Arvostelu

Leffa toimii ihan kätevänä YK:n mainoksena, oikein muuta se ei tarjoa.

Yli rajojen tuli poimittua sen takia, koska rainan kansikuvassa komeili Agnelina Jolien nimi. Mitään erikoista ei tullut odotettua, mutta eipä tämä oikein mitään tarjonnutkaan. Leffa alkaa lupaavasti Angelinan rintavarustukseen zoomailulla, mutta muuttuu hyvin pian aika tylsäksi hollyhutuksi. Filmi kertoo Angelina Jolien tulkitsemasta Sarah Jordanista, joka lähtee auttamaan köyhiä Nick Callahanin (Clive Owen) vetämälle leirille. Nick ei tietenkään alkuun voi sietää Sarahia, mutta pian heidän välinsä lämpenevät, ehkä jopa vähän liikaakin...

Yli rajojen sisältää välillä aika rankkaa ja realististakin materiaalia, mutta olisi tarvinnut paremman ohjaajan kuin Martin "GoldenEye" Campbellin, että kokonaisuus olisi ollut hyvä. Nyt leffa on aika tylsää katsottavaa. Liian perinteistä hollyhuttua. Pahin vika taitaa olla siinä, että ei ole päätetty minkälaisen leffan tekijät haluavat tehdä. Välillä elokuva muistuttaa ihan jotain seikkailurainaa, joskus maisemissa vilahtelee toimintaelokuvan elementtejä, toisaalta taas yritetään olla puhdas draamafilmi, jossain vaiheessa pläjäystä väläytellään jännitysfilmin tunnelmaa ja vielä joukkoon on pitänyt tunkea romanttinen sivujuoni. Leffan esittelyteksti lupailee "rajoja rikkovan rakkaustarinan". Sitä ei kannata odottaa, sillä se pieni romanttinen sivujuoni on hyvin irrallinen.

Angelina Jolie kyllä yrittää, mutta ei saa aikaan mitään ihmeellistä jälkeä. Clive Owen näyttää haluavan saavansa vain hommat pois päiväjärjestyksestä. Noista kommenteista voi jo päätellä, että leffaa ei pelasta näyttelijätkään. Ei Yli rajojen nyt sentään ihan kelvoton tapaus ole, kerran katselee ja sitten unohtaa. Negatiivisia ansioita on paljon enemmän kuin positiivisia. Pituuttakin on filkalle kertynyt ihan liikaa. Kestoa on noin kaksi tuntia, mutta sisältöä... Mikä ihmeen sisältö? Leffa toimii ihan kätevänä YK:n mainoksena, oikein muuta se ei tarjoa. Rahoja tähän en suosittele tuhlaamaan, paitsi jos joku ei satu pitämään perinteisestä hollyhutusta erittäin paljon.

Yli rajojen ei siis ole mikään ihan huono elokuva, yhden illan tämän parissa viihtyy. Suosittelen kuitenkin ennemmin syömään perunamuusia kuin katselemaan tällaista elokuvallista muusia.

Pisteet: rating 40,000

Thoke
Tykittäjä, 619 arvostelua
Arvosteltu: 08.05.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Umberto D. - elämän vanki
Umberto D. - elämän vanki arvosana 4,16
Umberto D. - elämän vanki
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls
Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama

Elokuvan tiedot

Yli rajojen
Yli rajojen arvosana 3,27

Yli rajojen (2003)

Alkuperäinen nimi: Beyond Borders

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
122 min
Ohjaajat:
Martin Campbell
Käsikirjoittajat:
Caspian Tredwell-Owen
Pääosanäyttelijät:
Angelina Jolie, Clive Owen, Noah Emmerich, Teri Polo
Maat:
USA, Saksa