Arvostelu

Visuaalisesti tyylikäs, mutta juonella ei omaperäisyydestä pisteitä kyllä kalastella.

Lyhytelokuvat ovat valitettavan vähäisessä suosiossa, myönnänpä itsekin etten ole paljon niitä nähnyt. Tästäkin lyhäristä sain tietää vain ja ainoastaan sen ohjaajan, näyttelijänä paremmin tunnetun Bryce Dallas Howardin vuoksi. Vielä tunnetumpi isäukko Ron Howard hääri tuotannon taustalla ja järjesti kilpailun valokuvaajille, joiden ottamista kuvista valittiin parhaat kyseisen elokuvan yleisilmeeseen. Howardin toinen lyhytelokuva When You Find Me on visuaalisesti tyylikäs, mutta juonella ei omaperäisyydestä pisteitä kyllä kalastella.

Lisle (aikuisena Erin Way, lapsena Devon Woods) on herkkä, viimeisillään raskaana oleva nainen, jonka oma poika herättää tämän muistot henkiin. Koko elokuva on lähinnä takaumaa, jossa kerrotaan Lislen ja tämän siskon Auroran (aikuisena Jacy King, lapsena Karley Scott Collins) äidin äkillisestä kuolemasta syöpään. Aurora kantaa kaunaa Lislelle, koska tämän viivyttelyn vuoksi heillä ei ollut mahdollisuutta nähdä äitiä enää elossa.

Elokuva alkaa upealla valokuvamaisella otoksella lumenvalkoisesta puusta. Howardit ja käsikirjoittaja Dane Charbeneau ovat saaneet yhdistettyä valokuvaajien otokset tarinaan loistavasti. Kameran takana hääräävä tytär-Howard osoittaa todellakin olevansa kykenevä ohjaaja.

Kuten jo totesin, mistään omaperäisestä tarinasta ei ole kyse. Vaikea sanoa, missä määrin tarinan sentimentaalisuus on perua isä-Howardilta, mutta sisarten välistä suhdetta ja heidän ongelmiaan alleviivataan välillä liiankin selvästi hollywoodilaiseen tapaan. Missään vaiheessa elokuva ei kuitenkaan muutu liian imeläksi, vaan se lähinnä vääntää rautalangasta asioita, joita on nähty jo monta kertaa aiemmin. Se on mielestäni pienempi paha.

Maagista realismia paikoin lähentelevä When You Find Me on kokonaisuutena erittäin eheä elokuva, lähinnä sen lyhyen keston vuoksi. Jos käsikirjoitukseen olisi vain panostettu enemmän, kyseessä olisi saattanut olla mestariteos. Mutta katsomisen arvoinen lyhytpätkä todellakin on kyseessä. Ennen kaikkea se on taidonnäyte ohjaajaltaan, jolle se saattaa olla portti täyspitkien elokuvien ohjaamiseen, sekä osoitus siitä, että hän ei ole tunnettu vain isänsä vuoksi.

Pisteet: rating 70,000

SuKuNa
Tähtääjä, 21 arvostelua
Arvosteltu: 11.03.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kurjet lentävät
Kurjet lentävät arvosana 4,18
Kurjet lentävät
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
American History X
American History X arvosana 4,27
American History X
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,33
Kummisetä

Elokuvan tiedot

When You Find Me
When You Find Me arvosana 3,50
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
29 min
Ohjaajat:
Bryce Dallas Howard
Käsikirjoittajat:
Dane Charbeneau
Pääosanäyttelijät:
Devon Woods, Erin Way, Jacy King, Karley Scott Collins
Maat:
USA
Kielet:
englanti