pettää ja murtohälytin käynnistyy. Jos hahmo jää eloon, katto toimii eräänlaisena trampoliinina, joka vaimentaa iskun ja ponkauttaa hänet tuulilasin kautta kadulle.

Jos kyseessä oli takaa-ajo, hahmo singahtaa suoraan jaloilleen ja jatkaa juoksuaan. Jos kyseessä ei ollut takaa-ajo, kadulla on ihmisiä, jotka katselevat hahmoa kummissaan. Hahmo siistii vähän takkiaan ja kävelee muina miehinä pois paikalta.

Dekkari
Käyttäjä
264 viestiä

24.10.18 klo 20:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Löysin tälläisen kliseen luettelosta.

#276
Jenkkileffoissa musta mies ei ole koskaan sängyssä valkoisen naisen kanssa, mutta valkoisen miehen ollessa mustan naisen kanssa sängyssä, seksi on hekumallista sekä kiihkeän hikistä ja tietysti spontaanisti tapahtuvaa.

En tiedä miltä vuosikymmeneltä tämä on olevinaan, mutta nykypäivän leffoissa/tv-sarjoissa on yleistä, että mustaihoisella miehellä on nimenomaan valkoihoinen nainen. Sen sijaan elokuvia/tv-sarjoja missä valkoihoisella miehellä olisi mustaihoinen nainen tuntuu olevan hyvin vähän. En tosin tiedä tarkoitettiinko tuolla nimenomaan seksiä, mutta harvoin näkee elokuvaa, missä valkoinenmies harrastaisi seksiä mustan-naisen kanssa.

Muutenkin, kun näitä elokuvien puolison etnisyys kuvioita katsoo, niin aasialaisilla (Kiinalaiset, Japanilaiset, Intialaiset) tuntuu olevan aina samaa etnistä taustaa oleva puoliso. Intiaanit tuntuvat taas olevan yksineläjiä.

Dekkari
Käyttäjä
264 viestiä

27.10.18 klo 22:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Rikostutkijan menneisyys- klisee.

Rikostutkija tutkii jotain rikosta ja läpimurto ollaan juuri saamassa, kunnes epäilty tai epäillyn toimihenkilö ilmoittaa, että tutkinta on lopetettava heti tai ihmisten tietoon tulee joku asia rikostutkijan menneisyydestä tai miksei nykypäivästäkin joka lopettaisi uran seinään.

Rikollisilla on siis jotain materiaalia/tietoa joka kertoisi rikostutkijan toimineen joskus sopimattomalla tavalla (Otannut lahjuksia, käytänneen huumeita, käynyt huorissa yms.). Tämän jälkeen tutkinta lopetetaan kuin seinään tai epäilty suunnataan toiseen henkilöön. Typerä klisee. Eikö mitään muuta juonikuviota ole mahdollista saada aikaseksi. Ainut tapa tuntuu olevan tuollainen, että viranomaisista tehdään idiootteja.

Brutus
Käyttäjä
1118 viestiä

02.11.18 klo 22:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

barros
Käyttäjä
1469 viestiä

03.11.18 klo 02:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dead Man:

Päähenkilö lähtee liiemmittä kyselyitä hakemaan töitä tuntemattomasta lähteestä. Tässä leffassa ystävällinen intiaani ohjaa miestä kohti turvaa, mutta intiaani ystävä ottaa lopussa osuman luodista. Leffassa myös murhataan muistaakseni kauppias, joka ei myy tupakkaa tälle kyseiselle seurureelle.

Hieno elokuva!

Miihkali
Moderaattori
2718 viestiä

03.11.18 klo 13:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kauhujännärin jatko-osassa päähenkilö joutuu mielisairaalaan, koska kukaan ei usko hänen kertomustaan.

Psykiatrit suosivat shokkiterapiaa ("tällä kirveellä siskosi murhattiin") ja hypnoosia ("sinä murhasit siskosi").

Psykiatri ei oikeasti halua auttaa potilastaan, vaan lietsoo oireita pahemmiksi. Motiivina kirja tai tieteellinen artikkeli, joka "tekee minusta kuuluisan!"

Terapiaistunnot videoidaan; joko potilaalta salaa tai siten, että potilas puhuu terapeutin sijaan kameralle.

