Pistejakauma

1%

1%

0%

3%

2%

15%

25%

37%

12%

4%

Pisteytykset

rating 40,000

JohnGabriel
Käyttäjä

rating 40,000

Ei mielestäni vedä vertoja edellisille X-miehille. Näyttelijöistään hyvän elokuvan pilaa kuitenkin nopeatempoisuus, sillä tästä materiaalista olisi voinut hyvin rakentaa vaikka kaksi elokuvaa. Toteutuskin on epäonnistunut jossain tilanteissa ja elokuvasta jää mieleen lähinnä sen muovinen ympäristö. Xavierin ja Magneton välisen suhteen rakentaminen jää tyngäksi ja lähinnä jää mieleen että missä vaiheessa he edes olivat ystäviä?

Joku
Käyttäjä

rating 40,000

X-Men Fist Class näyttäytyy itselle jokseenkin sieluttomana cgi-rymistelynä, kuten pari aiempaakin sarjan osaa. Ekasta kahdesta tykkäsin aikanaan, ja kyllä ne viihdytti edelleen, kun tässä taannoin katsoin kummatkin. First Class ei puolestaan tarjoile itselle oikein mitään, paria ihan mukiinmenevää näyttelijäsuoritusta lukuunottamatta (McAvoy ja Fassbender). Juoni on samaa huttua kun aiemminkin, eikä elokuvan hahmogalleria vakuuta kyllä millään tapaa, lukuunottamatta tosiaan paria pääosaa. Keijo Pekoni on toki mukavan överi pahiksena, ja muutenkin äijän kopla aiheuttaa kyllä tahatonta komiikkaa joka jaksoi ainakin itseä naurattaa. Myös hyvisten puolella oleva sudenkorento-tyttö ja kalaukkeli jne (en muista näiden oikeita nimiä) oli jotenkin niin pölhöjä että vaikea oli ottaa tosissaan mitään näiden touhuja. Samoin yliääntä kiljuva pojankloppi joka lenteli liitopuvulla ympäriinsä. Ei helvetti. Jotenkin osa noista hahmoista tuntui muutenkin sellaselta pakolliselta täytteeltä, vaikka varmaankin ovat sarjakuvien sivuilta tuttuja? Vaikea sanoa tälläin kun en sarjakuvaa niin kovin hyvin tunne. En kyllä selvästi muutenkaan oo tän elokuvan kohdeyleisöä.

Sarjan faneille varmaan toimii, mutta itselle X-Men First Class oli valju ja mitäänsanomaton elokuva joka sopi omalla kohdalla näemmä vain kertakatseluun. Ei silti sarjansa huonoin elokuva.

Termis85
Käyttäjä

rating 40,000

Ei oikein esittänyt mitään kovin uutta aiempii leffoihin verrattuna, tasakankeaa menoa säestettynä köyhällä juonella. 2/5.

Tupolev79
Käyttäjä

rating 40,000

Selvästi heikompi esitys kuin aikaisemmat elokuvat ja mieleen tuleekin, että toimivatko nämä ”Miten kaikki alkoi-jatko-osat” koskaan, kun näyttelijätkin muuttuvat? Tekniikasta tai tehosteista tämän heikkous ei ollut kiinni. Ehkä ikuisuudelta tuntuva pituuskin vaikutti asiaan.

Kerran katsoo, ehkä toisenkin..

arvili
Käyttäjä

rating 40,000

gyakujou
Käyttäjä

rating 40,000

humanity
Käyttäjä

rating 40,000

jmz
Ylläpitäjä

rating 40,000

Qarora
Käyttäjä

rating 40,000

Rocconeverdies^
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

X-Men: First Class
X-Men: First Class arvosana 3,69
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
132 min
Tunnetaan myös nimillä:
X: First Class
Ohjaajat:
Matthew Vaughn
Käsikirjoittajat:
Ashley Miller, Bryan Singer, Jamie Moss, Jane Goldman, Zack Stentz
Pääosanäyttelijät:
Edi Gathegi, James McAvoy, January Jones, Jason Flemyng, Jennifer Lawrence, Kevin Bacon, Lucas Till, Michael Fassbender, Michael Ironside, Morgan Lily, Nicholas Hoult, Oliver Platt, Ray Wise, Rose Byrne
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, ranska, espanja, venäjä