Arvostelu

Upea taustakangas mille tavanomainen kuva heijastetaan.

Maalaistyttö Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) ponnisteli rajusti rikkoakseen odotukset ja valmistui poliisiksi luokkansa parhaana. Virkaintoinen alokas onnistuu ärsyttämään poliisipäällikkö Bogon (Idris Elba) ja apulaispormestari Bellwether (Jenny Slate) on innoissaan uudesta poliisista. Katoamistapaukset laittavat kompromissin käyntiin ja avukseen Judy rekrytoi kyynistyneen huijarin, Nick Wilden (Jason Bateman) joka tuntee kaikki ja on myös tallonut useille jaloille. Sanomattakin on selvä että juttu on mutkikkaampi ja pormestari Lionheart (J.K. Simmons) haluaa välttää paniikkia. Allekirjoittanut unohti mainita että kyseessä on myös Disneyn täyspitkä animaatio.

Byron Howard ja Rich Howard ovat ohjaajina animaatioleffassa mikä kaataa kyynisen, kovan ja kylmän noir-jännityksen samaan pataan antropomorfisten nisäkkäiden kanssa ja vaikka sivistyneisyys on ajanut viettien ohitse ja edeltävän lajin kulttuuri on omaksuttu niin jännitteitä on yhä olemassa ja vallanhimoinen roisto on valmis lietsomaan kauhua. Käsikirjoitus (monen kokin soppa) pitää komedian puhtaasti juonen ulkopuolisena vaikuttajana ja hahmoihin vaikuttavina väritäplinä. Noir-jännärin juuret takaavat että varsinainen juonen takapiru pysyy piilossa ja ulkomuodot ovat pääasiassa hämääviä. Visuaalinen ilme on erinomaisen hyvin kohdillaan pienissäkin yksityiskohdissa ja miljöö istuu hahmojensa kanssa täysin yhteen. Zootopia ei ole ihmisten kaupunki missä asuu antropomorfisia nisäkkäitä vaan kaupunki joka on antropomorfisten nisäkkäiden tarpeisiin rakennettu.

Ginnifer Goodwin äärimmäisen optimistinen ja kirkassilmäinen pupu suuressa kaupungissa joka aikoo muuttaa maailman paremmaksi paikaksi ja iskuista huolimatta jatkaa ponnisteluaan. Optimisti saa kuitenkin oppia että kyseessä ei ole piirrosmusikaali missä unelmat toteutuvat nätillä laululla ja jopa pöljän pupun naiivi rehellisyys voi olla vaaraksi viattomille. Jason Bateman on kyyninen huijari joka joskus halusi olla jotain muuta ja oppi kantapään kautta että kieroa kettuutta vastaan on turha tapella. Kyyninen huijari on kuitenkin synnynnäinen tutkija ja osaa varautua odotettaviin vaikeuksiin. Idris Elba on härkäpäinen pomo joka noudattaa käskyjään ja odottaa alaisiensa noudattavan omia käskyjään. Jenny Slate on ylityöllistetty apuri äänekkäälle poliitikolle ja kokonaisuutena roolitukset ovat erinomaisen hyviä.

Miljöö on erinomainen ja leffa on täynnä erinomaisia, värikkäitä hahmoja joiden läsnäolo kertoo pitkästä historiasta, sopeutuneesta kulttuurista ja sosiaalisesta konfliktista, mutta leffan itsensä tarina on varsin kliseinen ja etenee pikajunan nopeudella, joten pistesaldo saa miinusta. Tämä on elokuva minkä vahvuudet ovat taustan yksityiskohdissa varsinaisen kuvan ollessa varsin lattea kuvaus kyynikon ja optimistin kohtaamisesta.

Pisteet: rating 80,000

Jurpo
Tähtääjä, 1414 arvostelua
Arvosteltu: 21.05.2018
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Punainen sika
Punainen sika arvosana 3,87
Punainen sika
Kaunotar ja hirviö
Kaunotar ja hirviö arvosana 4,10
Kaunotar ja hirviö
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous arvosana 4,19
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous
Taistelija
Taistelija arvosana 4,22
Taistelija

Elokuvan tiedot

Zootropolis
Zootropolis arvosana 3,85

Zootropolis (2016)

Alkuperäinen nimi: Zootopia

Genret:
Animaatio,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
108 min
Tunnetaan myös nimillä:
Zootropolis - Eläinten kaupunki
Ohjaajat:
Byron Howard, Jared Bush, Rich Moore
Käsikirjoittajat:
Byron Howard, Jared Bush, Phil Johnston, Rich Moore
Pääosanäyttelijät:
Ginnifer Goodwin, Idris Elba, Jason Bateman, J. K. Simmons, Shakira
Maat:
USA
Kielet:
englanti