Psykiatri on rakastunut potilaaseensa.

Oireiden pohjimmainen syy on seksuaalisuus.

Apaattinen potilas kertoo traumoistaan ja joutuu väkivaltaisen kohtauksen valtaan. Hän sätkii ja huutaa, jolloin hoitajat ryntäävät joukolla paikalle ja pitelevät potilasta voimakeinoin aloillaan.

Rauhoittava lääke annetaan rimpuilevalle potilaalle ruiskulla kyynärtaipeeseen.

Mielisairaalaan otetaan väkeä pakkohoitoon suoraan ovelta, ilman lähetettä tai oikeuden päätöstä.

Sähköshokkihoito tehdään ilman nukutusta ja on äärimmäisen tuskallinen kokemus.

Sairaalassa ei ole työvuoroja, vaan henkilökunta on aina töissä, paitsi jos päähenkilö haluaa nimenomaisesti puhua tietylle lääkärille.

Brutus
Käyttäjä
1118 viestiä

07.11.18 klo 16:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dekkari
Käyttäjä
264 viestiä

08.11.18 klo 15:47 - linkitä tähän kommenttiin: #

Henkilöt puhuvat samaan aikaan kun nostavat rautaa. Vaikka raskaita 2-3 toiston sarjoja penkkipunnerruksessa, niin samaan aikaan kun nostetaan puhutaan päivän tapahtumia. Jokainen joka on joskus tehnyt raskaita sarjoja penkissä tai muissa liikkeissä tietää, että siinä ei paljoa pysty puhumaan.

Kauhuelokuvassa syrjäkylillä huolto/bensa-asemaa pitävä henkilö on aina jollain tavalla epäilyttävä redneck, joka yrittää varoittaa tai puhuu vähemmän kuin tietää. Myös kodittomat ryysyläiset saattavat tietää enemmän kuin puhuvat.

E:Kauhuelokuvassa kylässä on yleensä henkilö jota muut asukkaat pitivät hulluna/noitana. Tällä hullulla on yleensä kokemusta jostain yliluonnollisesta, minkä vuoksi henkilöä pidetään hulluna.

abneri
Käyttäjä
319 viestiä

09.11.18 klo 11:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Dekkari kirjoitti:

E:Kauhuelokuvassa kylässä on yleensä henkilö jota muut asukkaat pitivät hulluna/noitana. Tällä hullulla on yleensä kokemusta jostain yliluonnollisesta, minkä vuoksi henkilöä pidetään hulluna.

Jokaisessa teiniryhmässä on se yksi goottityylinen tyttö joka tietää taustaa justiinsa senhetkisestä bilemökistä/perintötalosta/luokkaretkikohteesta löytyneestä mystisestä kirjasta ja sen demonien esiinnoitumisesta.

Ja sitten istutaankin kynttilän valaisemassa pimeässä huoneessa,ringissä ja käsi kädessä...

Dekkari
Käyttäjä
264 viestiä

09.11.18 klo 17:27 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olen tässä katsellut jonkin aikaa draamasarjoja, niin yksi esiintyy melkein kaikissa. Jos ihminen on masentunut tai miettii elämäänsä mennään merenrannan läheisyyteen ja katsellaan merta. Vuodenaika on näissä kohtauksissa miltein aina kevät ja syksy, muttei melkein koskaan kesä tai talvi. Noin varmaan halutaan korostaa synkkyyttä.

barros
Käyttäjä
1469 viestiä

09.11.18 klo 19:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Eri viittasankarit ovat nokkelia ja jopa urpot vastukset lankeavat usein joko suoraan älyllisesti tai tekojen osalta ansaan. Hitchin filmeissä blondi nainen ja joku Steward veti usean pääosan. Esim. 007 eli Connery aika perusvarmoin ottein esiintyy myös eräässä ohjaajan teoksessa.

Miihkali
Moderaattori
2718 viestiä

09.11.18 klo 23:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Suosituimmat verkkosivustot ovat hakukone Internet Search sekä vapaa tietosanakirja Web Encyclopedia.

Kun uudelle hahmolle annetaan tärkeä tehtävä, tehtävän antaja lukee hahmolle otteita tämän ansioluettelosta.

Brutus
Käyttäjä
1118 viestiä

10.11.18 klo 02:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Keskustelut