Pistejakauma

0%

18%

9%

27%

14%

23%

5%

0%

0%

5%

Pisteytykset

rating 70,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 70,000

Varoitus! Tämä teksti sisältää mänspleinaamista, feminismiä, sovinismisikailua, toksista fanipoikuutta, toksista maskuliinisuutta, sekä rasismia!

Wonder Woman 84 on jatko-osa sarjakuvaan perustuvalle supersankaritarinalle. Jos siltä odottaa järkevää ja syvällistä sisältöä, saa syyttää pettymyksestä vain itseään. En tiedä, mitä helvettiä ihmiset muutama vuosi sitten vielä ilmeisen hyvin kelvanneilta supersankaritarinoilta vuonna 2021 odottavat, mutta omalla kohdallani tämä toimii. Lähivuosien elokuvitettuun Ihmenaiseen voimakkaasti tykästyneenä (ja fanituotteita hankkineena) tämäkin leffa tarjosi tasokasta viihdettä sekä kovan budjetin toimintaskeneissä että hiljaisemmissa draamailuissa. Gal Gadot on tässä roolissa edelleen äärimmäisen lämmin ja tarvittaessa sankarillinen, eikä ilman aina niin sympaattista Chris Pineä homma olisi toiminut laisinkaan.

Aladdinin taikalampun ja toiveidentoteuttamisen ympärillä pyörivä juoni ei ole nerokkaimmasta päästä, mutta se mikä siitä tekee mielenkiintoisen, on sen rajoittamattomuus. Tässä tarinassa ihan kirjaimellisesti mitä tahansa voi tapahtua, mutta kerrankin sille on selitys. Yleensä tämän lajityypin elokuvissa hahmot voivat tehdä mitä ikinä haluavat vain siksi, että he ovat supersankareita tai superilkimyksiä. Esimerkiksi Avengersin umpipaska Tohtori Outo teki mitä ikinä halusi vailla mitään logiikan perhanaakaan.

Ihan kivan (teatterikokemusta varten selvästi suunnitellun) takauma-intron jälkeen WW84 alkaa karusti, ja antaa reheliisesti sanottuna todella huonon kuvan itsestään melko karmealla ostoskeskuskohtauksella sekä masentavalla pääroiston esittelyllä. Onneksi tämä kehnous ei kestä kauan. Meininki paranee hyvin nopeasti ja pysyy sellaisena loppuun asti, eikä Pedro Pascalin näyttelemä äntägönisti ole loppujen lopuksi lainkaan hassumpi. Hän ei ole tyypillinen roisto, joka on paha vain siksi, että on kivaa olla paha. Erikoismaininta vielä siitä, että siitä huolimatta, että tämä sijoittuu kaikkien nykyään niin ****n nostalgisesti rakastamalle kasikytluvulle, onnistuu leffa jotenkin hillitsemään niiden ****n kliseisten ja kuluneiden kasarihittishittien soittamista. Luojan kiitos.

ps. elokuvien striimaaminen on syvältä. HBO näytti tämän elokuvan masentavan alhaisella kuvanlaadulla.

Elokuvan tiedot

Wonder Woman 1984
Wonder Woman 1984 arvosana 2,27
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2020
Pituus:
151 min
Tunnetaan myös nimillä:
WW84
Ohjaajat:
Patty Jenkins
Käsikirjoittajat:
David Callaham, Geoff Johns, H. G. Peter, Patty Jenkins, William Moulton Marston
Pääosanäyttelijät:
Chris Pine, Connie Nielsen (I), Gal Gadot, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright (V)
Maat:
USA
Kielet:
englanti