Arvostelu

Yhdeksän kuukautta äityy paikoitellen jopa farssiksi, joka tarjoaa muutamat hyvät naurut.

Hugh Grantin esittämä lapsipsykiatri Samuel saa tietää tyttöystävänsä Rebeccan (Moore) olevan raskaana. Siinä kohtaa juna suistuu pois raiteilta ja Samuel alkaa miettimään omaa elämäänsä. Isyys ei oikein innosta, mutta kaipa sen on vähän pakko alkaa kiinnostamaan tai tyttöystävän menetys voi astua hyvin ajankohtaiseksi asiaksi. Hourahtaneet vanhemmat Marty (Arnold) ja Gail (Cusack) eivät ainakaan paranna Samuelin tunteita isyydestä. Hurjaa poikamieselämää elävän Seanin (Goldblum) elämänasenne kuulostaa Samuelista paljon mielenkiintoisemmalta, kuin tylsähkö perhe-elämä.

Yhdeksän kuukautta on minulle jotenkin todella nostalginen leffa. Aiheeltaan leffa ei ollut ollenkaan minun makuuni pikkuisena nassikkana katsottuna, mutta itse huumori iski suoraan nauruhermoon ja kovaa muistan nauraneenkin. Varsinkin Robin Williamsin esittämä venäläinen synnytyslääkäri jaksoi naurattaa, eikä kyseinen henkilö ole menettänyt tehoaan vielä muutaman vuoden jälkeenkään. En ole nähnyt ranskalaista Neuf mois -komediaa, jonka pohjalta tämä pläjäys väänettiin, mutta ainakin tässä vakavasta aiheesta on tehty kevyttä viihdettä. Mitään kovaa pohdiskelua ei ohjaaja Chris Columbus ole tahtonuut elokuvaansa luoda, vaan tyytyy tarjoamaan katsojille vain kevyttä viihdettä. Pientä yritystä aiheeseen paneutumisesta on havaittavissa, mutta kovin syvälliseksi se ei synny. Minua ei kuitenkaan asia haitannut, sillä osasin asentoitua filmiin oikealla tavalla.

Näyttelijöistäkin voisi pari sanaa kirjoittaa. Hugh Grant osaa olla todella hyvä (esim. Poika), mutta myös hieman ärsyttävä (esim. Sinisilmä-Mickey). Tässä hän ei ollenkaan ärsytä, mutta mitään hienoa suoritusta mies ei vedä. Julianne Moorekin osaa olla parhaimmillaan loistava, mutta tässä hän on aika mitäänsanomaton. Tom Arnold ja Joan Cusack ovat molemmat hieman ärsyttäviä lapsi-intoisena avioparina, vaikka Arnold ihan hauska onkin. Jeff Goldblum ei tee uransa parasta kurvia, mutta hänen rento olemuksensa on tässä leffassa ihanpaikallaan. Myös Robin Williamsin pieni, mutta hulvaton roolisuoritus venäläisenä synnytyslääkärinä täytyy mainita, sillä vastaahan se tämän pläjäyksen hauskimmasta annista.

Yhdeksän kuukautta äityy paikoitellen jopa farssiksi, joka tarjoaa muutamat hyvät naurut, mutta mitään suurta elämystä on turha lähteä haeskelemaan. Aliarvostettu pätkä tämä mielestäni kuitenkin on, sillä en ole nähnyt ollenkaan kehuvaa arvostelua tästä. Minuun kuitenkin kolahti tällainen kevyt hömppä, jonka aikana ei paljon tarvitse aivoja kuluttaa.

Pisteet: rating 60,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 24.09.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Keltainen sukellusvene
Keltainen sukellusvene arvosana 3,83
Keltainen sukellusvene
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Pähkähullu Suomi
Pähkähullu Suomi arvosana 3,65
Pähkähullu Suomi
Arvottomat
Arvottomat arvosana 3,85
Arvottomat

Elokuvan tiedot

Yhdeksän kuukautta
Yhdeksän kuukautta arvosana 2,43

Yhdeksän kuukautta (1995)

Alkuperäinen nimi: Nine Months

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1995
Pituus:
103 min
Ohjaajat:
Chris Columbus
Käsikirjoittajat:
Chris Columbus, Patrick Braoudé
Pääosanäyttelijät:
Hugh Grant, Jeff Goldblum, Joan Cusack, Julianne Moore, Robin Williams, Tom Arnold
Maat:
USA
Kielet:
englanti, venäjä